SACCSIV – blog ortodox

Lui Ponta nu-i e frica de Rusia. El va fi in buncar

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 17, 2015

   Iata ce putem citi la Victor Ponta, raspuns dur pentru Rusia dupa amenințarile de azi:

Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse a lansat o noua amenintare la adresa Romaniei si a altor tari europene. El a precizat ca toate tarile europene care vor avea pe teritoriul lor scuturi antiracheta vor fi considerate de Rusia ‘ținte prioritare’.

Premierul Victor Ponta a avut un răspuns dur pentru Rusia după amenințările de azi

”Resping categoric amenintarile si criticile formulate de diversi oficiali ai Federatiei Ruse! Nu ne intimideaza si nu ne schimba strategia!”, e mesajul lui Ponta.

   Comentariu saccsiv:

E vorba de rachetele de la Deveselu, judetul Olt, despre care Traian Basescu ne spunea in 2011 ca vor fi operationale incepand din 2015. Ca sa vedeti ce ceas merg toate. Sunt gata taman cand e nevoie de ele. Doar ca pe vremea aia norodul nu stia ca va fi vreo problema in Ucraina si ca atare era mintit cum ca “elementele de scut antiracheta nu sunt indreptate impotriva Federatiei Ruse”.

Cititi va rog mai multe la:

Scutul antiracheta ne apara sau ne transforma in tinta? De ce atata informatie Osama bin Laden – Romania?

Evident ca rusii nu dormeau pe ei, asa ca tot in 2011 aparea informatia:

RS-24 Yars este răspunsul dat americanilor la scutul antirachetă pe care aceştia îl construiesc în Europa .
CSAT a aprobat, pe 4 februarie 2010, invitaţia părţii americane, transmisă de preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la sistemul de apărare antirachetă american din Europa. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de stat al SUA Hillary Clinton au semnat, în 13 sepembrie 2011, la Washington, acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA-România.
Sistemul antirachetă american va fi amplasat la baza aeriană Deveselu, din judeţul Olt.

Cititi va rog mai multe la:

RS-24 Yars – MONSTRUOASA RACHETA cu care rusii pot distruge sistemul de la Deveselu. Acum suntem pe lista. Ce ne trebuia noua scutul lui peste prajit?

Dar desigur, au si alte variante:

   Cititi va rog si:

VIDEO: RUSIA a testat cu succes o RACHETA INTERCONTINENTALA Voevoda RS-20V (SS-18 SATANA, potrivit clasificarii NATO)

Asta in conditiile in care inca din 2009 secretarul consiliului rus de securitate, Nikolay Patrushev, anunta ca Moscova va considera armele nucleare ca o optiune posibila in mult mai multe situatii decat pana acum. De exemplu, un atac preventiv cu arme nucleare ar fi un posibil scenariu.

Numarul amenintarilor militare din acel document era marit, conform paginii 17 a schitei documentului. Aceste amenintari includeau posibilitatea ca alte tari vor ignora interesele strategice de securitate ale Rusiei, incercarile de a inclina balanta de putere din vecinatatea Rusiei si a aliatilor sai si incercarile de a schimba balanta in “sfera nucleara si cea a rachetelor“, cum ar fi dezvoltarea unui sistem de rachete anti balistice.

Cititi va rog mai multe la:

MOSCOVA va considera ARMELE NUCLEARE ca o optiune posibila in mult mai multe situatii decat pana acum, inclusiv pentru un ATAC PREVENTIV …

Adica exact ceea ce s-a intamplat intre timp: Deveselu si tot ceea ce a urmat dupa Euromaidan.

Acum, deoarece multora cand aud cuvantul “rus”, brusc li declanseaza hormonul de ura si nu mai gandesc limpede, sa discutam oleaca la rece.

Sa presupunem ca rusii sunt un popor rau din nascare avand un singur ideal in viata, anume cucerirea altor neamuri, iar NATO este stapanita de niste minunati. Intre cei doi mastodonti apare o stare de conflict. Evident ca fiecare isi alege tintele. In cazul rachetelor, Deveselu, ca doar n-o sa ia rusii la tinta muntii Tatra, daca nu-i nimic acolo. E o chestie obiectiva, indiferent ca ne place sau nu de rusi sau NATO. E treaba cu tactica razboiului.

Doar ca rusii nu asta sunt:

Video si foto: SUBOAMENII din RUSIA …

Si sa nu uitam cronologia:

NATO se tot extinde de la incetarea razboiului rece. Si se extinde intr-o singura directie, Rusia:

HARTA ANIMATA: Expansiunea NATO. De ce a continuat si dupa 1990?

Asa ca rusii au avertizat clar: cand depasiti limita, ne rezervam dreptul de a folosi rachete.

Pe papusarii razboiului ce stapanesc NATO i-a durut in bascheti, ca doar asta vor, al treilea razboi mondial. Asa ca au ajuns la limita cu Deveselu si au depasit-o cu mult cu Ucraina. Pe cei cu memoria scurta ii rog sa-si aminteasca care a fost treaba cu Euromaidanul si tot ceea ce a urmat dupa, inclusiv cine stapaneste acum la Kiev:

Papusarii revolutiei din Ucraina

Evreul GEORGE SOROS recunoaste ca e PAPUSARUL evenimentelor din UCRAINA

Audio: evreica VICTORIA NULAND spune si altceva in celebra inregistrare cu “F–k the EU” …

REGELE DE CACAO Petro Poroşenko – presedintele UCRAINEI. EVREUL Vitali Klitschko –primarul KIEVULUI

VITALI KLITSCHKO este EVREU?

Din 12 mai, FIUL VICEPRESEDINTELUI SUA este … in conducerea BURISMA, cel mai mare producator de gaz din UCRAINA

UCRAINA – Bogdan Boutkevitch la Hromadske TV: 1 500 000 de locuitori din Donbass SUNT DE PRISOS. O categorie ce TREBUIE EXTERMINATA. Televiziunea este finantata de GEORGE SOROS

Ucraina: AZOV BATTALION finantat de OLIGARHUL EVREU Igor Kolomoisky, fondatorul PARLAMENTULUI EUROPEAN EVREIESC. Adica MILITARI NAZISTI cu BANI EVREIESTI. Asta ca sa intelegem mai bine …

Audio: EVREICA Yulia Tymoshenko vrea EXTERMINAREA RUSILOR

   Ca atare Rusia n-a stat ca lemnul, ci si-a luat Crimeea, ca doar a ei era. Propaganda taberei adverse a inceput insa sa zbiere: invazie.

Si de atunci tot asa o tine zona NATO in discursuri si propaganda: Vai lume, priviti, Rusia vrea sa cucereasca Europa, dar noi ne vom apara, noi suntem in defensiva de ani de zile, ca de aia avem si Deveselu …

Tupeu specific …

Tot pentru cei cu memoria scurta, NATO sau aliati din NATO n-au adus decat dezastre in lume: Serbia, Irak, Libia, Siria etc. Au trambitat ca exporta democratia dar n-au produs decat rauri de sange in timpul interventiilor lor si fluvii de sange dupa interventiile lor. Ultimele exemple: cu ce s-a ales Irakul si umanitatea dupa ce l-au daramat pe Saddam Hussein? Dar Siria si umanitatea dupa ce i-a inarmat pe rebeli? Cu haosul din care a iesit … ISIS.

   In concluzie:

Ce ne trebuia noua Deveselu? Pe Ponta si pe restul din clica ii doare in bascheti, ei vor fi in buncare. Poporul va suferi. Dar de popor lor nici ca le pasa.

Noua nu ne trebuia Deveselu, ci lor le trebuia. Lor, adica papusarilor, alora satanizati ce urasc din toata fibra lor popoarele ortodoxe. Ca n-au pus rachete la Deveselu ca sa ne apere, ci tocmai pentru a curge cat mai mult sange ortodox, intr-un razboi in care se straduie sa bage in prima linie ortodocsi care sa se lupte cu alti ortodocsi. Asta ar fi pentru ei cea mai mare realizare ce-o pot aduce pe altarul lui Moloh …

Iar asta deja a inceput in Ucraina. Ascultati-l va rog pe acest preot marturisitor si veti intelege mai bine:

VIDEO (“In premiera”): PS Longhin (Mihail Jar), MINUNILE de la Banceni, RAZBOIUL DIN UCRAINA si despre miile de oameni ce s-au facut scut cand KIEVUL SATANIST a vrut sa IA CU ARCANUL CALUGARII

 

Tagged with: , , ,

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Partizanu said, on aprilie 17, 2015 at 7:15 pm

    Eu deja in lanul de MAZARE am inceput sa vad numai PUI si GAINI FRIPTE PE STRADA. Stati sa vedeti cind se deschide sezonul pe litoral ce o sa fie.

    Apreciază

  2. cosminmatiu said, on aprilie 17, 2015 at 7:29 pm

    Din ce am vazut eu pana acum America si Nato mizeaza mult pe avioane , am inteles ca au peste 10000 iar rusii in jur de 3000. Rusii mizeaza pe tancuri unde Nato cu America au in jur de 5000 iar rusii in jur de 15000. Rusi mai mizeaza de asemenea pe rachete unde sunt mult superiori americanilor. Cert este ca va iesi un mare macel iar Deveselu isi va primi o racheta nucleara. Mai sunt multe alte arme secrete care pot inclina razboiul.

    Apreciază

    • Nimbus said, on aprilie 18, 2015 at 7:53 am

      Ai dreptate. Dea lungul anilor oficiali militari din toate partile u mai scapat declaratii visavis de ce inseamna la ora actuala armament secret. Chiar fostul presedinte Clinton declara acum vreo 2 ani ca la ora actuala tehnologiile secrete depasesc pana si imaginatia, au ajuns in zona unde se imbina cu magia. Cred ca o sa vedem minuni mari si din pacate nu putem fi doar spectatori.

      Apreciază

    • Partizanu said, on aprilie 18, 2015 at 8:14 am

      Te referi la cele folosite la ODESSA anul trecut? Sau la cele ambalate sub/in transportorul 2015.

      Apreciază

  3. danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 7:57 pm

    Corect, dupa mine… Cu exceptia a doua chestiuni. PS Longhin este episcop marturisitor, nu preot si… Crimeea e de discutat a cui ar trebui sa fie cu adevarat…
    Crimeea a fost locuita succesiv in nord de cimerieni (populatie geto-tracica), sciti (se pare tot geto-traci), goti huni, bulgari, cumani, mongoli (Hoarda de Aur), tatari si cazaci, iar in sud de greci, romani, bizantini, armeni, greci crimeeni, turci otomani.
    Din punct de vedere politic pana la 1774 Crimeea a fost sub stapanire tataro-otomana. La 1774 Hanatul Crimeii a devenit semi-independent sub suzeranitate ruseasca.
    La 1783 Ecaterina a II-a a anexat Hanatul la Imperiul Rus. Au inceput colonizarile cu rusi si ucrainieni concomitent cu ivrajbirea tatarilor majoritatari intre ei si alungarea lor. Multi turci si tatari au migrat spre Dobrogea si Anatolia. In perioada stalinista au mai fost deportati si in Siberia si Asia Centrala. Acum tatarii mai reprezinta 15% din populatie; rusii 60% si ucrainienii 25%.

