SACCSIV – blog ortodox

CNA a amendat postul OTV pentru emisiunea cu PAVEL CORUT

Posted in CNA, OTV, Pavel Corut by saccsiv on martie 3, 2010

   Citez din articolul OTV, amendat pentru acuzaţiile aduse preoţilor de către Pavel Coruţ:

   CNA a decis, marţi, să amendeze cu 10.000 de lei postul OTV, pentru emisiunea „Dan Diaconescu Direct” difuzată pe 24 ianuarie, în care moderatorul Dan Diaconescu nu a intervenit în momentul în care invitatul Pavel Coruţ a adus acuzaţii preoţilor şi Bisericii iudeo-creştine.

   Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea „Dan Diaconescu Direct” difuzată în direct pe 24 ianuarie, de postul OTV, în urma căreia Consiliul a primit 13 reclamaţii.

   Potrivit CNA, între orele 20.06 – 03.54, invitatul emisiunii a fost scriitorul Pavel Coruţ, fost agent militar. Titlurile afişate pe ecran au fost: „Scriitorul spion, Pavel Coruţ, primul român care recunoaşte că a fost atacat energetic„; „Scriitorul spion, Pavel Coruţ: preoţii români sunt şarlatani sau naivi„; „Scriitorul spion Pavel Coruţ: Isus Hristos nu este fiul lui Dumnezeu„.

   În prima parte a emisiunii s-a discutat despre atacurile energetice, iar ulterior, despre religie şi credinţă. În opinia lui Pavel Coruţ, religia este „o frână în calea ştiinţei„. Potrivit lui Coruţ, preoţii sunt „oameni cu discernământ redus sau nişte şarlatani, şarlatani ori nebuni„. El a mai spus că „Biserica iudeo-creştină este un cuib de paraziţi şi infractori”.

   Emisiunea a fost reluată în 2 şi 3 februarie, de la ora 19.41, pe OTV, fără a se face menţiunea „reluare”.

   „Se terfeleşte o credinţă pe care o are o anumită populaţie a acestei ţări„, a spus Dan Grigore, membru al CNA.

   „Începe să conducă emisiunea Pavel Coruţ„, a spus Christian Mititelu, precizând că moderatorul nu îşi respectă atribuţiile.

   Pe de altă parte, Gelu Trandafir a spus că dezbaterea de la OTV a fost „total dezechilibrată”. „Au fost opinii pro şi contra, dar nu au fost prezentate echilibrat”, a explicat Gelu Trandafir.

   De cealaltă parte, Doru Iuga, reprezentantul postului OTV, a spus că Dan Diaconescu a intervenit pentru a-şi tempera invitatul. „Sunt patru ore de emisiune, Dan a intervenit„, a spus Doru Iuga.

   În urma votului, CNA a decis să amendeze cu 10.000 de lei, la propunerea lui Mihai Mălaimare, postul OTV.

   Sancţiunea s-a aplicat pentru încălcarea art. 42, alin. 1 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine. (3) Realizatorii emisiunilor au obligaţia să respecte dreptul persoanei la propria imagine şi să pună în vedere interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin; stăruinţa moderatorului trebuie să fie convingătoare, astfel încât să ajute publicul să-şi formeze o opinie corectă”, a art. 85 din Cod – „Afişarea pe ecran a informaţiilor ce se impun pentru precizarea caracterului transmisiei este obligatorie în următoarele cazuri: b) la difuzarea în reluare a emisiunilor informative, politice, social-economice, sportive, culturale, religioase şi de divertisment, se va face menţiunea «Reluare» sau «În reluare» pe întreaga durată a difuzării acestora” şi a art. 71, alin. 1, litera a din Cod – „În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială şi culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică”.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Care este motivul pentru care PAVEL CORUT, varfurile masoneriei, yoghinii sau adeptii new age, NEAGA EXISTENTA DRACILOR si ca IISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU?

