SACCSIV – blog ortodox

COMUNICATUL PATRIARHIEI in legatura cu difuzarea in LIBERTATEA a filmarii actulului homosexual al lui Teoctist

Posted in HOMOSEXUALITATE, Libertatea, SODOMIE, Teoctist by saccsiv on noiembrie 3, 2009

   Citez din articolul COMUNICAT DE PRESĂ: Este uşor de denigrat, dar mai greu de îndreptat!:

   De mai multă vreme, constatăm că unele trusturi media desfăşoară o campanie concertată împotriva Bisericii Ortodoxe Române, manifestată fie prin mediatizarea obsesivă a unor cazuri de imoralitate a clerului de mir sau a celui monahal, fie prin reproşul permanent că Biserica Ortodoxă Română ar primi prea mulţi bani de la bugetul de Stat, ignorându-se, în mod deliberat, că majoritatea contribuabililor sunt de confesiune ortodoxă, iar clerul ortodox aduce cea mai mare contribuţie cultural-spirituală şi social-filantropică la viaţa comunităţii locale.
   În mare măsură, considerăm că aceste trusturi de presă – adesea conduse din străinătate -nu informează opinia publică românească în mod corect, ci tendenţios, punând accentul doar pe ceea ce este senzaţional şi scandalos. Din nefericire, fiind preocupate exclusiv de audienţă şi profit, acestea trec cu vedere presiunea psihică-morală la care este supusă majoritatea creştinilor ortodocşi din ţară, inclusiv mănăstirile, schiturile şi parohiile, prin promovarea în presa scrisă, filme şi internet, a pornografiei, prostituţiei, libertinajului şi prin relativizarea principiilor morale creştine privind familia.
   Din cauza secularizării şi a migraţiei, numărul vocaţiilor monahale a scăzut îngrijorător în ultimii ani, iar menţinerea vieţii spirituale şi a disciplinei monahale necesită eforturi sporite şi se află mai intens în atenţia centrelor eparhiale din ţară. În acest sens, cazurile de indisciplină a clerului de mir şi a celui monahal se află deja în atenţia instanţelor de judecată bisericeşti, care analizează fiecare situaţie în parte şi iau măsurile disciplinare (statutare) care se impun.
   Cu privire la cazul apărut în cotidianul Libertatea de astăzi, 2 noiembrie 2009, precizăm faptul că persoana în cauză, victimă a unor persoane interesate de câştig, a solicitat încă din luna august 2009 retragerea din rândul monahilor, solicitare care a fost atunci aprobată, în baza libertăţii de conştiinţă.
   Deja, Arhiepiscopia Bucureştilor intensifică măsurile pentru sporirea vieţii duhovniceşti şi întărirea disciplinei monahale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea slujitorilor monahi de la catedrale, care vor avea obligaţia de a se conforma unui program de mănăstire foarte strict.
   Mai precizăm că, într-o societate preocupată de câştig material imediat şi cu orice preţ (şantaj şi presiuni de tot felul), în care nu mai contează mult valorile spirituale, formarea duhovnicească a tinerilor clerici şi mireni presupune o lucrare pastorală permanentă, mai atentă şi mai intensă a Bisericii pentru formarea caracterelor, nu doar măsuri administrative şi disciplinare.
   BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

   Comentariu saccsiv:

   Fiecare e cu vina lui.

   Pe de o parte mass-media isi face „datoria” de a indeparta pe om de Dumnezeu si de a scoate in evidenta (aproape strict) greselile unor fete bisericesti.

   Pe de alta parte insa, BOR trebuie sa-si faca ordine in ograda. Si aceasta nu se face dand vina pe societate, ca fiind prea stricata, unii preoti sau monahi gresesc. Si nici gasind o scuza in faptul ca Teoctist a fost o „victimă a unor persoane interesate de câştig. Persoanele interesate de castig au determinat aparitia filmarii in presa si astfel a aflat tot mapamondul, insa pacatul lui Teoctist e acelasi, indiferent daca stiam sau nu de el. Cum a ajuns el preot? S-ar parea ca in seara de 1 noiembrie, pe orgramul “Trinitas TV”, a fost difuzată o emisiune în care acesta citea cateva capitole din “Sfinti Părinţi si scriitori Bisericesti” (si aici fac o paranteza, facand apel la citititorii care au vazut eminisiunea, pentru a confirma sau infirma aceasta informatie). Oricum, era bine vazut de mai marii sai.

   Multi dintre noi stim „pe surse” sigure ca mai exista sodomiti in randul fetelor bisericesti, unii chiar la nivelul cel mai inalt. Atata timp cat nu se ia nici o masura impotriva lor, ei se vor inmulti, caci procedeaza precum orice sodomiti de pe planeta, se ajuta unii pe altii si promoveaza in functii pe cei asemenea lor. Ba chiar se ajuta intre ei, cei din cadrul „bisericii”, cu cei din „afara”. Si uite asa se incurajeaza un soi de „oculta” a stricaciunilor ce au o forta din ce in ce mai mare in societate.

   Degeaba se supara acum Patriarhia pe presa. Trebuia sa ia atitudine impotriva ei cand nu era acest scandal. Acum pare ca face precum pisica ce ascunde fecalele in nisip. Curios este ca, daca acum este deranjata, in cazul Tanacu a mers umar langa umar cu presa si cu SISTEMUL …  

   Deocamdata sodomitii de nivel inalt din „biserica” se simt in siguranta, cu atat mai mult cu cat au relatii si cu masoneria. Si prin ea cu SISTEMUL. Insa dorm pe ei, deoarece la momentul oportun vor fi dezvaluiti, deoarece atacul impotriva ortodoxiei este crancen, iar „prietenii” lor din SISTEM asculta de cine trebuie. Isi fac iluzii daca cred ca pozitia lor este sigura. Cand STAPANII reali ai SISTEMULUI vor decide ca a sosit clipa lovirii din temelii a ortodoxiei, spurcaciunea lor va fi cunoscuta de toata lumea. Iar aceasta se va petrece pentru a zapaci poporul credincios si pentru a-l indeparta de ortodoxie. Ca atare, trebuie facuta ordine in biserica si cat mai repede.

   Inchei subliniind ca nu trebuie sa se bucure celelalte culte, deoarece si in randul lor SISTEMUL lucreaza identic. Si ei au sodomiti si pedofili. Ba chiar intr-o proportie mai mare, asa ca sa-si vada de barna din ochiul lor.

   Sa ne rugam fratilor.

143 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on noiembrie 4, 2009 at 9:57 am

    Au inceput atacurile asupra Bisericii…
    Sa ne rugam unii pentru altii.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  2. john said, on noiembrie 4, 2009 at 9:59 am

    Pt. kosk
    cind esti pe un blogg trebuie sa fii tot timpul constient ca e inevitabil ca cei care scriu sa isi ascunda voluntar sau involuntar identitatea reala. ASa ca mai putin conteaza ca rufin este taran sau filozof sau nici una nici alta.

    E doar de remarcat ca genul de umor pe care il are aduce un oarecare echilibru in modul de a privi lucrurile cam infierbintat al unora. Pina la urma autoironia sau a nu te lua prea tare in serios este o dovada solida de echilibru psihologic, ca n-ai luat-o razna. Nu stiu daca ati observat dar sectantii, nazistii, si mai ales evreii nu prea o au p-asta. Cel putin evreii sint un exemplu…exemplar… de lipsa aa cestei componente sanatoase in mentalitatea lor. NU au deloc simtul umorului despre ei insisi. A nu se confunda cu batjocura celuilalt! Ori asta dovedeste, ceea ce unele studii stiintifice au si dovedit, ca rata nebuniei, a depresiilor si a diverselor deviatii psihologice este foarte mare, probabil cea mai mare la ei.

    Asa ca ….

    Apreciază

  3. kosk said, on noiembrie 4, 2009 at 11:23 am

    @rufin liban ştrec=cale ferata prin unele parti din ardeal lol..si io’s taran si pot devenii si bădăran cand ma intalnesc in virtual cu alde dan , balauri si domnisoare d..oricum ai haz.

    Apreciază

  4. razbointrucuvant said, on noiembrie 4, 2009 at 11:35 am

    Frate, ar trebui sa facem si petitie ca sa scoti linkurile la Libertatea? 🙂 Ce e greu de inteles ca asa nu faci decat mult mai mult rau? Iarasi manifesti o indaratnicie de neinteles, si iarasi, nu stiu cum se face, subiectul este legat de lovirea Bisericii Ortodoxe Romane, la care blogurile stiliste (nu numai ateii de pe aici au o ura bolnava pe ea) sar in sus de satisfactie si diseca tot scandalul cu voluptate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 11:40 am

      Am scos linkul spre film inca de azi dimineata.

      Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 11:47 am

      Si va rog mult, fratii mei razboinici, nu mai vreau sa aud povestea cu stilistii.

      Apreciază

  5. Dan said, on noiembrie 4, 2009 at 11:35 am

    John, in mare m-ai radiografiat bine, dar ai uitat ceva: daca „oaza” asta de care vorbesti nu mi se pare asa de buna si nu m-as simti asa de bine in rai? Asta ar fi cea mai mare bataie de joc a lui Dumnezeu asupra-mi: sa-mi ratez viata (sa ma mantuiesc in termenii vostri), sa raman sarac, flamand, sa fiu batjocorit de ceilalti, sa nu ma razbun ci mai rau… sa trebuiasca sa ma rog de bine pt. vrajmasi etc. Ei bun, hai sa presupunem ca as face aceste lucruri. Rezultatul e clar: as ajunge cu totul nefericit aici pe pamant. Dincolo ce s-ar intampla? Hai sa presupunem ca Dumnezeu n-ar fi sadic si nu m-ar arunca in iad din moment ce mi-am ratat viata de bunavoie pt. El (desi e o presupunere cam lunga, nu au existat atatia calugari care tot pt. Dumnezeu s-au ratat lumeste dar au ajuns in iad, doar ca au mai facut o gafa-doua?). Dincolo as fi obligat sa-L preamaresc in veci, viata de dincolo ar fi in mare ca in biserica, nu? Slujbe neincetate, etc. Hai ca 1-2 poate as rezista, dar sa fac asta pt. eternitate nu este ideea mea de fericire. Pe langa acest fapt ar trebui sa accept ca dincolo Dumnezeu va mantui oameni de care eu personal nu ma simt deloc apropiat… cu mici exceptii. Rudele mele in marea lor majoritate inclusiv maica-mea care m-a nascut si crescut, care si-a ratat viata pt. mine si frate-mio cand putea sa se implineasca mai bine lumeste, fara copii, ar ajunge in iad pt. ca ei nu cred in Dumnezeu si considera religia pt. prosti. Ei bine, dar in schimb in „rai” as fi obligat sa inghit specimene de care ma scarbesc ca aceasta „Maria” si alti comentatori de p-aci. In cel mai bun caz as fi tratat ca un „tolerat” pt. ca pe Dumnezeu nu-L iubesc si nu-L voi putea iubi vreodata. Poate sa ma rog Lui as putea, sa tin post, etc. dar sa-L iubesc e prea mult… deci chiar daca mi-as rata viata aici e o bataie cam lunga sa fiu mantuit…
    No acum te-ntreb: tie ti se pare fericire sa ajungi intr-un loc in care tot ceea ce iubesti tu si toate persoanele la care tii, cu mici exceptii, sa nu fie prezente ci sa se chinuie in iad? Ti se pare fericire sa ajungi intr-un loc pe care l-ai ales doar de frica iadului si chinurilor de-acolo, dar acel loc sa nu te-mplineasca cum doresti tu? Oare este fericire sa-ti vezi toate visurile si aspiratiile zdrobite de un Dumnezeu-tiran care te trateaza ca pe ultima sluga si pe langa asta se asteapta sa-i fi recunoscator?
    Negresit e mult mai bine ca in iad. Dar… Totusi pretul de platit e cam mare, nu crezi? Si inca doar pt. „posibilitatea” de a ajunge acolo. Nici macar certitudinea, vorba ta.
    Parintele Serafim Rose a fost diferit, eu pur si simplu ma chinuiesc stand la slujbele bisericesti ortodoxe, nu gasesc nici un confort in asta. Pe langa toate acestea, nu as avea voie sa fac sex (caci nici cei casatoriti sau ce nu aleg calugaria nu au voie s-o faca decat in scopul nasterii de prunci si limitat, nu?), mi s-ar interzice sa traiesc normal si conform firii mele, mi s-ar cere imposibilul, nu „ceva foarte greu” ci imposibil, dincolo de firea umana si posibilitatile omenesti. Deci sa presupunem ca m-as casatori crestineste… de ce as fi nebun sa fac asta, doar ca sa am in fata o tentatie de la care trebuie sa ma abtin? Pai calugaria ar fi mult mai rationala in acest sens: macar as sta acolo departe de femei si nu mi-ar mai fi mintea abatuta. Si ce ma rog as putea face crestineste cu o sotie crestina? N-as putea sa-i zic ce simt, ce gandesc unei crestine ca nu m-ar intelege, pt. ea Dumnezeu ii drept si daca El zice ceva asa este. Deci ar fi mai rau ca un bibelou din ala ce-l ai in casa dar nu-l poti atinge ca-i fragil si se sparge, il tii doar de decor. Cealalta varianta a unei sotii normale, necrestine, mai deschisa, d.p.d.v. crestinesc e apostazie deci cade. Concluzia: nu are rost sa-mi bat capul cu casatoria daca ar fi sa urmez crestinismul. Poate doar daca sotia crestina mi-ar face mancare, ar spala hainele, si ar tine gospodaria, atuncia da, ar compensa celelalte lucruri prezente la o necrestina (care de regula nu se pricepe la gospodarie, desi exista exceptii ca maica-mea ce ar da lectii si unei crestine la gatit, spalat, etc). Totusi o astfel de persoana nu as putea s-o iubesc mai mult decat cum imi iubesc mama (care are grija de mine), acest tip de casatorie ar fi ca si cum as cauta pe cineva sa aiba un rol de mama, nu de sotie, usurandu-i treaba maica-mii. Dar deh, e nerealist scenariul pt. ca crestina de este, ea ar avea aer modern, adica mi-ar reprosa cum imi permit sa-i cer asa ceva, s-ar simti ca o sclava. Bun si te-ntreb ce-mi ofera aceasta varianta crestina? In afara durerilor de cap si stomac, in afara de munca suplimentara pt. sustinerea unei persoane in plus, ce-mi ofera? Sex nu ca e pacat, doar daca vreau copii deci sa zicem 10 partide in toata viata. Gospodarie nu ca ea e moderna nu sclava mea, ba chiar pariez ca o astfel de rasfatata mi-ar zice ca e destul ca m-a luat. S-ar ruga toata ziua unui Dumnezeu asa cum e El… Nu m-ar intelege, ar fi ca si cum m-as casatori cu Dumnezeu sau calugari (caci parca asa e asemanata calugaria, nu?), adica tot pe cont propriu as fi. Doar ca as avea o gura in plus de hranit, o persoana in plus de intretinut, ca si cum eu nu-s de-ajuns…
    Nu mai intru in detaliile cu sfarsitul lumii si alte neghiobii la care sunt supus de Dumnezeu asa ca sa-si bata joc de mine, nu mai zic ca profesional m-as rata daca as urma crestinismul caci in meseria ce urmeaza s-o practic milostenia, iertarea si cele asemenea te trag in jos, e nevoie tocmai de raceala, neiertare, ba chiar istetimea de a putea fraierii pe ceilalti ca sa le iei banii si sa obtii profit. Desigur faza de la Marketing cu „urmarim satisfacerea nevoilor clientilor” e celebra dar in fapt urmaresc profitul, altfel ies de pe piata. Iar ca sa obtii profit trebuie si sa manipulezi putin. Sau oricum crestinismul nu e prielnic pt. crearea si formarea unui economist, finantist bun decat in parte: doctrina ascetica a crestinismului de ajuta sa nu fii irational in cheltuieli, sa nu le dai pe toate prostiile, dar milostenia si ajutorarea celor slabi, saraci, etc. e un pas in jos pt. orice companie, banca, etc. Un pas care te costa slujba chiar, ca actionarii unei banci nu sunt interesati ca tu din vocatia ta crestina nu le-ai adus profit, ei te suteaza un-doi afara din sistemul bancar pt. asta, ca ai indraznit sa le diminuezi Cifra de Afaceri pt. ca te-ai milostivit de un semen ce nu mai putea plati ratele la banca, sau urma sa fie executat silit din domiciliu, etc.
    Cred c-am scris destul, intelegi in mare ideea spre care bat: in Crestinism as fi neimplinit iar cerintele sunt prea mari. Daca Dumnezeu mi-ar mai face unele concesii si inca multe hai ca mai merge dar in varianta actuala… imposibil.

