SACCSIV – blog ortodox

Dezavantajele contorului Electrica digital (Smart Meter): spionarea activitatii casnice + radiatii electromagnetice ce pericliteaza sanatatea

Posted in Big Brother, SPIONAJ by saccsiv on octombrie 2, 2020

DISCERNE: Informatii esentiale despre contorul Electrica digital (SmartMeter) vs analog clasic

Avantaje:

Iti vei putea vedea consumul digital pe calculator sau telefon, in loc doar de cel vizual analog.
Electrica si partenerii sai vor cunoaste exact ce surse de consum ai in casa ta.
Lipsa de comunicare umana directa cu reprezentati Electrica in diverse cazuri (cum ar fi cele legate de plati).
Electrica vor putea opri instant de la distanta livrarea de curent.

Dezavantaje:
Costuri in plus pentru achizitionarea noilor aparate si modernizarea grilei electrica.
Invadarea intimitatii caminului si spionarea activitatii casnice. Este un spion pentru casa ta, pe proprietatea ta personala. Detecteaza tot ce este legat la electricitate. Strange date despre stilul tau de viata, despre cand si cat folosesti electronicele si transmite datele tale inapoi intr-un loc centralizat.
Contorul foloseste un emitator radio atasat pentru a trimite informatii detailate despre consumator catre furnizor.
Emite radiatii electromagnetice constant ce pericliteaza sanatatea celor din perimetrul contorului.. Aceste semnale intermitente sunt transmise in frecventa 902-928 MHz cu o radiate de aproximativ 166 microvati (µW/cm2) la o distanta de 3 metrii si pana la 8800 µW la jumatate de metru apropiere.
Exista un plan de grila international prin care sa se puna aceste contoare digitale atat pe ceas de gaz cat si apa. Telul fiind continuarea si marirea controlului lor ca furnizori si  transformara comunitatilor in microunde cu emisie constanta.

Solutii?
In primul rand informeaza-te! Apoi informeaza-ti vecinii.
Asigura-ti fizic ceasul tau analogic pentru a nu fi schimbat cu unul digital. Daca ai deja un contor digital atunci gaseste o soluite pentru a schimba-o in unul analog (cum era cel vechi, care era doar peentru contorizare).
Depune reclamatii la adresa administratiei/guvernarii locale si electrica.
O alternativa reala mai este trecerea pe un sistem individual cu panouri solare, eolian sau alte tipuri de generatoare ce vor incarca acumulatori. Astfel vei avea independenta totala si un sistem mai sigur.

Guest post de Cristina Scacun

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CONTOARELE INTELIGENTE – riscuri

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on octombrie 3, 2020 at 10:10 am

    Aveți grijă și la contoarele de apă, că s-ar putea să aveți de-a face cu ele. Alea-s chiar mai primejdioase, pentru că o să le aveți în casă (nu pe scara blocului). Eu am avut de-a face cu el și vă spun că îți atacă sufletul, nu numai trupul. Trupul și sufletul sunt în legătură unul cu altul. Radiațiile alea îți atacă creierul. Prima dată când vi-l pune, emite în fiecare minut un puls electromagnetic, care transmite informațiile de la contor și poate fi detectat de pe casa scării. După vreo 50 de zile, pulsul îl emite la fiecare 5 minute, deci s-ar putea să se ușureze. Sunt oameni cu o sensibilitate mai mare la radiația electromagnetică, și care simt. Dar și cei care nu simt sunt afectați. Adică i-am văzut pe unii că arătau ca niște roboți, erau aproape dezumanizați; dar cel mai înfricoșător lucru este că nici nu simțeau că-s atacați, sau era ceva vag. Deci ei vor putea să distrugă sufletul omului, iar omul nici măcar nu-și va da seama. Într-o zi, numai o să vadă că nu mai simte empatie pentru alți oameni, pentru animale, etc, creierul nu mai poate face conexiuni ca înainte. Înca va mai fi amintirea a ce era înainte, dar amintirea scade în putere cu fiecare zi care trece.
    Ce se poate face la contorul de apă ? Problema asociațiilor este că sunt multe nereguli la locatari. De aceea, ei vor să-și pună oamenii contoare noi, verificate metrologic, pentru că alea vechi nu înregistrează exact și pot fi și manevrate. Dar contoarele astea noi au și emitățoare radio.
    Sunt mai multe variante, depinde cât de departe vrei să mergi. În primul rând că nu te poate obliga să pui. Nu cred că este lege în acest sens. Chiar dacă te obligă, poți trece la consum ”paușal”, dar vei plăti mai mult la apă. Într-un caz extrem, poți renunța cu totul la apa lor. Nu te poate nimeni obliga să-ți pui contor la chiuvetă; nu te poate nici măcar obliga să fii branșat la rețea.
    Dacă, totuși, sunteți într-o situație când o să aveți contoare (fără voia voastră) încercați să vorbiți cu propietatarul de acolo să scoateți modulul radio de pe apometru, și consumul să-l declarați ca înainte (pe bilețele). Dacă nici asta nu se poate, încercați să acoperiți apometrul cu folii de copt sau și ambalajele de ciocolată ar trebui să meargă. Dar nici ele nu vor proteja 100 %, doar să pui vreo 10 straturi unul peste altul.
    Încă ceva: lumea viitorului va fi incompatibilă cu viața. Omul normal (natural) nici nu va mai putea să stea în orașe, din cauză că astfel de emițătoare radio vor fi peste tot, pe toți stâlpii. Dacă fiecare apartament își va pune câte 2 contoare în casă, pe casa scării vor fi mai multe surse de radiații, mai multe câmpuri care se suprapun. Probabil că vor fi compatibili cu radiațiile doar cei care vor deveni roboți (punându-și cip în cap, distrugându-și sufletul). Ceea ce – evident – pe noi nu ne interesează.
    Este posbil ca o parte din ce am simțit să fie și din cauza unor probleme pe care le am. Uneori am simțit mai acut, alteori mai puțin acut. Totuși, îmi amintesc clar: și oameni care ziceau că nu-s afectați … arătau … altfel …

    Apreciat de 2 persoane

    • Adi said, on februarie 23, 2021 at 8:58 pm

      Mihai, alte solutii de protectie impotriva radiatiilor ai mai gasit? Cred ca nu sunt asa multe pe piata romaneasca sau subiectul nu e cunoscut suficient

      Apreciază

    • VioletaB said, on iulie 16, 2021 at 11:59 pm

      @MihaiT Mulțumim pentru informațiile prețioase. Știti cumva cum xe poate refuza legal montarea in apt de apometrele acestea digitale cu frecventa radio, care sunt f dăunătoare? Cei de la asociație amenință cu trecerea tuturor pierderilor de apă la apartamentul proprietarilor care refuza montarea acestor apometre.

      Apreciază

    • contracurent said, on aprilie 14, 2024 at 1:36 am

      daca stai la bloc, degeaba refuzi tu, daca berbecii din jurul tau accepta, vei incasa cumulat emisiile de la toate apartamentele care isi vor monta asa ceva, chiar daca tu ramai pe modelul clasic

      Apreciază

  2. Zeus Ludus said, on octombrie 4, 2020 at 6:35 am

    A republicat asta pe Zeus Ludus.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Cosmin said, on octombrie 4, 2020 at 12:52 pm

    „O alternativa reala mai este trecerea pe un sistem individual cu panouri solare, eolian sau alte tipuri de generatoare ce vor incarca acumulatori. Astfel vei avea independenta totala si un sistem mai sigur.”

    E o solutie foarte practica doar ca exista o problema: costul.

    Daca optezi pentru un sitem off-grid, te costa mai mult decat platesti facturile de curent pe o perioada de 50-60 de ani.

    Sigur, daca te limitezi sa ai o priza la care legi un aparat de radio sau un televizor, da nu e costisitor.

    Asa mai bine te intorci la stilul de viata arhaic: fara curent.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 5, 2020 at 5:07 am

      Un generator de curent pe benzina de 5Kw este vreo 2000 de lei. Deci nu se pune problema sa echivaleze cu facturile pe 50-60 de ani. Desigur ca daca treci pe un generator independent te mai limitezi si tu…nu va mai merge sa tii toate luminile aprinse aparatele de aer conditionat, cupotorul cu microunde etc. Pornesti si tu generatorul cind ai de spalat rufe, de tinut un bec aprins si in rest il opresti….Un radio merge si cu baterii, nu e nevoie sa pornesti hardughia pentru el.

      Apreciază

  4. Demnitate | SACCSIV - blog ortodox said, on martie 3, 2022 at 11:26 pm

    […] Dezavantajele contorului Electrica digital (Smart Meter): spionarea activitatii casnice + radiatii e… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.