   Sa ne amintim ca la B1tv, Pavel Corut a facut nu demult cam acelasi lucru:

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

   Dar a folosit cuvinte mai putin dure si nu a mai fost amendat. Asadar, nu mesajul a determinat CNA-ul sa reactioneze, ci modalitatea in care a fost transmis …  Prin urmare, sa nu ne culcam pe o ureche ca nu vom mai auzi anticrestinisme in mass-media. Din contra, ele se vor inmulti, insa vor fi invelite in staniol politic corect.

Anti crestinismul revistei TABU nu are limite …

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

Mass-media ataca blogurile crestine: ADEVARUL pe Apologeticum si NU VACCINURILOR!!! iar Costi Rogozanu (COTIDIANUL) pe RAZBOI INTRU CUVANT

„VIP” ii explica parintelui SAVATIE BASTOVOI cum e treaba cu TEORIA CONSPIRATIEI

VIDEO: Un trucaj ieftin este intens mediatizat: „TREI PREOTI DANSEAZA MANELE” … Va prezint FILMUL ORIGINAL

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 3, 2010 at 3:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Aura Costea said, on martie 3, 2010 at 5:05 pm

    Pana la urma, CNA a decis ca noi, cei care am sesizat enormitatile debitate de Corut fara discernămînt, avem dreptate. Sanctiunea nu compensează raul produs de acea emisune celor care au urmarit-o si nu au fost in stare sa discearna.

    Apreciază

  3. agerstress said, on martie 3, 2010 at 8:05 pm

    Amenzi de genul acesta ar trebui sa se dea mai des atunci cand televiziunile lovesc in valorile religioase, culturale si nationale ale tarii. Suma e prea mica, insa, pe langa profiturile obtinute din reclame in timpul acestor emisiuni de mahala.

    Apreciază

  4. parereamea said, on martie 3, 2010 at 9:22 pm

    Le-a luat o luna sa se hotarasca…
    Intre timp (sau in acelasi timp, sau tocmai de aceea) Corut il da in judecata pe Becali.
    O mana se spala pe alta…

    Apreciază

  5. Mihaela said, on martie 4, 2010 at 6:13 am

    Imi pare rau ca doar CNA s-a sesizat, in timp ce Patriarhia nu spune nimic. De cele mai multe ori, tacerea este interpretata ca raspuns afirmativ.

    Apreciază

  6. Pr. Cezar said, on martie 4, 2010 at 5:07 pm

    Rezultatul CNA se datoreaza sesizarilor facute de mai multe persoane. Am gasit pe un site (parca Apologeticum sau altermedia) un formular de sesizare pe care un crestin (cu certa pregatire juridica) l-a postat dupa ce il trimisese pentru ca si altii sa faca la fel.
    Am trimis si eu si m-am bucurat ca am primit raspunsul de la CNA. Saccsiv are dreptate: din pacate, sanctiunea CNA nu vizeaza mesajul emisiunii respective, ci forma agresiva in care acesta a fost promovat. E de asteptat ca nici OTV si nici Pavel Corut sa nu-si schimbe punctele de vedere sau modul de promovare al mesajelor anticrestine, doar le vor cizela.

    Apreciază

  7. dorna122 said, on martie 5, 2010 at 12:37 am

    cel putin sa rezolvat ceva 🙂

    Apreciază

  8. Ileana Adriana Stan said, on martie 6, 2010 at 3:52 pm

    Este un abuz strigator la Cer. In Israel nu s-ar intampla asa ceva. Asta e democratie? Entre nous fie vorba, Pavel Corut a avut perfecta dreptate. Yeshua chiar nu avea cum sa fie Mesia, deoarece Mesia urmeaza sa apare la finele unui devastator razboi cu inamicii Israelului. Si nici fiul lui D-zeu nu putea fi, deoarece D-zeu este, in conformitate cu religia judaica, Spirit, nicidecum fiinta humanoida. Toate cele bune in rest.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.