SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI … La propriu

Posted in BERCEA MONDIALU’, BOTEZ, MIRCEA BASESCU, ORTODOXIE by saccsiv on ianuarie 30, 2010

   Citez din articolul Mircea Băsescu, naşul de botez al nepoatei interlopului Bercea Mondialu’:

   Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o, sâmbătă, pe nepoata lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’ şi cercetat în mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală, botezul desfăşurându-se la o biserică de cartier din Constanţa.

   Botezul, la care au fost naşi Mircea Băsescu şi soţia sa, Doina, a avut loc în prezenţa a aproximativ 30 de persoane, la biserica din cartierul „Kilometrul 4-5” din Constanţa, unde locuieşte fratele preşedintelui.

   Copilul botezat de fratele preşedintelui este o fetiţă, Renata Doiniţa, şi este fata fiicei lui Bercea Mondialu’. Fiica lui Bercea Mondialu’, Formaţia, are 17 ani, iar soţul acesteia, Marius, are 20 de ani. 

   După terminarea slujbei de botez, Mircea Băsescu a declarat că a decis în urmă cu o săptămână să o boteze pe Renata Doiniţa, la rugămintea lui Bercea Mondialu’.

   Petrecerea de botez va avea loc la un restaurant din Eforie Nord.

   Preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria Băsescu, au participat, în septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti. Băsescu a asistat la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei. Preşedintelui i-a fost reproşat ulterior faptul că s-a întâlnit, acolo cu Bercea Mondialu’, cu care, împreună cu soţia, a dansat.

   Bercea Mondialu’ este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

   Acum 6 ani, in familia lui Bercea Mondialul a mai avut loc un eveniment de acest gen. Atunci, Theodor Stolojan i-a botezat un fiu controversatului om de afaceri.

   Comentariu saccsiv:

   In afara de aspectul scos in evidenta de mass-media, anume ca acest eveniment reprezinta varful de ice-berg, partea vizibila a relatiilor dintre lumea interlopa si clasa politica romaneasca, va rog sa remarcati (spre sfarsitul inregistrarii video) cum Mondialu’ arunca cu bani in apa unde pe urma a fost „botezata” micuta.

   Eu consider ca asta nu mai e crestinism, iar daca cineva ma convinge ca, dupa INVATATURA ORTODOXA, acest botez este in regula, atunci voi sterge acest articol.

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 30, 2010 at 7:06 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Cris said, on ianuarie 31, 2010 at 10:50 pm

      Buna!
      Nu imi vine sa cred ca publici un asemenea articol. Preluat chiar si de la un post de televziune controversat!
      Sunt un fan al acestui blog dar daca continui cu aceste prostii massmedia, iti pierzi cu siguranta o parte din cititorii tai fideli.
      Desigur nu sunt cel in masura sa zica care este scopul acestui blog dar stiu sigur ca acest articol nu are ce cauta pe acest blog.
      Daca doream sa vad jurnalisti care arunca cu noroi in omul pe care l-am votat, nu era necesar sa intru pe acest site.
      Daca acest site se transforma intr un site care aproba asemenea magarii de presa atunci nu o sa mai fiu curios in legatura cu articolele noi publicate.
      Nu caut can-can!

      Un cititor fidel!
      Cristian

      Apreciază

      • A4M said, on februarie 1, 2010 at 6:57 am

        tu n-ai vazut chiar ce-i mai important in acest articol…nu e vorba de can-can sau de politica, massmedia, bla, bla…e vorba despre un preot ortodox care boteaza un copil in bani…agheazma cu bani…botez in bani…unde este Taina Botezului? am mai auzit de preoti care nu mai respecta canoanele, care nu mai savarsesc Sfintrele Taine ”ca la carte”, dar sa faci un ”botez” asa in public, la televizor…mi se pare dovada ca BOR inchide ochii la toate neregulile, BOR doarme,…BOR nu se sesizeaza nici cand un preot ortodox ”sfinteste” un monument mason, nci cand ”boteaza” in apa cu bani, nici cand calca stramb vre-un altul sau cand altul slujeste sau se impartaseste cu ereticii ( ce sa sesizeze daca patriarhul daruieste Sfinte Moaste catolicilor si le da dretptul sa predice in Catedrala Ortodoxa?)
        mai poe scurt, ai pierdut din vedere esentialul…(daca tot esti cititor fidel, cum ai crezut ca saccsiv a inceput sa posteze articole can can, doar de dragul de a posta?)

        Apreciază

  2. oarecare said, on ianuarie 30, 2010 at 7:53 pm

    1 Cor 5:5

    Apreciază

  3. Marius Gogonea said, on ianuarie 30, 2010 at 9:06 pm

    Cind am vazut apa aceea, menita sa Curete spre Increstinare acel copilas, minjita efectiv, de duhoarea argintilor, va marturisesc faptul ca am simtit o amara durere sufleteasca. Ma tem ca acesta ar putea reprezenta tabloul decaderilor din interiorul BOR. Daca ereziile ,,inaltilor” Bisericii noastre pot fi coafate de catre acestia, folosindu-se de cuvinte frumoase(iubirea aproapelui, iubirea de ,,frati intr-u credinta”,…), spre orbirea prostimii, acest fapt cutremurator, aceasta situatie de pervertire a Sfintei Taine a Botezului este evidenta pentru toata lumea. Iata lipsa de autoritate bisericeasca a unor preoti, si nu cred ca sunt putini. Nu este neaparat vina lor. S-a vazut, mai ales de la o vreme incoace, ca problemele mari ale Ortodoxiei noastre, sunt ,,ingaduite” de sus de la Ierarhi.
    Hristos Dumnezeul nostru sa ne aiba in paza fratilor!

    Apreciază

  4. Pr. Cezar said, on ianuarie 30, 2010 at 9:06 pm

    Gestul lui Mondialu’ e o batjocorire a Sfintei Taine a Botezului.
    Comentariile care se deruleaza in fundal nu permit ascultarea cuvintelor celor care participa la slujba. Am urmarit inregistrarea pe un alt post de televiziune si am auzit urmatoarele:
    Mondialu’ spunea ca fetita „se boteaza in norocul lui la bani”. Mai avea putin si spunea: „Ce Hristos? Ce Biserica? Asta-i cel mai important.” Un hulitor.
    Cand arunca banii in apa sfintita deja, un preot spune, fara tragere de inima, ca banii sa fie dati la cutia milei. In locul lui, cat erau de mari si de tari invitatii, opream slujba, scoteam banii din apa, urma o mustrare scurta (cat sa prinda) si continuam. Probabil ar fi urmat o alta discutie de catehizare dupa Botez (ca inainte nu apuci sa discuti cu astfel de „potenti” ai vremii).
    Dar… ce sa-i faci? Sunt si eu un erou care se arata dupa razboi.

    Apreciază

    • omul said, on ianuarie 31, 2010 at 9:04 pm

      Mass-media cunduce lumea si distruge credinta. Botezul Domnului in apa Iordanului. Iar in fiecare an aceasta apa se opreste, pentru citeva clipe, intorcindu-si cursul. Prin taina rugaciunilor preotilor, Dumnezeu ne arata ca este cu noi ..citi nu ar vrea ca apa vietii sa se opreasca din cursul ei, sa se intoarca doar pentru o clipa…din clipa mortii?
      Se poate daca Dumnezeu vrea. Dar daca spurci apa botezului cu bani murdari, cine sa te mai intoarca din mocirla in care te-au aruncat …parintii naturali dar si cei spirituali?

      Apreciază

  5. calatorul said, on ianuarie 30, 2010 at 9:14 pm

    Nu e crestinism. E cretinism.

    Apreciază

  6. Aurora said, on ianuarie 30, 2010 at 11:21 pm

    Tiganii fac legea, degeaba s-ar fi opus preotul respectiv.Cu tupeul lor tiganesc, l-ar fi constrans pe preot sa faca asa cum vor ei, dupa datina lor spurcata. Ce cauta , insa, fratele lui Basescu sa boteze asa ceva ? Asta e intrebarea care ne doare. Dar mai e un aspect. Ma refer la momentul botezului, la cufundarea copilului in apa – mie mi se pare ca preotul doar a mimat tripla afundare, deci capul a ramas afara, tocmai ce era mai important. De aceea a avut o tentativa sa mai dea cu putina apa pe copil, la urma, pt. ca stia ca nu l-a afundat suficient. Eu stiu ca pruncul se boteaza prin cufundare completa, de 3 ori, fara sa existe riscul sa se inece. Trebuie putina dexteritate din partea preotului, dar probabil ca multi clerici se lasa influentati de ideile catolice si poate si din cauza superficialitatii lor , boteaza pruncii asa in dorul lelii. Parinte Cezar, va rog sa-mi spuneti daca ma insel. Sarut mana !

    Apreciază

  7. andrei_sunt said, on ianuarie 31, 2010 at 1:01 am

    trebuia sa-l scoata preotu afara din biserica

    Apreciază

  8. Alexandra said, on ianuarie 31, 2010 at 5:33 am

    @Aurora
    Preotul trebuie sa refuze daca i se impun blestematii, nu are voie sa accepte nici in ruptul capului. Stii ce a facut el de fapt? Ai acceptat sa se puna bine cu tiganii dar in acest moment „s-a pus rau” cu Dumnezeu, e alegerea sa.
    Da ai dreptate, pruncul se scufunda complet de 3 ori. Nu trebuie cine stie ce exercitiu si dexteritate. Bunicul meu a fost preot si l-am auzit de multe ori explicand, cu o mana il tii pe copil iar cu cealalta ii apuci bine nasul cu doa degete si cu poduul palmei ii acoperi gurita si se scufunda in numele Sf Treimi de 3 ori hotarat, rapid si energic avand toata increderea in ajutorul Domnului ca nu se va intampla nimic dimpotriva va primi inger pazitor si va iesi crestin din biserica.
    Ce atata sclifoseala? Nu e nimic periculos. Am auzit de multe ori comentarii de genul „la noi -ortodocsii- e barbarie, mai bine e cum fac catolicii”. Oameni fara minte care pur si simplu habar nu au despre botez…in general sunt cucoane rasfatate si sclifosite gen Mamita, Marita si mama mare.
    Ma iertati fratilor dar ma revolta si prostia si necredinta.

    Apreciază

  9. Aurora said, on ianuarie 31, 2010 at 10:45 am

    @Alexandra, iti multumesc pt. raspuns. Ai dreptate . Preotul s-a pus bine cu tiganul, dar s-a pus rau cu Dumnezeu. Nu trebuia sa faca compromisul. Iar in privinta afundarii, putea s-o faca si aici mai cu simt de raspundere. Din pacate sunt multi ca el si multe … Mamite, Marite si atatia neaveniti care isi dau cu parerea. Dumnezeu sa ne pazeasca de toata ratacirea

    Apreciază

  10. Tardea Raluca Diana said, on ianuarie 31, 2010 at 10:55 am

    Daca s-a ajuns ca pana si Tainele Sf. Noastre Biserici Sobornicesti si Apostolesti sa fie batjocorite ca la piata,inseamna ca am ajuns de plans.Pana cand,Doamne,sa mai induram asemenea ticalosii?!

    Apreciază

    • dan said, on februarie 1, 2010 at 9:22 am

      Pana cand plecam la cei drepti daca Dumnezeu ne considera drepti, totul e sa nu facem ca ei. Dumnezeu sa ne aiba in paza

      Dan

      Apreciază

  11. Pr. Cezar said, on ianuarie 31, 2010 at 12:01 pm

    @Aurora
    Da, e vorba de intreita AFUNDARE (scufundare completa).
    Preotul prinde nasul copilului intre degetul mare si cel aratator, iar podul palmei acopera gura. Mana cealalta il tine de sub axile (subtiori).
    Sfântul Nicolae Cabasila spune despre sensul Sfintei Taine a Botezului prin întreita afundare:
    „Căci scufundându-te în apă, îţi pierzi urma şi laşi să se înţeleagă că ai ajuns să te lipseşti de viaţa din aer. Iar a te lipsi de viaţă e totuna cu a muri. Când, peste câteva clipe, te-ai ridicat iarăşi la suprafaţa apei, ajungând din nou la lumină, înseamnă că te doreşti fierbinte după altă viaţă, iar după ce ai dobândit-o trăieşti numai pentru ea. Din această pricină şi cerem în slujba Botezului ajutorul Făcătorului a toate, fiindcă acum dobândim din nou viaţa, iar o creare din nou e cu mult mai însemnată decât cea dintâi.”
    Sa nu uitam totusi ca, pe langa canoane exista si pogoraminte.

    Apreciază

  12. sCuM.asd said, on ianuarie 31, 2010 at 12:20 pm

    scriu aici ca asta e cel mai actual post 🙂 era pe site-ul libertatea cu cele mai tari jocuri pe 2010 : „Dante’s Inferno

    După ce se întoarce acasă din cruciadă şi constată că iubita i-a fost luată de Lucifer, Dante, personajul principal, nu stă pe gânduri şi se duce să o salveze pe aceasta din cele nouă cercuri ale Infernului. Îl găseşti la magazine din data de 9 februarie. „

    Apreciază

  13. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 31, 2010 at 5:04 pm

    Dupa cum arata imaginile nasul nu este mircea basescu. Nasul este cel care ia copilul din cristelnita. Si acea persoana este o femeie.

    Apreciază

  14. Presidente said, on ianuarie 31, 2010 at 6:34 pm

    Daca as fi fost in locul lui Mircea Basescu mi-ar fi fost foarte greu sa-l refuz pe ‘mondial’. Probabil ca a aplicat principiul ‘Lasati copiii sa vina la mine…’

    Apreciază

  15. rizescubogdan said, on ianuarie 31, 2010 at 7:24 pm

    Waw, Rufin..parcă aşa zicea şi unu..mircea badea. În fine! Îţi înţeleg ideea.
    Nu pricep de ce aici, pe acest sait, contează numele naşului, că e geoană, base, crin, becali, nea vasile de la colţu străzii, sau eu sau saccsiv. Că mizeria de presă vrea să facă din asta ştirea principală e treaba ei, sunt banii ei, e slugărnicia, incompetenţa ei. Aici, însă nu vă înţeleg. Trebuie pedalat mai mult, aşa cum mulţi văd că o faceţi pe partea botezului, de fapt a simulacrului de botez.
    Nu mă pricep deloc la preoţisme(ranguri, ierarhii), dar şeful acelui preot….oare nu zice nimic? Sper ca măcar între 4 ochi să existe un dialog între cei doi. Că dacă îl ceartă doar oficial, „de ochii lumii” atunci e degeaba.
    Mă mai gândesc la un aspect: bietul copil. Va avea oare de suferit? Adică el ce vină are, totuşi…
    Mulţumesc lui Cezar pentru precizările referitoare la întreita afundare. Făceam parte dintre cei care nu înţelegeau rostul scufundării complete; îmi ziceam că e apa sfinţită şi gata. Despre temperatura apei….?

