SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Ce fel de Ucraina susținem?

Posted in CORUPTIE, neonazisti, trafic de copii, traficul de persoane, Ucraina by saccsiv on mai 1, 2023

De curand, Bogdan Chirieac declara la tv ca, pana la invazia rusa, Ucraina era cel mai corupt stat din Europa. Iar Bogdan Chirieac nu poate fi acuzat ca ar fi … filorus.

Si nu este singura personalitate din mass-media din Romania care declara acest lucru.

Iata si ce putem citi pe Global Research la What Kind of Ukraine Do We Support?:

Ce fel de Ucraina susținem?

De Patrick Pasin, 01 Aprilie 2023, Global Research

Alexey Fedorenko/Shutterstock

Sloganul ‘Sprijin pentru Ucraina’ continuă să înflorească. Oare știu cei care îl promovează că ucrainenii au fost cei mai martirizați oameni din Europa ÎNAINTE de război? Tocmai din cauza persoanei pe care Occidentul o prețuiește… președintele Zelensky.

În rezumat, iată ce ne ascunde presa noastră și care ar trebui să ne facă să ne gândim la sprijinul nostru sincer și prietenos față de poporul ucrainean.

O țară fără copii

În anul 2021, numărul deceselor a depășit numărul nașterilor cu 442 279.[1] Este o cifră uluitoare pentru o populație de aproximativ 41 de milioane de locuitori: înseamnă că mai mult de 1 % din populație a dispărut literalmente în acel an, ca să nu mai vorbim de efectele emigrării.

În ianuarie 2022, ultima lună înainte de Operațiunea Specială, situația s-a înrăutățit și mai mult: au existat aproximativ 57.000 de decese, dar numai 18.000 de nașteri, un multiplu de peste trei.

Deși diferența a fost mai mică în anii anteriori, aceasta era încă într-un excedent negativ de șase cifre de la revoluția Maidan din 2014 și înainte. În acest ritm, poporul ucrainean va dispărea în una sau două generații, mai ales că mulți dintre refugiați și emigranți nu se vor mai întoarce, indiferent de forma pe care o va lua Ucraina la sfârșitul războiului.

La aceasta se adaugă acum dezastrul în curs de desfășurare, în care peste 200.000 de bărbați care au fost uciși în floarea vârstei nu vor mai avea copii. Iar măcelul continuă: acum adolescenții sunt cei trimiși pe front. Cine își poate imagina consecințele pe termen mediu și lung pentru însăși existența poporului ucrainean?

Ținutul laboratoarelor de război ale SUA

Potrivit datelor OMS și ale autorităților locale, inclusiv ale Asociației Medicale, ratele de infectare cu HIV/SIDA, tuberculoză, hepatita B și C rămân printre cele mai ridicate din Europa și din lume. Tuberculoza s-a răspândit chiar și acolo într-o formă unică, foarte rezistentă la medicamente[2].

De asemenea, țara este afectată de epidemii violente de rujeolă, în ciuda unei rate ridicate de vaccinare, dar și de gripă porcină, botulism, leptospiroză, difterie etc.[3], care nu se regăsesc nicăieri altundeva în asemenea proporții.

Analizele medicale efectuate de ruși pe mii de prizonieri de război ucraineni arată că o treime dintre ei au fost infectați cu hepatita A, mai mult de 4% au un sindrom renal și 20% au febra West Nile[4].

Concluzia pripită a presei ar fi că au fost supuși ani de zile unor experimente biologice [de către ruși]?

Realitatea este alta.

Departamentul american al Apărării a recunoscut la 9 iunie 2022 că a stabilit ‘colaborări’ cu 46 de laboratoare ucrainene, evident în… scopuri pașnice.[5] În realitate, Pentagonul nu ‘colabora’, ci opera direct laboratoare de război biologic în Ucraina încă din 2014, încălcând astfel Convenția privind armele biologice din 1972. Acest lucru a fost documentat încă de la Maidanul din 2014, inclusiv, de exemplu, un raport al unui fost agent al SBU, serviciul de informații ucrainean, care a dezvăluit că ‘moartea subiecților de testare a fost autorizată ca parte a conducerii sale’.[6] În acest caz, ‘subiecții de testare’ sunt ucraineni, nu șobolani de laborator.

Se descoperă, de asemenea, că aceste cercetări extrem de periculoase aveau ca scop îmbunătățirea proprietăților patogene ale ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și altor boli letale.[7] Printre prioritățile identificate se număra și studiul agenților patogeni bacterieni și virali care pot fi transmise de la lilieci la oameni, cum ar fi agenții patogeni ai ciumei, leptospirozei, brucelozei și coronavirusurilor… Coronavirusurile liliecilor? Nu ne amintește asta de ceva? Să adăugăm că un program militar intitulat ‘Covid-19’ a fost finanțat în noiembrie 2019, cu trei luni înainte ca OMS să dea acest nume unei pandemii mondiale care nu a terminat în a face prima pagină a ziarelor.[8] Simplă coincidență?

În orice caz, nu există nicio îndoială că populația civilă și soldații ucraineni au fost folosiți pe post de cobai timp de ani de zile de către armata americană, cu complicitatea Kievului. În plus, aceste arme biologice reprezintă o amenințare directă pentru noi, căci cine poate garanta că acești viruși mortali se vor opri la granițele noastre? Ce fac Comisia Europeană și guvernele noastre pentru a ne proteja de această amenințare?

Ținutul neonaziștilor

Reuters estimează că sunt peste 100.000 de persoane pe care unii le numesc ‘naționaliști mainstream’ sau neonaziști. Fie că se numesc Azov, Aidar, C14 etc., aceștia otrăvesc viețile ucrainenilor încă din 2014, și nu doar populația rusofonă, ci și, de asemenea, minoritățile maghiare, evreiești, romi, LGBT…[9].

În special, aceștia au participat la uciderea a mii de oameni în Donbass, situație care are caracteristicile genocidului în sensul Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid din 9 decembrie 1948. Mai mult, mărturiile arată că aceste batalioane ale morții au fost plătite cu până la 10.000 de dolari pentru uciderea sau capturarea oricărui separatist[10]. O afacere bună într-o țară ale cărei valori democratice și progresiste ne sunt vândute în mod constant.

De asemenea, ei nu ezită să intre înarmați în tribunale pentru a amenința judecătorii, iar în administrații pentru a constrânge primarii și guvernatorii. Ei obligă chiar unele municipalități să îi plătească ca milițieni pentru a asigura securitatea cetățenilor. Deoarece Ucraina este și țara fără justiție, după cum vom vedea mai jos, ei au toate drepturile, inclusiv crima, violul, tortura, jaful, șantajul etc. Bineînțeles, cu complicitatea poliției.

Iar când Batalionul Aidar a fost desființat de către autorități în anul 2016, membrii săi au blocat o arteră din Kiev și au încercat să ia cu asalt Ministerul de Interne[11]. După un astfel de act, ne imaginăm că pedepsele cu închisoarea au fost severe… N-a fost așa! Ordinul de desființare a fost anulat, iar ei au fost integrați în forțele armate ucrainene, ca și celelalte batalioane neonaziste după acordurile de la Minsk, și trimiși să își comită crimele în Donbass.

Drept urmare, aceștia devin… aliații noștri, întrucât Occidentul s-a aliat cu Ucraina pe viață și pe moarte (mai ales pe cea a ucrainenilor, cel puțin la început…).

Ținutul corupției

Acest subiect ar necesita un întreg capitol, deoarece corupția este un fenomen endemic în Ucraina. În 2015, CNN a raportat că aceasta a costat bugetul de stat aproximativ 10 miliarde de dolari[12]. Nici o instituție internațională nu se lasă păcălită de această realitate. De exemplu, Curtea de Conturi Europeană a declarat într-un raport din 2016 că nu avea cunoștință de utilizarea ultimelor 11 miliarde de euro trimise Ucrainei[13]. Pe de altă parte, aceasta a afirmat că „riscurile reprezentate de oligarhii vechi și noi rămân ridicate”. Cum să admiți mai bine corupția fără să folosești acest cuvânt?

Cu toate acestea, miliardele continuă să curgă, de la UE, SUA, FMI etc. Ciudat, nu-i așa?

Pentru a nu secătui fluxul acestor fonduri nemărginit de generoase, problema corupției este tranșată definitiv de Curtea Constituțională a Ucrainei (CCU) prin decizia sa dramatică din 27 octombrie 2020: aceasta absolvă guvernul, înalții funcționari și judecătorii de orice responsabilitate pentru fals în declarații de avere[14].

Ca urmare, un judecător care ar fi declarat doar proprietatea unei case modeste din Kiev este acum protejat de lege dacă se descoperă că deține și o vilă somptuoasă pe Coasta de Azur. Cel puțin deciziile judecătorești vor fi luate mai rapid: ele vor depinde doar de grosimea plicurilor plătite. Același lucru este valabil și pentru politicieni și funcționari publici. Țara corupției a devenit și țara fără justiție. Și viceversa.

De atunci, bineînțeles, miliardele continuă să curgă în Ucraina. De fapt, suntem siguri că liderii ucraineni sunt singurii care îi ‘iau’? Nimic din această sumă uriașă de bani nu este împărțit la vedere cu partea occidentală, care îi trimite în butoiul Danaidelor care a devenit Zelenskyland?

Oricum ar fi, este cert că aceste zeci de miliarde, la care noi contribuim, nu au fost în beneficiul poporului ucrainean și nici al păcii.

Țara fără o legislație a muncii

Când a izbucnit războiul, partidele de opoziție și mass-media care nu au urmat linia oficială, au fost rapid interzise. Fără îndoială, o demonstrație a valorilor democratice pentru a face pe placul Comisiei Europene… La fel de îngrijorător, autoritățile au decis, prin Legea 5371, ratificată la 17 august 2022 de președintele Zelensky, să elimine codul muncii în companiile cu mai puțin de 250 de angajați, adică pentru mai mult de două treimi din populație[15].

De aici încolo, există doar contracte negociate ‘liber’ cu angajatorul, care poate impune, de exemplu, săptămâni de 50 sau 60 de ore (de muncă) și chiar mai mult. Angajații nu mai beneficiază de protecție juridică, iar sindicatele nu mai au niciun mijloc de acțiune. Ucraina a devenit, din punct de vedere juridic, un paradis pentru patronii pungași.

Desigur, un lucrător poate refuza un astfel de contract, dar este sigur că își va găsi un alt loc de muncă care să nu-i impună aceleași constrângeri, din moment ce toate companiile, în afară de multinaționale, beneficiază de acest regim excepțional?

Trebuie remarcat faptul că legea a fost adăugată în ultima clipă la faptul că ea va rămâne în vigoare atât timp cât va dura legea marțială. Cine poate garanta că nu va mai fi în vigoare, fie și numai pentru a ‘fluidiza’ piața muncii? Cine poate garanta chiar că, odată cu viitoarea criză din Uniunea Europeană, nu va fi impus același tip de lege, evident pentru binele angajaților?

Țara traficului de persoane

Cele de mai sus conduc ușor la acest lucru, dar lucrurile devin și mai grave: numeroase rapoarte dovedesc că Ucraina este țara copiilor de vânzare, dar nu numai. De exemplu, Raportul privind traficul de persoane din 2021 publicat de Departamentul de Stat al SUA, așadar greu de bănuit că ar fi părtinitor față de Ucraina, raportează următoarele:

PROFILUL TRAFICULUI[16]

„După cum s-a raportat în ultimii cinci ani, traficanții de persoane exploatează victimele naționale și străine în Ucraina, iar traficanții exploatează victimele ucrainene în străinătate. Victimele ucrainene sunt exploatate în cadrul traficului sexual și al muncii forțate în Ucraina, precum și în Rusia, Polonia, Germania și alte părți ale Europei, China, Kazahstan și Orientul Mijlociu. Victimele ucrainene sunt exploatate din ce în ce mai mult în statele membre ale UE[17].”

Ne întrebăm ce face Comisia Europeană, care se laudă rapid cu valorile sale în materie de drepturile omului, pentru a combate acest flagel… Raportul continuă astfel:

„Cei aproximativ 104.000 de copii plasați în orfelinatele de stat sunt deosebit de expuși riscului de a fi traficați. Oficialii din mai multe instituții de îngrijire și orfelinate de stat sunt suspectați de complicitate sau de neglijență deliberată în ceea ce privește traficul sexual și exploatarea prin muncă a fetelor și băieților aflați în grija lor.”

Chiar dacă nu este scris cuvântul, este vorba de pedocriminalitate. ‘Unul din zece copii victime ale traficului de persoane în lume provine din Ucraina’. În acest film difuzat pe Arte[18], aflăm, de asemenea, că ‘aproximativ 40 de adolescenți au fost vânduți unor politicieni locali în scopuri sexuale’. Presa și publicul larg au fost ținuți în afara cazului. Bineînțeles, nu a ieșit nimic și cine poate crede că de atunci virtutea a coborât asupra elitelor din Ucraina?

Și totuși, cine i-a auzit pe Ursula von der Leyen, Charles Michel, Josep Borrell, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Boris Johnson… denunțând aceste încălcări inadmisibile ale drepturilor omului?

Așadar, cine mai vrea să susțină țara de vis a președintelui Zelensky și a NATO, pe care mass-media occidentală o promovează zi și noapte? Oare Ucraina lor merită sprijinul nostru și chiar sacrificiile noastre?

Pentru a ajuta poporul ucrainean și pentru a evita catastrofa care are deja un efect asupra societății noastre, există o singură opțiune: pacea.

Prin urmare, este urgent să nu mai trimitem arme și bani pentru război: acesta trebuie să înceteze din lipsă de arme, nu din lipsă de luptători. În plus, riscăm să ajungem și noi acolo dacă nu oprim această nebunie a liderilor noștri.

Note:

[1]. 714,263 deaths versus 271,964 births. Source: National Statistics Service of Ukraine.

[2]. Hacker group says US biological labs active in Ukraine, Tass, August 25, 2017.

[3]. EXCLUSIVE: Hunter Biden Bio Firm Partnered With Ukrainian Researchers ‘Isolating Deadly Pathogens’ Using Funds From Obama’s Defense Department, Natalie Winters et Raheem J. Kassam, The National Pulse, March 24, 2022.

[4]. Bioterrorisme américain : Le Pentagone n’a pas eu le temps de détruire les preuves à Severodonetsk, Alexandre Rostovtsev, Polit Navigator, traduction Réseau International, July 20, 2022.

[5]. Fact Sheet on WMD Threat Reduction Efforts with Ukraine, Russia and Other Former Soviet Union Countries, U.S. Department of Defense, June 2022.

[6]. Weapon in a Test Tube – How the United States turned Ukraine into a biological testing ground, Donbass Insider, December 8, 2020.

[7]. Statement by Permanent Representative Vassily Nebenzia at UNSC briefing on biological laboratories in Ukraine, March 11, 2022.

[8]. U.S. Department of Defense awarded a contract for ‘COVID-19 Research’ in Ukraine 3 months before Covid was known to even existThe Exposé, April 13, 2022.

[9]. Joint Letter to Ukraine’s Minister of Interior Affairs and Prosecutor General Concerning Radical Groups, Human Rights Watch, June 2018.

[10]. https://fr.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomo%C3%AFsky and Le massacre d’Odessa organisé au sommet de l’État ukrainien, Réseau Voltaire, May 16, 2014.

[11]. La Gestapo ukrainienne… Le bataillon Aïdar fait peur même aux autorités ukrainiennes, Histoire et Société, May 11, 2022.

