SACCSIV – blog ortodox

Printul CHARLES si ORTODOXIA

Posted in ORTODOXIE, Printul CHARLES by saccsiv on februarie 7, 2011

Iata comentariul Pr.Gabriel postat la articolul VIDEO: PADRE JONY – Preotul catolic HEAVY METAL. Rock in catedrala …:

Ce ati zice de Printul Charles?
Ce parere aveti despre el?

Ce parere ati avea daca v-as spune ca e mai mult decat posibil sa fi trecut la ortodoxie la Vatopedu, in Sf.Munte Athos?
Acum 4-5 ani facea vizite dese acolo, si a ridicat si o bisericuta cu Sf.Grigorie Palama, pe care il indrageste mult de tot..
Colegii mei au stat la masa , la trapeza cu totii si au dat si mana cu el..
Ati ramane surprinsi sa aflati ca iubeste ortodoxia, asa cum este ea in Sf.Munte Athos?

Ps. Eu pers. am vazut Bisericuta construita de el, acolo, la Vatoped..
Parintii de acolo vorbesc foarte frumos de el, dar cand am intrebat daca s-a trecut la ortodoxie, ..au ezitat sa ne spuna..
O fi secret? Nu stiu..

Dar port in inima aceasta enigma de ani buni, dupa vizita mea acolo..

Iata si ce-i raspunde comentatorul el:

@Pr Gabriel

Printul Charles mergea regulat la Parintele roman Dionisie Ignat de la Colciu (cel orb) la care aveau evlavie si parintii din Vatopedu in frunte cu Staretul Efrem(caci Parintele Dionisie romanul era prieten duhovnicesc al Batranului lor Iosif Vatopedinul,ucenicul Sf Iosif Isihastul ,adormit pe 1 iulie 2009 cel care a zambit la 45min dupa adormirea sa cuviosa).
Parintii de la Vatopedu mergeau regulat dupa sfat la Parintele Dionisie(dealtfel si cei la de Simonos Petra)pe cand traia batranul si nu este de mirare deci ca ,stiind legarurile duhovnicesti intre P.Dionisie si vatopedini ,Printul Charles acum dupa adormirea P.Dionisie(printul Charles a participat si la inmormantarea Parintelui Dionisie impreuna cu parintii athoniti) sa mearga dupa sfat duhovnicesc poate la Manastirea Vatopdeu.
Nestiute sunt caile Domnului,nu stim noi dar se poate ca printul Charles sa fi avut ceva folos de la Parintele Dionisie (si de la parintii vatopedini )si ca rugaciunile acestui parinte sa-l insoteasca spre mantuire,Dumnezeu nu trece cu vederea nici un mic efort al omului pe cale indreptarii.

Iata si ce putem citi in articolulPrintul Charles, la inmormintarea unui duhovnic din Iasi din 2004:

Dionisie Ignat era socotit unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici de la Athos. Presa britanica face speculatii pe tema apropierii Printului de ortodoxie. „In inima sa, printul Charles este ortodox. Din nefericire, il constringe pozitia sa de viitor lider al Bisericii Engleze”, citeaza „The Guardian” un calugar de pe Athos.

Un cunoscut calugar si duhovnic roman de la Muntele Athos, ieromonahul Dionisie Ignat, originar din Arhiepiscopia Iasului, s-a stins marti din viata, printul Charles, mostenitorul tronului Angliei, participind miercuri la inmormintarea sa, dupa ce marti acesta a avut la Bucuresti o intilnire cu presedintele Ion Iliescu. „Parintele Ignat, unul dintre cei mai cunoscuti si cautati duhovnici de pe Sfintul Munte, la care se spovedesc nu doar preoti si calugari romani, ci si multi greci, s-a stins marti din viata, dupa o grea suferinta, iar la inmormintarea sa a participat si printul Charles. Parintele era de loc din Vornicenii Botosanilor si se afla acolo din 1926”, spune arhimandritul Timotei Aioanei, exarhul cultural al Arhiepiscopiei Iasului. Potrivit informatiilor oferite de ucenicii celui disparut, care avea peste 90 de ani, printul Charles s-a aflat in chilia Colciu -situata in vatra Manastirii Vatopedu – alaturi de aproximativ 200 de calugari, veniti sa-l conduca pe ultimul drum pe parintele Ignat. „Regulile sint foarte stricte la Sfintul Munte: calugarii sint inmormintati in ziua in care mor. Fiindca parintele Dionisie a murit pe inserate, inmormintarea s-a facut insa a doua zi”, spune arhimandritul Timotei Aioanei. Aceasta a fost a treia vizita din acest an a printului Charles la Muntele Athos. „Anul trecut, cind am fost la Muntele Athos impreuna cu parintele Victorin Oanele, staretul de la Sihastria, si cu parintele Dosoftei Scheiul, marele eclesiarh de la Catedrala, un ucenic ne-a povestit cum in urma cu un an sau doi printul Charles a fost dus la Colciu de arhimandritul Efrem si cum a ingenuncheat in fata parintelui Dionisie. A schimbat citeva cuvinte cu acesta prin translator, caci parintele nu vorbea engleza”, spune exarhul cultural al Arhiepiscopiei Iasului, precizind ca, desi nu se poate spovedi la Muntele Athos, fiind de religie anglicana, printul Charles ar putea merge acolo pentru a lua cuvinte de invatatura. De altfel, presa britanica nu a scapat ocazia de a face speculatii privind desele vizite ale mostenitorului tronului la Athos si apropierea sa de ortodoxie. „In inima sa, printul Charles este ortodox. Din nefericire, il constringe pozitia sa de viitor lider al Bisericii Engleze”, ar fi spus unul dintre calugarii care l-au intimpinat pe Charles, citat de cotidianul „The Guardian”. (Mirela CORLATAN)

Comentariu saccsiv:

Consider ca sunt trei variante teoretice:

–          a trecut sau va trece la ortodoxie

–          a fost precum semintele din Pilda Semanatorului:

Altele au cazut pe loc pietros, unde n-aveau pamant mult si indata au rasarit, ca n-aveau pamant adanc;

Iar cand s-a ivit soarele, s-au palit de arsita si, neavand radacina, s-au uscat.  Altele au cazut intre spini, dar spinii au crescut si le-au inabusit.

Casa Regala fiind inregimentata masoneriei, iar membrii sai extrem de activi in edificarea lumii noi, este aproape sigur sa nu-l fi lasat pe Charles de capul sau si este foarte posibil ca printul sa fi cedat …

–          mai e varianta teoretica sa fi avut rolul de intrus

Sa ne rugam insa pentru el sa vina acasa: la ORTODOXIE.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 7, 2011 at 11:38 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerik64 said, on februarie 7, 2011 at 12:13 pm

    Poate o sa treaca la ortodoxism daca nu a si facu -o.Orice face bun s-au rau vreun memrbru al familiei regale este larg dezbatut in presa locala si internationala.Asa ca se feresc de ochii lumii si ai presei.Pe vremea Patriarhului Teoctist a fost la noi in tara conducatorul biserici anglicane, biineiinteles dupa regina ca rang. La manastirea Antim l-am vazut pe acest prelat.Cred ca sunt mai atrasi de biserica Ortodoxa decat de cea Catolica acesti englezii.

    Apreciază

    • Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 12:21 pm

      Fratilor, eu cunosc baptisti care simpatizeaza ortodoxia, dar raman in continuare baptisti, geaba am folosit co caruta de argumente biblice si versete.
      Eu zic sa nu ne imbatam cu apa rece.

      Apreciază

  3. Un pacatos said, on februarie 7, 2011 at 12:40 pm

    DESPRE VESTIREA ORTODOXIEI IN VEST

    ” 9. Fraţii mei, dacă vreunul va rătăci de la adevăr şi-l va întoarce cineva,
    20. Să ştie că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui îşi va mântui sufletul din moarte şi va acoperi mulţime de păcate.” ( Iacov, cap. 5).

    Apreciază

  4. Iones said, on februarie 7, 2011 at 1:00 pm

    Deci, in concluzie ereditatea are un rol destul de important, dupa cum spunea si ca mostenire spirituala. Deci Parintele Arsenie Boca avea dreptate cand spunea ca nu e bine ca romanii sa se casatoreasca cu straini deoarece astfel ni se corceste neamul care are o asa de mare chemare inaintea lui Dumnezeu.

    Daca stam sa ne gandim mai bine tatal printului Charles, printul Filip, duce de Edinbugh sotul reginei Elisabeta a II-a are radacini grecesti.
    Deci lucrurile se leaga destul de bine.

    Apreciază

  5. MIhaela said, on februarie 7, 2011 at 1:41 pm

    Printul Filip este renumit pentru interventiile sadice, dispretuitoare la adresa omului in general.

    Apreciază

  6. gherasim said, on februarie 7, 2011 at 1:45 pm

    cand sa fi trecut la ortodoxie inainte sau dupa uciderea Dianei???? Probabil simtea ca trebuie sa se spovedeasca cuiva, unui preot adevarat si nu in fata vreunei preotese sau vreunui preot aflat in neoranduiala firii. Doamne iarata-ma!!

    Apreciază

  7. cristina said, on februarie 7, 2011 at 2:05 pm

    Tatal Printului Carles, Filip, A FOST ORTODOX: A trebuit sa renunte la religia sa pentru a se putea insura cu regina Elizabeta. Printul Charles NU ESTE MASON: Au fost o gramada de discutii datorita acestui fapt in casa regala (este de fapt cunoscut acest lucru). Nu vrea! Este insa adevarat ca face parte din alte grupuri ale „iluminatilor” dar sortulet nu are.

    Apreciază

  8. Iones said, on februarie 7, 2011 at 2:49 pm

    Copilul este imbinarea celor doi parinti, a celor patru bunici, a celor opt strabunici, a celor saisprecece stra-strabunici, asa e mostenirea in sus care se numara pana la al patrulea neam, dar si ceilalti din inaintasi isi dau partea lor de zestre, insa din ce in ce mai mica.

    Noi nu mai suntem sub împărăţia legii vechi, ci în Împărăţia Harului câştigat nouă de Mântuitorul Hristos ca să ne mântuim. Dar dacă nepriceputul de om se ţine împotriva lui Hristos, de dragul fărădelegilor, cade din Har sub lege, şi aşa atârnă asupra lui pedeapsa cu moartea năpraznică, ce se împlineşte prin războaie şi nenorociri, întocmai cum scrie la lege:
    (Ieşire 21, 15), (Ieşire 21, 17), (Deuteronom 17, 12), (Ieşire 31, 14), (Ieşire 22, 18), (Ieşire 22, 19), (Ieşire 22, 22-24), (Ieşire 31, 15), (Matei 26, 52), (I Corinteni 11, 30).
    (Parintele Arsenie Boca)

    Apreciază

  9. dante said, on februarie 7, 2011 at 2:57 pm

    La cit este de infipta in masonerie este familia regala, greu de crezut ca ar putea face un pas asa de mare, sau daca o face sa nu fie un „cal Troian” in ortodoxism. Totodata, la cit de cumplit rataceste biserica Anglicana, in frunte cu regina si la cita mindrie se afla acolo, este aproape imposibil ca acestia sa revina la Adevar. Eu unul nu cred, dar lucrarea lui Dumnezeu nu o stie nimeni

    Apreciază

  10. Iones said, on februarie 7, 2011 at 3:00 pm

    Alte lucruri de stiut:

    De la parinti si bunici se mosteneste inclinarea de a crede sau a nu crede in Dumnezeu. Vad oameni chinuindu-se, dar mai ales copii, intre a crede in Dumnezeu si a nu crede. Lupta lor dintre bine si rau,de multe ori e asa de mare incat se tem sa nu-si piarda mintea. Iar ei daca sunt copii, de unde vin chinurile acestea? De la parintii si bunicii care sunt intr-insul(ca mostenire genetica). Se aflau intre dansii unii care credeau in Dumnezeu si altii care credeau in cel rau. Se mosteneste atat inclinarea de a crede in Dumnezeu precum se mosteneste si inclinarea de a nu crede.

    Tot ce este sanatos in parinti inclina spre Dumnezeu, iar tot ce este pacatos sau bolnav inclina spre incepatorul rautatii; iar in copil se bat cap in cap aceste inclinari potrivnice. Daca nu este cineva ca sa-l ajute in vremea lui de cumpana, se poate intampla ca sa fier biruita partea cea buna de cea rea, caci mai totdeauna imprejurarile(imboldurile) din afara asa “ajuta” – daca insa are parte de un sfat la vreme, trece cu bine peste vremea chinuirii sale si mai vede linistea. Cunoasca deci, ca firea parintelui necredincios, atat cat a mostenit-o, trebuie sa o biruie, lipindu-se de Dumnezeu, Care nu are de lepadat pe nimeni.

    (Ieromonah Arsenie Boca)

    Apreciază

  11. forevermore said, on februarie 7, 2011 at 3:15 pm

    printul Charles este un Illuminati!!! nu va mai lasati pacaliti!

    http://www.whale.to/b/ssg_q.html
    http://www.illuminati-news.com/2007/1021.html

    Apreciază

  12. Kerkyra said, on februarie 7, 2011 at 3:52 pm

    Printul Filip s-a nascut in Corfu (Kerkyra), insa altceva nu prea il leaga de ortodoxie sau de rasarit. M-a preocupat umpic problema caselor regale, adica sa zic asa etnicitatea si religia acestora. Conlcuzia pe care am tras-o destul de repede, poate gresesc, e ca dintre casele regale, majoritatea sunt occidentale (singurele exceptii de epoca moderna sunt in Rusia, unde Romanov isi are origini in nobilimea rusa si Serbia, unde mai cunoscuti sunt Obrenovici si Karadgiordgevici – In cazul Rusiei, printii se casatoreau preponderent cu printese din occident, iar alti printi si printese ale Rusiei mergeau adesea si se casatoreau in alte case regale, deci si Romanov e destul de cosmopolita din acest punct de vedere; Imperiu Otoman, Albania,au case regale locale, insa de religie islamica, desigur). In cazul in care monarhii au venit in estul Europei in tari ortodoxe, si-au botezat copii (dintre care unii urmau la tron) in credinta ortodoxa. Este cazul nostru, al Greciei si al Bulgariei. La noi Hohenzollern-din Germani, catolici, in Bulgaria Saxa Coburg Gotha-protestanti din Germania, in Grecia Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg-protestanti (descendenta pe linie paterna a printului Charles de aici e), cu centrul in Danemarka pana in ziua de azi si cu foste posesiuni in N Germaniei, inainte de unificarea acesteia. Asadar conducand in tari ortodoxe, copii erau botezati astfel, insa cununiile se faceau de regula cu reprezentanti din orice casa regala europeana, dupa afinitati de moment, urmand ca mostenitorul unei tari ortodoxe sa faca nunta ortodoxa. Aceasta nu insemna ca printesa devine ortodoxa, se boteaza (din ce am inteles chiar, Regele Mihai a fost casatorit ortodox la Atena, dar dupa ani a avut loc si o ceremonie catolica, dupa religia sotiei sale, Anna;contraexemplu – Regina Sophia a Spaniei s-a nascut la Athena, botezata ortodoxa, s-a convertit apoi la catolicism-deduc ca pt a deveni regina, orice printesa trebuia sa adopte religia tarii respective, dar in caz ca monarhia nu mai era forma de guvernamant in vreo tara, necesitatea nu mai era valabila). Traditia aceasta presupune casatorii facute in interiorul diferitelor case regale europene. In ultimii ani, printi sau printese s-au casatorit si cu nemembrii ai vreunei case regale. Ideea e ca indiferent unde domnesc, monarhii europeni se trag preponderent din 5-10 case regale mari, cu mai multe ramificatii mai mici. Din punct de vedere strict etnic, ei nu au nimic in comun cu poporul in cazurile mentionate din Europa de est, cu exceptia destul de rara a cazului in care in randul lor patrund nobili locali, sau mai nou simpli cetateni bastinasi. Cat despre religie, pe mine personal ma mira usurinta cu care printi si printese se converetau in religia noii tari si isi botezau copii in noua religie, (parinti nascuti catolici/protestanti-copii ortodocsi, apoi dintre copiii ortodocsi, unii convertindu-se din nou la catolicism daca iau drumul altei case regale sa zicem din occident (ex Sophia a Spaniei). Marturisesc ca se vorbeste destul de putin despre religia monarhilor, de unde e si greu sa afli cate ceva, aspectu acesta fiind mai mereu tratat ca pe o formalitate aproape civila, asemenea unui pasaport sau a cetateniei necesare in tara respectiva.
    Asadar concluzia putin paradoxala e ca, membrii acestor case regale europene cu multiple ramificatii, cel mai adesea isi pasteraza aceleasi etnii de sute de ani- un amalgam de spanioli, germani, francezi, englezi, scandinavi si chiar rusi; mai putin italieni, portughezi,polonezi,maghiari deoarece casele regale de profil ale acestora s-au estompat in ultimele secole). E clar ca e un amalgam, nu poti preciza exact decat daca mergi cu multe multe generatii in spate, si rezultatul ar fii invariabil un mix de 4-5 sau mai multe etnii in proportii diferite in unele cazuri. In ce priveste religia, observ ca aceasta se schimba deseori, la cateva generatii, si asta nu de ieri de azi, ci ca sa zic asa, de secole, de dupa razboiul de 30 (1618-1648) de ani care a pus capat incordarii dintre catolici si protestanti, si dupa ce Rusia cam tot in aceeasi perioada sau putin mai tarziu, s-a deschis catre occident.
    Revenind, cred ca e imposibil de clasat un monarh din pct de vedere etnic. Din punct de vedere religios, e foarte usor, doar ca avem surpriza sa vedem ca in unele cazuri religia sa nu prea bate cu cea a inaintasilor. In Romania, monarhia a fost privita cred ca un bine necesar, in Grecia inclin sa cred ca a fost privita ca un rau necesar. Bulgaria a fost probabil pe la mijloc.

    Intradevar sunt arhicunoscute relatiile bune ale printului Charles cu ortodoxia, cu Muntele Athos, nu stiu insa daca in perioada mai recenta, dupa scandalul de presa 2008-2009, merge acolo cu aceeasi regularitate, pt ca nu am aflat informatii. Cat priveste Vatoped, putin cat am citit/vazut in unele articole, observ ca a ramas in picioare, neinclinata de pe urma scandalului, ceea ce desigur nu e putin si nu a fost un lucru usor. Oricum mare parte din opinia publica adormita a fost otravita cu acest scandal.

    Apreciază

  13. Aurora said, on februarie 7, 2011 at 4:14 pm

    Daca printul Charles ar veni la Ortodoxie, am avea un aliat puternic, dar noi sa nu ne punem nadejdea in oameni, ci in Hristos. Sa ne rugam pt. print sa-l aduca Dumnezeu la credinta drept-slavitoare si sa nu ne mire daca intr-o zi acest lucru s-ar intampla. Mare e puterea lui Dumnezeu !

    Apreciază

  14. gerula said, on februarie 7, 2011 at 5:41 pm

    bunica sau strabunica,din partea tatălui se pare ca a fost canonizata!! Ştiu sigur ca a existat o astfel de ştire in urma cu ceva ani , dar nu mai reţin. Poate au auzit şi altii; oricum ştiu sigur ca in afara de casele cumpărate in Viscri a mai cumpărat doua in Breb MM şi undeva in pădure in zona Barsanei MM. Să-şi pregătească cumva adăpostiri pentru vremurile ce vor veni?!?! Mai ales ca p.Dionisie avea darul inaintevederii ..iar p.Arsenie Boca zicea: Nu plecaţi din tara !ca veţi vrea sa va întoarceţi şi nu veţi putea ,pt.ca va fi foc in jurul României ‘ ‘

    Apreciază

    • Iones said, on februarie 7, 2011 at 6:21 pm

      Te referi cumva la articolul asta:

      O RELIGIE STRAVECHE – O STEA CARE RASARE ÎN EST –

      Înghesuiala aceasta nu era prilejuita de vre-o manifestare ilegala, ci de slujba Învierii Domnului din noaptea de Pasti la Catedrala Ortodoxa Rusa din Ennismore Gardens. În ultimii 15 ani, numarul credinciosilor ortodocsi din Anglia a crescut de la 170.000 la mai mult de un sfert de milion, facând din aceasta religie confesiunea crestina cu cea mai rapida crestere. Biserici Ortodoxe si circa 6 manastiri pot fi întâlnite din Truro si pâna la Dunblane. Acest lucru este cu atât mai remarcabil cu cât Ortodoxia nu face evanghelizare ca alte denominatii si este, dupa spusa unui convertit, absurd divizata, în cearta continua si cu multe ranchiune.Un factor important îl constituie marele numar de imigranti sositi din Rasarit si din fosta Uniune Sovietica. Desi numarul de convertiti nu este mare, prin comparatie, ei joaca un rol extraordinar de mare. Cei mai influenti oameni ai Bisericii Ortodoxe din Anglia – Episcopul Kalistos Ware în Biserica Greaca si episcopul Vasile Osborne în Biserica Rusa – au venit de la protestanti. În plus, exista un numar important de figuri mari în Anglia care simpatizeaza Ortodoxia, fara a fi convertiti. Un centru important de simpatie îl constituie Prietenii Muntelui Athos, care sustine manastirile grecesti din Sfântul Munte si include ca membri importanti pe Sir Patrick Leigh Fermor, pe Ducele de Edimburg si pe Printul de Wales. Implicarea printului Filip nu ne surprinde, având în vedere ca Biserica Ortodoxa Greaca si l-a apropiat mai de mult. Mai surprinzatoare este prezenta printului Charles, care este viitorul cap al bisericii anglicane. «El este profund miscat în duh de Muntele Athos, spune un membru al Societatii. «Printul viziteaza Muntele Sfânt în fiecare an, petrecând acolo o saptamâna si este foarte admirat acolo.»

      Philip Sherrard spune ca printul Charles a fost influentat de el, care este un comentator radical pentru Ortodoxie si ecologie si argumenteaza ca întreaga crestinatate occidentala a produs paguba mediului natural prin separarea dintre spiritual si fizic. Printul mai este puternic influentat si de strastra-matusa lui, Elizabeta, Marea Ducesa de Rusia, victima a revolutiei comuniste si care a fost canonizata în 1993.

      Chrales a comandat o icoana a sfintei lui Aidan Hart, un neozeelandez, fost calugar ortodox stabilit în Shropshire. În plus, printul are un requiem scris pentru ea de cel mai eminent dintre convertiti, John Tavener, care a compus mai multe lucrari pentru biserica si a înfiintat biserica sa personala plina de icoane, în Dorset.

      fragment luat de aici: http://curierulortodox.info/blog/?p=435

      Apreciază

  15. Iones said, on februarie 7, 2011 at 6:33 pm

    S-ar putea sa aiba legatura si cu masoneria…
    Din pacate multi straini percep Ortodoxia ca pe ceva nou in viata lor, ca pe o inovatie insa nu inteleg cu adevarat ca Biserica Ortodoxa e desavarsita. Ca si invatatura de credinta, Bisericii Ortodoxe nu-i lipseste nimic.

    Numai in Biserica Ortodoxa omul care aplica aceasta invatatura in viata sa poate avea garantia ca va fi mantuit de Mantuitorul Iisus Hristos.

    Apreciază

  16. Iones said, on februarie 7, 2011 at 6:38 pm

    Mai multe despre Ducesa Elisabeta Fiodorovna vedeti aici:

    Prinţesa Elisabeta Feodorovna – Cuvioasa şi Sfînta Nouă Mucenică – Protoiereul Mihail Polski : http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2009/03/printesa-elisabeta-feodorovna-cuvioasa.html

    si aici:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Duces%C4%83_Elisabeta_Fiodorovna

    Apreciază

  17. Fulger said, on februarie 7, 2011 at 6:41 pm

    Printul Charles nu sunt sigur ca va veni la ortodoxie pentru ca este foarte strans legat de conducatori lui si daca ar face un pas gresit ar putea avea un sfarsit tragic la fel ca si elita Poloniei.

    Apreciază

  18. Cosmin said, on februarie 7, 2011 at 9:06 pm

    Intrebat fiind de catre presa, de ce a cumparat cateva gospodarii in Maramuresul istoric, in acest loc din lume care aparent nu prezinta nici un interes, printul Charles a raspun simplu: „Originile”.

    Apreciază

  19. MIhaela said, on februarie 7, 2011 at 9:35 pm

    Ar mai fi de amintit Manastirea Ioan Botezatorul de langa Essex, unde a trait parintele Sofronie si parintele Rafail Noica.
    Am fost anul trecut acolo si am fost surprinsa sa gasesc doua maici romane, cu care am vorbit indelung.
    In fiecare zi vin multi pelerini acolo, care sunt pusi la masa , si apoi se viziteaza manastirea si se discuta cu calugarii si calugaritele.
    Ceea ce mi s-a parut cel putin straniu este faptul ca Ioan Botezatorul este o manastire… mixta. Convietuiesc acolo in „deplina intelegere ” monahi si monahii.
    Una din maicile romance cu care am stat de vorba, mi-a spus ca oamenii vin acolo sa ceara sfaturi ;ei sunt debusolati, dezorientati de prea multa influenta asiatica,yoga ,etc.
    Am discutat acolo cu o grecoaica si cu o rusoaica, venite pentru o saptamana acolo,rezidente in Anglia.Persoane absolut deosebite, cu trairi intense, cu o simplitate a vorbei si a atitudinii, care m-a impresionat.
    Despre ducele de Edinburg, am citit ca este mason (cred ca nu ma insel).

    Apreciază

  20. cineva said, on ianuarie 7, 2012 at 11:59 pm

    nu va faceti vise fratilor.. nu stiti cine este printul Charles si familia regala britanica si nici rolul pe care il vor juca in promovarea cat de apropiata a lui antihrist.
    Printul Charles ortodox??!! E ca si cum ai spune ca satana trece la ortodoxie

    Apreciază

  21. cineva said, on ianuarie 8, 2012 at 12:03 am

    ca sa va ajut un pic va spun doar atat: casa regala britanica descinde din tribul lui Dan

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.