SACCSIV – blog ortodox

CANON: Sa citeasca cartea lui Eckhart Tolle – “Un nou pamant” …

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 10, 2017

Iata comentariul fratelui Paul222 postat la Sa avem mare grija ce “icoane” postam pe bloguri:

Haideti sa va spun si eu una: un prieten de-al meu tocmai a fost si s-a spovedit la un parinte de la Man. Cetatuia din Iasi, despre care Apologeticum scria acum ceva ani ca s-ar fi renovat pe banii celor de la Rotary, si a primit ca si CANON sa citeasca cartea lui Eckhart Tolle – Un nou pamant (!!!). Prietenul meu este foarte bulversat si socat si sta chiar si se intreaba daca o mai fi sau nu valida taina Spovedaniei la care tocmai se presupune ca a participat… Cine nu stie cate ceva despre Eckart Tolle, va spun ca este un adevarat „guru” al miscarii New Age iar multe din principiile invataturilor sale sunt de-a dreptul satanice. Cum e posibil sa dea asa canon, si-au pierdut orice urma de discernamant?

 

Tagged with: ,

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. evtodiev said, on aprilie 10, 2017 at 4:12 pm

    off topic:
    Patriarhul Chiril despre Biserică

    Cat suntem de aproape de Dumnezeu?

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 11, 2017 at 12:01 pm

      Către Evtodiev, dute prietene și lasane cu kiril, avem noi deja apostati noștri, nu ne mai trebuia și acesta

      Apreciază

  2. Mirela said, on aprilie 10, 2017 at 6:25 pm

    Eu aproape că nu mă mir. Nu sunt atâţia preoţi care făţărnicesc evlavia faţă de Dumnezeu, dar îi unesc pe oameni cu erezia fără să le pese? La drept vorbind, câţi s-ar fi aşteptat, înainte de Creta, ca nivelul duhovnicesc al clerului şi al mănăstirilor să fie cel vădit postcreta?
    Declaraţia unui preot că „preotul care nu-şi mai pomeneşte ierahul pierde ABSOLUT TOTUL” nu e apostazie? Şi cred că mulţi gândesc aşa, nu doar cel pe care l-am citat eu.
    Iar după ce te lepezi de Hristos prin părtăşia la erezie, prin tăcere, prin laşitate, prin vinderea Lui pentru a-ţi primi solda etc., e de mirare să te părăsească Duhul Sfânt?
    Că acele călugăriţe de la Frumoasa le bat pe surorile lor antiecumeniste şi le atacă noaptea în stil mafiot este mai firesc? Să fii episcop şi să semnezi erezii cu bună ştiinţă, deşi asta te aruncă în fundul iadului, e mai firesc? Să fii stareţ şi să alungi în lume călugări şi călugăriţe e mai firesc? Să juri că-L slujeşti pe Hristos cu preţul vieţii, dar să te lepezi de El pentru un blid de linte e mai firesc?
    Hristos ne-a avertizat: „Nimeni nu poate să slujească la doi domni. Nu puteţi să slujiţi şi lui Dumnezeu şi lui mamona”.
    Unii au ales să-i slujească lui mamona, iar acum se văd roadele otrăvite. Şi se vor vedea şi altele, mai urâte, aşa cum ne stupefiază încă ceea ce vedem pe la diverşi eretici. Dar cei aflaţi în părtăşie cu erezia se vor obişnui, aşa cum s-au obişnuit şi ereticii. Papistaşii au pornit pe acelaşi drum ca ortodocşii şi unde sunt acum?

    Despre incredibilele pretenţii ale papilor, devenite dogme la Conciliul I Vatican (1870): https://www.scribd.com/doc/28047635/Conciliul-I-vatican-hotarari-eretice
    O consecinţă a ridicării autorităţii papei deasupra autorităţii Sfintei Scripturi sunt declaraţiile anticreştine, mai vechi sau mai noi, ale papilor: „Copiii nu au nevoie de botez pentru a se mântui”, „Musulmanii se închină şi ei dumnezeului cel adevărat”, „Ereticii fac şi ei misiune apostolică”, „Toţi oamenii se vor mântui”, „În hinduism, oamenii ajung la Dumnezeu prin iubire şi prin încredere”, „Budiştii pot, prin ajutor de sus, să ajungă la cel mai înalt grad de iluminare”, „Teoria evoluţionistă este mai mult decât o ipoteză”, „Toţi cei care au răposat stau înaintea lui Dumnezeu ca sfinţi”, „Ca şi fabula despre Adam şi Eva, iadul nu este decât un mecanism literar”, „Toate religiile sunt adevărate”, „Biserica noastră e destul de mare pentru heterosexuali şi homosexuali”, „vom începe să hirotonim femei cardinali, episcopi şi preoţi” etc.