[12]. George Soros: I may invest $1 billion in Ukraine, CNN Business, March 30, 2015.

[13]. L’UE se demande où sont passées les aides à l’Ukraine, Georgi Gotev, Euractiv.com, December 7, 2016 / Rapport spécial n° 32/2016 : L´aide de l´UE en faveur de l´Ukraine, European Court of Auditors.

[14]. Constitutional Court of Ukraine has struck a blow to anti-corruption reform – NABU statement, National Anti-corruption Bureau of Ukraine (Nabu), October 29, 2020.

[15]. Ukraine’s anti-worker law comes into effect, Open Democracy, August 25, 2022.

[16]. https://www.state.gov/reports/2021-trafficking-in-persons-report/

[17]. Underlined by me.

[18]. Trafic d’enfants au cœur de l’Europe, documentaire réalisé par Sylvia Nagel et Sonya Winterberg, 2019 (ARTE is a French-German TV).

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Filmul de pe „Arte” care arată că Ucraina este o placa turnanta pentru traficul internațional de copii

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Feli said, on mai 1, 2023 at 2:28 pm

    Tare de tot asta, din categoria perlelor de naivitate 😉
    „țara este afectată de epidemii violente de rujeolă, în ciuda unei rate ridicate de vaccinare” – alo, pai FIX otravirea cu vaccinuri duce la tot felul de simptome, oameni buni, hai trezirea!
    http://pro-decizii-informate.ro/productia-vaccinului-antirujeolic/

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on mai 1, 2023 at 2:39 pm

      Feli

      Tu cui te adresezi cu „hai trezirea”?
      Scrie in engleza autorului articolului.

      Apreciază

      • Felix said, on mai 1, 2023 at 3:07 pm

        Tot felul scam sau spam in genul Feli, Radu Humor, Romeo B. etc apar la comentarii pe blog
        Este si asta o tactica de bruiaj sau ambuteiaj!
        Acesta este un simptom de disperare pentru cei ce vor cu deadinsul deturnare pe acest blog😎

        Apreciază

      • Felix said, on mai 1, 2023 at 5:28 pm

        Nicu Steinhardt in dosarele securitatii, Editura Nemira, 2005, p. 194:

        „(…)

        M-am mirat cum a fost posibil ca atatia sa decada in asa hal incat ….sa fie lipsiti de caracter, codosi…
        Am avut mare dezamagire in viata mea, fiind turnat de „crestini” …
        Cea mai sinistra categorie de oameni este cea a turnatorilor, ciripitorii…
        Rau face regimul ca incurajeaza aceasta categorie de oameni decalasati, verosi, lipsiti de bun simt si constiinta, mai ales care-si vand rudele, prietenii, fratii intru credinta…
        Niciodata un regim nu are durata, nu are un fundament solid daca se sprijina pe delatiune, lipsa de caracter si tradare.
        Delatiunea e o metoda necinstita pentru ca datorita ei au fost suprimate numeroase vieti de oameni…”

        Apreciază

  2. kosk said, on mai 1, 2023 at 3:12 pm

    mă fratilor, NU exista „poporul ukrainian”.. cum nu exista in istoria cunoscuta „poporul transilvănean” sau „moldovean”

    Apreciază

    • kosk said, on mai 1, 2023 at 8:22 pm

      saccsiv
      frate, un canal pe Telegram (deocamdată necenzurat) ar fi extrem de util …

      Apreciază

  3. Clement said, on mai 1, 2023 at 3:49 pm

    Cred ca ar trebui sa avem acces la informatii la care nu vom avea acces niciodata, pentru a intelege de unde li-se trag particularitatile la care se face referire in articol.
    Spre pilda, nu pricepem cum a ajuns Ucraina in halul in care a ajuns, conducand o prestigioasa institutie europeeana, respectiv Parlamentul Evreilor din Europa
    https://fr.timesofisrael.com/je-suis-lobama-de-lukraine-declare-un-candidat-juif-aux-elections-presidentielles/
    Si in ideea de a actualiza rolul jucat de importanta comunitate a evreilor din Europa:
    https://eurojewcong.org/
    Ariel Muzicant este presedintele lojei  Bnai Brith Zwi-Perez-Chajes
    Ideea este ca asemenea forțe te asteptai sa intervina si sa impiedice izbucnirea conflictului cu Putin.

    Apreciază

    • Felix said, on mai 1, 2023 at 4:48 pm

      Cuvioasa Matroana:

      Dupa (1990 n.n.) cei vechi
      (neo marxistii n.n.) se vor întoarce în Rusia…
      Iar situația se va înrăutăți mai abitir decât era înainte…
      Cât de rău îmi pare pentru toate!
      Până in vremurile din urmă,
      așa se va trăi…
      Va mai fi un Război Mondial, a adăugat ea, care nu s-a mai întâmplat niciodată (asa cum stim pana acum…)
      Fără Războiul Mondial veți pieri cu totii…
      In Razboi multi vor cădea rapusi…
      Mortii vor fi intinsi pe pamant….
      Seara totul va fi normal (drept și bine) pe pământ, iar când va veti trezi a doua zi dimineața, (veti fi deja îngropati) veti fi sub pământ…

      Anna Vibornova își amintește,

      „Am vizitat-o pe Matrona în timpul Postului Mare (1952), cu puțin timp înainte de a muri…
      Nu vă fie teamă, îmi spune ea, va mai fi un Război asa cum nu a mai fost…
      Ne vom culca intr-un fel și ne vom ridica altfel….
      Cum altfel? ” o întreb….
      „Deh, îmi spune ea, ne vom întoarce la «epoca de lemn»…
      „Matuska”, îi spun eu,
      „ce înseamnă « epoca de lemn»?”
      „Pluguri de lemn”, îmi spune ea,
      „cu asta vom mai putea lucra pamantul atunci…”
      „Și unde vor fi tractoarele pe care le avem acum?”
      Ah, – spune ea – uita de tractoare… Atunci doar plugul de lemn va mai funcționa și viața va fi „frumoasa”…
      Oamenii traiesc acum ca și cum ar fi hipnotizați de o forță demonică teribilă care a intrat în acțiune.
      Este în aer și pătrunde peste tot…
      Pe vremuri, această forță demonică locuia în mlaștini și pustie, deoarece oamenii mergeau regulat la biserică, se spovedeau și se impartaseau cu Sfintele Taine… Cinsteau crucea….
      Casele lor erau protejate de icoane, candelele ardeau, apa sfințită pe care o slujeau preotii era folosita in gospodarii si se stropea cu apa sfintita peste tot si astfel demonii fugeau și se temeau să se apropie…
      Astăzi, însă, aceste case și oamenii înșiși au devenit locuința demonilor pentru necredința lor și lepadarea lor de harul lui Hristos”.

      Ελληνορωμαϊκά!: Στην Κουμμουνιστική Ρωσία γιόρταζαν την Πρωτομαγιά και ΑΥΤΗ τους μιλούσε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
      https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/04/blog-post_757.html?m=1

      Apreciază

  4. Felix said, on mai 1, 2023 at 7:48 pm

    Papa Francisc: Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina – Black News
    https://blacknews.ro/papa-francisc-vaticanul-este-implicat-intr-o-misiune-de-pace-pentru-a-pune-capat-razboiului-din-ucraina/

    Sfantul Apostol Pavel:
    Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.
    Voi însă, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, ca să vă apuce ziua aceea ca un fur (l Tes. 5, 3-4)

    Apreciază

  5. Clement said, on mai 2, 2023 at 3:15 am

    „Razboiul dinaintea razboiului” de Thierry Marignac, jurnalistul francez finantat se Soros pentru a consemna si analiza nivelul coruptiei prin droguri in Ucraina, probabil pentru a gera ⁷
    ⁵si directiona aceasta situatie.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.