SACCSIV – blog ortodox

AFURISITI-L pe IPS TEODOSIE, caci cu capul descoperit indeamna la CASATORII MIXTE

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 19, 2017

Asadar, zice IPS Teodosie:

 

Deoarece in diaspora sunt ortodocsi si eterodocsi care isi intemeiaza familii, si ca sa nu traiasca in faradelege, de aceea s-au luat aceste masuri. SCRIPTURA NU INTERZICE CASATORIILE MIXTE, IAR CANOANELE NU POT CONTRAZICE SCRIPTURA!

Toate aceste indoieli, nedumeriri si discutii sterile isi au temei in parerile personale.

Iata insa ce trebuie sa stim despre casatoriile mixte:

Articolul 47 din Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane:

 

clericii sunt obligati sa nu oficieze Taina Cununiei, decat intre ortodocsi, asistati de nuni ortodocsi. Cei de alt cult sunt obligati, inaintea casatoriei, sa indeplineasca formalitatile de trecere la Ortodoxie.

 

Canonul 72 al Sinodului Trulan, de la Constantinopol (692):

 

Sa nu ingadui ca barbatul ortodox sa se lege prin casatorie cu femeia eretica, nici femeia ortodoxa sa se unesca prin casatorie cu un barbat eretic, ci, de s-ar vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (insotirea nelegitima) sa se dezlege (…) iar daca va calca cineva cele hotarate de noi sa se afuriseasca.

 

Canonul 10 Laodiceea:

 

nu se cuvine ca cei ce sunt ai Bisericii – adica crestinii ortodocsi, sa impreune, din indiferenta, pe fiii lor cu ereticii prin legatura casatoriei.

 

Prin urmare, casatoria cu un eterodox a fost cu desavarsire interzisa. Urmand aceasta randuiala apostolica, „Regulamentul pentru cazuri de afurisenii si anateme”, din anul 1910, in vigoare si astazi, prevede ca:

 

…in cazuri de abatere a vreunuia dintre credinciosii crestini ortodocsi sau clerici…, dupa ce se va fi in­trebuintat mijloacele descrise si raul ar fi tot neindreptat, Sfantul Sinod va fi sesizat, prin Chiriarhul Eparhiot, spre a decide. Sfantul Sinod, deliberand asupra cazului adus la cunostinta sa si neafland alt mijloc de in­toarcere si indreptare, va putea da autorizare de anatema si afurisanie, cu rezerva de a se putea primi in adunarea credinciosilor cel blestemat, daca se va pocai deplin (Art. II-III).

 

Prin urmare, potrivit invataturii Bisericii, o casatorie mixta – incheiata intre un ortodox si o persoana de alta credinta este o insotire nelegiuita, care nu transmite harul Tainei cununiei. In consecinta, in temeiul hotararii luate de Parintii Sinodului trulan – prin canonul 72 – cei care incalca „cele hotarate” sunt afurisiti.

Mai mult, intr-o casatorie mixta, daca cei doi vor deveni „un singur trup” intru Hristos, cum vor participa impreuna la impartasirea cu Trupul si Sangele Sau? Sau casatoria mixta e doar primul pas? Apoi ecumenismul venind si cu gaselnita impartasirii la gramada?

Iata si ce spunea Gheron Sava pe chestia asta:

VIDEO. Gheron Sava Lavriotul: SINODUL DIN CRETA ESTE ERETIC / Un exemplu – ne baga ecumenismul in familie prin CASATORIILE MIXTE / Consiliul Mondial al Bisericilor trebuie ANATEMATIZAT / Si un MESAJ CATRE ROMANI – NU MAI MERGETI la bisericile unde Episcopii primesc acest Sinod

Si nu e prima data cand IPS Teodosie calca in picioare invatatura ortodoxa:

IPS TEODOSIE: “Sevil Shhaideh poate să jure și pe Biblie, că și musulmanii cred în Hristos”

Fotografia zilei: IPS TEODOSIE rugandu-se cu “fratii”?

