SACCSIV – blog ortodox

Video: Aflat in vizita in Grecia, Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Rusia de cooptarea Bisericii Ortodoxe si răspândea de informaţii false despre pandemie

Posted in Biserica Ortodoxa Rusa, Coronavirus, Grecia, LIBIA, pandemie, RUSIA, SECRETAR DE STAT SUA by saccsiv on octombrie 2, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: SECRETARY POMPEO ACCUSES RUSSIA OF CO-OPTING ORTHODOX CHURCH (+VIDEO)

Secretarul de Stat Pompeo acuză Rusia de co-optarea Bisericii Ortodoxe (+VIDEO)

Creta, 30 septembrie 2020

Foto: romfea.gr

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo a făcut un număr de acuzaţii la adresa Rusiei şi a Bisericii Ortodoxe Ruse într-o conferinţă de presă din timpul vizitei sale de 2 zile din Creta săptămâna aceasta, unde s-a întâlnit cu prim ministrul Greciei- Kyriakos Mitsotakis.

Secretarul şi-a început remarcile lăudând conducerea Navei USS Hershel “Woddy” Williams de la baza navală din Souda Bay-Creta, care simbolizează expansiunea parteneriatului de apărara SUA-Grecia.

El a continuat:

Cooperarea noastră pentru securitate este foarte importantă astăzi când Rusia continuă să destabilizeze regiunea, în special în Libia, unde SUA cere retragerea tuturor forţelor militare străine, şi susţinere pentru oprirea ostilităţilor militare şi pentru reconciliere în Liban. Primul Ministru şi cu mine dorim să abordăm o cooperare mai strânsă pentru a depăşi provocările pe care Rusia ni le pregăteşte prin activităţi de influenţare negativă, cum ar fi răspândirea de informaţii false despre pandemie şi încercarea de a co-opta Biserica Ortodoxă.

Departamentul de Stat al SUA a jucat un rol activ şi decisiv în crearea “Bisericii Ortodoxe Schismatice a Ucrainei” de către Patriarhul Bartholomew al Constantinopolului la finalul lui 2018, care a dus la o breşă în comuniunea euharistică între Biserica Ortodoxă Rusă şi Patriarhia Constantinopolului.

Până acum, Patriarhatul Constantinopolului şi arhiepiscopii Bisericilor din Alexandria şi din Grecia au recunoscut schsmaticii ucrainieni, în timp ce majoritatea Bisericilor Ortodoxe Locale au luat aceeaşi poziţie teologică şi canonică ca Biserica Rusiei împotriva schismei din Biserică, şi împotriva violenţelor orchestrate de schismaticii ucrainieni asupra credinţei canonice ucrainiene.

Secretarul Pompeo a mai criticat firma rusească Gazprom pentru influenţa exercitată în aprovizionarea cu energie.

Ambasada Rusiei din Atena a răspuns prompt secretarului Pompeo, declarând: “Asta nu e prima dată când oficialii americani au încercat în declaraţiile lor publice să atragă Grecia spre frontul anti-rusesc. Acest fel de isterie anti-rusească îşi poate cu greu găsi un răspuns de la prietenosul popor grec.”

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Modul în care schismaticii sunt folosiți de Guvernul SUA împotriva Bisericii Ortodoxe

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. corona control said, on octombrie 2, 2020 at 4:52 pm

    Secretarul de Stat al SUA s-a simțit foarte relaxat și încrezător ca dintr-o țară majoritar ortodoxă să aducă niște acuzații altei țări majoritar ortodoxe. Te întrebi până unde a ajuns nivelul de influență sau poate chiar de control.

    Apreciat de 1 persoană

    • VioletaB said, on octombrie 3, 2020 at 9:57 am

      Să dea Dumnezeu ca IPS Teodosie sa se dezica de actele din Creta și să mărturisească ortodoxia cu putere.

      Daca citiți aici comentariile românilor împotriva a ceea a spus IPS Teodosie, că e pacat să mergi într-o „biserica” catolică, va veți întrista cat de apostaziat a ajuns neamul acesta românesc :((

      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158614280101101&id=751651100&preview_rid=10158614291196101

      Apreciază

      • Mihai T said, on octombrie 3, 2020 at 6:52 pm

        Ești sigură că-s oameni reali ?

        http://voxnews.com/index.php/2011-06-30-23-44-03/48-us-military-propagandizes-social-media-with-fake-accounts

        În acest articol se dezvăluie faptul că Aviația americană ar fi încercat să cumpere niște softuri (sau să fie proiectate la comandă) prin care angajați ai armatei să poată gestiona o … armată de conturi fictive pe rețelele sociale.

        ”O armată falsă de oameni virtuali ar putea fi utilizată pentru a crea impresia unei opinii unanime în secțiunile de comentarii, sau ar putea manipula social media până la punctul în care subiecte importante sunt ocultate. În final, aceasta poate cauza o schimbare perceptibilă în ce privește opinia oamenilor și modul cum înțeleg evenimentele importante din lume.”

        După ce a trecut referendumul din 2018, a ieșit la iveală că pe Facebook s-au activat 5000 de conturi fantomă care au acționat numai în acea perioadă.

        Apreciază

      • VioletaB said, on octombrie 4, 2020 at 8:54 am

        @MihaiT sigura nu sunt, dar și dacă vorbești cu oameni reali in jur constați aceeași atitudine ecumenista când vine vorba de ortodoxie. Din păcate! Așa că tind sa cred că acelea sunt conturi reale, și părerile românilor noștri, mai ales ale celor care au petrecut ani multi în străinătățuri și s-au intoxicat de otrava catolică și sectanta in general. Românii nu își cunosc credința , nu și-o (mai) mărturisesc decât în procent f f mic, cum nici la sinodul din Creta nu au luat atitudine mirenii, iar acum se duc unii în bisericile oficiale ascultând cu „sfințenie” de autoritățile anticreștine, chiar și cu masca pe fata, făcând hulă împotriva Duhului Sfânt.

        Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.