    Apreciază

  16. Pr. Cezar said, on ianuarie 31, 2010 at 9:40 pm

    Nu a fost „un simulacru de botez”. Atata timp cat a fost rostita formula „Se boteaza robul(a) lui Dumnezeu (i se pune numele) in numele Tatalui, Amin! si al Fiului Amin! si al Sfantului Duh, Amin! acum si pururea si in vecii vecilor! Amin!” si se face intreita afundare (fie si asa partiala cum a fost cazul acesta), botezul este valid, adica numele copilului este scris in Cartea Vietii.
    Nu condamn preotul pentru ca nu a afundat copilul complet in apa, decat daca nu e justificat pogoramantul pe care l-a facut (lucru pe care nu am de unde sa-l stiu din inregistrare). Dar pentru asta el va da socoteala inaintea Celui caruia ii slujeste, pentru ca, nu-i asa?, cine sunt eu ca să judec pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. (Romani 14,4). Nefiind slujitorul meu, il las la judecata Stapanului sau.
    Ceea ce este insa condamnabil este faptul ca preotii prezenti au permis asocierea unei superstitii cu Taina Botezului, in ochii celor prezenti aceasta fiind mult mai importanta decat actul Botezului si consecintele lui in lumea duhovniceasca. Iar de spurcat nu s-a spurcat apa Botezului (rugaciunea de sfintire a ei este similara cu cea a Agheasmei mari) ci s-au spurcat sufletele lor.
    Copilul nu va avea de suferit DIN ACEASTA CAUZA. Viitorul lui va depinde de alegerile pe care le va face in viata. Dat fiind mediul in care va creste nu e greu de imaginat alegerile pe care le va face, dar nu trebuie subestimata dragostea si puterea lui Dumnezeu care il va putea sensibiliza incat sa aiba loc o intoarcere totala catre El (pentru cine nu ma crede sa citeasca „Evadarea” – spovedania unui interlop – interviul pe care l-a dat saccsiv).
    Apa Botezului nu s-a spurcat prin aruncarea banilor asa cum nu s-a spurcat nici cand Constantin V Copronim (cu nume murdar) la Botez s-a scapat in ea (si poate nu e singurul in intreaga istorie a Bisericii), nefiind necesara rebotezarea lui (e drept ca alegerile lui ulterioare au fost potrivnice Bisericii, dar nu din cauza incidentului de la Botez).
    @ Iubesc Patriarhul – femeia care primeste in brate pruncul botezat este sotia lui Mircea Basescu, iar in virtutea Tainei Cununiei cei doi sunt un singur trup, deci si el este nash.
    In ce priveste temperatura apei nu este o problema. Au fost situatii cand botezul s-a efectuat iarna si pana la cufundarea copilului apa inghetase la suprafata. Preotul a spart cu manerul Crucii pojghita de gheata si a botezat copilul. Se pun insa doua probleme de ordin tehnic daca e extrem de frig in biserica:
    1. in perioada dintre ungerea cu untdelemnul bucuriei pana la scufundarea efectiva se lasa un timp relativ scurt pentru ca pruncul sa se obisnuiasca cu temperatura din biserica;
    2. timpul cat sta in/sub apa este scurt – de ordinul a 2-3 secunde, dar dupa botezare copilul trebuie foarte bine acoperit in crisma pentru ca sa nu raceasca.
    Sunt unele parohii care au baptisterii care permit incalzirea lor pe timp de iarna.

    Apreciază

  17. daniel said, on februarie 1, 2010 at 6:54 am

    este foarte clar ca apa de Botez s-a umplut de duhurile malefice atunci cand s-au pus banii in
    ea. asa ceva este complet interzis: ce fel de preot permite asa ceva ???
    amesteci pe Duhul Sfant cu bani ???
    copilasul ramane protejat de toate rautatile astea, deoarece el nu are nici o vina si ne rugam si noi pentru el.
    Asa un preot este bun de luat de mana cu fratele lui neamt care, dupa slujba, se duce si bate toba la carnaval si cu acela care face carnavalul chiar in biserica.
    Grav este ca preotii nostri incep sa arate ca viata lor este otravita de mass media si cu greu mai pot deosebi binele de rau.
    In loc sa vedem preoti senini, fericiti, plini de ravna si credinta, sa li se citeasca bucuria si lumina pe fetele lor, vedem toate impotriva: ingandurati, nervosi, nerabdatori, etc.
    Avem nevoie de preoti de calitate.
    vor mai fi. sa ne dorim asta cu rugaciune si post.

    Daniel

    Apreciază

  18. victorionescu said, on februarie 1, 2010 at 7:12 am

    Nu ma mai mira nimic!

    Apreciază

  19. viorel petcu said, on februarie 1, 2010 at 10:17 am

    Parintele Cezar a lamurit foarte bine toate aspectele privitoare la acest botez. Nu poate omul sa spurce acolo unde Dumnezeu sfinteste, dar poate sa se spurce pe sine cu cea ce face. Preotii s-au lasat coplesiti de importanta personajelor umane prezente la acest botez, uitand faptul ca si Dumnezeu era prezent. Domnul sa-i ierte!

    Apreciază

  20. wolfwie said, on februarie 1, 2010 at 11:09 am

    pana mai acum cativa ani cum vedeam un preot imi venea sa`l iau la bataie, nu de alta dar nu prea vedeam preoti care sa faca ceva pentru oameni, asta nu inseamna ca nu sunt si altfel de preoti, dar in fine asta imi venea sa fac…….apoi am inteles ca si dansi sunt tot oameni, si daca ma uit la faptele fiecaruie nici eu nu sunt mai prejos, asa ca intr`un fel ma`m lecuit si nu ia`m mai judecat si apoi in afara de aceasta nu sunt eu in masura sa judec ce face fiecare, mai cu seama preot, cel mult pot sa il evit pe acel preot. E important pentru fiecare macar aceea mana de oameni care mai au credinta, sa respecte macar harul care il poarta si nu faptele. Consider ca saccsiv ar trebuie macar aici acele cazuri de la noi din tara sa le lase deoparte, pentru ca suntem oarecum obisnuiti cu astfel de cazuri, si mai rau ne doare pe noi care inca mai aveam aceea farama de credinta.

    Apreciază

  21. wolfwie said, on februarie 1, 2010 at 12:10 pm

    rufin liban ai citit ce am zis scris eu ??????? altceva nu ai de facut decat sa comentezi aiurea !

    Apreciază

  22. VALI said, on februarie 1, 2010 at 2:26 pm

    Am ajuns sa ne batem joc si de botez sa nu ne miram caci DUMNEZEU o sa ne pedepseasca pentru toate nelegiuirile care le facem ,Cum a permis sa puna bani in apa botezului si a incalcat legea ,ma intreb daca o romanca facea asa ceva ii aproba preotul sa puna bani in apa ,Sa MAI NEGE CINEVA DACA POATE .[APOCALIPSA ]se inplineste in fiecare zi ,

    Apreciază

  23. u.b bc3 said, on februarie 1, 2010 at 2:27 pm

    ACUM IAR AI LUAM LA TINTA PE PREOT! DACA ATI VAZUT FILMULETUL CAND VINE TIGANUL SI PUNE BANI IN APA PREOTUL NU SA ASTEPTAT LA ASA CEVA, SI TOTUSI PREOTUL A DAT BANI LA OPARTE DUPA AIA A BAGA COPILU IN APA,NU MAI CA PREOTUL NAI MAI VRUT SA ZICA NIMIKA PENT CA ERA FILMAT SI CA SAL NU MAI FACA DE RAS PE DOMNUL BASESC IN FATA TV,IMPORTANT E CA LA BOTEZA PANA LA URMA INTRO RELIGIE CRESTINA! DOAMNEA AJUTA

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2010 at 2:51 pm

      u.b bc3

      a dat banii la o parte sau a dat banii intr-o parte?

      L-a botezat intr-o religie crestina? Poti te rog enumera cateva religii crestine?

      Apreciază

  24. wolfwie said, on februarie 1, 2010 at 2:36 pm

    jan dinu esti un mare idiot

    Apreciază

  25. u.b bc3 said, on februarie 1, 2010 at 3:38 pm

    pai sunt vreo 3 religi crestine : orotodoxismu,catolicismu si protestatismul! bani dati intr-o parte, aici are si preotul o mica parte de vina ca na luat bani din apa ,trebuia sa ai ba oleaca de tupeu sa zica :la tzigan sa ieie bani din apa,daca nu ia nul mai botez! ca sa zici asa ceva la asa „personaliti’ trebuie sa ai mare credintza,eu zic daca era undeva la vreo manastire unde se tine cu adevar randuiala creca ai zice ceva la tziga cu tot cu bani lui !!!!!!!!

    Apreciază

    • Anda said, on februarie 2, 2010 at 1:04 am

      u.b bc3
      Catolicii si protestantii se numesc crestini cu diferenta ca ei nu se afla in Biserica.
      Biserica este UNA soborniceasca si apostolica, adica ortodoxa.

      Apreciază

  26. u.b bc3 said, on februarie 1, 2010 at 3:50 pm

    acuma sa zic daca e corect sau nu cea ce a facut tyganul :nui ecorect si nu se face la noi asa ceva! da ce sai cer la tigan daca atat il duce mintea! aici era resposabil preotu. foarte putini preoti au curajul sal le spuna in fata !!!

    Apreciază

  27. kmicick said, on februarie 1, 2010 at 4:46 pm

    Toată această fază ma face să mă gândesc mult la acest blog, la scopul lui, menirea lui dar mai ales la rezultat.
    Adică se agită saccsiv si colaboratorii lui, muncesc de le sar capacele, asudă, se chinuie, îi ajutăm şi noi care cum putem, fie cu o vorbă, fie un gând, fie un comentariu (bun sau rău – asta e), oamenii se informează, se roagă …..şi…..?
    Şi se găseşte un mondial d-ăsta (mai are şi un nick de sistem), profită de slăbiciunea de moment a unui preot şi parcă zădărniceşte mult munca de aici. Şi nu numai.
    Mă refer la percepţia lumii. Adică mi-e teamă ca…..îs obo şi mă voi exprima brut: mi-e teamă că numărul de credincioşi aduşi pe calea cea bună de acest blog….este mai mic decât numărul de indivizi cărora li s-a acreditat, fie şi la nivel subliminal, ideea că ce s-a întâmplat la acel botez este normal, merge şi aşa, nici o problema.
    Sper să mă fi făcut înţeles. Adică departe de mine ideea de a minimaliza munca lui saccsiv (sănătate), doar mă gândeam la efecte, la rezultat.
    Şi exemplele în care unii reprezentanţi ai BOR se comportă „ciudat” sunt mai multe. Le ştiţi şi voi mult mai bine ca mine.
    Oare n-ar trebui umblat în vreun fel la „sistemul” BOR? Nu ştiu nici măcar eu bine ce vreau să spun. Văd că până şi Daniel nu e bine văzut aici. Nu ştiu dacă are vreo relevanţă, dar la alegerea noului Patriarh, eu ţineam cu Teofan. Mi se părea mie că e mai potrivit – şi asta doar din ce citisem/auzisem prin presă.
    O parte din efortul lui saccsiv şi al fraţilor lui n-ar putea fi canalizat pentru stârpirea „exceselor” din BOR

    Apreciază

  28. kmicick said, on februarie 1, 2010 at 4:47 pm

    Toată această fază ma face să mă gândesc mult la acest blog, la scopul lui, menirea lui dar mai ales la rezultat.
    Adică se agită saccsiv si colaboratorii lui, muncesc de le sar capacele, asudă, se chinuie, îi ajutăm şi noi care cum putem, fie cu o vorbă, fie un gând, fie un comentariu (bun sau rău – asta e), oamenii se informează, se roagă …..şi…..?
    Şi se găseşte un mondial d-ăsta (mai are şi un nick de sistem), profită de slăbiciunea de moment a unui preot şi parcă zădărniceşte mult munca de aici. Şi nu numai.
    Mă refer la percepţia lumii. Adică mi-e teamă ca…..îs obo şi mă voi exprima brut: mi-e teamă că numărul de credincioşi aduşi pe calea cea bună de acest blog….este mai mic decât numărul de indivizi cărora li s-a acreditat, fie şi la nivel subliminal, ideea că ce s-a întâmplat la acel botez este normal, merge şi aşa, nici o problema.
    Sper să mă fi făcut înţeles. Adică departe de mine ideea de a minimaliza munca lui saccsiv (sănătate), doar mă gândeam la efecte, la rezultat.
    Şi exemplele în care unii reprezentanţi ai BOR se comportă „ciudat” sunt mai multe. Le ştiţi şi voi mult mai bine ca mine.
    Oare n-ar trebui umblat în vreun fel la „sistemul” BOR? Nu ştiu nici măcar eu bine ce vreau să spun. Văd că până şi Daniel nu e bine văzut aici. Nu ştiu dacă are vreo relevanţă, dar la alegerea noului Patriarh, eu ţineam cu Teofan. Mi se părea mie că e mai potrivit – şi asta doar din ce citisem/auzisem prin presă.
    O parte din efortul lui saccsiv şi al fraţilor lui n-ar putea fi canalizat pentru stârpirea „exceselor” din BOR?

    Apreciază

  29. Aurora said, on februarie 1, 2010 at 5:01 pm

    Ajunge ! I-ati judecat destul pe preoti . Vedeti-va barnele din ochiul vostru !

    Apreciază

    • Marius Gogonea said, on februarie 1, 2010 at 9:45 pm

      @ aurora
      Sa ne punem miinile la ochi si sa nu ne mai intereseze ce se intimpla cu Sfintele Taine ale Bisericii Sobornicesti? Avem mii de Sfinti Parinti care au pus viata lor pavaza Tainelor Bisericii lui Hristos. Nu vrem sa-l judecam noi pe acest preot, sa-i dea Bunul Dumnezeu raspuns bun la Dreapta Judecata, insa ne doare si pe noi, ca prea au navalit lupii apostaziei(mai ales la virf) in Biserica Ortodoxa. Pina cind vom sta cu miinile la ochi, fricosi si multumiti ca la nivel personal inca ne este bine, pina Dumnezeu ne va da o palma? Ne-o da deja, in fiecare zi. O vedem cu ochii nostrii: neputinta natiunii.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  30. […] VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI …… […]

    Apreciază

  31. daniel said, on februarie 2, 2010 at 7:38 am

    @ kmicick,

    In prezent, toata Biserica crestina este incercata si va fi incercata pana in panzele albe.
    Vrajmasul are permisiunea, de la Domnul Iisus, sa isi joace ultima carte, inainte de sfarsit, de aceea asistam pe toate planurile la amplificarea raului.

    Dumnezeu permite toate acestea pentru binele sufletelor evlavioase si pentru ca si alti oameni sa se trezeasca din toropeala si din distractie.

    insa, cel mai important lucru este ca Domnul nostru Iisus Hristos ofera in aceste timpuri mult Har si binecuvantari tuturor acelora care IL doresc si IL cauta cu toata inima lor !

    adevarat, adevarat va spun: este de-a dreptul minunat sa traim in aceste vremuri minunate (desigur numai cei care sunt incredintati Domnului nostru pot adeveri).

    va multumesc ca ati citit,

    Daniel

    Apreciază

  32. Iubesc Patriarhul said, on februarie 2, 2010 at 10:07 am

    Apropo, a avut cineva curiozitatea sa numere cati bani i-a dat?
    Eu da. :))

    Apreciază

  33. sictireli said, on februarie 2, 2010 at 7:32 pm

    Bercea M a aruncat cu bani in apa ca atat il duce mintea si educatia, dar preotii??? S-au facut ca nu vad blasfemia cu gandul ca banii aceia ii vor lua ei. Defectul de fabricatie nu este in capul tuns ca un palmier a lui Mondialu ci la amnsarda preotilor.

    Apreciază

  34. Presidente said, on februarie 3, 2010 at 9:31 am

    Presedintele ezita sa-si exprime opinia; probabil pentru ca s-a spus ca e bine sa-ti ierti fratele cazut/gresit(chiar si de mai multe zeci de ori…).

    Apreciază

  35. […] VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI …… […]

    Apreciază

  36. […] VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI …… […]

    Apreciază

  37. […] VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI …… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.