SACCSIV – blog ortodox

Noul rege al Marii Britanii este Charles al III-lea, care preia tronul la moartea mamei sale Elisabeta a II-a. Descendentul lui Vlad Tepes? Implicare majoră în Transilvania. Un apropiat al mănăstirii Vatopedu (Muntele Athos). Dar si un activist al „luptei impotriva incălzirii globale”

Europa Libera Romania: Regele Charles al III-lea preia tronul la moartea mamei sale. Mesajul noului rege

Elisabeta a II-a a Marii Britanii, alături de Regele Charles al III-lea, în timpul deschiderii de stat a Parlamentului Marea Britanie, în Londra, 21 iunie 2017.

Noul rege al Marii Britanii este Charles al III-lea, care devine monarh la vârsta de 73 de ani.

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei suverane prețuite și a unei mame foarte iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth și de nenumărate persoane din întreaga lume.

În această perioadă de doliu și schimbare, familia mea și cu mine vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care regina a fost atât de mult prețuită”, a declarat noul rege al Marii Britanii, la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a.

În momentul în care regina a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie la Charles, fostul Prinț de Wales, relatează BBC.

Noul conducător al Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va fi cunoscut oficial sub numele de Regele Charles al III-lea.

Aceasta a fost prima decizie din domnia noului rege. Ar fi putut alege oricare dintre cele patru nume ale sale – Charles Philip Arthur George.

Camilla, soția sa și ducesă de Cornwall, va purta titlul de regină consoartă.

Charles al III-lea preia tronul de la mama sa la vârsta de 73 de ani și în trecut a spus de mai multe ori că nu a vrut niciodată să se gândească la încoronoare, deoarece aceasta însemna moartea mamei sale, însă îndeplinește destinul pe care l-a moștenit la nașterea sa, pe 14 noiembrie 1948.

Regele Charles a fost următorul în linia de succesiune la tron timp de șapte decenii – de departe cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice.

„Niciodată nu a vrut să se gândească la încoronare pentru că aceasta însemna moartea mamei sale”, a declarat un fost consilier, notează The Guardian.

Ziua aceasta a venit însă, iar noul monarh al Regatului Unit și al celor 14 regate din Commonwealth, din Canada până în Australia, urmează să afle răspunsul la o întrebare care îl urmărește de zeci de ani: ce fel de rege va fi?

Încoronarea

În următoarele aproximativ 24 de ore de la moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege, însă el nu va participa la ceremonia de la Palatul St. James din Londra, în fața consiliului format din parlamentari de rang înalt, foști și actuali, precum și din unii înalți funcționari publici, înalți comisari din Commonwealth și din Londra.

Punctul culminant simbolic al ascensiunii va fi încoronarea, când Charles va fi încoronat în mod oficial.

Din cauza pregătirilor necesare, este puțin probabil ca încoronarea să aibă loc în perioada imediat următoare. Regina Elisabeta a succedat la tron în februarie 1952, dar a fost încoronată abia în iunie 1953.

În ultimii 900 de ani, încoronarea a avut loc în Westminster Abbey – William Cuceritorul a fost primul monarh încoronat acolo, iar Charles va fi al 40-lea.

Este o slujbă religioasă anglicană, oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury. Acesta va așeza Coroana Sfântului Edward pe capul lui Charles – o coroană din aur masiv, datând din 1661.

Aceasta este piesa centrală a bijuteriilor coroanei din Turnul Londrei și este purtată de monarh doar în momentul încoronării (nu în ultimul rând pentru că are o greutate de 2,23 kg).

Prințul William, moștenitorul coroanei britanice

Până la decesul bunicii sale, de la nașterea sa, în 1982, prințul William a fost al doilea în linia de succesiune la tron.

Prințul William și Prințul Harry, la un serviciu național de comemorare la Cenotaf în Westminster, Londra, Marea Britanie, 10 noiembrie 2019.

Tatăl său este acum rege, iar el a devenit primul în linie. Prințul William nu devine automat Prinț de Wales, deoarece titlul se află în darul monarhului, dar el este acum Duce de Cornwall, iar soția sa Catherine este Ducesă de Cornwall.

Spre deosebire de regină, prințul William a știut toată viața sa că într-o zi va deveni moștenitor al tronului.

În urma sa în linia de succesiune se află fiul lui cel mare, prințul George. Acesta, în vârstă de nouă ani, este acum al doilea în linia de succesiune la tron.

 

Iata si ce putem citi in articolul Prințul Charles, descedentul lui Vlad Țepeș de pe CAPITAL, din 6 mai 2021:

Mitul lui Dracula şi aureola de domnitor-războinic a lui Vlad Ţepeş stârnesc, în continuare, mare interes. Presa engleză readuce în prim-plan informația conform căreia Prințul Charles are puternice legături de sânge cu domnitorul valah.

Familia Regală a Marii Britanii are legături cu mai multe țări din Europa, inclusiv cu România. Și există dovedezi clare că prințul Charles este descendentul domnitorului român Vlad Țepeș.

Prințul de Welles, care deține mai multe proprietăți în Transilvania, este moștenitorul liniei genealogice a lui Vlad Țepeș. Vlad Ţepeş Drăculea (1431-1476) este una dintre cele mai cunoscute figuri de domnitori din Europa de Sud-Est medievală târzie. El a domnit în Ţara Românească în anii 1448, 1456-1462 şi 1476, scrie Daily Express.

Dezvăluirea momentului despre prinţul Charles

Publicația amintește că Vlad Țepeș l-a inspirat pe scriitorul Bram Stoker pentru faimosul său conte Dracula. După mai bine de 500, în 1998, prințul Charles a aflat despre legăturile sale cu domnitorul român. Moștenitorul Tronului britanic ar fi strănepotul îndepărtat, prin consoarta lui George al V-lea, Queeen Mary, relatează România Tour Store.

Un arbore genealogic din „The British Chronicles”, realizat de David Hughes susține această afirmație.
Site-ul menționează: „De asemenea, nu este un secret faptul că prințul Charles este un iubitor al României, în special al Transilvaniei. După prima sa vizită în Transilvania, în 1998, a aflat despre legătura sa cu Vlad Țepeș, legătură de care se pare că este foarte mândru.

„Prin Fundația Prințul de Welles, Prințul Charles a făcut o mulțime de lucrări de caritate în Transilvania, în special în domeniile dezvoltării durabile, conservării și sistemelor agricole.

Prinţul Charles, implicare majoră în Transilvania

Datorită implicării sale puternice în regiune, primarul orașului Alba Iulia a propus ca prințului Charles să-i fie acordat titlul de prinț al Transilvaniei, ca recunoaștere pentru că a fost un ambasador proeminent al regiunii Transilvaniei”.

O stră-străbunică a mamei prințului Charles, Regina Elisabeta a II-a, contesa maghiară Klaudia Rhedey, s-a născut și a crescut în Transilvania în secolul al XIX-lea.

Se spune că Valea Zalán aparținea unuia dintre strămoșii lui Charles. Micul cătun din Valea Zalán (Zalánpatak în limba maghiară, Valea Zălanului în limba română) a fost documentat pentru prima dată în secolul al XVI-lea ca aparținând lui Bálint (Valentin) Kálnoky din Kőröspatak, unul dintre strămoșii transilvăneni ai Prințului de Wales.

„Familia a fondat inițial o fabrică de sticlă în această parte a dealurilor, dar care a dispărut ulterior. Astăzi, în sat mai trăiesc aproximativ 120 de locuitori”.

 

Comentariu saccsiv:

Cateva dintre articolele ce le-am scris despre printul Charles, in ordine cronologica:

Printul CHARLES si ORTODOXIA

PRINTUL CHARLES ESTE APROPIAT DE MANASTIREA VATOPEDU. De ce nu declara nimic in legatura cu arestarea Egumenului Efrem?

Prințul Charles se alătură Gretei Thunberg în critica față de liderii lumii: „E doar vorba de ei”

Prințul Charles susține MĂȘTILE pentru VACI pentru ca astfel … s-ar reduce emisiile de metan în atmosferă

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ionut T. said, on septembrie 9, 2022 at 10:08 am

    HAHAHA !

    Ce gluma buna…

    Stii vorba aia? „Ce din pisica se naste, soarece mananca?”

    Sa nu uitam ce sustinea deliratu’ ala de sotz al ei, Philip „duce de Edinburg”:

    „Daca as putea sa ma reincarnez, m-as transforma intr-un virus mortal care sa curete planeta de plaga numita omenire”

    Iar despre Charles, este clar ca la ‘rugamintea’ familiei regale ale Marii Britanii, serviciile secrete & competente care anchetau ‘accidentul’, au incheiat ancheta, si bineinteles, ca ‘mortul este de vina’ – direct sau indirect.

    Cred ca cu asta am zis totul!

    Apreciat de 1 persoană

  2. geo said, on septembrie 9, 2022 at 11:17 am

    Gheorghe Piperea
    23 minute ·
    Nicolaie Văcăroiu, fost premier pe vremea când se începea “marea privatizare” și fost președinte al Curții de Conturi când se dădeau marile tunuri ale privatizării, a spus recent că peste 70% din procedurile de privatizare au fost eșecuri totale și că “ne-am vândut” pe nimic industria care, ulterior, a fost distrusă ori neutralizată.

    În primul rând, nu noi am vândut pe doi lei și în mod complet idiot și odios acea industrie, ci ei, la ordinul stăpânilor lor neo-feudali, cu consultanță ultra-plătită de la BM, FMI, CE, Goldman Sachs, Fat Four și, mai nou, de la McKinsey, cu legi dedicate, scrise/emise de politicieni corupți/trădători/proști, cu avocați influenți, cu justiție supusă, la comandă, cu presă ultra-binevoitoare etc.

    În al doilea rând, privatizarea a fost mereu prost înțeleasă. Dintr-o procedură de prevenție a insolvenței, s-a transformat într-un fluviu de bani și resurse dinspre stat către conturi și buzunare private și într-o canonadă a distrugerii economice, de unde a rezultat o țară de import și o zonă geografică din care băștinașii au fugit cu milioanele.

    În al treilea rând, s-a privatizat ceea ce nu trebuia privatizat niciodată. De exemplu, energia.

    Încă din 1997, Banca Mondială a impus “spargerea” unor mari întreprinderi publice cu rol strategic. De exemplu, fosta SNCFR și fosta RENEL, pe atunci regii autonome.
    RENEL producea energie (hidro, nuclear, termo), transporta și distribuia, totul după programe strategice și planuri, mai mult sau mai puțin eficiente, dar cu prețuri și tarife controlabile, pentru a nu cauza dezastre ca cel de acum.
    RENEL s-a transformat în mai multe întreprinderi producătoare, un transportator, mai mulți distribuitori și mai mulți prestatori de servicii (mentenanță, de exemplu) sau constructori specializați.
    Au apărut și zeci de filiale ale fiecărei astfel de întreprinderi.
    Au apărut sute de consilii de administrație și de departamente specializate, cu mii de sinecuri politice.
    Au apărut “externalizările” către firme prietene, plus “băieții deștepți”.
    Imaginați-vă toate adaosurile comerciale de la producător la consumator final. Imaginați-vă salariile și indemnizațiile de zeci/sute de mii de euro pe an pentru șefi și învârtiți politic. Imaginați-vă toate furturile “legale” ale amicilor și sponsorilor politici. Veți avea o primă poză a prețurilor enorme ale energiei în România. Plus speculațiile. Plus certificatele de emisii de CO2. Plus bonusurile de co-generare “ecologică”.
    S-a trecut și la privatizare în multe cazuri. De exemplu, azi furnizori de energie nu mai există sub controlul statului.

    Asta a fost prima mare eroare strategică în acest domeniu esențial pentru economie și societate, un domeniu care NU ar fi trebuit privatizat niciodată.

    A doua mare greşeală a fost liberalizarea pieţei energiei, din 2018.
    Liberalizare există acolo unde există o piaţă. La noi, energia nu e o piaţă, e un monopol. E chiar mai grav decât un monopol, e o zonă de consum în care nu ai cum să faci o alegere. Trebuie să consumi energie și trebuie să cumperi de la aceste monopoluri, care acționează și în cartel. Ești consumator captiv, fie că e vorba de consum casnic sau comercial/industrial. Să vorbeşti despre liberalizare unde nu există piaţă este o mare prostie şi de aceea, de urgenţă, trebuie să ne întoarcem la reglementare.

    Singura soluţie pe care o văd în acest moment, aplicată deja de Germania, Franţa şi Marea Britanie, este naţionalizarea sistemelor energetice. Franţa a naționalizat EDF și, parțial, GDF și Renault. Dacă asta este o soluţie pentru echilibrare energetică, pentru neutralizarea băieților deștepți și pentru eliminarea speculațiilor nocive din piață, de ce nu ne-am putea gândi şi noi la o astfel de soluţie, de naționalizare?

    Așa cum am avertizat deja, există pericolul intrării în faliment a mai multor actori din piaţa de energie după modificarea de către guvern a OUG 27/2022, mai ales că Statul român s-a prefăcut că acordă compensaţii, plătind doar 25%, nu a rectificat bugetul şi a adăugat condiţii suplimentare furnizorilor. Asta poate duce la blackout, dar și la șansa ca Statul să preia în proprietate acești actori economici, pentru a-i salva de la faliment și a ne salva de la blackout și sărăcire energetică.

    Dacă nu vedeți conspirația (=uneltire împotriva unei orânduiri sau a unei comunități) din privatizarea energiei, atunci o să utilizați clișeul cu teoria conspirației.
    Dacă vedeți nenorocirea din societate, cauzată de criza energetică, și nici încercările excepționaliste ale germanilor, francezilor, britanicilor, italienilor de a aduce calmul prin naționalizare, veți folosi clișeul cu comunismul sau cel cu bolșevismul.
    Suucces la raționat, în ambele variante.

    Apreciază

  3. Ionut T. said, on septembrie 9, 2022 at 11:43 am

    Conform lui John Coleman,

    on every speech, Her Majesty, the Queen, adresses the Commitee of the 300

    Cu asta cred ca am zis totul.

    Apreciază

  4. Felix said, on septembrie 9, 2022 at 11:53 am

    Fotografie epica…

    Apreciază

  5. Felix said, on septembrie 9, 2022 at 12:17 pm

    Zoe Dantes: Marea Britanie a ajuns în cel mai critic moment al istoriei sale. Se vor întoarce în vremurile în care nu aveau mâncare, căldură și locuri de muncă – Stirea Zilei
    https://www.stiriledeastazi.ro/2022/09/09/zoe-dantes-marea-britanie-a-ajuns-in-cel-mai-critic-moment-al-istoriei-sale-se-vor-intoarce-in-vremurile-in-care-nu-aveau-mancare-caldura-si-locuri-de-munca/

    Apreciază

  6. Clement said, on septembrie 9, 2022 at 12:24 pm

    Orthodoxia pe care a cunoscut-o la Athos viitorul rege, in mod sigur l-a coplesit.
    Cu certitudine la Munte este tinuta o slujba pentru iertatea pacatelor si odihna sufletului mamei sale.
    Printul stie TOT ce stia defuncta regina si este legat prin TOT ce a acceptat aceasta din partea celor care tin monarhiile in stare de obedienta absoluta, stiut fiind ca cea mai mica deviere de la program i-ar narui definitiv.
    Cred ca nu trebuie sa ne iluzionam ca pentru romani, noul Monarh va reprezenta un sprijin .
    MS Margareta si consortul vor continua sa isi petreaca vacantele ( si) pe domeniile britanice si cu Printul Nicolae va ramane cum a decis defuncta regina.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 9, 2022 at 5:39 pm

      Clement

      Dintre cei morţi, nu pot fi pomeniţi la Biserică cei ce au murit în necredinţă, în eres, în sectă, sinucigaşii şi copii morţi înaintea botezului, ca şi cei avortaţi (A se vedea Pidalionul şi Pravila Bisericească de Arhim. Nicodim Sachelarie, ed. 1940).
      https://saccsiv.wordpress.com/2019/11/02/parintele-ilie-cleopa-pe-cine-sa-nu-trecem-pe-pomelnic/comment-page-1/

      Apreciază

      • Clement said, on septembrie 9, 2022 at 8:00 pm

        Daaa stiu si este absolut corect. Printul a fost insa fooooarte generos. Ispita-i mare.
        In urma cu 14 ani Athosul a expus la Paris icoane, Carti Sfinte , obiecte de cult unice desacralizandu-le . Pretuitorii de arta roiau in jurul acestora.
        Crestini ortodocsi stateau incremeniti in fata lor si le curgeau lacrimile.
        Unii se inchinau spre scandalizarea vizitatorilor.
        Am fost la aceasta ” expozitie” si am si astazi un sentiment de tristete .

        Apreciază

  7. Nicusor said, on septembrie 9, 2022 at 1:13 pm

    Azi 9 septembrie se implinesc 82 de ani de cand niste salbatici subumani in urma unui act dezonorant si abuziv la adresa tarii noastre au intrat in zona Salajului si au procedat la comiterea unor crime demne de orice thriller marca Hollywood, box office, nu alta.

    Dumnezeu sa ii bata pe ei si toti urmasii lor care inca traiesc in acel sentiment de ura fata de romani si alte etnii DAR Dumnezeu sa nu uite sa le rasplateasca si oamenilor de paie asa zis „politici” care au consfintit porcaria aia de diktat si care au luat pozitia ghiocelului. In urma acelei ianctiuni si lipsei de reactie … Sangele acelor nevinovati in mare parte romani dar si evrei sa fie dovada in fata Bunului Dumnezeu si sa li se faca dreptate. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    https://m.activenews.ro/cultura-istorie/9-septembrie-82-de-ani-de-la-masacrul-de-la-Treznea.-Marturii-din-infern-Horthistii-au-pus-mana-pe-copiii-de-romani-si-ii-aruncau-de-vii-in-foc-facandu-i-sa-moara-in-chinuri-groaznice.-Jale-mare-rasuna-in-tot-locul-de-plansetele-lor-146025

    Apreciază

  8. Clement said, on septembrie 9, 2022 at 5:24 pm

    Mi-s-a luat o piatra de pe inima afland ca viitorul rege nu va plati impozite pe mostenirea lasata de defuncta sa mama.+- 400 milioane si nici pe celelalte venituri si maruntisuri precum colectii de tablouri si timbre, bijuteriile Coroanei, resedinte, conacuri scl
    https://www.ledevoir.com/monde/europe/754230/charles-herite-du-trone-et-d-une-fortune-colossale#:~:text=Si%20rien%20n'oblige%20les,plus%20que%20l'ann%C3%A9e%20pr%C3%A9c%C3%A9dente.
    Cred ca de acum donatiile catre asezamintele monahale ortodoxe vor fi sistate pentru a nu se interpreta.

    Apreciază

  9. Geo said, on septembrie 9, 2022 at 7:27 pm

    Progresismul nivelator în acțiune :

    Apreciază

  10. Clement said, on septembrie 10, 2022 at 10:53 am

    Trebuie sa recunoastem faptul ca a avut si merite aceasta Regina cu mintea treaza si extrem de vigilenta.
    Copiii i-au creat probleme mari si daca nu ii ameninta cu dezmostenirea se alegea praful de monarhie.
    S-a incapatanat mult timp sa reziste reformelor distructive impuse de casele regale din Olanda, Danemarca, Belgia privind euthanasia si adoptia pentru homosexuali.
    Nu a fost o pioniera a reformelor.
    Nu a vizitat niciodata Israelul , considerand probabil ca concesiile facut de Marea Britanie valorau mai mult decat o vizita la Zidul plangerii.
    A acceptat cu zambetul pe buze sa contemple unicul exemplar al Codex Valmaddona in prezenta Marelui Rabin, intelegand sensul invitatiei rabinatului, de condamnare a antisemitismului regelui Richard al 3lea.

    Apreciază

  11. gheorghe said, on septembrie 10, 2022 at 2:22 pm

    Suveran….. greu de inteles pentru covarsitoarea majoritate….
    Suveranul greseste doar in fata lui Dumnezeu, supusii au datoria sa implineasca vointa Sa!
    Monarhia este binecuvantata, din mila lui Dumnezeu.
    Orice forma de republica este satanism.
    Sa nu credeti ca nu are sansa de mantuire… desi anglicana, secta provenita din Crestinism, opusa papismului are a avut o incercare de revenire la Dreapta Credinta acum un secol…!
    Cine sintem noi s-o condamnam?
    Echilibrul Majestatii Sale si respectul fata de familie sint de esenta dumnezeiasca.
    Fie iertata si sa odihneasca in pace!

    Apreciază

    • Felix said, on septembrie 10, 2022 at 7:11 pm

      Sfantul Iustin Popovici:
      Aceste canoane ale Sfinților Apostoli și ale Sfintilor Părinți sunt valabile și astăzi, nu numai in vechime: ele răman fără îndoială obligatorii pentru noi toți, creștinii ortodocși de astăzi.
      Ele, de asemenea, ne determină poziția noastră in raport cu romano-catolicii și protestanții.
      Pentru că romano catolicismul cuprinde o mulțime de erezii, iar despre protestantism mai bine e să nu mai vorbim.
      👇
      Anglicanismul eretic s-a rupt de Romano Catolicismul eretic din cauze politice: refuzul catolic de a casatori pe regele de atunci al Angliei, care era deja casatorit.

      Declararea Confesunii din Anglia ca autocefala, rupta de Papa Romei, va avea doar dupa cativa ani urmari pe care regele Henric al VIII-lea nu le-a prevazut:
      creearea unei brese favorabile protestantilor (si care va duce, in final, la inlaturarea sangeroasa a monarhiei).
      Acest lucru era favorizat si de prezenta tot mai masiva a calvinistilor in Anglia, unde gaseau refugiu.

      Trebuie mentionat, pentru mai usoara intelegere a lucrurilor pe care le citim in carti, ca in diferite locuri calvinistii erau numiti diferit: hughenoti in Franta, puritani in Anglia, reformati in Transilvania.
      Ei bine, dupa cateva decenii de la Schisma lui Henric al VIII-lea Confesiunea Anglicana se „puritanizeaza”.
      Dar pendulul istoriei se intoarce partial si in secolul urmator se poate identifica o tendinta restaurationista, mai putin radical anti-catolica (cercetati dupa cuvantul cheie ‘the Oxford Movement).
      Cele doua tendinte din anglicanism se vor cristaliza intr-o High-Church si o Low Church.
      Fiecare din aceste doua denumiri era atribuita, in deradere, de cealalta tabara.

      Aceste doua tendinte pot fi recunoscute si astazi.
      Foarte recent, o parte din High Church (6 „episcop”i si cateva sute de „preoti” cu parohiile lor) au revenit la catolicism in urma documentului papal „Anglicanorum Coetibus” care prevede modalitatile practice.
      Iar Low Church isi urmeaza drumul propriu, pe aceleasi coordonate cu alte comunitati protestante.

      Potrivit documentului Anglicanorum Coetibus, descendenta „episcopilor” anglicani care vor sa revina la comuniunea cu Papa este examinata in fiecare caz in parte. Cei care au descendenta identificabila reintra, in cadrul Anglo-Catolicismului, in calitatea lor de „episcopi”.
      👇
      Erezia hirotonisirii femeii. Biserica Anglicană va avea episcopi femei
      https://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/735/erezia-hirotonisirii-femeii-biserica-anglican%C4%83-va-avea-episcopi-femei
      Biserica Anglicană votează pentru a permite femeilor să devină episcopi – Politicall.ro
      https://politicall.ro/biserica-anglicana-permite-femeilor-devina-episcopi/
      👇
      Biserica Anglicană numeşte prima femeie episcop de Londra | AGERPRES • Actualizează lumea.
      https://wwwb.agerpres.ro/life/2017/12/18/biserica-anglicana-numeste-prima-femeie-episcop-de-londra–24483
      👇
      SCHISMA IN COMUNITATEA ANGLICANA. Ramura EPISCOPALA AMERICANA a fost SUSPENDATA pentru oficierea CASATORIILOR HOMOSEXUALE – Cuvântul Ortodox
      http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/schisma-in-comunitatea-anglicana-ramura-episcopala-americana-a-fost-suspendata-pentru-performarea-casatoriilor-homosexuale/
      👇
      Schisma Anglicanilor? | PERSPECTIVE CRESTINE
      https://dorupope.com/2008/06/schisma-anglicanilor/

      👇

      Parintele Athanasie Mitilineos:

      Nu se poate, să zicem, ca Biserica să manifeste îngăduinţă şi să-şi schimbe hotărârea cu privire la o erezie sau alta.
      Pentru că, altfel, Biserica s-ar contrazice pe sine.
      Trebuie să aflăm acum, ce măsuri a luat Biserica împotriva Protestantismului.
      Încă de la apariţia acestor eretici, ei au fost condamnaţi în urma a şase Sinoade Locale, dintre care, unul s-a ţinut la Ierusalim (1672), sub conducerea Patriarhului Dositei al Ierusalimului, care ne-a lăsat şi o frumoasă mărturisire de credinţă. Minunată!
      Aceasta a rămas ca un simbol în istoria Bisericii Ortodoxe. La acest sinod au fost condamnaţi protestanţii, iar tezele lor dogmatice au fost analizate şi desfiinţate punct cu punct. La fel s-a întâmplat şi la Sinodul de la Constantinopol (1836).

      https://www.pemptousia.ro/2014/03/mic-antiretikon-cum-lupta-biserica-impotriva-protestantismului/

      Mic Antiretikon – Enciclica Sinodului din Constantinopol (1836). Monahismul se opune ereziilor | PEMPTOUSIA
      https://www.pemptousia.ro/2014/03/mic-antiretikon-enciclica-sinodului-din-constantinopol-1836-monahismul-se-opune-ereziilor/

      Protestantismul nu este Biserică!

      Mic Antiretikon – “Biserica Protestantă” – o denumire greşită | PEMPTOUSIA
      https://www.pemptousia.ro/2014/02/mic-antiretikon-biserica-protestanta-o-denumire-gresita/

      Apreciază

  12. GABI said, on septembrie 10, 2022 at 4:54 pm

    Pt a nu mai pierde timpul cu toata poliloghia protocolara,
    porniti de min 3:43 … Traducerea este defectuoasa, dar se intelege ESENTIALUL..
    prea bine cunoscut.. Cu siguranta vizitele in Sf munte Athos si la manastirile ortodoxe au avut si au cu totul alt scop decat cel al convertirii la ortodoxie… accesati

    Apreciază

  13. ionel s said, on septembrie 10, 2022 at 8:23 pm

    https://vm.tiktok.com/ZMNEHbbkH/ charles e un ditamai masonul, aici vorbeste despre antihrist spune ca „he” are trilioane si armata si cam tot ce ii trebuie

    Apreciază

  14. rudyscc said, on septembrie 15, 2022 at 1:04 pm

    Acest rege Charles mi se pare o persoană destul de ciudata. Rachiunos.
    Nu prea cred că s-au botezat ortodox, din contră. Cred că a fost un simplu intrus.
    E o marionetă.
    Doamne iarta-ma dacă greșesc. Dar are niste ieșiri tare ciudate și când știe că e.filmat, da’ pai in spatele camerelor de filmare cum o fi…

    Apreciază

  15. geo said, on septembrie 23, 2022 at 11:13 am

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-25794001-video-accesul-coada-asteptare-sicriul-reginei-elisabeta-fost-suspendat-oamenii-asteapta-pana-14-ore.htm

    https://www.bursa.ro/accesul-la-coada-de-asteptare-la-sicriul-reginei-elisabeta-a-ii-a-suspendat-04217745

    https://www.gds.ro/Actualitate/2022-09-16/accesul-la-coada-de-asteptare-pentru-a-vedea-sicriul-reginei-elisabeta-a-ii-a-suspendat/

    https://www.libertatea.ro/stiri/timp-de-asteptare-de-peste-11-ore-pentru-cei-care-vor-sa-si-ia-adio-de-la-regina-regele-chales-al-iii-lea-viziteaza-azi-tara-galilor-4278927

    Așa cum e admirabil că mii de oameni vin in pelerinaj in Londra la sicriul reginei, e admirabil și că mii de oameni merg in pelerinaje religioase oriunde in lumea asta, la Iasi, la Fatima sau la Mecca. Și unii și alții stau de bunăvoie la cozi. Să-i respectăm.
    Respectul e cea mai bună dovadă de iubire.
    Dacă-i respectam pe cei care stau la coadă la Catedrala Westminster, să nu-i mai ironizăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Iașiului…

    Apreciază

  16. Marcus Victor Grant said, on octombrie 27, 2022 at 11:23 am

    Filip (Charles al III-lea) cu ale sale armate este in linie dreapta pentru implinirea profetiei de acum aproape o mie de ani pentru batalia de la Constantinopol. Intre timp, generalul Grapsas din Grecia isi asteapta locul is faptele profetite pentru crestini. Amandoi sunt destul de batrani deci mult timp nu mai este pentru implinirea profetiei.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.