SACCSIV – blog ortodox

Video si foto: SUBOAMENII din RUSIA …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 20, 2015

Vizionati va rog si fotografiile de la Business Insider:

A photographer set out to meet 100 Russians at every age, and the results are incredible

De unde am ales doua:

image

Despre care citim ca este profesoara.

image (1)

Despre care citim ca are 100 de ani si a fost muncitoare.

Fotografiile au fost facute de Keen Heick-Abildhauge ca raspuns la intrebarile unui prieten: Cum e in Rusia? Alearga ursi salbatici pe strazi? E toata lumea beata?

Asadar a fotografiat oamenii asa cum ii vedea zilnic. Si a ales cate o fotografie pentru fiecare varsta, de la 1 la 100 de ani, adaugand ca rusii sunt modesti, naturali si extrem de generosi.

Fotograful spera astfel ca imaginile ne vor ajuta sa intelegem ca acest popor e ca multe alte popoare: “viseaza, iubeste, supravietuieste”.

Desigur, acest individ a fost platit gras de Vladimir Putin prin sectia financiara a KGB. Realitatea este fundamental alta.

Precum cea prezentata de acest preot iluminat:

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul”

Sau de tinerii frumosi si liberi ce socializeaza inteligent pe facebook.

 

Tagged with: ,

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vasiv21 said, on martie 20, 2015 at 4:17 pm

  Deci, nu cred ca ai ce zice de Necula fiindca nu il cunosti, iar eu unu iti spun ca e un preot foarte bun.

  Apreciază

  • ioannis said, on martie 20, 2015 at 5:22 pm

   Dacă zici dumneata, te credem pe cuvânt!
   În altă ordine de idei, mâine – Sâmbătă 21.MAR.2015, va fi organizat marşul împotriva prunc-UCIDERILOR! Printaţi şi participaţi cu acest banner în număr cât mai mare!
   Sau, dacă nu puteţi participa, măcar distribuiţi-l!

   Apreciază

   • vasile said, on martie 20, 2015 at 7:47 pm

    ni se stinge poporul din cauza avorturilor si trebuie sa le oprim, deoarece daca nu o vom face noi o va face HRISTOS dar va fi jale si doar noi suntem vinovati pt acest genocid al pruncilor

    Apreciază

   • viorelmihai said, on martie 21, 2015 at 8:23 am

    Da-ni-l Noua!

    Apreciază

  • Exacustodian said, on martie 20, 2015 at 8:17 pm

   Un preot bun distinge dintre bunele şi relele unui popor şi NU CALCĂ ÎNVĂŢĂTURA SFINŢILOR PĂRINŢI, ori el a aruncat cu noroi şi a trecut la alte subiecte, iar asta se numeşte INSTIGARE LA URĂ!
   Aşa că lasă-ne cu preotu’ tău bun. După faptele lor îi vom cunoaşte!

   Apreciază

 2. sin said, on martie 20, 2015 at 4:19 pm

  Uh, sunt oameni, nu-mi vine să cred! La tv ziceau că-s reptile!

  Apreciază

 3. aha said, on martie 20, 2015 at 4:35 pm

  minunat videoclipul. mi-a facut ziua mai frumoasa! frumosi i-a mai facut Dumnezeu pe oameni!

  Apreciază

  • Paul Mogosanu said, on decembrie 21, 2015 at 4:19 pm

   Ai perfecta dreptate! Videoclipul este o incantare:frumusete pura,fara tatuaje si trucaje cosmetice.Sa le dea Dumnezeu un viitor demn si frumos,potrivit cu infatisarea si purtarea lor!

   Apreciază

 4. lucian said, on martie 20, 2015 at 4:49 pm

  E greu sa vb despre un popor doar vazand anumiti oameni si reactiile lor . Am vazut foarte multe locuri din Rusia , si e drept cuvantul ca rusii sunt oamenii extremelor , la ei si doar la ei ai sa poti vedea zavoratii sub pamant ca la Lavra din Kiev si la rusi ai sa poti vedea betie si dezmati , demonizati pana la extrem . Rusul are o nebunie a lui , vorba parintelui Iustin ” Sa te fereasca Dumnezeu de credinta rusului…”

  Apreciază

  • sin said, on martie 20, 2015 at 5:08 pm

   Nordicii le sunt superiori la etilice. Femeile britanice, așijderea; iar la urîțenie, stau bine tare. Ăștia n-au decît o extremă.

   Apreciază

 5. Alex said, on martie 20, 2015 at 5:18 pm

  Ruşii sunt un popor subjugat. NIMIC nu s-a schimbat de la 1917 şi până în prezent !

  Occidentul și Rusia lui Putin acționează conform Planului Globalist în egală măsură. Vor să provoace război, haos, pentru ca apoi să facă “ordine” din haos, Guvernul Mondial.

  http://riddickro.blogspot.ro/2015/01/teatrul-est-vest.html

  * Vizita lui Aleksandr Dughin (ideologul lui Putin) în România a fost organizată de Călin Georgescu, preşedintele Clubului de la Roma pe Europa . (iunie 2014)

  http://activenews.ro/revista-blogurilor-cu-o-foto-exclusiva-cu-dughin-romania-sursa-lui-turcescu-si-tismaneanu-s-dat-pe-fata-kaghebistul_1846463.html

  Apreciază

  • Irina said, on aprilie 2, 2015 at 10:48 am

   Putin a spus intr-un interviu despre planurile SUA si UE de a forma un Guvern Mondial si o Noua Ordine Mondiala si a mai spus ca el( Putin) nu o sa se supuna niciodata acestui guvern mondial si nu va accepta noua ordine mondiala pentru ca prin aceste lucruri se vrea nivelearea popoarelor si mai grav acestea isi pierd suveranitatea. A spus ca el vrea o Rusie libera si nesupusa acestui Guvern Mondial. Si sa stiti ca aceste afirmatii ale lui Putin au deranjat foarte tare SUA si UE. Nu vedeti ca occidentalii se straduies sa sacaie tot mai mult Rusia, nu vedeti ca si la ei sunt tineri descreierati care vor cu Occidentul care il urasc pe Putin din cauza ca nu-i lasa sa intre in UE si il considera un comunist invechit. Din acest punct de vedere consider ca Putin este un conducator cu personalitate spre deosebire de ai nostri care sunt niste carpe si considera asa cum a zis Base ca este necesar ca suprematia poporului roman sa fie acum a UE.

   Apreciază

 6. Radu Humor said, on martie 20, 2015 at 6:11 pm

  Pentru mine, cea mai reprezentativă imagine a Rusiei rămâne Maria Şarapova !
  O fiinţă exemplară, frumoasă, talentată şi credincioasă !
  Nu se sfieşte, sau fereşte, să poarte tot timpul, chiar în timpul jocului ( pentru cei care nu ştiu, este una dintre cele mai titrate jucătoare de tenis din lume şi din toate timpurile) o cruciuliţă la gât !

  Apreciază

 7. Radu said, on martie 20, 2015 at 6:14 pm

  Nu sunt frumosi la exterior ca popor dar orice popor are si parti bune si rele.
  La capitolul educatie si intelect stau destul de bine au multi oameni de cultura si inventatori renumiti.
  Sistemul lor educational chiar este serios si eficient fata de cel de la noi sau chiar cel din occident.
  Daca intrebi un liceean normal despre chestii de cultura generala nu te va dezamagi, ei au cunoastere buna despre ce se petrece pe plan international.
  Multi tineri rusi si ucraineni lucreaza chiar si in SUA in „Silicon Valley” porecla pentru partea sudica a orasului San Francisco in domeniul IT si nu numai.

  Apreciază

  • Irina said, on aprilie 2, 2015 at 11:02 am

   Sunt foarte frumosi, rusoaicele se numara printre cele mai frumoase femei din lume. Am vazut un documentar pe tvr despre eschimosii din Rusia care traiesc in corturi si mananca carne cruda si cresc reni, ei bine Rusia se ocupa de educatia copiilor din aceasta zona izolata si la 7 ani copii sunt transportati cu avion sau elicopter, nu mai stiu exact in cel mai apropiat oras la scoala. Transportul, rechizitele, cazarea, imbracamintea si hrana sunt asigurate de statul rus. Ei sunt adusi in acelasi fel gratuit acasa in timpul vacantelor. Dintre acesti copii eschimosi majoritatea urmeaza doar studii medii si vor sa se intoarca in zona natala, dar cei care vor sa urmeze studii superioare sunt sustinuti in continuare gratuit de statul rus care le asigura bursa obligatorie, cazare gratuita, accesul gratuit sau foarte ieftin la carti si materiale didactice, cantina e gratuita pentru ei.Si asta e valabil pentru toti eschimosii de pe teritoriul Rusiei. La noi ce fac politrucii? Inchid scoli si lasa copii sa mearga km intregi pe soare, ploaie sau ninsoare pe jos, nu le asigura nici rechizite, ci doar o alocatie de 2 lei. In plus cat am fost cu Rusia nu am ajuns vreodata gunoiul ei, in schimb UE trimit la noi in tara toate gunoaiele radioactive sau nu.

   Apreciat de 2 persoane

   • NIMENI said, on decembrie 21, 2015 at 8:13 pm

    L-am vazut si eu, frumos ….

    Apreciază

 8. dralexmd said, on martie 20, 2015 at 8:16 pm

  Fii mai atent, cand postezi din cultura, care nu o stii – deja nu prima data sa calca pe bec- in video este prezentata miscare neo-pagana – este ceva nascocit special pentru Rusia si anumea impotriva Ortodoxiei. Diavolul umbla in piele de mel, nu a-ti uitat?

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 20, 2015 at 9:52 pm

   dralexmd

   Prietene cult, am tot scris despre Sfintii rusi, dar unora nu le e suficient. Asa ca am pus clipul ca sa se vada limpede cum arata rusii, ca unii au impresia ca sunt rasa de orci …

   Asa ca nu pentru prima data ai vorbit prost.

   Apreciat de 1 persoană

   • Partizanu said, on martie 21, 2015 at 8:06 am

    Insa multi CRETINOIZI habar nu au cum acesti crestini au sfirsit alaturi de ROMANI, NEMTI, SARBI … in LAGARELE DIN SIBERIA. Masoneria a manat bolsevici impotriva CRESTINILOR. PUNKT. Astazi nimic nu s-a schimbat si toate’s vechi. ISTORIA E CICLICA.

    Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 21, 2015 at 10:05 am

    Nu am ceva împotriva videoclipului, dar are dreptate dralexmd că filmarea e postată de păgâni. Chiar titlul spune aşa: „Slavii – fiii zeilor!” Probabil ei au pus în filmare şi oameni care nu fac parte din păgânism. Păcat că după prăbuşirea URSS a luat amploare fenomenul de repăgânizare a unor ruşi. Cu siguranţă că cineva a vut grijă să o facă. După ani şi ani de ateism e uşor să prinzi de nas un popor, mai ales dacă-i vorbeşti de ţara lui, de patriotism. Din păcate e vorba de un patriotism pervertit.
    Repet: nu mă deranjează postarea, că de aia e blog, pentru discuţii. Dar e de inspiraţie păgână, crdeţi-mă pe cuvânt că ŞTIU ce spun.
    costumele lor sunt foarte frumoase, cântecele sunt frumoase, învăţăturile atractive pentru patrioţi şi tocmai aici e viclenia, că îl poate arunca pe rusul patriot în ortodoxie, pe care o va considera ca cea care a înăbuşit credinţa slavilor.
    Iată şi liderii păgânilor din Rusia:

    Ăsta e numit „Pater di Alexandr”

    Iar ăsta e Alexei Trehlebov

    Iar astea sunt sărbători păgâne:

    Uite şi un video:
    Începând cu minutul 36:28 păgânii aduc jertfă zeului Kupala

    Iar aici sunt ucraineni care sărbătoresc pe zeul Perun. Dacă observaţi preotu’ ăla idolesc sau ce-o fi are în mână simbolul Ucrainei.

    Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 21, 2015 at 10:38 am

    Am vrut să zic poate arunca DIN ortodoxie.
    Din grabă am făcut o gafă

    Apreciază

   • Exacustodian said, on martie 21, 2015 at 8:37 pm

    Saccsiv

    Mi-ai postat comentariu’ unde mi-am corectat greşeala de titrare dar postarea despre păgâni nu mi-ai postat-o

    Apreciază

 9. Aurora said, on martie 20, 2015 at 8:19 pm

  Rusii sunt niste prosti, dom’le, n-au cultura, n-au educatie, au doar vodka. Si pe Dostoievski. Si pe Cehov. Si pe Nikita Mihalkov. Elena Solovei si Liudmila Gurcenko erau si ele niste actrite acolo de mana a cincea, urate foc.

  Apreciază

  • Radu Iacoboaie said, on martie 20, 2015 at 11:50 pm

   În ceea ce privește cultura, poporul rus a dat naștere multor valori care au intrat în patrimoniul spiritual și cultural al omenirii. Cred că este apropiat de poporul român. Numitorul comun este ortodoxia. Politicienii însă de multe ori s-au vândut Apusului… Așa a pătruns și comunismul, acest cancer generalizat în toate societățile în care a pătruns, s-a impus și s-a păstrat cu forța…

   Apreciază

  • eu said, on martie 21, 2015 at 10:32 am

   De acord cu tine Aurora…nu au saracii o :Anna Karenina,Lev Tolstoi,Serghei Esenin,Maxim Gorki,Aleksandr Pușkin,Ivan Turgheniev..Muzica rusească prinde un nou contur după 1850, prin apariţia compozitorilor din Grupul celor cinci: Mily Balakirev, César Cui, Modest Mussorgski, Nikolai Rimsky-Korsakov şi Alexander Borodin. Muzeul Ermitaj si alte si alte..nu au,las’ ca avem noi doctori in copy paste!

   Astăzi, deodată, văzând adâncul nemăginirii, acest cer înstelat desupra mea, mi s-au deschis ochii. Uimit, am înţeles lumina lui. Cum am putut fi atât de groaznic de înşelat? Nu ştiu, Doamne, dacă îmi întinzi mâna, dar eu Îţi încredinţez această minune şi Tu vei înţelege: în străfundul acestui iad teribil, lumina a izbucnit în mine şi Te-am văzut. La miezul nopţii vom ataca, dar nu mi-e frică, Tu ne priveşti. Ascultă! Se dă alarma. Ce voi face? Îmi era aşa de bine cu Tine. Vreau să-Ţi mai spun ceva: Tu ştii că lupta va fi grea. Poate că în noaptea asta voi bate la uşa Ta. Cu toate că nu Ţi-am fost niciodată prieten, îmi vei da voie să intru când voi sosi?
   Dar nu plâng, vezi ce mi se întâmplă, mi s-au deschis ochii! Iartă-mă, Doamne! Plec şi nu mă voi mai întoarce, cu siguranţă, dar, ce minune! Nu mai mi-e frică de moarte!

   Rugăciune găsită in buzunarul unui soldat necunoscut căzut in timpul celui de-al doilea război mondial. Traducere făcută din limba franceză după cartea lui Michel Evdochimov – La prière des chrétiens de Russie, Editions C.L.D., Chambray-les-Tours, 1988

   Apreciază

   • Liliana said, on martie 21, 2015 at 4:23 pm

    Doamne ajuta!
    eu,
    Multumim ,pentru aceasta aducere -aminte asupra frumusetii sublime a artei adevarate!Eu raman cu normalitatea Rasaritului ,pentru totdeauna.Aici omul are ocazia sa se simta Om.
    Am vazut cu oroare un ,,lac al lebedelor” pus in scena de americani,o parodie a capodoperei rusesti-ca ce pot ei sa faca,genialii batausi ,copiatorii,-in care gratioasele lebede erau niste lebadoi penibili,dansind doi cite doi…
    De ar curge bogatia si modernitatea occidentala,niciodata nu-mi voi putea lipi inima de ei si de asa-zisele lor valori!
    Cu noi este Dumnezeu,intelegeti ,neamuri,si va plecati!

    Apreciază

 10. Radu Iacoboaie said, on martie 20, 2015 at 9:48 pm

  ADĂUGIRE LA ARTICOLUL DESPRE CRUCEA LUI BAPHOMET ȘI TEMPLIERI:

  OBSERVAȚII FINALE: LEGĂTURI ÎNTRE MASONII TEMPLIERI ȘI FILMUL ,,RĂZBOIUL STELELOR”

  Regizorul iudeo-mason Steven Spielberg nu a avut întâmplător ca sursă de inspirație pe cavalerii templieri (puternicul și cunoscutul ordin catolic și militar al călugărilor-luptători) precum și războiul rece dintre URSS și SUA, când a realizat celebrul serial din anii 80 ,,Războiul stelelor”. Suntem convinși că nu s-a referit la astrele din univers, ci în substratul acestei pelicule cinematografice regăsim redat de fapt conflictul dintre cele două federații statale, adică în mod simbolic între însemnele sau stelele de pe drapelul lor.
  La o cercetare mai atentă, ceea ce ni se sugerează în acest film cu exact 6 episoade este destul de străveziu. Mai observăm că în film templierii viitorului apar sub denumirea de cavalerii Jedi (prin denumirea însăși fiind o trimitere la evrei și iudaism!), care sunt eroii ce luptă ca rebeli pentru libertate și democrație (capitalistă și masonică în esență) împotriva despotismului Imperiului (desigur sovietic la acea dată)…
  Filmul încearcă să redea fictiv concurența destul de acerbă dintre cele două ramuri masonice: cea capitalistă și cea comunistă în lupta lor pentru supremația mondială. Astfel observăm cum înving când unii, când alții așa cum se schimbă și în SUA puterea mereu între cele două mari partide. Fiind un film făcut de americani, în mod evident și necesar capitaliștii corporatiști apar ca eroii pozitivi și reprezintă Forța Binelui în luptă cu Forța întunecată…
  Nu întâmplător apare în film folosirea de către cavalerii Jedi a telekineziei (mișcarea obiectelor cu puterea gândului) și sabia laser (inspirată probabil de la sabia de foc a Sfântului Arhanghel Mihail, care i-a izgonit din rai pe îngerii căzuți). Iar satanismul mai transpare și din prezentarea multor creaturi care mai de care mai hidoase și caraghioase de pe unele planete. De ce apar acestea? Pentru că este un fim science-fiction și totodată despre Dumnezeu, Creatorul întregului univers și al tuturor făpturilor nu se spune absolut nimic…

  Apreciază

 11. Radu Iacoboaie said, on martie 20, 2015 at 11:45 pm

  Videoclipul este superb! Nu ar putea fi titrat în limba română? Sunt convins că i-ar dubla valoarea…

  Apreciază

 12. Radu Iacoboaie said, on martie 20, 2015 at 11:53 pm

  Voi posta mâine acest articol după evenimentul important MARȘUL PENTRU VIAȚĂ și pe blog la mine dacă nu este cu supărare…

  Apreciază

 13. […] si liberi ce socializeaza inteligent pe facebook, uriasul spatiu numit Rusia este populat de orci beti si insetati de sange ce-au creat […]

  Apreciază

  • Irina said, on aprilie 2, 2015 at 11:23 am

   Ce-au creat? Acei oameni rai numiti bolsevici si-au martirizat proprii concetateni. Si la noi de altfel s-a intamplat la fel, securistii si tortionarii nu erau romani care schingiuiau romani de-ai lor? Sa nu uitma ca fenomenul Pitesti a fost fara precedent. In Rusia care a stat mai mult ca noi sub comunism nu s-au intalnit asemenea atrocitati ca la noi la Pitesti. Sa intelegem din asta ca romanii sunt niste insetati de sange? Indiferent ca vorbim de Rusia sau Romania cei care s-au pretata la asemenea violenta au fost din ambele popoare oameni fara Dumnezeu, in schim din ambele popoare cei acre au patimit au fost oameni traitori in Hristos. Insetarea de sange nu o da un popor sau altul ci necredinta anumitor membri ai respectivului popor. In realitate si Rusia si Romania au fost victime a uneltei masoneriei, comunismul.

   Apreciază

 14. Radu Iacoboaie said, on martie 21, 2015 at 4:02 pm

  Reblogged this on APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie.

  Apreciază

 15. Radu Iacoboaie said, on martie 21, 2015 at 5:12 pm

  Ukraine’s got talent very cute children performance (english subtitles)

  Doamne ajută!

  Apreciază

 16. Radu Iacoboaie said, on martie 21, 2015 at 5:14 pm

  Девочка удивила всех на шоу талантов (Украина)

  Doamne ajută!

  Apreciază

 17. bacalion said, on martie 21, 2015 at 6:04 pm

  Reblogged this on FĂRÎMITURI and commented:
  O altă față a rusiei…

  Apreciază

 18. Radu Iacoboaie said, on martie 21, 2015 at 6:40 pm

  1. АНГЕЛ ПОЕТ СМОТРИ!!!! СВЕТЛАЯ РУСЬ ПРОСЫПАЕТСЯ!!!

  2. Славяне – Дети Богов

  3. Marina Devyatova – Ioane Ioane

  <https://www.youtube.com/watch?v=tDyMi-kQKCI&list=RDtDyMi-kQKCI#t=130

  4. Titanic – "I'm Flying" Scene

  <https://www.youtube.com/watch?v=8MDPeL8lpzo

  5. DIN FILMUL ,,AI INIMA MEA” (indian, 2000) – Hamara Dil Aapke Paas Hai – Hamara Dil Aapke Paas Hai (2000) *HD* 1080p *BluRay* Music Video

  <https://www.youtube.com/watch?v=8QfPicmc4qw

  Celelalte la pagina MUZIC

  Apreciază

 19. geo said, on martie 22, 2015 at 2:35 pm

  https://www.google.ro/search?q=what+think+americans+about+the+rest+of+the+world&biw=1280&bih=892&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mbYOVaGnJYm9PaXogKAK&ved=0CAYQ_AUoAQ

  cam asta e parerea unor americani despre restul lumii…daca stau bine si ma gindesc si pe la noi mai gasesti oameni care habar n-au de restul lumii…

  imi povestea cineca care calatoreste destul de des, ba chiar mai si locuieste in sua ca a intilnit americani care in viata lor nu au iesit din orasul lor iar tot ce stiu despre lume este de la tv…

  Apreciază

 20. Irina said, on aprilie 1, 2015 at 10:50 am

  Spunea un parinte din Athos ca rusii care sunt ortodocsi sunt cu adevarat profund credinciosi, in schimb cei necredinciosi pot ajunge la o conditie profund animalica traind in betii si desfrau . Sunt oameni ai extremelor si in bine si in rau. Romanii sunt mai caldicei si in ce priveste credinta, dar si in ce privesc faptele rele, iar grecii sunt si ei foarte credinciosi dar cad lesne in mandria ca ei sunt cei mai tari ortodocsi si cad intr-un nationalism exagerat.Fiecare popor ortodx are darurile sale, dar si patimile sale. Am o prietena care este la studii in Rusia si mi-a spus ca a ramas fara cuvinte in fata ospitalitatii rusilor,mi-a spus ca atat caldura cat a primit in Rusia de la niste straini practic, nu a primit niciodata in Romania.

  Apreciază

 21. […] Video si foto: SUBOAMENII din RUSIA … […]

  Apreciază

 22. […] Video si foto: SUBOAMENII din RUSIA … […]

  Apreciază

 23. gnicu said, on decembrie 22, 2015 at 10:24 am

  Petre Tutea despre rusi:

  „A încercat să-mi explice mie un diplomat rus precum că Moscova îşi trage rădăcinile de la Roma. I-am spus că nu se poate, pentru că toţi romanii ar fi îngheţat de frig la Moscova. Am fost întotdeauna foarte ostil ruşilor, pentru că şi ei ne-au fost nouă. Îmi aduc aminte că, într-o societate de diplomaţi, mi s-a spus că ruşii sînt un popor mesianic. Le-am răspuns că nu: ruşii sînt un popor numeros cu o obrăznicie mesianică şi care au preluat Bizanţul, considerîndu-se continuatorii strălucirii bizantine.

  Ruşii au un fel de umanitate indefinibilă. Am fost la Moscova şi nu pot spune despre ei că sînt individual tirani, deşi au practicat tirania. Pe de altă parte, nu cred să fi întîlnit vreun rus care să fie normal; asta nu mi-o pot explica decît prin faptul că, probabil s-au corcit cu tătarii.

  I-am asemănat odată pe ruşi cu vacile care dau douăzeci şi cinci de chile de lapte pe zi şi apoi se baligă în şiştar.”

  Apreciat de 1 persoană

 24. gnicu said, on decembrie 22, 2015 at 10:50 am

  Filmele sunt probagandistice. Exista filmulete asemanatoare pentru orice popor vreti voi.
  Interesant cum pe rusi ii judecam ca indivizi si-i consideram buni, iar pe vestici ii bagam pe toti intr-o oala si zicem ca-s rai. Am intalnit aici in Germania niste oameni extraordinari, nemti get-beget care efectiv si-au jertfit timpul si energia ca sa ajute niste straini.
  As putea scrie pagini intregi despre cum germanii ne-au fost mie si copiilor mei cel putin la fel de apropiati in necaz, decat romanii ortodocsi din parohia noastra. Am cautat discutia pe aceasta tema cu un parinte de la o manastire din tara. Parintele m-a luminat si mi-a spus (incerc sa sitetizez o discutie de o ora) cam asa: diferenta intre un ortodox si un neortodox este nu atat CE faci cat CUM faci ceea ce faci. In concluzie, atata timp cat nu jertfim totul lui Hristos nu suntem ortodocsi decat cu numele. Avantajul nostru, ai celor botezati in Ortodoxie e ca avem toate „instrumentele” la indemana pentru a deveni deplin ortodocsi. Dezavantajul e ca avem obligatia sa DEVENIM; ni s-a dat mai mult – deci ni se si cere mai mult. Botezul ne-a dat potentialitatea acestei deveniri. Acum depinde doar de noi… Ma iertati.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 22, 2015 at 12:31 pm

   gnicu

   N-ai inteles. Am postat filmul pentru a dovedi ca si acolo sunt oameni, nu pentru a „demonstra” ca nemtii nu sunt oameni. Filmul e necesar intr-un ocean de reala propaganda anti rusa care descrie acest popor ca fiind doar ticalos si betiv.

   Apreciază

   • gnicu said, on decembrie 22, 2015 at 2:42 pm

    Iarta-ma atunci. Mi-am inchipuit ca am fost suficient de clar cand am scris ca pe rusi ii judecam individual (ca sa iasa buni) iar pe vestici la gramada (ca sa-i putem pune pe toti de-a stanga).
    Numai ca noi uitam prea repede cu cate „binefaceri” ne-au blagoslovit fratii nostri de la rasarit in ultimii 200 de ani.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on decembrie 22, 2015 at 2:53 pm

    gnicu

    Care in 200 de ani n-au egalat nici pe departe prapadul reusit de ceilalti in 20 de ani.

    Dar marele necaz e ca ceilalti nu s-au manifestat in istoria Romaniei doar in ultimii 20 de ani, ci au inceput temeinic disturgerea inca din secolul 19.

    Apreciază

   • gnicu said, on decembrie 22, 2015 at 3:32 pm

    Trebuie sa le recunosc rusilor un merit: au umplut inchisorile de sfinti. Inteleg punctul tau de vedere cu ultimii 20 de ani si nu pot decat sa-ti dau dreptate. Din pacate (sau poate din fericire) lupta nu se da in afara, ci inlauntru. E clar ca ceea ce se intampla in vest nu e in duh ortodox. Dar tare ma tem ca nici de la est nu sufla Duhul Sfant. N-ar trebui sa le dam credit rusilor doar pentru ca isi spun ortodocsi; si ai nostri isi spun la fel…
    Oricum, felicitari ca te straduiesti sa tii ochii deschisi si mintea treaza celor care trec pe-aici. Ne rugam, frate Saccsiv, sa te intareasca Dumnezeu in credinta si-n rabdare. Iar Craciunul sa ne gaseasca pe toti cu inima curata, goi de patimi si de griji, astfel incat Hristos sa se poata naste in inimile noastre precum s-a nascut in pestera din Betleem. Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

 25. […] Saccsiv (2015). 100 Russian at every age (Image). Retrieved from https://saccsiv.wordpress.com/2015/03/20/video-si-foto-suboamenii-din-rusia/ […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: