SACCSIV – blog ortodox

The Guardian: Vestul riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă”

Posted in Ucraina by Vali on iunie 27, 2022

Sursa: https://flux24.ro/the-guardian-vestul-risca-sa-condamne-ucraina-la-sufocare-lenta/

Potrivit unei analize The Guardian, Vestul riscă să condamne Ucraina la „sufocare lentă”. 

Anxietatea asociată cu războiul pornit de armata rusă în Ucraina este împărtășită și de președintele ucrainean. Într-un discurs adresat în această săptămână profesioniștilor din marketing de la Cannes, Volodimir Zelenski i-a rugat să-și folosească ingeniozitatea creativă pentru a menține lumea concentrată asupra războiului din țara sa și asupra rezistenței ucrainenilor.

Liderii occidentali simt deja căldura politică. Partidul președintelui SUA, Joe Biden, riscă să piardă alegerile intermediare (de mijloc de mandat) din noiembrie, iar Donald Trump este acum favoritul caselor de pariuri pentru a câștiga cursa prezidențială pentru Casa Albă în 2024.

Președintele francez, Emmanuel Macron, pare paralizat după ce și-a pierdut majoritatea parlamentară și a văzut cum electoratul francez acordă aproape 90 de locuri în Adunarea Națională de la Paris partidului lui Marine Le Pen, o apropiată a lui Vladimir Putin.

În Germania, cancelarul Olaf Scholz a pierdut deja alegerile în două landuri și se străduiește să convingă că noua abordare a securității țării reprezintă o schimbare a mentalității germane.

La jumătatea lunii trecute, social-democrații (SPD) lui Olaf Scholz au înregistrat cel mai slab rezultat electoral din istorie în Nord-Westfalia, cel mai populat land german și cândva un bastion al SPD. Votul puternic pentru partidul de opoziție, CDU (partidul lui Merkel), a venit la o săptămână după ce SPD a pierdut alte alegeri regionale, în landul nordic Schleswig-Holstein.

În Italia, premierul Mario Draghi, una dintre cele mai stabile voci europene cu privire la Ucraina, este supus presiunii din cauza vânzărilor de arme către Kiev și l-a văzut pe ministrul său de externe, Luigi di Maio, demisionând din formațiunea Mișcarea 5 Stele pentru a înființa un nou partid: Insieme per il Futuro (Împreună pentru Viitor).

Căutarea apropiaților lui di Maio pentru înființarea unei noi echipe parlamentare s-a intensificat considerabil între zilele de luni și marți, notează Reuters.

Pe de altă parte, prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a supraviețuit unui vot de încredere în cadrul partidului conservator, dar acum pare să vadă liniile de demarcație interne populiste, nu Ucraina, drept calea sa spre salvarea politică.

În Spania, țară care găzduieşte summitul NATO de săptămâna viitoare, guvernul condus de socialişti tocmai s-a văzut învins de conservatori în alegerile regionale din provincia autonomă Andaluzia, cândva un bastion al socialismului spaniol, dar și unde locuiesc 20% dintre alegătorii spanioli.

Coaliția de guvernare al Bulgariei, care era în funcție de doar șase luni, a picat miercuri prin moțiune de cenzură, situație care ar putea conduce la revenirea la putere a unor formațiuni apropiate de Kremlin.

Nu toate aceste crize pot fi atribuite direct ca efecte ale războiului din Ucraina sau ca urmare a simpatiilor unora dintre alegători pentru Putin, dar problemele economice în creștere generate de războiul început de ruși pe 24 februarie nu le consolidează deloc popularitatea actualilor lideri din Vest. Vechea zicală „politica externă nu este importantă până când brusc devine foarte importantă” nu a fost niciodată mai adevărată.

Un grup de țări condus de Marea Britanie și Polonia cer ca summiturile din această perioadă să fie un consiliu de război cinstit, care să nu se limiteze la discuții despre viitoarele concepte abstracte de apărare strategică, fonduri globale de investiții sau democrație.

Dacă ucrainenii pierd până la 200 de vieți pe zi, după cum a recunoscut Kievul, trebuie să existe o regândire strategică, altfel unele dintre tendințele mari – în războiul informațional global, pe câmpul de luptă și în economia mondială – se vor menține, ceea ce nu face decât să-l favorizeze pe Putin.

Boris Johnson a făcut aluzie la frustrarea sa când i-a spus premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, că „comunitatea internațională trebuie să schimbe busola în ceea ce privește Ucraina”. Nemulțumirea specifică a premierului britanic este numărul navelor deținute de eleni care transportă petrolul rusesc pe mare.

Jarosław Kaczyński, liderul partidului de guvernământ al Poloniei, a dat și el un avertisment, spunând că „livrarea de arme grele, la acest moment, nu peste câteva luni, poate decide soarta războiului”.

„Dacă armele nu au fost livrate, evenimentele pot lua o întorsătură foarte periculoasă. Dacă forțele ruse au lansat un atac asupra orașului Harkov și sparg linia frontului în regiunea estică Donbas, va exista o escaladare și o înfrângere mare și teribilă pentru Vest”, a notat Jarosław Kaczyński.

Gustav Gressel, expert în securitate în cadrul Consiliului European pentru Relații Externe din Berlin, a declarat că propria industrie de apărare a Ucrainei a fost distrusă, iar stocurile sale de armament vechi au fost epuizate, ceea ce face ca armata Kievului să fie acum dependentă de susținerea Occidentului.

Gressel a mai spus că deficitul de vehicule de artilerie se va transforma într-un deficit de tancuri în două sau trei luni, pe baza ratei actuale de uzură și a pierderii liniei de producție a Ucrainei la Harkov. Aprovizionarea tancurilor necesită timp de pregătire mai lung în ceea ce privește logistica și pregătirea, mai degrabă decât în obținerea de muniție.

„Dacă discutăm mereu despre criză, odată ce aceasta apare și începem programul de livrare numai odată ce situația din Ucraina este urgentă, vom oferi întotdeauna rușilor avantaj în război, iar ei îl vor folosi”, a explicat Gressel.

Pe lângă deficitul de tancuri se află și lipsa de apărare antiaeriană. Rachetele portabile ale Ucrainei au fost produse în Rusia. „Într-un război în care forțele aeriene ruse efectuează între 250 și 300 de lovituri pe zi, Ucraina dispune de 50 de rachete”, a spus Gressel.

Janis Kluge, de la Institutul German pentru Afaceri Internaționale, a declarat că „Rusia este aproape de punctul său favorabil în comerțul cu gaze cu UE.

„Volumele sunt mici, punând presiune asupra UE, dar prețurile sunt atât de mari încât veniturile vor fi în continuare mai mult decât suficiente, mai mari decât în ​​mulți ani anteriori. În esență, reducerea ofertei, menită să reducă stocurile Europei în timpul iernii, nu afectează profiturile Gazprom”, spune Kluge.

Al treilea teatru de război este războiul de influență, unde Vestul nu se descurcă foarte bine, mai spun jurnaliștii de la The Guardian.

Există o conștientizare din ce în ce mai mare că narațiunea Occidentului conform căreia Putin luptă într-un război colonial și este responsabil pentru efectele sale întâmpină indiferență și chiar rezistență în sudul global.

Întrucât peste 40% din grâul consumat în Africa provine de obicei din Rusia și Ucraina, unul dintre organizatorii cheie ai summit-ului G7 din Germania, Wolfgang Schmidt, a spus că este vital ca Moscova și Beijingul să fie împiedicate să dea vina pe sancțiunile occidentale pentru penurie. Germania a invitat la summitul G7 care începe Duminică lideri din Indonezia, India, Africa de Sud, Argentina și Senegal, parțial, pentru a împiedica capacitatea Rusiei și Chinei de a-și îndeplini obiectivul.

„Dacă vorbiți cu lideri din afara Europei și NATO în acest moment, veți realiza că percepția lor asupra războiului este complet diferită de a noastră, spune Wolfgang Schmidt.

Ei ar putea spune: „Da, nu credem că este în regulă cu o țară să invadeze o altă țără. Dar apoi vine marele [dar]: <<Sancțiunile voastre sunt cele care cresc prețurile la alimente, prețurile la energie și au un efect devastator asupra populației noastre>>”, a mai adăugat ministrul federal pentru Afaceri Speciale din Germania.

De asemenea, Ann Linde, ministrul suedez de externe, a declarat că, în timpul întâlnirilor sale cu miniștrii asiatici și africani, a dat peste ideea că „Occidentul a fost mai angajat în Ucraina decât în ​​războaiele din sud”.

Omologul său austriac, Alexander Schallenberg, a declarat că în călătoriile sale recente în India și Orientul Mijlociu a descoperit că, deși UE ar fi putut câștiga războiul informațional asupra Ucrainei în Europa, „o narațiune foarte diferită” există deja în alte părți ale lumii.

„În afara Europei noi suntem vinovații. Noi suntem motivul pentru care petrolul, semințele, cerealele și energia nu sunt pe piață sau supraevaluate”, a adăugat șeful diplomației de la Viena.

„Acesta este un război în Europa. Dar este un altfel de război european, pentru că undele de șoc pot fi simțite peste tot. Este primul război de la Al Doilea Război Mondial încoace, în care poți simți efectele la nivel global”, a mai punctat Alexander Schallenberg.

Tagged with: , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iunie 27, 2022 at 3:01 pm

    Teorii ale conspirației = Tehnocrații haosului

    Sursa video aici:

    https://www.weforum.org/agenda/2021/04/global-technology-governance-summit-gtgs-future/

    Forumul Economic Mondial 16/04/2021 De Douglas Broom (Scriitor Senior, formativ de conținut) S.I. A.

    Forumul Economic Mondial a postat articolul intitulat „5 viziuni pentru viitor, de la Summit-ul global de guvernare tehnologică”.
    Una dintre aceste viziuni se referă la modificarea genetică – în contextul celei de-a 4-a Revoluții Industriale – și citatele pe care le posteaza blogul sunt relevante.

    Sursa video:

    https://odysee.com/$/download/%CE%98%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82–%CE%A8%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82/57967ef6ea52e76e01df6d236827e9b59a22b86d

    Iată fragmente:
    Noile tehnologii care avansează cea de-a patra revoluție industrială (4IR) vor fi cheia unei redresări globale în urma pandemiei de COVID-19, dar numai dacă sunt exploatate în mod corespunzător.

    Acesta a fost mesajul Summit-ului global privind guvernanța tehnologică 2021, de la Forumul Economic Mondial – unde liderii
    s-au adunat virtual pentru a discuta despre modul în care ne putem asigura că tehnologiile emergente sunt concepute și utilizate în mod responsabil.

    „COVID-19 ne-a accelerat tranziția către era celei de-a patra revoluții industriale (4IR)”, scrie Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, în Raportul privind guvernanța tehnologică globală.

    „Trebuie să ne asigurăm că noile tehnologii din lumea digitală, biologică și fizică rămân centrate pe om și servesc societatea în ansamblu, oferind tuturor acces echitabil.”

    Deci, cum poate fi utilizată tehnologia în beneficiul tuturor? Biologia sintetică ar putea schimba lumea. (una dintre cele 5 viziuni)

    Biologia sintetică include CRISPR, tehnologia de modificare a genelor utilizată în prezent pentru combaterea COVID-19.

    „Vorbim despre îmbunătățirea biologiei și reproiectarea organismelor în scopuri benefice”, a declarat profesorul Amy Webb de la Stern School of Business a Universității din New York.

    Ne va permite nu numai să procesăm genomurile, ci și – și acest lucru este important – să scriem un nou cod (ADN) pentru viață.

    „Vom avea drepturi (de autor, de proprietate intelectuala) la nivel de creație”, a adăugat el.
    „Acest lucru ar putea și va transforma nu numai sănătatea, ci și materialele (genetice). Nu mă pot gândi la un domeniu în care să nu vedem îmbunătățiri semnificative”.

    ” S.I. A:
    O trimitere similară la metoda de modificare genetică a fost făcută de ONU, prin anexa UNCTAD (Comitetul Națiunilor Unite pentru Știință și Tehnologie pentru Dezvoltare) din documentul E/CN.16/2021/3, cu anunțul său în cadrul celei de-a 24-a sesiuni, 17-21 mai 2021.

    Acesta se intitulează „Valorificarea tehnologiei blockchain pentru dezvoltare durabilă: perspective și provocări”,

    https://oaskhths.blogspot.com/2021/06/blockchain.html

    iar descrierea conținutului documentului afirmă că tehnologia blockchain este potențial o tehnologie cheie într-o nouă paradigmă tehnologică de creștere a automatizării și integrării lumii fizice și virtuale, împreună cu tehnologii precum inteligența artificială, robotica și editarea genelor.

    (Blockchain este un serviciu de explorator de blocuri Bitcoin, precum și un portofel de criptocurrency și un schimb de criptocurrency care acceptă Bitcoin, Bitcoin Cash și Ethereum.
    De asemenea, furnizează diagrame de date Bitcoin, statistici și informații despre piață.
    Blockchain-ul se poate lega si de RNA vaccin si cardul/contul bancar.
    Astfel poate fi limitat sau permis accesul persoanelor vaccinate in anumite spatii sociale, poate bloca sau permite rularea banilor prin bancomat… si asta printr un simplu ID)

    Deci înțelegem că ONU include procesarea genelor (CRISPR) în tehnologiile cheie.

    ONU s-a referit, de asemenea, în anul 2018 la tehnologia de modificare genetică, precum și la barierele etice pe care le ridică modificarea genetică la om.

    Din partea Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al Secretariatului Organizației Națiunilor Unite (ONU/DESA) în documentul intitulat „Tehnologii de ultimă oră pentru dezvoltare durabilă, 2018”,

    Dă clic pentru a accesa WESS2018_full_web.pdf

    acestea precizează următoarele:

    Standardele etice globale sunt, de asemenea, necesare pentru a ghida cercetările actuale și viitoare privind tehnologiile genetice, în special prelucrarea genelor, deoarece acestea pot transforma radical specia umană
    (pagina 7, paragraful Rolul Organizației Națiunilor Unite în elaborarea acțiunilor colective globale).

    În contexte similare: în timp ce Internetul lucrurilor (Internet of Things / IoT, vezi aici) și utilizarea celor mai avansați algoritmi pentru analiza volumelor mari de date (Big Data) pot transforma domenii întregi (inclusiv îmbunătățirea asistenței medicale, așa cum s-a menționat mai sus), ele pot, de asemenea, să remodeleze radical punctul de vedere și, în timp ce, de exemplu, prelucrarea genelor poate salva multe vieți, de asemenea, poate deschide cutia Pandorei cu microorganisme patogene periculoase
    (pagina 26, paragraful Tehnologiile de frontieră au, de asemenea, consecințe neprevăzute și neintenționate pentru planetă, oameni și prosperitate).

    Editarea genelor prezintă riscul editărilor în afara țintei, ceea ce ar putea duce la mutații și alte probleme în genomul țintă.
    Pe lângă aceste riscuri pentru siguranță, există și preocupări etice ridicate de utilizarea prelucrării vegetative (prelucrarea genelor în scopuri reproductive), în special dacă aceasta este aplicată pentru a aborda diagnosticul genetic al unui copil nenăscut, o afecțiune în care tratamentele țintite pot evolua rapid.

    Alte aspecte includ lipsa consimțământului informat al viitoarei persoane, o mai mare accesibilitate la tehnologie de către cei bogați, precum și obiecții morale și religioase
    (pagina 30, paragraful Tehnologiile de frontieră prezintă provocări noi și unice pentru etică și moralitate).

    Mai multe despre Crispr găsiți aici: https://oaskhths.blogspot.com/search/label/CRISPR

    Mai multe despre identitatea digitală pot fi găsite aici: https://oaskhths.blogspot.com/search/label/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7%20%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

    Mai multe despre Blockchain pot fi găsite aici: https://oaskhths.blogspot.com/search/label/blockchain

    Apreciază

  2. Geo said, on iunie 27, 2022 at 5:58 pm

    https://www.zerohedge.com/markets/russia-defaults-foreign-debt-first-time-bolshevik-revolution-amid-western-sanctions

    De aia nu e bine să tii banii la banca străină…oricand poti ramane fara ei…esi cazul Rusiei care are datorie 40 mld dolari rezerve blocate de vreo 600 mod dolari si este pusă în default pentru un mărunțiș de 100 min dolari…si nu din vina ei ci a celor care au decus sanctiunile…

    Apreciat de 1 persoană

  3. Felix said, on iunie 27, 2022 at 6:28 pm

    Analiza analistului economic al cotidianului „Estia”:
    „Prin caderea Zonei Euro în trimestrul III 2022! – Piețele bursiere și monedele digitale vor sucomba”.

    Σόκ: Τό Ρούβλι εἶναι τό νόμισμα μέ τήν καλύτερη ἀπόδοση στόν κόσμο | ΕΣΤΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ
    https://www.estianews.gr/kentriko-thema/sok-to-rouvli-e%e1%bc%b6nai-to-nomisma-me-tin-kalyteri-%e1%bc%80podosi-ston-kosmo/

    Norii negri pentru economia mondială se îngroașă. Elementele finale conduc la predicții șoc cu privire la eșalonarea globală viitoare și la o nouă posibilă criză a datoriilor în zona euro, cu repercusiuni evidente asupra economiei. La apogeul dovezilor se află constatarea agenției Reuters din 21.6.2022, că rubla rusească a fost cotata ca fiind cea mai fiabila monedă din lume și chiar a depășit dolarul. Împotriva predictiilor, care
    i-au vestit caderea…
    Potrivit Reuters, numai în ultimele zile a câștigat 2,1% față de dolar și 1,8% față de euro, înregistrând cea mai bună performanță din ultimii ani.

    În fața acestei situații, „Estia” a fost îndreptată spre un vârf al factorului economic, cu o instituționalitate proporțională pe mai mulți ani, care, într-un mod simplu și ușor de înțeles, pune lucrurile în locul lor și prescrie evoluții în economia globală și europeană și pe piețele internaționale.

    Prima întrebare se referă la posibilitatea escaladării eșalonării globale, la care „Răspunsul, conform tuturor datelor macroeconomice disponibile, este un da evident”. După cum arata evidenta,
    „Inflația este deja aici, rămâne să existe o reflectare a stagnării economice în datele statistice, și într-adevăr, în unele regiuni ale planetei chiar și colapsul.”
    Iar analistul economic, care a vrut să-și păstreze anonimatul, a continuat

    Mai exact, există trei factori care vor contribui la persistența inflației în a doua jumătate a acestui an, dar și pentru cea mai lungă perioadă din 2023.
    (a) Prețurile petrolului își vor continua tendința ascendentă, așa cum a prezis Agenția Internațională pentru Energie (AIE), pe lângă problemele binecunoscute legate de ofertă, cererea globală de petrol anul viitor va depăși nivelurile care erau înainte de pandemia de
    Covid-19 și acest lucru se va intampla datorita unei puternice redresarii a cererii chineze de petrol.
    Astfel, se estimează că în 2023 consumul global va fi majorat cu cel puțin 2 milioane ECU. barili pe zi (de la 99,4 milioane de barili pe zi în 2022), prețul barilului Brent ajungând la 140 de dolari.

    (b) Indicele global al alimentelor își va continua tendința ascendentă în 2023 (60 % în prima jumătate a anului 2022), ceea ce, din nefericire, ar putea duce la o criză alimentară la scară planetara.

    (c) În cele din urmă, poate cel mai important element pentru persistența inflației, anticipațiile inflaționiste, par să se reflecte în creșteri salariale, greve, revolte etc.

    Prin urmare, creșterile din activele băncilor centrale, care au început în câteva săptămâni, vor continua, ceea ce, în combinație cu problemele tendintele de epurare globale și efectele secundare ale sancțiunilor asupra economiei ruse, în special pentru economiile europene, va avea un efect negativ asupra activității economice din țările dezvoltate, în special pentru economiile europene, ceea ce ar putea însemna o scădere în ultimul trimestru al anului (-1%).

    O magnitudine crucială a acestui lucru este continuarea războiului din Ucraina, atât pentru costurile ridicate ale energiei pe care le implică, dar și pentru psihologia investitorilor.

    Sursa: https://www.estianews.gr/kentriko-thema/sok-to-rouvli-e%e1%bc%b6nai-to-nomisma-me-tin-kalyteri-%e1%bc%80podosi-ston-kosmo/

    Apreciat de 2 persoane

  4. Geo said, on iunie 27, 2022 at 6:45 pm

    https://t.me/IntelRepublic/1346

    Ce altceva este daca nu tâlhărie?

    https://t.me/IntelRepublic/1344

    Cand este/va fi acel timp?

    https://t.me/IntelRepublic/1334

    https://t.me/IntelRepublic/1336

    https://t.me/IntelRepublic/1343

    Bucuria companiilor de armament…

    https://t.me/IntelRepublic/1348

    Super…parcă până mai deunăzi erau băieți răi…acum dintr-o dată au fost reevaluati…adică avem nevoie de petrolul vostru ieftin…

    https://t.me/IntelRepublic/1362

    Ce de purcoaie de bani…daca erau cheltuiți pentru eradicarea sărăciei și foametei mondiale ce bine ar fi fost…

    Cred ca iarasi sunt mai multe postari care nu au fost aprobate…

    Apreciază

  5. Felix said, on iunie 27, 2022 at 9:03 pm

    Vine „Iarna” pentru Occident și va fi un decor apocaliptic

    Adresându-se ziarului german Rheinische Post, Müller a prezentat o imagine extrem de sumbră despre ceea ce se pregătește pentru Germania, care nu este altceva decât un scenariu apocaliptic.
    Și adevărul trebuie spus, se va aplica și aliaților Germaniei din Occident, caci au fost programati pentru distrugere.

    Băncile își vor intensifica activitatea cu credite în rate, iar companiile aflate în dificultate vor intra în insolvență”, avertizează Müller.

    Prețurile la gaze vor continua să urce dincolo de ceea ce își poate permite o persoană obișnuită.
    De asemenea, va fi o lipsă de gaz venit pe timp de iarnă, ceea ce ar putea obliga proprietarii la tăierea posibilitatii de furnizare a căldurii pentru chiriașii lor.
    „Legea privind închirierea prevede că proprietarul trebuie să ajusteze sistemul de încălzire în perioada de încălzire de iarna, astfel încât temperatura minimă să fie cuprinsa între 20 și 22 de grade Celsius”, spune Müller.

    Guvernul ar putea reduce temporar cerințele de încălzire pentru proprietari.
    „Discutăm acest lucru cu politicienii. Germania și Occidentul sunt pe cale să faca kaput!”
    Din moment ce Germania a fost maestru de ceremonii în distrugerea infrastructurii sale energetice, în scopul de a merge pe varianta „verde”, nu este de mirare că țara este acum în chinurile unei spirale a morții, din punct de vedere economic vorbind.

    De altfel, aceeași agendă „verde” privind energia este împinsă practic în toate țările occidentale.
    Și dacă se va realiza deznodamantul, si se pare ca asa o să fie, atunci fiecare țară occidentală se va confrunta cu aceeași criză ca in Germania – și toți vor continua să dea vina pe Rusia pentru aceasta, desigur.

    Germania continuă să facă presiuni pentru interzicerea tuturor importurilor de petrol rusesc, chiar dacă are nevoie de acel petrol pentru a supraviețui. Este aproape ca și cum cei care conduc Germania și Occidentul în general vor să se ajunga programat la colaps.

    Deși Germania a insistat pentru interzicerea generală a importurilor de petrol din Rusia, țara se bazează foarte mult pe gazele naturale din Rusia”, a raportat Remix.

    „Dacă Rusia ar reduce gazul în lunile critice de iarnă sau chiar ar restricționa aprovizionarea, aceasta masura ar putea duce la daune critice pentru economia germană, un scenariu despre care experții în energie au avertizat deja”.

    „Soluția” Germaniei la această problemă este de a implora consumatorii și industriile să utilizeze cumva mai puțin gaz, ceea ce nu este deloc un plan viabil/fezabil.
    Și totuși, asta propune Müller în loc de soluții reale, cum ar fi extinderea infrastructurii de combustibili fosili a Germaniei și anularea politicilor sale anti-Rusia, care dăunează poporului german.

    „Vrem să stabilim mecanisme pentru a recompensa cu sume de bani companiile care renunță în mod voluntar la cotele de gaze”, spune Müller.

    „Este întotdeauna mai bine atunci când ajustările sunt făcute prin intermediul prețurilor, mai degrabă decât prin intervenția directă a statului.”

    Dacă intervenția directă a statului nu este ideală, atunci de ce Germania renunta la importurile de petrol rusesc ieftin și abundent?
    Vorbim despre ipocrizie – dar nu se termină aici.
    Müller recunoaște că prețurile la gaze sunt prea mari și cresc tot timpul, dar nu recunoaște că propriile politici energetice ale Germaniei sunt de vină.
    Cu toate acestea, el îi avertizează pe germani cu privire la ceea ce va urma în curând și la ceea ce este deja în curs de aplicare.

    Prețurile la gaze pentru gospodăriile particulare s-au ridicat deja față de perioada de dinainte de războiul din Ucraina”, se mai arată în comunicat.

    „Nu mai este o surpriză pentru chiriași în cazul plăților mari ”

    În comentariile de la Natural News, cineva a scris că Germania și-a pregătit deja cetățenii pentru inevitabila sucombare a tuturor acestor lucruri, înmânând brosuri cu informații și sfaturi despre ce să facă atunci când puterea va da faliment.

    “Winter” is coming for the West, and it is going to be apocalyptic – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2022-06-27-winter-is-coming-west-will-be-apocalyptic.html#

    Apreciat de 1 persoană

  6. vlad tepes said, on iunie 27, 2022 at 11:39 pm

    Dupa cum deja s-a dovedit, presiunea pe care o pun slugoii europeni si americani ai Ocultei, asupra Rusiei, va devia ca la biliard tocmai asupra lor, iar tarile lor se vor sinucide economic si social, provocandu-si astfel propriile popoare, sa-i ia apoi in furci! Mai ca unora dintre ei, chiar le place orice este ascutit si inteapa!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.