IPS TEODOSIE ESTE SI ECUMENIST: „Vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al doilea” …

Video: IPS TEODOSIE ESTE PRO CIP. Iata cum lucreaza dracul la o conferinta a parintelui Ambrozie Iurasov: GUVERNUL MONDIAL SE INSTAUREAZA, DAR … SFARSITUL LUMII NU ESTE APROAPE

MASONUL Oreste face doctoratul în teologie. Teza de final va fi coordonata de Arhiepiscopul Tomisului, IPS TEODOSIE …

Cat despre Sinodul din Creta, asta cu casatoriile mixte n-a fost singura problema:

Teolog Mihai-Silviu Chirila: Cheia înţelegerii caracterului eretic al sinodului din Creta este acceptarea de către acesta a Declaraţiei de la Toronto

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Maria Nastac said, on iulie 10, 2017 at 3:03 pm

      Sacciv, tu ne indemni sa rapundem in duhul ortodoxiei si cu smerenie in opiniile noastre. Eu te apreciez, cu rezerve si cu mahnire ca esti atat de fundamentalist. Oare in duhul ortodoxiei indemni tu sa fie afurisit IPS Teodosie? oare volumul imens de informatii care il detii si iluzia ta ca esti mai ortodox decat un slujitor al ortodoxiei te indreptateste la asemenea atitudini? Mai ai mult de urcat si mult de smerit pana vei invata sa prezinti cuviincios subiectele ( de altfel interesante) pe care le pui in discutie? NU imi arog argumente si cunoastere canonica, doar un bun simt elementar! Nu judeca ca sa nu fii judecat. In rest, spor in lucrarea ta!

      Apreciat de 2 persoane

      • guti flo said, on iulie 10, 2017 at 4:14 pm

        Maria Nastac
        „Nu judeca ca sa fi judecat”…este corect!….dar sa constatam avem voie?!…confundati f tare constatarea cu judecata!
        Daca nu am putea face diferenta, dintre aceste doua cuvinte, judecata si constatare, ne-ar manca de vi ecumenisti!…pe asta se bazeaza si ei, pe enoriasi care stau „cuminti si nu pot sa faca deosebirea dintre „a judeca” si a constata sau a lua atitudine in fata unui eretic.
        Daca toti gandeau ca tine, nu mai aveau de ce sa-si faca griji ereticii…ca era simplu ca buna ziua!
        Saccsiv nu a facut decat sa arate care este adevarul despre acest eretic! ..astfel sa poata sti si credinciosi cu cine au de-a face!….aici nu mai e vb ca omul e betiv , curvar sau restul, aici e vb de credinta, de dogme, pe care acest individ incearca sa le strambe!
        Bagati la cap..si intelegeti odata ..ca astia sunt vrasmasi lui Hristos si ai crestinatatii..iar nu pastori, asa cum credeti voi!

        Apreciază

      • guti flo said, on iulie 10, 2017 at 4:27 pm

        Voi va uitati la felul in care se exprima omul….dar erezia din acest lup in piele de oaie nu o vedeti?!
        Ne deranjeaza limbajul mai direct?…..ce-o sa ne facem cand vor venii sf Ilie si Enoh..nu cu smerenie sau cuvinte frumoase, asa cum ai tu pretentia… ci mustrand si cu foc din cer!…atunci ce-o sa mai zicem?..daca acum ne deranjaza un cuvant spus pe fata!
        Te uiti la paiul din ochiul fratelui, dar barna din ochiul tau nu o vezi!?

        PS din gresala am apasat pe apreciaza.

        Apreciază

  1. Adi said, on iunie 19, 2017 at 11:57 am

    Asta slujeste Satanei. https://www.youtube.com/watch?v=OThX0u7gbh0&t=231s,
    https://www.youtube.com/watch?v=WtvvcBLxqo0&t=420s – Dati la minutul 19:20 , si mai inspate umpic pentru a vedea toata faza.

    Apreciază

    • finish line said, on iunie 19, 2017 at 10:16 pm

      Nu prea dau 2 bani pe ce zice presa, dar filmele arata pacate strigatoare la Cer.
      S-a terminat, am vazut uratenia pacatului in locurile cele Sfinte.
      Ce Creta? Pentru asemenea fapte si era de ajuns sa nu mai fie pomeniti „inaltii”.
      CRETA A FOST PECETEA LOR. Separarea caprelor de oi. Nu dupa Creta s-au stricat, erau dinainte.

      In acest moment Biserica o reprezinta doar preotii nepomenitori si poporul tradat care crede in Domnul Hristos.

      Apreciază

  2. guti flo said, on iunie 19, 2017 at 1:16 pm

    Eu nu-i inteleg pe cei care mai sunt in comuniune cu acesti functionari eretici, si zic ca sunt importiva ereziei din creta?!….pai daca te numesti crestin, ti se aprinde beculetul instant cand auzi asemenea aberatii!
    Aici nu mai e vb ca nu e pe intelesul tuturor, sau de vreo teologie inalta…ceea ce spune Teodosie e pe intelesul ultimului crestin! … propovaduieste erezia cu capul descoperit!…exact ca sectantii, interpreteaza scriptura dupa placul lor…neluand in considerare talcuirile sf pariniti, care au fost luminati de Duhul Sfant, tocmai pt a nu se ajunge la asa ceva…
    Pt acest lucru, Teodosie .si toti cei care mai asteapta iconomia lui Dumnezeu prin mainele unui asemenea tradator de credinta si neam…sunt condamnati de canoanele sf parinti. In loc sa-si deshida ochii si ca caute adevarul in aceste sf canoane, ei prefera nesimtirea sufleteasca si sa creada ca prin mainile unui asemenea specimen mai lucreaza Dumnezeu (iconomia).
    Asa cum spune sf Grigorie Palama despre tacerea ierarhului, cand vine vb de a apara credinta, ca este a treia forma de ateism, la fel se va socoti si pt crestinul de rand acest dezinteres total pt ascultarea sf canoane si punand cuvantul unui eretic mai presus de sf parinti!
    Mai mare dovada ca asta de erezie , ce mai vrem?!
    Nu se desparte nimeni de Biserica, ci de Teodosie si cei asemenea lui! …astia sunt vrasmasi mantuirii noastre, doar ei o dovedesc in modul cel mai clar…… prin ceea ce scot pe gura!

    Apreciază

  3. Mihai said, on iunie 19, 2017 at 1:37 pm

    Pai deja nu mai este o noutate, ei de mult au pus în aplicare, iar acum au venit cu ,,argumentația”, sau mai bine zis cu găselnița aceasta

    Apreciază

    • Monah said, on iunie 20, 2017 at 3:58 pm

      Pai prin Moldova Suceava se faceau si inainte de revolutie casatorii mixte la ortodocsi fara ca celalalt sa treaca la ortodoxie dar daca te duci la un preot papistas nu te cununa pana nu treci la catolicism cata necunoastere!!!

      Apreciază

  4. Matiu Cosmin said, on iunie 19, 2017 at 2:09 pm

    Broasca la fiert, putini din cei ce au ramas in comuniune cu preotii ce pomenesc episcopii romani ce au semnat in Creta vor mai scapa. Timpul petrecut impreuna cu ei adoarme constiinta.
    Se vorbeste in scriptura de turma mica, dar nu credeam ca va fi atat de mica incat sunt probabil maxim cateva sute de mii de ortodocsi la nivel mondial.

    Apreciază

  5. jon said, on iunie 19, 2017 at 3:16 pm

    „SCRIPTURA NU INTERZICE CASATORIILE MIXTE, IAR CANOANELE NU POT CONTRAZICE SCRIPTURA!” CANOANELE sunt scrise de SFANUL DUH, prin ele Adevarul traduce Scriptura. Afirmatia fariseului Teodosie este un citat preferat de protestanti.

    Apreciază

    • Riko said, on iunie 19, 2017 at 9:16 pm

      Teodosie are logica la el. Sau cum sa ma exprim pe intelesul dansului? Ce spune nu e doar gresit, dar nici nu are relevanta.
      Daca eu zic ca nu-i voie sa bagi un motan in cuptorul cu microunde, vine Teodosie sa-mi zica ca in cartea tehnica nu scrie ca nu-i voie sa bagi motani, scrie doar pisici, dar nu specifica mot-a-mot ca la cretini nici femele nici masculi. Deci ma contrazic cu cartea tehnica si trebuie sa bagam motani.
      Se impiedica in canoane, ala-i baiul.
      N-ai ce leguii unde nu-i de leguit. Cum faci tu un trup si suflet amestecandu-l pe Iisus cu un drac (mahomed, buda sau care o fi). Asa ce rost mai are sa fie unul dintre soti ortodox?, de ca sa nu facem taina cununiei si daca sunt ambi musulmani. „Sa nu traiasca neleguiti” cumva.

