SACCSIV – blog ortodox

Florin Cîțu isi bate joc de un popor intreg (atat de cei vaccinati cat si de cei nevaccinati). Daca pana la 1 iunie se vaccineaza 5 milioane de romani, atunci ne da voie fara masti la scaldat si in drumetii prin codri. Pana acum, in 5 luni, s-au vaccinat doar … 2 milioane

Posted in Coronavirus, masca de protectie, PLAJA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 4, 2021

Florin Cîțu, conform Radio Europa Libera Romania:

Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate

Pana acum, in cinci luni de zile, s-au vaccinat cu ambele doze doar 2 milioane de romani. Iar toti zisii specialisti pro vaccinare ne spun in cor ca doar doua doze conteaza, una e ca si degeaba.

Ca atare, este absolut sigur ca la 5 milioane nu se va ajunge, cu atat mai mult cu cat interesul romanilor pentru vaccinare deja s-a prabusit incepand cu sfarsitul lui aprilie. Iar Florin Cîțu, evident, stie treaba asta, asa ca declaratia sa este doar o amagire.

Dar este si o bataie de joc, caci stabileste o ţintă de neatins pentru a merge fara masca … in drumetii la multe! Oricum nu are nici o legatura cu epidemiologia obligatia de a merge cu masca prin codri, dar chiar asa?

Totul deja este aidoma unei uriase temnite bolsevice sinistre in care a fost incarcerat un intreg popor de nevinovati, care nu este eliberat chiar daca numarul cazurilor Covid-19 s-a prabusit:

Daca a scazut atat de mult numarul cazurilor de Covid-19 fara sa ne vaccinam, atunci de ce sa ne mai vaccinam?

 

Dupa moartea bizara a fostului presedinte, Tanzania intra in randul lumii si renunta la negationism

Posted in Coronavirus by saccsiv on mai 4, 2021

Sa ne amintim:

Pe vremea fostului presedinte, in mai 2020:

Ţara care interzice purtarea măştilor după ce kiturile de teste au dat rezultate pozitive la o capră şi un fruct pawpaw

In februarie 2021:

Ţara care interzice purtarea măştilor după ce kiturile de teste au dat rezultate pozitive la o capră şi un fruct pawpaw

In martie 2021, presedintele recalcitrant dispare:

Unde a disparut presedintele Tanzaniei?

La scurt timp se anunta ca … a murit de inima:

L-AU REZOLVAT SI PE ASTA: Presedintele Tanzaniei a murit de inima

Imediat, noul presedinte transmite simbolic un puternic mesaj lumii. Ea si stafful ei se afiseaza cu masca pana in ochi:

Foto: Noul presedinte al Tanzaniei, doamna Samia Suluhu…

Ieri, Tanzania a anunțat măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. Conform DIGI 24:

Autoritățile au precizat că se dorește să se stopeze răspândirea noilor variante ale virusului, subliniind eforturile mai active ale noului președinte ,Samia Suluhu Hassan, de a contracara pandemia.

Pe lista noilor măsuri se regăsește obligativitatea ca fiecare turist, atât străin, cât și din Tanzania, să prezinte un test Covid negativ la punctele de frontieră pentru intrare în țară, relatează Reuters.

„Pe baza situației epidemiologice globale și a apariției de noi variante a virusului care cauzează COVID-19, există un risc crescut de importare a acestora în țara noastră”, a declarat un reprezentant al ministerului sănătății.

Pentru a preveni un astfel de risc, Tanzania a decis să consolideze măsurile anti-epidemice, în special cele referitoare la călătoriile internaționale. De asemenea, va o carantină obligatorie de 14 zile pentru turiștii din țări cu variante noi de Covid-19 și pentru cei care au călătorit acolo în ultimele 14 zile.

În plus, turiștii vor fi obligați să poarte mască și să păstreze distanțarea socială.

Fostul președinte al Tanzaniei, John Magufuli, care a murit în luna martie, a cerut tanzanienilor să nu poarte mască și a denunțat, de asemenea, vaccinurile ca fiind o conspirație occidentală, ceea ce a adus critici din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

De la preluarea mandatului, noua preşedintă a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a încercat să schimbe politica negaţionistă privind COVID-19 susţinută de predecesorul ei.

 

Comentariu saccsiv:

Fostul președinte al Tanzaniei, John Magufuli, a rezistat pana anul acesta in martie. Pe cel din Burundi l-au rezolvat inca de anul trecut:

Coronavirus și schimbarea regimului: lovitura de stat Covid din Burundi

 

Tagged with: , ,

Razvan Dumitrescu: povestea doamnei D., care era sa moara deoarece doar vaccinarea ii intereseaza…

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 4, 2021

Razvan Dumitrescu pe facebook:

Nu obisnuiesc sa scriu aici editoriale dar…

Despre cum poti sa mori desi ai mari sanse sa traiesti!

Doamna D se afla in spital. COVID-19…

Trec peste multe amanunte desi nu ar trebui dar fac asta din lipsa de spatiu si din convingerea ca in ziua de astazi prea multe detalii plictisesc.

Starea doamnei nu era prea buna dar nefiind la ATI putea vorbi si comunica prin mesaje. Au trecut zilele pe care le numaram cu ingrijorare dar si cu multa speranta pana intr-o dimineata cand toti am fost alertati de un strigat de ajutor.

Pacienta era din ce in ce mai rau si avea urgenta nevoie de TOCILIZUMAB. Trebuia sa faca rost cumva pentru ca in spital nu exista! Cum adica, ditamai unitatea ce trateaza COVID-19 sa nu aiba asa ceva? Cum e posibil?

E posibil pentru ca bestia asta cu nume intortochiat nu se gaseste pe nicaieri, nu e la liber ci vine printr-un sistem centralizat prin MINISTERUL SANATATII…Si da, spitalul nu avea atunci TOCILIZUMAB pentru doamna D a carei viata depindea de acest medicament si nici nu stia cand va mai avea! Din nou trec peste amanuntele goanei dupa TOCILIZUMAB pe tot cuprinsul patriei, imposibil de avut fara minunea de MINISTER condus pana nu demult de VLADUT MAGICIANUL file de poveste si Andreea Moldovan, fila mototolita din aceeasi poveste…

In final cineva face rost de doua doze desi ar fi trebuit trei. Dupa prima administrare, doamna D revine la viata! Si ma opresc aici! Oare si din aceasta cauza se moare in spitale? Pentru ca nu avem, nu exista desi ar fi bun, nu se poate pentru ca Minister? Adica exista tratamente dar …mai incolo, acum vaccin pe toate drumurile ca singura solutie?

Si cu cei deja bolnavi ce facem? Nu ne intereseaza decat vaccinarea si nu si tratamentele( o doza de TOCILIZUMAB poate costa peste 500 de euro) in tara in care GUVERNUL s-a imprumutat miliarde de euro si nici macar nu stim pe ce s-au dus?

Si de aia avem mai mult de 1,4 la mie mortalitate din total populatie in timp ce in INDIA unde este dezastru total plimbat pe toate ecranele TV , mortalitatea este in jur de 0,2 la mie?

Va place sa traiti in acest stat esuat, dragilor?

P.S. S-au intamplat intre timp si alte “minuni” dar ma opresc deocamdata aici!

 

Florida a anulat toate restricţiile anti-COVID. „Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”

Posted in Coronavirus, SUA, vaccin by Vali on mai 4, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/florida-a-anulat-toate-restrictiile-anti-covid-este-ceea-ce-trebuie-facut-tinand-cont-de-datele-de-care-dispunem-1517269

Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida. Foto: Profimedia Images

Guvernatorul statului american Florida a ridicat luni, cu efect imediat, toate restricţiile asociate pandemiei de COVID-19. El și-a justificat decizia prin disponibilitatea și eficacitatea vaccinurilor împotriva coronavirusului SARS-CoV2, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ron DeSantis a promulgat o lege care pune capăt stării de urgenţă la 1 iulie în acest stat american, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, şi a semnat apoi un decret care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai.

Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, un oraş situat în apropiere de Tampa, referindu-se la numărul zilnic al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi la cel al deceselor asociate COVID-19, în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat.

Aproape 9 milioane de persoane, reprezentând 41,9% dintre cei 21,5 milioane de locuitori ai acestui stat american, au făcut cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare americane.

Persoanele care nu sunt încă vaccinate astăzi se află în această situaţie cu siguranţă nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor, a adăugat guvernatorul din Florida.

Vaccinarea a fost deschisă vineri în Florida pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu mai trebuie să prezinte dovada domiciliului în acest stat, aşa cum se întâmpla din ianuarie şi până la finalul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari pentru vaccinurile anti-COVID-19.

Noua măsură a permis vaccinarea migranţilor care locuiesc fără documente legale în Statele Unite şi a determinat apariţia unui fenomen, care a fost denumit turism vaccinal.

Guvernatorul Ron DeSantis a criticat totodată restricţiile stricte care sunt încă în vigoare în alte state americane. El a sugerat că statele care continuă să îi oblige pe rezidenţii lor să respecte astfel de măsuri indică faptul că liderii lor nu cred în vaccinuri.

Vaccinurile Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson sunt disponibile, în anumite cazuri chiar şi fără programare, în numeroase centre de vaccinare, farmacii şi supermarketuri din Statele Unite.

Editor : Monica Bonea

Noua Zeelandă își concediază ofițerii vamali care au refuzat să se vaccineze anti-Covid. Termenul limită era 1 mai

Posted in Coronavirus, Noua Zeelanda, vaccin by Vali on mai 4, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/noua-zeelanda-isi-concediaza-ofiterii-vamali-care-au-refuzat-sa-se-vaccineze-anti-covid-termenul-limita-era-1-mai-1516325

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai. Foto: Profimedia Images

Noua Zeelandă și-a concediat deja nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva Covi-19, după ce statul din Pacific a cerut ca toți angajații de la vamă să fie imunizați până la 1 mai, scrie The Guardian.

În luna februarie, premierul Jacinda Ardern a anunțat că guvernul său nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, însă a pus o altă condiție: toți cei care refuză să își facă vaccinul anti-Covid vor fi mutați în alte poziții.

Cu toate acestea, având în vedere că pentru cei nouă lucrători vamali nu s-au găsit alte poziții pe care să fie mutați, au fost concediați.

„Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să părăsească locul de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a transmis un oficial al Agenției vamale.

Potrivit aceleiași sursei, agenția a discutat toate opțiunile cu personalul de la începutul lunii martie și le-a transmis că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”. Agenția a explorat și opțiunile de redistribuire în cadrul serviciului public mai larg.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie care trebuia să fie vaccinat a primit prima doză, iar 85% au primit a doua doză de vaccin.

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai.

În aprilie, Forțele de Apărare din Noua Zeelandă au amenințat și ele că vor concedia membrii serviciului care refuză să primească vaccinul împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, sindicatele din Noua Zeelandă s-au pronunțat împotriva vaccinării obligatorii și susțin că personalul de frontieră nevaccinat „ar trebui redistribuit, iar drepturile lor de muncă trebuie protejate”.

Editor : I.C

Minciuna universală

Posted in Uncategorized by Vali on mai 4, 2021
Societatea de astăzi se bazează pe minciuni.
 În întregime.
Acest lucru nu este surprinzător, deoarece este rezultatul unei progresii lente dar reale în mințile noastre, a ideilor care ne-au fost strecurate de către „prințul” acestei lumi.
Știm dintotdeauna că Satana este mincinos , el este tatăl minciunilor (Ioan 8:44).
Prima lui minciună a fost păcălirea Evei.
Au urmat în mod firesc, celelalte minciuni, heliocentrismul, cinematica…
Care este originea noastră ?
Unii spun că nu contează prea mult. Din contră, cred că este esențial, deoarece „primul pas” decide restul drumului urmat.
Originea lumii și a omului, așa cum este predată, se bazează în principal pe teoria evoluției lui Darwin, care servește și astăzi ca bază a așa-numitului raționament științific. Darwin însuși s-a bazat pe lucrările lui Hutton, Lyell, Malthus, Lamarck, Haeckel sau Holmes, pentru a numi doar câțiva. Din aceste lucrări, îmbogățite și clarificate de-a lungul secolului al XX-lea, originea universului rezultă dintr-un eveniment teoretic inexplicabil și presupus numit în mod obișnuit „big-bang”, urmat de epoci geologice majore și unde omul însuși este rezultatul unei evoluții a speciilor, evoluție tot teoretică.
Toate acestea sunt minciuni. Fabulații. Concepte inventate și fapte imaginare. Seriale din imaginații exaltate, distorsionate și regizate de cel care este tatăl minciunei: Satana.
Pentru că toate aceste afirmații se bazează pe presupoziții, premise, conform unei abordări explicate de Béchamp: „întotdeauna presupunem și de la presupunere la presupunere, se ajunge la concluzie, dar fără dovezi. „
Discursul dominant asupra originilor noastre este rezultatul a trei minciuni:
Prima minciună este să ascundem cealaltă alternativă despre originile noastre: creaționismul.
Într-adevăr, nu există una, ci două teorii principale pentru a explica originea universului:
– una numită Creaționism, care se bazează pe Dumnezeul Creator al tuturor lucrurilor și care își trage sursele din cartea Genezei;
– iar cealaltă, numită Evoluționism, care bazează originea universului pe întâmplare (big bang) și apariția omului prin evoluția speciilor.
Un stat, preocupat de imparțialitate, onestitate și obiectivitate, ar învăța populația, ambele teze.
A doua minciună constă în prezentarea presupozițiilor ca fapte reale.
Setul de principii prezentate de știința modernă, dacă le disecăm, se bazează pe ipoteze, concepte, interpretări sau presupuneri care sunt toate presupuneri care servesc drept dovezi. Adică, așa-numitele dovezi științifice avansate se bazează de fapt pe teorii nedovedite și neverificate – dar luate și prezentate ca adevăruri de necontestat.
Să înțelegem bine: când baza care este utilizată pentru raționament, calcule, modelare și cercetare este părtinitoare și falsă, toată această știință se bazează pe un principiu al necinstei intelectuale care înșeală cercetătorii la fel de mult ca și publicul larg.
A treia minciună este aceea de a fi creat, din aceste baze distorsionate, o istorie fictivă a universului și a umanității.
Chiar dacă teoria evoluției în sine a fost actualizată de oamenii de știință din secolul al XX-lea, rămâne baza raționamentului pentru a explica originea omenirii. toate procesele invocate pentru a explica evoluția speciilor au fost revocate de biologia moleculară. De asemenea, s-a dovedit că nu există o metodă fiabilă de verificare.
Și totuși, știința actuală se bazează pe construcții în întregime fictive, chiar frauduloase, unde, din câteva oase sau dintr-un simplu craniu, sunt pur și simplu inventate noi ființe, considerate ca fiind mai mult sau mai puțin umane, în realitate complet imaginare.
Pe scurt, scriem o istorie a oamenilor în întregime inventați, construiți din condiția imperativă a evoluționismului. Dar dacă Geneza este adevărată, dacă Creaționismul este stabilit ca o alternativă credibilă, atunci toate aceste teorii dispar, pentru că știm că omul este om, de la început.
Sfârșitul secolului al XIX-lea: trecerea în noua eră
Așa că mi-am pus întrebarea: de când predăm istoria omenirii și a universului pe aceste teorii false, al căror principal avantaj este de a-l elimina pe Dumnezeu ?
Și m-am întrebat : ce am învățat înainte?
Răspunsul este foarte simplu: până la Darwin, a existat o singură explicație pentru originea universului și a omului: Dumnezeu. Iar detaliile acestor origini au fost consemnate în Geneză.
Întregul Occident era de acord cu aceasta, inclusiv din punct de vedere științific, timp de optsprezece secole.
Schimbare are loc la sfârșitul secolului al XIX-lea în Europa.
Lucrarea principală a lui Charles Darwin, care va servi drept declanșator, „Despre originea speciilor”, a fost publicată în 1859.
Vor mai dura câteva decenii pentru oamenii de știință de toate categoriile, fericiți să găsească în cele din urmă o teorie validă care să dezvolte un set de concepte noi capabile să înlocuiască creaționismul și deci pe Dumnezeu.
A fost nevoie de timp și de o voință fier pentru a impune teoria evoluției.
Putem înțelege mai bine de ce această perioadă coincide cu cea a guvernelor socialiste cu metode totalitare, care impun apoi școala publică gratuită și obligatorie tuturor copiilor și, în același timp, interzic educația adevărată.
Pentru că problema era conținutul învățăturii în sine. În acea perioadă, nu era vorba doar de îndepărtarea crucifixelor din sălile de clasă sau de la instanțele judecătorești, era necesar și îndepărtarea lui Dumnezeu de subiectele predate, începând cu istorie și geografie.
Ura față de Dumnezeu și voința de a-l eradica din memoria noastră colectivă, relegându-l în sfera privată, au împins mulți lideri să privilegieze și să impună teoria evoluției în locul Creaționism.
De aici separarea Bisericii și a Statului: pentru că statul laic trebuia să aibă frâu liber pentru a preda istoria sa rescrisă, fără Dumnezeu.
Dar ce am fost învățați ÎNAINTE de Darwin?
Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, creaționismul a fost singura explicație predată oficial despre originea universului.
Încă mai există un manual de istorie antică datat din 1840, scris de profesorul Auguste Ott.
Oricine poate verifica: acest tip de lucrare este reprezentativ pentru educația oferită în secolele trecute.
Deci, ce conține manualul lui Ott?
1) Că „tradițiile tuturor popoarelor au un fundal identic, toate sunt expresia aceluiași adevăr primitiv, primit de toate națiunile și dus până la cele mai îndepărtate capete ale pământului. „
2) Că „Cea mai generală, cea mai importantă și probabil cea mai autentică tradiție din istoria omenirii este conținută în primele unsprezece capitole din Geneza, prima carte a Bibliei. „
3) El recunoaște, în plus, „că astăzi, teoria progresului deschide o nouă și fructuoasă cale către investigații”, dar pentru el, acest progres nu este opus creaționismului: „știința modernă trebuie, fără a respinge adevărurile recunoscute de toate secolele , să aducă o nouă lumină asupra acestei chestiuni importante. „
CESHE Cercul de Studii Științifice și Istorice, mai afirmă că:
„Fără îndoială, Geneza nu se reduce la un tratat științific care propune descrierea„ tuturor ”faptelor observabile … Dar informațiile pe care le oferă sunt fundamentale, verificabile științific și niciun experiment nu le-a respins vreodată. „
Atâta timp cât omul rămâne la Dumnezeu, fie în mod implicit (A. Ott), fie prin convingere (CESHE ), fie prin credință (Biserica), toți converg asupra aceleiași idei: explicația științifică a Bibliei există. Și progresele științifice și tehnologia trebuie și pot ajuta, nu pentru a înlocui creaționismul, ci dimpotrivă pentru a-l întări.
‌Geneza nu exclude oferirea de puncte de vedere sau teorii diferite despre modul în care a fost creată lumea. De exemplu, Auguste Ott vede în diferitele zile ale Creației o construcție progresivă; de exemplu, potopul este considerat un fapt irefutabil, el amintește că „toate tradițiile păstrează memoria unui potop” și precizează că „este dovedit geologic că un cutremur violent a rostogolit apele pe întreaga suprafață a pământului. „
La fel ca toată lumea din vremea sa și timp de optsprezece secole, el știe că umanitatea actuală este produsul lui Noe și al familiei sale: „Toate națiunile cunoscute au ieșit din noul centru care a fost constituit atunci și Noe a existat cu adevărat. „
Astfel, oamenii au considerat timp de 18 secole că nu a existat nicio opoziție între Geneza și știință.
„Faptul că Biblia și științele naturii nu au același punct de vedere, nu înseamnă că există un adevăr dublu.
Nu există un adevăr științific și un adevăr religios sau biblic. Când Biblia și științele vorbesc despre natură, ei nu vorbesc despre ea în același mod, dar vorbesc despre același lucru: realitatea despre care amândoi vorbesc în felul lor și în funcție de punctul lor de vedere este aceeași și unica creație a lui Dumnezeu. „
După prima minciună, celelalte au urmat în mod firesc.
O mică listă deschisă, vă las pe voi să o completați :
– Satana nu există
– sau unii cred că există, dar este ceva mic, prost și urât
– femeia este egală bărbatului, nu complementară
– fătul nu este ființă umană
– „iubirea nu alege” slogan folosit pentru a justifica faptul că oricine se poate uni cu cine/ce vrea
– nu contează sexul cu care te-ai născut, îți poți alege pe parcursul vieții ce sex vrei
– nu are importanță jurământul de fidelitate făcut de miri in biserică, pentru că „iubirea nu alege” ești liber să te „iubești” cu oricine dorești în afara căsătoriei
– poți fura, minți, dacă o faci în mod legal
– oamenii nu mai trebuie sa consume, existe chiar, pentru a salva planeta
– legalitatea dobânzilor bancare
– „fa ce vrei” slogan care împinge la neasumarea consecințelor faptelor sale
– oamenii știu ce se află pe Marte, dar nu reușesc să regăsească zborul Malaysia Airlines 370
Tot despre minciuni, ne vorbeste MUGUR VASILIU
„Cu ceva timp în urmă – pe la începutul secolului al XIX-lea, intelectualitatea românească, la unison cu cea europeană, căuta să dezlege un lucru care până mai devreme nu era nici măcar luat în seamă, dar care dintr-o dată a devenit esenţial, vital: originea, mai precis certificatul de naştere al poporului, al naţiunii din care făceau parte. Întreg efortul stătea sub semnul cultural, în scopul construirii unui om doar cultural. Aşa a apărut deodată – după cum spuneam – interesul pentru o nouă ştiinţă: cea a folclorului. A izbucnit căutarea, înregistrarea cu mijloacele vremii, inventarierea, …compunerea textelor care stau la baza formării poporului român.”
https://saccsiv.wordpress.com/2011/10/21/mugur-vasiliu-a-fi-sau-a-parea-despre-omul-cultural/
Răul există. Are logică și inteligență.
Concluzie
Astăzi mințim despre tot și despre toată lumea, minciuna este sistematică, fie că este vorba despre trecutul sau viitorul nostru, viața noastră socială sau emoțională, culturală sau profesională, progresul științific sau tehnologic, viața politică sau religioasă.
Dar cel mai rău dintre toate, baza tuturor, punctul de plecare, minciuna universală, este negarea lui Dumnezeu, negarea existenței Sale, respingerea legilor Sale, respingerea Creației Sale, însăși.
Când sursa vieții este distrusă, ascunsă de ochii tuturor, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că omul se pierde, se risipește și moare sufletește.
Dacă trebuie să ne revendicăm drepturile și atributele de copii ai lui Dumnezeu, trebuie mai întâi să restabilim tot ceea ce a fost inversat, să respingem fabulele și să afirmăm Adevărul în orice ocazie.
Vali

ÎPS Teodosie, după ce purtătorul de cuvânt al BOR i-a criticat pe preoții antivacciniști: Hristos este doctorul suprem / Bănescu, un laic care nu poate înțelege

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24775091-ips-teodosie-dupa-purtatorul-cuvant-bor-criticat-preotii-antivaccinisti-hristos-este-doctorul-suprem-banescu-laic-care-nu-poate-intelege.htm

ÎPS Teodosie Foto: Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus luni că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este un ”laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor”, iar ”Hristos este doctorul suprem”. Mai mult, acesta a dat exemplul Sfântului Vasile cel Mare, care ”a murit când a vrut Dumnezeu, nu când a vrut medicul.
„Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”.
Întrebat dacă e nevoie de implicarea preoților în a-i convinge pe oameni să se vaccineze, după ce Biserica a fost chemată să sprijine campania de vaccinare, Teodosie a făcut referire la Sfântul Vasile cel Mare și a spus că acesta ”nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu”.
”E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm. Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, i-a criticat, în cadrul emisiunii ”În fața ta”, difuzată duminică, pe preoții antivacciniști care spun că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie”. El a precizat că astfel de declarații i-au demobilizat pe credincioși să se vaccineze. Bănescu a spus că oamenii ar trebui să se informeze de la medici atunci când vine vorba de sănătatea lor și că nu există un conflict între știință și credință.
„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin. Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Bănescu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

Patriarhul Daniel a lansat sâmbătă un îndemn către oameni să se vaccineze, afirmând că 2.500 de persoane au fost lăsate sâmbătă să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor.

de N.O.

Bill Gates divorţează de soţia sa, Melinda, după 27 de ani de căsnicie

Posted in Bill Gates, DIVORT by Vali on mai 4, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/bill-gates-divorteaza-de-sotia-sa-melinda-dupa-27-de-ani-de-casnicie-1516959

Bill Gates şi Melinda Gates, în 2006. Foto: Profimedia Images

Bill şi Melinda Gates au anunţat că vor divorţa, după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să colaboreze în cadrul Fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”, se arată într-o declaraţie comună, postată de cei doi pe conturile personale de Twitter.

Bill şi Melinda Gates au mai precizat că în cei 27 de ani petrecuţi împreună au crescut „trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care „ajută oamenii din întreaga lume să trăiască vieţi sănătoase şi pline de beneficii”.

„Împărtăşim încrederea în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul acestei fundaţii, dar nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu, în următoarea etapă a vieţii noastre. Solicităm respectarea intimităţii noastre şi a familiei noastre”, se arată în declaraţia comună a lui Bill şi Melindei Gates.

Bill Gates se situează în prezent pe locul 4 al celor mai bogaţi oameni din lume, conform revistei Forbes. Averea sa, la data de 3 mai 2021, era estimată la valoarea de 130,5 miliarde de dolari.

Melinda Gates este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Încurajată de tată să meargă la o facultate de stiințe exacte, Melinda a intrat la Academia Ursuline, din Dallas, unde a studiat informatica.

În 1982, Melinda Gates și-a dat licențele: una în informatică, alta în studii economice, la Universitatea Duke, apoi a intrat la un master pentru Administrarea Afacerilor, tot la Duke. După terminarea studiilor, Melinda visa să lucreze pentru IBM, însă a decis să meargă la un interviu pentru Microsoft, în Seattle. A fost angajată în 1987, pe postul de inginer.

Bill Gates și Melinda s-au cunoscut la un picnic organizat de companie și s-au plăcut imediat. „În primul weekend romantic petrecut împreună, am adus un puzzle cu Turnul Eiffel, de 1.800 de piese, pe care Bill și cu mine l-am terminat în două zile”, declara Melinda, într-un interviu acordat în 2014 revistei Elle.

Editor : Mihnea Lazăr

 

Comentariu saccsiv:

Bill Gates este pe locul 4 in clasamentul miliardarilor vizibili. Averea acestora este insa insignifianta comparativ cu cea a stapanilor banilor:

STAPANII BANILOR: Datoria statelor este de peste 300 000 de miliarde dolari / In comparatie cu acesti papusari, Bill Gates este un pârț iar Big Pharma un mizilic

 

Un roi gigantic de țânțari modificați genetic se pregătește să invadeze Florida. Demersul stârnește mari controverse

Posted in modificari genetice, SUA by Vali on mai 4, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/un-roi-gigantic-de-tantari-modificati-genetic-se-pregateste-sa-invadeze-florida-demersul-starneste-mari-controverse-1510423

Compania Oxitec a primit aprobare pentru a elibera în Florida țânțari modificați genetic Foto: Guliver/GettyImages

Un roi gigantic de țânțari modificați genetic se pregătește să invadeze Florida. Nu este vorba despre un film sau de vreun joc video, ci de un eveniment care se va întâmplă în realitatea imediată, care își propune să limiteze populația de insecte native și care a provocat proteste printre rezidenți și suspiciuni în rândul oamenilor de știință.

În această primăvară, compania de biotehnologie Oxitec intenționează să elibereze țânțari modificați genetic în arhipeleagul Florida Keys. Oxitec spune că tehnologia va combate febra denga, o boală care poate fi letală, dar și alte virusuri transmise de țânțarii din specia Aedes aegypti – cum ar fi Zika.

Țânțarii nativi din Florida sunt din ce în ce mai rezistenți la insecticid, cea mai comună formă de control, iar oamenii de știință spun că au nevoie de tehnici noi pentru a extermina insectele și bolile pe care le pot genera.

Cum funcționează țânțarii modificați genetic

Țânțarii de la Oxitec sunt modificați genetic pentru a transmite descendenților lor ceea ce compania numește gene „autolimitative”: atunci când sunt eliberați în mediu, masculii modificați genetic se împerechează cu țânțarii sălbatici de sex feminin, iar generația rezultată nu supraviețuiește până la maturitate, reducând astfel populația generală.

În laboratorul Oxitec din Marea Britanie, inginerii companiei au modificat genetic țânțarii, oferind insectelor o genă care face femelele dependente de antibioticul tetraciclină. Fără „droguri”, ele mor. Ouăle acestor insecte modificate genetic sunt expediate în cutii, spre Florida. Țânțarii au nevoie de apă pentru a se maturiza de la stadiul de ou la cel un adult; când echipa Oxitec adaugă apă în cutii, aceștia ies din ou. Cum tetraciclina nu e prezentă în cutie, femelele modificate genetic mor în stadii larvare timpurii. În cazul ideal, țânțarii de sex masculin vor supraviețui și vor transmite gena mai departe, după ce se împerechează cu femelele sălbatice. Astfel, populația locală de țânțari de sex feminin va fi din ce în ce mai redusă, ceea ce va
diminua, de asemenea, numărul de țânțari de sex masculin.

Experimentul din Brazilia, un precedent

Atunci când Oxitec a propus eliberarea experimentală a țânțarilor modificați genetic în Florida, în 2011, planul a fost întâmpinat cu suspiciune în rândul localnicilor și cu dezbateri printre oamenii de știință. Unii cetățeni spun că se tem să fie cobai, iar alți critici sunt îngrijorați de posibilele efecte pe care țânțarii modificați genetic le-ar putea avea asupra sănătății umane și a mediului.

Recent, compania a solicitat din nou aprobarea pentru a elibera o nouă versiune a țânțarilor. În luna mai, agenția EPA i-a acordat o autorizație de utilizare experimentală și proiectul a obținut, practic, undă verde.

Această nouă versiune de țânțari este prima specie modificată genetic aprobată pentru a fi eliberată în SUA.

Compania a efectuat deja un experiment cu acest tip de insecte în Brazilia, unde a lansat mai mult de miliard de exemplare dintr-o versiune anterioară. Oxitec declară că are încredere în eficiența și în siguranța tehnologiei.

Controverse, suspiciuni și temeri

Dar unii oameni de știință doresc să oprească procesul în Florida, ca să aibă timp să evalueze corect experimentul. Alții vor să vadă dovezi mai clare că această tehnologie este chiar necesară, susținând că Oxitec a făcut publice doar datele pozitive și a ascuns alte informații-cheie, inclusiv studii care să arate dacă țânțarii limitează sau nu transmiterea bolilor.

În cazul în care lansarea va avea loc la termenul planificat, unii rezidenți spun că se vor opune vehement.

Compania susține că nu există niciun risc în utilizarea tetraciclinei pentru reproducerea țânțarilor modificați genetic.

Dar unii oameni de știință cred că prezența acestui antibiotic în mediu reprezintă un risc. Ei spun că nu se împotrivesc organismelor modificate genetic, dar că nu sunt de acord cu modul în care s-a desfășurat procesul de aprobare. Nu există, susțin aceștia, o monitorizare a bolilor în țările în care Oxitec a eliberat țânțari și nici informații despre prețul tehnologiei. Până în momentul de față, lipsesc și dovezile că această nouă procedură va duce la suprimarea țânțarilor. Mai mult, Oxitec nu a explicat modul în care insectele modificate genetic vor reduce în mod direct bolile umane, cum ar fi febra denga.

În Brazilia, lucrurile n-au mers foarte bine: cercetătorii de la Universitatea Yale au confirmat că unii descendenți ai țânțarilor modificați genetic, care ar fi trebuit să moară, au supraviețuit până la maturitate și s- au împerecheat cu cei nativi.  Autorii lucrării au concluzionat că nu știu ce impact au avut acești țânțari asupra controlului sau transmiterii bolilor, dar subliniază importanța monitorizării geneticii insectelor.

Oxitec nu a fost de acord cu aceste constatări și a declarat site-ului Gizmodo că studiul Yale include „numeroase afirmații false, speculative și nefondate”.

de Anca Grădinariu

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

În Florida vor fi lăsaţi în libertate peste 750 de milioane de TANTARI MODIFICATI GENETIC. Proiectul privind ţânţarii modificaţi genetic a fost finantat de BILL GATES