SACCSIV – blog ortodox

Filmul AVATAR a făcut prima victimă în România: o tanara S-A SINUCIS …

Posted in AVATAR, sinucidere by saccsiv on ianuarie 14, 2010

  Citez din articolul Filmul Avatar a făcut prima victimă în România:

   Mama unei tinere în vârstă de 24 de ani, recent despărţită de iubitul ei, susţine că fiica ei s-a sinucis după ce a văzut filmul „Avatar”.

   Ioana Alexandra Petrica, fiica inspectorului sef adjunct pe Relaţii de Muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, Maria Petrica era studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj si, aparent o tânără fără nici o grijă.

   Potrivit ziarului Adevărul de Seară Constanta, mama tinerei sustine că aceasta s-a sinucis după ce a văzut productia 3D „Avatar”, film care i-a alimentat depresia prin care trecea în urma despărtirii de prietenul ei.

   Productia lui James Cameron a creat controverse încă din primele ore de la premieră, iar comentariile pro si contra au început să apară. Toată lumea a recunoscut că este o adevărată capodoperă, iar încasările au demonstrat-o, dar au exista si voci care sustineau că filmul poate crea depresie în rândul tinerilor.

   „Seara am fost la film, iar dimineata când m-am trezit, lumea era atât de gri”, spune un tânăr american, în vârstă de 17 ani.

   Psihologii sunt primii care au reactionat negativ si care i-au îndemnat pe tineri să nu se ducă să vadă filmul lui Cameron. O parte dintre ei sustin că lumea magică pe care o prezintă si modul în care sunt înfătisate personajele o să-i facă pe tineri să devină depresivi si lipsiti de optimism.

   Presa americană a speculat imediat declaratiile acestora, iar teoriile potrivit cărora vizionarea filmului poate aduce pe cineva în pragul sinuciderii nu au întârziat să apară. Mai multi specialisti sustin că imposibilitatea vizitării planetei Pandora este primul factor care induce depresia si chiar aparitia gândurilor sinucigase în rândul adolescentilor.

  The Daily Mail relatează că aceştia au fost fascinaţi de lumea extraordinară imaginată de Cameron şi acum găsesc că este dificil să se întoarcă în lumea reală.

   Tinerii nu au gânduri sinucigaşe pentru că au văzut Avatar, ci pentru că au înţeles cât de imperfectă este lumea în care trăiesc.

   Medicul psiholog, Cristian Andrei spune că a văzut controversatul film si că în nici un caz, productia lui James Cameron nu ar duce la depresie sau la gânduri sinucigase. Mai mult, spune că o persoană sănătoasă nu ar apela la o asemenea măsură.

   „Este aberant să vrei să te sinucizi pentru că nu poti ajunge pe Planeta Pandora. Nu există asa ceva. Depresia pe care o manifestă o parte din cei care au văzut filmul vine de la constientizarea imperfectiunilor din lumea în care trăiesc. O persoană sănătoasă nu s-ar sinucide după vizionarea filmului, e clar că cei care au făcut acest gest aveau multe alte probleme„, a spus psihologul Cristian Andrei, pentru REALITATEA.NET.

   Comantariu saccsiv:

   Aici e problema „cât de imperfectă este lumea în care trăiesc” si de aceea e ticalos filmul, datorita solutiei ce o promoveaza. Ca tinerii rataciti nu cauta ceea ce trebuie, pe Dumnezeu, ci observand ce-i in jurul lor, ori se sinucid, ori gasesc solutiile oferite de SISTEM ca fiind cele optime. Azi vad filme precum acesta si se intristeaza, maine niste unii le vor spune „putem sa schimbam lumea, veniti cu noi pe baricade” …

   Cititi va rog si:

Film artistic: AVATAR (subtitrare in limba romana), o mega productie SF ce promoveaza pe fata reala NOUA ORDINE MONDIALA

Anti crestinismul lui James Cameron, producatorul filmului „AVATAR”

Herald Sun: „AVATAR, raspunsul visului celor ce participa la summitul din Copenhaga”

