SACCSIV – blog ortodox

FABIAN SEICHE: Noii urlatori de serviciu … Ca de exemplu MIRCEA PLATON

Posted in FABIAN SEICHE, MIRCEA PLATON by saccsiv on martie 14, 2011

Noii urlători de serviciu

Sunt unii intelectualişti care recent se căznesc să atace creştinismul Mişcării Legionare de parcă ar fi descoperit călcâiul lui Ahile, lovitura de graţie înmormântării acesteia. Ei desigur au studii în străinătate şi nu oricum, ci cu burse evreieşti şi cu profesori atei, cosmopoliţi şi necredincioşi.

Ne dau lecţii de ortodoxie, de mistică şi de patriotism. Pentru ei un părinte Iustin e un „kamikaze legionar„. Vezi

MIRCEA PLATON: GOGOŞICA ŞEFULUI DE CUIB

Deci incompatibil cu Ortodoxia. Vezi primul aliniat din articolul mentionat.

Ei vorbesc de „fanatism conspiraţionist„, „bubulism„, „programe secrete„, „primatul vicarial al Căpitanului„, „stahanovismul legionar„, „parazit religios al Ortodoxiei„, „druidul şef” (Codreanu) cu „tribul său„.

(poate nu ştie autorul expresiilor că „tribul” lui Codreanu a dat aproape toţi Sfinţii închisorilor comuniste; sau ştie dar n-o recunoaşte!?)

Limbajul expresiilor de mai sus mi se pare însă foarte cunoscut. Nu e o noutate.

Aceleaşi atacuri abjecte foloseau anchetatorii anilor 50 cu deţinuţii: „kamikaze„, „violenţe legionare„, „fascişti„, „terorişti„, „bandiţi şi duşmani ai poporului„.

Cu deosebire că ăia se chemau Nicolski (Grunberg), Vasile Luca sau Teohari Georgescu (evrei), iar ăştia se cheamă un Mircea Platon, Fedorovici, Racu et.comp.

Bine v-aţi găsit perechea domnilor tovarăşi!

Puneţi şi voi umărul la denigrarea mişcării ce a dat Sfinţii închisorilor comuniste, alături de evreii ce-au sărit ca arşi de cântecul recent al maicilor de la Petru Vodă.

Dar ce e şi mai interesant e faptul că atacurile voastre murdare şi lipsite de orice seriozitate ştiinţifică – nu mai vorbesc de bun simţ – vin în urma lansărilor de carte, interviurilor şi conferinţelor avute de unii bătrâni legionari adevăraţi sfinţi în viaţă. Aceste mizerii aruncate peste jertfele curate ale celor morţi în închisori şi peste obrazul brăzdat al celor ce încă trăiesc, vă descalifică din orice treaptă de gânditori creştini. Locul vostru e lângă eşafodul moral al marilor criminali din spatele torţionarilor. Cel puţin Eugen Ţurcanu şi-a cerut iertare înainte de a fi împuşcat, victimelor sale, Sfinţii legionari de la Piteşti.

Diferenţa acestor cârtiţe de azi de cei de ieri, e argumentul „creştin” ce-l folosesc. Dacă ieri legionarii erau acuzaţi că sunt creştini până la moarte şi nu se leapădă de Hristos nici cu preţul vieţii (vezi cazul lui Niţă Cornel din Piteşti), azi sunt acuzaţi de urmaşii torţionarilor că… nu sunt creştini!

Nu ştiu de când Mircea Platon dă lecţii de creştinism şi teologie ortodoxă legionarilor bătrâni. Bănuim însă că străinătatea, banii şi puterea i-au iradiat gândirea, căci acum 10-15 ani nu gândea aşa (v. cartea lui „Teologie şi haiduci„, 1998).

Auzi, cică legătura dintre legionarism şi ortodoxie „este imaginară întrucît legătura nu există în realitate, ci doar în imaginaţia unora dintre susţinătorii, fie interesaţi, fie sinceri – dar deopotrivă vinovaţi – ai acestei relaţii” (M. Platon).

Nu vă temeţi!… Creştinismul Mişcării Legionare va dăinui mereu ca fundament al ei, iar mărturie avem moaştele dezgropate de la Aiud şi nedezgropate de aiurea, martore ale sfinţeniei legionare în închisori.

Câtă legătură e între legionarism şi creştinism ne vor spune mai jos foşti deţinuţi sfinţiţi de suferinţă. Pe lângă aceştia, şleahta de urlători la comanda stăpânilor lor, sunt nişte pigmei (cum ar zice pr. Brânzaş).

Acestor lamentabili creştini cu aură de doctrinari moralişti, li se potriveşte urarea monahului Atanasie Ştefănescu de la Petru Vodă, un sfânt legionar al închisorilor: „Marş de-aici!„.

Dumitru Bordeianu („Mărturisiri din mlaştina disperării”):

„Comuniştii lui Stalin, oculta internaţională, precum si cea nationala, ne cunosteau prea bine si nu erau deloc de acord cu conceptia noastra. De aceea au vrut sa ne distruga. Miscarea Legionara îsi are originea în conceptia crestina despre lume si viata si, atât timp cât va dainui Biserica Crestina pe pamânt, atât va dainui si Miscarea Legionara. Ea a voit sa transpuna conceptia crestina în politica, baza relatiilor dintre oameni constituind-o dragostea, onoarea, unirea si buna convietuire.

Miscarea Legionara a vrut sa creeze un tip de om crestin, de felul lui Mota, care în toate manifestarile si actiunile sale sa nu faca decât ceea ce-i place lui Dumnezeu. Ea a luat nastere si a pornit de la Icoana. „Am iubit pe Hristos si am mers bucuros la moarte pentru El”, marturisea Mota, pe drumul jertfei de sine.

Miscarea Legionara îsi propune iubirea de neam si semeni, aceasta neînsemnând însa ura pentru alte neamuri, neamul ramânând, în conceptia ei, unitatea de baza a comunitatilor umane.

Legiunea va trai prin martirii, eroii si luptatorii ei…  Duşmanilor nostri care ne-au prigonit, când ne vor aminti sarcastic ca „Moartea, numai moartea legionara ne este cea mai scumpa nunta dintre nunti…” le vom răspunde printr-o întrebare: ce au facut ei oare în regimul comunist din România? Noi stim foarte bine ce au facut si de aceea îi întrebam: eroii si martirii lor unde sunt? Iar complicitatea lor la atâtea crime? Daca ar fi fost si ei încercati cu sute de ciomege peste trupul lor, ce ar fi devenit?

Noi, legionarii, femei si bărbati, tineri sau în vârstă, am fost singura formatiune politică organizată si disciplinată care s-a opus cu toată forta comunismului din România.

Până mai ieri, slugile satanei, fie ei români sau cei ce numai vorbesc limba noastră, servind indiferent cărei oculte, acuzau numai tineretul legionar pentru această dramă. Când si-au dat seama că, prin acest procedeu, făceau propagandă Miscării Legionare, si-au schimbat atitudinea cu 180 de grade, negând tocmai participarea acestui tineret la cele petrecute la Pitesti si Gherla. [sau negând aspectul „creştin” al legionarilor, cum fac Platon-Fedorovici et.comp; nota F.S.] Susţineţi-vă mârşăvia, domnilor, dar cu nume si date, nu cu fabulatii, pentru că noi îi stim pe toti cei care au trecut pe la Suceava, Pitesti, Gherla, Târgsor, Mislea, Aiud (închisoare destinată anume legionarilor începând cu anul 1955)!

Nu cei care încearcă să devieze atentia românilor de la jertfa legionară, unică în istoria politică a popoarelor, nu ocultele puse în slujba răului vor birui. Va veni ziua când Arhanghelul dreptătii Dumnezeiesti va lovi cu spada lui de foc pe supusii tuturor ocultelor docile lui Lucifer.

Vedem că mucenicilor vremii noastre li s-a dat să pătimească încă si mai mult decât aceia din vechime. Tiranii antici nu aveau stăpânire decât asupra trupurilor; la Piteşti si Gherla, satanei i s-a îngăduit să se atingă chiar de sufletul omenesc. Asa s-a împlinit cuvântul care zice că «cei din urmă vor fi cei dintâi» în Împărăţia Cerurilor. (p. 411-412). Ştiind că vremea s-a scurtat si că i se apropie ceasul, cel rău, si cei împreună lucrători cu dânsul au căutat să tragă după ei în iezerul de foc si pe cei alesi, aducându-i la lepădarea de Hristos, de va fi fost cu putintă. Asta s-a urmărit prin „reeducarea” adevăratilor crestini, putini la număr, a „micii turme”, strânse dintre legionari.

Preot Nicolae Grebenea la anchetă („Amintiri din întuneric”):

– Dar nu eşti legionar?

– Pentru activitate legionară am fost condamnat.

– Şi nu ti-e ruşine pentru ce-ai făcut?

– Nu! Nu mi-e ruşine, căci faptele pe care le-am făcut nu sunt fapte ca să mă ruşinez de ele.

– Dar atunci ar trebui să te ruşinezi de faptele altor legionari si să te desolidarizezi de legionari. Eşti om deştept. Înţelegi, ei au făcut fapte grave de care trebuie să roşeşti.

– Da, am zis, multe fapte rele, multe fărădelegi, dar ele nu s-au făcut de legionari ci mai ales de cei care nu erau legionari dar au fost băgaţi între legionari şi daţi ca atare. Faptele lor rele sunt reprobabile. Dar si mai reprobabile sunt faptele dumneavoastră de la Piteşti. Cu adevărat acestea sunt foarte, foarte grave.

… S-ar putea ca noi sfinţi să apară în calendarul creştin, recoltaţi din câmpul românesc al martirajului Piteşti – Târgu Ocna – Gherla – Aiud. Dar cu atât mai vinovaţi rămân Nicolski, cel ce a pregătit Piteştiul, şi toţi care l-au susţinut si cei ce, după ce au îmbolnăvit studenţii, le-au refuzat medicamentul salvator dacă aceştia n-au plătit dinarul trădării.

Pr. Liviu Brânzaş („Raza din catacombă”)

„În comparaţie cu Valeriu Gafencu, simbol al trăirii legionare din închisori, toţi cei care au format galeria renegaţilor, nu sunt decât nişte pigmei”.

Nu este pentru prima dată când constat că a te declara în mod total creştin, echivalează cu a te declara legionar… Probabil că şi dorinţa mea de a deveni preot, dorinţă declarată public şi ajunsă, desigur, la cunoştinţa politrucului, este considerată tot o faptă legionară. Dar vorba dictonului strămoşesc: „gura păcătosului adevăr grăieşte”. Orice deţinut cu spirit de observaţie şi bună credinţă, a avut posibilitatea să constate, în multele închisori prin care a trecut, că la nici o altă categorie de oameni nu a găsit o atât de intensă preocupare religioasă, în spirit autentic creştin al Sfinţilor Părinţi, ca la legionari. Ion Ioanid [care n-a fost arestat ca legionar] dă în acest sens, o mărturie obiectivă.

Prigonitorul meu, Crăciun, m-a azvârlit aici pentru că mă consideră un legionar iremediabil. Ajung la concluzia că are dreptate. Eu sunt legionar pentru că fac parte din Legiunea creştină a neamului românesc care luptă împotriva ateismului. Tovarăşul colonel are dreptate: sunt legionar! Legionarul lui Hristos, pentru că m-am înrolat în armata cruciaţilor români care se opun distrugerii Bisericii şi valorilor creştine. Mai mult: dacă harul lui Dumnezeu mă va salva din această prigoană, voi îmbrăca uniforma celor care formează Legiunea sacerdoţilor creştini. De fapt, numai atunci voi fi cu adevărat legionarul lui Hristos!

Spiritul legionar este nemuritor! Aici, în adâncul catacombei, am înţeles că Mişcarea Legionară, în profunzimea ei, nu a fost decât o reacţie a acestui neam născut creştin şi crescut de două mii de ani în spiritul celei mai autentice tradiţii creştine, împotriva prigoanei anticreştine şi a descreştinizării lumii din ultimele veacuri. Legionarismul de profunzime este împlinirea vocaţiei neamului românesc de apărător al creştinătăţii. Întemniţaţii de la Aiud sunt urmaşii cei mai autentici ai lui Ştefan cel Mare şi ai mucenicului Constantin Brâncoveanu.

Dacă ar intra cineva în mod invizibil în celula noastră şi ar asista la convorbirile dintre noi, ar avea impresia că se află într-o chilie de mânăstire. Ore în şir, nu se discută decât probleme de ordin spiritual şi religios, împletite cu rugăciuni în comun. Parcă ne-am afla în ajunul unui examen la teologie sau înaintea depunerii votului monahal. Şi zilele trec, într-o frumoasă frăţie şi trăire creştină…

Închisoarea devine, rând pe rând: universitate, laborator de creaţie, şcoală de eroism, mânăstire de înaltă trăire mistică.

Părintele Iustin Pârvu  despre pr. Liviu Brânzaş:

E acuzat, ca preot, că a avut şi o motivaţie politică… A fi legionar înseamnă, pentru ei [atei, slujitorii iudaismului, „creştini” de tip Platon-Fedorovici etc], a fi “cel mai mare rău al naţiunii”, în vreme ce tocmai oamenii aceştia au fost modele de urmat, îndrumători ai spiritualităţii noastre. Ei au fost farul care a luminat calea poporului către Hristos… Părintele Liviu, asumându-şi toate acestea, atât în închisorile prin care a trecut, cât şi în marea temniţă a Ortodoxiei şi a neamului românesc din al XX-lea veac de la Naşterea Mântuitorului, a agonisit lui Hristos şi lui însuşi “un popor ales, o preoţie împărătească şi un neam sfânt” (rev. Permanenţe, sept, nov 2001)

Octavian Voinea („Masacrarea studenţimii române”, 1995):

Prin prăbuşirea elitei legionare, oculta urmărea prăbuşirea întregului popor român şi pătrunderea satanei în neamul românesc! Acesta este scopul final al comunismului:

Descreştinare;

Deznaţionalizare;

Dezumanizare (bestializare)

Anchetatorul îi spune lui Voinea aceste memorabile cuvinte, chintesenţa comunismului şi a fenomenului Piteşti: „Vom face din voi cea ce vrem noi, nu ceea ce doriţi voi. Nu veţi fi eroi aşa cum vă sunt principiile. Veţi fi nişte ticăloşi mascaţi, departe de orice virtute. Nu veţi muri decât atunci când vrem noi. Întâi vă vom transforma în monştri… Apoi vă vom obliga prin metodele noastre – să declaraţi numai ce vrem noi. Aceste declaraţii smulse cu cleştele roşit în foc le vom păstra ca mărturii, ca acte pentru arhivă, după care se va scrie istoria. Vom păstra dosarele până ce voi veţi pieri. Vom muri şi noi. Istoria se va scrie pentru generaţiile viitoare după aceste documente. Astfel cercetătorii vor scrie cum vrem noi. Nu cum este realitatea. Noi creăm istoria aşa cum ne place. Aşa cum ne convine. Proştii de azi care sunteţi voi – o veţi scrie cu mâinile voastre aşa cum vrem noi. Tâmpii de mâine o vor confirma aşa cum noi am imaginat-o în dosarele ticluite de noi. Avem experienţa Piteştiului pe care noi l-am imaginat cu mult înainte de arestarea voastră şi a ieşit exact cum noi am dorit. Ca la comandă şi fără retuşuri. Am avut noi grijă să ne asigurăm cu mult înainte de conspirativitatea descoperirii acestei acţiuni. Acum punem la punct regizarea ultimului act al acestei piese. Ce-ţi închipui că va ieşi altfel de cum dorim noi? Întreaga „operaţie Piteşti” se va termina cu acest proces pe care acum îl „punem în scenă”. Cu asta vom demonstra că toate atrocităţile petrecute la Piteşti au fost concepute de Mişcarea Legionară care este în slujba CIA-ului american contra unor mari sume de bani.

Vom face legătura şi analogia cu toate crimele săvârşite de voi începând cu asasinarea lui Manciu şi culminând cu Piteştiul… Vom demonstra că voi sunteţi cei care aţi extins metodele Piteştiului la Canalul Dunăre-Marea Neagră, la Gherla, la Ocnele Mari şi Târgu Ocna… Cu asta vom înmormânta Mişcarea Legionară şi nu se va mai auzi de ea. Dacă totuşi se va auzi se va cunoaşte numai varianta ticluită de noi. Ţie Voinea trebuie să-ţi intre în cap că eşti legionar la a doua generaţie şi ai credibilitate în faţa opiniei publice, ba chiar şi în faţa istoriei. De aceea vei mărturisi numai ce noi vrem, indiferent dacă îţi convine sau nu”.

Cumplită perfidie a minţilor satanice comuniste pe care Mircea Platon şi adunătura de aplaudaci o cred şi o împrăştie în locul adevărului.

Comentariu saccsiv:

Fac precizarea absolut necesara ca nu toti evreii trebuie bagati in aceeasi oala.

Cititi va rog si:

VIDEO: Agenti sovietici (EVREI) in Romania. Completari pentru a se intelege ca ticalosul COMUNISM n-a fost inventat de STALIN si nici n-a aparut in RUSIA … Ceea ce s-a petrecut a fost doar o repetitie a ceea ce se doreste sa fie …

Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 14, 2011 at 10:39 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. @Daniel-George said, on martie 14, 2011 at 10:59 am

    ” Spiritul legionar este nemuritor! Aici, în adâncul catacombei, am înţeles că Mişcarea Legionară, în profunzimea ei, nu a fost decât o reacţie a acestui neam născut creştin şi crescut de două mii de ani în spiritul celei mai autentice tradiţii creştine, împotriva prigoanei anticreştine şi a descreştinizării lumii din ultimele veacuri. Legionarismul de profunzime este împlinirea vocaţiei neamului românesc de apărător al creştinătăţii. Întemniţaţii de la Aiud sunt urmaşii cei mai autentici ai lui Ştefan cel Mare şi ai mucenicului Constantin Brâncoveanu „

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on martie 14, 2011 at 11:23 am

    Traiasca Legiunea si Capitanul!
    Traiasca România Legionara!

    Apreciază

  4. mircea said, on martie 14, 2011 at 1:06 pm

    Dar cu procesul nu le-a iesit.
    Scurt pasaj din „Viata parintelui Gheorghe Calciu” in care povesteste care a fost atitudinea sa la proces. Nu a fost singurul care le-a dat planurile peste cap. Si a mai primit un „premiu” din partea regimului si pt aceasta atitudine.
    Se observa ca recunoaste ca a cazut la Pitesti, deci nu se vorbeste de asta pe la colturi.

    “- Care au fost etapele revenirii, cum ati reluat legatura cu Dumnezeu?
    – La mine intoarcerea n-a fost dintr-o data. Refacerea mea a fost mult mai grea decat a altora, pentru ca ruptura mea a fost mai mare. Eram un tanar destul de naiv, un copil de taran cu o credinta puternica, cu o mare incredere in oameni. Eram foarte simpatizat. Chiar dupa ce am cazut se spunea despre mine “ingerul cazut cu ochii albastri“, pentru ca toata lumea m-a socotit ca pe un inger. Acum eram un inger cazut. Si suferinta mea a fost asa de dura si ruptura mea a fost asa de totala, incat eu mi-am revenit mult mai greu.
    – Ati ramas la Pitesti pana la sfarsitul reeducarii?
    – Da, si apoi am fost dus la Gherla, unde am stat un an si ceva.
    – Atunci ati reinceput, ca sa zic asa, relatia cu Dumnezeu?
    – Nu. Schimbarea mea totala a fost cand au inscenat procesul reeducarii, in ‘56. Pana atunci a fost asa, o scaldare. In momentul cand ei au spus ca actiunea de reeducare a fost opera legionarilor, am spus: “Nu!”. Tot ce au incercat sa mai faca apoi a fost zadarnic, eu am ramas pe pozitia mea. Si la proces tot asa, am fost pe pozitia mea.
    – Si inainte de proces, cand incercau sa va pregateasca, sa va convinga sa-l acuzati pe Oprisan de reeducare, ati fost tot pe pozitie de respingere?
    – De la inceput, din prima clipa am fost impotriva! Am fost pe pozitie, nu m-au scos din decizia asta a mea.
    – Ei insa v-au bagat in proces sperand ca veti declara ce vor ei, nu?
    – Nu, nici n-au sperat!
    – Bine, dar aranjasera toata povestea cu inscenarea, tot teatrul pe care voiau sa-l filmeze ca sa arate si in Occident: “Uite ce au facut legionarii!”…
    – De la mine stiau la ce sa se astepte. Pentru ca eu tot timpul am fost impotriva. Ajunsesem chiar ca ma punea anchetatorul sa fac semnatura dupa fiecare fraza. Si ziceam: “Eu semnez dupa fiecare fraza, dar sa nu puneti acolo minciuni!”. Si cand punea altceva decat spuneam eu, scriam: “nu semnez!”.
    – Scriati “nu semnez”?!
    – Da, scriam. Pentru ca in clipa cand am zis o data “nu”, mi-am dat seama ca daca zic altadata “da”, sau fac o cat de mica concesie, s-a terminat cu mine.
    – Atunci a fost momentul de har, cand v-ati hotarat sa spuneti “nu”?
    – Da, absolut! Si am stiut ca daca imi pierdeam aceasta hotarare, picam in strafunduri, pentru ca eram deja slabit.
    – Si in momentul acela ati inceput sa va rugati? Atunci ati reluat legatura cu Dumnezeu?
    – Nu, incepusem mai inainte inca, dar nu era o legatura stabila, era laxa. Cadeam, iar ma ridicam… Acum insa se vedea ca aceasta putere vine de la Dumnezeu si ca trebuie sa o mentin.
    – Deci acesta a fost harul care vi s-a dat atunci, sa spuneti “nu” si prin aceasta, mentinandu-va pozitia, sa va salvati. Asta v-a ales Dumnezeu ca si cale de ridicare…
    – Da. Daca eu semnam o singura acuzatie, ma duceam la fund de tot. Si am inteles lucrul acesta si m-am agatat de el.
    (…)
    – Aceasta intarire o socoteati ca un ajutor de la Dumnezeu, ca un har?
    – Era o putere extraordinara! Nici nu stiu de unde venea, ca iti inchipui ca eu eram slab, eram descurajat. Eram din bucati, nu eram un perete intreg!
    – Aveati si momente de indoiala, de incercare?
    – Nici un moment nu mi-am ingaduit lucrul acesta! Daca imi ingaduiam, daca intram iarasi in contradictie cu mine, ma pierdeam.
    – Si ca sa va mentineti pe pozitia asta va rugati, nu?
    – Da, sigur.”

    Apreciază

  5. TheSpiritOfCaptain said, on martie 14, 2011 at 1:32 pm

    Apreciază

  6. TheSpiritOfCaptain said, on martie 14, 2011 at 2:40 pm

    Apreciază

  7. alina said, on martie 14, 2011 at 4:01 pm

    Ia te uita, ma asteptam mai mult la M. Platon decat la asa gogosica penibila. Macar stim cum stam acuma. Pacat de mintea care o are, se vede ca nu-i foloseste la mare lucru.

    Apreciază

  8. Didi said, on martie 14, 2011 at 8:01 pm

    Traiasca Legiunea !
    Desteptarea constiintei nationale a inceput cu Eminescu , a continuat cu C.Z.Codreanu si nu se termina cu ei !
    Sprijiniti Legiunea si ce a mai ramas din ea , incurajati tinerii legionari !
    Doamne-ajuta !

    Apreciază

  9. petru said, on martie 14, 2011 at 10:19 pm

    Ce scrie despre Miscarea Legioara, Nichifor Crainic, un mare om de cultura crestin si patriot, ce a trait in perioada interbelica:
    Din cartea „Zile albe, zile negre” (scrisa in in 1947, inainte de arestarea sa de catre comunisti):

    „Am comis o mare greseala cand, infiintand „Calendarul” am dat acest tineret pe mana lui Corneliu Codreanu, crezand ca am de a face cu un om imbunatatit si insufletit, cum voia sa para, de ideea crestina care innobileaza nationalismul. Trebuia incercata cat de cat o rectificare a curentului si o ispasire a greselii. Afara de asta un lucru extrem de dureros se ivise in Facultatea de Teologie din Bucuresti, unde eram profesor: majoritatea studentilor au devenit legionari. In vremea cat am stat inchis la Jilava (in procesul asasinilor lui I.G Duca) m-a suplinit parintele Grigore Cristescu, fost colaborator la „Calendarul”, un temperament dezordonat, fara simtul responsabilitatii. A fost iorghist si, cand am intrat la puscarie, il lasasem national-taranist. Cand am iesit, era cel mai desantat legionar. In orele mele de curs, in loc de prelegeri, tinea discursuri inflacarate, in care ma prezenta martir legionar, iar studentii, emotionati de mucenicia profesorului intemnitat, faceau sa rasune Facultatea de cantecele Miscarii.

    La reluarea cursului, m-au primit cu lacrimi si cu aceleasi imnuri si marsuri. Parca eram intr-o sedinta de cuib. Cum in temnita ma ingrasasem din pricina lipsei de miscare, le-am spus:
    „Uitati-va la mine ca n-am nimic din infatisarea unui martir! Daca am suferit intr-adevar, aceasta a fost pentru altceva decat cauza legionara. Eu sunt nationalist, dar legionar n-am fost niciodata si nu sunt. Personalitatile ascetice si mistice ale crestinismului, despre care invatam de la aceasta catedra sunt cu totul altceva decat eroii si martirii legionari”
    Tinerii din fata mea, entuziasmati de fenomenul ca atare, nu mai aveau raspasul sufletesc sa judece la rece daca atmosfera de fierbinte mistificare se potriveste sau nu cu puritatea morala a doctrinei crestine. Ei vedeau martiri si eroi, fara sa judece calitatea morala a martirajului si eroismului acestuia. Simteam ca alunecarea va fi groaznica si ma stiam direct si personal faptas al ei. Dar tocmai aceasta imi da un imbold in plus sa incerc o rectificare a gresitei orientari.
    [..]
    Institutul (Paulescu) n-a avut rasunetul pe care il asteptam. Tocmai legionarii l-au boicotat. Dintre ceilalti nationalisti l-au frecventat regulat 30-40 de insi. Tinerilor nu le mai ardea de teorii stiintifice sau filozofice. Zeitatile zilei erau asasinii glorificati in spiritului lui Corneliu Codreanu.

    Dintre studentii nostri, ai Facultatii de Teologie, s-a gasit unul, e adevarat un derbedeu fara examene, sa participe la uciderea lui Mihail Stelescu. Am fost impreuna cu majoritatea profesorilor pentru imediata lui eliminare. Opozitie scandaloasa in consiliul Facultatii o facea Grigorie Cristescu, ajutat de vreo doi colegi care, fara sa fie legionari, incercau sa pescuiasca in apa tulbure.
    Profesorul Cristescu, dus de temperamentul sau iresponsabil, agita permanent pe studenti impotriva profesorilor, amenintandu-ne in asa-zisele sale prelegeri ca, odata cu venirea Garzii la putere, ne va elimina pe toti din Universitate.
    Anarhia navalise in randurile studentilor teologi, de obicei mult mai disciplinati decat ceilalti. In discutii cu profesorii, obraznicia fanatica lua locul argumentelor si a bunei cuviinte. Un grup de studenti a strigat profesorului I.G. Savin ca cel mai mare teolog al tuturor timpurilor e Corneliu Codreanu! Ratacirea era profunda. In discutiile dintre ei, tinerii nostri teologi justificau crima ca pe ceva admis de crestinism si argumentul suprem era cel dictat de „Capitan”: din moment ce Biserica binecuvanteaza tunurile, ea binecuvanteaza crima. Uciderea e, deci, un act crestin! O nebunie neagra, o stupiditate megalomana pusese stapanire pe tinerele creiere. Dupa asasinarea lui Mihail Stelescu, am strigat in mijlocul unei prelegeri: „Cine trage cu glontul intr-un om impusca in inima lui Iisus Hristos!”.
    Atat a trebuit. Cu aceasta am devenit un „tradator” si studentii legionari au hotarat boicotarea cursului meu.
    Ce distanta considerabila de la entuziasmul de ieri la ura de azi! Stiam perfect ca tinerii acestia. odata fanatizati de prestigiul „Capitanului”, nu mai erau stapani pe judecata lor. Ei isi considerau profesorii dupa cum acestia erau cotati la sediul Legiunii, unde se refugiase absolutul cugetarii si al adevarului. „

    Apreciază

  10. Romeo2110 said, on martie 15, 2011 at 5:26 am

    De la academicieni si pana la invatatoare si educatoare se duce o acerba lupta de pervertire a constiintei romanilor, a elitelor a formatorilor de constiinte.

    Iau act cu durere se caderea domnului Mircea Platon. La prima vedere o schimbare a taberelor.

    Doamne lumineaza-i mintea si la cale Adevarului sa vina !

    Apreciază

  11. TheSpiritOfCaptain said, on martie 15, 2011 at 6:31 am

    @Petru
    Crainic in temnita s-a elpadat chiar si de Hristos….. au fost multi ca el,si Radu Gyr la un moment dat a facut o desolidalizare fata de miscare !
    Era un om mia slab ,radea de preotul Imbrescu care a propus la ziarul lui Crainic sa indemne tinerii catre abstinenta pana la casatorie,si chiar Crainic il lua in ras….. se certa cu Nae Ionescu,ca ii fura idea de nationalism crestin….. era plin de invidie,era defectul lui,ca era cam invidios…..asa si noi,daca nu ne stapanim viciile o sa cadem asemeni lor !
    Sa nu-i judecam

    Apreciază

  12. petru said, on martie 15, 2011 at 7:02 am

    Dumnezeu ne porunceste „sa nu ucizi”, iar a ucide oameni in mod deliberat, fara sa fii pe campul de lupta sau in legitima aparare, mie mi se pare o mare ratacire.
    Orice pacat poate fi iertat numai daca omul se spovedeste si face canon de pocainta.
    Sfantul Dimitrie Basarabov si-a dat canon sa umble un an de zile descult pentru ca din greseala a omorat un pui de pasare.
    Moise dupa ce a omorat un om (dorind sa-si apere oamenii sai) s-a dus in pustie si a facut canon de pocainta vreme de 20 de ani.
    La fel si David se tanguia pentru ca a ucis un om (vezi psalmul 50).
    Uciderea e un pacat care apasa foarte foarte greu pe constiinta unui om.
    Sa nu ne jucam cu asa ceva. Mantuitorul l-a certat pe Petru cand a ridicat sabia si i-a zis cine ridica sabia, de sabie va pieri.

    Apreciază

  13. TheSpiritOfCaptain said, on martie 15, 2011 at 9:07 am

    @Petru
    si ce, nu si-a luat canon ?
    N-a platit si nu a patimit destul ?
    Era lupta epntru apararea tarii,trebuie sa itnelegi tu intai fenomenul.inainte de a judeca,nu aduc argument pentru crima,dar uite-te la Moise Arapul,care a murit marturisind credinta,si a murit de sabie pentru ca a scos sabia !
    Un fenomen asemeni celui legionar nu se va mai naste curand,pentru ca vor fi emreu hiene si contestatari care sa vina cu astfel de argumente !
    Exista om care sa nu fi calcat stramb ?
    Pana sa ajungi la deplinatatea cunaosterii e cale lung,legionarii au umblat intotdeauna duap adevar,si cred ca au ajuns la adevarul deplin si cei precum gafencu au indeplinit crezul martiric al Capitanului !
    Mai sunt mici rataciri,pentru ca suntem oameni,si ne lovim de ceva uman,dar avem in comun credinta strasnica,puternica epntru neam,ce ne uneste,asa ca toti au facut crime,au myurit si au fost atatia legionari ucisi…. pe Iorga toti il victimizeaza,dar nimeni nu zice cum scuipa pe cadavre si ca datea cu piciorul in ele !
    ASa stiti toti sa aduceti arguemnte si sa gasiti cate ceva de comentat !
    Unii zic ca nu tin post ca e mancarea scumpa,ba ca e ocupat…..
    asa si si tu,cauti mereu nod in papura !

    Nici un sfant al ortodoxiei care a fost curvar sau ucigas,nici Moise si nici David atunci as nu fie cinstiti,dupa mintea ta……

    In cartea insemnari de la Jilava Codreanu regreta asasinarea lui Manciu !

    Apreciază

  14. Fabian said, on martie 15, 2011 at 3:59 pm

    @pt Petru si altii ce gandesc ca el:
    Treci la iehovisti daca vrei, ca astia nu pun mâna pe arme…
    Când e vorba de apararea tarii de dusmani straini (vezi turcii,tatarii,rusii etc) sau dinauntru (masoni, tradatori de neam,criminali gen regele Carol II etc) nu există oprelisti in a lupta contra lor! canoanele Bisericii indeamna chiar a lupta contra acestor dusmani (vezi Sf. Vasile, canonul 13; Sf. Atanasie cel Mare, canonul 1; Catehism, cap. Statul).
    Chestia cu violentele de orice fel, stimati „evlavioşi”, se adreseaza calugarilor si clericilor, ce n-au voie sa pună mana pe arme. Mirenii insa pot. Altfel, cum ar fi luptat ostasii lui Stefan cu turcii dupa mintea voastră??- stand la rugăciune?? – Daniil Sihastrul se lupta prin rugăciune, iar ceilalţi cu armele, fiecare cu rostul lui!; cum au luptat soldatii români pt apararea ţării iar Biserica a binecuvântat lupta lor? si prin ce se deosebeste un soldat pe campul de lupta, de legionarii care in tara lor au luptat cu dusmanii tarii si ai credintei?…
    Miscarea Leg. nu e o asociatie de călugări, stimate puritanist Petru! calugareste-te si atunci n-o sa mai ai voie sa pui mana pe arme!!
    Uităm că Ştefan cel Mare purta crucea într-o mână şi sabia în cealaltă când năvăleau duşmanii. Si azi e sfânt.
    Uităm ca ţarul Nicolae II al ruşilor a ucis oameni nevinovaţi in revoltele începutului de secol XX, şi alte crime, si azi e martir (ruşii nu s-au întrebat ca de ce a făcut politica si a ucis oameni, cum facem noi românii!);
    uitam ca imparatii Constantin cel Mare, Justinian si Teodosie au ucis mii de pagani in timpul domniei,si azi sunt sfinţi.
    Uitam ca împărăteasa Olga a Rusiei (sec. X, pomenita 11 iulie) a ucis multi oameni „din râvnă pt Ortodoxie” si azi e in calendarele Bisericii.
    Uităm că Sfinţii Gheorghe, Mina sau Dimitrie erau comandanţi de oşti, au ucis destui oameni la viaţa lor; dar n-au fost martirizaţi pt. că n-ar mai fi vrut să lupte, ci pt. că li s-a cerut să se lepede de Hristos.
    Voi cu mintea ingusta judecati dupa tiparele voastre inguste, dar Dumnezeu judeca după scopul urmarit.
    Cine sunteţi voi care n-aţi suferit o PALMĂ pt. credinţă, să-i judecaţi pe legionarii ce-au stat 20 de ani închişi pt. credinţă şi neam??
    „Evlavia” voastră pseudo-creştină seamănă cu a sectarilor care vor să ne arate că ştiu Biblia, dar sunt pe lângă şi se duc cu pace la iad cu Biblia în mână (cum zice păr. Arsenie Boca).

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 15, 2011 at 4:20 pm

      Fabian

      Tu realizezi ca vremurile apocaliptice bat la usi si ca ELITELE isi doresc un mare tambalau?

      Apreciază

    • petru said, on martie 15, 2011 at 7:22 pm

      nu stiu ce pot raspunde la acest talmes-balmes de idei prezentat de tine. Tu chiar nu poti sa-ti dai seama ca e mare diferenta in a te bate pe campul de lupta pentru apararea tarii/credintei si a comite asasinate politice, a da lovituri de stat sau a face revolutii?

      Nu intentionez sa fac judecati in grup sau individuale, dar cred ca este important sa avem discernamant si sa putem alege intre ce a fost bine si ce a fost rau in istoria tarii noastre.

      Apreciază

      • petru said, on martie 16, 2011 at 6:35 am

        si inca ceva, si cu asta am terminat. Mi se pare nedemn pentru un om a ucide pe cineva care nu tine arma in mana. Asa ceva fac numai gangsterii. mafiotii si teroristii arabi.
        Chiar si in razboi daca inamicul preda armele este luat prizonier si tratat omeneste iar nu omorat sau batjocorit.

        Apreciază

  15. Despre ASTRADROM | Saccsiv's Weblog said, on iulie 18, 2013 at 11:36 pm

    […] FABIAN SEICHE: Noii urlatori de serviciu … Ca de exemplu MIRCEA PLATON […]

    Apreciază

  16. […] FABIAN SEICHE: Noii urlatori de serviciu … Ca de exemplu MIRCEA PLATON […]

    Apreciază

  17. […] FABIAN SEICHE: Noii urlatori de serviciu … Ca de exemplu MIRCEA PLATON […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.