SACCSIV – blog ortodox

Ministrul italian al Apărării: sancţiunile economice împotriva Rusiei au eşuat. Occidentul să încerce mai degrabă să negocieze o soluţie diplomatică cu Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Posted in Italia, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on mai 7, 2024

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-27110695-riscam-ajungem-punct-unde-nu-mai-putem-intoarce-avertismentul-italiei-care-cere-discutii-pace-putin.htm

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul Il Messaggero, că sancţiunile economice împotriva Rusiei au eşuat şi a cerut Occidentului să încerce mai degrabă să negocieze o soluţie diplomatică cu preşedintele Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina, relatează Reuters.

Guido Crosetto a declarat pentru cotidianul Il Messaggero că Occidentul a crezut în mod greşit că sancţiunile pot opri agresiunea Rusiei şi a supraestimat influenţa sa economică în lume, scrie Reuters, conform News.ro.

„Nu trebuie să renunţăm la nicio cale posibilă a diplomaţiei”

„În schimb, singura modalitate de a rezolva această criză este de a implica pe toată lumea, mai întâi pentru a obţine un armistiţiu şi apoi pacea”, a declarat Guido Crosetto.

La remarca jurnalistului care l-a intervievat că Putin nu s-a arătat dispus să negocieze, Crosetto a replicat: „Acesta este un motiv bun pentru ca noi să încercăm mai mult. Nu trebuie să renunţăm la nicio cale posibilă a diplomaţiei, oricât de îngustă ar fi ea”.

Cu toate acestea, Crosetto a apărat decizia Italiei de a continua să trimită arme în Ucraina, spunând că aceasta are ca scop să câştige „timp şi condiţii pentru a obţine un armistiţiu şi pacea”.

Italia deţine în acest an preşedinţia rotativă a G7, grupul celor şapte mari democraţii.

Crosetto a mai avertizat în interviu că, dacă trupele ruseşti ar ocupa Kievul, acest lucru ar duce „inevitabil la o ciocnire cu alte ţări, care nu ar accepta tancurile ruseşti la graniţele lor”.

Ministrul italian este, de asemenea, de părere că eşuata contraofensivă a Ucrainei împotriva Rusiei din vara anului trecut a fost o greşeală, având în vedere superioritatea militară a Rusiei. Crosetto susţine că l-a avertizat personal pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că aceasta era sortită eşecului, dar nu a fost ascultat.

„Din păcate, mă tem că Putin vrea toată Ucraina”

Guido Crosetto critică şi declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron de trimitere a trupelor terestre în Ucraina, considerând că s-a pripit.

„Nu ştiu cât de mult îl avantajează pe el însuşi şi nici cât de mult avantajează această fază foarte dificilă. Este o fază care necesită capacitate de analiză, raţionalitate, competenţă tactică şi diplomatică. Este un moment care nu are un precedent similar în istoria recentă. Dacă trebuie să căutăm exemple care să semene cu el, avem rezultate dramatice: cele două războaie mondiale”, spune ministrul italian.

Pe de altă parte, Crosetto recunoaşte: „Din păcate, mă tem că Putin vrea toată Ucraina şi, mai mult, nimeni nu ne poate asigura că se va opri la Ucraina. Este clar că are în minte o ordine internaţională, în care cine este mai puternic, dacă şi când vrea, ia celelalte ţări”.

Prin urmare, nu ar trebui să fie oprit imediat, în maniera războinică pe care o indică Macron? – a fost întrebat Crosetto.

„Nu, atunci riscăm să ajungem la un punct de unde nu ne mai putem întoarce. La fel cum am fi făcut-o dacă Putin ar fi pus în vizorul său şi ţările baltice sau Polonia, ceea ce nu este deloc imposibil. În acel moment, NATO ar avea obligaţia, înscrisă de articolul 5 al Tratatului Atlantic, de a se desfăşura militar de partea ţării NATO care este atacată”, a spus ministrul.

Oficialul italian, a cărui ţară este printre cele care nu şi-au îndeplinit obiectivul de a aloca 2 la sută din PIB pentru cheltuielile de apărare, spune că dacă vine Trump din nou la putere, există riscul de a fi „dată afară” de sub umbrela de securitate colectivă şi de aceea cere ca cheltuielile pentru apărare să nu mai fie puse la socoteală în regulile europene de calcul al deficitului public.

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Rusia trebuie împiedicată să câștige războiul din Ucraina, indicând că în cazul unui succes nu există garanții că țările vecine, inclusiv România și Republica Moldova, nu vor fi în pericol într-un scenariu în care Moscova și-ar atinge obiectivele strategice.

Liderul de la Elysee a vorbit din nou despre posibilitatea trimiterii de trupe NATO pe teren în țara invadată, apreciind într-un interviu publicat de The Economist că va trebui să „ne punem problema” dacă Moscova „va reuşi să străpungă linia frontului” şi dacă autorităţile de la Kiev o cer.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bill said, on mai 8, 2024 at 12:12 am

    Pe nesimțite, suntem deja în Al Treilea Război Mondial

    Reacții în lanț la manevrele nucleare ale Rusiei! NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice […]

    The Final Chapter of the Ukrainian Crisis, Nuclear Exercises in Russia – Last Warning; Levan Gudadze; West Must Wake Up Ultimul capitol al crizei ucrainene, Exercițiile nucleare din Rusia – ultimul avertisment; Levan Gudadze; Occidentul trebuie să se trezească

    Scott Ritter – Russia is not Bluffing – Listen Carefully to Putin’s Inauguration Speech Tomorrow Scott Ritter – Rusia nu blufează – Ascultați cu atenție discursul de inaugurare de mâine al lui Putin

    Vladimir Putin a depus jurământul pentru al cincilea mandat de președinte. Primele declarații ale liderului de la Kremlin – VIDEO

      Russian orbital nuke platform CONFIRMED; Israel raids Al Jazeera broadcast offices Platforma nucleară orbitală a Rusiei a fost CONFIRMATĂ; Israelul atacă birourile de emisie ale Al Jazeera

    Dan Stoica: “Ieri, ambasadorii Marii Britanii și Franței au fost citați la Ministerul de externe al Federației Ruse”

    [..] Ieri ambasadorii Marii Britanii și Franței au fost citați la Ministerul de externe al Federației Ruse pentru a li se atrage atenția că sunt pe cale să intre în conflict deschis cu Rusia.Tot ieri un membru al Camerei Reprezentanților de la Washington a reiterat necesitatea de a se trimite trupe americane în Ucraina. În principiu aceștia sunt pașii cu care s-au declanșat și primul și al doilea război mondial. Nu văd de ce ar fi azi o excepție.   […]  Rușii au început de ieri manevre militare cu arme nucleare tactice care (vă garantez) nu vor fi folosite în Ucraina ci direct la sursa de unde pleacă atacurile (și acestea sunt pe contintentul european la vest de Ucraina). Să mai continui? 

    De pe aeroporturile românești vor zbura spre Rusia noile avioane F16 (depășite tehnic, un fel de sicrie zburătoare) dar rușii nu vor fi mulțumiți să doboare numai avioanele (au cea mai bună apărare antiaeriană din lume) dar vor ataca și locurile de pe care aceste avioane pleacă. Cine ne-a pus să intrăm în război? Ei își apără țara, noi?  […]

    Sorin Roşca Stănescu: Legiunea Străină a plecat la război

    Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, nu a vorbit degeaba. A pregătit de fapt terenul pentru ceea ce se întâmplă în prezent. Și se întâmplă că a trimis în Ucraina o parte din așa-numita legiune străină. Mercenari pregătiți de ofițeri ai armatei franceze și plătiți de Republică pentru a-și vărsa sângele în folosul acesteia în diverse teatre de luptă. Ce semnificație și ce consecințe are această decizie adoptată la Palace Élysée?  […] 

    Premierul ucrainean: Am fi „infinit recunoscători” dacă Occidentul ar decide să-și trimită trupele în Ucraina

    Ce caută Iohannis la Washington? Va mai primi o șapcă…

    AMERICA ON THE BRINK: How US Foreign Policy Led to the War in Ukraine AMERICA PE MARGINEA PRĂPASTIEI: Cum a condus politica externă a SUA, la războiul din Ucraina

    Ucrainenii fug de război şi mor încercând ajungă în România: Şase cadavre găsite într-o singură zi în râul Tisa

    Apreciază

  2. Bill said, on mai 9, 2024 at 12:28 am

    Adrian Onciu: Ce ni se pregătește o dată cu ”Operațiunea Tiraspol”

     Premierul Ciolacu își va aminti cu siguranță ”gluma” lui despre moldoveni și atunci când situația din Transnistria va deveni explozivă.  Există toate șansele ca fenomenul să aibă loc în viitorul apropiat. Din ce în ce mai mulți ofițeri NATO și din Ucraina își fac drum la Chișinău pentru a pregăti terenul. Mica dar ambițioasa armată a Maiei Sandu tocmai s-a procopsit cu echipament medical în valoare de 700.000 de euro, donat din preaplinul visteriei NATO. Se fac planuri cu harta pe genunchi, se trasează direcții de atac și de aprovizionare cu muniții pentru frontul transnistrean. […] În această etapă a războiului, în contextul descris mai sus, se pune întrebarea firească dacă românii ar trebui să se simtă foarte motivați și deplin întreptățiți să lupte în armata globalistă a lui Joe Biden & Asociații. Oare soldații noștri ar apăra interesele României sau mai degrabă pe cele ale Pentagonului? Despre ce fel de ”patriotism” putem vorbi, din moment ce conflictul a fost declanșat special pentru a ne implica în calitate de carne de tun, în Armata Globalistă? [..]

    Pregătiri intense pentru deschiderea frontului din Transnistria

    Cum vrea Macron să dinamiteze alegerile din România, aruncându-ne în război cu Rusia

    Armata obligatorie. Hari Bucur-Marcu: „Doar imbecilii nu ar putea înțelege ( ca e INUTILĂ )”

    Macron nu a renunțat la visul napoleonic. Vrea în continuare să trimită trupe NATO în Ucraina „pentru a proteja Moldova și România”

    Iohannis trimite militari români în războiul din Orient

    Ratatul NATO vrea la război! Iohannis cere noi recruți în Armata Română: „Trebuie să intensificăm rezerva de personal militar!”

    Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Zelenski: România negociază un acord cu Ucraina

    Cristoiu: Ciucă şi Ciolacu consideră că pot face orice vor ei cu poporul român căci oricum acesta nu va reacţiona în niciun fel şi va accepta tot ce i se va impune

    Armata română între datorie si sictir – Col. (r) Marin Neacsu


    Miroase a război 

    România, culoar de transport pentru livrările de armament către UcrainaUn iresponsabil a deturnat artibuțiile unui șef de stat în în acte de  trădare de țară. Prim ministrul și membri guvernului au comis aceeași faptă condamnabilă, dar nimeni nu-i trimite în fața instanței de judecată pentru că poporul român tace.  (Redacția)  România, culoar de transport pentru livrările de armament către Ucraina. Klaus Iohannis a aprobat ;i semnat tranzitarea țării a unor echipamente şi bunuri materiale donate Ucrainei de către Estonia, dar şi instruirea militarilor ucraineni pentru cunoaşterea, utilizarea şi întreţinerea echipamentelor…

    Mai au vreun rol tancurile in războaiele secolului XXI?  Drone rusesti de cateva sute de dolari bucata distrug tancuri Abrams de zece milioane de dolari bucata. 
    Noi vom cumpara zeci de astfel de tancuri…
     

    Gheorghe Piperea: “Să îi învățăm pe copiii și nepoții noștri, asta.”

     [..] Noi, cei de azi, ne-am născut în vreme de pace, iar voi, copii și nepoții noștri, v-ați născut în vreme de pace și de oarecare prosperitate. Ba chiar aveți o libertate parțială, obținută cu pipeta și amestecată cu iluzii și simulații de libertate.

      Dar bunicul meu din partea tatălui a fost la război cu rușii. A stat acolo prizonier mai mult de trei ani, inclusiv câteva luni după finalul războiului. Când a ajuns acasă, a găsit-o pe bunica mea din partea tatălui arestată pentru o crosnie de lemne culese din pădure. Și-a găsit copii rămași în viață plini de păduchi. Alți cinci muriseră deja, de foame. Iar bunica mea din partea mamei s-a încălzit o săptămână cu lemnul din casa pusă pe foc bucată cu bucată. Iernile acelea au fost cumplite, iar verile din ‘46 și ‘47, foarte calde și secetoase. A fost foamete, boală, sărăcie. Oamenii aceea s-au hrănit cu plante din pădure, coajă de copac și mălai cu carcaleți, aruncat din morile chiaburilor. Cu toate acestea, a fost tatăl meu în ‘49 și a fost mama mea în ‘50. Și am fost eu în ‘70. Și am fost toți cei de azi, rezultat al vieții de chin al acelor oameni. Avem marele noroc de a-i fi avut pe ei atunci, deciși să vină acasă, hotărâți să rămână în viață, convinși că războiul nu mai trebuie să se repete […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.