SACCSIV – blog ortodox

Hartia ALTERNATIVA la CIP e DULCE. Dar daca nu esti atent, te DUCE…

Un frate drag e bolnavior de ani de zile dar n-a luat cardul de sanatate cu cip, ci se folosea de o adeverinta. De curand insa, i-a fost tare rau si s-a speriat. Si m-a sunat spunandu-mi ca a luat totusi cardul caci, altfel, ar fi asteptat prea mult dupa adeverinta. Nu i-a adus vreun plus de folos, doar ca frica a fost foarte mare…

Vorbim despre un frate anti cip, caci gloata pro cip nu are astfel de dileme. Iar acest articol nu se adreseaza, evident, ultimilor.

Frica exista, fratilor. Frica de moarte, de boala, de temnita, de tortura, etc. Problema e sa alegem lozul castigator, adica varianta corecta pentru mantuire.

Daca ne este frica de moarte, ce trebuie in primul rand sa facem? Sa alergam la bunul Dumnezeu, evident. Idem in cazul celorlalte frici. Doar El ne poate scapa.

In loc de asta, multi fac taman pe dos. De exemplu, de frica torturii, spun orice vor tortionarii sa auda: se leapada, tradeaza, tot tacamul. Nici nu trebuie sa-i mai chinuie cineva. Asta inseamna ca au ales varianta proasta, caci au fugit de chinuri vremelnice pentru a ajunge la cele vesnice.

Eu nu sunt dintre cei ce spun ca cine a luat cardul de sanatate cu cip se cheama ca sigur ajunge in iad. Pentru ca nu stiu unde ajunge. Stiu insa ca nu trebuie luat, pentru ca asa ne-au invatat marii duhovnici. Dar si pentru ca tine de logica elementara sa refuz orice precede semnului fiarei. Altfel, acceptand azi cardul de sanatate de frica bolii, maine pasaportul ca sa merg in pelerinaje iar poimaine buletinul cu cip ca sa nu-mi pierd proprietatile, se cheama ca singur ma fac rob acceptand sinistra puscarie globala ce o construieste sistemul. Iar daca accept sa devin un astfel de rob, cum oare pot visa ca nu-l voi accepta si pe antihrist?

Realitatea trista este ca multi frati déjà au facut ceea ce a facut si fratele despre care am scris la inceputul articolului. Daca nu cu cardul, atunci cu pasaportul biometric. Iar si mai multi vor accepta iminentul buletin cu cip. Si asta se intampla deoarece au fost la fel de anticip precum semintele napadite de buruieni din Pilda Mantuitorului. Sau daca totusi au inteles bine despre ce este vorba, nu s-au pregatit indeajuns si din vreme, asa ca tot soiul de griji le-a schimbat hotararea initiala de a nu accepta nici un document cu cip. Iar unul dintre principalele cauze ale acestei nepregatiri este … alternativa la cip.

Frati dragi, e tare dulce orice hartie alternativa la documentele cu cip. Dar te poate amorti daca nu ramai treaz. Ba chiar te poate adormi cu totul. Caci iti ofera posibilitatea de a continua sa faci orice faceai si mai inainte fara a schimba nimic. In loc de cip, ai o adeverinta si esti fericit. Te lasi pe tanjala. Te culci pe o ureche si amani orice pregatire pentru vremea cand inevitabilul se va produce. Inevitabilul este semnul fiarei iar hartie alternativa impotriva semnului fiarei nu va exista. Si acea vreme nu este deloc departe.

A te baza doar pe acest soi de alternativa fara a incepe imediat sa faci si ceva ce cu adevarat conteaza, nu poate duce decat la acceptarea cipului atunci cand, dintr-un motiv sau altul, nu mai ai acea adeverinta. E firesc.

Ca atare, sa nu ne mai punem nadejdea intr-o impotetica viitoare hartie alternativa la iminentul buletin biometric, ci sa ne apucam de treaba. Timp a tot fost, nu poate nimeni spune ca sistemul antihristic s-a instaurat peste noapte si ne-a prins cu chilotii in vine. De zeci de ani Sfintii Parinti ne-au avertizat in profetii, a trecut déjà o generatie de cand ne-a vorbit Cuviosul Paisie Aghioritul si destui ani de cand Marii Duhovnici ne-au invatat. Scuze nu avem pentru amanarea noastra.

Ce inseamna aceasta pregatire pentru vremurile apocaliptice? Sa ne invatam sa ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu, sa invatam cum e sa traim si altfel, sa constientizam ca nu mai este mult pana va trebui obligatoriu sa luam drumul pustietatilor. Si trebuie inceput azi, nu maine. Am mai discutat despre aceste teme pe acest blog (si este printre putinele bloguri care o mai face) dar le voi reaborda din ce in ce mai des.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pasalaru said, on octombrie 20, 2019 at 11:41 am

  Ai perfecta dreptate,subscriu in totalitate la cele de mai sus,din pacate cunosc si eu cativa frati care neputand renunta la modul de viata hedonist,confortul cu toate avantajele lui,au acceptat card de sanatate,pasaport,etc.,motivand diverse,totodata cautand sa-si indreptateasca gestul,neluand in considerare ca astfel nu fac decat sa-si prelungeasca agonia pana in ultimul moment cand vor fi pusi in fata evidentei a implantului si atunci vor ceda.
  Din pacate toti care aleg de frica sau din varii motive aceasta varianta,pierd din vedere ca la fiecare compromis cu sistemul, harul primit la BOTEZ se departeaza putin cate putin,mintea lor se intuneca,puterile sufletesti scad si in final vor primi blestemata pecete,trist dar adevarat,Doamne milueste-ne!
  Exista o rugaciune a staretilor de la Optina contra primirii pecetii.

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe noi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, in tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica lui Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne, Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădăm de Tine şi să primim semnul spurcatului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Înfricoşătoarei Tale Judecăţi. Amin.

  Apreciază

 2. Andrei said, on octombrie 20, 2019 at 6:30 pm

  Este foarte mult adevar in cele prezentate. Puterea de indreptatire a oamenilor este nelimitata asa ca pas cu pas se va merge pe calea piezarii. Multi spunem ca trebuie facut ceva si ne uitam in jur asteptand parca sa faca ceilalti. Mantuirea este insa individuala si fiecare va da raspuns pentru ceea ce face el nu cel de alaturi.

  Este mult mai tarziu decat credem si cu toate acestea traim ca si cum am fi vesnici.

  Apreciază

 3. Constantin said, on octombrie 20, 2019 at 11:54 pm

  Nu mai folosim cardul cu cip de la casa de asigurari de sanatate,nu merge bine si asa sunt mereu probleme peste probleme la tehnologia calculatorului!

  Apreciază

 4. Sită Deasă said, on octombrie 21, 2019 at 11:50 am

  In 2015 nu am folosit si nici nu am initializat cardul de sanatate. Cand am fost la un spital pentru o problema medicala doamna doctor mi-a cerut cardul de sanatate, i-am spus ca nu il am, m-a intrebat de ce si i-am raspuns ca nu am ridicat cardul si nu l-am folosit niciodata din motive de constiinta. Mi-a cerut apoi buletinul si l-a dat unei asistente care s-a intors dupa cateva minute cu o foaie – interogase online un site dupa cnp-ul meu – si mi-a zis ca sunt asigurat cu toate taxele platite la timp, ca mi-a fost emis cardul dar ca nu este activat. Doamna doctor m-a consultat si mi-a eliberat o reteta. Cardul de sanatate este un pretext pentru stat, pacientii pot fi interogati si dupa cnp (din motive de contiinta trebuie sa renuntam si la cnp cat mai curand posibil).

  Apreciază

 5. […] Hartia ALTERNATIVA la CIP e DULCE. Dar daca nu esti atent, te DUCE… […]

  Apreciază

 6. […] Hartia ALTERNATIVA la CIP e DULCE. Dar daca nu esti atent, te DUCE… […]

  Apreciază

 7. […] Hartia ALTERNATIVA la CIP e DULCE. Dar daca nu esti atent, te DUCE… […]

  Apreciază

 8. […] Hartia ALTERNATIVA la CIP e DULCE. Dar daca nu esti atent, te DUCE… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: