SACCSIV – blog ortodox

Romania: GRADINITA OBLIGATORIE de la 3 ani. Adica INDOCTRINARE. Intre altele vor invata despre MASTURBARE si HOMOSEXUALITATE

Posted in copii by saccsiv on octombrie 5, 2014

   Va amintiti unul dintre punctele de pe agenda aia veche iluminati? Aia cu copii?

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

Copii trebuie indoctrinati de mici la comun, intre altele cu:

Indemn UNESCO: copiii vor invata despre MASTURBARE la 5 ani si despre AVORT la 12 ani

Iata ce putem citi la Sunt nebuni: MASTURBAREA și HOMOSEXUALITATEA, în programa grădinițelor!:

Ministrul Educației a anunțat recent că până în 2018, grădinița va deveni obligatorie pentru copii de la vârsta de 3 ani. Altfel spus, chiar dacă o familie are cu cine să-și lase copilul, ea va fi totuși forțată să-l dea pe mâna sistemului de educație. De ce graba asta? Și de ce cu forța?

În paralel cu coborârea vertiginoasă a vârstei de școlarizare, în Occident are loc și o „împrospătare” a programei, prin introducerea unor teme sexuale precum: homosexualitatea, libertatea de a-ți alege sexul (genul), masturbarea de mic etc. În România, în cadrul programului Sexul și Barza, lansat sub patronajul aceluiași Remus Pricopie, teme asemănătoare sunt propuse, ce e drept, elevilor cu vârste ceva mai mari. Dar, tendința statului de sexualizare a copiilor este evidentă.

Potrivit Las Vegas Review-Journal, responsabilii din Educație din Clark School County (al cincilea district ca mărime din America) încearcă să obțină sprijinul părinților pentru o serie de schimbări radicale în programa de învățământ, în sensul prezentării lor „mult mai timpuriu” anumite teme.

Printre schimbările propuse se numără educația privind homosexualitatea, de la vârsta de 5 până la 8 ani, și transmiterea tuturor a ideii de respect „indiferent de cine se simt atrași”.

Copiii de această vârstă mai urmează să fie învățați și că „atingerea și frecarea organelor genitale pentru a obține plăcere se numește masturbare”.

Responsabilii școlari le-au prezentat părinților aceste schimbări în ședințe „cu ușile închise”. Doar că reacția acestora nu a fost nici pe departe una favorabilă.

„Vreți să-mi învățați copilul de 5 ani să se masturbeze?”, i-a întrebat o mămică, Julie Butler, pe șefii din educație, potrivit ziarului.

„În mod cert, nu ar trebui să înveți niște copii de 5 ani că masturbarea și provocarea plăcerii sunt bune, iar că elevilor de 12 ani trebuie să li se ofere toate detaliile despre sexul anal sau oral”, opinează postul de televiziune KTNV.

Un alt părinte, Ronald Whitaeger, a declarat pentru canalul Fox 5 că le-ar fi spus responsabililor din educație: „Masturbarea este un lucru intim. Aici este o grădiniță. Cred că glumiți. Nu trebuie să afle despre asta la vârsta lor”.

Un elev de liceu a declarat conducerii: „Cred că am citit vreo 20 de pagini, dar nu am mai putut continua; erau acolo niște lucruri prea tulburătoare pentru vârsta mea, deși am 17 ani!”

O altă serie de ședințe cu părinții, pentru a-i convinge de necesitatea schimbărilor este programată pentru noiembrie.

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pruteanu E. said, on octombrie 5, 2014 at 8:39 pm

    probabil nu s-au atasat.Mai incerc odata

    Apreciază

  2. cosminmatiu said, on octombrie 5, 2014 at 8:44 pm

    Si cand te gandesti ca 10 milioane de masoni satanisti distrug o lume de 7 miliarde de oameni. Ne-am lepadat de Dumnezeu si ne-am unit cu satana si acum culegem ce am semanat..

    Apreciază

  3. anonim said, on octombrie 5, 2014 at 8:56 pm

    Copii, pana in jurul varstei de 12-13 ani stau la gradinita si la scoala in grupuri formate ori fie doar din baieti ori doar fete. Cand se joaca povestesc sau altele de genul acesta. La copii nu se pune problema de atractii sexsuale. Daca-i spui unui copil ca e normal ca sa se iubeasca 2 fete sau 2 baieti. Acestia vor crede ca ei iubesc persoane de acelas sex. Pentru ca la varsta lor ei stau doar cam tot timpul cu persoane de acelas sex. Iar dezvoltarea lor pshihica va avea de suferit. Iar sa-i spui unui copil despre avort e o trauma peste care va trece foarte greu. Eu cred ca am auzit pentru prima data despre avort la 14-15 ani si am fost socat. Iar despre masturbare, oricum copii nu vor intelege dar cand vor mai creste vor crede ca este ceva normal, si nu vor sti de infranare, sau pacat.