    saccsiv:
    1. Nu-s anticrestin. Nu am cum sa fiu din moment ce crestinii au disparut de jumate de secol din lume iar cei care-au ramas nu sunt crestini. Desi mai am si eu rude crestine pe care le iubesc dar care curand vor trece la cele vesnice (cam de la 80 de ani in sus, si nu abstractioniste, vorbarete, etc. ci tarani si tarance simple, care-si vad de treaba lor, traiesc credinta aia taraneasca nu asta moderna cu net, TV, cablu s.a.m.d.). Ah, ca-s impotriva imbecililor ce se declara crestini si din spatele crestinismului arunca in tine cu tot felul de gunoaie („esti platit sa scrii asta” – as vrea eu, as fi bogat daca as lua taxa pe cuvinte 🙂 -, „e satanist” – nici pe de parte, am o oroare la satanisti, cred ca in liceu eram printre singurii care nu am tolerat un „coleg” satanist de-a dreptul ce era intr-un cult satanic, caci ceilalti colegi „crestini” il agreau, si multe alte acuze) e alta poveste. Cat timp nu-i vad rastigniti pe astfel de oameni, cat timp nu-i vad ca au renuntat la tot in aceasta viata, averi, placeri, etc. ci chiar tin la lume asa de mult, mi se falfaie de ei, nu-s crestini oricat ar trambita intrucat termenul vine de la Christos, adica daca nu ti se aseamana viata cu Hristos nu esti crestin. Si ma-ndoiesc ca cei ce posteaza pe-aici, cu net, probabil si TV/cablu, si ancorati in lumea aceasta, au viata asemanatoare lui Hristos. Tocmai asta nu pot suporta, ca popii bogati, care s-au realizat de pe urma mulsului Bisericii, vin acum si-mi pretind mie sa fiu ceea ce ei nu sunt, dar chipurile nu ca eu sa ma mantuiesc, de asta li se falfaie, ci sa ingros randurile prostilor ce le da bani pt. pomelnice si altele. Am citit destule „Pastorale” patriarhale in ultima vreme sa vad ca popii vor bani de fapt. Daca nu ma crezi iti prezint structura ultimei Pastorale ce am citit-o acum un an parca, pe la inceputurile crizei financiare, era intr-un post mai mare, nu tin minte care din cele 4 Posturi. Patriarhul incepe cu urari de bine, continua cu indemnul de a fi iertatori in aceasta perioada (si aici pune accent pe iertarea fetelor bisericesti de neputintele lor cu multa subtilitate astfel ca abia te poti prinde de tehnica sa manipulatorie la prima vedere, deci el e interesat in Pastorala mai cu seama de iertarea fetelor bisericesti), apoi se vaita de criza financiara si cat de grea e ea pt. romani DAR, atentie, in aceste momente de criza face apel sa nu uitam de milostenie… totul ok pana aici… la final vine bomba: cere credinciosilor bani, desigur donati benevol nu asta-i problema, pt. mai stiu eu ce proiect social-bisericesc. Acum un om cat de cat normal vede subtilitatea patriarhului: intai sa ierti pe popi trecandu-le pacatele cu vederea, ok, apoi sa fim milostivi, ok, in final pt. ce sa iertam pe popi si sa fim milostivi? Desigur ca sa mai dam bani benevol Bisericii. Iar asta nu s-ar intampla daca oamenii ar avea ranchiuna pe preoti.
    2. Nu fac parte din nici un grup, am alergie la masonerie, etc. si la orice sistem fie el crestin sau nu caci toate sfarsesc prin dictatura, dictatura crestinilor asupra tuturor, sau dictatura masonilor asupra maselor, s.a.m.d. Iar eu nu vreau sa mi se spuna ce sa fac de x si y, nu vreau sa fiu sclav nici la Dumnezeu, si cu atat mai putin dracului, masonilor, evreilor sistemului. Dar trebuie sa supravietuiesc, si asta e cam imposibil in afara sistemului, caci facturile la intretinere tot imi vin fie vreau fie nu. Deci trebuie sa muncesc ca sa traiesc. Mi-ar fi tot una daca as munci in sistemul crestin sau necrestin atata timp cat munca mi-e platita, desi as fi preferat in cel crestin sa lucrez din anumite considerente (ura mea fata de atei/masoni/etc, dar atata timp cat nu ajut la impunerea sistemului crestin ca dictatura universala ca ar fi acelasi drac pt. mine ca si noua dictatura a bancherilor ce se prefigureaza). Daca tu ai o solutie viabila crestina de munca in sistemul bancar sunt deschis la sugestii, daca nu imi pare rau dar la altceva nu ma pricep, generator de profit, iar simplu contabil nu se plateste prea bine. Deci repet daca n-ai inteles: nu sunt pro-sistem ci vreau sa fiu liber, chiar sunt impotriva taxarii cetatenilor tocmai ca acestia sa aiba o libertate sporita indiferent de viziunile lor, chiar daca le detest viziunile. De pilda daca statul roman ar putea exploata in mod eficient resursele sale (petrol, gaze, electricitate, etc) si nu le-ar da in schimbul simbolicelor redevente privatilor, profitul scos de-aici ar fi indeajuns ca noi sa nu mai platim impozit pe teren, TVA, accize, etc. Statul ar putea subzista din Banca de Stat (desfiintarea bancilor straine, acceptarea doar celor cu capital romanesc), gaze, petrol, curent, domeniul militar, etc. iar de comunism si nelibertate economica nu ar putea fi acuzat caci ar lasa libertate deplina afaceristilor privati in toate domeniile, ba chiar fara taxele aberante de-acum, mai putin cand e vorba de resursele statului. Dar nu exista un asemenea interes tocmai pt. sustinerea mitului ca „statul e prost manager al resurselor spre deosebire de privat” (sa fim seriosi, daca isi da cineva interesul si ii trage in teapa pe aia care fura de la stat sau lenevesc in sectorul public ca si-asa sunt platiti, sa vezi cum se pune si statul pe roate, si nu mai e ineficient) si spre viabilitatea sistemului bancar privat strain.
    3. Stiu mai multe despre crestinism decat crezi mata, am facut pana si Facultatea de Teologie si la cati atei am gasit acolo m-am scarbit de tot. Nu mai zic ce prostii invatam pe la ore, lucruri total necrestine, ba chiar un profesor ateu apreciat de credinciosi care ne indemna la revolta impotriva lui Dumnezeu, zicea pe sleau ca BO e retardata ca nu se modernizeaza ca si catolicii iar la impartasanie recomanda sa se foloseasca o lingurita separata pt. fiecare ca sa nu se imbolnaveasca unii de la altii, etc. Am auzit ca a vrut sa se faca preot, nu stiu daca a mai ajuns, au trecut destui ani de-atunci si chiar nu ma mai intereseaza desi sper sa nu fi devenit preot. Deci stai tu linistit saccsiv ca am intalnit tot felul de oameni acolo, de la bisnitari care vroiau sa ajunga popi si imi ziceau pe sleau ca „si la Dumnezeu merge cu mita si bani”, la ecumenisti, umanisti interesati nevoie mare de om dar care dadeau 2 bani pe Dumnezeu, sa nu uitam de evolutionisti ce isi prezentau teoriile de cum „Dumnezeu a creat molecula, iar aceasta prin evolutie a ajuns om, desigur de-a lungul multor ere, caci zilele creatiei nu trebuie intelese ca si zile obisnuite (chit ca Sf. Efrem Sirul nu e de-acord si zice clar ca o zi a creatiei = 24 ore, nu ere si alte asemenea)”. Ce sa mai zic tot soiul de oameni care zic „Sfintii parinti in sus si-n jos” dar habar n-au despre ce vorbesc, cand i-am confruntat pe cativa cu texte patristice mi-au zis „E parerea sfintilor respectivi” dar ei aberau in continuare cu abstractul „Sfintii Parinti”. Ba chiar o mare parte simpatizeaza pe fata Masoneria, si nu din aia cu rezultate proaste ci tocmai aia cei mai buni la invatatura, imi ziceau ca Masoneria e plina de oameni destepti si ca multe genii le apartin, ba chiar o simpatizau ei insis oarecum, cand le ziceam ca aia e erezie sau oricum nu crestinism zambeau sarcastic, pt. ei chiar nu era o incompatibilitate intre cele 2. Nah, daca tot m-ai intrebat.
    Si apropo, cunosc crestinismul mai bine decat crezi, de aia ma scarbesc de el si sunt total dezamagit… Si acum mai pastrez unele carti ca Psaltirea veche de la 1848 care-mi place foarte mult si prezinta imaginea unui altfel de Dumnezeu decat vorbiti voi aici (un Dumnezeu tare, puternic, razbunator, drept, care nu isi ajuta supusii ca David si e milostiv doar pt. supusii sai nu si pt. neamurile de care-si bate joc si a caror ganduri si planuri le defaima, etc, un Dumnezeu ce-l iarta pe David de pilda pt. viol si ucidere, care nu tine pacatele alesilor sai, etc. nu un ecumenist, umanist, pacifist, ci un Dumnezeu razboinic, care iti intareste mainile la razboi, care iti da biruinta in razboi nu care te pune sa intorci obrazul si sa pierzi razboiul, etc), desi nu ma mai pot ruga din ea cum nu mai cred in existenta unui astfel de Dumnezeu. Dumnezeul propovaduit de masa de credinciosi astazi e unul ignorant, si altele nu mai enumar, cred ca pricepi ideea, in fond nu e Dumnezeul din Psaltire, Dumnezeul ala pe Care L-au avut evreii. Care iubea frumosul, puterea, barbatia si toate lucrurile de calitate. Asta al vostru iubeste slabiciunea, moleseala, prostia si lipsa calitatii.
    Asemenea Filocalia si alte scrieri tot le mai pastrez si-mi plac, si cele ale Sf. Siluan Athonitul, dar ei sunt doar niste pietre pe care Biserica asta noua cu voi, credinciosii noi, s-au cladit, iar eu urasc biserica asta noua si modelul vostru al credinciosilor astora noi, modele total diferite fata de ce-am citit si ce au fost credinciosii si crestinii de odinioara si chiar fata de exemplul unor credinciosi simpli dintre propriile mele rude. Macar aialalti, sfintii, si credinciosii putini de azi ce i-am vazut erau puritani la nivelul comportamentului propriu, aveau un comportament exemplar majoritatea si o viata pe masura (sunt totusi unii sfinti oficiali pe care nu-i prea apreciez si nu-i consider ca atare, ca cei cu nume siropoase si atitudine moderna) impecabila, chiar daca erau milostivi fata de ceilalti si nu aveau pretentii de la ei. Dar voi n-aveti nimic si cereti omului marea cu sarea, ceea ce nici sfintii nu au cerut in ciuda nevointelor lor suprafiresti, iar cand au cerut au facut-o cel mult celor pe care ei i-au ajutat cu ceva. Aia se rastigneau pt. tine, iar voi ne rastigniti pe noi „necredinciosii” pt. voi, iar cand sunteti acuzati fie adoptati politica „esti drac” fie la cealalta extrema „ah ce pacatosi suntem, nu am vrut, iata ca nu suntem chiar asa, bla bla bla” doar ca sa va simtiti voi bine si dumnezeul vostru care traieste pe trupurile celorlalti si pe care chiar nu am chef sa-l slujesc. Mai degraba as sluji o blonda frumoasa cu ochi albastri decat un dumnezeu ca asta, fara suparare saccsiv. Macar blonda imi desfata vederea, nu tb. sa faca altceva, doar sa fie prezenta, dar Dumnezeul asta al vostru ma ingretoseaza. La El nu conteaza ca esti cult sau incult, etc. ba chiar nici ca te rogi mai stiu eu cate ore pe zi, nici ca bati matanii, etc. Nu are criterii obiective de masurare a performantei spirituale, cu El, vorba lui john, esti mereu nesigur, intr-o frica permanenta de ce ar putea face.

