SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul irakian a adoptat, o lege care incriminează relaţiile homosexuale şi practicile de swinging cu pedepse de până la 15 ani de închisoare. Legea interzice, de asemenea, promovarea relaţiilor homosexuale şi schimbarea sexului biologic. O pedeapsă este prevăzută şi pentru orice bărbat al cărui comportament este considerat efeminat

Posted in HOMOSEXUALITATE, inchisoare, IRAK, puscarie by saccsiv on aprilie 28, 2024

Why is anti-LGBTQ+ rhetoric on the rise in the Middle East? Foto: https://www.openlynews.com/i/?id=1777b6d4-2143-424d-9d31-39dcb6678762

RFI: Irak | O nouă lege anti-LGBT cu pedepse de până la 15 ani de închisoare

Parlamentul irakian a adoptat, sâmbătă, o lege care incriminează relaţiile homosexuale şi tranziţiile de gen, cu pedepse de până la 15 ani de închisoare, după un proiect iniţial care prevedea pedeapsa cu moartea, relatează AFP.

Amendamentele modifică o lege anti-prostituţie din 1988 şi au fost adoptate în cadrul unei sesiuni la care au participat 170 dintre cei 329 de deputaţi, potrivit unui comunicat al biroului de presă al Parlamentului, scrie News.ro.

Noile dispoziţii prevăd pedepse cu închisoarea cuprinse între zece şi 15 ani pentru relaţii homosexuale, precum şi pentru practicile de swinging care implică soţiile, potrivit textului consultat de AFP.

Legea interzice, de asemenea, „orice organizaţie care promovează homosexualitatea în Irak”, cu o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru „promovarea” relaţiilor homosexuale.

Ea scoate în afara legii „schimbarea sexului biologic pe baza dorinţelor sau înclinaţiilor individuale” şi prevede o pedeapsă de la unu la trei ani de închisoare pentru orice persoană sau medic implicat în această tranziţie.

O pedeapsă similară este prevăzută pentru orice bărbat al cărui comportament este considerat efeminat.

„Irakul a codificat de fapt în termeni juridici discriminarea şi violenţele îndreptate de ani de zile cu impunitate împotriva membrilor acestei comunităţi”, a declarat pentru AFP Razaw Salihy, cercetător la ONG-ul Amnesty International

Irakul s-a folosit de codul penal din 1969 pentru a condamna persoanele LGBT+, pe baza unui articol care prevede „închisoare pe viaţă sau mai mulţi ani de închisoare” pentru sodomie.

Departamentul de Stat american este „profund îngrijorat” de această legislaţie, a reacţionat sâmbătă pe X purtătorul de cuvânt Matthew Miller, deplângând faptul că textul legii ameninţă persoanele aflate la marginea societăţii.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

RAZBOIUL MONDIAL: stabilirea taberelor in functie de raportarea la sexul anal?

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 28, 2024 at 6:09 pm

    E de înţeles îndemnul Sfântului Nicolae Velimirovici din Scrisoarea 9:

    „Citiţi Sfânta Scriptură, pentru a înţelege istoria Sârbilor. Citiţi Biblia, ca să aveţi în mâini lumina călăuzitoare pe calea cea întunecată a destinelor omeneşti.”

    Sau în Scrisoarea 29, unde ne spune că tainele oamenilor şi ale popoarelor nu pot fi înţelese în afara Scripturii.

    Aşa că, dacă unii dintre cei care s’au răzvrătit au dispărut, aceasta s’a întâmplat nu din necesitate istorică, ci pentru ca au fost urâţi de Dumnezeu, care i-a lăsat pradă voilor lor nelegiuite. Acest lucru s’a petrecut şi cu naţiunea Sârbă:

    „Noi înşine sântem de vină,” afirmă Sfântul Nicolae, continuând:

    „Sântem vinovaţi în faţa singurului Dumnezeu adevărat, căci am urmat mincinoşilor zei ai culturii. De aceea Dumnezeu ne-a lăsat să cădem în iadul unde El nu este, ca să vedem cum este fără El” (Scrisoarea 36).

    Sau, cum îi spune Hristos Europei într’un dialog imaginar descris în Scrisoarea 42:

    „Nu Eu vă voi pedepsi, ci păcatele voastre şi lepădarea voastră de Mine, Mântuitorul vostru.”

    Cu toate acestea, precizează Sfântul Nicolae, cele doua Razboaie Mondiale nu au fost decât un avertisment, o “manie a dragostei lui Dumnezeu” care nu bate ca să nimicească, ci pentru a trezi, pentru a vindeca, pentru a-i smulge pe oameni din legamantul lor cu satana. Iar dacă Sârbii şi, o dată cu ei, celelalte neamuri botezate în numele Sfintei Treimi nu nu se vor întoarce la Hristos şi nu vor căuta Împărăţia lui Dumnezeu, vor pierde nu doar împărăţia cerurilor, ci şi împărăţia pământească, respectiv integritatea teritorială, suveranitatea şi chiar identitatea naţională.

    https://m.crestinortodox.ro/religie/neamul-crestin-intr-lume-pagana-156165.html

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 28, 2024 at 6:46 pm

    Dragostea se bucura de adevar 

    (I Corinteni 13, 6)

    https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/iubirea-bucura-numai-adevar-146786.html

    Apreciat de 3 persoane

    • Cris said, on aprilie 28, 2024 at 8:45 pm

      Se accepta calcarea in picioare a vulturului bicefal, tinand seama de semnificatia sa?

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Steagul_%C8%99i_emblema_Imperiului_Bizantin

      De asemenea, este potrivita aceasta melodie intr-o biserica?

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 28, 2024 at 10:00 pm

        Se strecoară tacit mai degrabă precum crucea lui baphomet, ochiul masonic și altele…

        Daca la editura doxologia, Iași, a putut fi publicată „dogmatica” empirică a lui romanidis înseamnă că orice poate fi introdus în cultul și practica bisericească îndeosebi după sinodul din Creta 2016…

        Romanidis afirma cu nosalanta prin intermediul sintezei făcută de ierotheos in „dogmatica” empirica (2017) că întruparea Cuvântului nu S-a făcut pentru mântuire. Nu mântuirea este esenta întrupării!

        Ce înseamnă asta tradus pe limba noastră: înseamna că se mai pot „intrupa” și alți mesia așa cum bunăoară ne catehizează Carmen Hara că vom avea un nou mesia!

        Iisus inseamna in limba greacă Mântuitor și textul Evangheliei ne arată clar: că a venit, S-a născut pentru mântuirea noastră. La fel mărturisim in Crez: pentru a noastră mântuire!

        Deci toți care au fost înainte de Iisus sunt furi și tâlhari – chiar Mântuitorul afirma acest lucru în Evanghelie.

        Iar cel care va veni după Iisus ca nou mesia, și asta, în curând și pe care lumea îl va primi este antihrist! Ne-a avertizat Domnul Hristos: că va veni altul (un nou mesia) in numele lui și pe acela îl veți accepta! Mântuitorul a venit și S-a raportat continuu la Tatăl! Antihrist pretinzând că este noul mesia se va raporta la sine cu justificarea că este fiul lui Dumnezeu. Prin asta se va vădi că el este antihristul!

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 28, 2024 at 11:14 pm

        Ca colectiv de traducere mai apar la cartea lui romanidis din 2017, maicile de la Diaconești, care i-au făcut o primire fastuoasa starețului de la Vatopedu Efrem, anul trecut parca….am ajuns la Diaconești și am întrebat maica de la pangar: care este părerea ei vizavi de opinia lui romanidis, cum că, nu mântuirea este esenta Întrupării Cuvântului?

        Si mi-a arătat o nouă traducere (se întâmpla în 2023) pe care au realizat-,o ele având ca autor pe ierotheos.

        Apoi m-a sfătuit să am grija că sunt lucruri prea înalte pentru noi că sa ne putem da cu părerea și că ele au toată încrederea în ierotheos.

        Apoi, am ajuns la părintele Amfilohie, la noul sau schit, și l-am întrebat dacă în 2017 când era la Diaconești și-l primea pe ierotheos, nu a băgat de seamă ce derapaj antihristul conține cartea, ,,dogmatica,, emipirica,,?

        Si Amfilohie a răspuns sec: pai, cine avea timp să citească cărămida aia,,,,!

        Adica era prea voluminoasă că sa o verifice. Dar apare la traducător și mănăstirea Diaconești!

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 29, 2024 at 5:22 am

        Ieromonah Serafim Rose, 

        Cartea Facerii,

         Crearea lumii și întâiul om,

         Epilogul editorului, 

        Evoluționismul și religia viitorului:

        (…)

        7. Evoluționismul îl înlocuiește pe Hristos că Mantuitor

        După concepția lui Teilhard, Hristos, este de asemenea produsul evoluției; deci evoluția e mai mare decat Hristos.

        Daca Evoluționismul este adevărat, înseamnă că au existat milioane de ani de moarte înainte că „hominizii” să fi apărut că oameni. Desigur, conform acestei păreri, istoria Facerii despre căderea omului și principala ei urmare – moartea –  nu se poate citi decât alegoric. Aceasta înlătură orice motivație a venirii, răstignirii și învierii lui Hristos din morți spre 

        a-l mântui pe om de urmările căderii.

        Mântuitorul devine atât de îndepărtat, încât ajunge un concept deist (în imanenta lumii acesteia).

        Evoluția însăși a devenit un fel de Mantuitor.

        7. ‘Dumnezeul” noii sinteze

        (..)

        Se poate vedea deja în curentul principal un efort concertat de-aL reinterpreta pe Hristos, astfel încât să nu mai fie o amenințare pentru căzuta fire umană și pentru diavol.

        Daca, potrivit concepției neopagane, atât noi înșine, cât și Hristos suntem doar difuziuni ale Firii Dumnezeiești, atunci Hristos nu mai are altceva de făcut decât să ne călăuzească înapoi la gnoza  a ceea ce suntem deja. 

        Hristos e văzut că un concept vag de Bine absolut, credința în Iisus ca fiind Fiul lui Dumnezeu Cel Unul Născut e respinsă, avansandu-se ideea că noi înșine putem fi întocmai ca El.

        Acesta este un element crucial in religia viitorului, fiindcă prin el Antihrist va fi prezentat că este un alt fiu al Dumnezeu care s-a întrupat.

        In chip exterior, imitatorul lui Hristos va apărea că un fel de mantuitor, rezolvand problemele economice și politice ale omului.

        Ultimul mare înșelător, care va pretinde a fi Mesia, va fi socotit un produs al evoluției.

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 29, 2024 at 8:14 am

        Luminarea in concepția lui romanidis conform „dogmaticii” sale empirice este mai mare ca Hristos. Pentru romanidis curatirea-luminarea constituie creștinismul. Deci îmbracă în cuvinte creștine Evoluționismul. De aceea în scrierile sale Întruparea Cuvântului este mai degrabă un proces simulat care este pus pe picior de egalitate cu teofaniile (arătările Cuvântului) din Vechiul Testament. Părintele Dumitru Stăniloaie face insa distincția: Cuvântul neintrupat a creat lumea – căci prin El toate s-au făcut, așa cum ne spune Sfântul Ioan Evanghelistul in prologul Evangheliei sale. Insa doar Cuvântul Întrupat ne-a mântuit, precizează Părintele Stăniloaie, căci numai prin Dumnezeu-Omenitatea Sa primim harul mântuirii. Pentru romanidis nu este nicio diferență între Noul și Vechiul Testament considerând că ceea afirma Sfântul Ioan Teologul in Evanghelia sa la început, că harul mantuirii a venit prin Iisus Hristos și doar legea prin Moise, nu aparține Tradiției Ortodoxe, și în definitiv noi ortodocșii am avea aceiași eshatologie că evreii, cu alte cuvinte și noi ortodocșii îl așteptăm pe noul mesia!

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 29, 2024 at 8:35 am

        De asemenea, romanidis nu recunoaște caracterul Revelat al Sfintei Scripturi. Cuvintele Sfintei Scripturi nu constituie pentru romanidis Revelația, ci doar voalat un fel de expresie a Revelației. Or, Sfântul Maxim Mărturisitorul ne spune că una din întrupările Cuvântului se afla in Sfânta Scriptură. Cuvântul întrupat este in directă legătură cu cuvintele Sale din Evanghelie in care avem Revelația în cuvinte.

        Totodata romanidis nu recunoaște autoritatea Sinoadelor Ecumenice, cu alte cuvinte nu recunoaște caracterul lor revelat: parut-u-s-a Duhului Sfânt și noua (Faptele Apostolilor 15, 28).

        Acum cine nu recunoaște în esență caracterul Revelat al Sfintei Scripturi și al Sinoadelor Ecumenice?!

        Pai, drăguțul de ecumenism și pentru asta ecumenismul este erezie fara doar și poate!

        Apreciază

  3. Carmen said, on aprilie 28, 2024 at 7:39 pm

    i a pus la punct!cinste lor.Doamne ajuta si la noi sa fie la fel.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Peter Minea said, on aprilie 29, 2024 at 2:18 pm

    Cât sunt ei de păgâni, musulmanii tot înțeleg faptul că este normal să fim bărbați și femei!

    Iar moderniștii de tip Woke îi văd ca sălbatici pe toți cei care mărturisesc că heterosexualitatea este normalitatea.

    Apreciază

    • Constanta said, on aprilie 29, 2024 at 3:17 pm

      Noi vorbim de alții… Dar este normal ca de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel (anul acesta) sa marsaluiasca pe străzile capitalei cei de la LGBT??? Cum va fi ziua aceea? Cum stau oamenii la slujba, in timp ce afara umblă fărădelegea pe străzi? Cum se roagă, cum se împărtășesc cu Preasfintele Taine, cum au mărturisit Adevărul? Adică, au protestat aceștia, care-și zic ortodocși? Cum nimeni nu va lua atitudine, nici clerul, nici mirenii, sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa le zadarniceasca adunarea spurcată. Să sperăm că nu chiar ca în Sodoma și Gomora…….

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.