SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN CAP cu carja de otel …

Posted in Parintele ADRIAN FAGETEANU, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on martie 31, 2011

 

Cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

Rog sa copiati acest film, ca-i mai bine asa. Cine poate face transcriptul, rog sa-mi dea un semn.

Pana acum intrusii m-am atacat mizerabil. Dar n-au fost decat adieri de vant. Sa vedeti de aici incolo …

Stiam de inregistrare de mai multa vreme, dar am zis totusi sa tac. Motivul care m-a determinat sa-l postez este ultima sa lucratura draceasca:

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

 

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 31, 2011 at 3:51 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. nea Anderthal said, on martie 31, 2011 at 4:16 pm

  Incredibil ! Acum nu mai am nici o banuiala despre „prefericitul”!
  THE END IS NEAR TIME LADIES AND GENTLEMEN !

  Apreciază

 3. TheSpiritOfCaptain said, on martie 31, 2011 at 4:23 pm

  Asta chiar e omul satanei,dupa ce nu a citit moliftele Sf Vasile, si le-a interzisw in biserica,acum doreste sa omoare pe ultimii stalpi ai ortodoxiei !
  Doamne apara si pazeste de posedatii astia !

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 31, 2011 at 4:34 pm

   TheSpiritOfCaptain

   E o istorie mai veche, de pe vremea cand inca nu era Patriarh.

   Apreciază

 4. GABRIEL din Canada said, on martie 31, 2011 at 4:40 pm

  e o asemanare evidenta intre intronarea viitoare a antihristului la ierusalim si episodul in care daniel il loveste pe parintele.Dupa cum stim, patriarhul Ierusalimului il va deconspira pe antihrist si va fi omorat in timpul ceremoniei. aici este vorba , la scara mai mica, tot de obtinerea unei binecuvantari, pentru cel ce va deveni patriarhul Romaniei. Parintele Adrian il deconspira, fiind indignat de interventia lui daniel, cu adaugiri la cuvintele Mantuitorului.La fel si antihristul , va face si el adaugiri la Crez, care il vor demasca. Voi ce parere aveti?

  Apreciază

  • Maria said, on ianuarie 29, 2014 at 12:49 pm

   Nu ca va face adaugiri la crez , va fi descoperit antihrist de catre Patriarhul Ierusalimilui , ci , atunci cand isi va scoate manusa , patriarhul va vedea in loc de mana , o gheara de diavol , atunci va exclama cu toata puterea :”Acesta este Antihrist ” iar antihrist da ordin imediat garzilor si il ucide pe patriarh , pe loc .

   Apreciază

   • Maria said, on ianuarie 29, 2014 at 12:58 pm

    Iata , nu am vazut ca-i un subiect vechi de trei ani .

    Apreciază

 5. stef said, on martie 31, 2011 at 4:40 pm

  Ciobotea i-a dat cu carja de fier in cap Parintelui de a ajuns la spital sa fie operat pentru ca l-a mustrat sa nu adauge nimic peste cuvantul Mantuitorului ! Iata ce bandit satanist s-a cocotat in deal si nu mai poate de fericire. Cat am stat in Iasi la facultate si apoi cu locul de munca am auzit de la mai multe persoane lucruri mizerabile despre acest individ – despre ce facea cand era Mitropolit si cum „aranja” pe posturi si functii calugarii din Mitropolie… Initial am considerat ca sunt inventii sau barfe dar acum m-am lamurit.

  Apreciază

 6. GABRIEL din Canada said, on martie 31, 2011 at 4:45 pm

  mai e ceva, profetiile zic ca timp de 3 ani si jumatate, pe timpul antihristului va fi asa si asa, apoi ultimii 3 ani si jumatate vor fi groaznici. de la numirea lui daniel s-au implinit luna asta 3 ani si jumatate, deci…….

  Apreciază

  • Ciprian said, on martie 31, 2011 at 5:56 pm

   A fost lumea deja pecetluita? Profetiile ( din Sfanta Scriptura ) zic doar de cei trei ani jumatate care sunt timpul in care va trona antihristu.

   Nimeni. Repet: NIMENI nu stie cand va fi acel timp! Dar eu cred ca Bunul Dumnezeu va lumina ‘turma’ aceea mica: ” Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia. „.

   Doamne ajuta! Nadejdea la Dumnezeu!

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 31, 2011 at 6:25 pm

    Ciprian

    N-ai inteles ce-a zis Gabriel. Zicea ca primi 3,5 ani ai lui Daniel au fost relativ linistiti, dar de la o vreme isi da arama pe fata (apropo si de chestia cu Moliftele).

    Asa va fi si cu antihristul. Va veni ca mare iubitor de pace, apoi …

    Apreciază

   • Iones said, on martie 31, 2011 at 6:42 pm

    Gabriel are dreptate
    Parintele Paisie Aghioritul spune ca dicatatura sionista va dura 7 ani de zile. Stiu sigur ca am citit asta in una din cartile parintelui.

    Primii 3 ani jumate vor fi usori, ultimii 3 ani si jumatate vor fi grei ca va fi inscaunat Antihrist, atunci vor veni si Sfintii Enoh si Ilie (dupa unii Sfintii Parinti va veni si Sf. Ioan Evanghelistul) ca sa-l mustre pe Antihrist.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 31, 2011 at 6:48 pm

    Iones

    Sper sa nu zici ca Sfantul Ioan n-a murit.

    Apreciază

   • Iones said, on martie 31, 2011 at 10:47 pm

    Frate Saccsiv,
    La care Sfant Ioan te referi ?

    Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos asa spune ca acesti 3 sfintii nu au primit moartea trupeasca. (Sfintii Ilie, Enoh si Ioan Evanghelistul)
    Insa eu n-am de unde sa stiu daca acelea sunt intra-adevar scrierile sfantului Andrei.
    Daca intr-adevar scrierile ii apartin Sfantului Andrei inseamna ca asa este, daca insa scrierile nu ii apartin sfantului inseamna ca nu adevarat.

    Insa, am gasit si la alti parinti si cuviosi care spun despre ei ca nu au primit moartea trupeasca si ei vor primi moartea din mainile lui Antihrist.

    Am gasit si ceea ce se spune despre Enoh:
    „Şi a plăcut Enoh lui Dumnezeu şi apoi nu s-a mai aflat, pentru că l-a mutat Dumnezeu.” (Facerea 5:24)

    Deci daca consideram ca acesti 3 sfinti au primit moartea trupeasca, iar apoi citim profetiile sfintilor care spun (unii despre Enoh si Ilie altii si despre Ioan Evnaghelistul) ca acestia vor veni in vremea lui Antihrist si il vor infrunta pe Antihrist iar antihrist ii va omora, atunci ne contrazicem singuri.

    Pentru ca nu exista om (fie sfant sau fie pacatos) care sa primeasca moartea trupului de doua ori. Daca spunem asta ne asemanam cu ereticii care cred in reincarnare.
    Asadar nu cred ca sfintii acestia au primit moartea trupeasca dupa cum arata si invatatura bisericii, dupa cum spun sfintii parinti ei vor primii moartea trupeasca din mainile lui antihrist.

    Ca spune Sfantul apostol Pavel: „este rânduit oamenilor odată să moară, iar după aceea să fie judecaţi” (Evrei 9,27)”

    Deci nu este posibil ca Sfintii Enoh si Ilie si/sau Ioan Evanghelistul sa fi murit odata iar in vremea Antihristului sa mai moara inca odata. Asta ar insemna teoria reincarnarii, lucru pe care Sfintii Parinti l-au incadrat clar la erezie si cu care nici eu nu sunt de acord.

    Si daca credeti ca inventez eu ceva de la mine cititi si voi cartea “Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos” (Ed. Evanghelismos) pg. 171

    Cartea a fost tradusa in Sfantul munte Athos de catre Ieroschim, Stefan Nutescu de la Schitul Lacu dupa editia din limba greaca editata de Manastirea Paraklitu – ORPOS (Grecia)

    Sfantul Ioan Maximovici spune doar de cei doi profeti Ilie si Enoh in felul urmator:

    După Predania Bisericii, sunt cei doi drepţi care nu au gustat moartea: profetul Ilie şi profetul Enoh. Există o proorocire că aceşti drepţi Care nu au gustat moartea o vor gusta pentru trei zile, iar peste trei zile vor învia. Moartea lor va fi o mare bucurie pentru Antihrist şi pentru slugile lui. Învierea lor de peste trei zile îi va aduce într-o stare de nespusă groază, de înfricoşare şi tulburare. Atunci va veni sfârşitul lumii.

    Vedeti aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/02/2-iulie-sfantul-ioan-maximovici-va-fi-o-apostazie-generala-si-pe-deasupra-multi-episcopi-vor-trada-credinta/

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 1, 2011 at 2:14 am

    Iones

    Frate, nu-l mai alatura pe Sfantul Ioan Evanghelistul celorlalti doi. El a murit demult.. Cei doi insa nu, ei fiind profetii de care se vorbeste in Apocalipsa, dar care vor fi omorati si ei.

    Apreciază

   • Iones said, on aprilie 1, 2011 at 9:56 am

    Frate saccsiv ti-am zis ca eu nu inventez de la mine.

    Eu am zis numai ce am citit in mai multe locuri ca se face referire si la Sfantul Ioan Evanghelistul sau Teologul.

    Si sa-ti dau cateva exemple:

    1. Din cartea: („SFÂRŞITUL OMULUI” de Smeritul între monahi ZOSIMA PASCAL din Sfânta Mănăstire Neamţu, la 1905)
    Şi va trimite Domnul pe Enoh, să spună faptele oamenilor care au fost mai înainte de potop.
    Şi pe Ilie, să arate ale celor mai dinainte de Hristos; şi pe Sfântul Ioan Evanghelistul, după Hristos, care vor propovădui la evrei să creadă în Hristos, de aceea zice că vor cunoaşte pe Domnul Dumnezeu. – vezi aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfarsitul-omului.htm

    2. Proorociile schimonahiei Nila: „Dintre toţi sfinţii, maica îl iubea cel mai mult pe Sfântul apostol şi evanghelist Ioan Teologul. Ea spunea că sfântul iubeşte Rusia şi că el va veni la noi în vremurile lui antihrist.” – vezi aici http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/06/proorociile-schimonahiei-nila-10-ani-de-la-adormire-6-martie/

    3. Sf. Nil Athonitul – Cuvant despre venirea lui Antihrist: „Insa purtand Dumnezeu grija de mantuirea tuturor oamenilor cu buna vointa, va trimite atunci pe pamant pe cei trei sfinti: Ilie, Enoh si Sfantul Ioan Evanghelistul, ca sa propovaduiasca, sa intoarca la dreapta credinta si sa invete pe cei putini care vor sa se mantuiasca. Caci cei ce nu se vor pecetlui cu pecetea lui Antihrist, vor mosteni Imparatia cerurilor, insemnandu-se cu semnul Sfintei Cruci si se vor izbavi de osanda iadului. Daca flamanziti, rabdati, ca Dumnezeu va va trimite ajutorul Sau dintru inaltime. Iar oamenii vor zice: iata ca cei ce s-au pecetluit cu pecetea lui Antihrist sunt multumiti. Dar sfintii le vor zice: ce multumire este aceasta la insemnarea pecetii celei pierzatoare, care cu inselaciune i-a inselat, nesimtitori fiind, ca nu-si cunosc mantuirea lor? Atunci vazand Antihrist pe cei trei prooroci propovaduind adevarul si aratand inselaciunea lui, se va mania si va porunci slugilor sale sa-i aduca inaintea lui. Si intai are sa-i ademeneasca, zicand: Pentru ce voi nu vreti sa va pecetluiti cu pecetea imparateasca? Atunci ei il vor ocari in fata, pentru inselaciunea lui, zicandu-i: “O, amagitorule si inselatorule Antihrist, nu-ti ajunge ca ai pierdut atatea suflete, ci ne silesti si pe noi sa te ascultam? Blestemata este pecetea ta si slava ta si cu pierzarea ta a venit sfarsitul lumii …” Iar spurcatul auzind ocarile lor si blestemurile pe care le rostesc sfintii, singur va lua sabia si-i va taia … – vezi aici http://www.razbointrucuvant.ro/2008/11/12/din-profetiile-sfantului-nil-athonitul/

    Deci dupa cum vezi Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos nu este singurul care spune ca alaturi de cei doi profeti Ilie si Enoh va veni si Ioan Evanghelistul (Teologul) care de fapt este si el tot un profet, cartea Apocalipsei nu este altceva decat o cartea profetica.

    In afara de asta in Evanghelia dupa Ioan exista cateva versete care pana in ziua de astazi raman o taina. Inca de atunci se dusese vorba intre sfintii apostoli despre ucenicul iubit cum ca nu va muri.

    Evanghelia dupa Ioan Cap. 21

    20. Dar întorcându-se, Petru a văzut venind după el pe ucenicul pe care-l iubea Iisus, acela care la Cină s-a rezemat de pieptul Lui şi I-a zis: Doamne, cine este cel ce Te va vinde?
    21. Pe acesta deci, văzându-l, Petru a zis lui Iisus: Doamne, dar cu acesta ce se va întâmpla?
    22. Zis-a Iisus lui: Dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu? Tu urmează Mie.
    23. De aceea a ieşit cuvântul acesta între fraţi, că ucenicul acela nu va muri; dar Iisus nu i-a spus că nu va muri ci: dacă voiesc ca acesta să rămână până voi veni, ce ai tu?
    24. Acesta este ucenicul care mărturiseşte despre acestea şi care a scris acestea, şi ştim că mărturia lui e adevărată.

    Pe langa toate acestea nu ai sa gasesti vreodata moastele Sfantului Ioan Teologul, poti sa le cauti pe tot pamantul .
    Dupa marturia acestor sfintii si cuviosi si dupa ceea ce am citit si in alte parti eu cred ca ceea ce s-a intamplat cu Enoh si Ilie s-a intamplat si cu Sf. Ioan Teologul si se afla la un loc cu ceilalti doi Sfinti profeti indiferent de locul in care s-ar afla acestia, iar in vremea lui Antihrist toti acesti 3 sfinti vor veni ca sa-l infrunte in fata pe antihrist si vor primii moartea trupeasca din mainile lui antihrist.

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 1, 2011 at 10:14 am

    Iones

    Eu cred ca a murit. Vom vedea, care vom vedea. Si vom stii in mod sigur cu totii daca e cum zici tu sau nu.

    Apreciază

 7. stef said, on martie 31, 2011 at 4:47 pm

  Stiu pe cineva care a fost nevoit sa plece din Mitropolia de la Iasi si sa renunte la calugarie din cauza acestui ciobotea – Motivul este unul despre care s-a discutat pe blog cu mai mult timp in urma – Nu intru in detalii din motive lesne de inteles…..

  Apreciază

 8. Iustin said, on martie 31, 2011 at 6:33 pm

  Mi se pare strigator la cer.Nu lovesti un om cu o carja de otel in cap, decat daca vrei sa-l omori.

  Apreciază

 9. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 31, 2011 at 6:34 pm

  […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

  Apreciază

 10. danutza said, on martie 31, 2011 at 7:17 pm

  incredibil!!!! nu te-ai astepta de la un om al bisericii, monah si pastor de turma. maine-poimaine o sa aflam ca a incercat sa-l otraveasca pe par Papacioc sau ca a angajat un mercenar pt parintele Parvu!
  eu ma gandesc de ceva timp ca asteapta doar sa moara cei 3 stalpi ai ortodoxiei ca sa se dezlantuie asupra noastra, sa-si arate arama si sa ne vanda pe 30 de arginti.
  si am mai aflat ca ar fi f bolnav, dar se trateaza in strainatate. stiti ceva?

  Apreciază

  • natalia said, on martie 31, 2011 at 7:59 pm

   Pai da se trateaza in strainatate care-i mai draga decat propria tara si propriul popor …sta nonsalant si asista la modul in care statul ne baga pe gat cardurile de sanatate si tot felul de acte cu cip si e-guvernarea ca de tre sa fim in rand cu lumea ba chiar mai inaintea lor.Am fi asteptat macar un cuvant de imbarbatare din partea lui pt popor…insa liniste…ma doare sufletul.

   Apreciază

 11. natalia said, on martie 31, 2011 at 7:53 pm

  Sa ne rugam ca sa ne trimita Domnul un Patriarh dreptcredincios iar actualul sa plece mai bine caci a facut mult rau…Mie una mi s-a parut ca titlul articolului de ieri cu patriarhul satanic a fost cam dur …insa dupa ce am auzit din marturia Parintelui Adrian nu mai incape indoiala.Nu mi se cade mie sa vorbesc si sa judec insa ma intreb oare carui dumnezeu ii slujeste Daniel CIOBOTEA?Incep sa ma indoiesc ca ar fi Acela in care noi credem…Sa ne rugam si pt sanatatea Parintilor nostri cu viata sfanta Adrian,Arsenie si Iustin.

  Apreciază

 12. Aquarius said, on martie 31, 2011 at 9:19 pm

  Sunt preoti care sunt impotriva lui Daniel si ii analizeaza fiecare gest si miscare. De iubit nu este iubit decat de lingaii din jurul lui. Preotimea abia asteapta un nou Patriarh.

  Apreciază

 13. Sorin said, on martie 31, 2011 at 9:40 pm

  @Saccsiv: Te rog frumos nu mai pata imaginea oamenilor daca informatia pe care o zici nu e de vreun folos sufletesc

  Apreciază

  • safimvigilenti said, on ianuarie 29, 2014 at 9:55 am

   sorineeee, cu ce pateaza saccsiv imaginea lui daniel ??? nu crezi ca daniel si-a patat-o singur? sau trebuie sa tinem ascunse cuvintele sfintilor acestui neam ?

   Apreciază

 14. Gabi M. said, on martie 31, 2011 at 10:24 pm

  Se vedea de la mare distanta cine era prea…dar ceea ce a facut Parintelui Adrian Fageteanu,chiar pune capac! Apara Doamne Iisuse Hristoase,miluieste,mantuieste,binecuvinteaza,lasa inca printre noi,nevrednicii si pacatosii pe acesti putini,ultimi poate,Dreptmarturisitori ai Neamului Romanesc,caci slabi suntem ,Tata! Doamne ajuta!