    Eh si ca sa inchei cred ca asta intra la spam, nu :D? Nu stiu de ce mi-am pierdut timpul cu atatea randuri poate doar ca sa omor timpul pana downloadez ceva de pe net :P. Si sa-mi demonstrez mie insumi inca o data ca nu are rost sa ma intorc in intunericul din care am iesit de cativa ani de zile. Pur si simplu nu am gasit in crestinism un loc caruia sa-i apartin, deci nu are rost sa ma-ntorc intr-o casa straina. Mai bine imi intemeiez propria casa si propriul meu loc, nu in sistem, nici crestinism sau altceva ci ceva la mijloc: sa profit de amandoi cat pot :). Nu ca vreau sa profit de cineva, dar in afara sistemului nu ma lasa nimeni sa traiesc, nu? Nici masonii si nici crestinii. Fiecare cu propriul sistem. Eu nu vreau sa traiesc pt. altul. Am si eu mandrie la care nu vreau sa renunt. Mandria si demnitatea e tot ce am de valoare, de ce m-as injosi si umili sa fiu sclav la unii sau altii? Sa fiu zdrobit de altii? Eu macar nu calc in picioare pe oamenii de valoare ci doar lichelele si hienele, fie ele adapostite de crestinism sau sistem. Caci nu am respect pt. nimeni si nimic, afara de pt. oamenii care si-au castigat respectul prin faptele lor, nu prin vorbe si abstractiuni. Pe restul ii tratez initial ca si gunoaie. Cu alte cuvinte plec de la prezumptia „vinovat” pana la dovada contrarie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 12:34 pm

      Dan

      Si cum se numeste locul pe care l-ai gasit? Sau mai cauti?

      Apreciază

    • parereamea said, on noiembrie 4, 2009 at 3:17 pm

      Uau…
      M-ai batut si de data asta, nu am reusit sa citesc nici jumatate din ce ai scris, desi am rabdare de felul meu. Dar promit ca revin.
      Cata contabilitate, cat calcul si precizie. Nici nu mai trebuia sa sugerezi ca studiezi managementul sau economia ca era clar!
      Vad ca ti-ai definit clar multe despre viata ta, ti-ai facut ordine, ai tras linie…. O intrebare am. Poti defini (dar scurt) ce e fericirea si nefericirea ?

      Apreciază

    • ROrtodox said, on noiembrie 4, 2009 at 4:51 pm

      Dan zici ca nu te simti deloc confortabil in Biserica, nici posedatii nu suporta aghiasma .. ba chiar fac urat cand intra in contact cu ea, poate cum faci tu in Biserica. Eu zic sa te duci la un preot sa-ti citeasca Moliftele Sfintului Vasile cel Mare sa vezi daca ‘ te linistesti ‘.

      Apreciază

    • Mihai said, on noiembrie 4, 2009 at 8:42 pm

      Are si dreptate omul – s-au pierdut multe in ultimii ani… pe cati nu-i smintim noi ca si crestini pentru ca nu suntem destul de buni?
      Eu iti cer iertare Dan in numele ortodocsilor care te-au dezamagit.

      Un singur lucru, e mai usor sa te lupti pentru dreptate decat sa te umilesti si sa intorci celalalt obraz. Asa gandeam si eu ca tine, ca ce usor e sa fii pasiv, un fricos – pana am experimentat. Sa-ti sara tandara si sa mori cu dusmanul de gat poate oricine, nu e nici un lucru maret, cel mai mare curaj e sacrificiul de sine si blandetea.

      Gandeste-te ca aici e valea plangerii – nu am venit sa huzurim, am venit sa ne plangem pacatul initial, ca noi am cautat comfortul si la dolce vita e altceva 🙂

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  6. Un creştin_ortodox said, on noiembrie 4, 2009 at 11:48 am

    http://basescu.ro/

    Apreciază

  7. Alexandra said, on noiembrie 4, 2009 at 12:22 pm

    Doamne-ajuta!
    John, mi-au placut mult argumentele tale, mai ales vis-a-vis de cazurile din Biserica Ortodoxa Greaca. Asta dovedeste ca si acolo sunt persoane (chiar foarte multe) interesate sa denigreze Biserica si preotii ei, ca sa indeparteze crestinii si sa relativizeze Adevarul. Pentru ca cei mai multi generalizeaza, constient sau nu, aceste situatii si nu mai au incredere, respect sau macar simpatie fata de preoti. Spunea parintele Paisie ca oamenii se simt foarte bine cand isi justifica patimile sau cand vad pe altii care gresesc mai mult decat ei, pentru ca in felul asta isi adorm constiinta, gandindu-se ca e omeneste sa gresesti si ca Dumnezeu iarta orice. Iar cum patimile trupesti sunt cele mai mediatizate (nu degeaba e plina Libertatea de titluri si poze picante), normal ca asa o stire despre un calugar care a calcat stramb, ii va incanta pe cei dornici de barfe si mondenitati. Foarte probabil vom mai intalni asemenea scandaluri
    Crestineste este, dupa cum invata Sfintii Parinti, sa nu judecam pe fratele care a cazut (daca a cazut, pentru ca eu nu exclud varianta unei filmari falsificate, se poate face cu tehnica de azi). Sa uram pacatul, dar nu pe pacatos. Cei mai in masura sa mustre sunt mai-marii parintelui Teoctist, iar noi sa ne rugam sa-i lumineze Dumnezeu pe toti cei care au gresit. Exact cum a spus Saccsiv, Biserica trebuie sa faca ordine singura in ograda proprie.

    Apreciază

  8. spellmaker said, on noiembrie 4, 2009 at 12:22 pm

    @Dan––ai auzit de acest termen? Neosatanism.Iti spune ceva? Este rezultatul unei manipulari maxime care chiar daca nu crezi se manifesta la tine.cat despre crestinism si rai nu am vazut in viata mea un individ care sa stie atat de putin despre astea.In general omul il cunoaste pe Dumnezeu in functie de informatiile reale pe care le are despre El.Tu esti zero la capitolul asta.Ai citit pe ici pe colo cate ceva,dar propria ta esenta nu te lasa sa pricepi ceva.Si daca nu poti pricepe … Inteleg scepticismul,dar sa fie unul constructiv,bazat pe cercetare,adevar si cunoastere,care sa excluda reaua vointa.Te-as ruga sa cecetezi ceva:pe blogul lui Laurentiu Dumitru vei gasi asta:” O minune recentă făcută de Maica Domnului în Siria”.Am cercetat „intamplarea'” si este de netagaduit.As vrea sa aflu parerea ta despre acest caz.Daca orgoliul iti da voie.

    Apreciază

  9. john said, on noiembrie 4, 2009 at 12:36 pm

    Intimplarea face ca azi am avut o zi mai libera si vad ca m-a acaparat internetul asta!!! Asta cind as fi preferat sa fac altceva (apropo de diavolul internetului!!!)

    Oricum, dan meriti un raspuns.
    Scurt.

    te inteleg. Dar s-ar putea ca retragerea ta din crestinism in no man’s land sa nu fie deloc suficienta si protectiva. Necazurile pot continua, frustrarile acumula, deziluziile inghesui, singuratatea te poate apasa si mai mult pina la asa un punct ca iti va deveni insuportabil. Si atunci vei fi fortat sa alegi… nu spun intre ce si ce. Iti dai tu seama singur. Iar viata,asa amarita cum e ea, este doar odata, a doua oara nu mai ai ocazia asta…..

    Cu Dumnezeu esti nesigur, pentru ca tu ca om esti nesigur si dupa 20 de matanii si 3 rugaciuni te poti simti mindru ce crestin taaare esti tu! Si dup-aia stai si te scarpini in cap… da Dumnezeu de ce nu mi-a ajutat? Ca doar io m-am rugat?? Io sint crestin cu muschi, El ce-are cu mine??!!

    Saccsiv:
    pina la urma au si cei de la razboi intru cuvint dreptate. Stilistii pe site-ul asta au cam luat-o la vale! Parearea mea. Care este ideea ta apropo de ei si de ce spun ei?

    Apreciază

  10. Dan said, on noiembrie 4, 2009 at 12:37 pm

    „Crestinule-ortodox” nu vad rolul link-ului dat de tine in contextul articolului de fata. Sau ii faci propaganda lui Basescu, fara ca link-ul sa reprezinte ceva concret legat de subiectul in discutie? Caci am intrat pe el si n-am vazut ceva legat de acest caz sau de Biserica in general.
    Iar cu propaganda mai usor… In primul rand, pt. luminarea ta, nu conteaza rezultatul referendumului prezidential, caci el nu va putea fi pus democratic si constitutional in aplicare. Pt. asa ceva trebuie initiativa parlamentara nemaizicand de acordul a unei majoritati din totalul populatiei cu drept de vot. Iar dupa cum probabil stii nici macar utopic vorbind nu se vor prezenta 50% din romani la urne, deci referendumul e nul. Nu poti schimba o lege mai ales Constitutia avand consensul a doar nici jumate din popor. Daca prezenta la vot e cea obisnuita de 40% medie, referendumul e nul.
    Asta asa, in cazul in care aveai chef de propaganda electorala, ca sa nu fi manipulat asa la nesfarsit de marinel ce promite marea cu sarea si nu da nimic bun. Ba din contra. Caci poporul de rand chiar crede ca acest referendum inseamna ceva, ei nu stiu ca si votat 100% el ramane nul.

    Apreciază

    • parereamea said, on noiembrie 4, 2009 at 3:37 pm

      Site-urile lui Basescu fusesera clonate si aparuse o parodie pe ele. Si-au revenit intre timp.
      De aceea le postasera.

