SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: homosexualul GEORGE MICHAEL la o nunta si un botez intr-o BISERICA ORTODOXA din Grecia …

Posted in GEORGE MICHAEL by saccsiv on martie 17, 2010

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 17, 2010 at 2:42 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Vremurile de pe urmă said, on martie 17, 2010 at 4:34 pm

    Ce a ajuns Biserica Ortodoxa…

    Apreciază

  3. parereamea said, on martie 17, 2010 at 6:04 pm

    Pacat ca nu si-a intemeiat o familie George Michael, chiar se pricepe sa tina un copil in brate, iar tandretea lui fata de copil e evidenta.
    Nu stiu ce religie e George M., asa ca nu pot sa judec daca avea dreptul sa fie in acea biserica sau nu.
    Pe mine m-a frapat acea asa-zisa mireasa, cu fusta peste genunchi si spatele gol pana in talie, si care stie sa scoata limba in biserica. Dusa rau…
    Lui George M. nu ai ce s-ai ceri, el nu stie randuiala, macar el nu a venit in maieu, dar femeia aceea nu stia sau nu i-a spus nimeni?

    Apreciază

  4. ROrtodox said, on martie 17, 2010 at 6:59 pm

    Preotii chiar au uitat complet cum trebuie sa se savaraseasca un botez ?
    In rest no comment ..

    Apreciază

  5. razbointrucuvant said, on martie 17, 2010 at 7:30 pm

    @ parereamea:

    Faptul ca un sodomit declarat, notoriu este NAŞ de cununie (sic!! – el nu are sotie, fireste) si de botez ti se pare putin lucru si lesne de compensat prin „tandretea” cu care tine in brate copilul?! Ca are si cercel in ureche o fi mai „decent” decat sa ai rochia mini si spatele gol?

    @ Stanca:

    Nu numai cate canoane s-au incalcat, ci in cate feluri a fost BATJOCORIT Hristos in Insasi Biserica Sa, prin insesi tainele Sale!!

    Apreciază

    • parereamea said, on martie 17, 2010 at 8:30 pm

      Sincer, un barbat cu cercel mi se pare mai decent, decat o femeie dezbracata pe jumate. Tu, ca barbat, nu crezi?
      Tocmai am spus, ca nu il judec pe G. M. pentru ca nu e ortodox cel mai probabil si nu il putem judeca cu aceeasi masura cu care o pot judeca pe acea femeie ortodoxa care e acolo pentru cununie. Si pentru o petrecere oarecare tinuta ei e indecenta, nu mai zic de faptul ca e in biserica.
      Cat despre sodomia lui G.M. eu nu am ce comenta, eu nu am auzit decat zvonuri, nu stiu de ce spui ca e asa de declarat si notoriu. Eu nu stiu sa fie. Notoriu si declarat ca homosexual e Elton John, de ex. G.M. a avut femei la viata lui de nu a putut duce, a fost idolul femeilor prin anii 80.
      In mod evident, vina principala si pacatul cel mare e al acelor preoti care nu i-au indrumat, nici pe tinerii care se cununa, nici pe G.M. caruia puteau sa-i spuna ca ar fi bine si asa e randuiala ca sa isi dea cercelul jos. Dealtfel, in secventa botezului el nu mai are cercel si e tuns scurt, deci mult mai decent. Iar persoanele care se invart in jurul copilului din ultimele secvente din biserica sunt foarte decent imbracate, in negru, haine lungi, adica total imbracate, iar el are o atitudine buna in tot ce face. In primele secvente de la cununie se hlizea total aiurea, e adevarat, dar acele imagini sunt mai vechi.
      Primele secvente din film legat de cununie par a fi mult mai vechi de pe vremea cand G.M. avea alt „look”, se vede clar diferenta de stil. In ultimii ani el arata ca in ultimele secvente, tuns scurt tare, fara cercei si alte chestii.
      Cercelul mergea la lookul ala cu frizura in sus, cu cativa ani buni in urma cred. Ala era stilul lui pe atunci. Ce sa-l judec, ca nu am ce. Atata putea, atata facea.
      Eu nu l-as judeca pe G.M. Din ce stiu eu a incercat in ultimii ani sa aiba o viata privata cat mai retrasa. Sa-i dam voie omului sa se si schimbe.
      Preotii aia nu au ce cauta acolo. Aceia trebuiau schimbati cu totul, pentru ei nu mai exista timp de schimbare, ca smintesc pe multi intre timp.

      Apreciază

      • parereamea said, on martie 17, 2010 at 8:38 pm

        Canoanele le-au incalcat preotii.
        G.M nu are ce „compensa”, nu are de dovedit nimic acolo, el nu e ortodox si nu poate fi judecat cu aceeasi masura cu care pot fi judecati ceilalti ortodocsi prezenti acolo, in frunte cu preotii care probabil pentru banutii grasi ai „nasului” s-au facut luntre si punte si au uitat brusc canoanele.

        Apreciază

      • om said, on decembrie 26, 2016 at 10:04 pm

        De cercei si rochii e vorba aici?! Nasul e indrumatorul spiritual si garantul vietii in Hristos al copilului botezat. Ce putea sa-i ofere G.M.,un poponar declarat? Eu m-am cam saturat de atitudinea asta „crestin-toleranta” a unora care se dau ortodocsi, dar nici ei nu prea stiu ce sunt… Sa vedeti ce tolerant e dracul cu noi!

        Apreciază

  6. eugenia said, on martie 17, 2010 at 9:01 pm

    Este de deplans lipsa de autoritate a unor preoti ortodocsi.
    Presupun ca nasul a avut o contributie financiara importanta de a inchis parintele ochii la atatea abateri de la etica credintei noastra.
    Departe de o asemenea situatie si in curtile noastre ar trebui sa facem sfanta curatenie de Paste. Un Preot trebuie sa impuna enoriasilor sai, de pilda, reguli de buna cuviinta in comunitatea ce o pastoreste. Vara ce a trecut , mergand in satul parintilor mei am fost indurerata vazand starea jalnica in care arata cimitirul. Gunoaie, morminte uitate, constructii grotesti. Preotul paroh este tanar, satean cumsecade. A reusit o minune, pictarea Bisericii cu care, pe buna dreptate se mandreste, dar….Faptul ca a fost nevoit sa faca apel adesea la ajutorul banesc al satenilor il face mai putin ferm in gospodarirea a ceea ce tine de in fond, de responsabilitatea sa.
    Sunt multe a indrepta in Biserica Ortodoxa dar cu iubire si indraznela apele se vor cerne, totul este sa nu uitam ca crestinismul nu este negociabil.

    Apreciază

    • om said, on decembrie 26, 2016 at 10:11 pm

      Draga Eugenia,afara de a constata, tu ai mai facut ceva? Preotul ala se chinuieste,dupa cum spui. Tu vrei sa gospodareasca cimitirul care, zici tu,e responsabilitatea sa…De unde ai scos-o?! Cimitirul e responsabilitatea celor care au mortii ingropati acolo.La fel si biserica. E a oamenilor.Ca el o administreaza bine,bravo lui! Vrednic este!

      Apreciază

  7. GM said, on martie 17, 2010 at 9:22 pm

    poate ca a fost o ocazie unica pentru G.M. sa se intalneasca cu Hristos…

    Apreciază

  8. Lucian said, on martie 17, 2010 at 10:56 pm

    In film par a fi prezentate doua evenimente diferite: primul, cand el era mai tanar, prin anii 90 probabil, iar al doilea, cel strict cu botezul, ceva mai recent.

    Interesant totusi faptul ca el a acceptat si probabil chiar a vrut sa intre in Biserica in mod repetat pentru a participa la niste evenimente care pentru unul de „talia” lui de regula reprezinta niste superstitii penibile.

    Majoritatea homosexualilor au o ura viscerala vis-a-vis de Biserica, ca institutie, vis-a-vis de preoti si de Hristos.

    In afara de aceasta observatie, nu vad rostul postarii filmuletului. A fost postat pt. a se arata cat de josnica a ajuns Biserica si Ortodoxia ? Vrem oare sa le facem concurenta diferitilor sectanti care aduna cu o ardoare demna de o cauza mai buna materiale peste materiale care ar trebui sa demonstreze caderea Ortodoxiei si a preotilor ?

    Probabil ca nu. Atunci, iarasi spun, nu vad rostul postarii unui astfel de filmulet.

    Apreciază

    • stefan said, on martie 18, 2010 at 12:14 pm

      … filmuletul si articolul a fost postat informativ, spre scoatere la lumina, spre analiza.
      De fapt tot ceea ce face saccsiv aici, munca asta multa, este tocmai aia – o punere in lumina a diferitelor ‘chestii’ care au loc , pentru ca acestea sa ne fiie noua atat spre luare aminte cat si spre ‘antrenamentul mintii si a ochilor’ in spre a dibui unele si altele.

      In mod metaforic, ceea ce face saccsiv este o ‘proptea’ pentru noi , un”toiag’ 🙂

      Apreciază

  9. adris1919 said, on martie 18, 2010 at 12:26 am

    schimbati?!?, dar nu mai bine-i impuscau direct?
    tare usor ne mai liberam impulsurile nervoase!
    Nu judecati, si nu veti fi judecati ( Matei 7, 1 )
    Pe pacatosul (dar poate pocaitul, n-avem de unde sti, ca nu-i suntem duhovnici!)GM nu l-ai judeca, desi faci o analiza atenta a „look”-ului sau. Pe preoti insa, tare-ti este drag sa-i judeci, ba si sa-i condamni, desi poate cu „banutii grasi” ai lui GM s-au hranit multe guri sarmane. S-au poate s-au luat jeepuri, nici asta n-avem de unde sti.
    Eu zic sa lasam treaba asta in mana Sfanta si Dreapta a Domnului. Avem baloti de paie in ochii proprii. Sa scapam de ele, si tot nu ni se cade noua, pacatosilor sa judecam. Multumim Lui Dumnezeu ca ni se aduc la cunostinta asemena informatii, tot cu voia Sa stim de ce sa ne pazim. Si e suficient pentru mine, cel putin!
    Miluieste-ne Doamne pe noi, pacatosii!

    Apreciază

  10. […] Analiza unui fenomen plecand de la un atac din mass-media impotriva parintelui Daniel Pleşa de la MANASTIREA FRASINEI VIDEO: homosexualul GEORGE MICHAEL la o nunta si un botez intr-o BISERICA ORTODOXA din Grecia … […]

    Apreciază

  11. leo said, on martie 18, 2010 at 8:39 am

    George Michael este nascut in Cipru si este botezat ortodox.
    Are o patima pe care a declarat-o, deci este la vedere. Sa fim atenti noi cei cu patimile ascunse si multe din ele necunoscute ,inca.
    Ganditi-va ca Cuv. Serafim Rose a intalnit un crestin veritabil, pe Sf. Ierarh Ioan Maximovici si astfel convertirea a fost deplina. El, saracu, ce crestini veritabili sa mai gaseasca astazi?
    Si George Michael ca si Cuv. Serafim Rose este intr-o cautare continua, se vede asta din versurile cantecelor sale.
    Sa ne rugam sa ne miluiasca Dumnezeu pe toti!

    Apreciază

  12. same said, on martie 18, 2010 at 9:08 am

    in primul rand nu este vorba despre o biserica din Grecia, ci de o biserica greceasca din Londra.

    da, este f regretabil cum George Michael a ales sa se comporte in timpul unei slujbe religioase, a unei sfinte taine, cum este Cununia. Eretic, ff regretabil. Nu mai zic de preotul care nu a scufundat copilul, ci i-a turnat apa peste cap.

    Mi se pare putin curios cum Saccsiv, care este f bine informat, stie ca George Michael are radacini evreiesti, din partea mamei, mai precis a mamei mamei sale, bunica ce a trait in perioada razboaielor, lucru pe care insusi GM l-a descoperit de vreo 2-3 ani, dar GM a fost botezat impreuna cu ruda sa, cea din imagini, ginerele, inca de mici, amandoi, crestin-ortodox, asa cum se obisnuieste in mod normal, datorita provenientei grecesti (cipriote) a tatalui. Mama lui GM a fost sigur crestinata (cred ca de fapt si bunica, mama acesteia) dar catolic, si crescuta pe langa o abatie de prin Londra, in partea catolica. Apoi femeia, cununandu-se cu tatal lui GM grec-cipriot, si-a botezat copii, asa cum am spus, crestin-ortodox, dupa confesiunea ortodoxa a sotului. Am putea spune deci, cu totii, ca, prin urmare, cu atat mai blamabil !!! Asa o fi.

    George Michael se lupta in mod real si ff crunt cu pacatul in care a intrat „just for fun
    and cool” si din care nu mai poate iesi. I-a modificat rau si aproape irecuperabil natura, asa incat astazi a ajuns sa nu mai stie ce e binele si ce e raul. Caci el insusi a declarat-o nu o data ca in adolescenta se masturba numai cu gandul la femei.

    Vocea constiintei care il duce in mod repetat si si mai profund la depresii interminabile, este cred vocea acelui glas inabusit al constiintei date de harul botezului ortodox care ii spune in continuare ca ceea ce face face rau de tot, si ca are o mare si reala problema in sufletul sau, chiar daca isi spune zilnic cu „ajutorul” marijuanei ca „nu e chiar asa”.

    A intrat intr-un cumplit „atac” al constiintei fata de mama sa , moarta astazi, care a avut un frate in tinerete, homosexual de asemenea, si care s-a spanzurat. Drama din interiorul acestei familii este cumplita, iar pacatele mostenite de la o generatie la alta sunt ceva mai multe (pe filiera intr-adevar evreiasca, din partea mamei, care este moarta astazi, dar numai ca sange, totusi crestina). Mama sa nu vroia sa auda ca fiul ei ar fi si el la fel, iar GM la vreme s-a ferit sa ii zica ceva. Cu toate acestea in momentul in care a indraznit sa ii spuna a fost in aceeasi convorbirei telefonica in care ea dorea sa ii spuna ca de fapt are cancer la piele si chiar f avansat (este ingrozitor – sangerari si chiar hemoragii severe, plagi pana la os). Dumnezeu i-a aratat clar in acel telefon ca ceea ce urma sa-i zica mamei sale este un cumplit pacat, si ca iata durerea si napasta ei, ca mama a lui. El a receptionat acest „mesaj” din plin, incat moartea mamei sale in scurt timp a pus-o pe seama acestui fapt, lucru care l-a aruncat intr-o depresie interminabila chiar si astazi, la peste 12 ani. De asemenea, surorile lui, sunt nemaritate astazi si fara copii, neamul lor este fara urmasi, ceea ce ne duce cu gandul la atentionarea Domnului ca neamul cu pacate mari, lastarul neroditor nu va mai avea urma pe pamant, se va ofili singur … .

    In ciuda zambetului sau si a cantecelor si versurilor cel putin din tinerete, destul de frumoase si inspirate, omul are un „cancer” sufletesc pe care si-l ascunde, astazi probabil nici nu il mai simte. Vremea a trecut si omul e din ce in ce mai rau, cu vremea a continuat sa repete pacatul si a ajuns pana la a fi gasit prin tufisuri noaptea dupa „idile” care sa-i „resusciteze” atentia si viata sa ff plicticoasa.

    Mama sa a fost o eroina, si i-a oferit o educatie din cat a putut f buna, crestina, asa cum el insusi recunoaste. Modul cumplit in care a murit de cancer la piele este si mai tulburator si impresionant, asa incat te intrebi are legatura pacatele noastre proprii cu suferintele oamenilor din familiile noastre, mai ales cand e vorba de mame. Foarte probabil da !

    Cam prea mult efort pt a scrie despre un om care rataceste atat de rau. Iertare, frate Saccsiv, Razboi intru Cuvant. Stiu din „intamplare” sau nu, caci am avut patima si eu fata de efectul „glamour” pe care l-a suscitat GM in muzica anilor 80 si nu numai. Atat, nu si de patima sa, Doamne fereste, caci pe atunci nici nu stiam. Insa mi-a fost mai greu sa scap de „atentia” pe care eram obisnuit sa i-o acord…

    Sa ne rugam totusi cateodata si pentru acesti extrem de saraci oameni, (totusi nu vreau sa par un “smiorcait”) chiar daca stiu ca si-o fac cu mana lor, care sufera iata teribil la nivelul constiintei proprii fata de pacatele pe care le savarsesc („alungandu-le” cu droguri sau alte minciuni…), insa nu are mai nimeni cine sa le spuna despre leacul tamaduitor al Bisericii Ortodoxe, apostoleasca si soborniceasca in care au fost odata botezati… . Un gand nu stiu daca strica, fata de aceste chinuri cumplite …

    Sa ne rugam si pentru noi, si sa spunem Doamne, fereste ! sa nu facem “in joaca” absolut nimic in viata noastra …

    Apreciază

    • parereamea said, on martie 18, 2010 at 6:13 pm

      Multumesc pentru straduinta de a scrie acest raspuns.
      Vazusem in ochii lui „ceva” si nu stiam ce. Acum imi explic.
      Durerea si candoarea se lupta sa iasa la iveala din ochii lui, si nu putea veni decat de la Sf. Duh.

      Apreciază

  13. stefan said, on martie 18, 2010 at 12:08 pm

    Dar daca ….DACA individul se indreapta?
    Pentru ca atat cat vietuieste tot are o sansa,poate cine stie – poate s-o indrepta amarul…poate s-o trezii , poate poate devine si el Crestin.

    Si uite o treaba interesanta pe care eu o voi tine minte, daca acest amar si netrebnic se indreapta si iese in fata la modul oficial cu poveste lui si a indreptarii lui – il elimina, il elimina pentru ca este o figura cunoscuta cu potentialul ca o data trezit si pocait sa-i indrepte si pe altii…de tinut minte.

    In ceea ce o priveste pe tipa ‘jumate dezbracata’ este posibil( iar Lui Dumnezeu este posibil orice doar) ca singura aceasta intamplare – probabil singura pana atunci – de a se cununa in Biserica sa reprezinte acel ‘bun inceput’ pus inspre potentiala indreptare…

    Eu nu stiu, zic si eu asa caile Lui Dumnezeu nestiute sunt iar noi, sa speram si sa ne dorim ca cel ratacit sa se intoarca.

    Apreciază

  14. luchiana said, on martie 18, 2010 at 1:42 pm

    Dumnezeu ne iubeste pe toti!
    Nu judeca sa nu fii judecat!
    Au venit la Domnul pagani, hulitori, desfranati, criminali…nu ne este dat noua sa proorocim cine se mantuie sau nu…aceasta Ii este Domnului. Noi sa ne vedem pacatele noastre si sa inaltam rugaciuni pana si pentru dusmanii nostri, ca si noi sa ne inaltam apoi la Domnul.

    Apreciază

  15. luchiana said, on martie 18, 2010 at 2:11 pm

    @stanca

    Dupa cum bine se stie, diavolul poate intra oriunde, mai putin in sfantul potir, unde este Insusi Iisus Hristos!
    Noi nu stim ce ganduri a avut in acele momente ca sa ne punem pe scaunul de judecata!
    Dupa ce spui tu, ar trebui ca in biserica sa nu intre decat cei curati, fara de pacate. Fals! Poate se intoarce in biserica de care s-a desprins pentru placerile inselatoare ale acestei lumi!

    Apreciază

  16. stefan said, on martie 18, 2010 at 2:37 pm

    Dupa parerea mea sunt doua aspecte/fatete in problema asta.

    Un aspect este cu omul pacatos netrebnic ( defapt noi toti) care are nevoie de punerea unui – bun inceput – spre pocainta.

    Celalalt este cu incalcarea evidenta si flagranta a unor cerinte de baza cum ar fii punerea ca nas de cununie a unuia care nu este el insusi cununat ( si mai mult decat atat , un homosexual ).

    Nu ar fii trebuit sa fie lasat ( evident de preot) sa fie „nas” data fiind starea acestuia, deci contextul in care sa facut ce sa facut este mizerabil. Din pacate este vina preotului respectiv.
    Daca individul ( adica Georgios Kyriacos ) ar fii mers la biserica in alta circumstanta, fara viclenie si sincer inspre a se indrepta atunci situatia ar fii fost cu TOTUL ALTA …

    Apreciază

  17. cami said, on martie 18, 2010 at 5:24 pm

    Faptul ca este homosexul nu cred ca il poate opri sa intre in Biserica. Aici cred ca trebuie cuvantul unui Duhovnic ortodox bine statornicit in credinta si fara pretentii de falsa toleranta ecumenista. Parerea mea neavizata este ca nu se poate face partas la tainele Bisericii Crestin-Ortodoxe ( botez, impartasanie, nunta, nas de botez sau nunta) atita timp cit este in pacate de moarte, sau orice fel de pacate fara spovedanie si schimbare a mintii ,pentru ca aceste taine sunt vii si ele ard pe cei care se apropie de ele fara evlavie si hotarare de innoire a vietii. Hristos a venit in primul rand pentru pacatosi, nu pentru „drepti” deci homosexualii sunt si ei primiti fara rezerve de Hristos daca se apropie cu credinta ca pot fi schimbati prin har. Hristos accepta omul, vindeca pacatul. Daca omul se lipeste de viciul lui si face din el o identitate, atunci de ce Il mai cauta pe Hristos? Hristos niciodata nu va accepta viciul si atasamentul pentru pacat. Le paote vindeca, dar omul trebuie sa renunte la cerbicia de a crede ca este una cu patima lui. Asa cred eu.

    Apreciază

  18. same said, on martie 18, 2010 at 9:08 pm

    GM nu stiu cat este departe de pocainta…. , poate si-o face in sinea sa, la fel ca multi altii in afara ortodoxiei (chiar daca el este botezat crestin ortodox), la nivelul sau, in intunericul nestiintei sale… nu stim cat poate insemna asta in fata Domnului. Dar este departe de de ortodoxie si de duhul ei, de intelegerea ei. Practic a intrat in biserica greaca ortodoxa in copilarie, apoi tot atunci pe la scoala de limba greaca, dar nu intelegea mai nimic din acea limba … londonez fiind., deci nici din povetele sale. Un miros curat si pur de tamaie poate tot i-o mai fi ramas prin nari, simturi, oase … . Dar actualmente este departe de ortodoxie sau macar de ce reprezinta „duhul” ei. Este aproape irecuperabil, pacatul a lucrat mult in el si i-a pervertit natura… . Cunosc ce spun. Doamne, miluieste.

    Apreciază

  19. […] VIDEO: homosexualul GEORGE MICHAEL la o nunta si un botez intr-o BISERICA ORTODOXA din Grecia … […]

    Apreciază

  20. Abro said, on mai 26, 2017 at 7:34 pm

    Fratii crestini, a fost pacatos, sodomist, etc..Dar fiecare din noi avem sigur pacate…Isus Hristos a zis: „Cine nu are nici un pacat sa arunce prima piatra..Poate sa cait pe patul mortii?? Cine stie exact?? Dumnezeu ne judeca pe toti inparte…El este si botezat orthodox din cate am inteles.Oare Isus Hristos nu la iertat si pe TARHARUL de pe cruce?? Stim noi cati oameni a omorat TARHARUL de pe cruce? Nu stim sau?..Isus Hristos ne iubeste pe toti, suntem copii lui toti si pe eretici chiar (si asteapta intoarcerea lor…)..Afost o poveste cu un crestin, care avea multe pacate, toate posibile…Doar unul nu Il avea, nu a judecat pe nimenea toata viata lui..Cand a murit si a ajuns la judecata…Un inger ia descis poarta raiului si dumnezeu ia zis: „Cum tu toata viata ta nu ai judecat pe nimeni, asa nici eu nu o sa te judec pe tine, paseste inauntru…Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne iubim cu totii. Doamne ajuta, laudat sa fie dumnezeu si maicuta domnului

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.