Pentru filmul „AVATAR”, realizatorii au inventat chiar si o limba aparte

VATICANUL critica filmul AVATAR

VIDEO: Filmul AVATAR provoaca unora depresii puternice ce pot duce la SINUCIDERE

 

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 14, 2010 at 6:54 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. rortodox said, on ianuarie 14, 2010 at 6:57 pm

    no comment .. imi inchipui ce impact o sa aiba, sau are, la japonezi …

    Apreciază

  3. andy said, on ianuarie 14, 2010 at 6:59 pm

    Lol mi se pare ciudat sa iti pui capat zilelor doar pentru ca ai vazut un film.
    P.S. : Sigur nu s-a inecat de la popcorn ?

    Apreciază

    • civis rumanum sum said, on ianuarie 16, 2010 at 10:14 am

      S-a spanzurat. Spanzura-te si tu, dupa aia vino cu impresii despre calitatea sforii.

      Apreciază

  4. humoreanul said, on ianuarie 14, 2010 at 7:28 pm

    am vazut si eu filmul. Eu ma simt deprimat ca nu am simtit absolut nimic la acel film. Nici macar nu am simtit ca am vazut un film bun. Am plans dupa bani si dupa timpul pierdut.

    WTF! Am pierdut eu legatura cu lumea reala?

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 14, 2010 at 7:54 pm

      Sunteti de coma toti!
      Mi-a trecut naduful dupa stirea asta stupida.

      Apreciază

  5. humoreanul said, on ianuarie 14, 2010 at 7:55 pm

    adica? :))

    Apreciază

  6. stefan said, on ianuarie 14, 2010 at 8:47 pm

    😀 Hannah Montana …

    Apreciază

  7. Alina said, on ianuarie 14, 2010 at 8:56 pm

    Foarte amuzante comentariile voastre! :))

    Apreciază

  8. Miriam said, on ianuarie 14, 2010 at 8:59 pm

    Nu am vazut filmul dar vreau sa-l vad din curiozitate dupa cata valva a facut. Problema e ca in zilele noastre nu gripa porcina face ravagii ci depresia (deznadejdea) si probabil ca sunt multe persoane care se gandesc zilnic sa-si puna capat zilelor iar filmul asta e ultima picatura care le umple paharul, e un fel de branci 😦 Cei care se sinucid e clar ca nu sunt sanatosi psihic.

    Apreciază

    • corina said, on ianuarie 15, 2010 at 6:32 am

      ba unii sunt sanatosii. deznadejdia e foarte mare. nu au nici un pic de sprijin duhovnicesc, pentru ca nu cred in Dumnezeu.

      Apreciază

  9. kosk said, on ianuarie 14, 2010 at 9:01 pm

    🙂 who is hannah montana?

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 14, 2010 at 9:06 pm

      E un fel de Barbie pentru pre-adolescente. Sexi rau!
      Te duci la Mall si ai sa vezi pixuri cu ea…

      Apreciază

  10. kosk said, on ianuarie 14, 2010 at 9:16 pm

    …n-am fost niciodata la mall. d’aia nu stiu.

    Apreciază

    • rortodox said, on ianuarie 14, 2010 at 9:58 pm

      atunci nu merita sa mergi doar sa o vezi hannah :-p

      Apreciază

    • civis rumanum sum said, on ianuarie 16, 2010 at 10:21 am

      Bravo ! Esti cetatean deplin ! Mall-ul este o dobitocie, mai bine zis un soi de templu. Daca nu la biserica, atunci mai bine la muzeu decat „la mall”. Continua cu lipsa de interes pentru mall, sa vezi ca functioneaza.

      Apreciază

  11. Radu U said, on ianuarie 14, 2010 at 9:55 pm

    stire degeaba, depresie pt ce? ca pana la urma iubaretii din film raman impreuna.

    Apreciază

  12. danutza said, on ianuarie 14, 2010 at 11:24 pm

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/tatal-biserica-mama-stat-si-fiii-romani-basm-despre-un-concubinaj-incestuos-cu-consecinte-tarante-24461.html
    a citit cineva acest comentariu? e revoltator!!!! Doamne apara si ne pazeste de rau!

