SACCSIV – blog ortodox

Români trădători sau sondaj mincinos? Avangarde: 54% dintre români sunt de părere că unirea cu Republica Moldova nu ar trebui să aibă loc în viitor

Sursa: https://cursdeguvernare.ro/54-romani-impotriva-unirii-romaniei-cu-republica-moldova.html

Aproximativ 50% din respondenții unui sondaj realizat de Avangarde au declarat că în cazul unui referendum organizat mâine ar vota împotriva unirii cu Republica Moldova, iar 54% sunt de părere că această unire nu ar trebui să aibă loc în viitor.

Pentru unire s-au exprimat 31% din intervievați, care ar vota la un referendum imediat, și 33% – care ar aproba reunificarea în viitor.

Sondajul a fost realizat în perioada 26.04.2023 – 29.04.2023. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă (18 ani și peste) la nivel național. Metoda culegerii datelor este CATI (telefonic).

Întrebările și răspunsuri cele mai importante din sondajul intitulat „Sentimentul unionist in România; anticipând viitorul”:

  • „Dacă mâine s-ar organiza un referendum pentru unirea cu Republica Moldova dumneavoastră personal cum ați vota?”, 50% spun că ar vota împotriva unirii, 31% pentru unire și 13% spun că nu sunt hotărâți.
  • „Credeți că Republica Moldova ar trebui să fie acceptată de urgență în UE?”, 41% spun da, 30% spun nu, iar 29% nu știu sau nu răspund.
  • „În cazul unei invazii militare a Rusiei în Republica Moldova credeți că România ar trebui să ajute cu trupe statul moldovean?”, 56% spun nu, 29% spun da, iar 15% nu știu sau nu răspund.
  • „Dar cu tehnica militară?”, 48% spun da. 35% spun nu, iar 17% nu știu sau nu răspund.
  • Întrebați ce părere au despre „actuala Președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu”, 38% au zis că bună, 19% proastă, 2% foarte bună și 2% foarte proastă.
  • „Credeți că ar fi o variantă bună ca Maia Sandu să candideze la Președinție în România?”, 76% au zis că nu. Doar 5% au zis că da. 19% nu pot aprecia sau nu răspund.

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cristian27070 said, on mai 4, 2023 at 7:02 pm

    Nu sunt tradator dar nu vreau unirea, in schimb sper la o uniune a spatiului crestin-ortodox.

    Apreciat de 3 persoane

    • NumaiCă said, on mai 5, 2023 at 11:31 am

      Pașolna turbinca!

      Apreciază

    • gheorghe said, on mai 5, 2023 at 4:00 pm

      Pai te contrazici: unirea ortodoxa este chiar o unire mai larga; nu poti ajunge la ea „in salturi”, treci prin cea mai apropiata ca sa ajungi [si] la ce mai de departe.
      Altfel nu e unire si asociatie.
      Asta, ca sa fim realisti.

      Asa-i ca eroii si martirii nostri au murit ca prostii pentru a fi un neam unit?

      Apreciază

  2. Gogu said, on mai 4, 2023 at 7:02 pm

    Raspuns corect e ca romanii sunt prosti si mai bine nu ar fi întrebați. Nu caut sa jignesc, doar analizez prin prisma cifrelor. Cine nu e de acord cu mine vorba cea mai îndrăgită romanului: Asta e!….

    Apreciază

    • Ana Maria said, on mai 4, 2023 at 9:45 pm

      romanii sunt prosti, in frunte cu tine

      Apreciază

    • abc said, on mai 5, 2023 at 9:41 am

      Orice unire, ACUM, cu Moldova, este doar spre a baga Romania in razboi cu Rusia.
      O reintregire a Romaniei, se va face, cu ingaduirea Lui Dumnezeu, poate, dupa acest razboi si asta daca nu se va inscauna antihrist.
      Si apoi, poate ca Dumnezeu are alt plan de mantuire al lumii. Observ o renastere a ortodoxismului in lumea in zonele in care mamele mai nasc copii, in zonele occidentale, unde mamele isi ucid copii (avorteaza), puterea satanei e totala, Biserica e distrusa, toul moare. Dar in zonele unde se nasc copii totul renaste.

      Gogu, dar de ce romanii sunt prosti si nu ar trebui intrebati ?

      Apreciat de 1 persoană

      • cristian27070 said, on mai 6, 2023 at 3:41 pm

        Nu au fost intrebati in legatura cu familia traditionala?

        Apreciază

    • gheorghe said, on mai 5, 2023 at 4:04 pm

      Stii cum tu cum e facut articolul pretinzand ca e un sondaj?

      Si sa stii ca sondajele au fost inventate de un individ prin anii ‘1930, tocmai cu acest scop – sa manipuleze.
      Asa ca:
      – nu e facut in realitate pe „romani”. Nici referendumul nu spune ce vor romanii ci cei care „spun” ceva, dintre cei care ajung ls cabina…
      – e facut dupa metode etichetate „stiinta’ fara a ava vreun fel de stiinta cu exceptia aritmeticii datelor de intrare, „atent selectionate”

      Vorba cuiva – sa nu ne „ducem dupa fenta”!

      Apreciază

  3. Bond said, on mai 4, 2023 at 7:47 pm

    S-au votat chiar acum puscariile pentru toti romanii-orasele de 15 minute!

    Apreciat de 1 persoană

  4. vlad tepes said, on mai 4, 2023 at 9:02 pm

    https://www.stiripesurse.ro/lege-in-parlament–banii-cash-dispar-din-romania-peste-tot-vom-plati-doar-cu-cardul_2900645.html

    Ne apropiem cu pasi repezi de sclavia totala, si in Romania!

    Apreciat de 1 persoană

  5. arhanghelulred said, on mai 4, 2023 at 9:23 pm

    Iar sondaje … nu ne-am lamurit cum este cu statistica …

    … aia cu mancatul a doi pui … de unde rezulta ca fiecare mananca cate unul …

    Apreciază

  6. Ana Maria said, on mai 4, 2023 at 9:43 pm

    Da ce intrebare, verdict, ai pus Saccsiv! Ei bine, nu, romanii de rand nu sunt tradatori iar sondajul e posibil sa fie corect. De ce de urgenta sa fie acceptati? pana acum nu a fost timp sa se limpezeasa apele, acum de urgenta implicarea in rahat!

    Apreciază

  7. Ciprian-Ionut Panait said, on mai 4, 2023 at 10:13 pm

    As zice sondaj manipulat mai degrabă. Daca alegi esantionul din grupul celor spalati pe creier ..

    Apreciază

  8. Ciprian-Ionut Panait said, on mai 4, 2023 at 10:15 pm

    de asemenea observ ca nu spune cat e esantionul samd. Sa zicem ca e 1000 de persoane din Bucuresti Timisoara si Cluj. Se poate numi reprezantativ?

    Apreciază

  9. Eduard said, on mai 4, 2023 at 10:31 pm

    Sondajele aste sunt o abureală…Procentul real este peste jumătate vor unirea. Încearcă și ăștia marea cu degetul…

    Apreciază

  10. Nikos said, on mai 5, 2023 at 12:45 am

    Nu avem de ce sa ne unim cu Rep Moldova, care ar fi scopul? Sa marim colonia? Noi nu ne mai apartinem, suntem o colonie kazhara. Pentru ei ar fi mai bine daca si-ar pastra statutul de neutralitate momentan. Ideal ar fi o uniune ortodoxa sub tutela rusilor, singurii care pot garanta securitatea la nivel regional sau chiar global, precum si prezervarea credintei ortodoxe. Legile lor interne trebuiesc adoptate si la noi cat mai urgent.

    Apreciază

  11. Mihai Rapcea said, on mai 5, 2023 at 9:12 am

    Sondajul a fost influențat de întrebările referitoare la implicarea Moldovei în conflictul cu Rusia. Românii nu vor să plătească cu un război unirea cu Moldova, de aici și răspunsurile pe invers

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 5, 2023 at 12:28 pm

      Mihai Rapcea

      Poate.
      Pe de alta parte, au fost, totusi, doua intrebari:
      – referendum imediat
      – in viitor

      Apreciază

  12. marius2509 said, on mai 5, 2023 at 12:22 pm

    Am intrat de curiozitate sa vad datele pur tehnice legate de acest sondaj si am gasit asa: „Volumul esantionului 850 de subiecti”. Imi e greu sa cred ca 850 oameni pot sa fie reprezentativi la nivel national. In plus, daca alegi, chiar si aleator, numerele de telefon din lista membrilor UDMR de exemplu, probabil 70-80% or sa spuna ca vor autonomie sau chiar alipirea cu Ungaria si or sa publice mare cum ca „Romanii vor unirea cu Ungaria…”. Aici nu scrie nicaieri sursa esantionului, nici macar daca e urban sau rural, ca sa nu mai spun de o eventuala distributie la nivel national. Poate au facut sondajul in randul membrilor USR…

    Apreciază

  13. carla said, on mai 5, 2023 at 1:20 pm

    Desigur. Și cu Maia președinte ? Și cu Transilvania alipită Ungariei ? Cum să nu !
    Lucrurile sunt prea încâlcite. La cat „bine” s-a făcut Romaniei de când „ne-am eliberat de tiranie”, nu-i de mirare să nu mai acceptăm chiar nimic nou. Prea suntem momiți cu zăhărelul, ca să nu manifestăm prudență. Cred că asta reflectă sondajul, nu neapărat trădare.

    Apreciază

  14. Florinache said, on mai 5, 2023 at 2:14 pm

    Ordinea fireasca ar fi iesirea din UE si apoi reintregirea teritoriala.
    Daca nu iesim din UE unirea este degeaba.

    Apreciază

  15. NumaiCă said, on mai 5, 2023 at 3:03 pm

    M Eminescu:
    Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austriaci, nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă. (Timpul, 1 martie 1878)

    Nimic în limba românească nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba românească nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă româneşte, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă românească e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.
    Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice […].
    Un stat român înconjurat de state slave poate să fie pentru vrăjmaşii poporului român o iluziune plăcută; pentru români însă el este o nenorocire, care ne prevesteşte un nou şir de lupte, o nenorocire, pentru care nu ne mângâie decât conştiinţa trăiniciei poporului român şi nădejdea de izbândă. (Timpul, 10 februarie 1878)

    Apreciază

  16. timisorean1 said, on mai 6, 2023 at 2:06 am

    In momentul asta sunt total impotriva unirii. De ce sa i aducem in iadul nostru? Eventual sa ne scoata ei pe noi din uie. Pe de alta parte, moldovenii sa faca ceva sa scape de nenorocita aia si de influenta odioasa si in crestere a ue/nato. Apoi om mai vedea ce va fi…

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2023 at 9:42 am

      timisorean1

      54% dintre români sunt de părere că unirea cu Republica Moldova nu ar trebui să aibă loc în viitor
      Indiferent ce viitor…

      Apreciază

      • timisorean1 said, on mai 8, 2023 at 11:12 pm

        Cine stie ce o fi cu sondajul. Poate a fost usor manipulat de anumite forte din sistem care nu vor Romania in razboi. Ca sa vada decidentii ca nu suntem curiosi de manevrele lor de „unire”… Partea negativa din sondaj poate sa fie de fapt un bine in actuala situatie. Daca situatia se va schimba in bine si procentele vor fi altele.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 9, 2023 at 11:07 am

        timisorean1

        Intrebarea era in viitor.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.