SACCSIV – blog ortodox

Se cam fâsâie moda mașinilor electrice: motivul pentru care mulți șoferi revin la motoarele diesel

Posted in MASINI ELECTRICE by saccsiv on martie 31, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/se-cam-fasaie-moda-masinilor-electrice-motivul-pentru-care-multi-soferi-revin-la-motoarele-diesel_3277487.html

masini electrice

Moda mașinilor electrice pare să apună ușor, ușor, iar oamenii revin tot mai mult la motoarele diesel. Șoferii descoperă că există o mulțime de motive pentru a renunța la mașinile electrice, de la încărcătoare defecte și creșterea costurilor de asigurare până la degradarea bateriei și autonomia redusă pe vreme rece, informează iNews.

Călătoria inaugurală a noului Jaguar I-Pace al lui Guy Stenhouse în 2019 nu a decurs bine. Traseul său de 145 de mile, de la Glasgow la Sedbergh, în Cumbria, a fost presărat cu puncte de încărcare – dar majoritatea nu au vrut să-i încarce mașina, ceea ce înseamnă că o călătorie care ar fi trebuit să dureze aproximativ 2 ore și 45 de minute a durat șapte ore.

„M-am oprit la fiecare stație de încărcare pe care am putut, am conectat mașina la încărcător doar pentru a constata că nu funcționa”, spune el.

„Asta a însemnat că nu am putut folosi decât încărcătoare lente și am putut obține doar aproximativ 13 mile de încărcare de fiecare dată. Am ajuns acasă la miezul nopții”.

Mulți șoferi de vehicule electrice (EV) vor fi auzit versiuni ale acestei povești sau chiar au avut ei înșiși un necaz similar.

Șoferii revin la motoarele diesel

Potrivit comerciantului auto independent Motorpoint din Marea Britanie, 56% dintre șoferii de vehicule electrice vor opta pentru un tip de combustibil alternativ, iar benzina va domina cu 30%.

Mark Carpenter, director executiv al Motorpoint Group, afirmă: „Este clar că unii au descoperit că un vehicul electric nu este potrivit pentru ei. Nu pare să existe un singur motiv. În schimb, este vorba mai degrabă de o serie de factori, de exemplu, mutatul într-o locuință fără încărcător acasă, un nou loc de muncă care necesită un drum mai lung sau prețul ridicat al încărcărilor în locuri publice.”

Scad vânzările marilor producători

Au existat și alte indicii care au atras atenția în întreaga industrie. În luna februarie, s-a raportat că Apple a renunțat la planurile sale de a intra pe piața vehiculelor electrice. Vânzările și acțiunile Tesla sunt, de asemenea, în scădere, la fel ca și valoarea vehiculelor electrice second-hand în comparație cu cea a vehiculelor cu motor cu combustie internă.

Au existat, de asemenea, informații alarmante despre incidente în care sistemul de frânare al vehiculelor electrice nu a funcționat.

 

Comentariu saccsiv:

Autoritatilor nu le pasa:

Comisia Europeană a anunțat pachetul „Fit to 55”. Se va interzice vânzarea de mașini noi pe benzină și motorină începând cu 2035

Proiect UE: Maşinile mai vechi de 15 ani ar putea avea interzis la reparaţii

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lica said, on aprilie 1, 2024 at 10:27 am

    Masinutzele de jucarie „electrice” sunt foarte POLUANTE (bateria – productie/”reciclare”/depozitare deseu), NESIGURE (iau foc ca paiele…e doar o chestiune de timp) si sunt create pentru CONTROL (incarci 8h si mergi cateva sute de km, fara greutate).

    Daca te pune NEACU’ s-o incarci ‘rapid’ – pai, adio ‘baterie’ in foarte scurt timp.

    TOTUL PENTRU CONTROL !

    Apreciază

  2. scortisoara said, on aprilie 1, 2024 at 11:40 am

    https://www.instagram.com/reel/C5HFwCUtBUu/

    supermarket fara angajati

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on aprilie 1, 2024 at 12:12 pm

    Noul Testament după Textul Bizantin (Majoritar). Două versiuni (pdf)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.