SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Protest pro Palestina la Bucuresti. Ample proteste in lume. La Londra a fost enorm: peste 100 000 de oameni / COMPARATIE: Numarul de civili morti in Ucraina cu numarul de civili morti in Gaza

La mitingul din Bucuresti au luat parte în jur de 600 de persoane, printre care și cetățeni români, nemți, sirieni sau iranieni, conform https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26623710-foto-noi-condamnam-nu-suntem-acord-uciderea-civililor-ambele-parti-cum-fost-protestul-pro-palestina-bucuresti.htm

La Londra au fost peste 100 000:

Conform https://www.agerpres.ro/politica-externa/2023/10/20/cel-putin-4-137-de-morti-in-gaza-in-urma-bombardamentelor-israeliene-peste-1-400-de-morti-in-israel–1190219 din 20.10.2023:

Cel puţin 4.137 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene de la începutul războiului între Israel şi gruparea islamistă Hamas, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza.

Potrivit armatei israeliene (IDF- Israel Defense Forces), circa 1.500 de luptători Hamas au fost ucişi în contraofensiva care i-a permis să recapete controlul asupra zonelor ocupate de Hamas.

Conform https://www.digi24.ro/stiri/externe/oms-2-800-de-morti-in-gaza-si-peste-11-000-de-raniti-in-bombardamentele-care-au-transformat-cladirile-in-ruine-2545201 din 17.10.2023:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că peste 2.800 de oameni au murit și peste 11.000 au fost răniți în bombardamentele israeliene lansate după atacurile Hamas.

Comentariu saccsiv:

Evident, intre timp au mai fost ucisi si alti civili.

Deci cum necum sunt mii de civili morti in Gaza. Asta este unul dintre motivele pentru care striga aia in piete. Dar este doar ultimul motiv si nu este singurul. Problema palestineana nu a aparut acum si nici macar cand a fost creat Hamasul, ci are zeci de ani. Voi scrie un articol separat pe tema asta.

Revenind la ceea ce se petrece acum in Gaza, Ion Cristoiu considera ca „Nu o să răspundă NIMENI de numărul mare de decedați”:

Voi ce parere aveti?

Sa comparam cu ce se petrece in Ucraina. Conform https://bucpress.eu/onu-anunta-numarul-victimelor-civile-in-razboiul-din-ucraina/

De la 24 februarie 2022, când a început atacul armat pe scară largă al Federației Ruse, până la 10 septembrie 2023, OHCHR a înregistrat 27.149 de victime civile în această țară: 9.614 morți și 17.535 răniți. Acestea au inclus: 21.941 de victime (7.481 de morți și 14.460 de răniți) pe teritoriul controlat de Guvern, unde au avut loc victimele: regiunile Donețk și Luhansk 10.545 de victime (4.262 de morți și 6.283 de răniți); În alte regiuni: 11396 pierderi (3219 morți și 8177 răniți).

5208 morți (2133 morți și 3075 răniți) pe teritoriul ocupat de Federația Rusă cu pierderi: În regiunile Donețk și Luhansk: 3581 morți (794 de morți și 2787 de răniți); În alte regiuni: 1627 pierderi (1339 de morți și 288 de răniți).

In text cred ca este o greseala acolo unde scrie 5208 morți (2133 morți și 3075 răniți)”. Probabil trebuia scris 5208 victime (2133 morți și 3075 răniți).

Deci in total, din februarie 2022 si pana in septembrie 2023 (adica in 19 de luni) au murit in Ucraina 9614 civili = 7481 civili in teritoriul controlat de Kiev + 2133 civili in teritoriul controlat de Rusia.

Altfel spus, conform ONU, Rusia a ucis 7481 civili iar Ucraina 2133 civili. Asadar, Israelul deja a ucis in cateva zile mai multi civili decat Ucraina iar in ritmul acesta foarte probabil ca pana in cursul lunii noiembrie va depasi si Rusia.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai_T said, on octombrie 22, 2023 at 2:23 pm

    Ultima cină ? Echipajul de pe un partavion american a fost servit cu friptură și homar

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/last-meal-crew-of-us-aircraft-carrier-get-steak-lobster-dinner-tonight

    https://pbs.twimg.com/media/F8_eEH-WgAAZuCc?format=jpg

    Există un zvon că echipajul de pe portavionul american Gerald Ford a fost servit cu friptură și homar la cina de ieri seară. Ultima masă ?
    O astfel de cină extravagantă de obicei e rezervată pentru zile de sărbătoare … ceea ce ieri n-a fost … sau când vin ordine care ar putea demoraliza echipajul. Cum ar fi ordinul de a intra în război ? Un fel de „ultima masă” înainte ca cinva să tragă cu niște rachete Kinjal și să facă praf portavionul ?

    Apreciază

  2. pamaio said, on octombrie 22, 2023 at 3:52 pm

    Apreciază

  3. mircea.v said, on octombrie 22, 2023 at 7:42 pm

    Nimeni nu mai vorbeste despre limitarea platilor cash si constrangerea de a folosi din ce in ce mai mult cardul, si alte mijloace electronice de plata.
    Si lucrul asta e mentionat explicit in Biblie, Apocalipsa cap 13:

    16. Şi ea face pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

    Nu mai se poate zice ca si la acte biometrice/electronice, card de sanatate…, “unde scrie in Biblie despre asa ceva?”.
    Si cu toate astea, lumea tace, bor tace ca de obicei, lumea nu face legatura cu Apocalipsa. Mi se pare incredibil.
    Avem “profesorii” nostri pt aceste vremuri, Sf Paisie Aghioritul, Staretul Antonie, Parintele Justin, parintele Elpidie cu ce a spus in 2013 (ca apoi a luat-o pe aratura), plus Sfintii Parinti din vechime.
    Dar, din toate documentele (.doc) si cartile care le am, am gasit clar vorbind despre disparitia banilor doar la Sf Paisie, care a vorbit pe tema asta intre 1986 si 1994 (1994 anul trecerii la Domnul), si la inginerul Sandersen, mai jos, 1993. Cu siguranta s-a mai vorbit, dar extrem de putin.

    Din cartea “Staretii despre vremurile din urma”
    „. Noi, la fel, trecem la societatea fără numerar (banii lichizi vor fi scoşi din uz). La început va fi utilizată cartela de credit, iar mai târziu implantarea numărului.”
    (Discursul doctorului C. Sandersen, inginer-constructor în domeniul microschemelor computerizate, în vara anului 1993, în oraşul Spokane, statul Washington)

    Sf Paisie in “semnele vremurilor”
    “Vor forţa astfel lucrurile şi vor spune: “Vă veţi mişca numai cu cartele; banii se vor desfiinţa”. Va da cineva cartela la magazin şi va cumpăra, iar vânzătorul va lua banii din bancă. Cel ce nu va avea cartelă, nu va putea nici vinde, nici cumpăra.”
    “Aşadar, în spatele sistemului perfect al “cartelei de ajutorare”, al asigurării prin computer, se ascunde dictatura mondială, sclavia lui Antihrist. …ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei, căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”

    Si cu platile cu cardul este exact ca la orice propunere diabolica a sistemului. Nu te impotrivesti, vei fi incalecat. Cel mai recent exemplu, vaxinarea covid. Tarile unde poporul s-a vaxinat peste 70%, le-au sugrumat aproappe toate libertatile. Nu esti vaxinat, nu ai voie nici sa mergi cu autobuzul, nici aia, nici ailalta… In tarile cu procente sub 50%, nu s-a putut intampla asa ceva pt ca acel procent spunea ca poporul nu vrea, si se va opune la masurile lor restrictive.
    Inainte de pandemie, la marile magazine plateau 3, maxim 4 din zece cu card sau telefon smart. Deci, atunci nu se putea introduce o restrictie severa pe cash. Dupa pandemie, 7-8 din zece platesc cu card sau scule smart. Asa ca, conditia majoritatii a fost indeplinita, si drept urmare guvernul, prin ministrul de finanate care e si preot, impune restrictie severa in utilizarea banilor lichizi.

    Cred ca acest carlig – disparitia banilor lichizi/restrictionarea folosirii lor, este carligul cel mai puternic al sistemului pt a-l face pe om sa primeasca pecetea- cipul implantat. Este vorba de viata de zi cu zi.

    SI ma gandesc ca atunci si diavolul face tot ce se poate ca acest subiect sa nu fie abordat, sa nu se vorbeasca pe tema asta, sa nu se faca legatura cu Apocalipsa cap 13 si 14. Alta explicatie nu gasesc la faptul ca se tace asa de greu.

    Chiar daca e ora 25, nu mai trebuie platit decat cu bani lichizi. Si in acelasi timp, informarea poporului, fiecare dupa puterile lui.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 22, 2023 at 7:55 pm

      mircea.v

      Cum frate nimeni? Foarte putini e una, nimeni este cu totul altceva.
      Iertare ca raspund astfel, dar mi-am macinat sanatatea ca sa tot scriu, tocmai pentru ca majoritatea nu scriu. De aceea, cand am citit cuvantul „nimeni”, a fost foarte dureros.

      Apreciază

  4. mircea.v said, on octombrie 22, 2023 at 9:13 pm

    Iertare,

    normal ca exceptia e blogul saccsiv, caruia nu am ce sa-i reprosez. Poate au mai fost si alte bloguri care au scris. Era vorba mai mult de o vedere de ansamblu, si ca se vorbeste extrem de putin pe tema asta, si ca nu se face legatura cu Apocalipsa. „Nimeni”, e gresit.,

    Apreciază

  5. Radu Humor said, on octombrie 23, 2023 at 12:17 am

    Miliardarii au făcut din Israel și Statele Unite jucăriile lor, folosind armatele, economiile și tehnologiile acestor două țări pentru a-și promova planurile de dominare a lumii.

    Natura ascunsă a legăturilor dintre SUA și Israel a fost perfectă pentru planurile lor. Această alianță informală a fost cel mai bun loc pentru a pune la cale cucerirea lumii de către finanțele globale, departe de privirile indiscrete.

    Comercializarea tehnologiei de supraveghere și control dezvoltată de Israel în teritoriile ocupate și folosirea acesteia în întreaga lume este partea nevăzută a operațiunii actuale, dar trebuie luată la fel de în serios.

    Chiar în acest moment în care Forțele de Apărare Israeliene intenționează să curețe Gaza, Statele Unite, Uniunea Europeană și multe alte țări pun în aplicare politici radicale de limitare a libertății de exprimare pe internet.

    Aceasta nu este o coincidență, este partea de bază a planului militar. Expertiza Israelului în urmărire și supraveghere, în controlul internetului și în controlul psihologic a fost privatizată și vândută puterilor corporative din întreaga lume, care o folosesc pentru a urmări și manipula cetățenii din Statele Unite și China, din Germania, din Rusia, practic peste tot folosind tehnologii și expertiză controlate de firme israeliene de IT și informații.

    Aceste forțe, care nu au nimic de-a face cu evreii lucrători din Israel, dar totul de-a face cu Israelul care este ascuns în pânza de păianjen, au preluat funcțiile IT ale guvernelor locale din Statele Unite și, din ce în ce mai mult, ele sunt spațiul în care funcțiile poliției sunt externalizate către forțe care nu au de dat socoteală în fața legii.

    Fie că este granița cu Mexicul, fie că este vorba de centrul orașului Detroit, Statele Unite devin teritorii ocupate.

    A spune că Statele Unite sunt ocupate de Israel nu este corect, dar Israelul este folosit ca mijloc. Un mijloc pentru a extinde controlul corporativ asupra noastră.

    SE VA STRIGA DIN NOU „MOARTE EVREILOR!”

    În cele din urmă, trebuie să recunoaștem că, pe măsură ce acest proiect de control total global începe să se prăbușească, cei bogați și puternici se vor lansa rapid într-o campanie de „învinovățire a evreilor”, așa cum au făcut-o în anii 1930.

    Prăbușirea financiară va fi pusă pe seama Israelului și a „evreului” denigrat. Să nu aveți nici o îndoială că așa va fi.

    Dacă Netanyahu îi numește pe palestinieni „animale” astăzi, viitorii politicieni din Statele Unite și Europa nu vor ezita să se refere la evrei în termeni similari pentru a evita dezvăluirea identității celor care se ascund în spatele pânzei de păianjen întinse în cenușa contaminată a Imperiului Britanic.

    Iată-ne, deci! Îi vedem pe copiii care i-au văzut pe germanii și pe polonezii furioși strigând „Moarte evreilor!” – și ce fac ei?

    Colaborează cu forțele obscure care pun la cale lichidarea tuturor palestinienilor din Gaza.

    O karma oribilă s-a produs.

    Ce facem acum?

    Nimeni de pe holurile guvernului american nu îndrăznește să admită că acest atac asupra Israelului a fost probabil planificat de un grup disperat de israelieni bogați ca o modalitate de a se asigura că administrația lor coruptă rămâne la putere.

    Dar toți cei din Washingtonul știu acest adevăr interzis. Le este însă frică să o spună.

    Nimeni nu îndrăznește să admită că această campanie de curățare a Gazei este concepută perfect încât să declanșeze un război cu Iranul, care va duce inevitabil la un război cu Rusia și apoi la un război mondial.

    Dar toată lumea din Washington știe exact ce se întâmplă. Și știe de ce.

    Cei de pe holurile guvernului, arătând atât de respectabili și de autoritari, repetă ficțiuni, platitudini și basme de adormit copiii, în timp ce știu dintr-o oglindă întunecată că se întâmplă ceva cu totul diferit.

    Că porțile iadului au fost deschise larg, chiar dacă sunt decorate cu ornamente frumoase pentru a le face să pară mai puțin periculoase.

    PACE ȘI ADEVĂR

    Iată-ne deci în Era Monștrilor!

    Ce este de făcut? Există un singur răspuns. Pacea este răspunsul.

    Dar trebuie să fie o pace reală, o pace spirituală, o pace înrădăcinată în moral, în onestitate. Nici o fraudă nu ne poate aduce pacea.

    Și care este soluția? Există o singură soluție. Există un singur medicament în cabinet care poate să vindece această cangrenă sufletească.

    Acesta este purgativul caustic pe care nu vrem să îl bem.

    Acel tonic amar cunoscut sub numele de Adevăr.
    Emanuel Pastreich este președinte al Institutului „Asia”, un think tank cu birouri în Washington D.C., Seul, Tokyo și Hanoi, și director general al Institutului pentru Medii Urbane Viitoare.

    Pastreich și-a anunțat candidatura ca independent la președinția SUA, în 2020, dar s-a retras după scurt timp.
    Mai multe la :
    https://www.activenews.ro/opinii/Ultima-faza-a-Marii-Resetari-Al-III-lea-Razboi-Mondial-Un-candidat-la-presedintia-SUA-rosteste-Adevarul-Interzis-185148

    Apreciază

    • San said, on octombrie 23, 2023 at 8:26 am

      Războiul lui Gog și Magog…Urmăriți Isaiia și Revelația, pe harta veche ce conține denumirile originale ale pământurilor „The world as known to the hebrews, according to the mosaic account”

      Apreciază

  6. nightcrawlercyp said, on octombrie 24, 2023 at 11:10 am

    Problema e complicata. In primul rand cu musulmanii nu se poate cadea la pace. Cel putin cu cei reali. Aia de la noi care mananca porc si beau țuică sunt doar cu numele. In al doilea rând nu putem ignora faptul ca și Israelul e vinovat. In al treilea rand ambele parti au manifestat ura asupra crestinilor din zona. Iar in al patrulea America a finantat acest razboi cu bani pt ambele părți (6 miliarde dolari dati de Biden gruparii Hamas). Deci ce putem face: putem ajuta non-musulmanii care fug de acest război si sa nu escalam situația intervenind militar de o parte sau alta.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.