SACCSIV – blog ortodox

CDC are în vedere un vaccin bavarez împotriva variolei maimuțelor, pentru copii, pe măsură ce epidemia se răspândește

Posted in CDC, Centers for Disease Control and Prevention, copii, vaccin by saccsiv on iunie 26, 2022

Sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-23/monkeypox-outbreak-cdc-eyes-vaccine-access-for-kids#xj4y7vzkg

CDC are în vedere un vaccin bavarez împotriva variolei maimuțelor, pentru copii, pe măsură ce epidemia se răspândește

  • CDC estimează că vor fi livrate 500.000 de vaccinuri în acest an
  • Aproape jumătate dintre infecții sunt contractate la nivel local, arată documentele CDC

De Madison Muller și Riley Griffin, 24 Iunie 2022, Bloomberg

Oficialii americani din domeniul sănătății doresc să extindă la copii utilizarea vaccinului împotriva variolei maimuțelor, în condițiile în care epidemia continuă să se răspândească în SUA și în țări din întreaga lume, cu peste 3.300 de cazuri raportate la nivel mondial.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA, elaborează un protocol menit să permită utilizarea la copii a vaccinului Jynneos al Bavarian Nordic A/S , dacă este necesar, potrivit documentelor pregătite pentru o întâlnire a consilierilor agenției care a avut loc săptămâna aceasta. Vaccinul este în prezent autorizat pentru utilizare la adulți și este considerat mai sigur decât vaccinul antivariolic ACAM2000 al Emergent BioSolutions Inc. – care poate fi utilizat și împotriva variolei maimuțelor.

Actuala epidemie de variolă a maimuței a fost observată în principal în rândul bărbaților care au relații sexuale cu bărbați, dar îngrijorarea cu privire la alte populații este în creștere, pe măsură ce s-a înregistrat o creștere a numărului de infecții în SUA și în alte 44 de țări. Răspândirea la nivel autohton este în creștere, aproape jumătate dintre infecții fiind dobândite la nivel local, mai degrabă decât legate de călătorii în străinătate, potrivit documentelor CDC. Variola maimuței se răspândește prin contactul intim cu o persoană contagioasă, cum ar fi atingerea plăgilor infecțioase, precum și prin împărtășirea de materiale precum haine sau așternuturi de pat.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a declarat miercuri că va extinde testele pentru variola maimuței la cinci dintre cele mai mari laboratoare comerciale din țară pentru a monitoriza mai bine răspândirea acesteia, după ce experții au avertizat că SUA nu fac suficient de mult pentru a determina cât de răspândită este de fapt epidemia. De asemenea, departamentul a declarat că ajută spitalele care doresc să dezvolte teste de înaltă calitate pentru variola maimuței.

CDC spune că în prezent există 36.000 de doze de vaccin Jynneos de la Bavarian Nordic în stocul național strategic și agenția se așteaptă ca aproximativ 500.000 de doze să fie livrate în acest an. Guvernul SUA ar putea achiziționa aproximativ 7,9 milioane de doze de la Bavarian, dacă este necesar.

Jynneos se administrează în două doze, la un interval de patru săptămâni. CDC a trimis deja vaccinuri în statele cu cazuri de variolă de maimuță, iar departamentul de sănătate din New York a anunțat joi că va oferi vaccinuri persoanelor eligibile la o clinică temporară.

Documentele CDC arată, de asemenea, că agenția intenționează să efectueze un studiu pentru a vedea în ce măsură o mare parte din SUA a avut o infecție anterioară cu variola maimuței, prin depistarea anticorpilor. Agenția va acorda prioritate secvențierii genomice, care ar ajuta la înțelegerea dacă mutațiile joacă un rol în acest focar actual.

Secvențierea specimenelor

„Secvențiem toate probele pe care putem pune mâna”, a declarat într-un interviu Gregory Armstrong, director al ‘Biroului de detecție moleculară avansată al CDC’ din cadrul ‘Centrului național pentru boli emergente și zoonotice’. Până în prezent, CDC primește specimene de la laboratoarele de sănătate publică, a spus el.

„Toate dovezile de până acum sugerează că virusul se comportă așa cum am anticipat”, a spus el. „Este mult mai stabil decât majoritatea virusurilor și nu anticipăm că va suferi mutații în ritmul în care a suferit SARS-CoV-2”.

Tagged with: , , ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on iunie 27, 2022 at 1:40 pm

    Câtă grijă aveți de noi… Mulțumim!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. acelas said, on iunie 27, 2022 at 5:23 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: