SACCSIV – blog ortodox

A început protestul fermierilor din Bulgaria. Fermierii români au anunţat că se vor alătura

Posted in BULGARIA, proteste, Romania, Ucraina, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 30, 2023

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/fermieri-romani-bulgari-proteste-vami-blocate-670054.html

A început protestul fermierilor din Bulgaria. Oamenii sunt nemulţumiţi şi ameninţă că blochează vămile din cauza cerealelor din Ucraina. Şi în România, fermierii sunt extrem de nemulţumiţi şi se plâng de faptul că vor da faliment.

Fermierii români au anunţat că se vor alătura iniţiativei bulgarilor şi vor organza un protest major.

„Am informaţii de ultimă oră. Foarte probabil, Comisia Europeană va anunţa astăzi două lucruri. Unul că forma actuală a ajutorului de 56 de milioane de euro şi împărţirea acestei sume, Polonia – 30 de milioane, Bulgaria – 16 şi România – 10, nu se va schimba. Asta este o lovitură pentru fermierii români şi arată încă o dată că fermierii români, care au ajutat când a venit vorba de Ucraina, dar când a venit vorba despre ei, Comisia Europeană, ca să fiu elegant, face tot ce poate pentru a-i ajuta.

Va exista o declaraţie care va spune că se va construi un alt tip de ajutor cu alte sume pentru acelaşi lucru. Sigur, e doar o promisiune. O delegaţie a Asociaţiei Forţa Fermierilor s-a deplasat la Bruxelles, în faţa Comisiei Europene, în faţa Parlamentului European, să transmită un mesaj foarte simplu.

Fermierii din România merită respectul Comisiei Europene, Uniunii Europene şi acest respect este meritat pentru efortul pe care l-au făcut pentru a asigura securitatea alimentară a României, a Uniunii Europene, pentru faptul că au fost în prima linie a efortului de a ajuta Ucraina în războiul pe care îl are cu Rusia”, a declarat Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

„Fermierii se confruntă cu amenințarea reală a falimentului în masă”

„Noi, reprezentanții Asociației Naționale a Producătorilor de Cereale (NGPA) din Bulgaria și ai Forumului Fermierilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), luând în considerare:

Deteriorarea semnificativă a competitivității producătorilor agricoli bulgari și români, ca urmare a liberalizării comerțului cu bunuri agricole cu Ucraina; situația problematică din sectorul agricol – fermierii se confruntă cu amenințarea reală a falimentului în masă, incapacității să plătească chirii și datorii semnificative între companii; lipsa activității obișnuite de piață din partea comercianților pentru achiziționarea de cereale și plante oleaginoase bulgare și românești; faptul că prețurile de piață din ultimele luni ale tuturor cerealelor și semințelor oleaginoase cultivate în masă nu acoperă costurile suportate pentru producerea lor; depozitele producătorilor de cereale pline de produse agricole cu aproape două luni înainte de recoltă, din cauza blocării pieței locale prin importul intensiv de cereale și oleaginoase din Ucraina și a imposibilității de a realiza producția de cereale și oleaginoase din Bulgaria și România; precum și bugetul extrem de redus al măsurii de sprijin de urgență elaborate pentru sectoarele cerealelor și oleaginoaselor din Bulgaria, Polonia și România, care nu va acoperi nici măcar parțial pierderile agricultorilor, au convenit să demareze acțiuni eficiente de protest cu o singură cerere:

În ceea ce privește Bulgaria și România, nu se prelungește efectul REGULAMENTULUI (UE) 2022/870 al Parlamentului European și al Consiliului din 30 mai 2022 privind importul scutit de taxe vamale a mărfurilor de origine agricolă din Ucraina.

Suspendarea tarifelor de import și a barierelor în comerțul cu Ucraina a fost un angajament comun al UE, dar efectele sale sunt suportate în mod disproporționat de statele membre apropiate de Ucraina.

Acțiunile de protest se vor desfășura după cum urmează:

În Bulgaria : la 29.03.2023, 30.03.2023 și 31.03.2023 la punctele de frontieră cu România din orașele Vidin, Ruse, Silistra și Kardam.

În România: în data de 07.04.2023 la diferite puncte de frontieră, Portul Constanța, București”, se arată într-o scrisoare comună a fermierilor români şi bulgari.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on martie 30, 2023 at 6:18 pm

  Rabinii petiționează guvernul pentru a permite sacrificiul de Paște pe Muntele Templului; Arabii deplâng tentativa

  https://www.israel365news.com/369083/rabbis-petition-government-to-allow-passover-sacrifice-on-temple-mount-arabs-decry-the-attempt/

  Apreciază

 2. Felix said, on martie 30, 2023 at 7:07 pm

  Filmul „IMPLANTED” desconspira planurile guvernelor și mega corporațiilor de afaceri de a implanta microcipuri (Inteligență Artificială) în creierele umane sub forma vaccinurilor nou create
  covid-19 pentru controlul mental al maselor…
  Actiunea este plasata în anul 2023, la trei ani de plandemia globală, care este încă în desfășurare, si prezinta modul în care viața unei tinere este întoarsă cu susul în jos după ce un microcip experimental este implantat în creierul ei și trebuie să lupte din greu pentru a supraviețui…
  Acum se știe că „Illuminati” își arată agenda în filme pentru a testa dacă oamenii au vreo reactie….

  Sfantul Nicolae Velimirovici scria in acest sens:

  Ori de cate ori degetul lui Dumnezeu se arata spre mustrarea si avertizarea oamenilor, cei „putin” credinciosi din toate timpurile socotesc aceasta drept potrivire de fapte (simple coincidente) si inchipuiri ale amagirii de sine (psihoze, teoria conspiratiei etc)…

  IMPLANTED Trailer (2022) Microchip Implant Thriller Movie – YouTube

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: