SACCSIV – blog ortodox

AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Muntele Athos) discutand pe tema MARELUI SINOD: “ce vom face, unde ne mai spovedim, unde ne mai împărtășim, unde mai mergem la Liturghie?”

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 6, 2016

   Iata ce putem citi la Parintele Antim de la Bistrita lamureste atitudinea sa prin care se delimiteaza fata de ereziile oficializate in Creta de pe Astradrom:

Parintele Antim de la manastirea Bistrita a oprit pomenirea, in mod canonic, ierarhului sau care a semnat documentele eretice din Creta. In urma acestui gest radical, staretul sau l-a apostrofat, dar pr Antim nu s-a lasat afectat de acest gest.

Vazand ca staretul sau se complace situatiei, acceptand deciziile acestui sinod ecumenist, parintele Antim a decis sa se delimiteze de tot ce il leaga de erezia ecumenista, parasind manastirea Bistrita pana la noi hotarari ale Sinodului BOR care vor repara situatia.

In cele ce urmeaza vom relata o convorbire dintre parintele Antim si unul dintre cei mai mari duhovnici ai muntelui Athos, parintele Hariton, din iulie 2016:

 

Iata si transcriptul:

Părintele Hariton din Muntele Athos de vorbă cu părintele Antim Gâdioi despre soborul de la Creta și nepomenirea ierarhului. Iulie 2016.

Pr.A.:

-Părinte Hariton, fiindcă Sfinții Părinți spun că ”cel ce vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătorească, atunci și noi, mânați de acest îndemn pentru mântuire am venit să întrebăm lucruri duhovnicești privitoare la situația care s-a creat acum în Biserica Ortodoxă și în fiecare Biserică locală. În Biserica Română toată ierarhia care a participat la acest Sinod au semnat. Noi nu mai avem de cine ne mai lega acum. Ei, cei care au semnat, s-au coalizat cu cei care au rămas în țară, ceilalți sinodali episcopi, și acum pur și simplu nu ai de cine te lega. Asta-i frământarea noastră. Noi știm că ereziile au fost în decursul veacurilor, dar acum ecumenismul, cum spune și Sf. Iustin Popovici, le face vârf la toate ereziile. Ceea ce s-a întâmplat, cum știe și sf. voastră și cum am aflat, ceea ce s-a întâmplat în Creta, ei au atacat dogma privitor la Biserică. Pentru că în Simbolul de Credință în ultimile articole de la 7 la 12 este și textul ”Una Sfântă, Sobornicească, Apostolească Biserică”. Indiferent de forma pe care au dat-o ei, că zice ”Ortodoxia acceptă denumirea istorică a altor biserici și confesiuni creștine eterodoxe. Deci așa considerăm, și așa cum spun mai mulți, și ierarhii Hierotheos Vlachos sau Serafim de Pireu, sau Athanasie de Limasol, Ieremia de Gortina, spun destul de clar că indiferent de contextul care a fost, nu trebuiau numite biserici. Pentru că biserica așa cum spun Sfinții Părinți, este Una! Celelalte sunt erezii!
Însă ei acum vor să ne ia prin învăluire, că ei totuși au luptat, mai ales ai noștri din țară, ierarhii noștri, că au luptat pentru Ortodoxie și că nu au schimbat dogme, nu au schimbat nimic. La toate Sinoadele, cum știm, ecumenice, lucrurile au fost destul de clare și precise. Și atunci, când vedem această confuzie și, mai știu eu…, o lucrare duplicitară, nu ne rămâne decât să stăm pe poziția Sfinților și Hotărârilor Sinoadelor, eu ca persoană, pentru că eu mă gândesc și cei care sincer doresc mântuirea, se tem de acel mare blestem al anatemei. Asta ar fi așa, în mare, referitor la problema bisericii, greșeala care s-a facut acolo. Apoi, în acest sinod s-a hotărât și referitor la acest for omenesc, pământesc care este CMB, care este numit for fundamental în care bisericile care au intrat în el trebuie să facă tot ce este posibil pentru a ajunge la unitate. Dar noi știm, și noi și sf.voastră și toți…, că Biserica nu a pierdut niciodată unitatea cu capul ei care este Hristos. Întodeauna a fost unită. Indiferent de numărul credincioșilor, că-s mai mulți, că-s mai puțini, întodeauna a avut această unitate. Socotim că și aceasta este o greseală socotindu-l un for fundamental. Biserica Ortodoxă nici nu ar avea ce căuta acolo, pentru că ea este, cum știm, o instituție divino-umană, Dumnezească și omenească și atunci ea nu trebuie să se supună unei organizații pământești, unui for pământesc. Cu atât mai mult, să stea în această organizație, să se supună și în final să caute ”unitatea pierdută”.
Pr.H.:

-Precum spune sf.voastră, așa stând lucrurile, Biserica în istoria ei de 2000 de ani, nu s-a înspăimântat niciodată mai mult decât de eres. Nu s-a înfricoșat de prigoană, nici de idolatri, nici de turci, cât s-a înfricoșat întotdeauna de eretici și de erezii. Prigonitorii scot mucenici, în timp ce eresurile, și când sunt eretici în mijlocul bisericii și nu-i acuză Biserica, ci îi lasă…, e un rău foarte, foarte mare. Pentru că spune un proverb: ”toate cetățile cad din interior”. Sunt legături foarte clare cu New Age. Ecumenismul este o ramură a New Age, noua epocă. Vor să unească toate religiile. S-a întemeiat în 1938, dar scopul lor, ținta lor, să se unească toți creștinii și pe urmă cu celelalte religii, a fost cu mult mai în urmă. De pe timpul lui Ieremia al III-lea s-a făcut o enciclică, o scrisoare patriarhală către toate Bisericile autocefale: România, Bulgaria,Rusia …, ca toate Bisericile să înceapă legăturile către unire.
Prima scrisoare a fost in 1902. În 1920 Patriarhia de Constantinopol a făcut încă o scrisoare de genul acesta. În această a doua scrisoare în 1920, i-au numit deja pe anglicani, pe protestanți, pe catolici, i-au numit biserici. În 1923 a apărut schimbarea de calendar. Nu s-a făcut în toate patriarhiile ortodoxe, din 14 numai 6 au ajuns să schimbe. Schimbarea calendarului a fost primul pas în desfășurarea ecumenismului. S-au împarțit de atunci cu noul și cu vechiul calendar. Nu se consideră vechiul-noul calendar ca dogmă, dar a creat ruptura, împărțirea Bisericilor, a Patriarhiilor pe vechi, pe nou…, de exemplu când noi avem Crăciunul, ceilalți au Sf.Spiridon… Ecumenismul a produs împarțirea Bisericii Ortodoxe. Alți pași care au fost în program să-i faca, au fost să facă rugăciunile în comun, căsătoriile mixte, schimbul de studenți, să meargă de la noi la ei, de la ei la ortodocsi …
Pr.A.:

La noi, în România, cam din 2000 este în fiecare an săptămâna de rugăciune ecumenică. Cred că suntem singura țară din Ortodoxie cu astfel de lucrare care nu-i după Sfinții Părinți. Acum continuați, că v-am întrerupt…!
Pr.H.:

-De o sută de ani se străduiesc să facă unirea aceasta cu papa, cu ”biserica” catolică. Sinodul acesta din Creta ce înțeles are pentru noi? Are mare greutate pentru noi, pentru că sinodul acesta se consideră legal pentru noi. Până în prezent făcea fiecare episcop în felul lui… rugăciunea… veneau aici…, dar acum… La sinodul acesta, s-au recunoscut ca biserici și catolicii și protestanții, si care mai sunt…! Ca să ne încurce însă, textul spune prima data că se referă la numirea istorică, ca și cum ar spune ca papa a fost episcopul Romei, o știm asta! Până în secolul zece a fost, știm, dar dupa aceea nu a mai fost. Când devine eretic cineva, iese din trupul Bisericii, nu este nici episcop, nici biserică nu are, nici sfințenie, preoție nu are. De zece secole nu există pentru noi episcopul Romei. Noi nu primim această numire istorică. Pentru noi nu există așa ceva! Spun că nu au comuniune cu noi nici catolicii, nici protestanții și sunt eterodocși, adică au alte dogme, dar le recunosc ca biserici.
Pr.A.:

– Când le recunoști așa ceva, le recunoști implicit taine, preoție, succesiune apostolică … Nu-i o formulare clară! Ca sa le cadă bine lor…!
Pr.H.:

– Ăsta nu-i duhul lui Hristos, ăsta numai duh dracesc poate să fie! Dacă e biserică, nu e eterodoxă, dacă e eterodoxă nu e biserică! Nu poate fi și una și alta! Simplu de înțeles! Problema noastră este că sinodul acesta a recunoscut că toți aceștia din Apus sunt biserici. Asta înseamnă ca toți cei care primesc aceste hotărâri ale sinodului, nu cred în Simbolul Credinței Ortodoxe. Ca avem o singură Biserică! Cine nu crede că e o singură Biserică nu crede că este un singur Hristos! Hristos în care credem noi nu e acelalși Hristos de care vorbesc anglicanii, protestanții și alții…
Pr.A.:

– Nu mai are Adevărul! Hristos este cu Adevărul și Adevărul este cu Hristos!
Pr.H.:

– Ei nu cred în același Hristos al nostru! Cu aceștia nu avem nici un hristos, nici o biserică! Așadar cei care cred în aceste hotărâri ale sinodului, devin eretici! Pentru că nu cred în Simbolul de Credință Ortodoxă. Noi ce să facem? Trebuie să spunem, ca suflete în primul rând, pr.Antim, pr. Flavian, pr. Hariton, primim sau nu primim!? Fiindcă în Biserică suntem un singur trup: călugari, clerici, mireni, trebuie să urmărim ordinea bisericească, firească. Așadar noi ca și monahi, ca și preoți, trebuie să ne adresăm, trebuie să cerem socoteală episcopilor, și la cei care au semnat, și la cei care nu au semnat. Să spunem: ”Părinți Sfințiți, s-a întâmplat aceasta! Să ne spuneți, pentru dv. cum a fost acest sinod? Ortodox sau neortodox?” Noi, ca aghioriți, asta am făcut! Am făcut o scrisoare către Sfânta Chinotită, și după sinod să faceți și dvs sinaxe (duble) și să ne spuneți.
Pr.A.:

– Dar, stați, aici e vorba de o parte din mănăstiri, sau toate mănăstirile, sau numai o parte din chilioți, cine a făcut această scrisoare?
Pr.H.:

-Chilioții au făcut! În Sf. Munte cei mai mulți sunt chilioți! Întodeauna a fost așa.
Pr.A.:

– Dar ei pot să spună: noi oficial recunoaștem numai cele 20 de mănăstiri, și ceilalți îs niște răzvrătiți, fanatici …!
Pr.H.:

– Ca om construiesc aici, în minte …, dar în fața lui Dumnezeu și în Biserică nu există așa ceva! Și Sf. Nicodim Aghioritul chiliot a fost!
Pr.A.:

-Știu asta, dar am pus întrebarea tocmai pentru că văd, în ansamblu, cum se întamplă! Că lupta-i mai mult de la chilioți! Aici încă, sa ajute Dumnezeu și să vă întărească, încă duceți lupta cea bună! La noi aproape îs adormiți toți! Călugări, maici, egumeni! O frământare mai serioasă este mai mult la laici, la mireni. Acum reluați…!
P.H.:

-Da, să nu adăugăm de la noi nimic, conform Sf. Părinți! Spune și Sf. Evanghelie, dacă ai ceva cu fratele tău să mergi și să-i spui: am ceva cu tine! Dacă nu te aude să mai iei unul cu tine ca să ai martor. Dacă nici așa, spune-l în sobor. Și noi facem la fel! În scrisoarea asta nu suntem numai chilioți, sunt și din chinovii din mănăstiri. Exprimăm toți Sf. Munte. Și dacă nu suntem nimic ca organizare, suntem membrii Bisericii! Avem datoria și dreptul să le cerem păstorilor noștri să ne spună dacă mai cred drept sau nu! Asta cerem, nu cerem nimic altceva!
Pr.A.:

-Și dacă ne duc pe calea mântuirii!
Pr.H.:

-Ăsta-i drumul Sf.Părinți! Au răspundere în credință toți membrii Bisericii, și un copil mic! Ne-am străduit să facem aceasta, asteptăm chinotita să facă sinaxa dublă, toți stareții, reprezentanții mănăstirilor, să ne spună după sinaxa asta dacă sinodul a fost corect, ortodox sau nu. Însă precum vedem că se clatină lucrurile și în afară și înăuntru, lăsăm o perioadă de timp, cam o lună de zile. Dacă nu iau nici o hotărâre …, tăcerea lor înseamnă ca au primit hotărârile sinodului. După aceasta noi vom fi obligați să aplicăm canoanele Sf. Părinți de la sinoadele ecumenice. Sfintele canoane ale Bisericii spun că toți Sfinții Părinți ai Bisericii când existau erezii au făcut sinoade, și după aceea au scos canoane. Au spus: ăsta-i ortodox, ăsta-i eretic! Sunt canoane care ne spun ce trebuie să facem cu un episcop care a primit erezia. Așadar noi nu facem nimic de la noi, fiecare dintre noi nu poate să spună ca eu vreau să fac așa, eu vreau să fac altfel… Facem ascultare de Sfinții Părinți în Biserică. Exista un canon în Biserică al Sf. Fotie cel Mare, canonul 15, acest canon vorbește foarte clar: când un episcop propovăduiește public erezia, atunci preotul sau păstorul, înainte de judecata sinodului, poate să întrerupă pomenirea respectivului. Și spune canonul că cel care va înceta pomenirea episcopului este vrednic de laudă în Biserică și nu face schismă pentru că se desparte de episcop, ci dimpotrivă pazește Biserica de schismă pentru că desparte Biserica de erezie.
Pr.A.:

-Ei or să ne acuze că am rupt Biserica, or să vină și cu acuze de astea!
Pr.H.

-Pot sa spună ce vor…, nu ne interesează ce spun ei, ne interesează ce spune Biserica! De fiecare dată când mergem la Constantinopol, l-au pomenit ca epicop al Romei (pe papa), unitatea ei au făcut-o, rămâne problema cu poporul acuma să o facă!
Pr.A.

-La noi la Iași (întrerupem oleacă…), cand a murit papa Paul Ioan al Ilea, Mitropolitul Iașilor la Liturghie i-a facut veșnica pomenire și Trisaghion.
Pr.H.

– Pentru asta… deci ei îl socotesc episcop al Romei, s-a facut unirea! Adică în epoca noastră este foarte grosolan eresul. Și noi de un secol, ca să nu facem probleme Bisericii, tot așteptăm, poate nu-i greșeala, poate,…hai să mai așteptăm…! Ne îndreptățim, sau îi îndreptățim pe ei! Nu-i corect așa! Pentru că sfinții niciodată nu au facut asa! Când există eres, rapid trebuie… Un exemplu ca să înțelegem: o mâncare stricată care ne otrăvește înăuntru, ne întreabă trupul nostru dacă să vomităm sau nu? Imediat o scoate afară! Dacă nu scoate afară otrava, merge în sânge, merge la inimă și moare! Când intră un eres în Biserică nu trebuie să-ți spună episcopul sau patriarhul: stați, așteptați să analizăm noi, să hotărâm noi, să vedem noi dacă e bine sau nu-i bine! Pentru aceasta Dumnezeu și Duhul Sfânt au prevăzut canoanele Bisericii să fie scrise, ștampilate de Sfinții Părinți, de la Sfântul Duh adică, ca să nu vină vreun episcop să ne spună: ce să facem acum? Ce spune Biserica, ce spun canoanele, asta vom face!
P. H.:

-Există acum și o altă înșelare. Zic :”de ce strigați acestea ? Vreți informații directe de la Dumnezeu?”Aceștia, care spun lucrurile acestea, înseamnă că ei nu au citit și ei nu știu ce înseamnă Biserica. Când apare câte un eres de acesta nu o să stea Dumnezeu în fața mea, sau să-mi trimită vreun înger să-mi spună stai să-ți arăt eu cum să faci! Fă ascultare de Biserică, ce spun Sfintele Canoane!
P.A.:

-De Sfinți! Că ei pot să zică că ei sunt Biserica! Episcopii pot să zică: dar noi suntem Biserica!
P.H.:

-Când spune un episcop: ”eu sunt Biserica!”, este papist! Sfinții Părinți niciodată nu au spus că ei sunt Biserica, ci au spus Hristos este Biserica! Episcopul e icoana lui Hristos. Este icoana lui Hristos atunci când aplică Simbolul de Credință. Nu spunem nimic de la noi, ce spune Biserica.
P.A.:

-Ei, și cu CMB, și aceea o mare greșeală …ce s-a hotărât acolo! I-am cerut Mitropolitului nostru să facem niște demersuri ca să ieșim, ca și Biserică, din acest for omenesc. Și i-am spus de Georgia, de Bulgaria, cum s-a întâmplat în Georgia cu stareți care au întrerupt pomenirea Patriarhului … Și a spus că … încet, să mai avem răbdare! Câtă răbdare? Zice: o să iasă Grecia și pe urmă poate o să ieșim și noi… Numai presați din spate dacă s-ar putea…!
P.H.:

-Cine să-i preseze?
PA.:

-Masele, credincioșii! Ei sunt presați din spate de alte… de forurile acestea oculte ca să rămână acolo! Deci, în concluzie, la noi e critică situația. În România nu avem de cine ne lipi, de un episcop! Eu i-am spus Starețului și Mitropolitului că dacă nu se dezic de hotărârile sinodului din Creta nu o să-i mai pomenesc, nici pe el nici pe Mitropolit, și răspunsul lor a fost, mai ales al Mitropolitului a fost: ”vedeți ce spun athoniții, vedeți ce spun ierarhii care nu au semnat, cum este Hieroteos Vlachos, și dacă ei vor întrerupe pomenirea Patriarhului Constantinopolului, atunci mă dezic și eu de ceea ce am semnat acolo! ”Eu i-am spus Mitropolitului: ”Î.P. Sfințite, acum, să-mi fie cu iertare, în Athos nu mai este un Sf. Nicodim Aghioritul, nu mai este un Sf. Grigorie Palama, nu mai este un Sf. Paisie Aghioritul, sunt și ei … părinți, și nu mai sunt un reper. Dacă ei nu vor întrerupe pomenirea noi ce facem? Nu trebuie să vedem asta în lumina învățăturilor Sf. Părinți?” Și el a zis: ”dar voi, după cum văd, îi cinstiți numai pe sfinții din vechime!” Și i-am spus: ”Î.P.Sfințite, dar Sf.Iustin Popovici e sfânt din vechime? El spune despre ecumenism că e erezia tuturor ereziilor! Și ceea ce s-a întâmplat la Creta a legalizat Ecumenismul! Sau ce spune, de la noi Sf. Paisie Velicikovschi, la fel înfierează pe papistași!”
P.H.:

-Asta să împrăștiați la oameni, să știe poporul!
P.A.:

-Cu ce?
P.H.:

-Lucrurilea acestea, și contra papei, și ce spun Sf. Părinți…!
P.A.:

-Am spus de astea… de ani de zile, și în Sihăstria, acum de 8 ani de zile de când sunt în Bistrița, am pus pliante de acestea gratuite, așa…!
P.H.:

-De aici începe…de la popor!
P.A.:

-Poporul e cam adormit! Știți ce se întâmplă? Mitropolitul a zis așa: ”hotărârile de la sinodul din Creta vor fi preluate de pliroma Bisericii, adică de creștini, le vor asimila în 6-7-8 ani!” Dar zic: ”ÎPSfințite, pliroma e adormită! La Radio Trinitas, la TV Trinitas se dă Liturghia în fiecare zi. La terminarea Liturghiei spune: astăzi în Biserica Ortodoxă se prăznuiesc sfinții cutare, cutare…! În biserica catolică se prăznuiesc sfinții cutare, cutare…! Ce reacție să mai aibă pliroma? Ei deja zic: păi și catolicii îs biserică, și ei au sfinți! ”Și a spus: ”nu am știut, o să spun la București! ”Pe urmă i-am zis: suntem singura țară cu săptămâna de rugăciune ecumenică unde se roagă ortodocșii cu catolicii, reformații, monofiziții, anglicanii…, și atunci dacă creștinii văd la televizor lucrurile acestea spun: ”da’ce-i rău să ne unim?” Și apoi zic, ÎPSfințite, în facultăți de teologie se predă din manual de ecumenism! Ora de Ecumenism! Și atunci, însăși preoțimea este adormită pe tema asta! Și atunci pliroma dimpreună cu preoții ce vor accepta? Ecumenismul! Unirea!
P.H.:

-Au lucrat foarte mult, mare pagubă…! Dacă vrem, în fața lui Dumnezeu, să nu ne judece, și să nu ne judece și Sfinții, noi trebuie să spunem: GATA! S-A TERMINAT! Trebuie să urmăm numai pe Sf.Părinți, canoanele sfintelor sinoade!
P.A.:

-”Unii, ca persoana mea sau alții, și sunt puțini aceștia în România, nu vor avea altă cale decât ieșirea din mănăstire. Că nici nu mai poți sta! Deci calea retragerii …! Dacă am avea stareți care să fie împreună cu obștile după gândirea sfinților, ar fi o luptă în comun, dar așa nu este…! Și durerea mare…, încă sunt creștini care sunt frământați de lucrurile acestea sinceri pentru mântuire și întreabă: ce vom face, unde ne mai spovedim, unde ne mai împărtășim, unde mai mergem la Liturghie? Asta-i durerea mare! Le-am spus: fraților, dacă o să fie…, o să ajungem ca Sf. Maria Egipteanca. Nu a avut nici icoană, nu a avut nici anafură, nici aghiasmă, nici biserică, nici preot, nici spovedanie, nici Liturghie, nici …nimic! Pocăința, lacrimile și celelalte ne unește cu Hristos! Le-am spus și lucrurile acestea, mai ales la ucenici de-ai mei.
P.H.:

-În aceeași idee suntem, cu aceleași probleme, în aceeași situație suntem și noi! Romania, Grecia, suntem în unire din punctul acesta de vedere. Biserica acum… Să vă spun ceva frumos de la Sf. Grigorie Teologul: După Sf.Constantin, a venit la domnie fiul lui, Constanțiu. Aproximativ 20 de ani după primul sinod, când l-au acuzat pe Arie. În Constantinopol, pentru 50 de ani, nu au existat ortodocși. Nici episcop, nici preot, erau puține familii… Nu numai Constantinopolul, ci și Asia Mica. Deci inima Ortodoxiei a fost Capadochia, Sf. Vasile cel Mare, pentru aceasta acum înțelegem de ce în timpul Sf. Vasile cel Mare mulți nu voiau să se facă episcopi, a fost Sf. Grigorie Teologul care a vrut să se facă isihast, pustnic. Să nu ia satele și zona aceea, să nu le ia arienii. După Constanțiu a fost Wuoales care a fost arian, și a trimis un general la Sf. Vasile să-l preseze să devină arian. I-a zis:
”-De ce nu ții credința împăratului?”
”-Pentru că eu sunt ortodox!”
-”Nu te înfricoșezi că pot să-ți iau toată bogăția ta?”
”-Înainte să mi le iei tu, le-am dat pe toate! Am rasa asta și puține cărți”
”–Nu te înfricoșezi că te trimit în exod?”
”–Unde voi pleca, există Dumnezeu!”
”–Nu ti-e frică, că am să-ți tai capul?”
”–Așa de bolnav sunt și de slab, că dacă numai așa îmi faci, cad jos și mor!’
A zis apoi:”-Măi, pentru prima dată îmi vorbește astfel un episcop!”.
”-Prima dată vorbești cu episcopul!”
Asta lipsește astăzi: episcopii lipsesc! Când a murit Sf. Vasile, a dat poruncă Sf. Grigorie Teologul să nu plece în pustie, să plece în Constantinopol să învie Ortodoxia. Și a făcut ascultare. A plecat în Constantinopol. Acolo era numai o familie cunoscută, o verișoară de-a lui căsătorită cu cineva din autorități. A mers acolo, l-au primit și îl întreabă unde vom face Sf. Liturghie? Nu avem nimic aici, nici biserică…! Le-a zis: trebuie să facem Sf. Liturghie! În afara casei aveau o gradină. Vede acolo un depozit de lemne. Zice: acolo ce-i? Zice: ”un depozit de lemne! Zice: ”Curățați-o să devina biserică!” Și au făcut Liturghia acolo! Acolo se numește Biserica Sf. Anastasia. În depozitul acela de lemne s-au pus bazele, cumva, ale teologiei pe care o citim noi astăzi. Pentru Sf. Treime, pentru Sfantul Duh… Încet, încet creștinii au prins curaj și s-au adunat.
”-Nu avem nimic, toate ni le-au luat ereticii!”
”-Nu vă supărați, nu vă neliniștiți, ereticii au bisericile, ca și clădiri, nu au pe Duhul Sfant! Noi Îl avem pe Hristos! ”
Adică ei au luat cladirile, și noi Îl avem pe Hristos!
P.A.:

-Din Cer nu te poate scoate nimeni!
P.H.:

-Să nu ne uităm ca ne dă afară, că nu avem unde ne duce! Să nu ne uităm la asta! Hristos ne va călăuzi, în mâinile Lui suntem! Biserica a trecut de foarte multe ori prin ceea ce trecem noi astăzi și au rămas foarte puțini ortodocși. Și cu iconoclaștii, cei mai mulți episcopi au fost… Să nu ne înfricoșăm, să nu ne înfricoșeze nimeni că unde vom merge, nu am mănăstire, pentru că bucuria pe care o avem…, nu ne mai trebuie nimic!
P.A.:

-Pentru noi e mai simplu! Creștinii se frământă, cine le va mai boteza copiii, cine va mai cununa tinerii, cine le va mai îngropa morții. Asta-i frământarea lor! Deci, orice ar fi, acesta este și un îndemn de la sf. voastră, să mergem cu Hristos înainte!
P.H.:

-Da părinte! Să avansăm conform Sfinților Părinți! Eu personal nu pomenesc Patriarhul de trei ani la chilie! După sinod nu merg nicăieri! Dacă ma duc, nu voi pomeni! Sf. Părinți spun clar, nu că aș vrea sau n-aș vrea să o fac! La 1274 Mihail Veckos a vrut să facă unirea la Lion cu catolicii și părinții aghioriți au scris o scrisoare de 21 pagini, toate le-au spus după Sf. Părinți, toate le-au scris acolo. Atunci pomenea pe împărat și pe urmă pe Patriarh! Au zis: vom opri să vă pomenim pentru ceea ce faci cu papa, și au scris în scrisoare când pomenim noi pe episcop ce însemnătate are. Și poporul, și preotul! Din început, de la Sfinții Apostoli, pomenirea episcopului, a ierarhului, înăuntu, la Sf. Masă este comuniunea cu credința episcopului! O considerau comuniune cu credința ierarhului! De exemplu eu când îl pomenesc pe Bartolomeu înseamnă ca eu am aceeași credință cu Bartolomeu! Nu există să explici altfel! E idee absolută, clară, nu există alt înțeles! Absolut înseamnă perfect, nu există alt înțeles, nu poți să o dai stânga, dreapta! Nu există! Deci, încă o dată, pomenirea Patriarhului de către preot și de către popor în Biserică reprezintă, eu ca preot și ca popor, sunt în aceeași credință cu ierarhul pe care îl pomenesc.
P.A.:

-Daca el are o credință dreaptă sunt în comuniune adevărata cu el și cu Cerul, dacă are o credință rea, sunt în aceeași credință cu el spre pierzare!
P.H.:

-Da, mă molipsesc și eu de la el! Cum spunem noi acum în Sf. Munte: îl pomenesc, nu am treabă cu el da îl pomenesc! Sfinții Părinți nu binecuvântează acest lucru! Când pomenesc numele lui, sunt în același nume cu el, am aceeași credință cu el! Dupa axion, întâi pomenește Doamne… episcopul nostru care mărturisește Adevărul! Acolo sunt îngerii… întreabă: măi preote, dar care episcop spune Adevărul de care spui tu aici? Eu să fac ascultare!?
P.A.:

-Ascultarea-i de Hristos! Cum au spus Sf. Apostoli: ascultarea e mai mult de Dumnezeu decât de oameni.
P.H.:

-Zice și o istorioară: în 1924 când a fost schimbarea de calendar, au oprit pomenirea Patriarhului de atunci tot Sf. Munte, numai o mănăstire a mers pe nou, Vatopedu! Au început încet, încet să trimită Patriarhului câte o scrisoare, să trimită comisii încoace și încet, încet câte o mănăstire, câte o mănăstire, au ajuns, nu toate, dar majoritatea s-a întors. Noi spunem către Europa: noi nu trădăm Ortodoxia, noi spunem despre Ortodoxie în Europa! 50 de ani, pana în’ 74 nu au pomenit pe Patriarh. Zicea Pr. Paisie când a ajuns la Esfigmenu spunea numai de trei ani, dar el nu pomenea mai de mult, la Esfigmenu nu au pomenit deloc… Nu o să vorbim numai de Sf. Paisie Aghioritul, Sf. Munte era plin de sfinți atunci. Toate Liturghiile săvârșite 50 de ani aici, nu au fost valabile? Mulți spun că dacă nu pomenești Patriarhul nu-i valabilă Liturghia. Înțelegeți? E vrăjmășească treaba asta! Ca să se teamă preoții și să-l pomenească! Pr. Dionisie…
P.A.:

-Știu! Chiar eu am slujit acolo o dată sau de două ori, și mi-a zis: părinte, te rog să nu pomenești pe nume pe Patriarh!
P.H.:

Când au mers tinerii la Vatoped, Efrem egumenul și cu Iosif, printr-o poruncă de la Constantinopol, pentru că pr. Dionisie avea un nume bun, i-a spus ca din momentul acela să-l pomenească pe Patriarh. Adică au găsit un moment potrivit, și de atunci pomenesc. Pe timpul pr. Dionisie, l-a chemat la mănăstire și a început să-i spună și starețul Efrem, ca să nu se scandalizeze părinții, să avem pace aici… să începeți să-l pomeniți pe Patriarh. Și i-a zis pr. Dionisie: am frații acolo, o să discut cu ei și o să vă anunț. Nu a spus ca o să-l pomenească. Și i-a zis părintelui Ioan Șova, părinte uite mi-a zis mănăstirea să-l pomenim pe Patriarh, și îl intreabă: părinte ce spui? – ”Nuuu,bree!”
CONVORBIREA (2)
Pr H.:

-A plecat în altă zi la mănăstire și îi zice: ”să-ți spun despre asta, ce mai întrebat! (Și Efrem era bucuros, că o să-i spună da!) Am gândit și am analizat despre asta, cu pomenirea…!” Și scoate din buzunar cheia mare de la Chilie, și îi zice: ia cheile, noi nu-l pomenim! Și Efrem zice: nuu, Gheronda, stai liniștit, lasă…!
Pr.A.:

-Ai văzut hotărâre?
Pr.H:

-Mulți români au fost în Kapsalla, pr. Fanurie, pr.Trifon, pr. Mina…, și nici unul nu a pomenit! Azi am pierdut Tradiția …și le e frică…!
Pr.A.:

-Dar cu nădejdea tot Sus!
Pr.H.:

-Și asta a fost pentru calendar! Dar dacă ar fi fost situația asta…, ce ar fi făcut astăzi ?
Pr.A.:

-Și calendarul nu-i dogmă! Părinte, mulțumim din suflet! Cu smerenie vă spun, m-am folosit de poziția fermă și să ajute bunul Dumnezeu să ridice mai mulți! Nu vă spun pentru slavă deșartă, să ridice mai mulți din Athos așa, cu gândirea și poziția pe care o aveți! Să ajute Dumnezeu și în România să se ridice oameni care să se lupte. Am cam murit! Vă spun, e un duh de amorțire…de…!
Pr.H.:

-Credință și dragoste! Pentru Dumnezeu și Biserică! Nimic altceva! Pentru slava lui Dumnezeu și pentru Ortodoxie! Asta ne dă putere să mărturisim! Și nu te înfricoșa de nimic! Nu fac nimic pentru mine, sunt obligat să fac asta! Credința e temelia!
Pr.A.:

-Și încă o rugăminte! Pentru Dumnezeu, să nu mă uitați și pe mine păcătosul, o să vă pomenesc și eu în slabele mele rugaciuni! Antim! Să ne iertați că v-am răpit din timpul…
Pr.H.:

-Când mai veniți în Sfantul Munte, să treceți iar pe aici!”
Sfârșit și lui Dumnezeu laudă!
http://www.aparatorul.md/recomandam-parintele-hariton-din-muntele-athos-despre-soborul-de-la-creta-si-nepomenirea-ierarhului-iulie-2016/

 

Reclame

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pąʍvo said, on octombrie 6, 2016 at 5:20 pm

  Părintele Antim este în România prezentă apostolul lui Hristos care se exprimă cel mai limpede si concret, în cuvânt si faptă, asupra sinodului tâlhăresc de la Creta.

  ”Cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. (Matei 10, 38-39)

  Apreciază

 2. Alexandru(Fulger) said, on octombrie 6, 2016 at 10:36 pm

  Frate Saccsiv , o fi adevarat ? Te rog sa citesti textul asta cu atentie si sa imi spui ce parere ai despre el , cand a fost pus pe Facebook a fost sters dupa doua ore dupa postare. O fi cu adevarat o legatura intre Colectiv si Hexi Pharma ?

  ADEVARUL despre Colectiv si HexiPharma, asa cum a fost in informarile SRI. V-am promis, ma tin de cuvant. Cu pretul vietii mele, fie ea pretioasa sau nu, tabloul complet al premeditarii unui masacru, si va solicit sa aveti bunavointa de a-l citi pana la sfarsit, cu atentie sporita:
  Preambul: La nivel mondial exista doar cativa producatori de napalm. Ei sunt singurii certificati DEA pentru a produce napalm. Contractele lor cu guvernele lumii sunt stricte. Unul dintre producatori (din SUA) insa mai are o caracteristica: el este unic producator mondial, legalizat, si de DOM – un drog precursor al amfetaminei. Deci. produce atat napalm cat si dom. Uneori, regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Si dealerii de droguri din diverse guverne ale lumii se folosesc de pozitia lor pentru a incheia asa-zise contracte de stat intre producatorul de napalm, si militiile ori armata tarii din care face parte. Dar, in fapt, pe langa napalm, in containerele de export se strecoara si cantitati de dom. Dom-ul fiind precursor al amfetaminei, este cumparat la negru, prin intermediul unui ministru corupt (care nu poate fi decat din mediul militar) care incheie cu producatorul de napalm contract de import dupa schema de mai sus, dar marfa importata in containere nu e numai napalm ci si dom, iar dom foloseste acelor firme farmaceutice (care in subteran produc industrial heroina), pentru ca dom-ul fiind precursor al amfetaminei, amfeamina obtinuta in dom produce heroina (la randul ei amfetamina e precursor chimic al heroinei). Sa recapitulam, ca sa ma asigur ca intelegeti bine aceasta parte a postarii: napalmul nu e produs decat de cateva companii, in lume, iar una dintre aceste companii (numele ei este Dow Chemical) pe langa napalm are licenta (e unicul producator mondial care are voie sa produca precursori ai amfetaminei, din amfetamina producandu-se heroina industriala) de producere industriala a unui drog numit DOM. Precizare: oficial, productia de NAPALM este pentru armatele si alte structuri militarizate ale lumii, iar productia de DOM este pentru industria farmaceutica (dar in subteran mai scapa si in traista traficantilor de droguri). Bun, sa intram in subiect:
  – In luna iunie a anului trecut (mai exact data de 5, ora 13.03, 2015), Serviciul Roman de Informatii primeste o informare, de la un avertizor din Directia de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul Antodrog, cu privire la faptul ca o importanta companie romaneasca de medicamente (ce se afla deja in urmarire informativa de mai mult timp din cauza suspiciunilor ca sumele imense de bani pe care le transfera in afara tarii nu puteau proveni doar din productia de dezinfectanti), ca DCCO a depistat la aceasta companie cantitati uriase de anhidrida acetica (precursor al heroinei), aceasta substanta nefiind utilizata in compozitia niciunui dezinfectant produs de compania respectiva, deci exista varianta ca fabrica de dezinfectanti sa fi folosit anhidrida la producerea de heroina. In informarea, insa, a avertizorului din DCCO, catre SRI se specifica faptul ca actiunea de anihilare a retelei din interiorul companiei medicale a fost STOPATA de insusi seful Politiei Romane, indicandu-se faptul ca acesta, impreuna cu Ministrul de Interne si alti ofiteri superiori din minister, au legaturi atat cu patronul companiei romanesti, cat si cu un reprezentant al companiei americane Dow Chemical ce are reprezentanta chiar in Romania.
  – SRI incepe sa urmareasca informativ, toata luna august a anului 2015, eventuale “importuri” facute de catre compania HEXIPHARMA (caci despre ea e vorba) de anhidrida acetica (producatori de anhidrida nu sunt nici ei multi in lume deoarece este, ca si in cazul producerii domului, o productie controlata, anhidrida fiind un precursor al heroinei), dar nu depisteaza absolut niciun fir prin care sa explice prezenta stocurilor imense de anhidrida in depozitele Hexipharmei. De unde provenea, atunci, anhidrida acetica, in depozitele companiei/fabricii Hexipharma, din moment ce ea nu venise ca produs fabricat de la niciuna dintre cele cateva companii producatoare de anhidrida? Raspunsul specialistilor din SRI a fost unul singur: anhidrida era produsa, in scopul producerii pe mai departe a heroine industriale, chiar in fabrica ce apartinea Hexipharma! In perioada iunie 2014 – februarie 2015, ministerul de interne, prin ministrul de interne, a contractat, de la compania-mama Dow-Chemical din SUA, prin intermediul reprezentantei Dow-Chemical din Romania, trei importuri de NAPALM pentru cateva unitati militare cu specific anti-tero ce apartineau ministerului de interne, iar in containerele cu napalm – luat legal – au fost introduse si pachete cu drogul numit DOM, produs tot de catre compania Americana, singura din lume cu licenta DEA pentru productie de dom. Rapoartele informative ale SRI pe acest obiectiv au aratat legatura directa, infractionala, intre ministrul de interne si patronul Hexipharma, precum si faptul ca in fabrica Hexipharma, din domul ajuns pe cai ilicite in companie, s-a produs anhidrida acetica, domul fiind precursor al anhidridei. S-a demonstrat asadar de catre Serviciul Roman de Informatii ca stocurile de anhidrida acetica (prin care fabrica Hexi producea ulterior heroina industriala) proveneau din precursorul DOM pe care, prin intermediul lui Oprea Gabriel, ministru internelor si “vicepremier pe probleme antitero”, li-l livrase compania Dow-Chemical, cea cu care ministrul incheiase contracte de livrare pentru unitati ale internelor, de napalm.
  – In data de 3 septembrie 2015, spre Administratia Prezidentiala si CSAT pornesc doua rapoarte ale SRI cu privire la aceste aspecte. Aceste doua rapoarte noi, ce aveau la baza dosarul de urmarire informativa cu numarul 8832, Titlul “Hxp”, erau diferite de cele pe care Serviciul Roman de Informatii le trimisese, anterior, tot pe obiectivul Hexipharma, catre presedintele Romaniei si ministrii sanatatii precum si catre premierul Ponta Victor Viorel, in perioada ianuarie 2015-aprilie 2015, cu privire la faptul ca tot compania Hexipharma savarsea si o alta infractiune ce tinea de incalcarea Sigurantei Nationale, si anume faptul ca, pin contracte antedatate, frauduloase, incheiate cu spitale importante de pe teritoriul Romaniei, produsele de dezinfectare ale fabricii erau livrate spitalelor in stare diluata, punand astfel in pericol starea de sanatate a intregii populatii si a medicilor care le foloseau! DECI: SRI a trimis catre presedinte doua tipuri de rapoarte informative pe speta Hexi: cele referitoare la dilutii, si ulterior, la inceputul lunii septembrie a anului trecut, cele referitoare la PRODUCERE DE HEROINA si producere de anhidrida acetica din care se producea heroina, din precursorul numit DOM, achizitionat in subteran prin intermediul nemijlocit al numitului Oprea Gabriel, sub umbrela achizitionarii pentru unitati antitero ale MI de NAPALM, de la compania Dow-Chemical, aceasta fiind singura din lume ce avea licenta de productie atat pentru fabricare de napalm cat si pentru drogul numit dom, precursor al anhidridei acetice precursoare a heroinei.
  – De asemenea, in data de 26 septembrie a anului trecut, conform protocoalelor de colaborare internationale si-a tratatelor de combatere a crimei organizate si terorism, Serviciul Roman de Informatii a anuntat DEA cu privire la faptele savarsite in Romania cu complicitatea companiei americane Dow-Chemical, cerand inceperea anchetei de catre structurile americane.
  – In data de 4 octombrie a anului trecut, SIE trimite informari catre SRI ca persoane monitorizate extern, cetateni romani cu inalte functii in Stat, si cetateni straini, sunt implicati, pe teritoriul altor state europene (Franta, Italia si Germania) in vanzare de cantitati substantiale de heroina industriala. Se face precizarea, in informarea SIE, inregistrata cu nr SS04610/04.10/2015, ca membrii retelei de traficanti – cei straini – au fost anihilati de catre structura anti-drog a Interpol, dar cetatenii romani implicati nu, datorita statutului inalt si a imunitatii conferite de pozitiile cheie pe care le aveau in conducerea guvernului Romaniei si a altor institutii importante. In acest sens se poate cere de la Interpol dovada!
  – Ca si in cazul rapoartelor informative pe care SRI le-a trimis catre presedintie, csat si guvern, cu privire la faptul ca dezinfectantii produsi de catre Hexi sunt diluati, nici cele doua informari cu privire la producerea de heroina industrial si comercializarea ei in alte tari, nu au avut raspuns pozitiv de la institutiile statului, ba chiar intr-o prima faza presedintele a negat ulterior ca ar fi fost informat, revenind apoi asupra declaratiei deoarece SRI putea dovedi ca informarile au ajuns la el prin REGISTRUL DE INTRARI SECRETE DE STAT DIN CADRUL ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE!
  – In data de 3 octombrie a anului trecut, o delegatie de specialisti ai DEA din SUA vine in Romania si incep cercetarile cu privire la toate aceste aspecte, in joc fiind credibilitatea companiei careia DEA ii daduse licenta de producere, pe langa substanta militara incendiara Napalm, si a drogului Dom!
  – Se prefigureaza un scandal international imens, un Watergate din care cei care n-ar fi avut cum sa scape erau: ministrul de interne Oprea, seful politiei Romane Toba, tainuitorii Ponta si Iohannis, care desi fusesera informati, nu luasera nicio masura!
  – In 30 octombrie a anului trecut un club ia foc, focul se propaga cu viteza naucitoare, echivalenta cu cea a unei explozii. Exprim, inca din primele ore de la producerea deflagratiei, CERTITUDINEA (bazata pe experienta mea in contra-terorism cu arme ne- si conventionale) ca in club s-au folosit substante de tip militar, arat ca felul in care au murit primii 20 de oameni in club indica un procent de acid cianhidric (gaz de lupta) urias, peste 400 mg/m cub de aer expirat (adica peste doza letala). Autopsiile pe cele 20 de cadavre la Institutul de Medicina Legala imi dau dreptate: medicii legisti confirma, in dimineata urmatoare, afirmatiile mele: s-a murit in Colectiv din cauza inhalarii unei cantitati uriase de HCN, nicidecum din intoxicare cu monoxid de carbon cum ar fi fost firesc daca era un incediu obisnuit. (PRECIZARE: Acidul Cianhidric a fost considerat gaz de lupta, cu permisiune de a se folosi DOAR in conflicte MILITARE, prin Convetia Natiunilor Unite, el fiind interzis a fi utilizat pe civili deoarece in istorie a existat precedentul tragic al utilizarii lui in lagarele de exterminare naziste din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial).
  – Deoarece inca din primele zeci de minute de dupa deflagratie televiziunile prezentau in direct declaratii ale pompierilor militari care afirmau, in stare de soc, ca toate cadavrele din clubul Colectiv, au o particularitate pe care ei, pompierii, nu o mai vazusera vreodata in tot timpul activitatii lor, si anume aceea ca atunci cand voiau sa ridice cadavrele ramaneau cu bucati de piele sau carne din cadavre, in mana (lucru care, intr-o carbonizare produsa de un incendiu obisnuit NU ESTE NICIODATA INTALNIT), si locuind relativ aproape de club, am mers personal in acel loc in acea noapte, apoi si la IML unde fusesera depuse cadavrele. Recunosc public ca m-am folosit de un pic de trafic de influenta ca sa pot avea permisiunea sa vad cadavrele! Constatarea mea, pe care am si facut-o publica in acele momente pe facebook (ulterior, a doua zi, fiind consfintita si de catre medicul Dan Enescu care a afirmat in mai multe interviuri, ca n-a vazut in toata activitatea lui asemenea plagi, nu stie ce sunt, cert e ca nu au fost provocate de vreun incendiu obisnuit) a fost ca plagile caracteristice de pe corpul mortilor (plagi fixe, florescente, cu epicentru vinetiu si margini rosietice, neintalnite NICIODATA intr-o patologie a unui ars din foc normal), precum si faptul ca toti cei 23 aveau capul si gatul COMPLET CARBONIZATE, a fost: INCENDIERE CU NAPALM, singura substanta incendiatoare care produce astfel de leziuni. Pentru documentarea domniilor-voastre cei care cititi acest material, atasez doua fotografii: in stanga este fotografia unei victime arse cu napalm in timpul “primaverii arabe” din Siria, in care fortele militare ale conducerii de atunci au folosit, in mod asumat, napalm, iar in dreapta sunt cadavrele din clbul Colectiv. Dupa cum vedeti, tipurile de leziuni sunt ACELEASI! Din punct de vedere medico-legal, expertizarea unor astfel de leziuni nu se poate face de catre niciun medic CIVIL, indiferent de experienta pe care ar avea-o in patologia arsurilor, deoarece acest tip de leziuni sunt studiate DOAR de specialisti in CHIRURGIE MILITARA DE RAZBOI! PRECIZARE: deoarece medicii militari din Romania nu au avut cum si unde sa studieze patologia chirurgicala a leziunilor post-napalm, am cerut Organizatiei Medici Militari Fara Frontiere sa expertizeze aceste leziuni, si s-au apucat deja sa faca acest lucru.
  – Pe de alta parte, in data de 31 octombrie anul trecut, eu cer audienta la Procurorul General al Romaniei, numitul Nitu, pentru a contesta decizia lui – ILEGALA – de a lua dosarul Colectiv de la DIICOT si a-l transfera la procurori din Parchetul General, dorind sa-I spun nu doar ca decizia lui e abuziva si incalca propriul statut, dar o mare parte a acestui dosar era de competenta PARCHETULUI MILITAR! In timpul audientei, numitul motiveaza ca “stie el” ca focul ar fi izbucnit “de la artificiile alea”. Eu ii spun ca NU ARE niciun fel de expertiza tehnica, stiintifica, de la absolut nicio entitate de profil, care sa demonstreze ca focul ar fi izbucnit de la vreun artificiu, si ca e periculos pentru cariera lui sa se antepronunte fara NICIO PROBA! Discutia se termina in termeni neacademici. Ulterior, DNA il cerceteaza intr-o speta separata pe numitul Nitu, si DNA demonstreaza ca numitul Nitu avea complicitati cu numitul Oprea Gabriel (voi reveni asupra acestei chestiuni).
  – Urmeaza la toate televiziunile dezinformari teribile si linsarea mediatica a firmei de pirotehnie care instalase artificiile in Colectiv. Linsajul odios conduce la retinerea patronilor firmei pirotehnice, fara nicio proba, fara nicio EXPERTIZA STIINTIFICA care sa ateste in vreun fel ca deflagratia ar fi fost produsa de niste amarate de artificii, fara macar ca reprezentantii firmei sa poata sa prezinte dovezi ale nevinovatiei lor, deoarece cei trei procurori de caz LE-AU REFUZAT acestora depunerea la dosar a actelor doveditoare ca artificiile erau RECI, deci imposibil de a da foc la ceva! Pe baza acestui linsaj, populatia Romaniei este instigata de catre televiziuni sa iasa in strada, protestele sunt apoi confiscate de catre ong-urile lui Soros, cade guvernul Ponta, ponta demisionand pe… facebook!
  – In tot acest timp (carnagiu in Colectiv, scandal in teveuri, arestarea unor NEVINOVATI prin complicitatea procurorului general Nitu Tiberiu), specialistii DEA ce venisera in Romania pentru a investiga reteaua Hexipharma – Dow Chemical – minister de interne, si-au suspendat cercetarile, pentru ca aparuse, nu-i asa, tragedia Colectiv. In plus, ministrul si prim-ministrul suspectati nu mai erau in functii. Tocmai asta fiind motivul premeditarii asasinarii, CU NAPALM, a atator cetateni CIVILI intr-un club din Bucuresti… Si, ca sa nu uit, sa stiti ca in firma Americana Dow-Chemical, Soros detine si el un procent de actiuni de 20%. Asta asa, ca fapt divers.
  – DNA face publice interceptari intre un colonel STS si un interlocutor, colonelul spune acestuia, cu o saptamana inainte de crima din Colectiv, ca la fabrica Pionierul (unde se afla clubul Colectiv) va fi “teroare, foc, l-am auzit pe Oprea ca nu va scapa nimeni cu viata”. Procurorii de caz din dosarul Colectiv vor avea de dat niste explicatii referitoare la faptul ca, desi afirmatiile colonelului STS au fost facute publice de catre DNA, ei nu au catadicsit sa il cheme ca martor pe acest colonel! Prin asta aratand ca ei sunt complici cu Oprea!
  – In luna mai a acestui an, “moare” patronul Hexipharma, Dan Condrea. Eu public, asa cum bine stiti, o postare in care afirm ca in Hexi se produceau droguri de mare risc, mai precis heroina. Desi nu dau toate amanuntele pe care vi le-am prezentat acum, vorbesc in acea postare despre rapoartele SRI. Evident ca din moment ce am vorbit despre ele atunci, eu le aveam, si azi v-am demonstrat, facand publice inclusiv numerele lor si amanunte, ca STIAM EXACT CE AFIRM!
  – A doua zi dupa ce am publicat stirea despre heroina produsa in Hexipharma, am fost concediata din postul de consilier parlamentar, de catre deputata la care eram angajata. Aceasta, extrem de nervoasa, mi-a cerut sa sterg postarea dar am refuzat. Am fost concediata pe loc, apoi supusa unor denigrari teribile, pe care insa le-am demontat din temelii. Fac mentiunea ca deputata in cauza era foarte apropiata de numitul Oprea Gabriel, chiar daca plecase din UNPR – si las DNA sa termine de cercetat legaturile infractionale dintre Oprea si Minca, fiindca va fi o surpriza de mari proportii.
  – Timp de doua luni, din mai pana in iulie, reiau public acuzatia ca in Hexi se produceau droguri, dar niciun reprezentant al Hexi nu raspunde acestei acuzatii, nu dezminte, nu neaga, dimpotriva face altceva: inchide fabrica in acele doua luni…
  Aveti acum tabloul complet al musamalizarii, printr-un atac terorist dat intr-un club, a unui proces de producere si comercializare de droguri, asa cum a fost! Posibil ca aceasta postare sa fie ultima, fiindca stiu exact la ce risc ma supun prin aceste dezvaluiri. Posibil sa nu  , si atunci vom trece la alta etapa a DANSULUI.
  PS1. In club S-A FOLOSIT NAPALM, dovada sta (pe langa viteza de propagare a focului etc) si in aceste doua imagini care arata ca leziunile sunt identice. Stanga: victima a atacului cu napalm in conflictul militar din Siria, dreapta: cadavrele din Colectiv. PS2: Condrea traieste, el doar a fost “retras”. PS3: Dow-Chemical taman ce si-a pierdut licenta de producator, in urma cu 5 zile…
  Va imbratisez, pe toti.
  – Cu drag, a voastra mereu slujitoare a ADEVARULUI, “Katiusa” –

  Apreciat de 1 persoană

 3. parintele Gherontie said, on octombrie 6, 2016 at 11:26 pm

  Frate vreau sa mentionez un singur lucru si anume ca parintele Arsenie Boca este nu doar sfant ci mare sfant,lucru spus si de p Justin si de un nebun pt Hristos ce inca mai este in viata pt putin timp.La fel vreau sa spun ca minunea de la Maglavit este reala,fapt intarit in cuvinte de acelasi om sfant nebun pt Hristos.In legatura cu par Nil Dorobantu nu stiu adevarul dar tind sa cred ca este sfant ca si p Arsenie Boca,acel nebun pt Hristos nu a vrut sa vorbeasca despre p Nil din motive cunoscute doar de Dumnezeu.Intru des pe aici si vad comentariile hulitoare ale acelui ‘el’ si ale altora la adresa celor amintiti mai sus si ma crucesc.Dumnezeu sa i ierte ca nu stiu ce vorbesc.Slavit sa fie Domnul !

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 7, 2016 at 12:47 am

   parintele Gherontie

   Unul mai mare ca altul …

   Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 7, 2016 at 1:46 am

    Deci „oastea domnului” e cu AB, cu moş Petrache, cu Nil Dorobanţu (nume de luptător)…. şi cu cretanii?
    Că Vasile Mihoc asta ne-a arătat. Aleasă adunare!

    Avea Eminescu o idee:
    „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

    Dar nu se mai poate aplica, întrucât întrega ţară a devenit un ospiciu în care tot nebunul/ne bunul se crede al lui Hristos.

    Apreciat de 1 persoană

   • Pąʍvo said, on octombrie 7, 2016 at 2:14 am

    …in inselari.

    Apreciază

   • alex said, on octombrie 7, 2016 at 8:38 am

    Haha acu am citit si eu prima oara de minciuna, pardon minunea de la Maglavit.
    http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/minunea-de-la-maglavit-omul-care-a-vorbit-cu-dumnezeu-1048929

    Diavolul se face si in inger de lumina. Cati oameni nu l-au visat pe dumnezeu, da cu d mic ca de cele mai multe ori e diavolul incercand sa ii pacaleasca. Visul satanei de demult sa se puna in locul lui Dumnezeu. Iar gura casca care asteapta minuni vin pe rupte cum apare un Boca pe pardoseala si isi lasa hainele la „sfintit”, voi astia faceti sa para ortodoxia penibila cu pseudo sfintii, care au fost toata viata slugile diavolului.

    Apreciază

  • Pąʍvo said, on octombrie 7, 2016 at 2:43 am

   Hai ca esti bun de slujitor devotat la catedrala Mantuirii Neamului 🙂
   Daca vede masonul Daniel ce ai scris aici, sigur te pune la racla cu ”moastele” lui Rasputin de Romania si alaturi cu o caldare de zoaie de la mormantul guristului vei adapa oile cele cuvantatoare, prostite de astfel de hristosi mincinosi.

   ”Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.” (1 Ioan 4,1)
   ”Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.” (Matei 24,24)

   1542 pagini de cultura generala:
   https://888adevarul8despre8arsenieboca8.files.wordpress.com/2016/03/grozaviile-neasemanate-de-la-draganescu-si-viata-parintelui-arsenie-boca-in-lumina-sfintilor-parinti-v-111.pdf

   Apreciază

   • Raluca said, on octombrie 7, 2016 at 8:56 pm

    Cred că sunt mulți au considerat la început că Arsenie Boca este sfânt, asta înainte de a se ști amănunte despre ce și cum a pictat el la Drăgănescu, înainte de a apărea mărturisirile audio ale pr. Arsenie Papacioc și ale pr. Adrian Făgețeanu, înainte de a apărea cartea pr. Paulin Lecca, și înainte de apărea amănunte din dosarul lui de la securitate în care erau acele fotografii îmbrăcat în civil și alături de Julieta (Zamfira) Constantinescu. Toate aceste lucruri au ieșit la iveală când ”cultul” lui AB era deja consolidat pe alocuri având chiar accente de fanatism. Apoi a apărut și masiva propagandă din presă care a manipulat din plin atingând coarda sentimentală a ortodocșilor de ocazie, doritori de minuni instant. Unii oameni sinceri și bineintenționați s-au infomat, s-au lămurit și și-au schimbat părerea la 180 de grade. Surse de informație sunt foarte multe, numai să vrei să te ”deranjezi” a le citi. Sunt însă niște unii care în ciuda evidențelor nu vor să recunoască că totul e o înșelare, ori din încăpățânare, ori din orgoliu, ori din pură prostie.

    Apreciază

  • alex said, on octombrie 7, 2016 at 8:24 am

   Boca Zian e doar un pacalitci si pacalit de draci. Aici asa ca o mica lectura ca maine mai aud si de baba vanga ca cica ar fi sfanta. Sa fie CLAR Boca=Baba Vanga=Rasputin. FIecare cu ale lui.Punct

   Apreciază

  • Pąʍvo said, on octombrie 7, 2016 at 12:59 pm

   Se vede clar „parinte” ca vorbesti din parere, ca o baba care i s-a descoperit peste noapte care si cine e sfant. Poate pana la urma ti se descopera si de Dorobantu, poate la un somn mai profund, cine stie, sa vezi dimensiunea aureolei sale demonice.
   Exista dovezi clare in insasi viata sa si dupa marturia marilor duhovnici care l-au cunoscut, si este destul de limpede ca Boca ar fi avut nevoie de rugaciuni, nu de laude. Slava asta ce ii este oferita acum de gloata puerila si disperata dupa senzational nu face altceva decat sa-l osandeasca si mai mult.
   Pe de alta parte e trist sa vezi un calugar adept al unei miscari religioase cum este cea a Oastei Domnului, aparuta tot din mandria unora care se considerau mai buni decat betivii si fumatorii…
   Pe vremea marilor duhovnici, imi amintesc, oamenii in general aveau mare respect la preoti si calugari: Sarut mana, capuri plecate… Pana si golanii care se bateau pe strazi se opreau sfiosi la vederea unui parinte.
   Acum, datorita celor ca voi, calugariti si hirotoniti peste noapte, cu traire haotica modernista si cunostinta la ghiveci, Dumnezeu nu mai da oamenilor sfantul respect si consideratie pentru sutana.
   Oricat ar fi de rai oamenii, sfintenia impune taina, respect, evlavie si admiratie.
   Mi’aduc aminte ca la parintele Cleopa veneau uneori si simpli vizitatori, curiosi, unii atei – care la un moment dat ii cereau preacuviosului sa le mai povesteasca ceva, cu toate ca parintele le vorbise deja de cateva ore.
   Astazi vorbim din parere, oamenii adorm la cuvantul nostru si la propriu si la figurat, pentru ca vorba este fara har lucrator.

   „Cuvantul din lucrare este camara a nedejdii, iar cuvantul fara lucrare (din parere) este amanet al rusinii.” Sf. Efrem Sirul

   Apreciază

   • Cristian said, on octombrie 8, 2016 at 12:08 am

    „Pe de alta parte e trist sa vezi un calugar adept al unei miscari religioase cum este cea a Oastei Domnului, aparuta tot din mandria unora care se considerau mai buni decat betivii si fumatorii…” – cum ramane atunci cu PS Longhin Jar, un „ostas” convins?

    Apreciază

   • Pąʍvo said, on octombrie 8, 2016 at 10:36 am

    @Cristian

    Fiecare cu greselile lui…
    Mai nou, calugarii si preotii, implicati exagerat in actiuni misionare neglijeaza viata isihasta si rugaciunea, aplicand in viata lor modelul de crestinism occidental, spre satisfactia politicienilor si a curvarilor care fata copii nesinchisiti in faradelege, motivati si de faptul ca are cine sa le poarte de grija.

    Apreciază

   • Cristian said, on octombrie 10, 2016 at 10:48 am

    @Pamvo

    „calugarii si preotii, implicati exagerat in actiuni misionare neglijeaza viata isihasta si rugaciunea, aplicand in viata lor modelul de crestinism occidental, ..” – o radiografie, cred, greu de „digerat” astazi. Dar ceea ce vroiam eu sa aduc in atentie este faptul ca Oastea Domnului este considerata (Yannaras de expl) o miscare pietista eretica. Aici vad eu o mare problema. Caci crestinul este chemat sa lupte cu toate ereziile, nu numai cu cele mai raspandite sau, aparent doar, mai periculoase.

    Apreciază

  • voda said, on octombrie 7, 2016 at 1:41 pm

   Asta ar trebui sa faca toti arsenistii ca sa-l ajute pe parintele lor la mantuire:

   Apreciază

  • voda said, on octombrie 7, 2016 at 1:44 pm

   Chiar nu s-a gasit o fotografie cu el la batranete, la fel cum au fost postati ceilalti parinti ?
   Sau toate le are cu ochelari de soare ?

   Apreciază

 4. […] AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Mu… […]

  Apreciază

 5. A CAZUT PETRU VODA … | Saccsiv - Weblog said, on noiembrie 11, 2016 at 9:57 pm

  […] AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Mu… […]

  Apreciază

 6. […] AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Mu… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: