SACCSIV – blog ortodox

Parintii Eftimie Mitra si Ciprian-Ioan Staicu despre o diversiune clasica: RUSIA E DE VINA

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 7, 2016

Iata ce putem citi la Serviciile secrete, adunarea sinodală din Creta și interesele Rusiei în România de pe Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”:

Au apărut și s-au intensificat niște zvonuri că opoziţia faţă de sinodul din Creta ar fi dirijată de „agenturi străine” care au rolul de a destabiliza Biserica, că cei ce se împotrivesc sinodului ar fi în slujba unor „interese anarhiste” etc. Personal nu mă simt în această „haina” sau „mască” şi sunt convins că nici alţii care şi-au exprimat opinia despre acest controversat sinod. Culmea ironiei e că nici unul dintre cei care fac astfel de afirmaţii nu au reuşit să aducă nici cea mai mică dovadă prin care să-şi justifice aberaţiile.
Acest gen de afirmaţii seamănă foarte mult cu diversiunile agenţilor PCR care pe cei ce se împotriveau politicii de partid îi numeau „duşmani ai poporului”, „spioni” sau „informatori străini”. Aşa au fost catalogaţi martirii din inchisorile comuniste de către securişti şi nu trebuie să ne mire. La fel nu trebuie să ne mire nici faptul că euro-ortodocşii, care azi susţin ecumenismul, recurg la metodele clasice deja ştiute. De ce? Tocmai pentru că alte „argumente” nu pot avea.
În ce priveşte aşa-zisele „agenturi ruseşti” care ar încerca destabilizarea României prin Biserică, aş putea spune cu toată convingerea că nici o astfel de „agentură” nu i-a obligat pe reprezentanţii delegaţiei României să semneze în Creta, iar dacă aceste semnături nu ar fi existat, nu mai era nevoie de vreo opoziţie. Să înţelegem că după logica euro-ortodocşilor ecumenişti de genul lui Iulian Capsali (sau ale altor minţi luminate asemănătoare), că „agenţii străini” au aşteptat să semneze ai noştri în Creta ca mai apoi să îşi pună planul în aplicare. Auziţi, fraţilor, câtă strategie la „extremiştii” ăştia! Auziţi voi de „agenturi străine”, de „forţe oculte” care se opun ereziei ecumeniste, de para şi mega organizaţii ale „schismaticilor” de la noi etc. Toate acestea dau impresia unor conspiraţii pe care euro-ecumeniştii noştri le „desconspiră”, fără a avea nici măcar cel mai mic argument credibil.
Realitatea e că cei care se împotrivesc sinodului tâlhăresc din Creta o fac din convingere lăuntrică şi nu din interese conspirative, aşa cum încearcă unii să ne inducă. Părintele Elefterie de la Roman e un om cu o înaltă trăire duhovnicească, nu are maşină de lux şi nici vilă cu etaj, nici nu candidează pentru vreun rang sau funcţie de stat sau în structura bisericească. E un simplu preot pe al cărui chip se citeşte blândeţe şi smerenie, motiv pentru care este foarte iubit de credincioşi în zona unde vieţuieşte. Părintele Antim de la Bistriţa e în aceeaşi situaţie. Nici sfinţia sa nu are limuzină sau haine de firmă. Duce o viaţă simplă şi se dăruieşte slujirii lui Hristos căruia i-a dedicat viaţa. Astfel de exemple ar putea continua. Dacă studiem bine modul de viaţă a celor care au luat atitudine împotriva ereziei decretate în Creta observăm că aceştia sunt oameni cu o viaţă duhovnicească, oameni care se sacrifică pentru Hristos chiar cu preţul unor repercusiuni la care se aşteaptă în orice moment. În mare parte aceste repercusiuni au început. Sunt conştienţi că odată intraţi în această luptă vor sfârşi denigraţi, marginalizaţi şi excomunicaţi. Dar ei au chipurile senine, pentru că au conştiinţa împăcată cu ceea ce fac, sunt conştienţi de calea pe care şi-au asumat-o. Ce altargument mai doriţi domnilor euro-ortodocşi? Trăirea lăuntrică a unor oameni care nu se limitează la cele pământeşti este caracteristică unor „spioni” sau „agenţi” ai unor conspiraţii de orice fel (fie ele ruseşti sau americane)? Cu siguranţă NU.
Pe toţi acei pe care voi îi consideraţi „agenţi” sau conspiratori, noi îi considerăm a fi eroi. Ei au avut tăria de caracter să nu se gândească la pierderea confortului sau la faptul că vor fi discreditaţi, pentru că nu caută nici un trai bun şi nici slava lumii. Ei îl caută doar pe Hristos, şi de aceea şi-au pus în gând să se lipsească de toate pentru a-L urma.

Ieromonah Eftimie Mitra
Preot Ciprian-Ioan Staicu

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE PUROI “DUHOVNICESC”

Aceeasi schema au folosit-o si la:

CONSPIRATIA RUSA. Seful NATO: RUSIA e in spatele campaniei ANTI FRACTURARE HIDRAULICA

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on octombrie 7, 2016 at 2:40 am

    Off-topic

    Ecumenism

    Lideri budiști, hinduși, sikh și musulmani s-au alăturat catolicilor la mormântul Sf. Tereza de Calcutta, vineri, 23 septembrie 2016, lăudând dedicarea ei față de săraci și RUGANDU-SE pentru mijlocirea ei pentru a imita munca ei în viețile lor.
    http://www.catholica.ro/2016/09/28/intalnire-inter-religioasa-in-cinstea-maicii-tereza-in-kolkata/

    Papa invită la unitate prin Botez
    01.10.2016, Tbilisi (Catholica) – Adresându-se sâmbătă autorităților civile și religioase, Papa Francisc a susținut identitatea creștină a țării și a chemat Biserica Ortodoxă Georgiană să își amintească de unitatea dată de Botez.

    http://www.catholica.ro/2016/10/01/papa-invita-la-unitate-prin-botez/

    Apreciază

    • alex said, on octombrie 7, 2016 at 8:59 am

      „Papa invită la unitate prin Botez
      01.10.2016, Tbilisi (Catholica) – Adresându-se sâmbătă autorităților civile și religioase, Papa Francisc a susținut identitatea creștină a țării și a chemat Biserica Ortodoxă Georgiană să își amintească de unitatea dată de Botez.”

      Mai bine mor decat asa o unitate,ori se leapada ei de toata spurcaciunea eretica ori nimic.

      ORTODOXIE SAU MOARTE

      Apreciază

  2. alex said, on octombrie 7, 2016 at 9:11 am

    Sunt convins ca Rusia e de vina, mai ales cand al lor patriarh a semnat cu doua maini tovarasia cu papa. Banuiesc ca in viitor ca sa poata sa ne prigoneasca mai bine o sa puna cainii pe noi ca anti-ecumenist= agent rus, dupa capu lor sec. Povestea e simpla papa e profetu mincinos, care tacut a distrus ortodoxia, iar acu il doare in c.. ca intre SUA si Rusia e conflict,el o da cu pacea ca un sarpe viclean ce e, atlii mai arunca cate un fitil ca rusu si-a bagat agenti impotriva laturilor din Creta,deci si impotriva unirii adunarii pseudo-religilor din europa, si hopa razboiu si antihrist, pe care „atotstiitoru” papa o sa il bage pe gatu oamenilor, ca deh papa nu poate gresi.

    Apreciază

  3. Maria said, on octombrie 7, 2016 at 10:02 am

    Cuviosul Sofronie Saharov – Despre ierarhia ortodoxă şi cea despotică

    http://manastirea.petru-voda.ro/2016/09/17/cuviosul-sofronie-saharov-despre-ierarhia-ortodoxa-si-cea-despotica/

    Extras din: Arhim. Sofronie – “Corespondenţă cu protoiereul Gheorghe Florovski”, Ed. Accent Print, Suceava 2016, tr. de ierom. Rafail Noica; pg. 98-101

    Apreciază

  4. Alexa said, on octombrie 7, 2016 at 10:17 am

    Bravo! Forte bine le-ati raspuns! Sa va intareasca Maicuta Domnului in continuare in lupta cea buna!
    Frate Vasile, ma tot intreb si eu – ca si altii cu siguranta – cum sa facem totusi la modul concret sa-i ajutam pe Parintii marturisitori?

    Apreciază

    • cca70 said, on octombrie 7, 2016 at 6:17 pm

      ” cum sa facem totusi la modul concret sa-i ajutam pe Parintii marturisitori?”–

      pai teoretic e simplu : se creaza un fond de ajutorare , unde putinii crestini ramasi , cotizeaza in mod benevol , in fiecare luna , o suma de bani pe masura posibilitatilor lor materiale.
      Banii se pot rimite prin posta, nu e nevoie sa se deplasese cineva personal pentru acest lucru.

      Ce mai mare piedica in realizarea acestui fond o constituie gasirea persoanei de incredere care sa il administreze.
      Acea persoana trebuie sa fie deasupra oricaei banuieli ca ar deturna aceste fonduri .

      Aste e insa in teorie,….. practic e greu de gasit acel ” cineva” si totodata un loc de incredere unde sa se depoziteze fondurile( exclus sa se lucreze cu o banca)

      Apreciază

      • pcmouse said, on octombrie 7, 2016 at 6:40 pm

        ma ofer sa ajut.lucrez constant cu posta.coletarie. deci nu mie greu sa primesc si sa trimit bani.cereti emailul meu lui vasile .va astept pe email pt detalii.

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on octombrie 7, 2016 at 8:43 pm

      Nu asa, lasati fondurile, fiti independenti. cereti de la saccsiv adresa de contact a parintilor si fiecare trimite cat poate si cand poate. De ce aveti nevoie de un pas intermediar?

      Apreciază

  5. un ins dintre atâția said, on octombrie 7, 2016 at 10:29 am

    Articolul ii apartine Ierom Eftimie Mitra, a fost publicat pe contul sau de Fb, cat si pe situl Astradrom. Se poate verifica.

    Ce a făcut pr Staicu este ca a preluat, fără sa dea sursa, acest articol trecandu-si numele imediat dupa al autorului de drept, Pr Mitra. Ca sa pară ca si el e co-autor al mărturisitorului articol.
    Daca doar voia sa întărească mărturisirea articolului pr Mitra, putea sa procedeze corect: sa indice autorul si sursa articolului si apoi sa adauge „subscriu si eu…etc”, ori in alt fel sa se alăture cauzei.
    Însă pr DOCTOR in TEOLOGIE Staicu are deprinderi…dottorale, sa zicem, pe lângă faptul ca cenzurează, in cunoscutul stil RIC-ar, comentariile care nu-i convin. Nu pe acelea cu înjurături, dar mai ales acelea pline de citate patristice, ce justifica o pozitie personala, buna sau rea, însă ne-identica cu pozitia personala a domniei sale.

    L-am apreciat pe pr Staicu pt ca nu tace, ci spune lucrurilor pe nume. Însă faptele nu vin sa confirme cuvintele sale…
    Asadar: sa luam aminte la lupii in haina de oaie, mai ales in haina de oaie „mărturisitoare”…

    Ps: Nu ma supăr daca unii ma vor injura sau contrazice. Si pt mine a fost un soc sa vad cum in spatele deghizarii in oaie zace un lup răpitor. Voi răspunde pe subiect însă doar acelora ce raman decenti si argumentati.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 7, 2016 at 11:02 am

      un ins dintre atâția

      S-a plans parintele Eftimie la tine pe chestia asta sau de ce bagi zazenie?

      Nu-i cam putin pentru a defini pe cineva ca fiind lup in haina de oaie?

      Nu poate fi si altfel? Anume tu sa fi cel cu treaba? Ca ai aparut de niciunde pe la sfarsitul lui septembrie pe aici, ai postat de atunci vreo 5 comentarii si deodata buf, dai cu acuze. Cum e?

      Apreciază

      • marinela said, on octombrie 7, 2016 at 8:27 pm

        Ai dreptate frate Vasile,parintele Ciprian nu poate fi acuzat de nimic rau,fiind un om deosebit si smerit pe deasupra.Sfintia-sa e in contact de-o bucata de vreme cu parintele Eftimie,unindu-si fortele impotriva ereziei,deci ,nimic adevarat din toate aceste rautati gratuite puse pe seama dumnealui.Toti amatorii de birfa ,cautati-va alt site unde sa va revarsati dejectiile frustrarilor voastre,unul potrivit rautatii voastre.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on octombrie 7, 2016 at 8:48 pm

      tu nu esti „un ins dintre atatia”, tu esti un ins special care da cu piatra in unul din cei 10 preoti sau cati mai sunt antiecumenisti. Te rugam sa te muti la cei 15500 de preoti ramasi in BOR SRL

      Apreciază

      • el said, on octombrie 9, 2016 at 4:42 pm

        cosminmatiu

        „insul” e un MARUNTZEL LIMBAR PSEUDOpatristic, un teHUObarbolog trimis cu misiune pe la „habotnicii” de ortodocsi ramasi credinciosi Sf Parinti ca sa-i ridiculizeze si sa rataceasca pe naivii inca indecisi care mai citesc pe aici.

        Apreciază

  6. vasile said, on octombrie 7, 2016 at 12:22 pm

    Frate Vasile, „un ins care nu contează” nu baga zanzanie ci doar testează terenul

    Apreciază

  7. Marius Sebastian said, on octombrie 7, 2016 at 2:13 pm

    Mai usor cu acuzatile nefondate domnule ” un ins printre atatia” , mai ales ca nu- l cunosti personal pe pr Staicu. Vezi ca si Ieromonahul Mitra are destule materiale preluate de pe blogul pr Staicu. Pr Staicu e un preot curajos, corect, marturisitor. Te invit la Sf Gheorghe sa- i asculti predicile.

    Apreciază

  8. ion hodor, said, on octombrie 7, 2016 at 3:59 pm

    Va sarut mainile si picioarele Sfintiti Parinti…….pana la capat….(ca SF Mihai Viteazul,pana la capat Maicuta)Doamne ajuta.

    Apreciază

  9. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 7, 2016 at 8:22 pm

    Cei care au politizat Ortodoxia în sinodul de la Creta își acuza oponenții de politizarea Ortodoxiei! Cred ca hoții îi acuza de hoție pe alții, ca sa le iasă planurile și ca sa se apere. Ei sunt sub lupă acum și vor sa iasă basma curata. Nimeni nu are voie sa pună mai presus politica decât Ortodoxia. Iată ca la Creta s-a întâmplat contrariul.

    E trist sa vezi ditamai oameni cu pretentii că, în loc sa apere credința, îi acuza pe cei care o apară. Fără Dumnezeu nu vor face nimic, indiferent ce planuri au. Iar li se va părea ca au reușit, le va fi spre osândă reușita lor. Vor face alte și alte păcate și le va fi din ce în ce mai greu sa se pocăiască. Doamne, ajută-i sa-si vadă la timp greșelile!

    Apreciază

  10. pr Ciprian Staicu said, on octombrie 7, 2016 at 10:08 pm

    Părintele Eftimie, prietenul meu, mi-a trimis personal pe mail articolul lui. Eu l-am postat pe site-ul Asociatiei, așa cum el m-a rugat, și am semnat alături de el, ca dovadă a faptului că sunt de acord intru totul cu el. De fapt totul a pornit de la o discuție telefonica pe care am avut-o cu Iulian Capsali, în care l-am întrebat pe șleau dacă ma considera agent străin, iar el mi-a răspuns ca astfel de acuze ar fi doar ”o manipulare ordinară.”
    În altă ordine de idei, sunt născut în zodia berbecului, mai dau eu din cornițe, dar lup nu m-a făcut mama.
    Cat despre ”un ins…”, cineva care îl cunoaște (pe cel fără nume, dar cu multă fiere în pungă) mi-a spus ca are serioase probleme… între cornițe. Dumnezeu să îl miluiască.
    Lupta merge înainte, că e grea și lungă.
    Iertați dacă v-am smintit cu ceva și pomeniți-mă în rugăciuni.
    Cu respect, pr. Ciprian Staicu.

    Apreciază

    • marinela said, on octombrie 8, 2016 at 12:59 pm

      Parinte drag,va asteptam cit mai curind la noi,sa ne luminati putin viata asta, ce-o ducem cu greu dupa acest blestemat sinod.In ceea ce priveste gurile rele si zavistuitoare,lasati-le pe mina Domnului,ca le va face El, sa taca pe veci.Va avem mereu in rugaciuni, parinte drag si nu ne uitati nici pe noi pacatosii.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

      Apreciază

  11. tibi said, on octombrie 8, 2016 at 12:24 am

    Părintele Justin: Să ne rugăm să înmulțească Domnul secerătorii, că sunt puțini
    http://www.atitudini.com/2011/10/parintele-justin-sa-ne-rugam-sa-inmulteasca-domnul-seceratorii-ca-sunt-putini/

    Apreciază

  12. elena said, on octombrie 8, 2016 at 12:54 am

    „Un ins printre atitia „care este numele tau de fapt??? De ce te ascunzi dupa paravane???Habar nu ai ce misiune face parintele Ciprian Staicu???Este un Marturisitor si face sacrificii pt.noi astia care vrem Mintuire!!! Il cunosc personal !!! Mai bine te-ai ruga pt.dinsul sa-l tina Maica Domnului marturisitor pina la sfirsit, ca este grea lupta!?! Doamne ajuta

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.