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 15, 2010 at 9:03 am

      Nu merita nici o virgula respectiva scursura cu sapca si rucsac. E o nulitate in privinta istoriei poporului roman. I se pare ca daca baga niste neologisme in text si incarliga oleaca frazele e tare de tot. Vai de zilele lui…

      Apreciază

      • mira said, on ianuarie 15, 2010 at 5:24 pm

        Totuşi, ce zici de acestea:

        „…inadecvarea în faţa Europei moderne de care dau dovadă românii au o explicaţie, o cauză şi, utopic, o soluţie – creştinismul ortodox românesc”

        „suferim, istoric, de un complex european, care se manifestă prin respingerea vanituoasă a civilizării europene, dar asimilarea “furtivă” a civilizaţiei europene”

        „Avem mentalităţi feudale, prejudecăţi aşijderea, comportament adesea barbar şi o paradoxală propensiune endemică pentru obedienţă şi furt (sărumîna, şefu, trăi-ţi-ar!).”

        „suntem – nu ca etnie, ci ca societate – produsul unui cuplu degenerat, de rude apropiate – domnul Biserică şi doamna Stat.”

        „Concubinaj pentru că trăiesc împreună de mai bine de un mileniu – biserica a căpuşat şi exploatat toţi strămoşii statului român modern, iar cînd acesta – săraca!- s-a închegat cît de cît, cu ajutor din afară, biserica s-a “deşteptat” prin autocefalie şi a instituţionalizat acelaşi concubinaj împotriva naturii democraţiei liberale. Relaţia a prosperat şi a supravieţuit tuturor regimurilor. Iar fructus ventris-ul acestui concubinaj este societatea românească – cu toate tarele manifeste, transmise şi implicite pe care le-a demonstrat de-a lungul timpului.”

        „Cînd pe mami-stat au apucat-o, sub influenţă aflîndu-se, rătăcirile totalitare comuniste, tatăl (biserica n.m.) evlavios s-a făcut că plouă. Pe faţă zicea sărumîna la tovarăşi după care, deprimat de noua postură de submission, se refugia în braţele copilului – adică noi, românii – care copil privea puternic înduioşat de multisecular-de-influentul tată nedreptatea comisă şi-l iubea pe ascuns” ? (aici e blînd! n.m.)

        Ce e greşit, vedem lesne. Ce-ar putea fi însă adevărat din aserţiunile „încîrligatei nulităţi”?

        1. Avem de-a face într-adevăr cu o inadecvare reală a românilor la Evropa modernă, inadecvare provenită cumva din logica internă a Ortodoxei?
        2. Suntem într-adevăr, ca societate, produsul acuplării incestuoase dintre Biserică şi Stat?
        3. Acel „comportament adesea barbar” şi „paradoxala propensiune endemică pentru obedienţă şi furt (sărumîna, şefu, trăi-ţi-ar!)” reprezintă sau nu dominanta noastră caracteriologică ?
        4. De la dobîndirea autocefaliei şi de la căpătarea statutului de Patriarhie ( cu Miron Cristea prim-patriarh şi prim-ministru, mason), cînd BOR a fost altceva decît concubină a Statului?
        5. Biserica Sfinţilor Închisorilor, să zicem, e aceeaşi cu cea a lui Miron, Nicodim, Iustnian, Iustin, Teoctist, Daniel ? Cu cea care şi ieri şi azi n-a fost OFICIAL decît portavocea tuturor regimurilor, chiar şi a celor mai criminale, mai anti-româneşti?

        Cred că nefericitul Paul Vîrvea (nu prost, dar de bună seamă superficial) spune ceea ce vede. Nenorocirea e că nu vede DECÎT ceea ce vede. Şi asta pentru că Biserica-Minister a devenit cel mai redutabil obstacol în calea întîlnirii cu Biserica-Mister (Taină).

        Dacă toată informaţia venită prin SACCIV ne era livrată prin Radio-TV Trinitas, Vîrvea n-ar fi avut nici un dram de dreptate. Însă aşa…

        Apreciază

  13. ! said, on ianuarie 15, 2010 at 7:26 am

    Dintr`un anume punct de vedere sunt bune si astfel de filme, macar se curata cei care ating cu creierul pragul zero. Din cate am observat, cel putin in America, toti frustratii si dubiosii si`au pus capat zilelor. Unul dintre ei spera ca daca se omoara ajunge in Pandora. Pentru ce am avea nevoie de astfel de oameni sa circule aiurea pe Pamant? Desigur, filmele sunt aberante si cu un scop precis, inteles de unii dintre noi, dar nici nu trebuie sa ne agitam ca nu stiu care dement s`a omorat ca vrea sa ajunga in Pandora. E de salutat initiativa. Repet, doar pct meu de vedere 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 15, 2010 at 7:30 am

      e vai de sufletele celor ce se sinucid si nu vad nici un motiv de bucurie la aflarea vestii ca cineva s-a omorat

      va fi vai si amar si de cei care imping voit spre asemenea gesturi

      la fel de cei care nu indruma spre rataciri necrestine

      Apreciază

  14. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 7:28 am

    dragi prieteni,

    nu va dati seama ca soarta cumplita are acum tanara de 24 de ani !
    eu ma cutremur de fiecare data cand cineva indrazneste sa comita o asemenea fapta, care nu are iertare niciodata.
    este pacat impotriva Duhului Sfant.
    sa luam aminte la ca stare cumplita are acum tanara si asta sa ne intelepteasca !!!
    sa ne rugam impreuna sa nu se mai comita asemenea fapte.
    oamenii sa vada speranta in inima lor, sa fie plini de nadejde in Bine, in Dumnezeu.
    oamenii nu se pot mantui pe ei insisi.
    numai Iisus salveaza pe om. oamenii L-au abandonat undva departe, departe, foarte departe de Domnul Iisus si abadonarea Domnului nostru Iisus Hristos de catre om are consecinte tragice si dezastruoase.

    Apreciază

  15. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 7:32 am

    @ !

    intrebi: „Pentru ce am avea nevoie de astfel de oameni sa circule aiurea pe Pamant?”
    mai intreaba inca o data si, daca esti cu luare aminte, inima ta se va smeri si vei cere iertare Domnului nostru Iisus Hristos.

    mai vb

    Apreciază

  16. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 7:54 am

    @ danutza

    la articol : ” tata biserica … ” etc
    nu iti dai seama de viclesugul stiintific, istoric, lingvistic si democratic cu care este indobitocit scriitorul ?
    ramai calma si senina: inima ta vibreaza pentru Domnul nostru Iisus Hristos.

    @ saccsiv,

    am observat ca am avut in ceasul acesta un gand comun: ce urmare trista are sinuciderea.
    cine ar vedea in realitate starea de acum a tinerei de 24 de ani, ar muri pe loc de frica si spaima.
    oamenii nu inteleg suficient de bine ca acum, cand evenimetele lumii sunt foarte rele, ajutorul lui Dumnezeu este urias. nu inteleg pentru ca nu vor si pentru ca sunt smirgheluiti pe creiere.
    le e frica de Iubirea si Ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca se asteapta la rezultate imediate, care sa le mangaie orgoliul si nu inteleg ca Dumnezeu asteapta pocainta si smerenia inimii.
    Dumnezeu intervine instantaneu de fiecare data in viata si apararea omului, dar foarte in liniste si departe de galagia lumii. Sfintenia este dorita de Dumnezeu cel mai mult, pentru ca un trup acoperit de patimi, nu poate sa se odihneasca in bratele parintesti ale Domnului.

    Maica Domnului singura a ramas langa Iisus pe Cruce incurajand astfel si pe sfantul Ioan, deoarece inima Ei era pregatita pentru orice furtuna.
    Inima Maicii Domnului era pregatita pentru orice furtuna.
    acum?
    sperietura lumii ne schimba si casa noastra de pe nisip o ia la vale.
    cum infruntam furtuna care sta sa se dezlantuie?
    uraganul si coasa celui Rau ?

    sa alergam degraba la EL si la EA si sa calatorim pe pamant impreuna cu EI: Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Sa minunata.
    asa sa fie

    Daniel

    Apreciază

  17. Un creştin_ortodox said, on ianuarie 15, 2010 at 8:08 am

    Fiecare face cum îi dictează „sfântul” Televizor şi „sfântul” internet şi bineînţeles „sfintele” filme ce rulează pe acestea. Mai repede şi mai uşor crezi în ce spun acestea decât în cuvintele Sfintei Scripturi, care sunt prea greoaie, pentru unii. Asta pentru că mulţi vor un Hristos care să le dea numai pâine, dar să nu-i îndemne la sacrificiu. Diavolul ne dă de toate, numai Cruce şi Evanghelie, nu!

    Apreciază

  18. Mihai said, on ianuarie 15, 2010 at 9:10 am

    Saccsiv,
    Mesajul meu e off-topic, dar uite un articol interesant si in acelasi timp ingrijorator despre ce se va intampla in Brasov saptamana viitoare:
    http://monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=actualitate&a=citeste&s_id=84721

    Apreciază

  19. mir (staţia orbitală) said, on ianuarie 15, 2010 at 9:52 am

    Fără mormoni, cathari şi harismatici întrunirea asta îmi seamănă a mic dejun curăţel, unde se schimbă impresii, fanioane şi cărticele de rugăciune cu scris mare, pentru miopii de orice vârstă. Pe când cu neo-protestanţii e rost de desen animat (vă amintiţi de căpitanul planetă, alias captain planet, din anii ’90)!

    Apreciază

  20. ! said, on ianuarie 15, 2010 at 10:01 am

    @ daniel & sacsiv

    Eu nu am sustinut ca sunt de acord cu faptul ca isi iau viata, ci doar ca nu merita mila si compasiune astfel de oameni. Nu am zis ca ma bucur. Iertare imi cer in fata lui Hristos pentru pacatele mele si nu ale altora. Daca tanara de 24 de ani a decis ca asta este solutia pentru ea, este problema ei, ea raspunde pentru faptele sale, nu eu. Si da Daniel mi`am pus din nou aceeasi intrebare si din si din nou si din nou si raman la aceeasi parere.
    Sacsiv, ziceai ca e vai si amar de acei care indruma spre cai necrestine. De acord. Dar, atata timp cat oameni de genul lui Cameron care creeaza astfel de filme vor exista tot timpul, ce e de facut ? Nu toti au auzit de masonerie, nu toti asculta de Biblie, noi ce putem face daca unii pur si simplu NU VOR ? E problema lor ce fac. De aceea imi mentin parerea. Numai bine!

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 15, 2010 at 12:13 pm

      cum adica nu merita mila si compasiune? dara ce, mila si compasiunea le simti numai daca „merita” cineva?
      stii tu ce a fost in sufletul lor? oare ai idee ce inseamna sa fi singur, pe marginea prapastiei? hai sa nu mai aruncam cuvinte aiurea.

      Apreciază

    • i. said, on ianuarie 15, 2010 at 2:24 pm

      DUMNEZEU sa o odihneasca in pace si sa o ierte pentru gestul sau!
      Nu pot sa inteleg acest gest la o tanara frumoasa si inteligenta, dar nici cuvintele tale lipsite de bun simt, compasiune si „numai bine”.

      Apreciază

  21. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:40 am

    @ !

    e de facut asa: ceea ce este de datoria noastra si EL va face restul.

    Apreciază

  22. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:44 am

    Tatal nostru minunat lasa pe pamant fel de fel de oameni numai pentru desavarsirea noastra duhovniceasca.
    Filmul Avatar este plin de diavoli.
    niciodata Tatal Preasfant si preaplin de iubire nu a creat vreodata astfel de creaturi.
    ele sunt schimonosite si urate la fata datorita alegerii lor.

    hai sa ne smerim si sa ne hranim cu Sf. Crucea si Sf. Evanghelia.
    oricum, hrana care da viata cea mai intensa este la Sfanta Liturghie.

    Daniel

    Apreciază

  23. daniel said, on ianuarie 15, 2010 at 10:47 am

    @ mihai

    din ce este la Brasov luam ceea ce ne zideste. in rest, evitam.
    e foarte simplu.
    ca si unii mari Sfinti se smereau cand auzeau raspunsuri bune de la simpli oameni straini cu treburi prin oras.

    Apreciază

  24. G. Andrey/ Corbul said, on ianuarie 15, 2010 at 7:40 pm

    Parerea Mea :

    Numai Nataraii , Ignorantii ,Nestiutorii , Sunt sau pot ajunge Depresivi 🙂

    Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 15, 2010 at 8:50 pm

      No du-te ,Corbule!M-ai impresionat!Felul in care ai accentuat si ne-ai revelat adevarul inaccesibil ne face sa-ti raminem plini de recunostinta.
      Ps:Pot sa ma mindresc cu tine,chipeshu-le?Ce cool eshty ,Andrey! 😉

      Apreciază

      • G. Andrey/ Corbul said, on ianuarie 15, 2010 at 10:11 pm

        Nu am dorit sa folosesc cuvinte grele care s-ar putea sa iti faca tie Ovidiu ….Neuronii sa se impleticeasca intre ei . Am fost scurt si la obiect fata de alte comentarii . Faptul ca ma iei peste picior da dovada de supraestimare , nu ti-a cerut nimeni sa ma comentezi pe mine ci consider ca ai intrat aici pentru a comenta articolul nu ?
        P.S. : Sa stii ca am dreptate in legatura cu comentariul meu anterior si credema ca am trecut prin atatea … sa le spunem „Suferinte” si nici nu m-am deprimat ..si din cate vezi nici nu m-am sinucis . Cei care au facut-o sunt baieti/fete de bani gata care au avut viata prea prea Usoara !
        Am Citit anumite articole pe internet in care erau precizate anumite comentarii ale unor adolescenti americani , citez : „”De când am văzut filmul am fost deprimat. Văzând frumoasa lume Pandora şi toţi Na’vi mi-am dorit să fiu unul dintre ei. Chiar m-am gândit să mă sinucid, contemplând ideea că dacă voi muri aş putea renaşte într-o lume similară cu Pandora”.;) .. Inchei Citatul ! Noapte Buna !

        Apreciază

    • ovidiu said, on ianuarie 15, 2010 at 11:19 pm

      Corbule,
      ai dreptate.Trebuia sa te las in pace.Nu ai facut nici o crima,in definitiv.Insa din cauza contrastului creat intre poza de”campanie”si comentariul semi-doct ca forma si exprimare nu m-am abtinut sa nu te „salut”.
      Imi cer scuze pt „aciditate”.

      Apreciază

  25. ion adrian said, on ianuarie 15, 2010 at 9:30 pm

    @Saccsiv,
    Am vazut filmul pe calculator. Este evident ca in 3d trebuiea sa fie ceva foarte frumos.
    Dar de aici si pana la sinucidere sa fim seriosi, ca doar nu suntem in epoca lui Werther.
    Are dreptate doctorul:

    “Este aberant să vrei să te sinucizi pentru că nu poti ajunge pe Planeta Pandora. Nu există asa ceva. Depresia pe care o manifestă o parte din cei care au văzut filmul vine de la constientizarea imperfectiunilor din lumea în care trăiesc. O persoană sănătoasă nu s-ar sinucide după vizionarea filmului, e clar că cei care au făcut acest gest aveau multe alte probleme“, a spus psihologul Cristian Andrei.

    Cu o precizare : nu te sinucizi nici din dragoste si nici din cauza imperfectiunii lumii . Daca suferi cumplit fizic atunci ai o motivatie consistenta cai distrugi pe cel ce sufera.
    Daca suferi sufleteste si esti trupeste sanatos poti depasi suferinta si poti gasi ptr ce sa traiesti si de fapt abia cand cu adevarat nu-ti mai pasa fizic de moarte esti cu adevarat liber.

    Apreciază

  26. Lucian Bureriu said, on ianuarie 16, 2010 at 1:25 am

    O să vă sinucideți voi datorită realegerii lui Băsescu.

    Apreciază

  27. BiGReD said, on ianuarie 16, 2010 at 11:45 am

    Eu inca nu am vazut filmul insa vreau sa-l vad cat de curand. Oricum faptul ca traiesc in Romania ma face sa fiu „deprimat si lipsit de optimism” deci nu vad cum s-ar putea inrautatii starea mea de spirit. Oricum eu nu cred in asa ceva, atata timp cat un om este „sanatos la cap” nu poate fi influentat de un film, parerea mea, doar ca lumea este plina de idioti frustrati care inventeaza fel de fel de povesti …

    Apreciază

  28. alina said, on ianuarie 16, 2010 at 11:48 am

    Fimlul este foarte bun, pentru cei care stiu sa aprecieze modul cum s-a lucrat la el, insa povestea in sine mi se pare mult prea irelevanta pentr ca lumea sa se sinucida…Hello, e doar un film lucrat bine…si atat! pfff

    Apreciază

  29. razvanrc said, on ianuarie 16, 2010 at 1:38 pm

    Oameni buni, am vazut si eu Avatar. Este un film reusit, cu multe efecte speciale dar EU SUNT INTREG SI NU AM GANDURI SINUCIGASE. Nu inteleg ce e cu atata isterie. Poate ca fata avea oricum o depresie puternica datorata despartirii de prietenul ei si oricum ar fi facut acest gest.

    Apreciază

  30. sedussa said, on ianuarie 16, 2010 at 6:11 pm

    cum sa te sinucizi ca ai vazut un film in care e o lume cu totul diferita de a noastra…trebuie sa ai probleme grave ca sa faci chestia asta…eu chiar nu inteleg persoanele care ajung la sinucidere :-??

    Apreciază

  31. adris1919 said, on ianuarie 16, 2010 at 7:40 pm

    Eu vad ca nimeni nu sesizeaza faptul ca la stiri apar zilnic genul asta de stiri. In prima zi a anului la televiziunea motanului au spus ca la Iasi au fost inregistrate 20 cazuri de sinucideri. In general, cred ca in nici o emisiune de stiri nu lipseste cel putin una care sa relateze despre sinucideri.
    Parerea mea este ca se „lucreaza” intens pe media la inducerea starii de depresie in randurile populatiei. Si asta de o buna bucata de vreme. Ba am vazut recent si o horoscopista care prezicea ca 2010 va aduce un numar urias de sinucideri. Acest filmulet face parte din planul de constientizare a populatiei putin sau deloc credincioase cu privire la faptul ca nimic bun nu ne asteapta, nici in viitorul apropiat si cu atat mai putin in cel indepartat. E normal sa te simti distrus cand nu-ti poti fauri macar mental un viitor frumos.
    Viitor „frumos” par a avea insa, din aceasta perspectiva, doar uneltele intunericului: pe „zombie” ii pecetluiesc la propria lor cerere (vezi vaccinare si documente), sinucigasii si deznadaduitii fricosi sunt categoric tot ai lor. Mai ramane un grup de retrograzi de profesie si inca unul mic de tot de crestini, pe care va fi simplu sa-i elimine, invinuindu-i pentru toate relele de pe planeta.
    Dar uita un mic detaliu: Domnul nostru Iisus Hristos va birui aceasta lupta si va imparati cu slava, in vecii vecilor. Amin!

    Apreciază

  32. G.C. said, on ianuarie 16, 2010 at 10:29 pm

    A fost alegerea ei. Oricat te-ar „impinge” cineva sa faci asa ceva, tot tu decizi. Indiferent de religie, aceasta metoda de „demisie” este si trebuie sa fie ceva interzis.

    Nu intelegem cine suntem si ce suntem … probababil ca n-o vom face niciodata … aici, in contextul actual.

    Apreciază

  33. ion adrian said, on ianuarie 16, 2010 at 10:56 pm

    @Rufin Liban,

    Toti libanezii au tot atata humor? Daca da, pacat ca e razboi pe acolo ca eram tentat 🙂

    Apreciază

  34. analfabetul said, on ianuarie 16, 2010 at 11:57 pm

    totusi cred ca e prostie acest lucru. nu cred ca din cauza asta. si eu m-am uitat la Avatar de 5 ori la cinema si 2 ori pe laptop. nu m-am sinucis.
    sunt alte chesti la mijloc cred.

    Apreciază

  35. john said, on ianuarie 17, 2010 at 6:03 pm

    Stati sa vedeti ce idee mi-a venit! Sa moara satanistii de ciuda cu toata sleahta lor de extraterestri… M-am prins cum o sa ne dam seama dinainte cind vor declansa marea vinzoleala globala. IN anul in care nu se vor mai anunta nici un fel de mega-bascalii hollywoodiene cu teme d-astea extrase din agenda lor si care au cam trei directii: sfirsitul lumii (vechi), venirea salvatorului, si cit de rai sintem noi pamintenii cu natura cu extraterestrii, cu bastinasii cu…etc, ei bine atunci inseamna ca in 6 luni sau mai putin de 1 an va incepe! Ca doar n-are sens sa cheltuie sute de milioane pe productii care nu vor mai apuca sa fie vazute. Asa ca …. cu ochii pe ei si pe mama lor, cu filmele lor cu tot!

    Sint atit de daastept…

    Apreciază

    • parereamea said, on ianuarie 18, 2010 at 11:56 pm

      Esti bun, John!
      Completez: „… producţii care nu vor mai apuca sa le aduca incasari enorme de la tugulani”
      E molima de filme apocaliptice in ultimii ani, deci cred ca se grabesc sa epuizeze scenariile.
      Alt exemplu, tocmai l-am vazut: Sherlock Holmes 2009
      Super filmul, imagine extra, actori clasa 1, scenariu bine gandit, si … plin de simbolistica.
      Incearca-l.

      Apreciază

  36. kosk said, on ianuarie 17, 2010 at 6:32 pm

    …cre’ca numai eu l am vazut…si nici nu vreau sa vad tampenia:)

    Apreciază

  37. sTk said, on ianuarie 20, 2010 at 2:38 pm

    Pana la urma , ce-i cu pompa ? !

    Apreciază

  38. Mihaela said, on februarie 15, 2010 at 10:54 pm

    Parodie pe seama entuziastilor productiei „Avatar”. http://www.youtube.com/watch?v=yk2vR8w2sjc&feature=popular 😀
    Cu toate ca e un pamflet, citeam nu-mai-stiu-unde ca in state se pare ca exista intr-adevar persoane care isi doresc sa recreeze si sa traiasca atmosfera de pe Pandora…

    Apreciază

  39. […] Filmul AVATAR a făcut prima victimă în România: o tanara S-A SINUCIS … […]

    Apreciază

  40. Lavinia said, on martie 3, 2010 at 12:08 pm

    Am vazut si eu filmul….dupa multe incercari ….mi s-a parut plictiitor.Sincer, atractia maxima sunt efectele speciale….Depresia acuzata de tineri e de inteles….se poate numi „nostalgia paradisului” adica omul poarta cu el toata viata dorinta de reintoarcere la Dumnezeu insa nu toata lumea gaseste calea! De asta e importanta credinta in Dumnezeu!
    Nu au avut pe nimeni langa ei sa le spuna ca Dumnezeu ne va da o lume mult mai buna si mai perfecta ca Pandora….(scuze pt. fanii filmului, dar mie nici numele asta nu-mi place Pandora era in mitologie prima femeie care a adus necazuri in lume prin cutia sa….asa ca nu ne putem astepta la nimic bun de la aceasta planeta imaginara!)

    pacat ca omul cauta surogate in loc de Dumnezeu!
    Sa nu ne lasam inselati! Prea multa dorinta de schimbare a lumii in bine fara sa se faca nimic la mod propriu, infectarea cu iluzii duce la debilitate , iar omul refuza sa-si traiasca viata cu bune si rele. Sa nu uitam ca schimbarea in bine porneste de la noi insine, si sa ne ajute Dumnezeu sa putem schimba omul vechi cu cel nou!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.