SACCSIV – blog ortodox

FACIAS a sesizat DNA în privința contractelor de achiziție pentru vaccinuri împotriva COVID-19. Funcționari din Ministerul Sănătății au transmis deliberat informații false

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare in masa, vaccinari, vaccinuri by saccsiv on august 8, 2022

Sursa: https://facias.ro/facias-a-sesizat-dna-in-privinta-contractelor-de-achizitie-pentru-vaccinuri-impotriva-covid-19-functionari-din-ministerul-sanatatii-au-transmis-deliberat-informatii-false/

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat DNA, împotriva funcționarilor din Ministerul Sănătății care au semnat o adresă oficială în care neagă existența unor contracte încheiate cu furnizorii de vaccinuri împotriva COVID-19.

Concret, semnatarii adresei au atestat împrejurări nereale privind inexistența acestor contracte, consecutiv acțiunii de includere a informațiilor despre aceste contracte în categoria celor clasificate/confidențiale, în scopul ascunderii încălcării legii de către oficialii care au încheiat respectivele contracte păguboase pentru statul român.

Deși în actele oficiale ale Guvernului României se arată clar existența unui număr de patru contracte semnate cu producătorii cu care Comisia Europeană a încheiat Acorduri de cumpărare, oficiali ai Ministerului Sănătății au atestat faptul că aceste contracte nu există.

Răspunsul oficial al acestora a venit în urma cererii FACIAS de a fi făcute publice cele patru contracte, pentru a respecta principiul transparenței și pentru corecta informare a publicului larg.

Astfel, negarea existenței celor patru contracte în adresa oficială trimisă FACIAS înseamnă că semnatarii adresei au dezinformat și distorsionat realitatea. De aceea, FACIAS a sesizat DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, prev de art. 321 alin. 1 Cod penal, favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal și abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal.

Actele oficiale ale guvernului care fac referire la cele patru contracte sunt publice, astfel încât din examinarea comparativă a datelor/informațiilor din cele două înscrisuri oficiale, reiese cu evidență că funcționarul din cadrul Serviciului Relații publice și presă al Ministerului Sănătății, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, falsificând astfel înscrisul oficial.

Totodată, funcționarii Ministerului Sănătății au afirmat despre conținutul acestor contracte că este secret și că poate fi comunicat doar cu acordul Comisiei și al producătorilor. Din nou, un fapt nereal, așa cum demonstrează existența publică a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, disponibile pe site-ul oficial al UE.

Acțiunile funcționarilor publici prejudiciază cetățenii, în sensul că neagă acestora dreptul la informare asupra unor probleme de interes public, cum sunt cele legate de sănătatea publică în contextul pandemiei și risipirea banului public pe vaccinuri ce nu sunt folosite și urmează să expire.

FACIAS a cerut în mai multe rânduri explicații oficiale privind cheltuirea iresponsabilă a banilor în procesul de achiziție de vaccinuri împotriva COVID-19 și a solicitat renegocierea contractelor existente, în contextul în care România nu a folosit majoritatea dozelor cumpărate și s-a obligat să mai achiziționeze un număr semnificativ de doze.

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

PLÂNGEREA PENALĂ FACIAS POATE FI CONSULTATĂ AICI

NOTA DE FUNDAMENTARE POATE FI VIZUALIZATĂ INTEGRAL AICI

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on august 8, 2022 at 12:58 pm

  Huligani celebri porniti împotriva celor nevaccinați

  Jason Brennan, profesor american de strategie, economie, etică și politici publice în cartea sa „Împotriva democrației. Politica departe de iraționalitate”, distinge trei categorii de cetățeni democrați. Primul include cetățenii care se caracterizează în cea mai mare parte prin apatie și ignoranță în ceea ce privește problemele politicii: „preferă să-și conducă viața de zi cu zi fără să se gândească prea mult la politică”.

  Din a doua categorie fac parte cetățenii-huligani, care sunt „pentru domeniul politic ca niste fani, fanatici care activeaza in domeniul sportului”, „consumă informații politice, dar părtinitoare” și „de obicei îi detestă pe cei care nu sunt de acord cu ei, deoarece susțin că oamenii cu viziuni alternative asupra lumii sunt proști, rău intenționați, egoiști sau, în cel mai bun caz, profund induși în eroare”.

  Brennan subliniază că cei din această categorie suferă de „prejudecăți de grup”, raportat la o conotație mai negativă: la tribalism. Acest termen înseamnă o tendință de „a dezvolta ostilitate față de alte grupuri, chiar și atunci când această ostilitate este complet nefondată”

  În fine, în a treia categorie fac parte cetățenii care „tratează politica într-un mod științific și rațional”. Opiniile lor sunt ferm întemeiate pe științele sociale și filosofie. Ei se caracterizează prin cunoaștere, iar certitudinea lor ajunge la măsura în care dovezile o permit.”
  De asemenea, „ei pot explica puncte de vedere opuse
  într-un mod in care cei le exprima le găsesc satisfăcătoare. Sunt interesați de politică, dar în același timp rămân echilibrati, pentru că încearcă în mod activ să evite prejudecățile și iraționalitatea”.

  Epoca coronavirusului, care acum poate fi ușor caracterizată ca o eră a „vaccinării obsesive”, a arătat că categoria cetățenilor-huligani include personalități celebre din diverse domenii (jurnalism, artă, sport, politică, drept, medicină etc.), cărora li se oferă sistematic o platformă pentru a inlesni mecanismul de propagandă al sistemului. De obicei, aceștia sunt insidiosi si au un cuvânt de spus, atrăgând prestigiul mai presus de toate prin lumina reflectoarelor și nu prin cunoștințe de specialitate.

  De exemplu, jurnalistul N. Evangelatos la începutul pandemiei (23.4.2020) declarase că oricine „refuză să fie vaccinat pentru că se află în mișcarea anti-vaccinare trebuie urmărit penal”, iar ulterior (6.10.2021) ne-a informat că
  „semi-doctii sunt cei care nu sunt vaccinați”, adică „unii dintre cei care locuiesc printre noi și consideră că le știu pe toate și nu-și recunosc orbirea”.

  Pe urmele lui Evangelatos a mers și criticul de artă D. Danikas, care i-a caracterizat pe cei nevaccinați drept „talibani, fără creier, proști, panicați și iubitori de teorii ale conspirației” (14.11.2021).

  Recent, cetățenii-huligani au demonstrat că pot fi vedete permanente la televiziune, precum Alexis Kougias, care a declarat următoarele:

  „Sunt întru totul de acord cu alegerea Guvernului de a avea dreptul doar cei vaccinați să intre pe stadioane. Varsta medie a celor care nu sunt vaccinați este mică. Deci guvernul se descurcă foarte bine și se muleaza pe pasiunea acestor tineri de a viziona un meci cu echipa”.

  „Sunt absolut devotat opiniei că până și embrionii ar trebui vaccinați. În Grecia, două entitati sociale sunt invincibile. Biserica și prostia. Lumea a fost salvată și nu a avut un număr dramatic de morți la ciuma din 1920, datorita vaccinurilor. Dacă nu am avea vaccinurile, coronavirusul ar fi ceva similar cu lepra și ciuma”.

  „Sunt avocat de 47 de ani și îi cunosc pe oameni. Cei care sunt împotriva vaccinurilor sunt paria din punct de vedere social și politic. Le cunosc apucaturile. Sunt oameni egoiști nemiloși care încearcă să culeagă bani de la companii, beneficii politice, investind în votul a 40% dintre proștii care refuză să fie vaccinați. Eu personal am făcut ambele doze. Nu am avut nici cel mai mic efect secundar, deoarece în cercul meu social din toată Grecia nu cunosc pe nimeni care a primit vaccinul și care sa fi avut vreo problemă.
  Este de neconceput să apară complicații la milioane de persoane vaccinate și această complicații să nu fie vizibile”.

  Declarațiile de mai sus ale ipochimenilor mereu lascivi și, prin urmare, ale nespecialiștilor în stiinte medicale, cum ar fi domnul Kougias, care pe lângă faptul că este pe deplin în concordanță cu naratiunea propagandistică, care se aplică în detrimentul celor vizați ca nevaccinați pentru a-i maguli pe cei vaccinați sa fie uniti într-un front comun unit, plin de pretenții arbitrare și neadevăruri evidente:

  Deși acum este foarte evident că cei vaccinați se îmbolnăvesc și transmit, la fel de mult ca și cei nevaccinați, dacă nu chiar mai grav sau mai rapid decât ei, si domnul Kougias deplânge faptul că „coronavirusul ar fi ceva similar cu lepra și ciuma”!
  De asemenea, în timp ce acum știrile despre efectele secundare grave ale vaccinurilor experimentale, se răspândesc cu mare viteză, domnul Kougias se laudă că „în cercul său social din întreaga Grecie nu cunoaște pe nimeni care a primit vaccinul și care sa fi avut vreo problemă”!

  Bătrânelul Chomsky, înainte de a deveni obedient în favoarea sistemului, în cartea sa „Propaganda și bunul simț” a scris un mare adevăr care trebuie să devină steagul anti-propagandei plandemiei de astăzi:

  „Când ceva ne este prezentat cu o unanimitate aproximativ deplina, acesta ar trebui să ne ridice un semn de avertizare. Nimic pe lume nu este atat de total clarificat. Deci, dacă ni se prezintă o chestiune ca o concluzie, aproximativ într-o unanimitate de pareri, ar trebui să ne facă gândim: Este oare adevarat ceea ce ni se prezinta?”
  În această privință, acest îndemn ar trebui să ne facă să ne punem următoarea întrebare:

  Când (conform clasificării de mai sus) huligani celebri Evangelatos, Danikas și Kougias își întorc săgețile împotriva celor nevaccinați, discreditându-i ca semi-docți, idioți, panicați și talibani, acest lucru nu înseamnă că cei stigmatizati au calitățile exact opuse, și criticii lor îi judecă nefondat?

  Διάσημοι χούλιγκαν εναντίον ανεμβολίαστων. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/08/08/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb/#more-55369

  Apreciază

 2. Clement said, on august 8, 2022 at 4:39 pm

  Da ala de isi zice „doctor”, Arafat adica, pe unde s-a pitit? Sa fie cu Nicolăescu la o sueta pentru a depana amintiri scumpe buzunarului platitorilor de impozite si dragi transplantologilor de pretutindeni?
  Negutatorii de seruri testate pe romani pot face puscarie de ochii alegatorilor, dar pentru ce are la dosar doctorul incapabil sa vorbeasca corect romaneste, puscaria este o pedeapsa in genul pusului la colț.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: