SACCSIV – blog ortodox

Vânzarea de ouă este raționalizată în magazinele din Marea Britanie pe motiv de inflatie si … gripa aviara

Posted in gripa aviara, Marea Britanie by saccsiv on noiembrie 19, 2022

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/decisiv/criza-oua-marea-britanie-657610.html

Cetățenii din Marea Britanie se confruntă cu o criză a ouălor. Inflația și gripa aviară ar fi principalele cauze ale acesteia.

Vânzarea de ouă este raționalizată în magazinele din Marea Britanie. Măsura a fost luată de lanțurile de supermarketuri după ce livrările au scăzut semnificativ. Totodată, preţurile la mâncare au un ritm de creştere uluitor.

Se pare că Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare epidemie de gripă aviară din istoria sa și înregistrează o creștere rapidă a numărului de cazuri în fermele comerciale, ceea ce afectează aprovizionarea cu ouă.

Și inflația ar fi de vină, aceasta ajungând la 11,1%, mai mult decât s-a preconizat pentru această perioadă.

Cetățenii din Marea Britanie sunt nevoiți acum să cumpere ouă cu porția. Fiecare persoană primește doar 12 ouă.

În luna aprilie a acestui an, se discuta despre o posibilă criză a ouălor în Marea Britanie. Fermierii din UK au acuzat în acel moment supermarketurile că nu i-au ajutat să facă față creșterii costurilor în ceea ce privește producția de ouă, din cauza faptului că nu au ridicat prețurile suficient de mult.

51% dintre fermieri se gândeau atunci să oprească producția de ouă până când situația prețurilor și a veniturilor se îmbunătățește, potrivit diasporaro.co.uk.

 

Comentariu saccsiv:

Pai, da. Uite asa se rezolva treaba: cu o gripa aviara, cu o pesta porcina, cu vaca ragaitoare, bla bla bla. In paralel, ni se ofera variante:

In scolile australiene copiii sunt instruiti sa manance insecte. 1 000 de școli australiene au adăugat în meniul de prânz chipsuri care conțin greieri

FDA aprobă primul produs din carne crescută în laborator pentru consumul uman

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Simion P. said, on noiembrie 20, 2022 at 3:16 pm

    Nu stiu daca e adevarat. La Tesco de langa noi nu sunt our „free range” deja de vreo 2 3 saptamani, dar organice si „normale” sunt la greu. La alt Tesco, un pic mai departe de noi, sunt de toate. Se cauta probabil rationalizarea produselor si selectarea clientelei. Tesco a introdus primul magazin alimentar in Holborn unde numai cu QR Cod poti intra la cumparaturi…

    ‘I went to the UK’s first Tesco checkout-free store and think it will change the future of express shopping for the better’
    https://www.mylondon.news/lifestyle/lifestyle-opinion/i-went-uks-first-tesco-21908515

    Apreciază

  2. […] Vânzarea de ouă este raționalizată în magazinele din Marea Britanie pe motiv de inflatie si …… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.