    Credeţi că noi suntem feriţi de aşa ceva doar pentru că ne spunem ortodocşi???

    Apreciat de 1 persoană

    • Matiu Cosmin said, on aprilie 10, 2017 at 7:26 pm

      Credinta inseamna sa crezi in ceva ce nu ai vazut, ei nu au credinta, ei vor doar lucruri palpabile.
      Ce e aici sa fie, ce o fi dincolo or mai vedea. E greu sa dai tot pe ceva nevazut,

      Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 10, 2017 at 11:39 pm

        Chiar mai rău. O maică mi-a spus că la facultatea de teologie sunt studenţi satanişti. Unul a fost întrebat de ce a venit la teologie şi a declarat că aşa poate fi distrusă Biserica mai eficient.
        Deci, răspuns pe faţă pentru un deziderat evident. De exemplu, oare pe Vincenţiu Grifoni, cel cu frate rabin, l-a crezut cineva vrednic de cea mai înaltă treaptă ierarhică şi de aceea a ajuns episcop? Oare ca să cunoască şi să apere ortodoxia au fost trimişi toţi ierarhii să se şcolească la eretici? Iar un astel de episcop, mi-a zis aceeaşi maică, a recunoscut că la facultea eretică era obligat să participe la slujbe, ceea ce a şi făcut.
        De astfel de persoane spun unii fără minte că trebuie să ascultăm ca de Hristos, deşi nepăsarea/lepădarea lor de Hristos a devenit cât se poate de evidentă după Creta.

        Apreciază

      • Popsy said, on aprilie 11, 2017 at 7:48 am

        @ Mirela
        Un preot care a facut si cativa ani de doctorat la Roma, la papistasi (dar care nu a fost afectat catusi de putin, fiind anti-ecumenist convins), mi-a vorbit despre un ierarh roman care a facut doctoratul acolo, in aceeasi perioada cu el.
        A spus ca acel ierarh participa la slujbele si rugaciunile ecumeniste care se faceau acolo. Si asta fara sa fie obligat, pentru ca acest preot nu voia sa participe la ele. A mai spus ca singurele locuri unde el (preotul) interactiona cu papistasii erau la cafea si pe holuri.

        Doamne-ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on aprilie 11, 2017 at 11:55 am

        Popsy

        Poate că preotul nu era obligat să participe la slujbele papistaşe, dar celălalt era obligat să participe dacă voia să ajungă episcop. Sau credeţi că ajunge episcop oricine? Ca să poţi avea control asupra Bisericii, e eficient să-i controlezi căpeteniile, iar pentru asta nu trebuie să-i ai la mână cu ceva? Iar asta cu slujbele s-ar putea să nu fie partea cea mai întunecată.

        Apreciază

      • Popsy said, on aprilie 12, 2017 at 11:04 am

        Sora Mirela,

        Ce i-ai spune tu preotului anti-ecumenist care justifica continuarea pomenirii cu grija de turma care i s-a dat in grija?
        Pe de-o parte, spune ca membrii parohiei sunt prea „caldicei” ca sa priceapa ceva despre ce s-a intamplat in Creta, chiar daca ar incerca sa le explice. Deci nu l-ar urma nimeni dac-ar intrerupe pomenirea si ar fi fortat sa plece.
        Pe de alta parta spune ca daca intrerupe pomenirea si pleaca el, care-i anti-ecumenist, va veni un alt preot, probabil ecumenist si va fi mai rau
        In acelasi context mai spune ca episcopul (care-i semnatar in Creta), nu i-a cerut sa faca nimic care-ar fi contra credintei drepte, curate.
        Am avut discutii indelungate cu el (preotul) si el crede ca mai trebuie asteptat. Nu a spus niciodata pana cand sau pana unde, sau pana la ce anume.
        Povestea e mai lunga si daca am ocazia, o sa mai spun si altele.
        Si nu e vorba de acelasi preot ca mai sus, cel ce a facut doctoratul la Roma.

        Chiar m-ar interesa parerea ta si a altora care citesc aici. Vasile, tu ce zici?

        Si nu ma lua cu „d-voastra”. Online, toti sunt „tu”, atata timp cat nu le stii varsta si nu-ti cer sa te adresezi intr-un anumit fel.

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on aprilie 12, 2017 at 3:21 pm

        Ecumenismul este ca si radiatiile mortale, daca vrei sa scapi nu stai acolo pentru ca vei fi ucis, ci te departezi si incerci sa te adapostesti la loc sigur si sa incerci sa opresti sursa de radiatii. Preotii care inca pomenesc episcopii eretici vor „muri” iradiati de ecumenism.

        Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 12, 2017 at 4:13 pm

        Popsy

        Ce i-ai spune tu preotului anti-ecumenist care justifica continuarea pomenirii cu grija de turma care i s-a dat in grija?____________Că e mincinos şi laş. L-aş întreba dacă ştie el mai bine decât Sfinţii Părinţi, care toţi ne învaţă să fugim de erezie şi să nu avem nici o părtăşie cu ea. Care e grija faţă de turmă, să o unească cu erezia prin pomenirea ierarhului eretic şi prin comuniune euharistică cu ereticii?

        Pe de-o parte, spune ca membrii parohiei sunt prea „caldicei” ca sa priceapa ceva despre ce s-a intamplat in Creta, chiar daca ar incerca sa le explice. _____________Alţi preoţi cum au reuşit să tragă poporul? A vorbit el insistent despre cipuri, despre ecumenism, despre Creta şi despre ce ameninţă Biserica, iar poporul nu a ascultat? Dacă nu, sunt scuze pentru propria delăsare/nepăsare.

        Deci nu l-ar urma nimeni dac-ar intrerupe pomenirea si ar fi fortat sa plece____________Cine şi de ce să-l forţeze să plece, dacă episcopul e OK (zice el mai încolo)?

        Pe de alta parta spune ca daca intrerupe pomenirea si pleaca el, care-i anti-ecumenist, va veni un alt preot, probabil ecumenist si va fi mai rau________ Da, dracii sunt plini de argumente raţionale cum că trebuie să-i urmăm cu sârg, că e mai bine cu ei şi că se poate mai rău.

        In acelasi context mai spune ca episcopul (care-i semnatar in Creta), nu i-a cerut sa faca nimic care-ar fi contra credintei drepte, curate.______Foarte bine, atunci să nu-l pomenească, iar episcopul să nu-i ceară să-l pomenească. Doar zice preotul că episcopul nu i-a cerut nimic contra ortodoxiei. Dacă-i pretinde să-l pomenească, iar el ascultă şi uneşte poporul cu erezia episcopului nu e nimic contra ortodoxiei?

        Am avut discutii indelungate cu el (preotul) si el crede ca mai trebuie asteptat. Nu a spus niciodata pana cand sau pana unde, sau pana la ce anume._________Mai trebuie aşteptat până se linişteşte tot poporul în erezie.
        Preot mincinos, care caută scuze şi pretexte să pară dreptcredincios, când el vrea şi praznicul, şi lauda ascetului, şi în Împărăţia lui Dumnezeu, dar şi cu binefacerile împărăţiei pământeşti aflate în stăpânirea demonilor.

        Forma de plural era din pricină că mă adresam şi altora, altfel cred că se vede din comentariile mele că nu o folosesc decât cu preoţii care se prezintă astfel.

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on aprilie 12, 2017 at 10:14 pm

        Popsy

        Adaug: Preot nu doar laş şi mincinos, ci şi făţarnic. Zice el că, dacă întrerupe pomenirea, vine în locul lui un ecumenist şi e e mai rău. Întreb: cu ce e mai rău să te unească cu erezia un ecumenist decât un neecumenist?
        Finalul e iadul în ambele situaţii! Deci?
        Atâta vreme cât el ar putea să facă ceva bun (adică să întrerupă pomenirea), dar nu face, povestea cu răul mai mic e minciună, scuză, făţărnicie şi praf în ochi.
        Iar fumigena cu lumea care nu pricepe şi nu l-ar urma e minciună justificată iubirist (adică el la turmă se gândeşte, nu la avantajele pe care le-ar pierde). Chiar aşa să fie, nu-i mai bine să salvezi 20 de oameni, decât să-i arunci pe toţi în iad?

        Apreciază

    • Mirela said, on aprilie 11, 2017 at 1:00 am

      Sfinţii Părinţi ne avertizează că părtăşia la erezie te face eretic, credeţi că degeaba ne învaţă să fugim de erezie şi de eretici ca de şarpe? Cine este cel care, văzând un şarpe, se gudură pe lângă el cu iconomia?
      Erezia întunecă mintea şi strâmbă gândirea şi simţirea, ceea ce se vede cel mai bine la ereticii învechiţi. Priviţi-i, ca să vedeţi unde vor ajunge cei care se joacă de-a iconomia cu apostazia!
      Constat că unii sunt plini de mirare faţă de diverse manifestări ale părtaşilor la erezie: unul e stupefiat că a primit canon să citească idei New Age, altul de un creştin care pupă poza lu Teofan etc. Întreb: ce credeaţi, că părtăşia la erezie îi atinge doar pe unii, iar pe alţii îi lasă ortodocşi şi evlavioşi? Nu ne ajunge să observăm unde au ajuns catolicii şi protestanţii, ca să luăm aminte să nu păşim deloc pe drumul lor dacă nu vrem să ajungem ca ei?
      Că Bartholomeu, ditamai patriarhul, pupă Coranul e mai puţin lucru? Ce nu pricepeţi? Când mergi la bordel, găseşti desfrânate! Dacă preferaţi calea asta, măcar nu vă mai miraţi!

      Apreciază

    • Ionut said, on aprilie 11, 2017 at 9:31 am

      Pentru unii, „absolut tot” ceea ce ii intereseaza e aici, pe pamant, material, vizibil, palpabil. Si daca nu-si mai pomenesc episcopul, au 99% sanse sa piarda „absolut totul”, adica jobul, salariul aferent si toate avantajele (materiale) ce decurg din astea.

      Apreciază

      • Mirela said, on aprilie 11, 2017 at 12:08 pm

        Eu nu cred deloc că preotul care nu-şi pomeneşte episcopul pierde 99%. Pierde oarecum serviciul, atât. Şi zic oarecum, pentru că sunt destui care ar vrea să nu meargă sute de kilometri ca să găsească preot nepomenitor, ci să-l aibă mai aproape. Aceştia nu ar plăti servicii unui preot sau nu l-ar ajuta material, ştiind în ce situaţie e?
        Casa o pierde? Nu. Soţia? Nu, dacă a vut grijă pe cine ia. Copiii? Nu. Sănătatea? Nu.
        Dar câştigă harul lui Dumnezeu, ceea ce nu pare să însemne nimic.
        Câţi oameni nu şi-au pierdut serviciile după Revoluţie? Şi nu unul din familie, ci ambii? Milioane. Or fi murit preoţii de mila lor, sau au gândit că o să-i ajute Dumnezeu? Pentru ei înşişi, de ce nu-şi pun nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu?
        Adică, tu Îl alegi pe Dumnezeu, aşa cum eşti dator, iar El te lasă să mori de foame? Chiar aşa?

        Apreciază

  3. ortodoxend said, on aprilie 10, 2017 at 7:46 pm

    Pierderea discernamantului este efectul neglijentei in societatea de azi care de ceva vreme a cam convertit toata lumea la omul de tip nou. Noua ordine tocmai asta presupune. Sa bulverseze constiinta pana ne pierdem discernamantul, iata ca in aceasta capcana cad si preoti, fiindca nu se pazesc si nu traiesc pe viu credinta mostenita. Tinerii sunt cei mai afectati, cad cu totii in capcana inversarii valorilor. Binele a devenit rau, corectul este incorect, adevarul este minciuna. Ce mai harababura.

    Apreciază

  4. Roman said, on aprilie 10, 2017 at 8:50 pm

    Pai ce tot cauta lumea la ecumenisti?Totusi ptr IS e aproape si Radeni si Dochia -NT(Pr.Vasile Savin)!!La o suta de kilometri paremise e destul de bine,fiindca se poate sa fie si mult mai rau,ori toti vor doar sa iasa din scara de bloc si tusti la biserica!!Vremurile sunt altele cel putin dupa creta!!Chiar nu e clar ca domnii popi care nu au nimic de obiectat despre ecumenism sunt …popi si nu preoti?Ce trebuie sa se mai intample si dupa creta si dupa sinodul local din octombrie ’16 ca si domnii mireni sa taie capul la sarpele ecumenist ?Chiar trebuie sa vezi sectanti in altar cu preotii sau sa auzi vreun crez intocmit de capul lor?Ce trebuie sa se mai intample mai mult decat dragostea pe fata a bor-ului cu cei nebotezati si ura fata de fratii ortodocsi?!Dupa noua luni de ,,post si rugaciune”postcretana e clar ca la inceput ,ca toti trebuie sa ne strangem in jurul acelor preoti nepomenitori care invata si pastreaza ortodoxia neschimbata si sa ii sustinem pe acestia care sunt cu violenta prigoniti si caterisiti dupa criteriiile sefilor.Chiar e deja ,,caposenie” sa zic asa la unii care mai stau si pe blog-urile ortodoxe si sunt informati si tot frecventeaza bisericile-cladire ecumeniste!!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Raluca said, on aprilie 10, 2017 at 10:21 pm

