SACCSIV – blog ortodox

Fabian Seiche: Protest impotriva indiferentei Patriarhiei fata de Sfintii inchisorilor

Posted in Sfinţii inchisorilor by saccsiv on iulie 22, 2014

petitie Sfintii Inchisorilor

Petitie: Protest împotriva indiferenței Patriarhiei față de Sfinții închisorilor

După Dreptul canonic ortodox, semne ale sfinţeniei sunt:

– moartea martirică – dovada cea mai certă;
– mărturisirea şi apărarea dreptei credinţe;
– viaţa curată, viaţa sfântă;
– darul facerii de minuni, în viaţă sau după moarte.

Dintre condiţiile de fond (personale) ale sfinţeniei:
– să fi avut credinţa neîndoielnică ortodoxă;
– puterea de a suferi moarte martirică, primejdii şi orice necazuri pentru apărarea dreptei credinţe;
– puterea de a trăi moral şi religios cât mai desăvârşit;
– puterea de a săvârşi minuni;
– cultul spontan acordat de poporul credincios.

În cazul trăitorilor ortodocși din închisorile comuniste, toate acestea se confirmă. Ce dovadă mai clară vrem decât moartea martirică? Lupta împotriva lor e lupta contra evidenţei, păcatul împotriva Duhului Sfânt.

De la instalarea regimului comunist în Rusia s-a început o campanie de distrugere a creştinismului şi a tuturor valorilor umane tradiţionale. Acelaşi efect devastator l-a avut în toate ţările pe unde a trecut.
În cazul de faţă, nu e nevoie de Paterice pentru confirmarea sfinţeniei. Chinurile şi moartea din închisori, ştiind că toţi erau chinuiţi pentru credinţă de un regim ateu, sunt un Pateric al mucenicilor fără a mai fi nevoie de alte comentarii. Ele întrec orice „cuvinte duhovnicești”. De la mulți nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc, dar au moaşte făcătoare de minuni! (a se vedea la Aiud).
De la atâtea mii de martiri din Istoria Bisericii nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc ci pentru sfârşitul lor au fost trecuţi în ceata sfinţilor. De ce numai noi românii suntem atât de îndoielnici în credinţă? Nu ne bate Dumnezeu că nu ne cinstim sfinţii închisorilor? Cred că şi din acest motiv ne bate, cu prisosinţă…
Sfinţii sunt manifestarea concretă şi personală a lui Dumnezeu în Biserică, iar Biserica nu se menţine vie decât prin Sfinţi. La loc de cinste se află Martirii.

Protestăm față de aceste fapte anticreștinești și față de indiferența Patriarhiei Române:
Universitatea din București interzice revista anti-avort „Pentru viață”, nr. 2, a asociației studențești cu același nume, să participe la Târgul Educației organizat în 10-11 aprilie 2014. BOR (administrația patriarhală) tace!
Patru profesori atei din Timișoara protestează împotriva dorinței primăriei municipiului ca o strădă să poarte numele lui Petre Țuțea (ianuarie 2014). Au luat cuvântul pentru apărarea filosofului personalități marcante, inclusiv consilieri locali sau profesori universitari. Petre Țuțea a făcut 13 ani de închisoare, a rămas ortodox convins, erou anticomunist și martir al Bisericii. BOR (adminsitrația patrairhală) tace rușinos!
Statuia din București a martirului Mircea Vulcănescu, ucis la Aiud în 1952, e în pericol a fi demolată, la presiunile unui institut ocult: „Elie Wiesel”, sprijinit din banii Statului român.

Tot acest institut ocult și anticreștin a reușit două performanțe uimitoare:
– retragerea titlului de cetățean de onoare post-mortem al orașului Târgu Ocna, pentru martirul Valeriu Gafencu (mort la Tg Ocna în 1952), în anul 2013. Nici un ierarh ortodox n-a protestat. Rușine!!
– demontarea plăcuței comemorative de la liceul „Dragoș-Vodă”din Sighetu Marmației, pusă în memoria luptătorului anticomunist Aurel Vișovan și a grupului său. Plăcuța s-a pus de către fiul său, preotul greco-catolic Marius Vișovan, iar demontarea s-a făcut după 7 zile! (amănunte: http://www.gazetademaramures.ro/placa-neputintei-noastre-15204). Deși greco-catolici, lupta contra comunismului a fost comună și tot comună ar trebui să fie reacția Patriarhiei la hoțiile numitului institut.

În același timp:
1. Într-un interviu din „Lumea monahilor”, aprilie 2014, teologul și profesorulRadu Preda, director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a spus că BOR „a întârziat nepermis de mult momentul asumării, în cunoştinţă de cauză, a trecutului recent, printr-o deschidere de bunăvoie a propriilor arhive, printr-o recunoaştere a rolului, cel puţin exemplar, dacă nu chiar de sfinţi, al unor oameni de-ai ei, bărbaţi şi femei, care au murit pentru credinţă – şi mă refer aici explicit la ceea ce numim cu un termen metaforic şi generic „sfinţii închisorilor”. Faptul că noi am întârziat şi întârziem încă procesul acesta de confruntare cu propria noastră istorie se plăteşte prin alimentarea zvonurilor, a acuzelor de multe ori rău intenţionate. De ce? Pentru că – spun asta nu pentru prima dată – biserica trebuie să aibă curajul asumării trecutului recent, pentru că va avea o surpriză uriaşă: va vedea că, în ciuda colaborării pe faţă – sau pe dos, dacă vreţi – a unor membri ai ierarhiei sau ai clerului, pe lângă compromisurile retorice precum lupta pentru pace şi altele asemenea, o abordare critică a perioadei şi o analiză istoriografică ar scoate la iveală un tezaur de martiraj şi de rezistenţă morală, care ar pune cu adevărat biserica întro cu totul altă lumină, dar nu ca instituţie, că nu instituţia trebuie să fie aici în centru, ci ca ceea ce este de fapt defintoriu pentru ea, şi anume comunitatea de credinţă.”

2. Și tot Radu Preda reacționează vehement la tăcerea Patriarhiei în fața atacurilor presei murdare la adresa mitropolitului Bartolomeu:
„Ceea ce mă uimeşte şi mă întristează însă cel mai mult în această poveste a fost tăcerea Patriarhiei. Reacţionând zilnic şi chiar de mai multe ori la tot felul de articole de presă, importante sau minore, instituţia eclesială centrală a tăcut acum asurzitor mai bine de o săptămână… Procedând astfel, Patriarhia dă dovadă că se plasează în afara conştiinţei eclesiale, veghea şi solidaritatea sinodale fiind practic suspendate. Dar de ce să ne mai mirăm atâta? Dovada cea mai concretă a lipsei de aderenţă la adevărata agendă social-teologică o constituie faptul că, la împlinirea de curând a primelor două decenii de la căderea comunismului, vocea Bisericii noastre a fost mai mult decât slabă. S-au organizat dezbateri pe temă mai curând la Viena decât la Bucureşti. Este probabil şi această lipsă de bărbăţie unul dintre motivele de încurajare pentru mercenarii memoriei ajunşi să aibă astfel un nesperat şi nemeritat monopol pe conştiinţa morală a societăţii. Cum am afirmat în repetate rânduri, comportându-se astfel, Biserica noastră, în ipostaza ei ierarhică, riscă să fie acuzată nu atât pentru compromisurile dinainte de 1989, cât mai ales pentru lipsa de viziune profetică după aceea” („Lumea credinței”, feb. 2010).

3. La alte popoare ortodoxe martirii din comunism au fost demult canonizați. Biserica Ortodoxă rusă a canonizat mii de martiri, în frunte cu țarul Nicolae II și cu patriarhul Tihon, omorât de comuniști în 1925. Patriarhul a fost canonizat în octombrie 1989 (!), iar în 1992 i s-au găsit moaștele. Țarul Nicolae, omorât în 1918, deși nu a dus o viață de sfânt, a fost canonizat în anul 2000 pentru sfârșitul său în credința ortodoxă, omorât de atei. BOR tace rușinos!

4. Romano-catolicii din România beatifică martirii ei uciși în comunism:
– Szilárd Bogdánffy, episcop de Oradea, ucis în închisoarea Aiud (1953), beatificat la 30 octombrie 2010.
 Janos Scheffler, episcop de Satu Mare, mort în 1952 la Jilava, beatificat la 3 iulie 2011 (amănunte la http://www.catholica.ro/2011/06/17/la-3-iulie-2011-va-avea-loc-beatificarea-episcopului-janos-scheffler/).
– monseniorul Vladimir Ghika, ucis în 1954 la Jilava, beatificat la 31 august 2013.
– episcopul de Iași Anton Durcovici, omorât la Sighet în 1951, beatificat la 17 mai 2014 (amănunte la http://www.durcovici.ro).
Greco-catolicii au în curs de beatificare/canonizare 7 episcopi morți în închisori.

Cui îi este frică de sfinți din sinodul BOR? Poate celor ce-au făcut miliție secretă, turnătorie ori șantaj.
Rușinea cade atât pe statul român, care-și bate joc de memoria miilor de foști deținuți politici, cât mai ales pe Biserica Ortodoxă Română, unde se află depuse de ani de zile cereri pentru martirii ortodocși români, cum ar fi Valeriu Gafencu,Ilie Lacatusu sau Arsenie Boca.
Preotul profesor dr. Gh. Drăgulin a scris studii bine documentate, adevărate comori de spiritualitate publicate în revistele bisericești. A trecut și el prin iadul închisorilor comuniste. Un singur exemplu de studiu: „Victimele pușcăriilor comuniste și ale revoluției în atenția aghiografului contemporan” (în buletinul oficial al Patriarhiei: „Biserica Ortodoxă Română”, nr. 7-9/1991, p. 91-98). Se militează aici pentru o canonizare colectivă, cât și individuală. De 24 ani însă, Sinodul BOR tace!

În același timp:
Patriarhia Română reacționează vehement la „opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă” (cf. ziarul „Lumina”, 1 iulie 2014, p.3). Opiniile „antisemite” ale unui monah constituie o problemă mult mai importantă pentru Patriarhie decât Sfinții închisorilor!
De 24 ani așteaptă acești sfinți o canonizare oficială și nu s-a făcut nimic. Însă, foarte promptă, Patriarhia procedează dictatorial, dând comunicate pentru fiecare persoană incomodă.

În același timp:
În anul 2005, în cazul Tanacu, este caterisit un ieromonah, scos din monahism și mănăstirea desființată. Un caz unic în istoria Bisericii Ortodoxe Române, nici măcar comuniștii n-au făcut așa ceva! Medicina a demonstrat ulterior că tânăra de la Tanacu a murit pe mașina salvării din cauza incompetenței medicilor, iar nu „omorâtă” de călugări! Unde a fost Biserica? Unde a fost iertarea Bisericii și prezumția de nevinovăție, procedurile de judecată monahală care cer respectarea unor reguli? Unii episcopi au interzis exorcizarile în eparhiile lor, la fel este de părere purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pr. Constantin Stoica.
Același purtător de cuvânt (în numele cui??) ce susține avortul în unele cazuri, precum cel al fetiței însărcinate de 11 ani: „Este o situație specială. Biserica nu este chiar intransigentă. În cazul violului, incestului, sau când sănătatea mamei este pusă în pericol de o eventuală naștere, Biserica acceptă avortul. În cazul fetiței din Neamt, recomandăm familiei să se sfătuiască cu duhovnicul din parohie și să o ia o decizie în funcție de sfatul medicilor și psihologilor” (cf. http://www.frontnews.ro/social-si-eveniment/diverse/biserica-accepta-avortul-in-cazul-fetitei-de-11-ani-violata-de-unchiul-ei-11609 ).
Unde scrie asta în teologia ortodoxă, tovarășe Stoica? În numele cui vorbești?

Și tot în urma scandalului de la Tanacu s-a inventat ordinul că preoții, monahii și teologii „nu pot avea apariții în spațiul public (mass-media) decât cu binecuvântarea Chiriarhului”.
Oare martirii cu aprobarea cui mărturiseau credința? Nu mai putem mărturisi și apăra credința ortodoxă în spațiul public decât cu aprobarea administrației patriarhale/chiriarhale? Pe ce temei ortodox?
E jenant că înșiși preoții și monahii – adică păstorii și rugătorii turmei – au nevoie de aprobare. E jenant că n-au dreptul apărării credinței ortodoxe dacă vreun episcop le interzice. Cazul episcopului Sofronie al Oradiei cu dictatura sa față de preoți este elocvent.

În același timp:
Tăcere totală despre moartea patriarhului Teoctist(2007), omorât cu zile pe masa de operație de un medic ucigaș, la ordinele unor interese oculte. Cu semne de tăieturi, cu martori ai asasinării și ai îmbălsămării patriarhului neluați în seamă, cu mult prea multe elemente oculte. Cu un singur om (episcopul vicar Vicențiu) ce știa deznodământul dar n-a spus nimic, fiindcă graba de eliminare fizică era foarte mare. Cui a folosit moartea patriarhului Teoctist?
În nici un caz intereselor Bisericii și ale neamului românesc.
Tăcere totală… dar numai până la judecata finală când faptele se vor descoperi.

Protestăm față de această tăcere vinovată în anumite cazuri, în același timp față de încercările de reducere la tăcere în stil milițienesc a unor persoane incomode sau luptătoare (inclusiv patriarhul Teoctist!).
Dumnezeu să judece și să facă dreptate – fiindcă nu mai are cine!

de Pr. Fabian Seiche

http://www.buciumul.ro/2014/07/21/protest-fata-de-indiferenta-patriarhiei-fata-de-sfintii-inchisorilor/

Cititi va rog si:

FABIAN SEICHE: Noii urlatori de serviciu … Ca de exemplu MIRCEA PLATON

Lansari de carte – Fabian Seiche: „MARTIRI SI MARTURISITORI ROMANI DIN SECOLUL XX” si „POETI DUPA GRATII”

22 septembrie 1939: Martiriul a trei legionari. Doi impuscati si unul ars de viu in crematoriu …

MARTIRIUL LEGIONAREI NICOLETA NICOLESCU – torturata, violata si apoi arsa de vie la crematoriul din Bucuresti

Despre ASTRADROM

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iulie 22, 2014 at 9:38 am

    Fiindca tema postarii este Sfintii Inchisorilor astazi il comemoram pe unul dintre acestia: Sfantul parinte Ilie Lacatusu de la a carei trecere la Domnul se implinesc 31 de ani.

    http://www.crestinortodox.ro/parinti/parintele-ilie-lacatusu-118559.html

    http://parinteleilielacatusu.blogspot.ro/p/acatistul-parintelui-ilie-lacatusu.html

    http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14066

    Dă clic pentru a accesa Parintele-Ilie-Lacatusu.pdf

    Sfinte Parinte roaga-Tesi pentru noi, pacatosii!

    Apreciază

  2. geo said, on iulie 22, 2014 at 9:55 am

    CE a lansat, astăzi, un infringement împotriva României din cauza unor bariere “nejustificate” în calea exporturilor de gaze, potrivit unui comunicat al institutiei, în care se arata ca Bucurestiul are la dispozitie doua luni pentru reglementarea situatiei, pentru a evita o trimitere în fata CJUE.

    “Întrucât producatorii din România sunt obligati sa acorde prioritate vânzarilor pe piata interna, iar tranzactiile cu gaze trebuie supuse unor controale prealabile si aprobarii, Comisia considera ca cadrul juridic actual din România creeaza bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România si solicita eliminarea acestor bariere”, se arata în comunicatul CE, citat de Mediafax.

    Comisia considera ca, prin crearea de bariere în calea liberei circulatii a marfurilor în cadrul pietei interne, România îsi încalca obligatiile în temeiul articolelor 35 si 36 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si în temeiul articolului 40 litera (c) din Directiva 2009/73/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iulie 2009 privind normele comune pentru piata interna în sectorul gazelor naturale.

    Cererea Comisiei are forma unui aviz motivat (infringement).

    Executivul European precizeaza ca, în absenta unui raspuns satisfacator în termen de doua luni, poate trimite România în fata Curtii de Justitie a UE (CJUE).

    http://www.stiripesurse.ro/ce-lanseaza-procedura-de-infringement-impotriva-romaniei/

    I-auzi neamule…in loc sa fie asigurata cu prioritate piata interna o liberalizam…se pare ca in privinta energiei lucrurile au luat-o razna in UE…despre libera circulatie a persoanelor nimic…

    Catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania:

    Sunt profund revoltat si idignat fata de reactia si actiunea dumneavoastra de protest impotriva amplasarii unei placi comemorativa dedicata grupului anticomunist condus de catre Aurel Visovan in incinta Liceului “Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei.
    Tinerii care au suferit in inchisori, au fost torturati batjocoriti de catre tortionarii comunisti care in mare parte erau de religie mozaica.

    Dumneavoastra uitati sau va faceti ca uitati ca traiti intr-o tara europeana, o tara unde minoritatile etnice si religioase au cele mai multe privilegii si drepturi din Europa.
    Personal nu mi se pare corect ca un institut finantat din bani publici, din taxele si impozitele platite de populatia Romaniei sa-si permita sa protesteze atunci cand noi, romanii, ne cinstim eroii si martirii neamului. Nu mi se pare corect ca un institut finantat din bani publici sa decida pe cine avem voie sa comemoram. Nu mi se pare corect ca un institut sa ne impuna sa invatam o alta istorie a poporului roman.
    Nu mi se pare corect ca acelasi institut platit din bani publici nu a luat nici o pozitie atunci cand in Odorheiu Secuiesc s-a ridicat o statuie criminalului de razboi Wass Albert sau atunci cand tinerii unguri din Romania il slavesc pe Horty, din ordinul caruia evreii din Ardeal au ajuns in lagarele de munca din Polonia.
    In final doresc sa precizez, domnilor, daca va simtiti lezati, discriminati de modul in care noi romanii ne cinstim eroii neamului sunteti liberi sa parasiti aceasta tara, aceasta tara care v-a fost casa si care v-a oferit nenumarate drepturi si privilegii. P.S.: NU SUNT NICI FASCIST, NICI NEONAZIST, NICI RASIST, SUNT ROMAN, IMI IUBESC TARA SI MA DOARE ATUNCI CAND ALTII SCUIPA PE OBRAZUL PATAT CU SANGE AL EROILOR SI MARTIRILOR NEAMULUI ROMANESC.
    Cu tot respectul: Anton Andrei Lucian

    http://www.apologeticum.ro/2014/07/scrisoarea-unui-tanar-catre-institutul-national-pentru-studierea-holocaustului-din-romania/

    Daca organismele publice, platite din banii nostri, nu iau atitudine macar cetatenii sa o faca…

    Apreciază

  3. Trezirea Fratilor said, on iulie 22, 2014 at 10:03 am

    Cinste acestui preot! Cum sa marturisesti Adevarul cu permisiune? Asta se facea in Comitetul Central al PCR! Ce permisiune? Dar ce… face Liturghie pe bloc sau pe calea ferata, ca sa ceara aprobare? Cum sa nu marturisesti in calitate de botezat, de miruns si mai ales hirotonit? Preotii tac pentru ca nu stiu ce e caterisirea. Ei considera ca aceasta inseamna taierea gatului, nemantuirea si intoarcerea lor in nefiinta… Faceti un articol numai despre acest subiect, ca sa-i intariti si pe mocofanii si mamelucii care inca nu stiu:

    Pedeapsa cea mai mare pe care o poate primi arhiereul, preotul sau diaconul este caterisirea.
    Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte:
    – o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este
    hirotonit
    – si un act juridic.

    Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu.
    Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate
    teritoriala.
    Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui
    ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face.
    S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic.
    Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot
    printr-un act juridic.

    Apreciază

  4. Ionut said, on iulie 22, 2014 at 10:27 am

    E adevarat! Cinste acestui preot, acestui om!
    Din reactiile Patriarhiei razbate mai degraba teama de autoritatile lumesti (ca sa nu spun mai mult) decat teama de Dumnezeu.
    In ceea ce priveste sfintenia martirilor din inchisori, nu putem avea nici o indoiala: un sfant (Pr. Arsenie Boca) a pictat chipul sfinteniei – Iisus in zeghe.

    Apreciază

    • geo said, on iulie 22, 2014 at 11:48 am

      http://m.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/arsenie-boca-dumnezeu-preot-1_520f8020c7b855ff56e7a994/index.html

      http://activenews.ro/dar-cu-rusinea-cum-ramane_1830796.html

      http://activenews.ro/madalina-ghenea-ajuns-sa-cred-ca-viata-nu-mai-sens-pana-m-refugiat-intr-o-manastire-din-romania_1829626.html

      Stiu doar atat…

      Ca a fost inchis, dar si-a parasit celula ca sa poata fi prezent la inmormantarea mamei sale. S-a intors totusi inapoi. Inapoi in celula. Inapoi pe cruce.
      Stiu ca gardienii care il pazeau ii gaseau mereu celula descuiata- caci el savarsea Sfanta Liturghie in alt colt al tarii. Stiu ca spuneau ca nu ei ar trebui sa il pazeasca, ci invers. Cu toate ca putea pleca oricand, s-a intors intotdeauna inapoi. Inapoi in celula, inapoi pe cruce.
      Stiu ca iti stia gandul inca dinainte de a ti-l sti chiar tu. Stiu ca ochii ii erau cand albastri, cand negri, vorba uneori aspra, pe atat de aspra pe cat ii erau de fierbinti lacrimile cu care se ruga pentru pacatele celor pe care ii certa. Stiu ca L-a pictat pe Mantuitor in haine de zeghe chiar sub nasul celor de la securitate, care il pazeau. Si care pur si simplu, nu au vazut. Caci nu ii e dat Realitatii sa vada mereu Adevarul…Stiu ca L-a intalnit, sub chipul unui sarac indurerat, pe El. Pe Cel care, desi ar fi putut sa plece oricand, a ales sa ramana. Pentru noi, pe cruce.
      Stiu cate minuni a savarsit, cate flori au rasarit din semintele pe care le-a sadit si mai stiu ca nu stim decat o mica parte din ele…
      Si mai stiu ceva. Ca azi e ziua lui.
      A celui care, desi ar putea orice, alege sa se intoarca mereu la noi. Il gasim mereu acolo, la mormantul unde florile nu se ofilesc niciodata. Unde nici o intrebare nu ramane fara raspuns. Unde nici o boala nu ramane fara leac, daca vindecarea este spre mantuire. La mormantul unde te duci ateu si de unde te intorci preot. La mormantul Parintelui Arsenie Boca.

      Acolo unde am inteles ca daca Dumnezeu mai tine neamul asta, este pentru oameni ca el. Care, desi ar fi putut fi oriunde si ar fi putut face orice, au ales sa ramana. Pentru noi, pe cruce.

      Apreciază

  5. Ionut said, on iulie 22, 2014 at 10:35 am

    Este de neconceput acceptarea avortului de catre BOR. Este de neconceput faptul ca, in urma cu cativa ani, pr. Nicolae Tanase a fost oprit temporar de la slujire pentru o presupusa binecuvantare acordata tiparirii unei carti referitoare la un parinte controversat.
    Este imposibil sa nu existe, in Sf. Sinod, doi-trei ierarhi de buna credinta care sa schimbe lucrurile in bine.
    Ceva nu inteleg totusi: IPS Teofan, care mi se pare de buna-credinta, a fost sustinut de PF Daniel pentru ocuparea scaunului de mitropolit al Moldovei.

    Apreciază

  6. Pietrele vorbesc said, on iulie 22, 2014 at 11:07 am

    Am avut onoarea sa-l cunosc pe preotul Fabian, inainte sa fie hirotonit, pe vremea cand lucra la editura A*****. Deosebita bucurie am vazand ca nu tace cand e timpul de dat pe fata tot viclesugul care s-a adunat acolo sus in deal. Avem nevoie de sfaturile si cuvintele celor precum monahul Teodot,preotul Fabian Seiche…..pentru intarirea noastra in credinta.

    Apreciază

  7. kosk said, on iulie 22, 2014 at 11:56 am

    doar ca in Romania la ‘butoane’ se afla ‘institutul Ellie Wiesel’ presa vanduta si nu ultima pe lista US embassy. restul gen Basescu Guvernul sau Parlamentul sunt asa…ecouri…

    Apreciază

  8. kosk said, on iulie 22, 2014 at 12:03 pm

    iar Patriarhia tace de FRICA ‘stricarii imaginii in presa’ si a acuzatiilor de ‘extremism/legionarism’ ce Dumnezeu nu va dati seama?

    Apreciază

  9. kosk said, on iulie 22, 2014 at 12:14 pm

    PS
    Romania de acum e sub ocupatie,,daca Sinodul trece oficial in randul Sfintiilor pe Sfintii inchisorilor automat se declanseaza un scandal ‘planetar’ orchestrat de ‘chinezi’ pe motive de ‘antisemitism&legionarism’…se cunoaste ce urmeaza..

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 22, 2014 at 2:11 pm

      hai sa vedem ce scandal planetar s-ar declansa ?

      sau o iau la fuga dracii de pe pamintul asta cu toata spurcaciunea pusa la pamintul acestei Tari ca ministru in agricultura ?
      sau ca-i va fugari FOCUL SFINTILOR MARTIRI ai temnitelor comuniste si indesosebi Sfantul Parinte Arsenie Boca
      va e frica …?
      fricosii sunt primii lepadati din gura lui HRISTOS …asemeni si cei care slujesc fricosilor insa pina la „scandal planetar ” va fi VOIA SFANTA A LUI DUMNEZEU si A SFINTILOR NECANONIZATI pe acest pamint …
      caci SE CERE DREPTATEA SFANTA pe acest pamint din gura celor ce la fiara inca n-au plecat capul spre inchinare
      SI VA FI DREPTATEA SFANTA pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa si nu numai …

      Apreciază

  10. aniush said, on iulie 22, 2014 at 1:18 pm

    kosk,
    Dar cine se cred sionistii? dumnezeu? Ei au dreptul sa fure, sa intre peste tine si sa omoare si pe urma sa spuna ca esti antisemit? Cum adica?
    Nu, Patriarhia tace pentru ca unii de-ai masonilor sunt acolo, chiar si trei oameni daca sunt…restul le e groaza sa nu-si piarda postul ca au copii de crescut. E si ce pot sa-ti faca? Daca nu avem curajul raspunderii atunci ne ducem cu totii de rapa.

    Apreciază

  11. aniush said, on iulie 22, 2014 at 1:21 pm

    Proteste anti avort…nu stiu in ce masura ne ajuta sau nu protestele. Haideti mai bine sa propunem un proiect de lege pentru interzicere. Ce nu avem dreptul? Doar suntem cetateni romani. E scris in constitutie ca orice cetatean al acestei tari are dreptul sa faca orice felk de propuneri. De ce nu ne miscam?

    Apreciază

    • geo said, on iulie 22, 2014 at 3:44 pm

      ar trebui sa i se fac cunoscut si kakaraului, cel cu comisia de modificare a constitutiei, si lui cernea…

      Apreciază

      • Ionut said, on iulie 23, 2014 at 8:46 am

        Cernea oricum nu pricepe nimic deocamdata …

        Apreciază

      • Ionut said, on iulie 23, 2014 at 8:47 am

        Mai ales lui Ponta ar trebui sa i se bage stirea asta sub nas…

        Apreciază

  12. Iacoboaie Radu said, on iulie 22, 2014 at 3:06 pm

    Sunt unele cuvinte care nu au aparut. De aceea il retrimit

    ORGANIZAȚIA MARTORII LUI IEHOVA – CREAȚIA EVREILOR SIONIȘTI (2)
    Radu Iacoboaie, 22 iulie 2014

    Continuând articolul precedent pe aceeași temă, ne propunem de această dată să pătrundem mai în profunzime, să demonstrăm în mod logic faptul că această pretinsă sectă creștină – Martorii lui Iehova, este ca și mișcarea New Age, un tentacul al uriașei caracatițe mondiale care este francmasoneria, peste care se află la vârful său masoneria sau sionismul, format dintr-un grup mai restrâns de evrei radicali sioniști, în frunte cu cei 13 așa-ziși Înțelepți ai Sionului.
    Nu întâmplător putem spune că Organizația Turnul de veghe (redenumită în 1931 Martorii lui Iehova, iar din 1932 declarată ca ,,organizația lui Dumnezeu” pentru construirea unei NOI LUMI) s-a bazat încă de la început pe revista Turnul de veghe al Sionului apărută în anul 1879. Ulterior, i-au prescurtat numele, în mod evident pentru a nu se face legătura cu evreii sioniști, care credem că l-au sprijinit material pe Charles Taze Rusell să-și creeze organizația sau corporația așa-zis religioasă. Revista a avut multă vreme cel mai mare tiraj din lume dintre revistele sectare, ajungând în 1995 să aibă 17,9 milioane de exemplare în 115 de limbi, cu apariție bilunară. Alături de ea, s-a difuzat și revista Trezește-te, cu un tiraj de 15,6 milioane de exemplare în 34 de limbi. Societatea a avut și sute de posturi de radio și mai recent și televiziuni, ajungând în prezent să aibă peste 4 milioane de propagandiști și circa 6 milioane de simpatizanți în toată lumea.
    Dacă analizăm cele două organizații, sionismul și Martorii lui Iehova, vom descoperi într-adevăr multe puncte și obiective comune. Astfel, ambele organizații sunt concepute într-un sistem totalitar și piramidal (cu concentarea puterii în mâna liderului), ambele poartă o ură profundă și irațională față de creștinism, față de Hristos, Maica Domnului, Sfânta Cruce, sfinții creștini și valorile tradiționale. Ambele au avut și au încă sediul pe teritoriul american în metropola New York. Martorii lui Iehova au sediul într-o clădire cu 13 etaje din Brooklyn. Și ambele întreprind o uriașă propagandă, folosind din plin mass media. Să uităm că și comuniștii masoni puneau accentul pe propaganda de partid. Pe de altă parte, potrivit chiar doctrinei iehoviste, în urma luptei de la Armaghedon, toți cei din afara organizației lor vor fi nimiciți, ceea ce rezonează cu profeția despre venirea antihristului și prigonirea sălbatică a creștinilor. Unele filme din ultima vreme au mediatizat și mai mult ideile lor despre sfârșitul lumii…
    În lucrarea documentată a lui Radu Antim – Societatea ,,Martorii lui Iehova” în contextul fenomenului sectar (Ed. Arhidiecezana, Cluj-Napoca, 1996), cu multe surse externe, descoperim că erezia francmasonică (bazată pe gnosticism) și cea iehovistă sunt asemănătoare în conținutul doctrinar.
    Astfel: ,,Werner Thiede distinge patru elemente care ne dau îndreptățirea unei paralele între viziunea iehovistă și cea gnostică:
    1. Înțelegerea gnostică a Bibliei ca fiind inspirată verbal și integral de Dumnezeu, care își continuă opera de inspirație prin ,,canalul” Său: societatea iehovistă; 2. Viziunea gnostică asupra apocalipsei privind restaurarea paradisului inițial; 3. Relația dintre Iisus și satan ca fiind inițial doi fii egali ai lui Dumnezeu; 4. Justificarea luptei dintre Dumnezeu și satan, la care oamenii sunt împreună cu Iisus martori.”
    Din lucrarea de mai sus, mai aflăm și multe alte aspecte importante, precum că fondatorul organizației Rusell și-a găsit lesne predicatorii, dând pur și simplu un anunț în ziar: ,,Căutăm 1000 de predicatori…”, că această organizație era de fapt o societate comercială în toată regula și bine organizată, că activitatea sectei s-a concentrat aproape exclusiv pe editarea și difuzarea revistei, dimpreună cu propaganda doctrinei lor pe sistemul de la ușă la ușă și evanghelizării la domiciliu…
    Pentru ei, fiecare membru înseamna un propagandist și meritele erau apreciate doar în funcție de propaganda desfășurată pe teren. Fiecare membru avea normă să facă propagandă sectei și prozelitism un anumit număr de ore pe săptămână. Aceste ore erau voluntare ca și în cazul celor ce lucrau în tipografiile lor. Un pionier special ajungea să facă 134 de ore pe săptămână, adică circa 4-5 ore voluntare pe zi!
    Vedem astfel că aceștia parodiază de fapt activitatea misionară a Apostolilor creștini care propovăduiau învățătura lui Hristos. Apoi, întâlnirile, congresele, ceremoniile lor de înmormântare erau totodată un nou prilej de a-și face prozeliți. Vorbim în fapt și despre o formă de IDOLATRIE, o formă de subcultură care se manifesta atât pe stadioane, cât și la televiziuni și posturi de radio.
    De ce aveau ură în special față de creștini? Creștinismul era și este urât și catalogat diavolesc de către ei, chipurile pentru că acesta nu putea oferi un răspuns la întrebările legate de sfârșitul lumii…
    Membrii lor ajungeau să-și neglijeze însăși propria familie uneori, lăsând bunuri sau toată averea organizației! Apoi, copiii lor erau învățați încă din familie să nu se implice în activitățile extrașcolare, să nu practice anumite sporturi (judo, box, karate etc.), să respingă ,,instituțiile diavolești” – statul și Biserica. Prin aceasta se automarginalizau și se izolau de ceilalți, iar mai târziu, ajungeau să respingă orice participare la viața socială și politică (inclusiv prezența la vot), chemarea sub arme pentru apărarea țării, pentru că nu aveau o identitate națională! Pot fi observate în acest sens unele asemănări chiar cu fracțiunile fundamentaliste islamice, în sensul extremismului. Așa se explică și acțiuni extreme de genul respingerii de către părinți a tratamentelor medicale și în special a transfuziilor de sânge, cazuri nu puține la număr în care copiii lor și-au pierdut chiar viața iar medicii au fost supuși până și ei unor anchete penale pentru că nu și-au făcut datoria… Adică, s-a ajuns la comiterea unor crime în numele religiei lor, în numele lui Iehova…
    Făcând o paralelă cu himera comunismului, o altă creație masonică de anvergură mondială îndreptată împotriva creștinismului și pentru sărăcirea țărilor ortodoxe, observăm aceeași manipulare a conștiinței și o mare înșelătorie. Deși Martorii lui Iehova invocă mereu texte biblice, diverse pasaje scoase din context și folosite într-o construcție prin care să demonstreze ,,adevărul” doctrinei lor, ei nu se închină de fapt lui Dumnezeu, ci ,,organizației lui Dumnezeu”…
    Când un membru al lor realizează în sfârșit că această organizație spală creierul și nu oferă decât o perspectivă profană asupra lumii, nicidecum teologică precum susțin liderii lor, adeseori este prea târziu și un drum fără întoarcere. Unii cu multă greutate au putut să părăsească această organizație, să scape de amenințările și șantajul confraților lor, înțelegând că libertatea lor fusese doar una de fațadă, de altfel aceeași ca și în cazul francmasonilor care depun un jurământ oribil la inițiere…
    În final, merită să lecturăm și un model de propagandă perfidă iehovistă din lucrarea citată mai sus (pag.12), deși este mai vechi. Suntem convinși că el a mai fost perfecționat între timp:

    Această scriere (broșură sectară, n.n.) poate fi încredințată unor tineri, băieți și fete, pentru a fi difuzată. Dacă nu poți chiar tu personal (adică un membru al sectei, n.n.) să faci o vizită vecinului tău pentru a-i arăta cartea și să-i câștigi interesul, poți să încredințezi această misiune tinerilor angajați. Fetele vor avea mai cu seamă succes. Însă tu trebuie să le plătești tinerilor angajați mai multe exemplare și să le asiguri hrana pentru o zi. Dacă te duci totuși în misiune, să nu stai în fiecare casă mai mult decât două-trei minute. Dacă lumea nu se arată hotărâtă să facă un abonament la revistă, spune simplu: ,,Nu vreau banii acum. Luați un număr de probă și pregătiți banii pentru când mă întorc…” și dă o dată la care poți să mai faci o vizită. Dar poți la fel de bine să spui: ,,Dacă nu aveți Dvs. Interes pentru revistă, are cu siguranță vecinul. Dacă cumpărați un număr și-l dați vecinului interesat, ați făcut o faptă mare. De ce să sufere de neștiință vecinul, doar pentru faptul că acum Dvs. Sunteți zgârcit?”

    Apreciază

  13. mihai said, on iulie 22, 2014 at 7:36 pm

    dar ce ne mai mira , stim ft. bine si cunoastem ft. bine traiectoria ”patriarhiei romane”, aceleasi atitudini parca trase la indigo , de asemenea si indiferenta acesteia la toate nenorocirile ce se petrec sub ochi nostri

    Apreciază

  14. ORTODOXIE said, on iulie 22, 2014 at 8:53 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  15. aniush said, on iulie 23, 2014 at 7:34 am

    Sita deasa,
    Scuze, dar acei oameni de stiinta au ei o problema. „Copii expusi la religie” auzi. Sa nu fie ei expusi la nesimtire si la lipsa de respect fata de noi…si nu in ultimul rand la prostie.

    Apreciază

  16. danielvla said, on iulie 23, 2014 at 7:31 pm

    Referitor la titlu… Daca autorul articolului e preot, n-ar trebui scris „Pr. Fabian Seiche: Protest impotriva indiferentei Patriarhiei fata de Sfintii inchisorilor”? Sau „Parintele Fabian Seiche…”?

    Apreciază

  17. Radu said, on iulie 25, 2014 at 10:19 am

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  18. discerne said, on noiembrie 4, 2014 at 10:44 pm

    Va invit sa cititi si articolul scris de Radu Iacoboaie, „Nu-i uitati pe sfintii închisorilor comuniste!”:
    http://discerne.wordpress.com/2014/05/29/nu-i-uitati-pe-sfintii-inchisorilor-comuniste-de-radu-iacoboaie/

    Apreciază

  19. Radu Iacoboaie said, on mai 7, 2015 at 12:03 am

    Reblogged this on APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.