SACCSIV – blog ortodox

Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât viruși vii

Posted in Coronavirus, TEST by saccsiv on ianuarie 8, 2021

Desi au stiut, au tacut, doar pentru a se putea instaura dictatura medicala neomarxista. Iata ce putem citi pe Just the News la In little noticed July interview, Fauci warned that widely used COVID tests may pick up ‘dead’ virus:

FAUCI a „scăpat” recunoașterea faptului că folosirea la scară largă a testelor COVID ar putea depista viruși „morți”

De Daniel Payne

Fauci spune că testele supra-sensibile pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât viruși vii

Într-un videoclip din iulie 2020, recent redescoperit, Dr. Anthony Fauci pare avizat de faptul că numărul mare de cazuri pozitive de COVID-19 ar putea să fie generat de testele supra-sensibile care depistează mai degrabă doar fragmente de viruși decât infecții active, viabile.

Dacă este adevărat, o mare parte din pacienți s-ar putea să fi primit fără motiv rezultate pozitive la teste, creând o imagine foarte departe de adevăr privind starea lor de sănătate sau riscul de a răspândi boala către alții – fiind obligați astfel, în acest proces, să se confrunte cu anxietatea și perturbarea vieții lor zilnice, deși s-ar fi putut evita foarte ușor acest lucru.

În același timp, numărul de cazuri raportate de autoritățile sanitare publice și de marile site-uri de monitorizare a COVID și care pun semnul egal între infecție și infecțiozitate la fel ca și între testare pozitivă și îmbolnăvire pot crea publicului o impresie distorsionată despre viralitatea și riscurile de sănătate publică ale COVID-19 pentru populație în general. Asta poate duce la o reacție amplificată din partea populației și la politici de sănătate publică exagerate.

Recunoașterea lui Fauci a acestui fapt a avut loc în episodul din 16 iulie 2020 al emisiunii online This Week in Virology [n.tr – Săptămâna Aceasta în Virusologie], o emisiune cu istorie îndelungată și găzduită de Vincent Ricaniello, virusolog la Universitatea Columbia. Fauci, director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, a participat la program pentru a discuta diferite aspecte ale pandemiei COVID-19, inclusiv testarea.

Au fost puse în discuție îngrijorările apărute în ultimele câteva luni că testele de laborator  larg răspândite pentru detectarea SARS-Cov-2 – cele cunoscute și sub numele de teste cu reacție de polimerizare în lanț, sau PCR – ar putea de fapt să depisteze rămășițe ale virusului în locul infecțiilor clinice de nivel semnificativ. Unii critici au susținut că un număr semnificativ de teste pozitive de COVID-19 nu arată, de fapt, niciun fel de infecție.

În centrul dezbaterii s-a aflat „pragul de cicluri” la care sunt operate testele PCR. Testele PCR operează prin multiplicarea unui fragment de virus printr-o serie de cicluri, pânâ când detectează în mod convingător și confirmă existența unui virus într-o mostră. Cu cât este mai mare numărul de cicluri prin care trece o mostră înainte de a fi detectat un virus, cu atât mai mică și mai slabă inseamnă că a fost mostra originală.

Cu alte cuvinte, numărul ridicat de cicluri se presupune că este corelat cu mostre mai sărace în viruși, indicând că un caz pozitiv în acest context are cu totul o altă semnificație în termeni epidemiologici și virusologici decât rezultatele pozitive la un prag scăzut de cicluri.

Fauci spune că, la niveluri ridicate, „șansele ca rezultatele să fie [corecte] sunt minuscule”

Alăturându-se gazdelor de la Săptămâna Aceasta în Virusologie, Fauci a răspuns direct la o întrebare despre testarea COVID-19, mai exact cum pacienții testați pozitiv sunt sau nu sunt infectați și trebuie să intre în carantină.

„Ceea ce se transformă într-un fel de standard”, spune Fauci, este că „dacă treci de pragul de 35 de cicluri… șansele să obții un rezultat de încredere sunt minuscule”.

„Este foarte frustrant, atât pentru pacienți cât și pentru medici”, a continuat el, atunci când „vine cineva, ei repetă testul PCR și o fac de genul a 37  de cicluri dar aproape niciodată nu vei obține un virus de la un test de 37 de cicluri”.

„Așadar, dacă cineva face testul cu 37, 38 sau chiar 36, trebuie să admiți, mă rog, ca sunt doar nucleotide moarte și punct.”

Fauci a mai subliniat că pacienților care primesc un diagnostic COVID-19 pozitiv nu li se comunică imediat și numărul de cicluri din testul lor. „Dacă cineva primește un rezultat pozitiv, nu i se comunică și pragul de cicluri decât dacă se întoarce și îl cere”, a spus el.

Biroul lui Fauci nu a raspuns cererilor de a comenta declarațiile lui din videoclipul din iulie 2020. Dar concesiile pe care le-a făcut în acel videoclip se constituie într-una dintre cele mai remarcabile admiteri din partea unui oficial federal de rang înalt a faptului că testarea PCR pe scară largă ar putea genera o imagine semnificativ deformată privind activitatea virusului de-a lungul țării.

Vincent Racaniello, acest „profesor Higgins” al Departamentului de Microbiologie și Imunologie al Univeristății din Columbia și gazda emisiunii online Săptămâna Aceasta în Virusologie, a comentat declarațiile lui Fauci, atunci când putut fi contactat. [„profesor Higgins” – modalitate de a descrie un profesor genial și bine intenționat dar excentric, nesociabil și radical, dupa modelul personajului omonim din piesa My Fair Lady de G.B. Shaw; n.tr.]

„Sunt de acord că, în general, valorile Ct de peste 36 nu mai indică un virus infecțios ci doar bucăți de ARN viral,” a declarat Ricaniello pentru Just the News. „Desigur că Ct poate depinde de echipamentul și de substanțele folosite, așa că acest număr poate varia de la un laborator la altul”. [Ct sau cycle threshold– pragul de cicluri de amplificare în testele PCR; n.tr.]

„De curând am efectuat un test PCR cu un Ct de 34.7 și pe care l-am considerat negativ. La retestare, după 3 zile, a ieșit negativ.”

Testele cu praguri mari de cicluri sunt aparent folosite la scară largă in SUA. O analiză făcută de New York Times în august 2020 a relevat că, dintr-un singur lot de teste din New York, Massachusetts și Nevada, „până la 90 la sută dintre persoanele testate nu prea aveau niciun virus.”

Producătorii individuali de teste și laboratoarele ar trebui să fie cele care stabilesc în general pragul de cicluri necesar pentru un test COVID-19 și nu autoritățile privind bolile infecțioase. „Majoritatea testelor PCR pentru boli infecțioase au praguri Ct în intervalul 35-40,” spune o declarație a Departamentului pentru Servicii de Sanătate și Asistență Socială din Alaska, într-un document informativ despre testele PCR pentru COVID-19.

Autoritățile mai subliniază în acel document că majoritatea testelor PCR folosesc pragul 37 de cicluri, în timp ce testele de confirmare pot urca acest prag până la 40.

Testele pozitive COVID-19 au crescut foarte mult de la începutul lunii octombrie 2020. Luna trecută, SUA au înregistrat un număr record de aproape 120 000 de cazuri, deși – așa cum a fost cazul de-a lungul întregii pandemii – nu este clar câte dintre aceste rezultate alte testelor indică boala și/sau contagiozitatea și câte sunt, de fapt, produsul unui prag de cicluri ridicat și înșelător, de felul celui despre care a vorbit si Fauci.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OMS recunoaște (în sfârșit) că testele PCR dau rezultate fals-pozitive

Justiția portugheză desființează testul PCR: este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare

Inventatorul testului PCR: Nu e mereu concludent

CITITI doamnelor si domnilor DOCTORI! Sef la Pfizer despre minciunile, blestematele de minciuni și statistici medicale – Pericolul ucigător al testelor fals pozitive

O echipă de experți din toată lumea a identificat 10 ERORI CAPITALE în principalul TEST pentru COVID și cere eliminarea lui urgentă

Video – Madalin Ionescu despre o anchetă de amploare: “peste 90 la sută din testele pozitive de până acum ar putea fi de fapt negative…”

The New York Times: 90% dintre americanii testati pozitivi la COVID nu au fost nici măcar contagioși

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 2. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 3. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 4. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 5. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 6. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 7. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 8. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 9. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 10. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 11. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază

 12. […] Chiar Anthony Fauci recunoaste că testele pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât v… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: