SACCSIV – blog ortodox

Florida a anulat toate restricţiile anti-COVID. „Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”

Posted in Coronavirus, SUA, vaccin by Vali on mai 4, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/florida-a-anulat-toate-restrictiile-anti-covid-este-ceea-ce-trebuie-facut-tinand-cont-de-datele-de-care-dispunem-1517269

Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida. Foto: Profimedia Images

Guvernatorul statului american Florida a ridicat luni, cu efect imediat, toate restricţiile asociate pandemiei de COVID-19. El și-a justificat decizia prin disponibilitatea și eficacitatea vaccinurilor împotriva coronavirusului SARS-CoV2, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ron DeSantis a promulgat o lege care pune capăt stării de urgenţă la 1 iulie în acest stat american, care impunea o serie de restricţii în faţa pandemiei de coronavirus, şi a semnat apoi un decret care avansa data de intrare în vigoare a acelei măsuri începând de luni, 3 mai.

Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, un oraş situat în apropiere de Tampa, referindu-se la numărul zilnic al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi la cel al deceselor asociate COVID-19, în scădere constantă, în timp ce programul de vaccinare continuă să fie implementat.

Aproape 9 milioane de persoane, reprezentând 41,9% dintre cei 21,5 milioane de locuitori ai acestui stat american, au făcut cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit autorităţilor sanitare americane.

Persoanele care nu sunt încă vaccinate astăzi se află în această situaţie cu siguranţă nu din cauza unei lipse de stoc, sau a unei lipse de disponibilitate a vaccinurilor, a adăugat guvernatorul din Florida.

Vaccinarea a fost deschisă vineri în Florida pentru toate persoanele cu vârste de peste 16 ani, care nu mai trebuie să prezinte dovada domiciliului în acest stat, aşa cum se întâmpla din ianuarie şi până la finalul lunii aprilie, din cauza cererii foarte mari pentru vaccinurile anti-COVID-19.

Noua măsură a permis vaccinarea migranţilor care locuiesc fără documente legale în Statele Unite şi a determinat apariţia unui fenomen, care a fost denumit turism vaccinal.

Guvernatorul Ron DeSantis a criticat totodată restricţiile stricte care sunt încă în vigoare în alte state americane. El a sugerat că statele care continuă să îi oblige pe rezidenţii lor să respecte astfel de măsuri indică faptul că liderii lor nu cred în vaccinuri.

Vaccinurile Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson sunt disponibile, în anumite cazuri chiar şi fără programare, în numeroase centre de vaccinare, farmacii şi supermarketuri din Statele Unite.

Editor : Monica Bonea

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dana said, on mai 4, 2021 at 6:50 pm

    Iulian Urban fb:
    ” In vreme ce pe oamenii pasnici care se aduna sa protesteze impotriva restrictiilor, politia olandeza ii bate cu salbaticie, lucrurile s-au schimbat ieri cand 12000 de suporteri olandezi au sarbatorit in strada victoria FARA masti si respectarea restrictiilor.
    Explicatia politiei olandeze a fost in cel mai pur stil romanesc ” erau prea multi suporteri la un loc, care fac parte din categoria periculoasa, si nu s-a riscat o interventie”‘, concluzia fiind : politia ii bate doar pe oamenii pasnici, si la ei, si la noi! https://www.youtube.com/watch?v=A996IW9Jj6w

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana said, on mai 4, 2021 at 6:58 pm

    Iulian Urban fb:
    – Cea mai discriminatorie declaratie a unui premier al Romaniei din istoria acestei tari !
    „Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, în drumeții la munte, dar putem să vorbim și de facilități pentru persoanele vaccinate – restaurante care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate”, a afirmat premierul Florin Cîțu care a adaugat ca vaccinatilor li se va „‘permite”‘ sa tina si evenimente private cum sunt onomastici, nunti, botezuri, petreceri DOAR cu persoane vaccinate!
    Stimati judecatori si procurori romani este legala o asemenea declaratie a premierului ? S-a suspendat aplicarea legii civile si a Constitutiei in Romania ?

    – Victorie uriasa!
    Curtea Superioara din Karlsruhe mentine si confirma decizia judecatorului Christian Dettmar din Weimar, Germania : OBLIGATIA PURTARII MASTILOR si TESTAREA ELEVILOR IN SCOLI SUNT ILEGALE, ABUZIVE si NEJUSTIFICATE!
    Trei experti renumiti germani au emis rapoarte care arata ca decizia instantelor este corecta!
    Decizia judecătorului Dettmar a fost emisă – pentru prima dată în lume – după evaluarea rapoartelor experților. Biologul Prof. Dr. Ulrike Kämmerer a pregătit o expertiză cu privire la lipsa valorii informative a testelor PCR. Igienistul Prof. Dr. Ines Kappstein a evaluat situația actuală a studiului pe măști și a constatat lipsa de utilizare a acestora în apărarea împotriva virușilor, în timp ce măștile sunt dăunătoare purtătorilor lor, printre altele din cauza germenilor. Psihologul Prof. Dr. Christoph Kuhbandner examinase afectarea psihologică a copiilor ca urmare a măsurilor abuzive de purtare a mastilor si de testare. – https://2020news.de/beschluss-aus-karlsruhe-stuetzt-sensationsurteil-aus-weimar-rechtsbeugungsvorwurf-gegen-richter-ohne-grundlage/?fbclid=IwAR2c9RkkDftTePCsDx0kicoyctHhYPf3T2HDckCQmkMRrX4A2oyqKqk7PUc

    – Danemarca opreste injectarea cu Johnson&Johnson dupa ce acum 1 luna au oprit si AstraZeneca.

    Apreciat de 1 persoană

  3. […] Florida a anulat toate restricţiile anti-COVID. „Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de dat… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.