  Apreciază

 15. DiDi said, on martie 31, 2011 at 11:31 pm

  Fratilor fratilor , am mai scris despre daniel carja de-otel , suflet misel.
  Stramba tot calca tot si mai ales , mai ales nu uita nimic. Blandetea a lasat-o la muma-sa in batatura cand a plecat la Lugoj sa invete carte. E degraba varsator de sange sau „miluitor” de carje in cap.
  In orice caz : radioul , teveul , agentia imi aduc aminte perfect de osanalele pe care fortat le aduceam mult iubitului conducator. Nu misca nimeni , nu indrazneste nimeni caci teama domina virtutea curajului de a marturisi. Imbratisarile arhieresti nu sunt pentru batrani haituiti de securitate.
  Sa ma invete si pe mine un ecumenist vesel cum sa-l iubesc pe danutz ?! CUM ?
  Nu-l urasc , cel mult il dispretuiesc. Cine are dragoste asa de mare si puternica sa suporte schimonoselile si imitatiile unui „prea indracit” , sa puna capul in pamant si sa aplaude cu ochii inchisi , CINE?
  Sa dea Dumnezeu sa fie tot mai multi preoti care sa aiba curaj. Ce pot pierde ?
  Au patimit altii mai mult decat mine de pe urma „managementului” arhiepiscopal , bagat pe gat si scos pe ochi . Bolsevicii se foloseau de oameni ii mazileau , scoteau altii la inaintare , iar pentru performante de orice natura era important omul unealta , nu omul lui Dumnezeu.
  Probabil parintele trebuia sa intre in audienta sau mai frumos , sa trimita o depesa la basilica cu problema suspectei erezii minutios detaliata. Cum ar fi fost daca Sf. Nicolae s-ar fi intins la cioace cu arie ?!
  Dumnezeu sa-l ierte pe „hazliu” ca habar n-are ce face !
  Parinte Adrian , bucura-te !

  Apreciază

 16. DiDi said, on martie 31, 2011 at 11:36 pm

  Sa nu uit ! Sigur ca e bolnav !
  De cativa ani il „haituieste” un posibil cancer osos .
  Osu-i moale , carja-i tare !!!

  Apreciază

 17. TheSpiritOfCaptain said, on martie 31, 2011 at 11:37 pm

  Eu acum 2 ani ii scrisesem o poezie :

  Preacurvistul Daniel
  sarpe negru si viclean
  L-a ucis pe Teoctist
  Facand voia lui satan

  Apreciază

 18. TheSpiritOfCaptain said, on martie 31, 2011 at 11:42 pm

  @saccsiv

  Am inteles, am ascultat clipul de cateva ori si mi-am dat seama ca acesta fapta s-a petrecut mai demult,am fsot socat cand am auzit , de cum am citit titlul si ascultam,apoi cu putina luciditate mi-am dat seama ca incidentul este mai vechi
  Oricum, multumesc pentru postare

  Apreciază

 19. Vagabond said, on aprilie 1, 2011 at 2:26 am

  Of, Doamne…nu ne lasa.

  Apreciază

 20. ady said, on aprilie 1, 2011 at 5:02 am

  Doamne, ai grija de noi

  Apreciază

 21. Aurora said, on aprilie 1, 2011 at 7:02 am

  Cine loveste cu carja un om ca Par. Adrian Fageteanu nu poate fi un om al lui Dumnezeu.

  Apreciază

 22. Pietrele vorbesc said, on aprilie 1, 2011 at 7:36 am

  Te rog frate saccsiv sa ne spui cand s-a intamplat lucrul acesta(in ce an si unde)!!!
  Te ingrozesti cand auzi despre asemenea acte de iubire crestina din partea patriarhului!

  Apreciază

 23. fanu said, on aprilie 1, 2011 at 9:51 am

  Doamne, feri ce faptă, Doamne, feri

  Apreciază

 24. […] Saccsiv's Weblog VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARH… Comments RSS feed LikeBe the first to like this post. […]

  Apreciază

 25. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 26. Fulger said, on aprilie 1, 2011 at 4:14 pm

  Este de necrezut ce sa intamplat , vai de noi daca a facut el asta cine stie ce o sa ne mai faca.

  Apreciază

 27. Irina pacatoasa said, on aprilie 1, 2011 at 11:02 pm

  Felicitari pentru curajul de a da in vileag pomul care face roade rele!!!
  Trebuie sa le cunoastem roadele ca sa ne putem indeparta de ei . Daca punem un mar stricat intr-un sac cu mare bune, ghiciti ce se intampla…Dar atentie mare!!!TREBUIE sa ne rugam pt ei…sa nu-i lasam in parasire!!! Cu cat ne prigonesc mai mult, cu atat trebuie sa-i iubim mai mult… sa urmam si noi exemplul Mantuitorului nostru, Iisus Hristos -ca sa nu cadem si noi in ispita.Doamne fereste!

  Am facut cunoscuta postarea voastra si altora dar am scris si un disclaimer ca sa nu fim partasi la cadearea de-a dreapta …sa ne simtim niste drepti… Sa nu smintim cumva…nu suntem toti pe aceeasi treapta duhovniceasca…

  Vi-l fac cunoscut si voua mai jos, sper sa sa fie de folos 🙂

  Pomul cu roade bune versus pomul cu roade rele

  Motto:” Lupta noastra cu ereticii nu este pentru ai dobori, fiindca ei sunt deja la pamant, ci pentru ai ridica “ . ( Sf. Ioan Gura de Aur )

  “Feriţi-vă de profeţii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinlăuntru sunt lupi răpitori.
  După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară se culeg struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  Nu poate pomul bun să facă roade rele, nici pomul rău să facă roade bune.
  Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte. “ ( Matei, capitolul 7 )

  DISCLAIMER :

  Nu v-am trimis acest material cu parintele Adrian Fageteanu ca sa osandim impreuna pomul cel cu roada rea. Departe gandul acesta de mine … Nu suntem noi in masura sa judecam si sa osandim, sau sa aratam cu degetul … ‘ Vai, nemernicul !… Este satana in persoana ! “ Oricand, daca Bunul Dumnezeu vrea, ne poate lasa si pe noi in parasire si ajungem poate chiar mai rau decat el – pomul cel cu roada rea care face subiectul nostru de acum. Doamne fereste de asa ceva!
  Vreau doar sa fac un apel catre voi, pentru ca am observat un lucru cercetand mai multe reviste si site-uri pe internet. Am descoperit ca nu stim sa primim ca din mana Domnului ce este rau. Recunosc ca si eu am facut la fel – sa ma ierte Bunul Dumnezeu !… Prima reactie este de a arunca imediat si noi, ma iertati, cu oala “plina cu murdarii “ in capul celui care ne face rau, uitand de cuvintele Mantuitorului nostru, Iisus Hristos, care ni s-a dat ca model demn de urmat.
  “ Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac” ( Luca. capitolul23) au fost cuvintele Lui de pe cruce – o rugaciune inaltata catre Tatal Ceresc. Nu i-a osandit, nu i-a certat, nu i-a insultat.. desi avea tot dreptul… ci s-a rugat pentru ei. Ma intreb de ce oare a procedat asa? Nu cumva ne-a aratat cum trebuie sa reactionam cand suntem in situatii grele. Ma rezum la “ situatii grele” imi este rusine sa scriu “ rastigniti”… Mantuitorul inainte de rastignire ne-a spus foarte clar :” De aceea, tot cel ce aude aceste cuvinte ale Mele şi le plineşte, i se va asemăna bărbatului înţelept care şi-a clădit casa pe stâncă. Şi a căzut ploaia şi au venit puhoaiele şi au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea, dar ea n’a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă. Dar cel ce aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le plineşte, i se va asemăna bărbatului nechibzuit care şi-a clădit casa pe nisip. Şi a căzut ploaia şi au venit puhoaiele şi au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea şi ea a căzut. Şi mare i-a fost căderea!“. ( Matei, capitolul 7) O alta intrebare este de ce Apostolul şi Evanghelistul Matei a pus impreuna in capitolul 7 : Judecarea fratelui. Puterea stăruinţei în rugăciune. Cele două căi. Ferirea de profeţii mincinoşi. Cele două temelii ? Stim ca nimic nu este intamplator…Toate sunt in legatura stransa…cititi si recititi tot capitolul 7 cap-coada si veti vedea.
  Mantuitorul chiar de pe cruce ne-a ajutat sa intelegem cum trebuie sa devenim noi. De altfel, ne-a invatat sa fim ca El. Ne-a invitat la sfintenie. Sfantul Apostol Petru ne spune: “ Ca fii ai ascultarii, nu va potriviti poftelor de-odinioara, din vremea nestiintei voastre; ci asa cum Cel ce v’a chemat pe voi e sfant, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră, căci este scris: Fiţi sfinţi căci Eu sunt sfânt”(1Petru 1:15,16) . Ca sa plinim ce ni s-a poruncit trebuie sa avem …iubire. Dumnezeu este iubire. Aflam din Epistola Soborniceasca Intaia a Sfantului Apostol Ioan : „Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el” (1 Ioan, capitolul 4 : 16). Deci TREBUIE sa facem exact ce a facut si Mantuitorul ca sa putem ajunge la sfintenie, la iubire… El s-a rugat pentru cei care-L rastigneau, si noi trebuie sa facem la fel…Sa ne rugam pentru cei care ne gresesc. Saracii…nu stiu ce fac…trebuiesc compatimiti…ajutati… Sunt sau au devenit unelte ale celui rau pentru ca au fost lasati in parasire de catre Dumnezeu, din cauza pacatelor…Sa ne feresca si pe noi Bunul Dumnezeu ! Concluzia este urmatoarea : Fara iubire suntem pierduti ! Iata ce ni se spune : “De-as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, dar daca n-am iubire, facutu-m’am arama sunatoare si chimval rasunator.
  Si de as avea darul profetiei si de-as cunoaste toate tainele si toata stiinta si de-as avea credinta toata sa pot muta si muntii, dar daca nu am iubire, nimic nu sunt. Si toate averile mele de le-as imparti si trupul meu de mi l-as da sa-l arda, dar daca n’am iubire, nimic nu-mi foloseşte.
  Iubirea rabdă’ndelung; iubirea se daruie, ea nu invidiaza; ea nu se trufeşte, nu se inganfa; ea nu se poarta cu necuviinta, nu-si cauta ale sale, nu se intarata, nu tine’n seama raul, nu se bucura de nedreptate, ci de adevar se bucura; pe toate le crede, pe toate le nădăjduieşte, pe toate le rabdă;
  Iubirea niciodată nu se trece. Fie ele profetiile: pieri-vor; fie ele limbile: inceta-vor; fie ea stiinta: pieri-va “ ( 1 Corinteni, Capitolul 13 ).
  Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca iubirea netrunchiata, in toata plinatatea ei. Sa nu iubim doar pe cei buni ci mai ales pe cei ce ne fac noua rele. Sa-l rugam pe Mantuitor sa ne descopere toate roadele rele, ca apoi cu totii sa ne rugam pentru ei; sa le ierte lor Dumnezeu – ca nu stiu ce fac…
  Daca vom merge la duhovnic sa cerem canon pentru cei care ne prigonesc si ne primejduiesc credinta cea dreapta, cu siguranta nu vom fi refuzati caci avem porunca : “Purtati-va sarcinile unii altora si veti implini astfel Legea lui Hristos”( Galateni, capitolul 6 ). Suntem un singur trup. Daca avem o mana beteaga ne ajutam cu cealalta, nu-i asa?
  Pentru rugaciunea noastra facuta cu iubire, in ascultare, Dumnezeu poate intoarce la viata orice si pe oricine. El este ziditorul. Ne-a fost dat ca exemplu, sigur, nu intamplator, un prigonitor al crestinilor. Pe Saul. Devenit prin lucrarea Domnului unul din cei mai mari apostoli crestini. Stiti bine despre cine este vorba… Sfantul Apostol Pavel. Nu cumva ne-a aratat Bunul Dumnezeu ca se poate ? Ca la El totul este posibil ? Trebuie doar sa indraznim, asa cum ne-a si invitat dealtfel…”Indrazniti! Eu am biruit lumea” (Ioan, capitolul 16).
  Asadar, rugati-va pentru Daniel si pentru cei asemeni lor care nu au roada buna!
  Risc sa ma repet… Nimic nu este intamplator… Domnul poate ca a ingaduit sa fie postata aceasta dezvaluire a parintelui Adrian pentru ca avem de invatat o lectie de marturisire de la pomul cel cu roada cea buna. El nu a ezitat nicio secunda sa-l marturiseasca pe Hristos! Dreapta credinta! Sa luam aminte! Cu siguranta si-a castigat cununa in cer! Sa cerem si noi duh de marturisire Bunului Dumnezeu!
  Cat despre pomul cel cu roada rea … Lectia ne-a fost predata… Trebuie doar sa facem putina recapitulare… Sa citim din nou biblia. Noul Testament. Si sa punem in aplicare ceea ce scrie acolo. Subliniez inca o data faptul ca trebuie sa cerem de la Bunul Dumnezeu sa ni se descopere toti cei care nu fac roade bune, care nu sunt in dreapta credinta.
  Sa ne instiintam unii pe altii, ca toata lumea sa-i cunoasca, sa ne indepartam de ei ca nu cumva “sa ne contaminam” …caci duhurile se iau… Daca vom pune un mar stricat intr-un sac de mere bune, ghiciti ce se intampla…
  Dar ATENTIE MARE DE TOT !!!! Sa nu-i lasati in parasire caci atunci noi vom deveni niste ‘ drepti’ si vom cadea in aceeasi ispita… Doamne fereste! Ci sa ne rugam tot timpul pentru ei si pentru noi ca sa nu patim la fel!
  Si domnul ne va rasplati din plin, sunt sigura – pentru ca El nu minte, isi tine fagaduintele.
  Amin!

  PS. Să ne iubim unii pe alţii ca într-un gând să mărturisim – îndeamnă diaconul la Sfanta Liturghie, iar poporul răspunde: Pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Treimea cea de o fiinţă şi nedespărţită. Cat de frumos! Nu-i asa?

  Apreciază

 28. Ines said, on aprilie 2, 2011 at 11:22 pm

  Sper sa nu-i faci rau parintelui Adrian Fageteanu prin aceasta postare.Sa nu-l fi suparat cu aceasta postare pe parintele. El stia ca e inregistrat cand a spus asta sau credea ca e o discutie privata? Poate el nu voia sa stie toata lumea lucrul asta, mai ales ca e vorba de actualul patriarh si de un lucru atat de grav. Nu stiu ce sa zic…

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 3, 2011 at 2:46 am

   Ines

   Cand nu stii ce sa zici, atunci taci.

   Stia ca e inregistrat, e parte a unui interviu mai lung. Alte detalii nu-ti dau, caci sunt unii curiosi foarte sa afle cine i-a pus intrebarile.

   Apreciază

 29. Elena said, on aprilie 7, 2011 at 11:39 pm

  Si parintele Ioanichie Balan a avut o moarte dubioasa, se pare ca a fost otravit cu mercur. Ar fi vrut sa publice o carte despre vremurile de pe urma dar nu i s-a dat voie. Multe o sa mai auzim, pacat ca se intimpla asemenea nereguli.

  Apreciază

 30. Qubit said, on aprilie 18, 2011 at 7:18 am

  Preafericitul intunecat este antemergatorul antihristului.Toate aceste miscari de coalizare a ereticilor ecumenisti pregatesc vremurile inscaunarii dusmanului lui Dumnezeu.Vrea,nu vrea,acest „diavol preafericit” il va face martir pe Pr.Adrian Fagetean.

  Apreciază

 31. Ioana said, on aprilie 25, 2011 at 10:20 am

  TREBUIE SA NE RUGAM PENTRU PATRIARH…….ORICINE SI ORICUM AR FI EL…!!! ALTFEL AJUNGEM RAU DE TOT , CA NATIE SI POPOR!! DACA SUNTEM INDIFERENTI ATUNCI EL VA CONTINUA CU ACEASTA COMPORTARE ERETICA FATA DE NOI !!! ASTA ESTE VOIA LUI DUMNEZEU ….DUPA FAPTA SI RASPLATA :(! DOAMNE AJUTA !

  Apreciază

 32. Ioana said, on septembrie 21, 2011 at 9:55 am

  cand s-a intamplat aceasta? daca mai are cineva vesti despre pr adrian, m-as bucura sa stiu. ultima veste care am primit-o era aceea ca implinise 99 de ani

  Apreciază

 33. anonim said, on septembrie 29, 2011 at 5:16 pm

  Ioana, parintele Adrian a trecut la Domnul… sambata 1 octombrie (de Acoperamantul Maicii Domnului) va fi inmormantat la Man. Lainici… Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  Apreciază

 34. Ancuta said, on octombrie 5, 2011 at 12:33 pm

  Pr Adrian Fageteanu a fost si va ramane un propovaduitor neinfricat, care nu s-a temut de nimic si nimeni pentru a-L marturisi pe Hristos! Dumnezeu sa-l puna cu cetele sfintilor mucenici, caci stim ca nu a avut o viata intocmai usoara!

  Apreciază

 35. Rahula said, on iunie 11, 2013 at 8:32 pm

  ce sa zic, o fi adevarat sau nu asta nu am de unde sa stiu pentru ca nu am fost de fata cand a avut loc incidentul…..insa nu cred ca e nimeni in masura sa comenteze cu privire la persoana Patriarhului, ca e el bun sau rau, nu Il privam noi pe Dumnezeu de atributul judecatii Sale; mai ales ca Daniel este Patriarhul nostru si nu se cade sa radem asa cu o ironie fortata ca hienele (aviz personajelor din inregistrare) la spusele pr Fageteanu despre „:preafericirea” lui Daniel. Traiasca Romania Dodoloata!

  Apreciază

 36. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 37. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 38. Bogojel Aurica said, on ianuarie 29, 2014 at 10:13 pm

  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/01/patriarhul-daniel-al-romaniei-si.html
  Patriarhul Daniel al Romaniei si ecumenismul – o declaratie incompleta care lasa loc de interpretari.

  Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat cu ocazia “Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor” 18-25 ianuarie 2014, nu explică un lucru fundamental, și anume faptul că Biserica intemeiată la Cincizecime NU s-a imparțit, ci a rămas aceeași si este Biserica Ortodoxă

  Apreciază

 39. […] SURSA: https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/31/video-parintele-adrian-fageteanu-a-fost-la-un-pas-de-moarte-… […]

  Apreciază

 40. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 41. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 42. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 43. […] N-ai voie nici să tai, nici să adaugi la ce vorbește Mântuitorul!”. Urmarea a fost că actualul Patriarh Daniel l-a lovit în cap cu cârja metalică încât a fost chemată salvarea, dus…. După un timp, trece la Domnul pe 1 octombrie 2011, ca martir creștin care a avut curajul […]

  Apreciază

 44. Ioana said, on septembrie 29, 2014 at 10:47 pm

  tata a fost preot si am auzit din surse diverse ca „prea-nefericirea sa” colaboreaza cu o gasca de baieti mascati, care bat crunt si ameninta pe cei care misca in front…

  Apreciază

 45. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 46. ortodoxia2013 said, on decembrie 22, 2015 at 6:54 pm

  Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

  Apreciază

 47. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 48. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 49. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază

 50. […] VIDEO: Parintele ADRIAN FAGETEANU a fost la un pas de moarte dupa ce PATRIARHUL DANIEL L-A LOVIT IN … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: