SACCSIV – blog ortodox

Parintele Adrian Fageteanu: ROMANII NU SE POT UNI trei sau patru pentru o idee romaneasca sau crestina

Posted in DACI, Parintele ADRIAN FAGETEANU, Romania, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on septembrie 27, 2020

Pe 27 septembrie 2011 se muta la Domnul parintele Adrian Fageteanu.

Ce a însemnat mişcarea Rugul Aprins? Poate fi înviat Rugul Aprins în ziua de azi? 
Adică reactivat? Nici vorbă!
Măcar ca idee?
Nici vorbă! Eu am studiat foarte multe. Homer şi toţi istoricii antici care au vorbit despre geţi şi daci, în scrierile lor. Şi toţi istoricii spun cam aşa: dacă geţii sau dacii ar fi fost uniţi, niciun Alexandru Macedon, niciun Cezar, niciun împărat persan nu ar fi putut să-i biruiască. Şi eu cu asta dovedesc că suntem descendenţii lor, că nici românii nu se pot uni trei sau patru pentru credinţă sau pentru autohtonie sau pentru o idee românească sau creştină. Nu-i cea mai bună dovadă că suntem descendenţii lor?

Cititi va rog mai multe la:

CARTE: Parintele Adrian Fageteanu – ”Viata mea. Marturia mea”

Cititi va rog si:

Video (si transcriptul) Parintele ADRIAN FAGETEANU in 2006: “A inceput epoca lui ANTIHRIST”

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN CAP cu carja de otel …

VIDEO (si transriptul): Parintele ADRIAN FAGETEANU despre ACTELE CU CIP. Inregistrare din AUGUST 2010!!! Nu indeamna doar SA NU LE LUAM, spune lucruri chiar cu mult mai grave …

IPS GHERASIM CRISTEA este COLONELUL ce l-a predat securitatii pe parintele ADRIAN FAGETEANU?

AUDIO: Parintele ADRIAN FAGETEANU despre parintele ARSENIE BOCA, despre MISCAREA LEGIONARA, despre VERONICA de la Vladimiresti si alte amintiri din viata sa

“E VREMEA LUI SCAPA CINE POATE”. Ce pricepem din vorba asta?

NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să le citeşti nişte rugăciuni pentru sănătate”…

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on septembrie 27, 2020 at 5:01 pm

    Ajutor pentru saccsiv

    18. Pe când umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi fraţi, pe Simon ce se numeşte Petru şi pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari.
    19. Şi le-a zis: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.
    20. Iar ei, îndată lăsând mrejele, au mers după El.

    Iisus a facut reclama (ca sa folosesc un termen mai lumesc) la o singura meserie – cea de pescar de oameni.
    Sfantul Paisie Aghioritul intrebat fiind care e cea mai importanta meserie, a raspuns ca cea de educatoare la gradinita, pt ca e primul/prima ce poate sadi credinta in sufletul copilului (normal, in afara de familie). Adica, cea mai importanta meserie pe acest pamant este aceea de a fi pescar de oameni.

    Saccsiv din 2008-2009 asta este, pescar de oameni. Zi de zi, 12 ore pe zi, fara zile libere si vacante, face o munca ce putini ar putea sa o sustina. Nu l-a interesat sa stranga bani, nici macar sa faca sa aiba si el o vizuina a lui, un cuib al lui. S-a gandit acum spre ceva extrem de modest, si pentru asta trebuie sa fie ajutat, adica e nevoie de milostenie.
    Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

    ”- Milostenia împărăteasa virtuţilor, aceea care duce iute pe oameni în bolţile cerurilor, apărătoarea noastră preabună.
    Mare lucru este milostenia. Mari sunt aripile milosteniei; străbate văzduhul, lasă în urmă luna, depăşeşte razele soarelui, se urcă până în bolţile cerurilor. Dar nici acolo nu se opreşte, ci lasă în urmă şi cerul şi popoarele de îngeri şi cetele de arhangheli şi toate puterile cele de sus şi se înfăţişează chiar înaintea tronului celui împărătesc.”
    Iar Parintele Arsenie Papacioc spune foarte frumos „ca nu ai ceea ce ai, ci ai ceea ce dai”.

    Si despre milostenie – Charlie Chaplin, care, cel putin intr-o perioada a vietii lui a dus o viata de sfant, adica sarac fiind, strangea bani si dadea la alti saraci.
    Secretul lui, pe care nu multi il stiu – „Este despre bufonul flamand, care canta si dansa in cartierele sarace ale Londrei si pe urma strangea bani pentru binefaceri. Iat-o, povestea mea! Am cunoscut si foamea si ce inseamna sa nu ai un acoperis deasupra capului.”

    Scrisoarea lui Charlie Chaplin catre fiica sa

    “Fetita mea!
    Acum este noapte. Noaptea de Craciun. Toti soldatii inarmati din mica mea cetate au adormit. Fratele tau si sora ta dorm. Chiar si mama ta doarme. Aproape ca nu am trezit puisorii adormiti, cand m-am pornit in camera asta semi luminata. Cat esti de departe de mine! O sa orbesc daca nu vad imaginea ta in fata ochilor mei tot timpul. Portretul tau sta aici pe masa si aici, in inima mea. Dar unde esti tu? Acolo, in Parisul de poveste, dansezi pe mareata scena teatrala de pe Champs-Élysées. Stiu asta prea bine si totusi mi se pare ca aud pasii tai in linistea noptii, vad ochii tai, care stralucesc ca stelele pe cerul de iarna.
    Aud cum interpretezi in spectacolul de Craciun rolul frumoasei persiene inrobita de hanul tatar. Fii o frumoasa si danseaza! Fii o stea si straluceste! Dar daca extazul si multumirile publicului te vor imbata, daca mireasma florilor te vor ameti, aseaza-te in colt si citeste scrisoarea mea, asculta-ti glasul inimii. Sunt tatal tau, Geraldine! Eu, Charlie, Charlie Chaplin! Stii tu, oare, cate nopti am stat langa patul tau cand erai mica si iti povesteam basme despre frumoasa adormita, despre dragonul care nu doarme niciodata? Si cand somnul imi biruia ochii batrani, radeam de el si ii ziceam: “Pleaca! Somnul meu e tesut din visurile fiicei mele!”
    Ti-am vazut visurile, Geraldine, ti-am vazut viitorul, ziua ta de azi. Am vazut o fata dansand pe scena, o zana alunecand pe cer. Auzeam cum vorbea publicul: “Vedeti fata aceasta? Este fiica unui bufon batran. Mai tineti minte? Il chema Charlie.” Da, eu sunt Charlie! Sunt acel bufon batran! Astazi este randul tau. Danseaza! Eu am dansat in pantaloni rupti, largi, dar tu dansezi in costum de matase de printesa. Aceste dansuri si furtuna de aplauze te vor inalta la cer. Zboara! Zboara acolo! Dar coboara si pe pamant! Trebuie sa vezi viata oamenilor, viata dansatorilor de pe strada, care danseaza tremurand de frig si de foame. Eu am fost ca ei, Geraldine. In acele nopti magice cand tu adormeai leganata de povestile mele, eu stateam treaz.
    Ma uitam la fata ta, ascultam bataile inimii tale si ma intrebam: “Charlie, oare acest pisicut intr-o zi te va recunoaste?” Nu mai stii, Geraldine. Multe povesti ti-am spus in acele nopti indepartate, dar povestea mea – niciodata. Dar ea este interesanta. Este despre bufonul flamand, care canta si dansa in cartierele sarace ale Londrei si pe urma strangea bani pentru binefaceri. Iat-o, povestea mea! Am cunoscut si foamea si ce inseamna sa nu ai un acoperis deasupra capului. Mai mult decat atat, am simtit durerea umilitoare a mascariciului hoinar, in pieptul caruia se framanta un ocean de mandrie; si aceasta mandrie era ranita dureros de monedele aruncate. Si totusi sunt viu, asa ca sa lasam asta.
    Mai bine sa vorbim despre tine. Dupa numele tau – Geraldine – urmeaza familia mea – Chaplin. Cu aceasta familie, mai bine de 40 de ani, am amuzat oamenii. Dar eu am plans mai mult decat au ras ei. Geraldine, in lumea in care traiesti exista nu numai dansuri si muzica! La miezul noptii, cand iesi din sala imensa, poti sa uiti de admiratorii bogati, dar nu uita sa intrebi pe soferul taxiului, care te va duce acasa, de sotia sa. Si daca este insarcinata si nu au bani de scutece pentru viitorul copil, pune-i niste bani in buzunar. Am dat ordin la banca sa-ti plateasca aceste cheltuieli. Dar celorlalti plateste-le exact cat le datorezi. Din cand in cand, mergi cu metroul sau cu autobuzul, mergi pe jos si cunoaste orasul.
    Priveste mai atent la oameni! Uita-te la vaduve si copii orfani. Macar o data pe zi vorbeste-ti asa: “Sunt la fel ca ei”. Da, esti una cu ei, fetita mea! Mai mult decat atat. Arta, inainte sa dea aripi omului, ca el sa zboare in sus, ii rupe picioarele. Si daca va veni ziua cand te vei simti mai presus decat publicul, paraseste scena imediat. Cu primul taxi mergi prin periferiile Parisului. Il stiu foarte bine! Acolo vei vedea multe dansatoare ca tine, poate chiar mai frumoase, mai gratioase, cu mai multa mandrie. Acolo nu va fi nici urma de reflectoarele orbitoare ale teatrului tau. Reflector pentru dansele este luna.
    Uita-te bine! Nu danseaza ele mai bine decat tine? Recunoaste, fetita mea! Intotdeauna se va gasi acela care danseaza, joaca mai bine decat tine! Si tine minte: in familia lui Charlie nu a fost nici unul care sa fi certat soferul de taxi sau sa rada de saracii care locuiesc pe malurile Senei. Eu voi muri, iar tu vei trai. Vreau ca tu niciodata sa nu stii ce e aceea saracie. Cu aceasta scrisoare iti trimit o carte de cecuri, pentru ca tu sa poti cheltui cat iti doresti. Dar cand vei cheltui doi franci, sa nu uiti ca al treilea nu e al tau. El trebuie sa ii apartina unui necunoscut care are nevoie de dansul. Iar tu vei gasi repede unul. Trebuie numai sa vrei sa-i vezi pe acesti saraci necunoscuti si ii vei intalni oriunde. Vorbesc cu tine despre bani, deoarece le-am cunoscut puterea demonica. Am petrecut foarte mult timp la circ si tot timpul imi faceam griji pentru echilibristi.
    Si trebuie sa-ti spun ca oamenii cad cel mai des pe pamantul tare, mai des decat echilibristii de pe sarma. Poate la vreo petrecere selecta te va orbi stralucirea vreunui diamant. In acel moment el va deveni acea sarma periculoasa si caderea este inevitabila. Poate, intr-o buna zi, o sa te cucereasca chipul frumos al unui print. In acea zi vei deveni un echilibrist lipsit de experienta, iar acestia cad de fiecare data. Nu iti vinde inima pentru aur si bijuterii. Afla ca cel mai mare diamant este soarele. Din fericire el straluceste pentru toti. Cand va veni vremea si te vei indragosti, iubeste acea persoana din toata inima. I-am spus mamei tale sa-ti scrie despre asta. Ea intelege dragostea mai mult decat mine si e mai bine ca ea sa discute despre acest lucru cu tine. Munca iti este grea, stiu asta.
    Corpul iti este acoperit de o bucata de matase. Pentru arta poti sa apari pe scena si dezbracat, dar sa te intorci de acolo trebuie nu numai sa fii imbracat, dar si mai curat. Sunt batran si poate, cuvintele mele suna amuzant. Dar, dupa mine, trupul tau dezgolit trebuie sa apartina numai celui care iti iubeste sufletul dezgolit. Nu este grav, daca parerea ta in aceasta privinta este veche de zece ani, adica apartine timpului trecut. Nu-ti fie frica, acesti zece ani nu te vor imbatrani. Dar oricum nu ar fi, vreau ca tu sa fii ultimul om care va deveni locuitor al insulei goilor. Stiu ca tatii si copiii duc o lupta vesnica. Lupta cu mine, cu gandurile mele, fetita mea! Nu iubesc copiii ascultatori. Si cum nu au cazut lacrimi din ochii mei pe aceasta scrisoare, vreau sa cred, ca aceasta noapte de Craciun este noaptea minunilor.
    Imi doresc sa se intample o minune si tu sa intelegi cu adevarat ce am vrut sa-ti spun. Charlie a imbatranit, Geraldine. Mai devreme sau mai tarziu in loc de rochia alba de scena va trebui sa imbraci vesminte de doliu ca sa vii la mormantul meu. Acum nu vreau sa te intristez. Dar, din vreme in vreme, uita-te in oglinda – acolo vei vedea trasaturile mele. In venele tale curge sangele meu. Chiar si atunci cand sangele se va opri in vasele mele, vreau ca tu sa nu il uiti pe tatal tau. Nu am fost un inger, dar intotdeauna am incercat sa fiu om. Incearca si tu.
    Te sarut, Geraldine.
    Al tau, Charlie
    Decembrie 1965”

    Apreciat de 1 persoană

  2. vlad tepes said, on septembrie 27, 2020 at 7:12 pm

    Se spune in spatiul ortodox, ca un neam care iese din matca vietii crestine, devine un neam degenerat! Astazi, romanii nu sunt deloc departe de asa ceva! Ba, din contra!

    Apreciat de 1 persoană

  3. R said, on septembrie 27, 2020 at 7:46 pm

    Antim Ivireanul sau străinul care ne-a învăţat limba română

    https://doxologia.ro/viata-bisericii/documentar/antim-ivireanul-strainul-care-ne-invatat-limba-romana

    Apreciat de 2 persoane

  4. Cristian Daniel said, on septembrie 27, 2020 at 10:06 pm

    Mare dreptate avea parintele Adrian, Dumnezeu sa-l odihneasca! Acest lucru se vede atat de bine in ziua de azi…Gloata a mers voioasa la vot sa-si aleaga stapanii (chiar daca la un nivel mai mic), dar cu siguranta o va face si la parlamentare…Acum daca-i spui cuiva din tara ta ca esti crestin-ortodox, ca mergi la Biserica, ca te-nchini in fata Sfintelor icoane, aproape ca te ia la bataie, te injura, te scuipa, te ia la misto…Am vazut la biserica femei care intrau imbracate sumar, cu minijupuri, rujate, cu decolteuri cat casa, si nimeni nu le-a spus nimic. cand a intrat cineva fara masca au sarit pe el toti cei din biserica sa-l apostrofeze, sa iasa imediat afara, cum de a indraznit sa intre asa…cumplit, cumplite vremuri traim fratilor si, dupa cum spunea un parinte, nici 1 la suta din nenorociri nu au sosit inca peste noi…practic noi ne cerem ca pedeapsa sa vina peste noi si nu numai ca nu suntem uniti, dar suntem si farisei si multi sunt apostati…

    Apreciat de 3 persoane

    • Anonim said, on septembrie 27, 2020 at 10:53 pm

      …si PROSTI….

      Apreciat de 2 persoane

      • ADRIAN said, on septembrie 29, 2020 at 2:05 am

        SI RAI SI DUSMANOS de ingheata MAREA NEAGRA pe canicula…….din pacate.

        de aici dezastrul ireversibil al natiei.
        ROMANUL din pacate n-are prea multe sau deloc sanse SA URCE prea sus….
        in jos sigur vor inghesuii TALPA .
        romanul contemporan NU ARE NICI O SCUZA pentru IMBECILITATEA in care se scalda

        Apreciat de 1 persoană

  5. Cristiana said, on septembrie 28, 2020 at 3:45 pm

    Excelent comentariul in ajutorul lui Saccsiv!!!
    Numai prietenii adevarati pot avea aceste calitati exceptionale pline de sensibilitate si iubire netarmurita. Prietenia este chiar o piatra nestemata pe care astazi cu greu o mai gasesti. Ce minunat sa-ti poti exprima dragostea si pretuirea pentru prietenul tau!!
    Sa aveti parte de mantuire oameni frumosi!!! Impresionant!!!
    Doamne-ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  6. ADRIAN said, on septembrie 29, 2020 at 12:56 pm

    SINT EXTREM DE SUPARAT!
    De trei ani de cind comentez pe aceste doua situri ORTODOX.INFO RO si SACCSIV mi-au fost sterse sau NEPUBLICATE foarte multe comenturi, EXTREM DE MULTEC pe ORTODOXINFO. RO.
    Cum sa evoluam ca NEAM EDUCAT si ORTODOX daca nu putem atmite ADEVARUL spus cu VEHEMENTA uneori alterori EXACT ?!
    Mereu am crezut ca CEL DE LA ORTODOXINFO. RO dupa comentariile MELE NEPUBLICATE ca este extrem de PARTINITOR si ca nu IUBESTE DREPTATEA in esenta.
    PACAT, MARE PACAT isi face sufletului lui.
    Pacatul impotriva DUHULUI SFINT nu se iarta.
    EL DEMONSTREAZA ca nu are BUNA DISCERNERE.
    Dumnezeu sa-l LUMINEZE, pentru ca are mare nevoie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 29, 2020 at 1:07 pm

      ADRIAN

      A pacatuit impotriva Duhului Sfanta pentru ca nu ti-a publicat toate comentariile?
      Da-mi te rog un exemplu de astfel de comentariu.

      Apreciază

  7. ADRIAN said, on septembrie 29, 2020 at 2:02 pm

    O sa- VA dau un exemplu banal!
    Pentru ca aceste comentarii ale mele au fost ieri, alaltaieri, rasalaltaieri (erau si foarte lungi si bine argumentate) si veneau ca raspuns pentru niste ADEVARURI scrise de cel cu NIKUL „DUMITRU”dar si pentru unul care si-a permis sa comenteze cu acelas NIK cu al meu (ADRIAN),si care aduce in discutie LA MISTO idei contrare total celor sustinute de mine pentru a bulversa colegii de discutie.
    Am ridicart printre altele PROBLEMA COSTUMULUI TARANESC romanesc care a fost facut de TARANCA ROMANCA la indicatia directa a DUHULUI SFINT, fiind nu doar O CAPODOPERA VESTIMENTARA dar si una DUHVNICEASCA ORTODOXA fiind O ARMURA IMPOTRIVA DIAVOLILOR (totul este cusut /CROIT in cheia SFINTEI CRUCI!) la fel cum si costumele preotesti si calugaresti au fost facute dupa un anumit tipic dat DIRECT DE DUHUL SFINT prin OAMENII PLACUTI SFINTEI TREIMI cei care au meritat INAINTE VAZATORI CU DUHUL.
    Pornisem si in alta ordine de idei de la discutia ca nu este obligatoriuu sa fii un bun ortodox daca INVETI BIBLIA pe de rost ca SECTARII .Din contra, astia sint posedati de dracii arhiconi.
    Stramosii nostri nici macar de SFINTA LITURGHIE n-au avut parte in LIMBA ROMANA dar au fost BUNI ORTODOCSI.
    Acestea sint pacate impotriva DUHULUI SFINT daca nu lasi sa vada LUMINA TIPARULUI., stergind comentariile sau nepublicindu-le.
    ORICUM, MULTUMESC DIN SUFLET DOMNULE SACCSIV pentru DIALOG SI BUNAVOINTA de a ma lasa sa-mi exprim punctul de vedere ! STIU CA UNEORI SINT EXTREM DE DUR. DAR SI STIU CA E ABSOLUT NECESAR ASA CIND TREBUIE si nimeni nu trebuie sa bage pumnul pe git celui care INDRAZNESTE CA MINE , pentru ca aici pe niste SITURI ORTODOXE nu e vorba de politica corecta satanista occidentala care ne-a adus in. haznaua morala in care sintem obligati sa ne miscam national si international.
    Mai ales ca eu consider ca SOCIETATEA ROMANEASCA S-A DEMONIZAT IN MAJORITATE din cauza faptului ca VOCILE VEHEMENTE N-AU TRIMBITAT DE PE ACOPERISURILE BLOCURILOR nelimitat si 24/24de ore , fiind astfel vorba de NEMARTURISIREA ADEVARULUI
    SFINTA TREIME SA VA BINECUVINTEZE !
    MA IERTATI, VA ROG !

    Apreciază

    • Felix said, on septembrie 27, 2022 at 8:35 pm

      Unirea (Unitatea) credintei este o unitate in Hristos prin Duhul Sfant, si nu o unitate intre oameni pierduta de-a lungul istoriei; acesta unitate se afla exclusiv in Trupul Bisericii Celei Una, pe care certurile si despartirile oamenilor nu o pot diviza.
      Oamenii nu-L pot diviza pe
      Dumnezeul-Om si Adevarul Sau, si apoi sa pretinda ca tind sa se reunifice; oamenii pot sa-L paraseasca Hristos Dumnezeul-Om, si nu le ramane decat sa se intoarca prin pocainta la El.
      La o astfel de intoarcere prin pocainta in Trupul Bisericii a celor plecati/iesiti din El, cheama Biserica indeosebi prin savarsirea Sfintei Liturghii.
      Este vorba de o intoarcere la credinta Apostolilor si a Sfintilor Parinti care este marturisita in Trupul Bisericii Ortodoxe Sobornicesti.
      Sfantul Ioan Gura de Aur scrie in aceasta privinta:

      „Unirea credintei se realizeaza cand toti am avea o singura (aceiasi) credinta, cand toti am fi una (in comuniune euharistica), cand toti marturisim la fel credinta ortodoxa (care conditioneaza comuniunea euharistica).
      Iar cand noi toti marturisim (Crezull) la fel, aceasta este unirea (unitatea) credintei!”

      Nu putem crede sau spera in unirea confesiunilor, care mai nou au capatat in chip „sinodal” statut dogmatic-eclesial de biserici, cu Biserica Ortodoxa!

      Este adevarat, se pot gasi astfel de voroave, care, avand doua intelesuri, pot totodata sa infatiseze ceva aflat intre doua invataturi, prin paradox sau antinomie.
      Dar o invatatura cu dublu inteles intre doua invataturi contradictorii despre acelasi inteles este un nonsens, o disonanta cognitiva.
      Caci de ar fi posibil asa ceva ar trebui sa existe ceva autentic intre adevar si minciuna, intre marturisire si lepadare/tagaduire.
      Deci daca invataura patristica despre Biserica este mincinoasa, atunci invatatura despre biserici/confesiuni dezbinate in Biserica este adevarata si se justifica demersul ecumenist!
      Cum poate fi vorba aici de o invatatura de mijloc, neutra din punct de vedere dogmatice eclesial?
      Biserica ca organism dumnezeu-omenesc unic si unitar, este pus la indoiala de actualul sincretism ecumenist.
      Ucenicii lui Hristos sunt preocupati de aceleasi intrebari si in acelasi mod, cum o fac actualele ideologii anticrestine, ideologii care vand Painea Vietii pe un blid de linte?!

      Sfantul Iustin Popovici teologhiseste:

      Insusirile Bisericii sunt nenumarate, fiind de fapt insusirile Dumnezeului-Om Hristos, iar prin El si insusirile Dumnezeirii celei in Treime.
      Insa de Dumnezeu inteleptitii Parinti ai Sinodului al doilea Ecumenic, carmuiti si calauziti de Duhul Sfant, le-au concentrat, in cel de-al noulea articol al Simbolului de Credinta, in acestea patru:

      „Cred Intr-Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica”.

      Aceste insusiri ale Bisericii – unicitatea, sfintenia, sobornicitatea si apostolicitatea ei – vin din insasi firea si din scopul ei.
      Ele hotarnicesc limpede si exact caracterul Bisericii Ortodoxe a lui Hristos prin care ea, ca asezamant si obste Dumnezeu-Omeneasca, se deosebeste de toate asezamintele si obstile omenesti.

      Dupa cum Persoana Dumnezeului-Om Hristos este una si unica, tot asa si Biserica, intemeiata de El si in El, este una si unica. Unicitatea Bisericii reiese in chip necesar din unicitatea Persoanei Dumnezeului-Om Hristos, Biserica, fiind in mod organic unul si unicul organism Dumnezeu-Omenesc din toate lumile, nu are, dupa toate legile ceresti si pamantesti, cum sa se desparta/dezbine.
      Orice impartire/dezbinare ar insemna moartea ei.
      Fiind toata in Dumnezeul-Om, ea este intai de toate si intru totul un organism Dumnezeu-Omenesc si apoi o organizatie dumnezeu-omeneasca.
      In ea totul este Dumnezeu-Omenesc: si firea, si credinta, si credinta, si dragostea, si Botezul, si Euharistia, si fiecare Taina a ei, si fiecare sfanta fapta buna a ei; si toata invatatura ei, si toata viata ei, si toata nemurirea ei, si toata vesnicia ei, si toata intocmirea ei.
      Da, da, da: in ea totul este unit si nedespartit in chip Dumnezeu-Omenesc:
      si increstinarea, si luminarea, si in-dumnezeirea, si in-treimificarea, si mantuirea.
      In ea, toate sunt unite in chip organic si haric intr-un singur trup Dumnezeu-Omenesc, sub un singur Cap – Dumnezeul-Om Hristos.
      Toate madularele ei, desi ca persoane sunt pururea intregi si nestirbite, sunt unite printr-un singur har al Duhului Sfant si, prin mijlocirea Sfintelor Taine si sfintelor fapte bune, intr-o unitate organica, alcatuiesc un singur trup si marturisesc o singura credinta, care le uneste intre ele si cu Domnul Iisus.
      Purtatorii de Hristos Apostoli bine-vestesc, insuflati de Dumnezeu, unimea si unicitatea Bisericii, vazandu-i temeiul in unimea si unicitatea Persoanei intemeietorului ei, a Dumnezeului-Om Hristos:
      Fiindca alta temelie nimeni nu poate sa puna decat aceea care este pusa, care este Iisus Hristos (1 Corinteni 3:11).

      Apreciază

  8. […] Parintele Adrian Fageteanu: ROMANII NU SE POT UNI trei sau patru pentru o idee romaneasca sau crest… […]

    Apreciază

  9. […] Parintele Adrian Fageteanu: ROMANII NU SE POT UNI trei sau patru pentru o idee romaneasca sau crest… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.