SACCSIV – blog ortodox

Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă

Posted in Illuminati (ILUMINATII), MASONERIE, Ordo Templi Orientis, SIMBOLURI, VIGILANT CITIZEN by saccsiv on octombrie 20, 2019

Vigilant Citizen: The One-Eye Sign: Its Origins and Occult Meaning

Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă

De ce există atâtea fotografii cu celebrități care-și ascund un ochi? Cu siguranță acest lucru nu e întâmplător. De fapt, semnul Ochiului Atotvăzător are semnificații profunde și dovedesc lucruri importante despre puterea lui. Acest articol tratează originile și semnificația atotprezentului semn al Ochiului Atotvăzător.

Semnul Ochiului Atotvăzător este o temă des tratată pe Vigilant Citizen pentru că este foarte des întâlnit în mass-media. De-a lungul anilor, site-ul a indicat sute și sute de cazuri în care artiști importanți, fotomodele, celebrități, politicieni sau figuri publice au pozat ascunzându-și un ochi.

Semnul este peste tot: în videoclipurile muzicale, pe coperțile revistelor, pe afișele filmelor, în publicitate și așa mai departe. Numărul uriaș de fotografii de acest fel este de-a dreptul uluitor. În consecință, apariția repetată a simbolului Ochiului Atotvăzător pur și simplu nu poate fi doar o coincidență. Se observă clar un efort real pentru afișarea acestui simbol, practic peste tot.

Așadar, de ce vedem oriunde acest semn și ce înseamnă el? Să aruncăm o privire asupra transcedentalului și fără de vârstă simbol al Ochiului.

Un simbol arhetipal

Un „nazar” turcesc – o amuletă folosită pentru alungarea blestemelor „ochiului rău”, a „deochiului”. Artefacte similare pot fi întâlnite în Portugalia, Brazilia, Armenia, Azerbaidjan, Albania, Algeria, Tunisia, Liban, Turcia, Grecia, Israel, Egipt, Arabia Saudită, Iordania, Bangladesh, Iran, Irak, Pakistan, parte din nordul Indiei, Palestina, Maroc, sudul Spaniei, Italia, Malta, România, țările din Balcani, Levant, Afganistan, Siria și Mexic.

Ochiul uman a fost folosit ca simbol încă de la apariția civilizației. Poate fi întâlnit în toate epocile și în toate culturile. Carl Jung identifică ochiul ca un clasic „simbol arhetipal” – o imagine care este adânc înrădăcinată în „subconștientul colectiv”. Potrivit teoriei sale, oameni răspund instinctiv la simbolurile arhetipale și le dau în mod inconștient semnificații specifice.

„Ochii sunt probabil cel mai important organ senzitiv simbolic. Ei pot semnifica clarviziunea, atotștiința și/sau o poartă către suflet. Alte calități cu care ochii sunt asociați adeseori sunt: inteligența, lumina, vigilența, conștiința morală și adevărul. A privi pe cineva în ochi este, în vest, o dovadă de sinceritate. În acest fel acoperirea ochilor, prin folosirea unui coif, a unei căști, a ochelarilor de soare, etc poate însemna mister, a nu vedea adevărul complet sau înșelare. Ochiul adeseori semnifică judecată și autoritate.” – Dicționarul Simbolismului, Universitatea din Michigan.

În aproape toate culturile, simbolul ochiului este asociat conceptului spiritual de divinitate (Ochiul Providenței), iluminare spirituală (Al Treilea Ochi) sau magie (ochiul rău).

„Ochiul simbolizează văzul și lumina, cu alte cuvinte conștiința de sine. Ochiul este partea din noi care ne dezvăluie universul și vede locul nostru în acest univers. Este cunoaștere, conștiență și înțelepciune. Ochiul absoarbe lumină, energia pură a universului, și o prezintă spiritului interior. Este într-adevăr poarta, legătura dintre sine și cosmos.” – Peter Patrick Barreda, Arhetipul Totului – Jung și Mandala

În Biblie, Iisus se referă la ochi numindu-l „luminătorul trupului”:

„Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!” (St. Evanghelie după Matei, 6:22-23)

Simbolul ochiului a avut întotdeauna o dimensiune mistică și spirituală. După cum spune zicala: „Ochii sunt fereastra către suflet”. Din acest motiv, simbolul ochiului este de o importanță aparte în cercurile culte și în școlile misterelor.

Zeul Soare

De la începuturile civilizației, simbolul ochiului și soarele (sau „ochiul din cer”) au fost asociate cu divinitatea. În Egiptul antic, simbolurile lui Wadjet, Ochiul lui Horus și Ochiul lui Ra sunt asociate cu Zeul Soare.

                        O clasică reprezentare egipteană a Ochiului lui Ra și Ochiului lui Horus.

„Zeul inițial al soarelui fusese numit Horus. Când Ra a luat titlul de zeu soare, el mai era cunoscut și drept «Ra-Horakhty sau Ra», care înseamnă Horus al celor 2 orizonturi. Bătălia cu Set este cea care i-a provocat lui Horus pierderea unui ochi. Thoth a recuperat ochiul și de atunci Horus a mai fost numit și Wadjet.” – Pagini de antichitate, Ochiul lui Horus – Simboluri egiptene străvechi și puternice, cu semnificații adânci

Pentru că simbolul ochiului este asociat cu soarele –expresie a divinității – ochiul esoteric are o calitate ciudată: este „atotvăzător”.

Arhetipul zeului-soare având un ochi atotvăzător poate fi întâlnit și în alte culturi antice. În Persia, Ahura Mazda era considerat creatorul Pământului, al cerurilor și al oamenilor precum și sursa întregii bunătăți și fericiri de pe pământ. Se spunea că „soarele era ochiul lui”.

„Zeul suprem Ahura Mazda de asemenea avea un Ochi, sau se mai spunea că „cu ajutorul ochilor lui, soarele, luna și stelele, poate vedea totul.” – Manly P. Hall, Învățăturile secrete din toate timpurile

În mitologia nordică, Odin era cunoscut drept „Tatăl a toate” (sau tatăl zeilor). El era reprezentat de un bătrân având un singur ochi.

                                                     Veche reprezentare a lui Odin.

Odin este o altă reprezentare a zeului-soare creator și având un singur ochi.

„Supremul, invizibilul Creator al tuturor a fost numit «Tatăl a toate». Moștenitorul celor din Natură a fost Odin, zeul cu un singur ochi. Norvegienii îl priveau pe Balder cel Frumos ca pe o zeitate solară iar numele lui Odin este adeseori legat de sfera cerească, în special din cauza unicului său ochi.” – Ibid.

Ocultismul occidental

Ținând cont că ocultismul occidental a fost foarte influențat de  învățăturile esoterice ale civilizațiilor amintite mai sus, simbolul Ochiului Atotvăzător și-a găsit locul în tagma rozicrucienilor, cea a illuminaților sau cea a francmasonilor.

                                     Simboluri masonice sub cel al Ochiului Atotvăzător

„Albert Mackey scrie că Ochiul Atotvăzător este «un important simbol al Ființei Supreme, împrumutat de francmasoni de la civilizațiile antichității». Ochiul Atotvăzător este un simbol reprezentând vegherea lui Dumnezeu. Ne reamintește că fiecare gând și fiecare acțiune sunt înregistrate de Marele Arhitect al Universului și că suntem legați de îndatoririle noastre atât cu spiritul cât și cu sângele”.­– James E. Frey, gradul 32, Francmasonii Miezului de Noapte.

Din cauza uriașei influențe a masoneriei în evenimentele istorice din ultimele secole, simbolul Ochiului Atotvăzător a fost inclus pe documente de referință, așa cum sunt reversul Marelui Sigiliu al Statelor Unite sau Declarația Drepturilor Omului.

              Stânga: Reversul Marelui Sigiliu al SUA. Dreapta: Declarația Drepturilor Omului.

„Dacă există îndoieli privind influențele masonice și oculte din vremea când Marele Sigiliu a fost conceput, ar trebui să ne uităm la comentariile profesorului Charles Eliot Norton de la Harvard, care a scris, în legătură cu piramida neterminată și Ochiul Atotvăzător care tronează pe reversul sigiliului, următoarele: «Pecetei adoptate de Congres este practic imposibil să-i găsim vreo rațiune practică; cu greu (oricât de artistic o fi fost concepută de către autor) putem s-o privim altfel decât ca pe o emblemă plicticoasă a unei frății masonice.»” – Hall, op.cit.

Simbolul ochiului a fost adoptat, de asemenea, de câteva puternice societăți secrete așa cum este O.T.O.

                                                      Sigiliul O.T.O. (Ordo Templi Orientis)

Acestea fiind spuse, îl reprezintă Ochiul Atotvăzător în realitate pe Dumnezeu – adică pe Dumnezeu cel iudeo-creștin? Ei bine, aici lucrurile încep să devină… oculte (ocult înseamnă ascuns). Proeminentul francmason american Albert Pike scrie că adevăratul înțeles al simbolurilor oculte sunt revelate numai inițiaților de nivel înalt.

„Adevăratele secrete ale francmasoneriei pot fi găsite, cu adevărat, doar în simbolurile antice și în înțelesul lor ocult. Dar ele nu au valoare dacă nu vedem înțelesurile simbolurilor lojii albastre, dincolo de pretențiile imbecile de interpretare ale unora care ne urmăresc. Oamenii au uitat faptul că simbolurile antice nu erau folosite pentru a revela, ci pentru a ascunde. Fiecare simbol este o enigmă care se cere rezolvată, nu o lecție care trebuie citită. Cum ar putea masonii inteligenți să nu înțeleagă că gradele albastre sunt doar pregătitoare, pentru înscrierea și unirea cu celelalte grade din armata masonică, pentru scopuri nedeslușite încă lor, că ele sunt mistere de suprafață pentru care simbolurile sunt folosite cu scopul de a ascunde adevărul? – Albert Pike, Interpretări și lecturi ale Ritului Francmasonic Scoțian Antic și Acceptat

Manly P. Hall, un alt francmason proeminent scria că Ochiul Atotvăzător reprezintă, din punct de vedere esoteric, scopul suprem al ocultismului: a obține divinitatea prin mijloace proprii omului. Acesta se realizează prin activarea glandei pineale – Al Treilea Ochi.

„Masoneria practică, în cel mai deplin înțeles al cuvântului, semnifică procesul prin care este deschis Ochiul lui Horus. În creierul uman se află o glandă mică, numită corpul pineal, care este ochiul sacru la antici și corespunde cu al treilea ochi al ciclopilor.” – Hall, op.cit.

În Islam

În escatologia islamică, personajul apocaliptic numit Al-Masīad-Dajjal („falsul mesia, mincinosul, înșelătorul”) se spune că este lipsit de ochiul drept. Prefăcându-se a fi Mesia, Dajjal va înșela și va supune lumea. Din aceste motive, Dajjal se aseamănă foarte mult cu antihristul din creștinism.

Venirea lui Dajjal va fi precedată de câteva semne precum: lumea va înceta să se mai roage; necinstea va fi calea vieții; prefăcătoria va deveni virtute; oameni își vor amaneta credința pentru câștiguri lumești; cămătăria și mita vor deveni legitime; va veni o foamete cumplită; nu va mai exista rușine între oameni; mulți îl vor venera pe satana; nu va mai exista respect pentru bătrâni iar oamenii vor începe să se omoare între ei fără motiv.

Ochiul Atotvăzător modern

Dacă stăm să ne gândim că lumea de azi este condusă de ceea ce numim „elita ocultă” (pentru că este legată de organizații oculte), nu e surpinzător că acest simbol apare peste tot. Oricum, totul e făcut într-un mod înșelător. Industria de divertisment de astăzi înflorește prin control, manipulare și distorsionare. Și mai este vorba de a muta privirile maselor de la tot ce este adevărat, curat și sănătos. În zilele noastre, simbolul Ochiului Atotvăzător se referă la un grup select de oameni care opresează, urmăresc și controlează populația lumii întregi.

Cartea lui George Owell, 1984, este un model pentru elite privind controlul și cenzura. Coincidență sau nu, aproape toate edițiile prezintă un Ochi Atotvăzător

În timp ce Ochiul Atotvăzător este asociat din punct de vedere esoteric cu deschiderea celui de-al Treilea Ochi pentru a obține iluminare spirituală, semnul Ochiului Unic făcut de celebrități reprezintă exact opusul: ascunderea și închiderea unui ochi. Simbolismul acestor gesturi este foarte puternic.

             Katy Perry ascunzându-și un ochi cu Ochiul lui Horus, în videoclipul Dark Horse

Când îți ascunzi un ochi, literalmente îți blochezi vederea pe jumătate. În termeni simbolici, devii pe jumătate orb în fața adevărului. Prin ascunderea unui ochi, celebritățile își „sacrifică” simbolic o parte vitală a ființei lor pentru câștiguri materiale. Și, cum ochii sunt „fereastra către suflet”, gestul semnifică pierderea parțială sau totală a sufletului respectivei persoane.

În controlul minții

Semnul Ochiului Unic este, de asemenea, un important simbol al obsesiei secrete a elitei oculte: controlul mental Monarch. Cunoscut de mulți drept Proiectul MKULTRA, controlul mental țintește spre transformarea oamenilor în sclavi prin abuz, traume și programare. Există și o cultură dezvoltată și care gravitează în jurul controlului mental Monarch, completă și cu propriul univers de simboluri. Iar Ochiul Unic este printre ele.

Aceasta este o pictură realizată de Kim Noble, o supraviețuitoare a controlului mental bazat pe traume. Pictura este intitulată „Numirea” și se referă la numirea alter ego-ului.

                   Pictura numită „I-Test” descrie vizual trauma și programarea unui sclav MK.

Dovada controlului absolut al elitei oculte

Omniprezența Ochiului Unic în mass-media servește și unui alt scop: dovedește că toate platformele mass-media sunt deținute de un foarte mic grup al elitelor. Într-adevăr, pentru a avea același semn exact apărând constant și regulat pe toate platformele media și în lumea întreagă, e nevoie de o sursă centralizată de putere, care forțează lucrurile să se întâmple așa.

Gândiți-vă la sumele de bani, la puterea și influența necesare pentru a avea toate aceste celebrități prezentând acest semn specific în videoclipuri și fotografii. Apoi, gândiți-vă la sumele de bani, la puterea și influența necesare pentru a publica acest semn pe toate coperțile de reviste, pe posterele filmelor și pe orice altceva poate fi văzut de mase.

Pe scurt, simbolul reprezintă elita globală și agenda ei: acapararea psihicului uman, promovarea satanismului, normalizarea controlului mental, normalizarea transumanismului, distorsionarea și amestecarea sexelor și multe altele. Scopul final: îndepărtarea cât mai mare a maselor de Adevăr, sănătate și echilibru.

În concluzie

Simbolul ochiului este un arhetip care transcede timpul și spațiul. Poate pentru că oamenii raspund instinctiv ochilor pironiți, ceva la acest simbol este straniu și totuși fascinant. În timp ce, în vremurile străvechi, simbolul Ochiului Atotvăzător a fost deseori acordat zeului-soare, treptat a devenit un simbol al puterii societăților secrete care au modelat istoria ultimelor secole.

În zilele noastre, industria divertismentului mustește de simboluri puternice ale distorsionării și corupției, în încercarea de a îndeplini agenda înșelăciunii. Omniprezența semnului Ochiului simbolizază acum omniprezența elitei oculte. Ei sunt cei care spun: „Priviți pe cine controlăm”.

Acestea fiind spuse, se desprinde și ceva bun din toate acestea. Semnul Ochiului Unic este o bună metodă de a recunoaște care parte a mass-media trebuie să o evitați pentru că, cel mai probabil, este băgată până la gât în agenda înșelătoare a elitelor.

P.S.: Dacă v-a plăcut acest articol, luați în considerare să ne sprijiniți printr-o mică donație lunară pe Patreon. Dacă preferați, puteți face și o singură donație aici. Vă mulțumim

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OCHIUL IN TRIUNGHI („Ochiul atoatevazator”) – simbol masonic infiltrat in imagistica crestina si raspandit apoi de catre cei ce nu respecta erminia iconografiei ortodoxe

Origini și tehnici de control al minții: PROGRAMAREA MONARCH – o continuare a proiectului MK-ULTRA

Video: KATY PERRY si ea papusica illluminati

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tommy said, on octombrie 20, 2019 at 1:56 pm

    Apreciază

  2. kunta kinte said, on octombrie 20, 2019 at 3:18 pm

    Texe Maars spune ca este este „Ein Soff” zeul kabalistilor. Se spune ( in Apocalipsa) ca ” fiara” va fi ranita. E oricum un semn al satanei.

    Apreciază

  3. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  4. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  5. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  6. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  7. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  8. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  9. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  10. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  11. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  12. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază

  13. […] Ochiul Atotvăzător: Originile și semnificația ocultă […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.