    În 1959 prin decretul 410 dat de statul ateu comunist, mii de călugări au fost nevoiți să părăsească mănăstirile: bărbaţii până la 55 de ani, iar femeile până la 50 de ani. Era înainte de aderarea bor la cmb. Mănăstirile reprezentau pe atunci bastioane ale credinței.
    Astăzi prigoana nu mai este nevoie să vină din exterior de la statul ateu prin decrete, ci vine din interior, din biserică prin sinoade, iar cei care vor să-și păstreze dreapta credință trebuie să plece de bunăvoie din mănăstiri. Poate asta se și dorește, pentru că dacă toți călugării ar fi luptat și ar fi stat neclintiți în credință, indiferent de consecințe, ce ar fi putut să le facă? Să-i dea afară pe toți?
    Cu atât mai demnă de amintit este hotărârea Sf. Ioan Iacob Hozevitul de a pleca din România în Țara Sfântă „doar” din cauza schimbării calendarului. Astfel de călugări existau în acele vremuri.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 11, 2017 at 11:38 am

      Raluca

      Iertare. Habar nu aveam ca gresesc. Cat despre intarzierea raspunsului, initial ignorasem e-mailul tau, caci la acea vreme, adresa de acolo nu aparea si la comentarii aici. Deci credeam ca s-a bagat cineva aiurea in seama.

      Apreciază

      • Raluca said, on aprilie 11, 2017 at 11:54 am

        OK. Asta e. E și vina mea că pusesem din greșeală la adresa de e-mail de la comentarii „.com” și nu „.ro” cum era de fapt. Oricum nu e adresa mea curentă de e-mail. E un cont pe care-l folosesc numai pentru comentarii. Dar sunt de principiu că discuțiile private e bine să fie menținute în zona privată, și nu pe blog.

        Apreciază

      • Raluca said, on aprilie 11, 2017 at 11:55 am

        Diferenta „.com” și „.ro”.

        Apreciază

  6. Arhanghelul said, on aprilie 11, 2017 at 2:32 am

    Apreciază

    • Cosmin said, on aprilie 11, 2017 at 12:30 pm

      Peter Joseph este cel cu Zeitgeist.

      Sunt periculosi: vin cu idei logice, evidente, de necontestat si strecoara otrava printre randuri. Iti spuneam si eu ca Economia e o stiinta fabricata mai ales Economia Consumista ce vine la pachet cu Marketingul – o stiinta pur diabolica(pot sa argumentez daca imi ceri). Conceptul de Economie poate fi si bun. E ca focul: depinde cum il folosesti. Depinde ce strategii aplici.

      In Zeitgeist au deconspirat la greu, era spus asa frumos care e treaba, ca te gadila la urechi. Dar pe de alta parte, iti spuneau mai mult sau mai putin direct, ca nu exista Dumnezeu si ca biserica are rol manipulator si de control asupra maselor.

      Adica, Peter Joseph este una din rotitele sau unul din instrumentele prin care ruleaza si se implementeaza mecanismul NOM vs. fNOM.

      Apreciază

      • valentin said, on aprilie 12, 2017 at 1:35 pm

        adica imping oamenii din lac in put.

        Apreciază

  7. Ionut said, on aprilie 11, 2017 at 9:47 am

    Situatia de acum nu reprezinta decat „incununarea” unei lungi perioade de nepasare, de nelucrare. Daca inainte de ’89 mai aveam palida scuza a prigoanei comuniste, dupa ’89 nu mai avem practic nici una.
    Au trecut aproape 28 de ani de apatie, de complicitate tacita, de nepasare in fata haitei care sfasie turma, de cardasie cu politicienii vanduti, de cedare continua a demnitatii si suveranitatii in fata hidoseniei.
    In Romania s-a instituit haosul moral, banul a devenit principiul suprem.
    Cand asisti impasibil la o cumplita incalcare cotidiana, devenita obisnuinta, a invataturii de credinta (sa nu ucizi, sa nu fii desfranat, sa nu furi, adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste), e „normal” ca la un moment dat raul sa incerce sa schimbe insasi invatatura de credinta.

    Apreciază

  8. Satanisti la Teologie | Saccsiv - Weblog said, on aprilie 11, 2017 at 9:49 am

    […] Iata comentariul sorei Mirela postat la CANON: Sa citeasca cartea lui Eckhart Tolle – “Un nou pamant” …: […]

    Apreciază

  9. Constantin said, on aprilie 27, 2017 at 10:16 pm

    Saccsiv spune ceva despre legea atractiei. Ca parca nu se prea leaga cu ortodoxia ce zic ei acolo.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.