      Apreciază

  11. razbointrucuvant said, on noiembrie 4, 2009 at 1:06 pm

    @ saccsiv:

    Linkul de la Libertatea e tot acolo, si in el e tot tacamul: poze porno, video. etc. La asta ma refeream. Chiar nu are sens. Si textul e prea mult…

    Nici noi n-am vrea sa mai auzim de ei, dar asta e situatia, trag beneficii din orice se poate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 1:35 pm

      Fratii mei razboinici,

      Dupa cum v-am scris si pe e-mail, am fost foarte tulburat dupa ce am cititi stirea in Libertatea. Cateva ore n-am mai putut lucra, am plans si m-am rugat.

      Articolul l-am scris exact precum altele, indicand si sursa. Nici nu-l scriam daca nu dadea Patriarhia comunicatul.

      Am sters de tot referirea la Libertatea

      Apreciază

    • JC said, on noiembrie 4, 2009 at 2:01 pm

      Acum acest articol nu mai are subiect. Este ca si cum as spune ceva fara sa ma bazez pe nimik. Fara link-ul din Libertatea pare doar ca saccsiv are o ura personala fara dovezi impotriva unui … Teoctist [fostul Patriarh???].

      Ciudat. Link-ul trebuia sa raman dar cu un advertisment scris cu rosu ca e explicit si pentru cei cu stomacul tare.

      Apreciază

  12. john said, on noiembrie 4, 2009 at 1:41 pm

    OFF TOPIC dar posibil foarte relevant pentru cei care mai au indoieli apropo de vaccinul anti-porc.

    Echipajul unei nave US NAVY vaccinat cu vaccinul anti-porc s-a imbolnavit- 347 de oameni si au fost inregistrate decese. Stirea este neconfirmata dar se pare ca provine de la sotiile marinarilor care au fost amenintate de catre US NAvy sa-si tina gura pentru ca info este clasificata. Daca este asa, si este foarte probabil ca asa este, atunci asta este cea mai neagra confirmare a actiunii letale a vaccinului. Deci 347 de oameni bonavi majoritatea grav si unii dintre ei morti (printre care si capitanul vasului)

    Surse in ordinea relevantei:
    http://www.clipser.com/watch_video/1362067%3Ehttp://www.clipser.com/watch_video/1362067
    si

    http://thedrcoldwellreport.blogspot.com/2009/10/swine-flu-vaccine-kills-347-navy-crew.html
    si

    http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=776%3Aunconfirmed-swine-flu-outbreak-on-us-navy-ship-after-crew-vaccinated-reports-stephen-lendman&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en
    si
    http://www.afterdowningstreet.org/node/465

    Apreciază

  13. john said, on noiembrie 4, 2009 at 1:48 pm

    Inca odata:

    OFF TOPIC:
    347 DE MARINARI DE PE UN VAS AL US NAVY AU CAZUT GRAV BOLNAV, TOTI DUPA VACCINUL ANTI-PORC. DOI SINT DEJA MORTI, UNUL DINTRE EI FIIND CAPITANUL.
    STIREA A TRANSPIRAT CDE LA RUDELE ACESTORA CARE AU FOST AMENINTATE SA-SI TINA GURA, SUBIECTUL FIIND CONSIDERAT SECRET.

    IATA LINK-URILE:
    http://www.clipser.com/watch_video/1362067%3Ehttp://www.clipser.com/watch_video/1362067
    SI
    http://thedrcoldwellreport.blogspot.com/2009/10/swine-flu-vaccine-kills-347-navy-crew.html
    SI AR MAI FI SI ALTELE

    Apreciază

  14. john said, on noiembrie 4, 2009 at 2:05 pm

    Mai detaliat:
    Informatii socante despre rezultatele vaccinarii impotriva gripei
    porcine, pe o nava a US Navy:

    1. Nava anonima a US Navy a plecat pe mare in aprilie, cu un echipaj de
    347 oameni.
    2. Intregul echipaj a fost vaccinat cu vaccinul H1N1, impotriva gripei
    porcine, la scurt timp dupa ce-au plecat pe mare.
    3. Membrii echipajului au devenit bolnavi atat de grav ca alte nave a
    trebuit sa raspunda pentru a le acorda ajutor. 16 doctori la bordul unui
    portavion anonim si alte nave au raspuns. Un total de 50 de persoane al
    Marinei Americane au fost trimise la bord pentru a raspunde la criza.
    4. Doi membri ai echipajului din totalul de 347 au murit – capitanul
    navei (un comandant-locotenen t) si un ofiter.
    5.. cele 50 de persoane trimise la bord pentru a ajuta sunt in
    carantina intr-un spital al Marinei din Balboa, Spania dupa ce 10 dintre
    acestia au contractat gripa de la echipajul navei. La un ultim raport,
    doi dintre cei 50 aflati in carantina se aflau in stare grava.
    6. Din cei 347 de membri ai echipajului care au fost vaccinati, 333 au
    contractat gripa H1N1 din VACCIN. Doi au murit, dupa cum s-a mentionat
    mai sus, si 331 au supravietuit. Doar 14 din 347 marinari vaccinati nu
    au aratat nici un simptom de boala, in urma vaccinarii.
    7. Marina Militara a amenintat toate sotiile echipajului sa pastreze
    tacerea – pretinzand ca toate aceste informatii sunt clasificate. Unele
    au fost mai curajoase si astfel ca aceste informatii ne vin de la ele.
    8. Mai mult, pe portavionul care a oferit asistenta, 415 marinari au
    contractat gripa porcina si sunt in prezent in carantina la bord.

    Apreciază

    • NihilSineDeo said, on noiembrie 4, 2009 at 2:47 pm

      In luna aprilie nici Baxter, nici GlaxoSmithKline, nici Novantis nu scosesera vaccinuri pentru gripa porcina. Iar vaccinurile experimentale se testeaza pe oameni ai strazii (boschetari in limbaj dambovitean) pentru ca dupa ei nu plange nimeni, nu pe cei din marina militara. Deci atentie la stirile inventate de dragul publicitatii !

      Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 4:04 pm

      john

      Sunt sceptic

      Apreciază

  15. john said, on noiembrie 4, 2009 at 2:40 pm

    cred ca totusi e o problema cu primul link: http://www.clipser….vedeti pe al doilea

    Apreciază

  16. spellmaker said, on noiembrie 4, 2009 at 4:24 pm

    @vizitator…..legat de exorcizare pot sa iti spun ca in ziua de azi se urmareste indepartarea practicienilor din biserica.Cineva nu ii vrea.E nevoie de teoreticieni,nu de practicieni.Cat despre exorcizarea de la Tanacu,calugarul preot Corogeanu a gresit.A gresit pentru ca slujba de exorcizare se face de catre minimum doi preoti.Eu cel putin asa stiu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 4, 2009 at 4:34 pm

      CATRE TOTI

      Nu-i mai scrieti lui Dan ca e la spam. Pentru simplul motiv ca sunt crestini, a postat injurii la adresa cititoarelor si amenintari la adresa cititorilor la articolul:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/11/02/mircea-badea-este-suspect-de-gripa-porcina-si-a-semnat-un-angajament-ca-va-sta-izolat/

      Tinand cont ca a recunoscut ca

      „Da sunt nazist. Ai vreo problema comunistule? Deh taranoi de nimic. Si-s simpatizantul lui Nietzsche pe deasupra”, probabil a aparut pe aici ca urmare a articolului:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/30/scuip-pe-mein-kampf-si-pe-ideologia-national-socialista/

      Apreciază

    • Vizitator said, on noiembrie 4, 2009 at 5:36 pm

      E posibil sa fi gresit parintele Daniel, nu stiu. Eu nu ma refer insa la numarul de preoti de care e nevoie pentru o slujba, ci la la pozitia si declaratiile unor clerici sau ierarhi fata de moliftele ortodoxiei, in cazul de fata. Am citit intr-o carte a Parintelui Savatie Bastovoi despre „un preot ortodox care a scris un articol pe doua pagini de ziar, in care incerca sa ii convinga pe cititori ca a venit vremea ca Biserica sa renunte la lepadarile rostite in randuiala Botezului si ca este inadmisibil ca, la inceputul mileniului trei, ortodocsii sa mai scuipe asupra diavolului si sa zica: «Ma lepad de tine, satano!»” (vezi „Pentru cine bat clopotele la Tanacu, Ed. Cathisma, Bucuresti, 2007, pag. 32). Ce poti sa mai spui…

      Apreciază

  17. kosk said, on noiembrie 4, 2009 at 5:27 pm

    Astia se dau de gol singuri, numai un pic trebe pişcaţi ..=)).acum daca deschizi un fir dialoguri cu atei, nazisti&anarhisti, ai o menajerie completa.

    Apreciază

  18. john said, on noiembrie 4, 2009 at 6:40 pm

    am incercat sa dau de sursa mama a stirii cu US Navy… si n-am putut. Asta inseamna ca ceva nu e in regula. imi cer scuze ca m-am grabit ….ca tzatza la maritat.

    Apreciază

  19. john said, on noiembrie 4, 2009 at 7:08 pm

    Merci vizitator! Asta e! Deci pina la urma e ceva in chestia asta.

    Apreciază

  20. john said, on noiembrie 4, 2009 at 7:11 pm

    desi ramine sa fie confirmata de mai multe surse.

    Apreciază

  21. Mihaela said, on noiembrie 4, 2009 at 8:30 pm

    Am gasit un comentariu foarte frumos scris la adresa articolului din Libertatea …
    http://www.sfantulioanrusul.ro/blog/articol/19/calugarul-teoctist-si-biserica.html ..

    Apreciază

    • Vizitator said, on noiembrie 5, 2009 at 9:54 am

      Bravo, Mihaela.

      Iti multumesc pentru ca ai semnalat acest articol. Si eu m-am intrebat cati din cei care s-au grabit sa il desfiinteze pe monahul Teoctist s-au gandit la ce e in sufletul lui acum, cel putin. Ce judecata i-au facut unii, cum l-au sfasiat, cum l-au rupt in bucati… si inima de piatra sa ai si nu are cum sa nu te afecteze.

      Ma bucur deci foarte mult sa citesc acest articol si mai ales ma bucur sa vad ca a fost scris de un vietuitor al schitului Sfantul Ioan Rusul, pe unde am trecut si eu in urma cu cateva luni. Pe atunci inca se mai construia la schit, probabil ca acum a fost terminat. Dar vad ca vietuitorii de acolo nu pun pret pe lucrarea de caramida si de ciment, ci mai ales pe cea a inimii si a dragostei, ceea ce pe mine ma bucura enorm.

      Dumnezeu sa ii intareasca in aceasta lucrare si pentru rugaciunile lor sa il ajute si pe fratele Teoctist si pe noi.

      Apreciază

      • Mihaela said, on noiembrie 5, 2009 at 1:55 pm

        Multumesc „Vizitator”, intradevar sunt niste oameni extraordinari acolo. Si se bucura de fiecare data cand vin oamenii la ei, asa ca nu ezita cand poti sa te mai opresti in acel coltisor de rai al Sfantului Ioan …
        Dumnezeu sa ne lumineze si mai ales sa ne ierte pe toti!

        Apreciază

  22. spellmaker said, on noiembrie 5, 2009 at 7:59 am

    @vizitator––intr-u totul de acord cu tine

    Apreciază

  23. cat said, on noiembrie 5, 2009 at 12:08 pm

    @ Frate Spiridon imi poti spune daca stii ceva de genul acesta si de P.S Nicodim episcop al Severinului?

    Apreciază

  24. john said, on noiembrie 5, 2009 at 12:23 pm

    Nimic mai adevarat decit ceea ce spune articolul semnalat de Mihaela. Numai ca e putin naiv sa mai spui ca presa „oficiala” ar trebui sa dea interviuri cu duhovnici si articole despre sfintii inchisorilor. Am lucrat in presa mai demult. Dupa politicieni cei mai lipsiti de scrupule mai corupti si mai ales de o obraznicie si lipsa de rusine infioratoare sint jurnalistii lu’ peste din Romania, cu citeva exceptii.

    Apreciază

  25. Maria said, on noiembrie 5, 2009 at 2:23 pm

    Saccsiv,
    Scuze nu am vazut ca le-ai scos 🙂 . Am avut grija sa nu ma mai uit pe pagina si sa dau direct la comentarii.

    Apreciază

  26. NihilSineDeo said, on noiembrie 5, 2009 at 4:31 pm

    @ Mihaela, Vizitator si Spellmaker
    Daca puteti sa ii acordati intelegere calugarului Teoctist, ma astept ca maine poimaine sa ii plangeti de mila si lui Iuda.
    „m-am intrebat cati din cei care s-au grabit sa il desfiinteze pe monahul Teoctist s-au gandit la ce e in sufletul lui acum, cel putin. Ce judecata i-au facut unii, cum l-au sfasiat, cum l-au rupt in bucati… si inima de piatra sa ai si nu are cum sa nu te afecteze”
    Eu stiu ca se spune ca trebuie sa uram pacatul si nu pe pacatos, insa in unele cazuri pacatosul se face una cu pacatul, cum e si cazul acestui calugar care dupa ce a fost atat de aproape de Lumina a ales intunericul. La fel ca insusi Lucifer. Sau o sa incepeti sa ii plangeti de mila si lui Lucifer, ca doar, deh, cine stie ce o fii in sufletul lui saracu ?
    Mila asta a voastra in niciun caz nu e data de lucrarea Duhului Sfant in voi…
    Daca Domnul arata mila fata de cei care nu Il cunosc spunand „Tata, iarta-i caci nu stiu ce fac !” pentru cei care cunosc Cuvantul dar nu il urmeaza iata ce zice :
    ” Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca semanati cu mormintele cele varuite, care pe din afara se arata frumoase, inauntru insa sunt pline de oase de morti si de toata necuratia.
    Asa si voi, pe din afara va aratati drepti oamenilor, inauntru insa sunteti plini de fatarnicie si de faradelege.
    Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?”

    Apreciază

    • Mihaela said, on noiembrie 5, 2009 at 9:05 pm

      @NihilSineDeo … iarta-ma …
      Dar uite, cred ca ar trebui sa citesti mesajul foarte frumos lasat de Teofana, (o crestina adevarata, sper ca esti de acord cu mine) pe site-ul Schitului Sf. Ioan Rusul:

      „Dumnezeu sa va rasplateasca pentru felul ortodox in care ne-ati prezentat acest caz. Cel mai uman din cate am citit pana acum. Multi dintre cei care au preluat stirea n-au stiut ce sa faca cu ea. Si au smintit pana la delir. Ce trist…

      I-as intreba pe nefericitii jurnalisti si neinspiratii blogeri cum s-ar fi simtit in situatia inversa: ei de penitenti al acestui pacat si parintele monah ca preot duhovnic. Ce-ati fi simtit rostind acest pacat sub patrafirul sau? ” Mi-e rusine, parinte…Nu pot sa spun”

      Dar ati fi implorat iertrea, nu? Dar daca in locul iertarii ati fi avut parte de o inregistrare audio difuzata prin boxele bisericii, cum v-ati fi simtit? Da, stiu, e absurd. Un preot nu poate face asa ceva. Noi insa, da. Asta e diferenta fundamentala. Si tocmai asta ar fi trebuit sa va dea un strop de smerenie. Pana la caterisire, prin mana sa coboara Harul…Dumnezeu isi cunoaste slujitorii, al Sau este a-i judeca.

      Iar pentru cei care ar avea proasta inspiratie sa se indeparteze de Biserica pentru acest motiv, ii rog fierbinte sa se gandeasca la cei 12 Apostoli. Ei nu l-au parasit pe Hristos pentru tradarea lui Iuda…Fiti crestini cu adevarat ortodocsi, ca timpurile-s grele.

      Sarut dreapta pentru acest articol…”

      Apreciază

  27. Mari said, on noiembrie 5, 2009 at 8:54 pm

    Eu stiu ca un preot nu are relatii cu sotia lui in ziua dinaintea slujirii Sf. Liturghii, ca tine post cu 12 ore inainte. Nu-i asa? Stiu ca PS nostru nu mananca o zi intreaga inainte de Sf. Liturghie si parca 3 zile daca se pregateste sa sfinteasca o biserica. Sunt campanii de discreditare, preotii adevarati nu-s asa.
    M-am uitat si eu. Mi-a stat inima in loc. Era mai bine sa nu fi accesat linkul. Daca ma gandesc ca doar e inceputul… va dati seama ce va urma, valuri de dezvaluiri, si cat de greu va fi sa ne pastram credinta in acele conditii?
    Eu am mers mai departe si mi-am imaginat cum as reactiona daca s-ar descoperi peste noapte cine stie ce lucruri despre duhovicul meu, sau anumite atitudini la care nu te astepti, cum as reactiona? Sau despre Prea Sfintitul la care tin atat de mult…

    Apreciază

  28. spellmaker said, on noiembrie 6, 2009 at 6:46 am

    @Nihil SineDeo Cred ca ma confunzi.Nu i-am luat apararea lui Teoctist.Prefer sa nu comentez asa ceva.Oricum consider ca ,inaltii capi ai bisericii au luat-o toti razna in frunte cu patriarhul.Adevarul il detin cei mici (parerea mea).Ma tem ca totusi comparatia ta dintre Teoctist si Iuda e cam deplasata.(dealtfel ortodoxismul ne invata sa nu facem comparatii).De accord cu tine ca Teoctist a gresit capital,dar rabdare…Dumnezeu ne da tuturor dupa sufletul fiecaruia.Nu te lua dupa penultimul meu comentariu .El se refera la alt coment postat de „vizitator” mai sus.Toate bune

    Apreciază

  29. NihilSineDeo said, on noiembrie 6, 2009 at 9:09 pm

    @Mihaela – „cred ca ar trebui sa citesti mesajul foarte frumos lasat de Teofana, (o crestina adevarata, sper ca esti de acord cu mine)”
    Niciodata nu am sa ma incred in cuvantul unui om, oricat de „crestin” sau”sfant” pare el, atunci cand ideea pe care o transmite este contrara Cuvantului lui Dumnezeu. Iar singurul loc de unde stiu CU CERTITUDINE ca Dumnezeu imi vorbeste este BIBLIA. In exemplul dat de tine, lasa-ma te rog sa iau de bun ce a zis Hristos (vezi citatul din postul meu de mai sus) in loc de ce zice Teofana, caci parca nu spun lucruri similare…
    „Iar pentru cei care ar avea proasta inspiratie sa se indeparteze de Biserica pentru acest motiv, ii rog fierbinte sa se gandeasca la cei 12 Apostoli. Ei nu l-au parasit pe Hristos pentru tradarea lui Iuda…Fiti crestini cu adevarat ortodocsi, ca timpurile-s grele.”
    Cazul in sine, mai ales daca este singular, sau cu caracter accidental nu poate indeparta de Biserica niciun om cu mintea intreaga. Singurul lucru care i-ar putea îndepărta pe oameni de Biserica Ortodoxa este tocmai lipsa unor reactii ferme si tolerarea in Biserica, in continuare, a celor cu vicii similare.

    @spellmaker – primeste scuzele mele pentru confuzie.

    Apreciază

  30. spellmaker said, on noiembrie 7, 2009 at 8:17 am

    @NihilSineDeo-fara probleme

    Apreciază

  31. georgeg said, on noiembrie 11, 2009 at 10:00 pm

    totusi, care e probabilitatea ca acest film sa fie trucat ? (adica personajele executante din film sa fie de fapt altele)

    Apreciază

  32. […] COMUNICATUL PATRIARHIEI in legatura cu difuzarea in LIBERTATEA a filmarii actulului homosexual al lu… […]

    Apreciază

  33. anonim said, on noiembrie 20, 2009 at 5:22 am

    Sunt atatea lucruri bune in Biserica pe care ar trebui sa le aratati. Sunt preoti mari ca pr. Arsenie Papacioc, pr Parvu si altii cu care se pot da interviuri. Nu mai distrugeti imaginea Bisericii ca a gresit un tinerel neinfranat.

    Apreciază

  34. constantin said, on decembrie 31, 2009 at 10:36 am

    biserica este formata din credinciosi care au fiecare slabiciunile lor.Daca un credincios a pacatuit,inseamna ca a fost doborat de o patima.Cine este omul care nu are patimi?Si daca le are,de ce judeca pe cineva ca si cum el ar fi perfect?Parintele pacatuind a pierdut o lupta dar nu razboiul.Daca Dumnezeu a ingaduit sa fie smerit prin denuntarea pacatului in mod public,este totusi un semn ca Dumnezeu il iubeste dar ca trebuie sa plateasca pentru fapta comisa aici in viata.La judecata universala se va judeca fiecare fapta a noastra in fata tuturor neamurilor care au exstat de-a lungul veacurilor.Oare atunci vom avea curajul sa osandim stiind ca ne vine randul si noua pentru a da socoteala.Cei care osanditi pe cei cazuti,amintiti-va de pilda cu Maria Magdalena,poate va mai reveniti.Monahul este un razboinic cu duhurile raului.Acestea,cunosc foarte bine slabiciunile luptatorului,aspect care conduce la unele infrangeri temporare,chiar definitive.Iar unii dintre noi (care nu avem legatura cu razboiul duhovnicesc)ne grabim sa punem sare pe rana.Inainte de a decide sa judecam un preot,ar trebui sa ne facem un amplu proces de constiinta si sa vedem daca nu sunt mizerii mai mari in sufletul nostru(mai ales la pacatele cu gandul).

    Apreciază

  35. constantin said, on decembrie 31, 2009 at 11:04 am

    Tara are exponentiii pe care ii merita.La fel si biserica.Cum credeti ca am putea avea o biserica fara credinciosi care au facut avorturi si alte pacate grave,iar expontii sai sa fie eretici?Sau o biserica cazuta cu lideri fara prihana?Asadar,daca dorim sa avem preoti,conducatori spirituali buni, trebuie sa realizam o schimbare in bine incepand cu noi,in felul acesta vom influienta si pe cei din jur.Daca fiecare vom proceda asa vom putea crea un curent puternic religios care va spulbera conducatorii care nu se vor regasi pe directia lui.Altfel liderii influienti,profitand de pasivitatea noastra spirituala,vor conduce corabia intr-o directie gresita ,iar cei care vor dori sa scape ,va trebui sa sara din ea.
    Concluzie:vrem preoti mai buni?Sa fim noi mai buni si sa influientam si pe cei din jurul nostru.

    Apreciază

  36. […] COMUNICATUL PATRIARHIEI in legatura cu difuzarea in LIBERTATEA a filmarii actulului homosexual al lu… […]

    Apreciază

  37. Dan said, on septembrie 18, 2013 at 1:53 pm

    Catre comentatorul Dan.
    Faptul ca mi-ai furat Nick-ul si te dai altcineva spune mult.
    Saccsiv,te rog sa-i stergi comentariile si sa-l banezi pentru ca a pus comentariile in numele meu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.