      Apreciază

      • Monah said, on iunie 20, 2017 at 3:54 pm

        Aici este ideea ca ei asa zis ortodocsi vor face mai incolo si cununii intre cei de alte religii si vor zice ca e bine.Fereasca Dumnezeu ce inselare si ei sunt ierarhi!@@@

        Apreciază

  6. Mihai said, on iunie 19, 2017 at 4:14 pm

    Invitați ,,surpriza” la Sibiu, premierul luxemburghez cu ,,prima doamna”, madam Johanis zburda pe lîngă ei râzând cu gura pina la urechi http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/premierul-luxemburgului-a-venit-la-sibiu-cu-sotul-126901.html dar să vedeți și comentariile unor cretinoizi că altfel nu ai cum sa le zici

    Apreciază

  7. Sluga netrebnica said, on iunie 19, 2017 at 10:23 pm

    Motto: „Cel ce vorbeşte şi făptuieşte împotriva celor rânduite, chiar dacă este om credincios, chiar dacă posteşte, chiar dacă trăieşte în feciorie, chiar dacă face semne minunate, să-l vezi ca pe un lup în blană de oaie, care prin lucrările sale pregăteşte pieirea oilor” (Sfântul Ignatie Teoforul).

    Integral la sursa: https://ortodoxiadreaptacredinta.wordpress.com/2017/06/19/consideratii-teologice-cu-privire-la-caracterul-eretic-al-pseudosinodului-din-creta/

    Apreciază

  8. Maria said, on iunie 20, 2017 at 12:05 am

    Cum nu interzice Biblia casatoriile mixte ce vorbeste? In vechiul testament casatoriile poporului ales cu paganii nu era permis.Iar Domnul spune nu am venit sa stric legea ci sa o implinesc.

    Apreciază

  9. ortodoxand said, on iunie 20, 2017 at 1:16 pm

    Cum a putut sa spuna ca poate jura pe biblie pt ca si musulmanii cred in Hristos?Doamne-fereste ce am putut sa aud!Musulmanii nu cred in Dumnezeul in Treime si nu cred in ce scrie in biblie de tot ce a facut Mantuitorul,adica ei nu cred in biblie!!!Deci,cum sa jure pe biblia in care nu cred?!Dumnezeu sa-l lumineze pe IPS Teodosie!Dezamagitor!Este nevoie de foarte multa rugaciune si din partea crestinilor pt clericii nostri,pt ca Dumnezeu ne va judeca cat ne-am rugat pt apararea ortodoxiei,cat ne-am rugat pt preoti,pt.ca si ei sunt supusi caderii in pacat si asa cum si eu as vrea sa se roage si sa se zbata cineva pt mine cand cad,asa isi doreste fiecare.Foarte viclean si pervers e diavolul in aste timpuri.Lucreaza la fineturi,mai sa nu-ti dai seama daca nu analizezi atent.S-au inversat toate:nu se mai crede in ce a vorbit Duhul Sfant prin sfinti,ci se crede in ce vorbeste pacatosul…Daca un preot citeste cartile sf.parinti si nu intelege,dar crestinul de rand care e nepasator si nu citeste,nu se informeaza,ce sa-i mai ceri?Indata vine si antihrist si mai face o vrajitorie sa impresioneze prostii,si s-a dus totul.S-a jertfit Mantuitorul,a indurat atata chin,ca pana la urma sa ramana o mana de oameni care mai tin credinta…Doamne,izbaveste-ne de prostie!S-au „legat”foarte multi de o functie,de confort,bunastare,belsug si le e bine asa,nu vor sa bage,sa deranjeze pe cei ce bat campii,sunt eretici si ecumenisti la vedere,si nu se gandesc ca-si pierd definitiv sufletul.E greu sa convingi pe cineva sa se roage pt asta,daramite sa ia atitudine impotriva ereziei…Doamne,fa-i sa se roage pe crestini,fa-i sa le pese!!!

    Apreciază

  10. Monah said, on iunie 20, 2017 at 3:50 pm

    Ei ,ierarhii pun in practica ereticul pseudo sinod creta!

    Apreciază

  11. […] AFURISITI-L pe IPS TEODOSIE, caci cu capul descoperit indeamna la CASATORII MIXTE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.