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 5, 2014 at 9:43 pm

      bun, aici avem BOR, aici trebuie sa iasa in fata la Inter patriarhul Daniel si sa isi rupa hainele de pe el in semn de protest…daca nu protesteaza pana la sange pt eliminarea acestor orori din educatia copiilor, patriarhul este un tradator al lui Dumnezeu !!!

      Apreciază

      • Ion said, on octombrie 5, 2014 at 10:56 pm

        Asa este, dar nu numai patriarhul, si sf sinod, si fiecare mitropolit, fiecare episcop, fiecare preot si calugar !

        Apreciază

      • aha said, on octombrie 6, 2014 at 12:46 am

        iar suntem pe contre bre! cum adica sa iasa patriarhul in fata la Intercontinental? sa dea iar jertfa de sange pentru masoni sau ce? e adevarat ca sunt orori ceea ce se incearca a se introduce dar nu poti fi asa de „sadic” …adica sa isi rupa hainele! hai sa fim seriosi! nu asta e calea. asta e o cale apropiata de ce propunea un frate ( il consider frate inca) care ne cam indeamna la revolta! o fi si patriarhul tradator de tara cum ii zici tu dar nu cred ca sta in competenta noastra sa judecam asta! numai Dumnezeu stie asta!

        Apreciază

    • Irina said, on octombrie 6, 2014 at 10:38 am

      Nu mai spun ca la varste mici copii nu-i suporta pe cei de sex opus. Cunosc baietei care la 3- 4 ani nu suporta culorile roz, rosu pentru ca sunt pentru fete si nu suporta sa stea in compania fetitelor de varsta lor, fara ca asta sa insemne ca ar avea vreo atractie fata de cei de acelasi sex, ci pur si simplu ei sunt curati si nu vad legaturile cu ceilalt asa cum le vad cretinii care ompun aceste mizerii. Exact cum a spus cineva mai sus, am facut demult pact cu satana si acum culegem roadele. Cred ca ar trebui ca familiile crestine sa se uneasca si sa oblige statul sa le ofere posibilitatea sa-si educe copiii acasa, sau BOR sa inceapa sa infiinteze la greu gradinite, scoli, licee ortodoxe. Altfel nu stiu cum vom depasi aceste lucruri. Ma tem ca daca nu protestam impotriva acestor absurditati , or sa devina obligatorii si daca crestinii nu-si vor lasa copii la gradinita sau scoala vor fi decazuti din drepturile parintesti. Din ce in ce se strange latul in jurul crestinilor, dar cat mai putem sa incercam sa iesim din sistem. Daca ati citit cartea Diavolul este politic corect, o sa va dati seama ca scenarioul pr Savatie incepe sa prinda contur in viata reala, pentru ca si in carte se vorbeste despre o societate in care copiii vor fi luati din sanul familiei si educati de foarte mici de catre stat, la fel se va decide probabil si soarta varstnicilor, care probabil asa cum scrie in carte vor fi tinuti obligatoriu in azile, si nici unul nu va depasi varsta de 65 de ani, pentru ca vor fi eutanasiati, chiar in ziua cand au implinit varsta limita de a mai traii.

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 6, 2014 at 5:05 pm

        @Irina si @Anonim. Sinteti pe linga….chiar daca copiii de gradinita nu stiu ce este aia sex si nu se gindesc la prostii precum ADULTII (cuvint care in ultimii ani a capatat o conotatie aproape pornografica) asta nu inseamna deloc ca nu suporta copiii de sex opus sau nu simt atractie sexuala…Atractia sexuala este hard-wired in creierele noastre inca de la cele mai fragede virste. Nu ati auzit niciodata un baietel sa ii spuna mamei sale „Mama mie imi plate Maliana”? Eu am auzit. De multe ori.

        Baieti carora nu le plac culorile rosu si roz pentru ca sint pentru fete? Ma intreb oare cine l-a invatat o astfel de timpenie pe acel baiat…evident tot parintii. Daca nu i-ar fi spus nimeni ca acele culori sint pentru fete (o ineptie de altfel…culorile sint culori nu au nici o legatura cu sexele) in mod sigur i-ar fi placut…

        De altfel uitati-va la oricare barbat din jurul vostru si incercati sa vedeti daca isi aduce aminte cu ce culori era imbracata vecina de la patru, ce culoarea avea masina lui cutare pe are a vazut-o o singura data si ce culoarea avea casa nu stiu cui…si va garantez eu ca in 98% din cazuri barbatii nu vor fi in stare sa isi aminteasca…Asta dovedeste clar ce importanta aloca persoanele de sex masculin culorilor…De cele mai multe ori s-ar putea spune ca nici macar nu le baga in seama…necum sa tina mortis sa nu se atinga de culori „feminine”.

        Apreciază

      • Irina said, on octombrie 6, 2014 at 5:48 pm

        De acord chestia cu culorile nu este relevanta, dar nu pot fi de acord cu tine intr-o privinta si anume ca pot avea copii mici atractie sexuala. Nu se poate asta, pentru ca pruncii sunt puri, curati de astfel de ganduri, altfel nu ar mai ajunge ingerasi atunci cand pana in 7 ani trec la Domnul. Sunt de acord ca isi pot pierde inocenta la varste mult mai fragede azi, dar in nici un caz pana la cel putin varsta de 4 ani, nu pot sa constientizeze sau sa inteleaga o relatie sexuala. Si cunosc baietei de 3, 4 chiar 7 ani, care nu suporta sa se joace cu fetele, n-au nici cea mai mica atractie necurata nici pentru fete, nici pentru baieti. Spunea un parinte ca pruncii pot fi considerati din acest punct de vedere la genul neutru, pentru ca ei intre ei nu percep nici o atractie necurata, pentru ei orice baitel sau fetita constituie acelasi lucru, au poate o stare asemanatoare cu cea a lui Adam si Eva in Eden cand erau goi si nu simteau unul fata de altul vreo atractie pacatoasa.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 6, 2014 at 11:42 pm

        @ Irina. De acord cu tine si nu prea….sau depinde din ce unghi privesti problema. cum definesti tu atractia sexuala? Vad ca in ultima vreme s-a intiparit in mintea multora ca atratia sexuala este ceva urit….murdar…ne duce cu gindul la pornografie, etc. Dar oare asa se fie? In fine…daca atractia sexuala este naspa, atunci dragostea categoric nu este naspa nu? Sintem de acord pina aici?

        Dragostea a fost lasata de Dumnezeu pentru ca persoanele sa se casatoreasca si in final sa procreeze, nu? Deci acesta este scopul final al dragostei…dar pe cit de evident este acest scop final pe atit este de evident si faptul ca in faza initiala a „indragostirii” indragostitul nu se gindeste la iubita lui in termeni sexuali. Pentru el este doar cea mai frumoasa, cea mai capabila, cea mai inteligenta, cea mai buna la pian….etc,etc fata din lume.

        Ai auzit de termenul de dragoste platonica? In mod sigur…dar eu unul am ceva impotriva acestui termen…Dragoste platonica inseamna o relatie de dragoste in care nu exista relatii sexuale…dar evident faptul ca nu exista relatii sexuale este doar o situatie temporara…scopul final al oricarei relatii de dragoste este chiar acela de a se ajunge la relatii sexuale. Intr-un fel dragostea include si atractie sexuala sau mai bine zis aceste doua fenomene se intrepatrund fara a se confunda totusi unul cu celalalt….

        Revenind la copii….faza initiala de „indragostire” de dragoste asa-zis platonica este posibila la orice virsta…chiar si la 4-5 ani…Copiii nu gindesc in termeni murdari….dar ce este murdar in faptul ca un baiat de 5 ani de doua saptamini nu se mai gindeste la altceva decit la o colega de-a lui de gradinita? Doar noi adultii vrem sa spunem ca nu te poti indragosti la virsta aceea pentru ca nu stii cum se face….in fine stii tu ce…Realitatea este ca poti sa te indragostesti la orice virsta.

        Copiii sint de sex neutru? Da…si nu…pai daca sint de sex neutru hai sa nu le mai dam baietilor masinute, elicoptere, pistoale, pusti si trenulete si nici fetelor papusele, etc…sa le dam tuturor doar cuburi colorate cu care sa se joace…ca la gradinita aceea egalia…

        Este adevarat ca in anumite situatii este bine sa consideri copiii ca fiind de gen neutru…totusi in alte situatii nu este bine…realitatea este ca desi nu este foarte evident, ei au totusi sexe diferite, lucru care le imprima comportamente diferite…Baietii stau de obicei in grupuri de baieti iar fetele in grupuri de fete…Asta este primul luru care ar trebui sa ne dea de gindit asupra faptului ca si copiii au un sex…Dar baietii din grupurile de baieti de obieci se bat…in felul acesta demonstreaza ei care din ei este mai „mascul”. Si de obicei exista unul mai fraier care maninca cel mai des bataie…De aceea unii baieti probabil satui de jocurile violente ale colegilor lor incep sa exploreze si celalata latura a umanitatii…latura feminina..si intra in vorba cu fetele…inep sa se joace cu ele si in acest fel….copilul este intrigat de faptul ca fetele sint „altfel” si acest lucru se transforma in curiozitate, in fascinatie si chiar in admiratie la un moment dat…Eu zic ca este un fel de atractie sexuala sau dragoste in stadiu incipient…Poti sa ii spui cum vrei…dar aceasta exista!

        Ca mai nou se doreste ca la gradinita copiii sa invete despre masturbare si homosexualitate ce sa zic…foarte rau acest lucru…dar nu cred ca m-am exprimat vreodata pentru….

        Apreciază

      • Irina said, on octombrie 7, 2014 at 3:28 pm

        In nici un caz nu exista atractie fizica intre niste copilasi, poate o preferinta in privinta jocului. Si eu la gradinita, tin minte ca eram foarte buna prietena cu un coleg, imi placea sa ma joc cu el in mod special, dar nu ca imi placea de el si ca m-am indragostit, ci pentru ca aveam probabil anumite lucruri in comun si nu se ciondanea cu mine atunci cand ne jucam. Iar dragostea dintr eun baiat si o fata poate fi atinsa si fara a se ajunge la relatii sexuale. Eu cunosc tineri casatoriti care traiesc in curatie de ani buni si care se iubesc foarte mult. Eu raman la ideea mea ca intre un baietel si o fetita de 3 ani nu are cum sa fie atractie sexuala chiar daca stau si goi unul in fata de altul.

        Apreciază

  4. cosminmatiu said, on octombrie 5, 2014 at 9:00 pm

    Facându-Se om și întemeind Biserica pe Sine, și prin Sine și întru Sine, Domnul Hristos, ca Dumnezeu-Om, a mărit nemăsurat pe om, ca nimeni altul mai înainte sau după El. Prin nevoințele Sale Dumnezeiesc – omenști, El nu doar că l-a mântuit pe om de păcat, de moarte și de diavol, ci l-a și înălțat mai presus de toate ființele și făpturile. Dumnezeu nu S-a făcut nici Dumnezeu – înger, nici Dumnezeu –Heruvim, nici Dumnezeu – Serafim, ci Dumnezeu – Om. Prin asta l-a înălțat pe om mai presus de toși îngerii și Arhanghelii, mai presus de toate ființele supraomenești. Pe lângă aceasta, Domnul i-a spus totul și toate prin Biserică. Prin Biserică și în Biserică, trup Dumnezeiesc – omenesc, omul crește la înălțimi supra – îngerești, supra – heruvimice. Astfel, calea înălțării lui, a desăvârșirii lui, ajunge mai departe decât cea îngerească, decât cea heruvimică, decât cea serafimică. Aici este la mijloc taina tainelor. Să tacă toată limba, căci vorbește dragostea cea nespusă și fără de sațiu a lui Dumnezeu, iubirea de oameni cea negrăită și fără de sațiu a singurului cu adevărat iubitor de oameni, a Domnului Iisus. (Sf. Iustin Popovici – Biserica Ortodoxă și ecumenismul, pag 16)

    Apreciază

  5. Stefan said, on octombrie 5, 2014 at 9:02 pm

    E interesant de studiat afisele electorale ,in majoritatea gasim simboluri masonice.De exemplu la Klaus Johannis gasim gestul masonic numit :Sign of Plentiful Baksheesh.. http://www.sansanews.ro/media/components/news/news/295x/7663.jpg

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on octombrie 5, 2014 at 10:51 pm

    Sunt multi parinti care se revolta daca le spune cineva copiilor ca vor ajunge in iad daca fac pacate, probabil la scarboseniile astea nu se vor revolta. Dar Dumnezeu plateste pacatele parintilor si prin copii si asa parintii fara Dumnezeu isi vor nenoroci viita si neamul iar dupa moartea lor vine razbunarea cea mai grea caci nu vor avea parte de parastase si pomeniri la Sfanta Liturghie, atunci vor culege ceea ce au semanat.

    Apreciază

    • aha said, on octombrie 6, 2014 at 12:35 am

      ca bine ai spus! Doamne fereste!

      Apreciază

      • Irina said, on octombrie 6, 2014 at 10:55 am

        Are dreptate, este o consecinta fireasca a departarii parintilor de Dumnezeu care va duce la situatia ca odraslele sa fie si mai rele si tot asa pana cand raul va ajunge la apogeu.

        Apreciază

  7. danielvla said, on octombrie 5, 2014 at 11:47 pm

    Saccsiv,
    Te-as ruga, daca se poate, sa preiei articolul asta: http://danielvla.wordpress.com/2014/09/28/daca-doriti-sa-ajutati-o-bisericuta/
    Poate se gasesc frati ortodocsi care doresc sa ajute bisericuta asta.

    Apreciază

    • Irina said, on octombrie 6, 2014 at 11:02 am

      Da si eu m-am aratat interesata pentru niste hainute pentru copii intre 0- 4 ani. Am lasat si adresa familiei care ar fi avut nevoie de hainute, dar am vorbit cu mamica copiilor si mi-a zis ca nu a primit nici un pachet. In fine poate au gasit alti copii cu mai multe nevoi decat a copiilor de la mine de la tara. In orice caz daca cunoasteti pe cineva care conduce o firla de materiale de constructii, si ar fi dispus sa ajute aceasta familie de la mine de la tara, din jud Galati pentru a-si tencuii casuta facuta din lut. pentru ca au mari probleme cu mucegaiul in casa din cauza umezelii ce intra la fiecare ploaie prin peretii casei, v-as ruga sa ma contactati pe maill munteanu_rn@yahoo.com

      Apreciază

    • andrei-d said, on octombrie 6, 2014 at 12:34 am

      Peste acest articol am dat din intamplare si pe site-ul ortodox (sau mai puţin ortodox) moldova ortodoxa, sau ortodox.md, atat pe pagina de facebook cât si pe site-ul propriuzis…am lasat un com de avertisment dar nu l-au scos de la moderare, deci ceva e putred, si intreb si pe ceilalti frati de aici:
      Mai este vreun site ortodox care sa nu fi dat prilej de sminteala? Daca da, atunci care-s acelea? SFATURIORTODOXE cred ca este unul foarte important, si e foarte atacat de multi ecumenisti.
      – Frate saccsiv, poate ar trebui sa faci un top al site-urilor ortodoxe autentice si falsurilor…un top al nostru, care e bine de stiut si atentionare. Multi din fratii de pe blogul saccsiv ar putea contribui la articol. Doar am sugerat. Doamne ajuta!

      Apreciază

    • mircea.v said, on octombrie 6, 2014 at 3:02 pm

      Fac valuri, da pe limba lor, sa fie cat mai aburitori. Eu nu inteleg mare lucru din ce se zice acolo, doar banuiesc.

      Pai 666 e ales de diavol, ce ritual religios ar vrea astia sa faca? Poate doar cand o tine antihristul „slujba” la „biserica” sa fie asa ceva. Concluzia, pana atunci, sa stam linistiti si sa nu ne agitam. Doamne fereste!

      Apreciază

      • Irina said, on octombrie 6, 2014 at 5:26 pm

        Nu gandesc clar, pentru ca nu vor sa vada adevarul, pentru ca acest adevar ne face sa ne departam de confort. Cred ca pentru nimeni nu este usor sa-si asume aceasta cruce a iesirii din sistem, sa ne dea Dumnezeu intelepciune si curaj la toti. Si chiar daca inca nu fac ritualuri, scopul pentru care aceasta cifra se impune este cat se poiate de clar. Desi eu cred ca ritualuri satanice se fac de cand lumea pe baza acestei cifre 666.

        Apreciază

      • mircea.v said, on octombrie 6, 2014 at 8:16 pm

        Un mic raspuns pe ortodoxiacatolica:

        Nimeni nu spune ca a lua acte biometrice este insemnarea si lepadarea finala asa cum ne tot acuza ortodoxiacatolica, dand dovada de o rea purtare. (ce facem cu cezarul si Dumnezeu in cazul amprentelor?)
        Noi spunem ca toate astea sant etape premergatoare si e bine sa facem ceva din faza asta. Fiecare dupa puterile lui si dupa cum il ajuta Dumnezeu. Asa cum satana pregateste meticulos marea insemnare, (ca doar insemnarea nu se intampla brusc si din senin; e lucrarea lucrarilor), asa si oamenii ar trebui sa-si dea seama de etapele pregatirilor si sa actioneze conform invataturii crestine. Nu e nimic complicat.

        Mai departe reiau un comentariu mai vechi in care se vorbeste tocmai despre invatatura crestina legata de aceasta tema..
        Sfantul Ioan Gura de Aur explica cum lucreaza satana, adica cu viclenie, cu pregatire, pe etape, si ca noi trebuie sa facem totul ca sa starpim inceputurile pacatelor. Insemnarea fiind un pacat, decisiv pacat si fara de iertare, oare nu e bine sa starpim pacatul si in acest caz, mai de la inceput? Mai ales daca tinem cont si de gravitatea lui.
        Sper din toata inima ca ortodoxiacatolica sa inteleaga ceea ce ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur.

        (comentariul)


        Judece fiecare urmatoarele cuvinte ale Sfantului Ioan Gura de Aur, aplicate la ce atitudine trebuie sa aiba crestinul fata de: amprentare, cipuri, acte biometrice-electronice, prelevare ADN, … insemnare; si aplicate si la faptul ca diavolul va fi corect la final si va cere si o lepadare explicita din partea celui care accepta insemnarea;

        “ Sa nu bagati in sufletul vostru orice pacat , mangaindu-va cu acest gand fara de folos, spunand: „Ce lucru mare este fapta aceasta, ce mare lucru cealalta?” De aici se nasc mii si mii de rele. Ca diavolul, ticalos fiind, pentru a pierde pe oameni se foloseste de multa viclenie, de multa staruinta, de mult pogoramant. Isi incepe atacul cu lucruri mici. Sa-ti dau cateva pilde. […] Tot asa si Cain. Diavolul nu l-a indemnat de la inceput sa-si omoare fratele; nu l-ar fi induplecat; ci mai intai il face sa aduca lui Dumnezeu ca jertfa roadele cele mai rele, spunandu-i: „Nu-i nici un pacat!”; in al doilea rand a aprins in sufletul lui invidia si rautatea, spunandu-i iarasi: „Nici acesta nu-i un pacat!”; si tocmai in al treilea rand l-a induplecat sa-si omoare fratele si sa tagaduiasca uciderea.
        Trebuie deci sa facem totul ca sa starpim inceputurile pacatelor. Sa nu te uiti la un pacat ca e mic, ci sa te gandesti ca ajunge radacina de mare pacat daca nu-l iei in seama. Iar daca trebuie sa va spun ceva care sa va minuneze, este ca pacatele mari nu au nevoie de atata luare-aminte ca pacatele mici si neinsemnate. Insasi natura pacatelor mari face ca sa ne indepartam de ele; cele mici insa, pentru ca sant mici, ne fac sa fim nebagatori de seama si nu ne indeamna sa pornim cu hotarare la starpirea lor. De aceea si ajung repede mari, pentru ca dormim. Asa s-a nascut in Iuda acel mare pacat. Daca furtul banilor saracilor nu i s-ar fi parut mic pacat, n-ar fi ajuns sa vanda pe Hristos. Daca tirania slavei desarte nu li s-ar fi parut iudeilor un pacat mic, n-ar fi alunecat sa ajunga ucigatori de Hristos.”

        „Daca diavolul ar lupta impotriva noastra pe fata si deschis, victoria noastra ar fi usoara si lesnicioasa; dar, mai bine spus, daca santem cu luare-aminte chiar ne va fi usoara, ca Dumnezeu ne-a inarmat impotriva fiecareia din aceste viclenii. Asculta ce ne sfatuieste Hristos, pentru a ne convinge sa nu nesocotim nici cele mai mici pacate! Ne spune: „Cel ce zice fratelui sau: „Nebune”, vinovat va fi gheenei” (Matei 5, 22) si: „Cel ce se uita cu ochi desfranati, a si savarsit pacatul desfranarii” (Matei 5, 28). Pretutindeni starpeste inceputurile si semintele pacatelor […].”

        Nu stiu cum se face ca in cazul insemnarii, dintr-o data, toata lumea uita cele spuse mai sus. „Lasa sa ajungem noi acolo, si atunci vedem”. „Lasa sa fie toata casa in flacari si atunci vedem daca mai putem stinge incendiul sau nu”.
        Ma depaseste total logica asta.

        Apreciază

      • mircea.v said, on octombrie 6, 2014 at 11:18 pm

        scuze „mic raspuns pentru ortodoxiacatolica”

        Apreciază

    • mihai said, on octombrie 6, 2014 at 9:28 pm

      frate\sora care te afli sub acest nume, vreau sa-ti spun ca astazi a venit postasul la usa, bine eu nu am fost la domiciliu, ci a fost acasa o sora care ma anuntat telefonic ca a venit postasul cu cardul de sanatate, bineinteles ca eu iam transmis ca nu-mi trebuieste asa ceva , si sa faca ce vrea cu el

      Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 7, 2014 at 10:42 am

      STOP RFID

      Doamne ajuta!

      Iertare frate, ti-am trimis un e-mail, insa vad acum ca ai o noua adresa. Mai poti intra pe vechea?

      Apreciază

  8. aha said, on octombrie 6, 2014 at 12:34 am

    pai da, ca suntem dpdv financiar la pamant si cei doi soti trebuie sa munceasca ca altfel nu se descurca cu banii. si astfel copii trebuie dusi la gradinita sau cresa. pana acum nu era obligatoriu dar, in ultimul timp, majoritatea fac asa si cei din sistem merg pe premisa ca si cei care au unde sa lase copii vor fi convinsi de ceilalti (majoritari) ca e bine sa dai copii pe mana sistemului (gradinita). plus de asta am observat un fenomen bizar, daca nu ciudat: bunicii se cearta din varii motive cu parintii copiilor (adica se cearta parintii cu proprii copii) si au de suferit nepotii. nici macar in familie nu mai exista intelegere! ba soacra are ceva de impartit cu nora, ba ginerele e lenes si socrul se da de ceasul mortii cu munca (sau invers) etc….nu cred ca are importanta motivele. important e ca exista dezbinare in familie cum nu a fost niciodata! plus de asta bunicii de acum deja au pensii de mizerie (in special cei „tineri” sa zicem), parintii au salarii de mizerie si uite asa se perpetueaza ura in familie. aproape nimeni nu se gandeste si duhovnicesc ( desi la tara mai exista si astfel de oameni). toti gandesc dpdv financiar! aproape ca nu mai e alt criteriu! ca sa nu mai vorbesc de sistemul din gradinita si din scoli: ca se incurajeaza in mod voit concurenta pe toate nivelurile: intelectual, mental, material..ssamd! nu e normal. desi si in comunism s-a intamplat asta ( era mereu o concurenta idioata- o judec acum- intre noi….dar unii eram mai buni la sport, altii la romana, altii la fizica, altii la matematica…ssamd, si nu ar trebui sa se puna presiune asupra noastra). la biserica nu vad copii de 12-14-16 ani! cel putin acolo unde merg eu. sunt, intr-adevar copii pana in 12 ani si mai sunt si peste 20 de ani. e imbucurator si asta dar adolescentii sunt lasati in patima lor! si eu am fost adolescent si nu am avut nicio treaba cu biserica si acum regret enorm ca a fost asa! in biserica ar trebi sa fie o continuitate, oameni de toate varstele nu numai „babe bisericoase” cum le catalogheaza unii ce nu trec deloc pe la biserica sau trec sporadic!

    Apreciază

  9. RomeoB said, on octombrie 6, 2014 at 7:39 am

    Ieri dimineata pe la ora 9.00 pe Universul credintei a fost un film+discutie pe tema educatiei sexuale in scoli.
    Ar trebui sa fie pe internet pe saitul Tvr1. Poate o descarcati si transcrieti cateva pasaje mai importante.

    Indeea majora (oficial minister): invatamantul este descentralizat, prin ficare liceu decide daca va tine conferinte pe tema educatiei sexuale, asistate evident de ong-uri. In aceste ore de educatie, se promoveaza eviden homosexualitatea si masturbarea. Printre ong-uri evident accept.

    In principiu, pe baza legilor, fiecare liceu se va lupta pe cont propriu pt protejarea copiilor. Directorii, corpul profesoral evident vor purta o mare raspundere. Comitetele de parinti la fel…

    Apreciază

  10. geo said, on octombrie 6, 2014 at 8:42 am

    Buna dimineata,

    http://www.zerohedge.com/news/2014-10-03/what-civilian-casualties-barack-obama-women-and-children-syria-and-iraq-are-subhuman

    Ukrainian Rada stated Ukrainians are „superior being”

    Apreciază

  11. aniush said, on octombrie 6, 2014 at 9:03 am

    aha,
    Da, exista certuri intre generatii, dar ce asta e de acuma? Asa a fost de cand e lumea. Acuma sunt discutii de bani, pentru ca lumea nu are. Pe vremea lui Ceausescu lumea avea bani, dar nu avea ce cumpara cu ei. Nu aveai nici gaze la aragaz, nici curent electric, nimic si erau altii care cresteau bebelusi mici in conditiile astea.
    Adolescentii nu vin pe la biserica? Cati din generatia noastra mergeau des? Cati din copii mergeau pe vremea comunismului? Atunci ti se interzicea. Trebuia sa ai grija sa nu fii prins.
    Deci problemele astea nu sunt de acum. Ele s-au perpetuat de-a lungul timpului. Acum e foarte greu sa schimbi mentalitatea oamenilor. Mai bine il lasi pe fiecare sa-si dea singur seama de ce face bine si ce nu.

    RomeoB,
    Personal nu cred ca se va ajunge chiar atat de departe. Oamenii nu vor sa se ajunga la asa ceva.

    Apreciază

  12. Ionut said, on octombrie 6, 2014 at 9:53 am

    Nu trebuie sa ne miram, pentru ca vicleanul nu doarme, iar pacatul e precum cancerul, se intinde necontrolat daca nu i te opui.
    Cei ce conduc statul roman sunt vinovati de neglijenta (sau rea-vointa) criminala, avand in vedere ca Romania se afla pe primul loc in UE in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin.
    Care este „antidotul”? O viata morala.
    De asemenea, Romania se confrunta si cu o incidenta mare a cancerului de san, pentru ca multe femei devin mame dupa varsta de 30 de ani, nu-si alapteaza suficienta copiii (din care cauza au si acestia de suferit) si nasc unul, maximum 2 copii.
    Copiii nostri nu au nevoie de educatie sexuala, ci de educatie morala si familiala, care se poate face suplimentar in cadrul orelor de religie. Sau, mai bine, s-ar putea face in tihna de catre parinti, acasa, daca n-ar mai avea deasupra capului grija zilei de maine.
    Din pacate, nici atitudinea reprezentantilor Bisericii nu e una incurajatoare. N-am auzit ca Biserica sa aiba programe pentru copii si pentru tineri, cea mai debusolata si vulnerabila categorie de varsta a societatii romanesti.

    Apreciază

  13. haribo said, on octombrie 6, 2014 at 1:12 pm

    Suntem la jumat veacului al8lea,deci asteptati-va la ce e mai rau,,caci daca acum li s-a dat lor imparatia,cine suntem noi sa ne opeunem voii Lui Dumnezeu”?Pentru necredinta si decadenta gloatei,aceste grupari ale intunericului ne vor ingenunchea.Credeti ca intamplator ne atentionau marii duhovnici contemporani cu noi despre vremile pe care le traim noi azi?SI inca necazul cel mare inca nici n-a venit.

    Apreciat de 1 persoană

  14. o oarecare said, on octombrie 6, 2014 at 7:55 pm

    S-ar putea infiinta mai multe gradinite crestine. In Bucuresti exista una.

    Apreciază

    • Irina said, on octombrie 7, 2014 at 1:14 pm

      Au inceput sa mai apara institutii de educatie ortodoxa. In Bucuresti exista si gradinite, dar si o scoala ortodoxa sub patronarea pr Vasile Gavrila de la Biserica Rusa, si se doreste ca pe viitor sa infiinteze si un liceu. Am vazut la Trinitas tv ca au fost infiintate gradinite si scoli ortodoxe si in alte orase cum ar fi Iasi, Galati, Cluj, Sibiu deocamdata se pare in orasele mari. Sa sperma ca se vor inmulti. Dar sa speram ca nu vor fi interzise in viitor.

      Apreciază

      • ETRN said, on octombrie 7, 2014 at 6:03 pm

        Am incredintarea ca BOR permite infiintarea de institutii de invatamant proprii tocmai pentru ca e un business. Atat. Acolo, in acestea, copiii probabil nu vor fi invatati despre penis si alte alea, excitatii si tampenii, insa vor fi cu adevarat directionati catre „religia tuturor”. Sa deie Domnul sa ma-nsel…

        Apreciază

  15. anca said, on octombrie 7, 2014 at 12:35 am

    Este alarmant ce se preconizeaza pentru aceste fiinte nevinovate.Dar daca am face o demonstratie impotriva acestor idei diabolice ce-ar putea sa ne faca ,sa ne omoare?,pai din ce se publica e ca si cum noi nu mai avem dreptul sa ne educam copii si ne sunt luati.Atunci pentru ce sa mai traim?
    Doamne Dumnezeule ai mila de toti copii lumi!

    Apreciază

  16. Valentin said, on octombrie 7, 2014 at 5:52 pm

    normal ar fi ca arhiereii și un sobor mare creștin-ortodox să se adune și să mustre pe față această nelegiuire, iar dacă nu se îndreaptă cei ce sunt în această mare hulă împotriva lui Dumnezeu și distrugere a unor suflete nevinovate să fie blestemați, excomunicați public din Biserică, adică anatematizați, și fie că se vor da aceste avertismente, apoi blesteme, fie că va fi tăcere, dacă cei ce fac aceste blestemății își pregătesc singuri iadul, atunci Dumnezeu Însuși îi va lăsa după dreptate, acolo unde nu mai este milă, să ardă în focul cel veșnic împreună cu toți ceilalți slujitorii satanei, dacă nu se întorc grabnic și nu se pocăiesc.

    Să dea Dumnezeu să ajungă la Lumina Învierii și să fie ocrotită țara noastră de așa ceva.

    Apreciază

  17. […] Romania: GRADINITA OBLIGATORIE de la 3 ani. Adica INDOCTRINARE. Intre altele vor invata despre MASTU… […]

    Apreciază

  18. […] Romania: GRADINITA OBLIGATORIE de la 3 ani. Adica INDOCTRINARE. Intre altele vor invata despre MASTU… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.