    Iata un fragment lamuritor despre cum a decurs anexarea Crimeii de catre Rusia:

    „Crimeea îşi va plăti scump scurta ei perioadă de independenţă, prin asta vedem ce soartă le era hărăzită ţărilor române dacă deveneau şi ele independente sub protecţie rusească, aşa cum s-a întâmplat cu Crimeea. Ruşii au continuat să aţâţe luptele interne dintre tătarii din Crimeea, cei proruşi şi proturci. Şaghin Ghirai, aderentul politicii ruse, se refugie la Taganrog şi ceru ajutorul ţarinei Ecaterina a II-a. Aceasta îşi trimise armata care linişti lucrurile şi proclamă unirea ei cu Rusia (1782). Favoritul ţarinei, mareşalul Potemkin, cel care era destinat în planurile ţarinei să devină conducătorul unui stat dac (un alt plan al Ecaterinei – n. mea) sub oblăduirea Rusiei a organizat o vizită a ţarinei în noua provincie şi de aici provine expresia „satele lui Potemkin”, referitoare la dezinformare. În drumul alaiului imperial, Potemkin ridica sate din carton şi placaj care erau populate cu ruşi în costume populare care o aclamau pe ţarină şi îi mulţumeau pentru că i-a scăpat de turci. După trecerea alaiului, acestea erau desfăcute şi transportate mai departe. Aşa a fost ocupată Crimeea, unde nu existau deloc ruşi ci doar tătari, dar ţarina era convinsă că a eliberat o provincie plină de etnici ruşi.” Sursa citatului: http://www.1812.md/cristian-negrea-premisele-rapirii-basarabiei/

    Asadar nu pun in discutie analiza pertinenta a evenimentelor actuale, ci legitimitatea Rusiei de a detine Crimeea. Unde este dreptul Rusiei de a o detine? Ce ii da acest drept? Colonizarile fortate din ultimele 200 si ceva de ani? Eu nu cred.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 17, 2015 at 8:40 pm

      danielvla

      Daca ne ducem asa mult in urma, nici a Ucrainei nu e.

      Si tot asa, daca ne ducem si mai mult in urma, ajungem la Rusia Kieveana. Adica acolo unde nu mai stii care erau rusi, ucrainieni sau bielorusi.

      Oricum, un razboi ruso-ucrainean mi se pare la fel de stupid ca un razboi intre olteni si romanii din Valea Timocului.

      Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 9:19 pm

        De acord, dar ca sa spui ca a Rusiei e Crimeea e ca si cum ai spune ca tot al Rusiei e si Bugeacul si Transnistria si Bucovina de Nord a ucrainienilor. Daca e sa fim drepti, Crimeea ar trebui sa fie stat independent al tatarilor. Dar aceasta peninsula are prea mare importanta strategica pentru marile puteri. Cui ii mai pasa de dreptate, in timpurile astea?
        Putem sa ajungem si la Rusia Kieveana, dar Crimeea nu a fost niciodata a kievenilor asa cum nici sudul, sud-estul si vestul Ucrainei actuale nu a apartinut rusilor kieveni.
        Cred ca 200-230 de ani nu e mult in istorie. De ce sa nu ne ducem atat in urma? Pentru a nu afla adevarul?
        Rusia a cucerit Crimeea si cuceririle de pamanturi straine sunt nedrepte. Pentru mine e destul de clar.

        Cat priveste razboiul intre rusi si ucrainieni niciodata n-am sustinut ca are vreun rost. Mai ales ca in razboiul asta sufera si romanii din Ucraina…

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:23 am

        Fratilor, asta cu „a cui a fost prima data” e genul de discutie stupida pe care nu mai romanii ar fi dispusi sa o poarte.

        Dintre toate popoarele ortodoxe numai unul singur nu a detinut teritorii ale altor popoare, ghiciti care? (NOI!!!).
        Si sarbii au avut Imperiul sarb cand detineau teritorii din Grecia si Albania, si Bulgarii au detinut la un moment dat toata Romania, si Serbia, Rusii nu mai spunem si Grecii la fel. Numai Romanii nu au cucerit pe nimeni si au fost tot timpul colonizati, persecutati, jefuiti si mai suntem si narcisisti si ne laudam cu asta.

        Daca Crimeea nu era a Rusilor, ghiciti a cui ar fi fost astazi? A tatarilor musulmani care ar fi fost aliati cu Turcia si ar fi facut din Marea Neagra un lac Turcesc. Si nu e aici neaparat vorba ca-s musulmani pentru ca Gagauzii din Moldova sunt Ortodocsi dar ati vazut ce incapatanati sunt? Vor statul lor intr-un teritoriu in care nici macar nu existau pana acum cateva decenii si cer ajutorul Turciei pentru asta.

        Diferenta intre Romania si Rusia este ca Rusii nu s-au limitat la teritoriile care erau ale lor ci au atunci cand intalneau un adversar luptau cu el pana il cucereau( vezi mongolii). De altfel inainte sa inceapa Rusii sa-i cucereasca pe Turanici nici macar nu aveau cum sa isi recupereze teritoriile fostei Rusii Kievene care erau sub polonezi, au reusit aceasta abia dupa ce au cucerit Siberia si au ajuns o mare putere. Iar daca nu faceau asta probabil nu mai era azi nici un Ortodox in Ucraina si Belarus, erau TOTI CATOLICI.
        AR FI FOST BINE ASA?

        Vedem foarte bine astazi unde a dus politica externa a Romaniei. Noi am fost cei mai cuminti si cu toate astea Bulgarii, Ungurii, Ucrainenii si chiar Sarbii viseaza la bucati din teritoriul propriei noastre tari.

        Evident aici nu e vorba de a purta razboaie de dragul de a purta razboaie, insa cred ca ar fi cazul sa avem si o alta perspectiva asupra lucrurilor si sa invatam si din istoria altor popoare.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 18, 2015 at 4:40 am

        John of Romania

        IMPERIUL ROMANO – BULGAR (Țaratul vlaho-bulgar, 1185-1258) se intindea de la Adriatica si pana la Nistru … Romanii sunt daci? Ce limba vorbeau dacii?

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/11/25/imperiul-romano-bulgar-taratul-vlaho-bulgar-1185-1258-se-intindea-de-la-adriatica-si-pana-la-nistru-romanii-sunt-daci-ce-limba-vorbeau-dacii/

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:35 am

        Ca sa completez ce am spus mai sus, un exemplu in care Rusia a gresit din punctul meu de vedere este atunci cand a cucerit tari precum Romania sau Georgia care erau deja Ortodoxe DAR si aici e de discutat, pentru ca si Romanii nu prea aveau intentia de a merge mai departe si a-i scoate pe turci din balcani cum nici georgienii nu aveau aveau aceasta intentie.
        Nu poti ca mare putere sa stai la mila unor politicieni corupti ca cei din Romania pasoptista( care multi dintre ei nici macar romani nu erau, nici ortodocsi, nici seriosi).
        Si nu e vorba doar de Turci ci si de Occidentali, stim foarte bine ca politicienii din acea vreme din Romania erau vanduti Occidentului, au impus Romanilor o cultura total straina lor din cauza careia si astazi avem probleme de identitate.
        Credeti ca aceasta rusine in ceea ce priveste apartenenta la poporul Roman si la Biserica Ortodoxa a aparut abia dupa ’90 sau abia dupa 1945? NU, ea a fost sadita de mai bine de 150 de ani in inima poporului Roman, pas cu pas. Am avut patrioti care ne-au avertizat ca mergem pe o cale gresita( Eminescu) care au sfarsit prin a fi ucisi de acei tradatori de neam.

        Revenind insa la Rusia, credeti ca i-ar sta bine unei tari ca Rusia sa fie la mana acestor gunoaie de pe Dambovita? Nu mai bine ar cuceri Romania? Nu mai bine ne-ar fi si noua decat ne este acum( pentru ca aparent suntem incapabili sa mentinem un stat crestin si independent)?

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:08 pm

        Saccsiv stiu despre Taratul Romano Bulgar si e adevarat ca Romanii au jucat un rol important in el, dar tine cont ca Taratul acesta era al doilea tarat Bulgar, Primul era mult mai intins si era condus de bulgari de origine Turanica.
        De asemenea si in al doilea Tarat Bulgar cunoscut ca Taratul Romano-Bulgar Romanii nu au avut mereu pozitiile fruntase.

        Romanii au dat conducatori si eroi mai tutoror natiununilor din Europa de Est, fie ca e vorba de Pitu Guli pentru Macedonia, dinastia Asanestilor pentru Bulgaria, hatmanii moldoveni pentru Ucraina, Matei Corvin pentru Unguri si Amiralul Kolchack pentru Rusi.
        Problema e ca ei au lucrat in primul rand pentru binele altor popoare.

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 18, 2015 at 5:22 pm

        @John of Romania
        Emiţi o grămdadă de aberaţii. Dacă e să punem astfel problema sub Burebista, statul dac a atins cea mai mare întindere, limitele sale situându-se, potrivit lui Strabon, la Nord, în Carpații Păduroși, la Vest, la Dunărea Mijlocie și actuala Slovacie, la sud în Munții Haemus (Balcani) iar la Est la gurile Bugului și la Marea Neagră. În anul 48 î. Hr. întreprinde o campanie la sudul Dunării, în Pen. Balcanică. Asigurându-și granițele, Burebista s-a implicat în războiul civil dintre Caesar și Pompei, ajutându-l pe Pompei. Caesar, învingător, a organizat o expediție de pedepsire a lui Burebista, care însă a fost întreruptă prin moartea lui Caesar în 44 î. Hr., urmată la scurt timp de moartea lui Burebista. Ce să mai vorbim despre Alexandru Macedon sau despre Imperiul roman ? Principalul este ca unimperiu şi un popor să nu se întindă mai mult decât îi este plapuma pentru că mai devreme sau mai târziu nu va putea administra şi stăpânii nişte teritorii care d.p.d.v. cultural nu au nimic în comun cu contropitorii săi. Dacă pe Decebal l-ar fi dus mintea şi ar fi instruit preoţii pentru convertirea poporului la creştinism, astăzi România sau poate Dacia, ar fi fost un popor mult mai bine legat şi mult mai puternic.

        Totodată, teritoriile nu sunt ale bulgarilor, nici ale americanilor, nici ale ruşilor şi nici ale românilor, nici ale grecilor. Aceste teritorii sunt date de Dumnezeu spre administrare anumitor popoare până la o vreme. Fiecare popor are un înger dăruit de Dumnezeu şi în funcţie de vrednicia unui popor sau al altuia, îngerul acesta, dar şi sfinţii poporului respectiv pot mijloci către Dumnezeu. Profetul Daniel ne spune că fiecare popor are îngerul său; astfel se fac menţiuni despre îngerul Persiei, al Greciei (10; 13, 20) şi despre îngerul Mihael al poporului Israel (12, 1).
        Dumnezeu cunoscând toate de dinainte cunoaşte şi înclinaţiile, vrednicia şi netrebnicia fiecărui popor. Aşadar dumnezeiasca Pronie poate lucra printr-un popor sau prin altul, deoarece Dumnezeu este atoateştiutor. Aşadar, când un neam îşi trădează rostul şi chemarea lui de la Dumnezeu, atunci să se gătească de pedeapsă. Unde sunt sfinţii SUA spre deosebire de sfinţii grecilor, ai românilor, ai ruşilor sau ai altor popoare ortodoxe? Aşadar cum va putea să mijlocească îngerul SUA către Dumnezeu pentru un astfel de popor prin care se promovează peste tot în lume homosexualismul decadenţa şi toate nonvalorile.

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 18, 2015 at 6:21 pm

        Map of the area during Burebista’s campaigns:

        Imperiul lui Alexandru Macedon la maxima sa întindere:

        Apreciat de 1 persoană

      • Mălin said, on aprilie 18, 2015 at 6:32 pm

        Dacia în anii 82 î.Hr:

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 6:51 pm

        Alexandru Macedon nu e Roman, nu exista dovezi clare ca ar fi, cel mai probabil a fost grec si punct.
        Cat despre „aberatiile mele”, ei bine aceste aberatii sunt spuse de istoricii Romani de sute de ani, eu nu sunt primul care zice ca Romanii nu au dus nicioadata razboi de cucerire.
        Eu incercam sa arat ca acesta mentalitate poate fi extrem de periculoasa, iar majoritatea popoarelor lumii nu gandesc ca Romanii, desi unii dintre ei sunt si Ortodocsi.
        Si chiar daca Burebista ar fi dus vreun razboi de cucerire, asta demonstreaza ca si Romanii au fost capabili sa faca asta dar acum nu mai sunt.
        De ce am devenit mamaligi de la Burebista pana astazi?

        Observ ca tu nu poti sa diferentiezi intre tari si popoare. SUA nu sunt un popor, nici etnie ci o tara. La fel cu Grecia e o tara, nu un popor, exista in poporul Grec, popor american in sensul de etnie nu prea exista, nu au avut cand sa se inchege ca etnie.

        Intr-un fel asta ziceam si eu, un popor nu este musai sa ramana in anumite teritorii permanent, el poate sa dobandeasca teritorii noi sau sa le piarda in functie de cat de vrednic este( dar vezi ca si popoarele pagane pot cuceri, intradevar prin pronie Dumnezeeasca dar se intampla).

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 6:54 pm

        Tocmai pentru ca americanii nu sunt o etnie ei au o inclinatie spre liberalism si comunism. Ei nu pot intelege notiunea de neam, de popor PENTRU CA NU AU ASA CEVA.
        Ei vad etniile ca pe ceva primitiv care nu-si are locul in secolul al XXI-lea.

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 18, 2015 at 9:15 pm

        @John of Romania
        N-am zis că Alexandru Macedon a fost român. Eu ţi-am dat nişte exemple asupra faptului că dacă un popor a stăpânit la un moment dat anumite teritorii, nu înseamnă şi că acele teritorii sunt ale sale. Iar mentalitatea de cotropitor este specifică barbarilor sălbatici. Un popor înţelept încearcă să înbunătăţească ceea ce are deja: cultură, economie, apărare etc. ci nu să imite alte popoate (aşa cum se întâmplă adesea la noi) fiindcă un astfel acel popor îşi pierde identitatea, îşi pierde ceea ce îi dă lui originalitate.

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 19, 2015 at 4:13 am

        @Malin

        „Eu ţi-am dat nişte exemple asupra faptului că dacă un popor a stăpânit la un moment dat anumite teritorii, nu înseamnă şi că acele teritorii sunt ale sale. ”

        In primul rand te rog sa imi recitesti comentariile, in mare asta am zis si eu, si am mers mai departe si am generalizat pentru ca ce ai zis tu mai sus nu se aplica numai pentru NOI ci si pentru ALTII.

        Din punctul tau de vedere ce se intampla in cu romanii din Ucraina e motiv de BUCURIE?

        Apreciază

    • Iani said, on aprilie 17, 2015 at 8:52 pm

      Unde este dreptul Romaniei de a detine Dobrogea, daca o luam asa ? Crimeea apartine Rusiei cu un secol inainte ca Dobrogea sa apartina Romaniei, unde si aici s-au facut colonizari masine cu romani. Si Dobrogea cui ar trebui sa apartina dupa parerea ta, in aceeasi logica – Turciei, Bulgariei… ?

      Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 9:41 pm

        Iani,
        Dobrogea e pamant romanesc de la regii geti Zalmodegicos, Oroles, Remaxos, Zoltes in sec. IV-III; Roles, Dapyx si Zyraxes sec I î.d.Hr., conducatorul vlah Pudila la 1094 si altii, de la Mircea cel Batran si Mihail I, pana cand a fost cucerita de turci la 1420.
        Care colonizari masive de romani?! Singura colonizare masiva a fost cea a aromanilor in anii `20 si `30 in Cadrilater si stramutarea lor in 1940 in judetele Constanta si Tulcea (peste 100 000 de aromani si meglenoromani).
        Din antichitate si pana acum vreo suta de ani elementul romanesc a fost reimprospatat continuu cu romani veniti prin transhumanta din provinciile nord dunarene. Asta nu inseamna ca romanii n-au fost autohtoni din vremuri imemoriale, dar au fost mereu sub agresiunea elmenteleor straine ( Imperiul Roman, bulgari, bizantini, goti etc, turci..).
        E cu totul alta situatie decat in Crimeea!

        Apreciat de 1 persoană

      • ochiul iute said, on aprilie 18, 2015 at 1:39 am

        @ danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 9:41 pm

        Dar numai prostii ai scris! Ce treaba ai regii geti cu Dobrogea? Scitii care erau populatia majoritara a Dobrogei si erau ALT NEAM decat getii. Ba chiar au avut si razboaie intre ei.
        Acum si ungurii au fost in Ardeal de 1000 de ani, asta ce inseamna, ca ei au dreptul la Ardeal? Cam asta spui tu.

        Cat despre Crimeea vorbesti fara sa cunosti realitatile de la fata locului. Locuitorii se declara rusi dintotdeauna. Ei nu se considera ucraineni si nici nu s-au considerat VREODATA. Mai intreaba si tu niste moldoveni care au fost si si-au petrecut concediile acolo in Crimeea. Ca aia si la hoteluri si pensiuni tineau steagul Rusiei.

        Tatarii nu ma impresioneaza. La fel ca turcii ii consider o natie ce nu merita respect si nici favoruri.
        Iar acum locuitorii Crimeei traiesc mai bine decat daca ar fi ramas in componenta Ucrainei. Au un nivel de trai mai bun. Asta e sah mat.

        Apreciază

      • Iani said, on aprilie 18, 2015 at 2:09 am

        Dupa 1878 in Dobrogea s-au facut colonizari masive cu romani, mai informeaza-te, inclusiv ardeleni. Citeste „Constanta pitoreasca” de Ioan Adam de exemplu (lucrare veche). Cred ca 90 % din romanii din Dobrogea sunt veniti acolo dupa razboiul de independenta.
        Nu sustin prin asta ca Dobrogea nu ar fi romaneasca, ea a apartinut si lui Mircea cel Batran (sa lasam pe geti…), dar totusi, e discutabil…. daca contestam faptul ca Crimeea e ruseasca, si rusii ar putea sa conteste Dobrogea ca romaneasca.

        Apreciază

      • Nimbus said, on aprilie 18, 2015 at 8:09 am

        Vezi ca gresesti. Dobrogea a fost intotdeauna a noastra. Si ca tot se poarta moda intoarcerii in timp, acolo a fost tribul dac (sau familia, neamul) al Roxolanilor. Bulgarii, sarbii si celelalte popoare slave au venit tarziu in zona. Ramasite de cetati dacice gasesti din Salonic pana in Bratislava. Iar ca apropo vezi ca bulgarii vechi vorbeau o limba ce semana leit ca fonetica si semantica cu ilira, au fost slavizati mai tarziu. E mult de vorbit insa trebuie sa retineti:
        IN VREMEA LUI HRISTOS, IN BALCANI NU EXISTAU DECAT GRECI, GETO-DACI SI ALTE FAMILII TRACICE ! iar asa ca apropo, Crimeea era impartita tot de doua triburi dacice, Scitii si Sarmatii.
        Terminati cu tampenia ” primului venit „, parca v-au muscat ungurii si v-ati infectat.

        Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on aprilie 18, 2015 at 10:08 am

        ochiul iute,
        Ce spun eu si ce intelegi tu.
        Getii si scitii erau acelasi neam conform multor istorici. „Ce treaba ai regii geti cu Dobrogea?” – n-are rost sa discutam…

        Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 18, 2015 at 10:19 am

        Iani,
        Despre ardelenii veniti prin transhumanta a spus si eu. Despre celelalte colonizari, marturisesc ca nu stiam. Dar asta nu schimba cu nimic situatia. Eu argumentam dreptul istoric al romanilor asupra Dobrogei.
        Voi argumentati „dreptul istoric” al Rusiei asupra unor teritorii cucerite in ultimii 200 de ani.
        Dar ce sa-i faci asa suntem noi romanii – masochisti. Aparam interesele altora, iar pe ale noastre le uitam sau chiar le negam cu totul.
        Nu-i putem lasa pe geti, pentru ca noi asta suntem – geti, urmasii acelora din antichitate!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 18, 2015 at 12:49 pm

        danielvla

        Apropo de geti, daca ne ducem si mai mult in urma, suntem rude cu slavii, fiind indo europeni.

        Frate, constat de multa vreme ca rusii sunt singurul popor pe care-l urasti. Nu ratezi nici un moment in care sa nu repeti aceleasi cateva greseli ale lor. Nu te-am vazut masurand cu aceeasi masura pe turci sau pe germani si nici macar pe unguri.

        Aproape ca nu pot sa dau si eu exemple cum ca sunt si ei oameni cu nimic mai prejos ca noi, ca au avut in istorie varfuri cu totul remarcabile, ca au fost poate cel mai chinuit popor dintre cele bantuite de lepra bolsevica non ruseasca, ca au dat sumedenie de Sfinti atat inainte cat mai ales in timpul revolutiei, fara ca tu sa nu intervii: „da, dar sa nu uitam ca la anul cutare au facut aia”.

        Adica prea te uiti dupa pete pe cearceaf la rusi si la altii nu.

        Apreciază

      • DF said, on aprilie 18, 2015 at 11:00 am

        @Iani: Dobrogea a fost complect romaneasca pe timpul lui Mircea cel Mare pentru ca a fost locuita de romanii diceni urmasi ai getilor pontici. In structura ADN a romanilor intra si ramura refugiatilor diceni care s-au refugiat din fata masacralor comise de otomani.
        Tatarii crimeeni sunt urmasi ai amestecului dintre goti(germani) ortodocsi , greci cimerieni ortodocsi(urmasi inclusiv ai cimerienilor asimilati,sciti sau alte populatii care se vede in teste ADN dar nu se vrea) , rusi si tatarii cuceritori. pana la 1800 inca mai existau in Crimeea sate de tatari blonzi germanici sau de origine greaca care in timp sau disipat in masa musulman-tatara pentru ca la ei diferenta intre natii e formala.

        Apreciază

      • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:19 pm

        @DF

        Inainte de invazia Slavilor, aprope toata peninsula Balcanica era locuita de Proto-Romani( adica Traco-Iliri vorbitori de limba Latina) ca imparatul Iustinian.
        Slavii insa insa au reusit sa ii Slavizeze pe cei de la Sud de Dunare, desi paradoxal raportul intre Slavi si Proto-Romani era mai mic in Balcani decat in Romania de astazi.
        Bulgarii, Sarbii, Macedonenii de astazi nu sunt decat Romani Slavizati.

        Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 20, 2015 at 9:42 am

        Saccsiv,
        Sa-mi fie cu iertare, dar cred ca gresesti. Am mai scris si impotriva ungurilor la mine pe blog. Si aici, la tine, am mai scris si comentarii in care incriminam si alte neamuri care ne-au facut rau in istorie. Problema e ca nici un alt neam cotropitor nu s-a manifestat cu o asa salbaticie si brutalitate ca rusii, distrugand de cateva ori in istoria recenta Muntenia si Moldova, fara motiv. Nici macar turcii, nici macar nemtii… Si asta inainte sa vina ciuma bolsevica peste ei. Despre turci nu prea a venit vorba…
        Mi se pare ca prea le plangeti rusilor de mila. Au si ei ortodoxia lor, sublima de altfel, au multe valori, pe care nu le contest.
        Dar in sfarsit, daca deranjez, o sa tac.
        Iertare!

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 20, 2015 at 6:49 pm

        Referitor la Crimeea postez aici profeţia lui Agatanghel din anul 1279:

        Capul al 8-lea

        Am auzit un glas venind dinspre miază noapte care zicea aşa: Rusie deşteaptă-te din somn, către tine cuvântul îngerului Domnului şi în dimineaţa soarelui se va umple de untdelemn curat făclia ta şi mai înainte de a se arăta soarele în zodia cea răsăritească, tu adecă arătată vei fi. O prietenă iubită, iată uneltele tale cele prea alese la război. Umplu Etherul de viersuiri, oştenii şi vitejii tăi cântă mai chemându-te pe tine de iznoavă a închipui turta cea din făină curată, împreună cu curata pecete a vremii, care într-una din zile te-au izbăvit din întunericul răzvrătitei slujiri de idoli (cred că se referă la convertirea ruşilor la Ortodoxie cu ajutorul grecilor). Apucă armele degrabă, o sora mea, du-te ocroteşte veşnicul adevăr cel dintr-însa. De vreme ce ţie ţi se păzea semnul unei slave atâta purtătoare de lumină. Ci ascultă sora mea iubită, cunoaşte că de agareni la a 7-a sută vei fi supărată şi numără mai către al 40-lea şi vei vedea că vei fi purtătoare de biruinţă [1]. Şi îl vei birui pe dânsul şi asupra Chersonisului [2] (Chersonesus – Taurica Chersonesus) întru biruinţe şi vei trece pe el şi vei sfărâma ţara Tavricească (Taurica / Tavrica – Crimeea n.m.) şi vei alina frica şi groaza şi locurile Meoticeşti ale tătarilor [3]. Măcar că din câştigurile tale nu vei avea bucurie. Femeia ta cea de al 2-lea, Sarmaticescul sceptru îl va dărui Saxului. Cel ce de trei ori s-a încoronat împărat se va duce surghiunit, dar după aceasta se arată stăpânitoriul Austriei. O iubită cetate curată fecioară, te văd stricată de feciorie. Lehia [4] (Polonia) frânge cornul ei. Ruşinându-se cocoşul (Ungaria) [5] se sperie de mânie. Cel mai mare episcop, viclean împotriva râvnitor simte căderea acestora. Surghiunit şi robit, ticălosul bătrân va simţi greutatea roteniceştii (rutencei) femei şi neamul sarmaticesc [6] va înţelege cea de către dânsa putere. Conteneşte de către împărăteasa femeie împărăţia în grabă, la al 40-lea an. Prunc fără de răutate şi copil fără de noroc, dimpreună cu părinţii lui pogorât din scaun şi împreună surghiunit se face, că a 3-a tânără femeie va să împărăţească, Dumnezeu îmi vesteşte mai înainte. Neamul Germanicesc. Vandali [8] fără de pricepere, aşa, aşa. Înşelaţi vă voi vedea pe voi şi Cocoşul (Ungaria) nu va cânta la obişnuitul ceas, lighioanele cele Eroteniceşti [7] (ruteneşti) mai mult decât trupul dintâi se vor arăta, venind să pună sfârşit în hotarele altuia la Germanicescul chendru, dar într-atâta fără de nici o lucrare, va sluji această schimbare către duşmani numai cu sfătuirea, cel nesăţios împărat se teme de slava altuia şi cu înţelepciune ţine cetele rămânând nemişcat. Dar după al 50-lea iarăşi ia frâiele încredinţându-se cu mai tare vârtute decât cea dintâi, împăratul cel nou face nouă năvăliri la cea rothenicească (rutenească) nemişcare, o durerile dintâi ceia ce naşte.

        O grele primejdii pe care ticăloasa Austrie fără de norocire le va suferi. Împăratul cel fără de îmblânzire caută chip spre a-şi lăsa numele lui nemuritor, ca să nu se mai şteargă pomenirea lui. Deschide Galilor drumul, şi-i îndeamnă pe dânşii ca să iasă la părţile Rinului. Prea înaltul domn al celor împreunate Eparhii se va arăta întru prăpădenie şi nici o stăpânire desăvârşită peste acelea nu va putea fi. Descoperă viclenii Gali pecetea şi întru prefacerea cea de pe urmă, cele unite stăpâniri se îndeamnă cu plată să câştige. Acum iubita mea soră te văd chemată de tot norodul. Se slăveşte cea tânără împărăteasă şi cu preaslăvite învoieli se împrieteneşte cu Galii, şi celor supărate stăpâniri, adevărată maică se face. Aceasta la numărul soarelui auritei 12 zecimi vremea o scrie mai înainte, şi aceasta o arată şi vederată o face. În fericire te văd, dar este de folos să cauţi Diadohului în grabă împărăţia cea prea mare. O sfântă tânără pruncul cel lăsat se va întoarce la scaun în pace şi în slavă. Aceasta văd adevărat că este.

        [1] – a se vedea războiele ruso-turce ( http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_Ruso-Turc )

        Războiul Ruso-Turc (1568–1570), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1676–1681), victorie indefinibilă
        Războiul Ruso-Turc (1686–1700), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1710–1713), victorie pentru turci. Vezi și Campania de la Prut.
        Războiul Ruso-Turc (1735–1739), victorie pentru turci
        Războiul Ruso-Turc (1768–1774), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1787–1792), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1806–1812), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1828–1829), victorie pentru ruși
        Războiul Ruso-Turc (1853–1856) (parte a Războiului Crimeii), victorie pentru turci
        Războiul Ruso-Turc (1877-1878), victorie pentru ruși și români
        Războiul Ruso-Turc (1914–1918) (parte a Primului Război Mondial și Războiului Civil Rus), victorie indefinibilă

        [2] – a se vedea ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Chersonesos / http://en.wikipedia.org/wiki/Chersonesus )

        Chersonesus / Chersonesos – A fost un oraş / colonie greacă în peninsula Crimeea. Fondat acum aproximativ 2500 de ani, trecând prin stăpânire greacă, romană (incluzând perioada Imperiului Bizantin), tătară și kieveană, el a fost prădat în 1399 de către emirul Edigu. Numele lui se traduce „Peninsula”. Aici se află Catedrala Sfântul Vladimir.

        [3] – a se vedea ( http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/c-teva-lucruri-care-nu-le-cuno-tea-i-sci-i )

        Strabon relateazã cã regele Ateas a unit sub sceptrul sãu toate triburile dintre mlaştinile din Meotia şi Dunãre. Expansiunea spre vest îl aduce în conflict cu Filip al Macedoniei, care ia mãsuri militare împotriva sciţilor în 339 a.Hr. Ateas moare în luptã, ‘imperiul’ sãu dezintegrându-se. Ca urmare celţii se pare cã i-au dislocat pe sciţi din Balcani, în vreme ce în Rusia sudicã un trib înrudit, sarmaţii, îi copleşeşte şi pe ei. Alexandru cel Mare intrã în conflict cu sciţii în 329 a.Hr. la Jaxartes, care profitã de o revoltã a satrapului local, dar sunt învinşi.
        În primele decenii ale primului mileniu p.Hr. sciţii din Crimeea au creat un nou regat care se extinde de la Niprul inferior la Crimeea. Regii Skilurus şi Palakus se rãzboiesc cu Mithridates cel Mare pentru controlul asupra litoralului Crimeii, incluzând Chersones şi Bosforul Cimerian. Capitala Neapolis-ul Scitic, care se afla pe lângã Simferopol, este distrusã de goţi în secolul al 3-lea. În antichitatea târzie termenul de “scit” se ambiguizeazã, fiind folosit cu referire la orice popor care ocupa stepa ponticã şi caspicã.

        [4] – a se vedea ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Leh,_Ceh_%C8%99i_Rus / http://en.wikipedia.org/wiki/Lech,_%C4%8Cech,_and_Rus / http://en.wikipedia.org/wiki/Lechia )

        [5] – a se vedea tâlcuirea citită de părintelui Ilie Cleopa într-o carte mai veche la această profeţie:
        “Amărâtul de cocoş (Ungaria) se retrage în ţara lui şi nu mai cânta altul niciodata”. Nu va mai canta Ungaria in Romania niciodata.”

        ]6] – despre Sarmaţia şi sarmaţi a se vedea linkul http://en.wikipedia.org/wiki/Sarmatians

        [7] – despre Rutenia, ruteni sau rusini a se vedea link-urile:

        http://ro.wikipedia.org/wiki/Ruteni
        http://ro.wikipedia.org/wiki/Rutenia_Alb%C4%83
        http://ro.wikipedia.org/wiki/Rutenia_Ro%C8%99ie
        http://en.wikipedia.org/wiki/Ruthenia
        http://en.wikipedia.org/wiki/Ruthenians
        http://en.wikipedia.org/wiki/Rusyns

        [8] – despre Vandali a se vedea linkurile:
        http://ro.wikipedia.org/wiki/Vandali
        http://en.wikipedia.org/wiki/Vandals
        http://it.wikipedia.org/wiki/Vandali

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 20, 2015 at 10:37 pm

        Coloniile întemeiate de greci pe ţărmurile Mării Neagre şi în Europa ( http://fr.wikipedia.org/wiki/Colonisation_grecque ):

        Foste colonii greceşti din nordul Mării Negre.

        Regatul Bosforului (http://en.wikipedia.org/wiki/Bosporan_Kingdom) :
        Harta prezentând începutul dezvoltării regatului Bosforului, înaintea anexării acestuia de către Mithridates al VI-lea din Pont: https://dl.dropboxusercontent.com/u/38369515/colonii%20grecesti/Bosporan%20Kingdom's%20growth_2.png

        Ţărmurile nordice ale Mării Negre din Regatul Pontic (în prezent Crimeea şi Kerch) prezentat ca făcând parte din imperiul lui Mithridates al VI-lea din Pont:

        Foste colonii greceşti de–a lungul ţărmurilor Mării Negre (între secolele VIII – III î.H.), şi denumirile lor moderne

        Marea Mediterană în sec. VI î.H. Cu galben: cetăţile feniciene. Cu roşu: cetăţile greceşti. Cu gri: celelalte cetăţi:

        Harta coloniilor greceşti (cu albastru) şi feniciene (cu roşu) la aproximativ anul 550 î.H.

        Harta cetăţilor greceşti şi a dialectelor în Magna Græcia:
        http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/09/Magna_Graecia_ancient_colonies_and_dialects-fr.svg

        Întemeierile greceşti (primară şi secundară) ale cetăţilor din Sicilia şi datele întemeierilor:

        Apreciază

    • AKRITAS said, on aprilie 17, 2015 at 9:16 pm

      NU E NIMIC DE DISCUTAT IN PRIVINTA APARTENENTEI CRIMEII LA RUSIA, SI CHIAR A UCRAINEI !!!
      BOTEZUL ORTODOX AL RUSILOR IN CHERSON IN CRIMEIA SI RUSIA KIEVEANA LE DA TOT DREPTUL DIN LUME, SI MAI MULT DECAT ATIT !!!
      IN SCHIMB, AMERICANILOR, OCCIDENTALILOR SATANISTI UE, USSA, NU LE DA DREPTUL NIMENI, DECAT MINCIUNA, TUPEUL, VICLENIA….

      Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 9:47 pm

        AKRITAS,
        Ce vorbesti? Tu le-ai da toata Marea Neagra cu tarmurile ei rusilor numai pentru ca ii simpatizezi. Pe unde a calcat picior de rusnac, poate in trecere, gata, devine pamant rusesc. Cata generozitate!

        Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on aprilie 17, 2015 at 10:21 pm

        AKRITAS,
        Si ca sa fim mai exacti, Chersonul era, la acea vreme, posesiune bizantina. Valdimir, cneazul rusilor kieveni, a cucerit temporar orasul si s-a botezat, el singur, pentru a se casatori cu printesa bizantina Ana. Deci el singur, nu toti rusii. Dupa aceea s-au crestinat si rusii, pe pamanturile lor, de buna voie sau fortati de cneaz.
        Chersonul a ramas dupa aceea tot bizantin.
        De altfel,mai nainte, la 907, chiar si Constantinopolul a fost atacat de un cneaz rus, Oleg.

        Apreciat de 1 persoană

      • Arhanghelul said, on aprilie 17, 2015 at 10:51 pm

        Tu traiesti cu filmulete … DASHteA … https://www.youtube.com/watch?v=_IwfVLxF_A4

        Apreciază

    • nouamoldova said, on aprilie 18, 2015 at 12:10 am

      Si de ce trebuie sa fie a tatarilor daca aici au trait bizantini etc???

      Apreciază

    • AKRITAS said, on aprilie 18, 2015 at 12:46 am

      deocamdata, si de fapt dintotdeauna cei care ocupa teritorii straine sant americanii, occidentalii, care, pe linga asta se ocupa si de o parsiva si diabolica propaganda antirusa, de incitare la ura impotriva lor, de a provoca razboi intre fratii ortodocsi…pacat ca ne lasam asa usor inselati de mizeriile occidentului, cand vedem clar cum si rusii sant victimile satanistilor iudeomasoni occidentali, zeci de milioane de rusi morti ca urmare a comunismului impus de occidentul lacom si parsiv.
      oficialul de stat american, jid@nul Zbigniew Brzezinski, declara fara jena, ca dupa caderea comunismului, principalul dusman al Americii ramane Biserica Ortodoxa. daca nici asta nu ne poate dumiri, cine sant adevaratii agresori, si ca si rusii sant de fapt si ei victime, atunci putem spune ca intr-adevar propaganda mincinoasa, manipulatoare a occidentului da rezultate foarte bune…si numai Adevarul, bunul Dumnezeu ne mai poate trezi la realitate.

      Apreciază

      • AKRITAS said, on aprilie 18, 2015 at 1:07 am

        si…sigur, daca nu mai sant bizantinii, tot pentru ca occidentul, a stiut el cea facut in 1204 de exemplu, mai bine sa revina ca mostenire unui popor ortodox. Asa cum au dorit rusii de fapt, sa elibereze Constantinopolul, sa ajute popoarele ortodoxe aflate sub stapinire otomana, dar…ce sa vezi, nu au intampinat atita rezistenta, impotrivire din partea turcilor, cat au intampinat din partea occidentului „civilizat”, care, se vede treaba, inca de atunci aveau ca obiectiv distrgerea ortodoxiei.

        Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 18, 2015 at 10:26 am

        Eu nu tin partea iudeo-americanilor.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 19, 2015 at 2:09 pm

        danielvla

        zici ca nu tii partea americaniolor dar esti NEJUSTIFICAT impotriva rusilor, facand astfel indirect bine:ajutand americanilor sau sustinsdu-i indirect caci si ei „intamplator” sunt tot impotriva rusilor, sau mai exact a tuturor ORTODOCSILOR de pretutindeni dupa cum ii invata, mana si dirijeaza DIAVOLUL tatal lor si cel cu care lucreaza conducatorii lor americani sau nu.
        Rusia este INTAI Ortodoxa , este insasi natura ei, raul suferit de ea si propagat si la altii NU RUSII l-au adus , ei doa rau fost in felul lor ca si altii victimele lui.
        Vezi commentariul lui Malin mai sus, citez : „Aşadar, când un neam îşi trădează rostul şi chemarea lui de la Dumnezeu, atunci să se gătească de pedeapsă. Unde sunt sfinţii SUA spre deosebire de sfinţii grecilor, ai românilor, ai ruşilor sau ai altor popoare ortodoxe? Aşadar cum va putea să mijlocească îngerul SUA către Dumnezeu pentru un astfel de popor prin care se promovează peste tot în lume homosexualismul decadenţa şi toate nonvalorile.”______si mai relfeceaza CUI ajuta parerile tale si de partea cui va fi victoria vesnica. Americanii sunt MORTI de la nasterea lor ca stat masonic si ca popor alcatuit din smue de eretici si pagani de toate felurile, imperiul mortii care moartea o raspandeste dintdotdeauna de la uciderea basinasilor americani pagani si ei pana azi, la fel ca toti ereticii de pretutindeni cand cad in fghearele conducatorilor diavolesti care ii mana la rele cum manau dracii din Gadara porcii sa se arunce in mare.
        Si sa nu zici ca daca sunt inca vii au o sansa de mantuire caci desi aceasta asertiune este adevarata TEORETIC, practic istoria ne-a aratat ca desi TOTI oamenii au sansa de mantuire caci pentru acesta se nasc si vin in lume RARISSIMI se mantuiesc, iar in afara Bisericii NU ESTE mantuire. Rusii sunt o BIERICA , ortodocsi din pruncie si chiar daca se retecesc sunt FII nu straini ai lui Dumnezeu si ca orice fiu ratacitor , ca fiul din Evanghelie se pot intoarce oricand, asa cum au si facut-o dupa alungarea comunismului de la ei, pe cand strainii nu se fac usor casnici lui Dumnezeu.
        Americanii vor pieri cu pieire VESINICA, nici pomenirea nu va fi in veac de ei in Imparatia Lui Dumnezeu, nu inainte insa de a fi pedepsiti CUMPLI aici in veacul acesta SINGURUL ramas lor si de care s-au lipit cu indracire, caci dupa cuvantul Parintelui Ignatie din Harbin „ceea ce a inceput in Rusia(DICTATURA atunci comunista) se va termina in America(DICTATURA cu alta coloratura si sfarsind in dictatura finala alui anticrist)”.
        Oricine loveste in ortodocsi in Biserica loveste si in Trupul Lui Hristos, lovim PACATUL nu crestinii, cu atat mai putin neamurile ortodoxe asa la gramada cum faci tu frate cu rusii.
        Rusia e SINGURA putere care s-ar putea/efectiv se va putea opune anticristului(asta depinde pocainta lor ca neam) si dracii stiu si se cutremura si de aia cauta sa o doboare in toate felurile si pe toate caile inainte sa se poata ea organiza ca putere inchegata, si ceea ce e mai prevers cauta sa o fragilizeze si sa o lupte si prin alti ortodocsi bicisnici de tot felul, ca ratacitii din ucraina si altii.
        Daca Rusia se va putea organiza sau nu ca putere impotriva anticristului depinde de virtutea ei ca neam, de pacatele si trezvia poporului lor, insa sa NU uitam ca DOAR LOR li s-a promis Tar de la Dumnezeu daca se pocaiesc NU romanilor, acum sa nu zici ca Sfintii lor au fost filetisti ca ai grecilor, caci ar fi hula impotriva Duhului Sfant care a vorbit prin ei, sfintii nu spun de la ei, sau daca spun ceva de la ei zic ca Sf Paisie Aghioritul ” gandul meu imi spune” ca sa faca distinctie CLARA intre intelepciunea lor omeneasca si DESCOPERIREA de la Dumnezeu.
        Ma mahneste sa vad ortodcsii vorbitd impotriva altor ortodcsi si asta asa groso-modo la nivel de acuze de neam ( ca rusii au facut asa si asa, au luat si rapit treitoriul acela sau acela pe vremea nustiu cui,etc… deci sunt rai! concluzii ridicole la rationamente ridicole), mai ales impotriva rusilor e acum CAMPANIE dracesca , sa cautam sa nu se alaturam si noi prosteste sau in orice alt fel acestei campanii.
        Iti amintesc ca tu esti FRATE cu rusul prin legatura duhului dupa Botez, cu americanul si alti eretici esti STRAIN. De aceea sporesc dusmanii lui Hristos si nimicesc popoarele ortodoxe caci su-aufacut crestinii iubitori de eretici prin PLAGA ecumenismului si URATORI de frati si se justifica cu viclene justificari in loc sa rabde in Domnul nedreptatea FRATELUI ortodox si pentru rabdarea si virtutea lor sa se indrepteze cu Judecatile Lui Dumnezeu si FRATELE pacatos care l-a nedreptati in vreun fel DACA l-a nedreptatit si nu a fost doar parere Judeca crestinii lumeste de aia merge lumea spre pieirea ei care IATA ESTE DEJA usi.
        Hristos a inviat !

        Apreciază

      • AKRITAS said, on aprilie 20, 2015 at 2:30 am

        @el. foarte bine zis.
        daca nu constientizam ca raul, satanistii vin din occident, daca nu constientizam ca santem mintiti, manipulati crunt de occidentali, care, sant de fapt stapiniti de iudeomasoni de sute de ani, vom pieri atit ca natiune, dar mai ales ca suflete, lasandu-ne inselati, orbiti de ura impotriva rusilor, sa fim partasi la varsare de sange intre frati ! sa nu fie asta !

        Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 20, 2015 at 9:49 am

        Gata fratilor, o sa tac.

        Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 21, 2015 at 1:43 am

        Iudeii au mare ură şi invidie pe poporul grec din două motive.Mai întâi pentru că elinii sunt printre puţinele popoare şi civilizaţii care l-a un anumit interval istoric i-au luat în stăpânire pe evrei şi al doilea motiv: pentru că elinii sunt printre primii care le-au luat moştenirea care lor (iudeilor) li s-ar fi cuvenit înaintea tuturora să o răspândească dacă L-ar fi primit pe Iisus Hristos ca Mântuitor şi Mesia. Bineînţeles că ei nu îi urăsc doar pe greci ci pe toţi ortodocşi. Îi roade faptul că încă nu au reuşit să controleze şi să subjuge în totalitate celelalte popoare. Iar pentru a-şi realiza acest „ideal” malefic, vor fi în stare să şi-l pună împărat chiar şi pe Antihrist.

        Apreciază

    • John of Romania said, on aprilie 18, 2015 at 1:14 pm

      Romanii sunt in jur de 50-60-70% urmasi ai dacilor 20-25% urmasi ai slavilor, in jur de 10% au origini occidentale si alti vreo 10% au origini anatolice.
      Dar Romanii sunt urmasi culturali( prin Ortodoxie, limba, civilizatie) ai Romei( asa zisul Imperiu Bizantin care nu s-a numit niciodata Bizantin ci Romania).
      Cat despre limba dacilor, nu cred ca era latina. De ce sustin atunci cei de la Vatican ca limba latina este un dialect al limbii dace? Tocmai pentru a ne incuraja sa ne negam identitatea mentionata mai sus, de urmasi ai Romei Ortodoxe, mostenire la care ei au renuntat la 1054.
      Consider ca Romanii nu ar trebui sa-si nege nici identitatea Traca dar nici pe cea Romana( in sens cultural), ambele sunt necesare pentru a fi Romani adevarati.

      Apreciază

  4. aha said, on aprilie 17, 2015 at 9:57 pm

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Victor+Zota+Rata+de+refuz+la+donarea+de+organe+in+Romania+este+d
    suntem in top…ca de…drumul spre iad e pavat cu bune intentii.
    daca vorbesti cu oamenii ca transplantul e o crima te considera nebun si iti spune ca degeaba te duci la biserica!

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 17, 2015 at 11:37 pm

      Arhanghelul

      Cu fratele Daniel Vla aveam o discutie inteligenta. Daca vrei sa faci un efort sa ajungi la nivel, alatura-te. Daca nu vrei, atunci du-te te rog pe facebook.

      Apreciază

  5. Sluga netrebnica said, on aprilie 17, 2015 at 11:31 pm

    „Nu poți să-i păcălești pe ruși că Deveselu are numai o funcție defensivă, ca o poezie pe care o tot recităm”, a spus Baconschi într-o emisiune a postului B1 Tv.
    Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/teodor-baconschi–fost-ministru-de-externe–nu-poti-sa-i-pacalesti-pe-rusi-ca-deveselu-are-numai-o-functie-defensiva–375256

    Apreciază

  6. nikodim said, on aprilie 18, 2015 at 12:32 am

    Situatia este comparabila cu zgandarirea unui stup de albine. Te duci la stup si incepi sa zgandaresti acolo cu un bat si in acelasi timp zbieri in gura mare cat de rele si veninoase sunt albinele stupului ca te inteapa, cat de perfide sunt ele ca incearca sa-si apere habitatul de tine, o fiinta „pasnica”, „civilizata”si „bineintentionata democratic” care in mod tot „pasnic”, „civilizat” si „bineintentionat, democratic” le strici rosturile stupului lor. Ar fi fost firesc ca logica respectiva, simpla si clara sa prevaleze la nivelul oricarui om cat de cat sanatos mintal, sa se inteleaga ca acest gen de fapte, duce la urmari cel putin neplacute daca nu dezastruoase pentru toate partile, dar din pacate majoritatea nu invata nimic din istorie si nici din cele mai simple exemple din natura inconjuratoare date de Dumnezeu drept modele pentru viata de zi cu zi. Logica „comunitatii internationale civilizate” in acest exemplu ar fi ca „albinele descrise este niste porci agresivi de rusi”.

    Apreciază

  7. Iones said, on aprilie 18, 2015 at 12:43 am

    „Toleranta” gay in SUA: Biserici vandalizate de activistii gay in Carolina de Nord

    http://rightwingnews.com/democrats/north-carolina-churches-vandalized-by-gay-activists/

    Apreciază

  8. nikodim said, on aprilie 18, 2015 at 12:49 am

    Exemplu de „toleranta religioasa ecumenista”, „interculturalitate” si „umanism de inalta valoare civilizationala”:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Imigranti+crestini+inecati+de+musulmani+in+Mediterana+15+refugia

    Dar pe noi nu ne doare, ca avem adoptate „valori FUNDamentale” si avem chiar si basca la care sa nu ne doara, pardon… „scut”, nu basca. Si intradevar, s-ar putea sa nu ne doara…ci sa ne arda, direct!
    Dar ce mai conteaza?
    Cum ar spune versul saltaret-unduitor al genului muzical pe care foarte multi conationali de ai nostri il consuma ca pe painea zilnica:
    „Suntem tari si avem „scut” de valoare si dusmanii de necaz moare…oof oof maai maaii…”
    Doamne iarta-ne, astia suntem!

    Apreciat de 1 persoană

  9. artion said, on aprilie 18, 2015 at 1:58 am

    Ma gandesc cu mila la acei oameni din Deveselu, cum sunt manipulati de maharii din SUA . Se multumesc ca le renoveaza scolile, le baga apa, insa nu si pun problema ca intr o zi pot fi atacati.

    Poate daca ar fi fost ceva mobilizare ca in cazul gazelor de sist…

    Apreciază

  10. cristi said, on aprilie 18, 2015 at 7:09 am

    @saccsiv,

    Nu te supara, dar nu inteleg de ce il tot aperi pe Putin, de ce justifici ceea ce nu e de justificat? Inteleg, NATO e de rau, americanii sunt cum sunt, starneasc conflicte sa domine lumea, si sa aibe cat mai multe resurse pt. ei, asa e, dar ce legatura are Rusia pravoslavnica cu ambitiile de cucerire ale unui dictator rus? De ce substitui pe Putin, poporului rus (dand acel link cu oameni obisnuiti)?! Adica, ce are una cu alta? La noi Basescu cand conducea, persoana lui era una si aceeasi cu poporul roman?

    Putin conduce cu mana de fier pe rusi, tara e data pe mana oligarhilor rusi. Politica lui este una de continua inarmare, de ani buni face asta, mi-amintesc ca spunea un specialist militar de la noi (acum vreo 10 ani), care tragea un semnal de alarma, ca in vreme ce la noi se concediaza militari, rusii se inarmeaza de zor si pompeaza bani grei in echipamente militare (chiar in conditiile de criza economica), marindu-si alarmant de mult numarul efectivelor militare, intentia conducerii Rusiei (in speta, Putin, ca el e la putere din ’99 incoace), fiind una vadita pro-razboi, si recucerire de noi (/vechi) teritorii. Sa ne amintim ce au facut in Georgia, cum au intrat cu tancurile peste ei, acum cativa ani, din senin, muscand din teritoriul ei. Atunci a fost doar o incercare, o aratare a muschilor, dar planurile lor sunt mult mai marete, ca nu degeaba se inarmeaza de zor.

    Fostului consilier economic al lui Putin, Andrej Illiaronov, a declarat ca acesta doreste restabilirea granitelor Imperiului Tarist, cum ar fi revendicarea unor parti din Finlanda, din Ucraina, Georgia, Belarus sau Tarile Baltice, si ca Putin a declarat nu o data ca bolsevicii au gresit cand au acordat Finlandei independenta in 1917.

    Rusii il cunosc mai bine pe Putin decat o facem noi, si unii care au avut curaj si posibilitati au declarat ca acesta are ambitii de cuceritor si mania puterii, iar poporul rus e manipulat prin presa obedienta puterii. Unul din ei, cunoscutul sahist Garry Kasparov a declarat chiar zilele astea ca Putin este cel mai periculos om din lume si ca in disperarea lui de a se mentine la putere, nu va ezita sa santajzeze lumea cu un armaghedon nuclear.
    http://www.realitatea.net/putin-are-degetul-pe-butonul-nuclear-declara-ia-care-arunca-lumea-in-aer_1674294.html

    A mai fost o stire zilele trecute cu un proiect pt. o flota de supersonice rusesti, capabile sa transporte sute de tancuri si militari oriunde in lume in cateva ore. Asta ce mai reprezinta, daca nu ambitiiimperialiste, de cucerire?
    http://www.realitatea.net/rusia-se-pregate-te-pentru-un-razboi-global-in-7-ore-distrugem-orice-loc-pe-planeta_1656799.html

    Si mai e ceva. Fostul patriarh Alexei al II-lea, cazand in acelasi serghianism ca predecesorul sau, sustinand conducerea rusa (prin supunerea Bisericii intereselor puterii de stat) si colaborand cu serviciile secrete, fapt pt. care „nu are a se pocai”, uitand ca interesele Bisericii sunt diferite de cele lumesti (l-a decorat si pe Igor Smirnov, liderul transnistrean, cu cele mai inalte distinctii ale Bisericii), a avut o vedenie, in urma caruia a ramas ingrozit. Conform apropiatilor sai, Sf. Cuvios Teodosie de la Perceska, i s-a aratat acestuia, zicandu-i:

    „Ai cazut de la Dumnezeu – tu si multi din fratii tai, si ati facut metanie diavolului. Iar conducatorii Rusiei nu sunt conducatori adevarati, ci o adunatura de inselatori, iar Biserica s-a vandut cu totul acestor ticalosi. Si pe toti va asteapta chinurile gheenei, plangerea, scrasnirea dintilor si o suferinta fara de sfarsit, daca nu va veti veni in simtiri. Mila lui Dumnezeu este fara margini, dar cararea mantuirii prin rascumpararea de greselile tale nenumarate este prea lunga pentru tine… se apropie ceasul cand se va cere socoteala tie”.

    Inainte sa moara, in 2008, cei care au acordat patriarhului primul ajutor, l-au auzit soptind: „nu, nu, nu se poate… „. Nu s-a anuntat atunci cauza mortii sale, moartea sa a fost una brusca. Am postat vedenia pe care a avut-o, pt. a intelege cam cum este vazuta Sus aceasta conducere a Rusiei. Si nu, nu este normal, cu toate dispozitivele anti-racheta din lume, sa ameninti tari cu bombardamente nucleare (!), inclusiv o tara ortodoxa precum Romania. Numai cineva condus de diavol poate permite asa ceva.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on aprilie 18, 2015 at 12:30 pm

      cristi

      – Nu l-am aparat pe Putin. Am multe articole in care-l critic.

      – Cand NATO se indreapta doar spre ei si sunt inconjurati de revolutii portocalii fabricate de Soros, tu doreai sa nu se inarmeze?

      – Revolutionarul portocaliu a zgandarit Rusia

      – Pe Gari Kasparov il cheama Weinstein si e evreu

      etc.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 18, 2015 at 12:59 pm

        Evreii care conduc lumea au ramas si in spatele Rusiei si in spatele Americii iar pe ei ii intereseaza guvernul mondial, antihristul si razboiul mondial. Si Rusia sta foarte bine la capitolul biometrice asa ca se vede clar si acolo cine este in spate.

        Apreciat de 3 persoane

      • cristi said, on aprilie 18, 2015 at 4:28 pm

        Inteleg.
        Intr-adevar, americanii au o foarte mare parte din vina pt. tensionarea situatiei si declansarea unui nou razboi rece, au ei interesele lor. Legat de scutul anti-racheta (ca Baconschi zice ca nu e doar de aparare), in cazul in care nu ar fi niste secrete militare care sa fie divulgate, poate americanii ar fi trebuit sa colaboreze cu rusii, sa fi permis accesul unora dintre acestia pt. a se lamuri ca e vorba doar de echipamente cu rol defensiv (daca intr-adevar este asa si daca prin asta nu se divulga cine stie ce secrete militare). Daca tot se va ajunge la razboi, macar de ar fi unul clasic, fara implicarea de arme nucleare, ca ca sa moara atatia oameni nevinovati, dar e profetit ca nu se va intampla asa, ci ca urmeaza un al treilea razboi mondial, devastator, cu multe pierderi de vieti omenesti.

        Am aceasta ingrijorare, ca se va intampla ceva rau cu noi (pt ca alor nostri conducatori putin le pasa, fac declaratii belicoase stiindu-se protejati, avand acces la buncare, se joaca cu vietile atator romani care i-au ales sa ii conduca cu intelepciune, nu spre pieire, ci pt. o viata mai buna). Am citit niste profetii legat de tara noastra, ca vom avea o tara prea distrusa ca sa mai putem participa la razboi (probabil in urma unor bombardamente, ma indoiesc ca economice). Alti parinti spun ca Dumnezeu ne iubeste intr-atat incat vrea sa ne mantuiasca primii pe noi (adica ca vom fi primii sacrificati si ca durerile vor incepe cu noi). E prea mare orgoliul celor care au puterea in mainile lor, ii vad prea orbiti de putere, de prea multe ori in istorie, a fost sacrificat poporul de rand pt. ambitiile unor conducatori. Oricum, avertismentele rusilor ar trebui luate in serios, si cred ca in caz de razboi bucurestenii ar cam trebui sa isi faca bagajele… Ce le-or fi venit alor nostri sa aduca in capitala tarii, cu atatia locuitori, comandamente NATO?! Mare iresponsabilitate.

        Apreciază

      • a said, on aprilie 20, 2015 at 10:31 am

        De ce atata truda sa-i separam pe americani de rusi? De ce atata argumentatie inutila? Prin ”fratii” nostri rusi ne-a venit comunismul si martirizarea neamului nostru din ultimul secol, este clar ca sunt doua fete ale aceleiasi monede. Daca ne stapanesc americanii (nato), raul vine sub masca tolerantei si merge inspre distrugerea noastra cu trup si suflet. Daca, prin absurd, ne stapanesc rusii, acelasi proces se va intampla, dar simultan pentru toata biserica ortodoxa, inclusiv cea rusa, probabil si greaca. Ii stim deja de ce sunt in stare, nu? Nu e clar ca sunt doua rele, la fel de rele, carora trebuie sa le supravietuim? Numai bunul Dumnezeu stie cum.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 20, 2015 at 1:27 pm

        a

        Hai sa dezvoltam. Ce stii tu de istoria comunismului?

        Apreciază

    • nikodim said, on aprilie 18, 2015 at 4:32 pm

      cristi,
      Ai dreptate: „Si nu, nu este normal, cu toate dispozitivele anti-racheta din lume, sa ameninti tari cu bombardamente nucleare (!), inclusiv o tara ortodoxa precum Romania”.
      Nu este normal intradevar! DAR reciproca este normala?
      Dupa cum a remarcat un cititor putin mai inainte:
      „Nu poți să-i păcălești pe ruși că Deveselu are numai o funcție defensivă, ca o poezie pe care o tot recităm”, a spus Baconschi într-o emisiune a postului B1 Tv.
      Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/teodor-baconschi–fost-ministru-de-externe–nu-poti-sa-i-pacalesti-pe-rusi-ca-deveselu-are-numai-o-functie-defensiva–375256
      Cei familiarizati cu dezvoltarea tehnologiilor in domeniul rachetelor, ar trebui sa stie foarte bine ca tendinta in domeniu este de a se dezvolta vectori multifunctionali care au fost deja testati in Statele Unite. Adica aceeasi racheta, sa zicem Standard SM-3, lansata din acelasi tip de container, se poate folosi si in regim sol-aer, ca antiracheta (ca cele declarate pentru „scut”), dar si in regim sol-sol cu incarcatura nucleara miniaturizata de mare precizie pentru distrugerea unor tinte terestre, bineinteles in cazul acesta functionand ca o racheta cu raza medie de actiune ceea ce ar incalca tratatul existent de producere si amplasare a rachetelor cu raza cuprinsa intre 500 km si 5000 km. Si antagonisme mai sunt multe si multe din ele dincolo de capacitatea noastra de informare pentru ca nu exista nici un interes ca sa stim si sa discernem mai mult decat suntem „intoxicati” pentru a fi niste „patrioti adevarati” tocmai buni spre a ne jertfi pentru „valorile fundamentale ale miliardului de aur”, din care nu vom face parte niciodata atata timp cat nu ne depersonalizam si nu ranuntam la Duhul Ortodox, Duh care este cel mai mare inamic al acestui „miliard de aur”. A spus-o si formatorul politicii americane Zbigniew Brezinski, a spus-o si primul ministru suedez Carl Bild, ca sa auzim bine, dar noi nu si nu… repetam rolul pagubos de la momentul Stalingrad-42. De parca discernamantul ne face rau.

      Apreciază

  11. o oarecare said, on aprilie 18, 2015 at 8:22 am

    Sa avem grija de mantuirea noastra si sa ne incredintam voii lui Dumnezeu. Sfantul Lavrrentie de Cernigov spunea ca se intampla ca unii sa mai si moara inainte de aparitia lui Antihrist, in specila dintre cei slabi, care n-ar putea rezista ispitelor din acea vreme. Astfel, moartea poate fi o binecuvantare daca suntem incredintati ca orice se va intampla cu noi, Dumnezeu ne poarta de grija.

    Apreciază

  12. cosminmatiu said, on aprilie 18, 2015 at 9:12 am

    Cei din Deveselu si imprejurimi sa fie spovediti si impartasiti si pregatiti de intalnirea cu Dumnezeu tot timpul pentru ca nu se stie nici ziua nici ceasul cand instantaneu vor fi evaporati de o racheta nucleara.

    Apreciat de 2 persoane

    • nikodim said, on aprilie 18, 2015 at 3:53 pm

      cosminmatiu,
      Zici bine. Ar trebui…Si nu numai cei din Deveselu si imprejurimici ci toata Tara ar trebui. Dar daca ar fi asa…multe din cele rele ce sunt si ne macina acum, n-ar mai fi. Ar disparea ca fumul in vant si s-ar topi ca ceara in fata focului. Este foarte indoielnica combinarea impartasirii simultane cu „valori ca afara” pe care din pacate poporul Tarii in mare majoritate le-a ales, impreuna cu Impartasirea cu Trupul Sfant. Dupa cum predica si contemporanul nostru Episcopul bucovinean Longhin, nu au partasie aceste doua impartasiri si inainte de a fi orice altceva omul trebuie sa fie Crestin. Daca este Crestin, atunci poate sa fie si patriot adevarat si om adevarat si nu un smintit inselat care sa creada doar ca este patriot si buricul pamantului dar care sa inteleasca ura si parjolul in jurul sau. Degeaba facem politica si analize in duhul (i)realitatea-tv, pentru ca defapt „cernerea graului de neghina” va fi. Iar fiecare a avut si inca are posibilitatea sa aleaga ce este, grau sau neghina.

      Apreciat de 1 persoană

  13. agerstress said, on aprilie 18, 2015 at 3:44 pm

    Nu vreau sa aduc in discutie aici alte razboaie pe care le-au dat rusii de-a lungul timpului desi nu m-ar mira sa constat ca majoritatea au fost defensive.

    In razboiul acesta care se pregateste si se pregateste nu de ieri de azi ci inca din timpul asazisului „razboi rece”, Rusia nu face altceva decat sa se apere si eventual sa apere ortodoxia cand are ocazia (cum a facut in cazul Iugoslaviei si cum va face probabil, dupa unele profetii neconfirmate inca, in favoarea Greciei).
    Deocamdata e singurul stat care s-a opus pe fata instaurarii N.W.O. jidano-americane. Nu spune nimeni ca Putin este un sfant sau ca nu face si greseli dar se pare ca este cel mai potrivit conducator pentru Rusia in acest moment de cumpana. Cu unul ca Gorbaciov, in vremurile de azi, ma tem ca Rusia nici n-ar mai fi fost pe harta iar omenirea ar fi defilat deja cu semnul fiarei pe frunte sau pe mana dreapta.

    Apoi, atata timp cat exista un echilibru de forte pe planeta, exista si conditiile unei paci relative, care, chiar si asa relativa si „rece” tot e mai buna decat o dictatura satanica absoluta la nivel planetar.
    IN ACESTI TERMENI SE PUNE MIZA!

    Cat despre situatiile de razboi insa…
    Cine vorbeste azi despre infratire intre popoare si despre stergerea identitatii nationale ca solutie a unei convietuiri idilice „bate campii” rau de tot. In conditiile cresterii demografice disproportionate la nivel de natiuni in raport cu resursele de care dispun acele natiuni, un razboi pentru resurse este aproape iminent.
    Cine credeti ca vor fi tintele? Popoarele cu evolutie demografica negativa si cu mostenire de resurse vitale (cum ar fi in ultima instanta chiar si terenurile agricole fertile).
    Exista deja mai multe focare potentiale de razboi:
    -febra NWO a iudeo-americanilor
    -jihadul arab
    -foamea chinezeasca
    si unele cu caracter mai mult local dar cu posibilitati de extindere, cum ar fi de pilda conflictul latent dintre Grecia si Turcia.

    Apreciază

  14. Radu said, on aprilie 18, 2015 at 4:04 pm

    Hristos a inviat !
    Sper ca ati petrecut Sfintele Pasti cu sanatate,bucurii si fapte bune!
    Nu am mai comentat de ceva vreme.

    Nu cred ca Federatia Rusa ne va ataca ei stiu ce presupune acest lucru.
    Ei joaca prudent doar ca nu vor ca adversarii lor sa stie acest lucru dar adevarul este ca sunt cam inconjurati si este normal sa se simta amenintati.

    Cred ca vor ajunge la un compromis pana la urma Ucraina va fi impartita in doua probabil o parte va fi membra EU o parte ramane independenta si neutra.Daca nu asa probabil va ramane un stat neutru federal cu regiuni autonome in est fara sa faca parte din EU si NATO.
    Republica Moldova va ramane in afara EU si NATO.

    Scuturile anti racheta de la noi pot fi sabotate sau sa le produca avarii, spionii lor pot cu usurinta face acest lucru sunt bine pregatiti nu e nevoie sa ne invadeze sau alte prostii de genul asta.

    Ponta si cu Iohannis nu se refugiaza in buncar ca nu cred ca au aici unde dar pot cu usurinta sa o tuleasca la Bruxelles sau Washington cu avionul lor personal impreuna cu oamenii lor.

    Nu stiu daca ati observat dar ieri vineri au fost cred peste 25-27 de grade la soare si azi sambata sunt maxim 14-15 grade cam mare diferenta de la o zi la alta ca sa nu te puna pe ganduri.
    Cred ca astia iar au inceput vreun razboi meteo de care nu avem habar.

    Primavara asta este una destul de capricioasa si iesita din comun oricum cei cu probleme cu inima si tensiunea au avut zile grele primavara asta.

    Apreciază

  15. john said, on aprilie 18, 2015 at 4:28 pm

    Militari SUA au ajuns in Ucraina. Reactie DURA si AMENINTARI ale Moscovei.Mi se pare normal sa ai o atitudine agresiva cand vezi ca esti inconjurat si inghesuit de catre democratii lu peste prajit
    Kremlinul a declarat vineri ca sosirea a 300 de militari in Ucraina pentru a instrui Garda Nationala ucraineana ar putea destabiliza situatia in estul tarii, unde separatistii prorusi lupta impotriva fortelor guvernamentale ucrainene, informeaza Reuters.
    http://www.aktual24.ro/militari-sua-au-ajuns-in-ucraina-reactie-dura-si-amenintari-ale-moscovei/

    Reactia Moscovei nu a intarziat si, Rusia desfăşoară exerciţii tactice cu rachete în Crimeea (poate ii scapa una si lu Ponta in cap sa-i vina mintea la loc,lui si altora ca el)
    http://www.economica.net/rusia-desfasoara-exercitii-tactice-cu-rachete-in-crimeea-presa_99708.html

    SUA se pregătește să ocupe România pe termen lung. Declarațiile unui general american staționat la Cluj
    http://www.napocanews.ro/2015/04/sua-se-pregateste-sa-ocupe-romania-pe-termen-lung-declaratiile-unui-general-american-stationat-la-cluj.html

    Un articol care merita citit:
    https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/04/17/americanii-se-instaleaza-cu-trupe-si-echipamente-militare-in-inima-transilvaniei-in-vedera-unor-actiuni-militare-iminente-si-pe-noi-ne-manipuleaza-ca-sunt-doar-simple-exercitii-intre-partenerii-nato/

    După 75 de ani, Vaticanul vrea să recupereze… Băile Felix
    Secţia Civilă a Curţii Supreme ar putea avea pe rol cel mai vechi dosar din România. Ordinul călugaresc Premonstratens este la un pas să redeschidă un litigiu cu statul român care datează din 1937. Ordinul ce aparţine Vaticanului susţine că în 1936 a fost deposedat de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix
    http://www.napocanews.ro/2013/07/dupa-75-de-ani-vaticanul-vrea-sa-recupereze-baile-felix.html

    Apreciază

  16. sherlock_holmes said, on aprilie 18, 2015 at 6:52 pm

    De acord cu agerstress.Asa se pune problema corect,dupa parerea mea.Astazi,in lume,SUA si cu aliatii lor,incearca sa impuna o noua ordine mondiala,din care sa dispara Iisus Hristos Dumnezeu si valorile crestine ( sau macar sa devina Superstar,prietenul si iubitorul gaylor ) sa dispara familia cu mame tati si bunici si sa impuna din ce in ce mai accelerat nonvalorile demonice.Razboiul,terorismul,homosexualitatea,avortul,eutanasia mai intii iar apoi crima,tortura,violul,pedofilia,incestul,turnatoria….

    In schimbul acestora,le ofera oamenilor trufia si bunastarea vietii.Piine,circ ( mincare ieftina chiar daca nu prea sanatoasa,sport si spectacole de tot felul,muzica,fete frumoase,libertate de miscare,joburi,….imaginea unei societati care functioneaza eficient pe plan material,progresista )

    Acestea sint cirligul si momeala cu care vor sa-i faca pe oameni sa renunte la tara, istoria si traditiile ei mai intii,mai apoi la valorile omenesti iar apoi crestine,iar la sfirsit sa renunte si la Hristos.

    Nu se poate ca noi,mai ales crestinii sa punem pe acelasi plan pierderea mintuirii,a lui Hristos si a omeniei in general,cu trecutul in care am suferit din cauza rusilor.Nu se poate ca atunci cind casa iti ia foc si urmeza sa pierzi tot,ba si copiii care iti dorm in dormitor sau si sotia, daca nu arunci apa peste el,tu sa te gindesti la amicul din copilarie care ti-a tras un sut in fund dintr-o gilceava.

    Astazi SUA et Co. ii pregatesc cararea lui Antihrist,distrug omenirea si la propriu si la figurat iar unii ii tot zic de rusii de la pasopt. Uite ca rusii si conducatorii lor sint singurii prin care Dumnezeu ar mai putea salva omenirea astazi,din pacate nimeni nu prea mai vrea aceasta.Robia lui McDonald,Facebook,Google,excursiile libere si admirarea naturii si a civilizatiei umane dupa atitia ani in care am stat inchisi,telenovelele,sportul,pornografia si spectacolele de kitsch au devenit lanturile mult dorite si inchisoarea din care multi nu vor sa mai iasa.

    Apreciază

    • Spaceman said, on aprilie 19, 2015 at 10:42 am

      Zici ca SUA et Co. …pregătesc cărarea lui Antihrist…iar Putin declară că Rusia și SUA au „o agenda comună”:
      http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/putin-zice-ca-vrea-sa-colaboreze-cu-sua-avem-interese-comune-1358924
      Așadar și-au cam terminat treaba „agenturili străinii rusăști” pe aici, propaganda rusească cu frăția ortodoxă, în interesul strategic al Rusiei, nu-și mai are rostul. V-ați gândit că supercomputerele și serverele alea (data-center-people), în care suntem invitați cu sila să facem parte cu toții, prin dosare electronice, cipuri și tehnologii, în numele progresului, combaterea…bla…bla…ar putea deveni ținte strategice? Dacă le-ar lua rușii în vizor, sa le distrugă, planurile globaliștilor sataniști ar fi întârziate cu zeci de ani, că le stă în putere s-o facă, i-aș iubi din toată inima. Dar n-o vor face, au ce au cu nu știu ce scuturi, tehnologie americănească expirată, și ne atacă cu arme neconvenționale, cum ar fi arma ideologică, meteorologică, etc. să ne arate nouă că nu e bine să te pui rău cu rușii, serverele alea nu vor suferi nicio zgârietură, fiindcă au „o agendă comună”…nu !? Așa că au mutat teatrul de război tot în Orientul Mijlociu, a se vedea Yemen. Acum care crezi că e mai bun, cipul rusesc sau ăla americănesc, de la Texas Instruments sau de la Freescale Semiconductor ?
      http://postimg.org/image/j98oh8641/
      http://postimg.org/image/za5gc3oxn/
      http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17713

      Apreciat de 1 persoană

      • sherlock_holmes said, on aprilie 19, 2015 at 6:36 pm

        @ Spaceman

        Omule,se pare ca esti cam in aer si dupa nume si dupa conceptii.Ti-a raspuns bine cititorul el.Mai citesti si ziare din UE,din prestitutia mainstream,o sa gasesti acolo adevarul sau in cel mai fericit caz o sa depistezi acolo adevarul cind o sa aselenizeze Spaceman pe luna!

        Agenda comuna,acesta este un limbaj diplomatic,sa zicem impaciuitorist,bla,bla,bla…cum zici tu.Democratizarea economiei mondiale ( oricum nu se va face )…poate prin acest limbaj sa-i mai separe pe europeni de SUA si de dictatul lor politic,economic si militar sau macar sa-i mai divida cumva,sa-i mai atraga pe unii si de partea unei purtari mai normale.

        ” Acum care crezi că e mai bun, cipul rusesc sau ăla americănesc, de la Texas Instruments sau de la Freescale Semiconductor ? ”

        Te intreb si eu aici.Care cutit este mai bun ? Cel care este infipt de un criminal in spatele unui om sau cel cu care bucatarul taie piinea ?

        Apreciază

      • Spaceman said, on aprilie 20, 2015 at 4:56 pm

        @sherlock_holmes
        Care cuțit este mai bun să-mi taie gâtul, sau ce !? Am nu știu ce nume, concepții aeriene, nu-i așa !? наза́д mă !

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on aprilie 19, 2015 at 3:06 pm

      Spaceman,

      cine cauta sa IMPUNA cu forta sau cu mare viclesug rusilor azi cipul sunt ACEEASI care le impun si americanilor cipul si politica antiruseasca si tuturor neamurilor inrolarea in gloata proasta alui anticrist.
      Oare DE CE aceeasi stapani sunt interesati DINTOTDEAUNA( ex: prin secularizarea „progresista” a lui Petru cel Mare scolit si crescut la euronpenii, princomunism, globalism,etc) de distrugerea Rusiei?
      Cum „talcuiesti” tu asta ? UNDE se mai gaseste azi lumina Adevarului si harul Duhului Sfant , in CARE oameni, la americanii eretici, atei,pagani si santanisti sau alte neamuri nebotezate ori la rusii boteazti ortodocsi in masura in care si-au pastrat legatura cu Hristos?
      Cat de destepti si luminati sunteti voi care cautati sa judecati popare intregi si menirile lor dupa 2 parametrii amarati care incap in mintea voastra ingusta?
      Si daca sporesc anticristii azi NU e din meritul si straduinta ereticilor ci din cazua pacelor ortodocsilor, unii ca americanii nu au nici un cuvant de spus in Planul si destinul omeniirii, ei sunt doar instrumente oarbe, nascuti morti si aruncacti dupa ce au slujit diavolului in focul cel vesnic.
      Daca lumea va mai dainui si cate sufletle se vor scapa de la iad sau de inselarea lui anticrist depinde de rugaciunea si metanoia ORTODOCSILOR de pretutindeni, si daca imparatia lui anticrist va avansa rapid sau va mai fi tinuta in loc depinde DOAR de puterea Rusiei ORTODOXE, DOAR ei intre toate namurile ortodocxe de azi i s-a zis prin sfinti :” daca Rusia NU se va trezi lumea se termina”( citat inexact din memorie , se refera la pocainta Rusiei care va aduce un Tar CAPABIL sa se opuna o vreme planurilor aducerii lui anticrist si lui anticrist insusi , sa sustina pe ortodocsi. Insa nu s-a zis SIGUR ca Rusia se va pocai si va primi tar ci DACA se va pocai va primi de la Dumnezeu tar spre slava ei si folosul lumii intregi.Ar TREBUI Sa te rogi zilnic sa sporeasca Ortodoxia Rusiei si puetrea ei ca sa se mantuiasca cat mai multi poate si tu; daca nu RAPID vine anticristul si gloata oarba nu va mai avea timp sa se trezeasca sa se dezmeticeasca de partea cvui vrea sa fie ci va fi luata de valul pectetluirii si se va trezi din NETREZVIE de aprtea lui anticrist ireversibil.

      Fratilor RUSIA are destin eshatologic pentru intreaga lume; sunt Judecati dumnezeiesti pentru fiecare neam, unele neamuri au rol mai mare altele mic, altele DDELOC ( ca ereticii si paganii) si daca suntem din neamul Lui Hristos sa NU luptam impotriva Trupului Lui Hristos , a Bisericii.
      Tu te bucuri sa cada Rusia? Te bucuri sa cada Ortodoxia atunci.
      PS: NU sunt rus.

      Apreciază

      • el said, on aprilie 19, 2015 at 5:39 pm

        Spaceman,

        errata/

        cand am zis :”Si daca sporesc anticristii azi NU e din meritul si straduinta ereticilor ci din cazua pacelor ortodocsilor,”___a se integele din cauza PACATLEOR ortodocsilor.

        imi cer tuturor iertare retrospectiv si in viitor pentru MULTELE greseli de ortografie din mesajele mele, sunt din cauza grabei si lipsei de timp ( sunt si eu un sclav al lumii acesteia prin munca mea, nadajduiesc ca NU prin lipsa de legatura cu Hristos), limba romana o IUBESC si ma straduiesc sa vorbesc/scriu romaneste cat pot eu mai bine din RESPECT pentru Biserica in care am fost botezat. Va rog sa-mi fti ingaduitori din acest punct de vedere.
        Hristos a inviat FRATILOR !

        Apreciază

  17. sherlock_holmes said, on aprilie 18, 2015 at 6:59 pm

    Si apropo de titlu: Lui Ponta nu-i e frica de Rusia. El va fi in buncar

    O completare. Va fi in buncar si se va ….pe el de frica.Nici macar de o moarte rapida nu va avea parte,ci de una chinuita si mai indelungata,precum Irod cindva.

    Aceasta daca va fi sa se intimple ce are sa se intimple. Poate totusi se va pocai,chiar si in ascuns,sa-i dorim totusi numai de bine,daca si el isi doreste aceasta.

    Apreciază

  18. sherlock_holmes said, on aprilie 18, 2015 at 7:46 pm

    Profesorul Chomsky spune ca oricine a citit cartile lui Orwell ar trebui sa fie familiar cu manevrele SUA:

    http://rt.com/usa/250717-chomsky-media-ukraine-cuba/

    Citeva spicuiri:

    ” “The most interesting one is the charge that Iran is destabilizing the Middle East because it’s supporting militias which have killed American soldiers in Iraq,” Chomsky told RT’s Alexey Yaroshevsky.

    “That’s kind of as if, in 1943, the Nazi press had criticized England because it was destabilizing Europe for supporting partisans who were killing German soldiers. In other words, the assumption is, when the United States invades, it kills a couple hundred thousand people, destroys the country, elicits sectarian conflicts that are now tearing Iraq and the region apart, that’s stabilization. If someone resists that tact, that’s destabilization.”

    ……
    SUA spun ca Iranul destabilizeaza Orientul Mijlociu pentru ca suporta militii care au ucis soldati americani in Irak.

    Aceasta ar fi ca si cum in 1943,presa nazista ar critica Anglia pentru destabilizarea Europei prin suportarea partizanilor care omoara soldati germani.Cu alte cuvinte,cind SUA invadeaza,ucid citeva sute de mii de oameni,distrug tara respectiva,aprind conflicte sectare care azi dezmembreaza Irakul…ei,aceasta este stabilizare.Daca insa cineva rezista la asa ceva,aceasta se numeste destabilizare pentru SUA.

    ….

    Mai tineti minte cind a fost ucis dizidentul rus Navalny,cum mai vuia preasa din UE si americana ?

    Astazi,in Ucraina sint omoriti jurnalisti,parlamentari si politicieni apropiati de fostul presdeinte Yanukovyck ( 11 pina acum si nu stiu daca acesta apare prin presa din UE,voi cititi asa ceva in Romania ? )

    http://sputniknews.com/columnists/20150417/1021016897.html

    Si pentru amicii mei de pe alt site crestin care afirma ca media ruseasca nu prea are cautare ( cel putin in Romania,ca sa-i mai scuz ) o mica informare,chiar de la evrei:

    http://en.wikipedia.org/wiki/RT_%28TV_network%29

    Pot sa mearga direct la subcapitolul Ratings:

    „In 2013, RT became the first television news channel to reach 1 billion views on YouTube.[10] In 2014 its English YouTube channel was reported have 1.4 million subscribers.[124]”

    In 2013 RT a devenit primul canal de tv cu 1 miliard de views pe youtube iar in 2014 numai canalul tv pentru Anglia avea 1.4 milioane de abonati.

    Apreciază

  19. STOP RFID said, on aprilie 18, 2015 at 8:03 pm

    ZAPACITUL nu a mai postat nimic de o luna. Poate ca nu a mai primit finantare de la stapan?

    http://capitalismpepaine.com/author/mihaigiurgea/

    Apreciază

  20. sherlock_holmes said, on aprilie 18, 2015 at 8:20 pm

    Erata:Boris Nemtov,nu Navalny…

    Apreciază

  21. Paul Mogosanu said, on aprilie 19, 2015 at 7:16 pm

    Nu inteleg nemultumirea generalului rus.La Deveselu se instaleza un scut anti-racheta cu scop defensiv,nu o rampa de lansare a rachetelor ofensive.Probabil ca aceasta afirmatie a facut-o la mahmureala.Ii amintesc generalului ca Rusia si SUA,i-au ametit pe ucrainieni sa-si desfiinteze arsenalul nuclear,predandu-l vecinilor si prietenilor rusi,iar acum nu au cum sa-i mai tina in sah pe vecini.Politica Rusiei de la tari,pana la presedintele Putin,a fost si este o politica de rapt si nerusinare,ca sa nu ma exprim mai dur.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.