SACCSIV – blog ortodox

Noua doctrina a Ucrainei: „retragerea pas cu pas” / Armata britanică „nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni”, susține generalul Sir Rob Magowan, șef adjunct al Statului Major al Apărării

Posted in Marea Britanie, razboi, RUSIA, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on martie 31, 2024

Gandul: RĂZBOI în Ucraina, ziua 766. Zelenski vorbește despre „retragere pas cu pas”/Noi demisii la Kiev

Preşedintele Volodimir Zelenski admite că forţele ucrainene vor trebui să se retragă „cu paşi mici”, dacă Kievul nu primeşte ajutorul militar promis de SUA.

Până acum, Congresul american a blocat acordarea de asistență militară Ucrainei.

Zelenski? „Nu avem apărare aeriană, nici rachete Patriot”

„Dacă nu există sprijinul SUA, înseamnă că nu avem apărare aeriană, nici rachete Patriot, nici bruiaj pentru războiul electronic, nici cartuşe de artilerie de 155 de milimetri”, a declarat Zelenski pentru Washington Post.

Lipsa de muniţii, a mai spus liderul ucrainean, „înseamnă că trebuie să te descurci cu mai puţin. Cum? Desigur, să ne întoarcem. Să scurtăm linia frontului. Dacă se rupe, ruşii ar putea ajunge în oraşele mari”.

Preşedintele Joe Biden a cerut Camerei Reprezentanților să aprobe pachetul de ajutor militar şi financiar, dar șeful Camerei, Mike Johnson, blochează aprobarea invocând prioritățile interne.

În interviu, Zelenski a precizat că Ucraina compensează penuria de rachete cu armament şi sisteme de apărare aeriană produse în ţară, „dar nu este suficient”.

Altfel, Kievul anunță că armata va continua să atace ţinte din Rusia, inclusiv rafinăriile de petrol.

Zelenski a dezvăluit că reacţia Washingtonului la aceste atacuri nu a fost una pozitivă, dar, a precizat liderul de la Kiev, Ucraina folosește propriile drone.

„Ne-am folosit dronele. Nimeni nu ne poate spune că nu putem. Dacă nu există apărare aeriană care să ne protejeze sistemul energetic şi ruşii îl atacă, întrebarea mea este: de ce să nu le putem răspunde? Societatea lor trebuie să înveţe să trăiască fără benzină, fără motorină, fără electricitate. Ne vom opri când Rusia va opri acești pași”, a conchis Zelenski.

Demisii la Kiev

Volodimir Zelenski continuă să demită demnitari de rang înalt. Vineri, a dat afară doi adjuncţi din administraţia sa şi a numit un fost înalt oficial din domeniul securităţii în funcţia de ambasador în Republica Moldova, informează Reuters.

Un decret prezidenţial a anunţat demiterea lui Andrii Smîrnov, care era responsabil de chestiunile de politică juridică, şi a lui Oleksii Dniprov, care a condus aparatul administraţiei prezidențiale. Aceştia se numărau printre cei 10 adjuncţi ai şefului de cabinet al preşedintelui Zelenski, Andrii Yermak.

În locul lor au fost numite Olena Kovalska, care a făcut parte dintr-un grup care îl consiliază pe preşedinte cu privire la crearea unui tribunal care să judece Rusia pentru invadarea Ucrainei, şi Irina Mudra, care a fost adjunctă a ministrului Justiţiei.

Tot vineri, Zelenski a anunțat numirea lui Oleksii Danilov, fostul şef al Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei, drept ambasador în Republica Moldova.

Danilov fusese demis săptămâna trecută din funcţia de şef al Consiliului de Securitate.

 

Libertatea: „Apărarea noastră a fost compromisă”. Generalul Sîrskîi admite avantajul copleșitor în armament al rușilor pe linia frontului: „Șase la unu”
Trupele ruse depășesc de șase ori forțele ucrainene pe linia frontului în ceea ce privește cantitatea de armament aruncată în luptă, provocând Kievului pierderi de trupe și poziții, a dezvăluit comandantul-șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, recent numit în această funcție, într-un rar interviu, publicat vineri, 29 martie, potrivit agenției France Presse, citată de The Moscow Times.
„În urmă cu câteva zile, avantajul inamicului în ceea ce privește muniția trasă era de aproximativ șase la unu”, a declarat Sîrskîi, pentru agenția ucraineană de știri Ukrinform.
„Forțele de apărare îndeplinesc acum sarcini de-a lungul întregii linii vaste a frontului, cu arme și muniții puține sau deloc”, a avertizat generalul supranumit „Leopardul zăpezii”, precizând că situația este „tensionată” în unele zone.

Sîrskîi a preluat funcția de comandant-șef în luna februarie, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe popularul predecesor al acestuia, generalul Valeri Zalujnîi.
Șeful armatei a adăugat că, în ultimele luni și săptămâni, Rusia a „crescut semnificativ activitatea aviatică, folosind KAB-uri, bombe aeriene ghidate, care ne distrug pozițiile”.

Kievul face presiuni pentru ca Congresul american să adopte un pachet de ajutor militar în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care este de mult timp blocat de republicanii fideli fostului președinte Donald Trump.
„Sperăm să primim de la partenerii noștri mai multe sisteme de apărare antiaeriană și, cel mai important, rachete”, a declarat Sîrskîi.

„Am fi și mai recunoscători dacă acest ajutor ar veni mai repede și în cantități suficiente”, a adăugat generalul.
Ucraina a pierdut teritorii pe care „fără îndoială că le-ar fi păstrat” cu „un număr suficient de sisteme de apărare antiaeriană și obuze de artilerie”, a mai declarat comandantul-șef.

„Trebuie să recunoaștem că nu am reușit să obținem un succes mai mare în timpul ofensivei de la Harkov pentru că ne-au lipsit resursele”, a adăugat Sîrskîi.
„Apărarea noastră a fost compromisă”, recunoaște Sîrskîi. Avertisment dur în privința Harkovului
Kievul a recucerit teritoriul din apropierea orașului Harkov din estul Ucrainei în 2022, dar Rusia continuă să atace regiunea de frontieră.

Sîrskîi a avertizat Rusia să nu încerce să recucerească Harkovul, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, spunând că ar fi „fatal pentru ei”.
„Lipsa resurselor și a cantității necesare de muniție le-a permis rușilor să sape adânc tranșee în sudul Ucrainei, în regiunea Zaporojie”, a adăugat generalul.

Rusia a construit linii masiv fortificate în sud, pe care Ucraina nu a reușit să le străpungă în contraofensiva sa din 2023.
„Asaltul asupra acestor poziții, fără un sprijin aerian eficient, ne-a costat pierderi umane și de echipamente”, a recunoscut Sîrskîi.

„Cel mai recent caz este Avdiivka”, a adăugat el, referindu-se la orașul de pe linia frontului, din regiunea Donețk, pe care Rusia l-a cucerit în februarie.
„Din cauza bombardamentelor constante cu bombe aeriene ghidate, integritatea apărării noastre a fost compromisă”, a mai admis Sîrskîi.

„Lipsa de muniție pentru artileria noastră a jucat, de asemenea, un rol negativ. Acest lucru a făcut imposibilă desfășurarea unei lupte eficiente de contra-baterie”, a adăugat el.
„Pentru a evita încercuirea și a salva vieți, am decis retragerea din Avdiivka”, a explicat generalul.

G4Media: Armata britanică „nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni”, susține generalul Sir Rob Magowan, șef adjunct al Statului Major al Apărării

Marea Britanie nu ar putea lupta cu Rusia mai mult de două luni, a recunoscut adjunctul șefului Statului Major al Apărării, relatează The Telegraph.

Generalul-locotenent Sir Rob Magowan a declarat că forțele armate vor trebui să gestioneze „riscul operațional” care rezultă din faptul că nu dispun de resursele pe care și le-ar dori în războaiele viitoare.

Afirmația vine după ce Grant Shapps, ministrul britanic al Apărării, a declarat parlamentarilor că a făcut lobby pe lângă premierul Rishi Sunak și Jeremy Hunt pentru a obține mai mulți bani pentru apărare în bugetul recent, dar nu a reușit să obțină o creștere.

În fața parlamentarilor din cadrul Comisiei de apărare a Camerei Comunelor, ofițerul superior al Royal Marines a declarat: „Am fost foarte clar că suma de bani pe care o cheltuim pentru muniții în acest moment… care este semnificativă… nu face față, în toate domeniile, amenințărilor cu care ne confruntăm. Trebuie să cheltuim mai mulți bani, peste programul record, pentru ceea ce numim apărare integrată împotriva rachetelor”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: Europa are slabe sanse de succes intr-un razboi cu Rusia, daca nu renunta URGENT la autodistrugatoarea politica Net Zero si la legumizarea propriului tineret

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Costelo said, on martie 31, 2024 at 6:46 pm

    Dacă nu este fake merită văzut https://t.me/RoMatrixOffChannel/12098?single

    Apreciază

    • Dan said, on aprilie 1, 2024 at 12:14 am

      Nici unul din cele 2 personaje nu merită atenţie: nici moşul senil, nici doamna Gaga.

      Apreciază

  2. scorțișoară said, on martie 31, 2024 at 8:56 pm

    https://www.facebook.com/share/rvxu7Frr8wMuH5jW/

    Apreciază

  3. scortisoara said, on martie 31, 2024 at 9:02 pm

    Putin imi pasa de fustele ravasitoarei ca oricum astia ( catolicii)se duc in biserici degeaba ….

    https://www.activenews.ro/stiri/Carmen-Iohannis-in-fusta-mini-la-slujba-de-Inviere-FOTO-188461

    Apreciază

  4. Anonim said, on martie 31, 2024 at 11:02 pm

    Din cate stiu, el e protestant.

    Apreciază

    • Grig said, on aprilie 1, 2024 at 11:04 am

      Protestantii au revenit la biserica-mama in 2017, asta oficial, ca altfel, de vreo suta de ani sunt tot impreuna, mascat.

      Apreciază

  5. geo said, on aprilie 1, 2024 at 8:01 am

    Na belea…dupa declaratiile sefului adjunct al armatei britanice

    https://www.g4media.ro/armata-britanica-nu-ar-putea-lupta-cu-rusia-mai-mult-de-doua-luni-sustine-generalul-sir-rob-magowan-sef-adjunct-al-statului-major-al-apararii.html

    https://www.memri.org/reports/hamas-official-ghazi-hamad-we-will-repeat-october-7-attack-time-and-again-until-israel

    Apreciază

  6. geo said, on aprilie 1, 2024 at 8:02 am

    Apreciază

  7. geo said, on aprilie 1, 2024 at 10:00 am

    https://t.me/Volnici/33092

    Apreciază

  8. X said, on aprilie 1, 2024 at 11:07 am

    Cat tupeu sa crezi ca rezisti militar Rusiei doua luni!… Nu se dezmint briții, ca otrava pamantului.

    Apreciază

    • San said, on aprilie 1, 2024 at 8:30 pm

      Ce va mai uitați în gura englezului ?! Sunt militari de parada, n-au câștigat nici un război; strălucesc în istoria militara prin retrageri rusinoase:Coloniile americane, Crimeea 1856, Dunquerque ’40,Malaya ’41 Africa de Nord și Rommel ’42, Arnhem’44, Suez ’56.Cainii de război ai nmrnknilor !

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.