SACCSIV – blog ortodox

A trecut de o mie numarul studentilor arestati in peste 30 de campusuri din SUA deoarece protesteaza impotriva modului in care actioneaza Israelul in Gaza

Posted in EVREI, GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, proteste, SUA by saccsiv on mai 3, 2024

În ultimele zile, peste o mie de studenți au fost arestați pentru demonstrațiile pro-palestiniene în peste 30 de campusuri din SUA. Aceste manifestații au ecouri și în Europa, inclusiv în Franța și Marea Britanie:

Stare de alertă la UCLA: Sute de polițiști au intrat cu forța în tabăra studenților pro-palestinieni din campus (Video) – UPDATE

Cititi va rog si:

Sute de studenți au fost arestați în cele mai prestigioase universităţi din SUA deoarece au participat la proteste în care au cerut ca Israelul să înceteze bombardamentele în Fâşia Gaza. Mulţi dintre ei au fost daţi afară din facultăţi. Mai mulţi congresmeni republicani îi cer preşedintelui Biden să trimită Garda Naţională pentru a face ordine în campusuri

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Geo said, on mai 3, 2024 at 8:05 am

    Apreciază

  2. Geo said, on mai 3, 2024 at 8:16 am

    Apreciază

  3. Geo said, on mai 3, 2024 at 9:12 am

    Apreciază

  4. scortisoara said, on mai 3, 2024 at 9:50 am

    Nu stiu ce sa zic …Pare a fi un atac la adresa Ortodoxiei si nu o curatenie in BOR . Treaba asta e antihristica cu difuzarea filmului chiar de Paste… Un fel de sfidare la adresa lui Dumnezeu .

    Una e una , alta e alta : pt ce expui de Ziua Invierii presurile murdare din BOR ??? Poporul trebuie sa fie in evlavie de Înviere , evlavie catre Dumnezeu nu catre BOR .Pentru ce nu se respecta asta ? Pentru ce tulburarea ? Poporul credincios ( care e credincios) oricum nu se dezice de Biserica daca asta se urmareste . 

    Nu au decat sa faca treaba asta alta data ,in alt context dar nu de Inviere . Ce cred ei ca arata lui Dumnezeu fara ca EL sa stie deja ? Urat !

    https://www.activenews.ro/cultura/Coruptia-si-mafia-homosexuala-din-BOR-si-Sistem-expuse-la-Realitatea-Plus.-Postul-TV-difuzeaza-controversatul-film-21-de-Rubini-chiar-a-doua-zi-de-Pasti-189114

    Apreciază

    • Geo said, on mai 3, 2024 at 10:59 am

      Exact acel muzeu vor vizita turiștii…afara de faptul daca nu va deveni obligatoriu un astfel de pelerinaj…pentru reeducare

      Apreciază

    • Bill said, on mai 4, 2024 at 6:39 am

        Începerea – in trombă – a planificării, finanțării, proiectării pentru  autostrada Moldovei, a început FIX in momentul in care un general american s-a plans ca nu se poate face transport operativ de trupe ( si material militar greu, evident: tancuri, artilerie, milioane de tone de muniție, combustibil, etc) in / prin România, pentru ca NU EXISTA INFRASTRUCTURĂ ADECVATĂ … (începuse deja războiul din Ucraina)
      Adrian Onciu ( un analist f.bun, altminteri), pierde din vedere acest „amănunt” si da prioritate doar factorului economic (sa sperăm ca are dreptate): 

      Rusia și Statele Unite vor continua războiul atât timp cât au de câștigat 

      [..] Așadar, ne pasă de Ucraina, dar într-o foarte mică măsură. Cât timp rușii nu vor ajunge la Odesa și la gurile Dunării, treaba va decurge ”normal”. Ieșirea la Marea Neagră rămâne miza principală, de unde și obsesia Axei Binelui pentru recuperarea Crimeei (o utopie!) și protejarea Odesei cu orice preț.

      Politicienii-marionetă sunt incapabili să explice de ce Rusia ar deveni o amenințare fatală pentru occident în cazul în care ar ajunge la gurile Dunării. Marii proprietari de terenuri din Ucraina l-au atenționat pe Joe Biden că cerealele livrate de Zelensky ar putea deveni necompetitive dacă ajung la destinație pe căi ocolitoare și nu direct cu vaporul. De unde și entuziasmul cu care se lucrează la Autostrada Moldovei pe direcția Vama Siret-București-Constanța, ca alternativă rutieră de transport până la portul aflat sub umbrela NATO.Dacă Ucraina va rămâne la un moment dat fără ieșire la Marea Neagră (în pofida amenințărilor lui Macron), prin Autostrada Moldovei se vor dirija mare parte din exporturile Kievului către occident, via portul Constanța.
        [..]

      Apreciază

  5. dante said, on mai 3, 2024 at 3:26 pm

    https://www.activenews.ro/cultura/Coruptia-si-mafia-homosexuala-din-BOR-si-Sistem-expuse-la-Realitatea-Plus.-Postul-TV-difuzeaza-controversatul-film-21-de-Rubini-chiar-a-doua-zi-de-Pasti-189114

    Departe de a nega pacatele devoalate in acest film „haiducesc” constat din ce in ce mai clar ca acest film este unul cu mare dedicatie. Spun asta pentru ca un regizor de film in calitate de preot ortodox nu ar putea fi de acord ca un film, ce arata niste probleme cu care se confrunta Biserica de cind e Biserica, si probabil vor exista pina la final, sa fie de acord cu rularea acestui film fix in ziua de Paste. Aceasta executie in spatiul public, la o televiziune de scandal, in plin proces electoral, pe linga faptul ca are un aer catolic – inchizitional, arata ca toata treaba e cu dedicatie.

    Anul trecut a fost problema pascaliei, anul asta este acest film cu haiduci de teapa lui Dorel Visan, iar probabil la anu’ va fi problema reunificarii bisericii sub mitra papala. Orice, numai liniste sa nu fie, iar popa Mega cu „smerenie” pune si el umarul. E ca la vaccinul Covid: prima data era foarte greu de procurat si foarte pretentios, nu-l gaseai si se facea cu relatii, dupa care a fost la liber pe un mic si o bere, ca la final aproape ca junseseram sa fim obligati sa-l facem.

    Apreciază

  6. scortisoara said, on mai 3, 2024 at 3:50 pm

    De acord , exista coruptie in BOR . Si ? Au gasit momentul „potrivit „de Inviere sa prezinte acest film . Nu puteau sa mai astepte ? Trebuia musai de Inviere …..

    Apreciază

  7. tomotan said, on mai 4, 2024 at 2:36 am

    eu zic sa vedem filmul si sa comentam dupa ! ca banuiesc ca nu l ati vazut …

    Apreciază

    • scortisoara said, on mai 4, 2024 at 7:48 am

      Asa este . Nu l-am vazut . Dar am sentimentul ca e un adevar spus partial si parca se incearca sa se castige acceptul publicului/populatiei /credinciosilor …pt a inlocui ceva cu altceva . Imi vine in minte episodul tragic cand sotii Ceausescu au fost judecati si ucisi in ziua de Craciun , cu aprobarea tacita a populatiei . Au facut in asa fel incat crima sa para legitima desi nu era si pt asta aveau nevoie de complicitatea poporului . A fost un scenariu prin care unii si-au justificat crima . Am senzatia ca e ceva similar. Se expun niste tare din BOR . Sa zicem ca ierarhii aflati sub suspiciunea de coruptie,pedofilie ,homosexualitate vor fi pusi pe tuşa .Ce se va pune in locul lor , alte marionete ? Dar de data asta care sa imbratiseze ecumenismul si altele ? Am un sentiment ca se incearca updatarea BOR dar cu alte interese ,mai serpesti… 

      Una peste alta , Invierea este despre Hristos …nu despre BOR .

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.