SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (28.12.2014): EDUCAREA MAIMUTEI

Posted in Irlanda by saccsiv on decembrie 28, 2014

Iata comentariul sorei Liliana postat la articolul VIDEO: As vrea sa aud si in Parlamentul Romaniei asa ceva …:

Doamne ajuta!
In toata UE,ba chiar in toata lumea,ordinele de numerotare a populatiei sint aceleasi,indiferent de regim politic.Pe blogul ,,Les moutons enrages ”(28.12.2014) aflam ca in Irlanda,anul acesta,trei persoane din patru si-au dat guvernului datele foto biometrice fara sa se informeze pentru ce,doar pentru ca li s-a cerut,in ,,lupta impotriva fraudei”.Cea care scrie a cerut alternativa autoritatilor,si i s-a raspuns sec ca isi va pierdere drepturile banesti pentru cresterea copilului si ajutorul pentru locuinta.Restul irlandezilor insa,nu au nici o problema de constiinta in acest sens?
Ingaduiti sa va adaug doua,,povesti” care se leaga,fiind doua fatete definitorii ale atitudinilor contemporanilor nostri.

Prima:Mica poveste despre maimute si scara


Un grup de cercetatori au pus un grup de cinci maimute intr-o camera in mijlocul careia se afla o scarita care permitea accesul la niste banane.
De cite ori incerca o maimuta sa se urce pe scarita ,un dus glacial le stropea pe celelalte maimute.
Dupa un timp,de cite ori incerca o maimuta sa se apropie de scarita,celelalte o loveau de teama dusului rece
Dupa o vreme,nici o maimuta nu mai risca sa se urce pe scarita,in ciuda tentatiei.
Atunci,cercetatorii au hotarit sa inlocuiasca maimutele.Pentru inceput,o singura maimuta a comunitatii fu inlocuita cu una noua.Primul lucru pe care il facu nou-venita fu sa incerce sa se urce pe scarita .Imediat,celelalte maimute o lovira.
Ceva mai tirziu,noua membra a comunitatii invatase sa nu se mai urce pe scarita chiar fara sa cunoasca aceasta interdictie.
O a doua maimuta fu inlocuita.Apoi,a treia,apoi a patra,pe rind.Toate avura aceeasi soarta atunci cind incercau sa se urce pe scarita.Grupul celor cinci ,desi nu primisera niciodata vreun dus inghetat,continua sa loveasca orice nou-venita care incerca sa se urce pe scarita.
In acest stadiu,maimutele care agreseaza nu au habar pentru ce ele nu au dreptul sa se urce pe scara.Nici pentru ce ele participa la agresiunea ultimei sosite.
La final,dupa ce inlocuisera toate maimutele de la inceput,nici o alta maimuta nu a fost stropita cu apa rece.Totusi,nici una nu va incerca sa se urce pe scarita.Pentru ce?Pentru ca in mintea lor asa este si asa a fost dintotdeauna.
Daca ar putea fi intrebate de ce o lovesc pe cea care incearca sa se urce pe scarita si sa poata raspunde,aceste maimute ar da raspunsul:,,Nu stiu,dar aici asa este”.
(Les moutons enrages,26.12.2014)

A doua ,,povestire” este o auto-meditatie concluziva a unui anonim prea normal/arierat/inapoiat/primitiv/recalcitrant/fanatic/etc pentru exigentele noii lumi ,,:Sint neandertal…”
Eu n-am avut niciodata noroc in viata…
M-am nascut alb,ceea ce face din mine un rasist.
Nu votez cu stinga,ceea ce face din mine un fascist.
Sint hetero,ceea ce face din mine un homofob.
Nu sint sindicalist,ceea ce face din mine un tradator al clasei muncitoare si un aliat al patronatului.
Sint crestin,ceea ce face din mine un ciine necredincios.
Am atins o anumita virsta,m-am pensionat,ceea ce face din mine un batrin timpit.
Eu reflectez fara sa inghit tot ceea ce presa imi dicteaza,ceea ce face din mine un reactionar.
Tin la identitatea si la cultura mea,ceea ce face din mine un xenofob.
Mi-ar placea sa traiesc in siguranta si sa-i vad pe delicventi in inchisoare,ceea ce face din mine un ghestapist
Cred ca fiecare trebuie sa fie recompensat dupa meritul sau,ceea ce face din mine un antisocial.
Am fost educat cu duritatea si le sint recunoscator parintilor pentru asta,ceea ce face din mine un calau de copii care se opune dezvoltarii lor.
Consider ca apararea unei tari este treaba tuturor cetatenilor,ceea ce face din mine un militarist.
Imi place efortul si depasirea de sine,ceea ce face din mine un retardat social.
Pe scurt,m-am nascut prea tirziu,ceea ce nu sterge cu nimic respectul datorat parintilor mei dar face din mine un neandertalian.

 

Tagged with: , ,

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. STOP RFID said, on decembrie 28, 2014 at 5:49 pm

    Concluzia este…….nu stiu, dar aici la noi asa este. Daca te duci la o multinationala si nu vrei sa ai card de sanatate probabil iti vor zice……..trebuie sa ai card ca sa vedem si noi de ce boli suferi. Dar de ce suportul de hartie orbeste? Asta e politica firmei si trebuie sa fi in rand cu lumea. Dar ce zice lumea? Ce esti tu mai sfant ca toti? Dar eu n-am auzit pe nimeni sa gandeasca asa. Esti retrograd, mergi si tu in randul lumii. Ce mai suntem in evul mediu? Trebuie sa fii competitiv, sa mananci in timp ce vorbesti la telefon si sa dai SMS-uri in timp ce conduci. Mobilul trebuie sa fie langa tine si cand te duci la WC, ca sa nu scapi o comanda urgenta.

    Apreciază

    • aha said, on decembrie 30, 2014 at 9:08 pm

      corect. daca nu ar fi de plans as rade. dar nu pot ca asta e adevarul!

      Apreciază

  2. zcalin said, on decembrie 28, 2014 at 6:27 pm

    (off topic)

    Îngenunchem sau nu între Crăciun şi Bobotează?
    http://ortodox.md/articole/ingenunchem-sau-nu-intre-craciun-si-boboteaza/

    Apreciază

  3. Iones said, on decembrie 28, 2014 at 7:18 pm

    Pr. Eugen Tanasescu ii critica pe cei care cred in chemtrails:

    „Eugen Tanasescu: Teoria hazlie a conspiraţiei: chemtrails”
    http://adevarul.ro/tech/stiinta/teoriahazlie-conspiratiei-chemtrails-1_549fc551448e03c0fd1a1dff/index.html

    Apreciază

  4. lastunnegru said, on decembrie 28, 2014 at 7:50 pm

    off topic

    Un caz incredibil din SUA.

    Erica Nigrelli, profesoara la un liceu din Texas a murit ( a fost declarata moarta clinic )apoi a nascut o fetita prin cezariana si apoi inviat.

    http://www.ziare.com/magazin/inedit/uluitorul-caz-al-unui-bebelus-care-s-a-nascut-dupa-ce-mama-sa-a-murit-1237499

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Un caz incredibil din Italia

    Daca mama este in moarte clinica dar insa doar copilul trebuie salvat iar dupa nastere mama care este in moarte cerebrala ii sant scoase organele si date altora cu acordul rudelor.

    A născut la două luni după ce a murit. Cum a fost posibil?

    http://ziarulnational.md/a-nascut-la-doua-luni-dupa-ce-a-murit-cum-a-fost-posibil/

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Un caz socant si fara cuvinte din Irlanda.

    O femeie insarcinata din Irlanda care se afla in moarte clinica este tinuta in viata artificial de doctori impotriva vointei familiei ei care doreste ” o moarte demna ” prin oprirea aparatelor de susutinere a vieti. Doctori nu ii pot indeplini dorinta parintilor fetei deoarece le este frica de consetintele legale asupra lor. Familia fetei se lupta in instanta pentru ca aparatele de susutinere a vieti sa fie oprite si reusesc aceasta prin decizia judecatorilor desi inima bebelusului nenascut inca bate.

    http://www.dailymail.co.uk/home/article-2887596/Judges-decide-switch-life-support-machine-keeping-baby-alive-pregnant-woman-clinically-dead-November-29.html

    ( traducere google translator )

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.dailymail.co.uk/home/article-2887596/Judges-decide-switch-life-support-machine-keeping-baby-alive-pregnant-woman-clinically-dead-November-29.html&prev=search

    Apreciază

  5. geo said, on decembrie 28, 2014 at 8:38 pm

    Cind am vazut titlul am crezut ca ma aflu pe times new roman. Din pacate nu:

    Familiile celor doi piloti morti in accidentul de elicopter de la Siutghiol au fost amendate de Primaria Constanta pentru ca nu au declarat decesul acestora in termenul legal.

    Familia pilotului Petru Catuneanu a platit amenda ceruta de Evidenta Persoanei si Stare Civila din Constanta, pentru ca nu a anuntat in termen de 48 de ore moartea acestuia. In cazul unei morti naturale, termenul este de trei zile pentru a declara decesul.

    Nu a contat in ochii birocratilor de la Primarie care au emis amenda ca decesul nu a fost declarat oficial pe 15 decembrie, atunci cand s-a produs, pentru ca trupul nu a fost recuperat imediat, iar actele de la spital au fost gata tarziu.

    Familia avea posibilitatea legala de a ataca amenda la tribunal, dar a preferat sa plateasca, pentru a-l putea inmormanta pe pilot.

    Sora pilotului este jurnalista Marilena Nedelcu. „La spital a fost declarat decesul la miezul noptii, 15 catre 16, a doua zi am ridicat si actele pe care scrie cauza decesului, certificatul medico-legal. Cu acela mergi, cu toate actele, la Starea Civila, pentru a obtine certificatul de deces. Actul eu l-am obtinut pe 16, dupa ora 16.00, cand nu mai exista program. Deci am mers a doua zi, pe 17 dimineata.

    (…) Pentru noi nu mai conta oricum acea amenda, a fost o nebunie, mi s-a parut un film prost. Daca nu ar fi o tragedie, am putea face un film prost cu autoritatile”, a relatat jurnalista pentru Realitatea TV.

    „La Starea Civila au fost sotul meu alaturi de procurorul care se ocupa de caz, pentru ca nu aveam actele de identitate pentru ca lucrurile lor au fost sigilate de comisie. Nu intelegeau cum doamna de la starea civila le spunea ca nu se poate fara buletin”, a continuat Marilena Nedelcu.

    „Ne-au dat amenda si noua si familiei pilotului de la Mioveni, pentru ca am declarat tarziu. Nu am de gand sa contest amenda de 50 lei, dar ne-a luat taxa de urgenta de 23 lei. Ne-a luat taxa de urgenta, dar am declarat mortul tarziu”, a mai spus Marilena Nedelcu.

    Amenda a fost de 50 de lei, dar pentru ca a fost platita pe loc, rudele au achitat doar 25 de lei.

    Rodica Craciun, director la Evidenta Persoanei si Stare Civila din Constanta, nu vede nicio problema si spune ca s-a aplicat procedura.

    „Noi nu am facut Legea 119/1996, dar suntem obligati sa o respectam. Familiile au platit 23 lei pentru ca certificatul se elibereaza in aceeasi zi si o amenda de 50 lei pentru ca nu au declarat decesul in termen de 48 ore. Asta este procedura. Eu nu cred ca s-a incalcat legea. Am sa verific actele luni dimineata, cand ajung la birou”, a explicat Rodica Craciun, la Realitatea TV.

    Ea a spus ca aceasta situatie s-a inregistrat in cazul a trei dintre cele patru decese, numai familia doctoritei Laura Vizireanu prezentandu-se in data de 16 pentru a declara decesul acesteia.

    „Amenda de 50 de lei s-a platit pe loc, astfel ca s-a achitat numai jumatate din suma – 25 de lei, la care s-au adaugat patru lei, alte taxe de stare civila si alti 23 de lei, taxa de urgenta, pentru ca cerificatul sa fie eliberat in aceeasi zi. In total, au fost platiti cate 52 de lei. Daca familiile sunt nemultumite, exista cale de atac, in contencios administrativ, si se poate decide in instanta daca Starea Civila are vreo vina pentru ca a aplicat legea”, a mai spus Rodica Craciun, citata de Mediafax.

    http://www.ziare.com/stiri/amenda/elicopter-prabusit-in-lacul-siutghiol-familiile-celor-doi-piloti-au-fost-amendate-1340639

    http://www.expresmagazin.ro/cazul-siutghiol-amenda-pentru-ca-a-murit-dupa-ora-16/

    Va dati seama in ce Tara traim? Cine ne conduce? Cine face legile? Astia sint oamenii sistemului, care nu gindesc ci doar executa orbeste ce li se indica, adica sint niste robotei…

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 28, 2014 at 11:04 pm

      Da. Niste oameni fara suflet, fara creier, fara nimic. Sistemul e plin numai cu din astia. Ei „aplica”. Altceva nu stiu, nu ii intereseaza. Sa fie ei acoperiti, ca „au aplicat legea”. Prostie, lasitate, mediocritate, rautate, nesimtire.

      Apreciază

      • geo said, on decembrie 29, 2014 at 9:41 am

        Despre comunitate

        – Am impresia, Valeriu – i-a zis un prieten -, că tu te concentrezi asupra problemelor sufleteşti, a vieţii interioare personale, şi neglijezi aspectul social al creştinismului.

        Valeriu a răspuns:

        Soluţia pe care o dau omenirii creştinii este spiritualitatea creştină, şi ea este o concepţie integrală de viaţă. Nu e îngăduit a ne rezuma la o viaţă lăuntrică neglijându-ne semenii, dar nu se poate nici croi o lume fară a avea o viaţă duhovnicească. Spiritualitatea creştină înseamnă guvernarea Duhului Sfânt. Strădaniile noastre
        duhovniceşti lăuntrice sunt o pregătire pentru o vieţuire duhovnicească în societate. A sări peste ele înseamnă a merge spre dezastru, căci II părăsim pe Hristos. Dacă creştinismul n-ar fi şi viaţă lăuntrică, el n-ar respecta omul şi n-ar cunoaşte libertatea lui. Trăirea lăuntrică se îngemănează cu orânduirea socială. Acum însă suntem în ceas de mare cumpănă. Să ne pregătim pentru moarte, ca să câştigăm viaţa.

        – Care este deosebirea dintre comunitatea creştină şi celelalte societăţi?

        – Comunitatea creştină e bazată pe Duhul Sfânt şi pe dragoste. Ea e liberă. Ea asigură desăvârşirea omului, precum şi înfrăţirea dintre oameni. Comunitatea creştină nu e nici ficţiune colectivistă, nici tiranie individualistă, ci e adevăr şi iubire, libertate şi muncă.

        – Care este ideea de proprietate creştină?

        – Obştească.

        – Creştinul este proprietar?

        – Este administrator.

        – E bine a trăi din milă?

        Mila nu va pieri niciodată, dar nu e bine ca societatea să se împartă în milostivi şi miluiţi, căci cei miluiţi pot fi umiliţi în demnitatea lor de oameni. Mila este un act individual. Comunităţii îi este specific ajutorul reciproc. Dreptatea şi justiţia sunt ale politicii. Dar şi în cea mai perfectă umanitate mila va continua să fie o caracteristică
        a relaţiilor dintre oameni.

        – Ce zici de exploatarea omului de către om?

        – E cumplită exploatarea omului de către om; aceasta presupune o societate individualist-burgheză materialistă şi egoistă, şi ea nu are nici o tangenţă cu creştinismul. Dar omul poate fi exploatat şi mai cumplit de stat; aceasta presupune o societate tiranică, deterministă, materialistă şi anticreştină.

        – Se dovedeşte însă că productivitatea şi creaţia sunt superioare în societăţile individualiste tocmai prin instinctele materiale şi prin egoismul lor. Ce zici de asta?

        – Numai constrânşi de împrejurări capitaliştii au ţinut cont de sensul social al profiturilor; altfel ar fi exploatat fară milă pe muncitori. Individualismul poate fi un corectiv, o alternativă a colectivismului, după cum şi colectivismul poate fi un corectiv şi o alternativă a individualismului, jocul libertăţii trebuie să fie moral, jocul autorităţii, de
        asemeni, să fie moral. Numai comunitatea liberă, conştientă, dominată de valori sfinte poate împăca conflictul dintre individualism şi colectivism.

        – Comunitatea este o problemă de interese ori de generozitate?

        E o problemă de conştiinţă, de cunoaştere, de luciditate; căci e unica formulă care dă şi satisfacţie sufletească şi rezolvă şi aspectele materiale ale vieţii. Prin comunitate, viaţa şi societatea se dezvoltă solidar şi armonios.

        – Are individul libertate, iniţiativă, dinamism în comunitate?

        – Pe de o parte individul dăruieşte totul comunităţii, pe de alta comunitatea îi oferă libertate deplină de lucru şi creaţie. Comunitatea nu poate fi vie şi rodnică decât prin elanul tuturor persoanelor care o compun.

        – Cine decide în comunitate?

        Cred că deciziile trebuie să fie soborniceşti. Comunitatea e în slujba poporului şi poporul trebuie să decidă. Conducătorii şi elitele trebuie să aibă deci adeziunea poporului.

        – Comunitatea universală trebuie să fie centralizată?

        – Comunităţile trebuie să se dezvolte natural. E nevoie însă şi de o conştiinţă a comunităţii universale şi de un mod de participare la ea, dar nu prin dirijare şi planificare centralizată, căci astfel se ajunge la tiranie.

        – Care sunt duşmanii spirituali ai comunităţii creştine?

        Răul, păcatul, patima, egoismul, lăcomia, avariţia, orgoliul, invidia, tendinţa de dominare, lenea, indiferenţa, ignoranţa, angoasa, neascultarea, incorectitudinea, necredinţa.

        – Care sunt duşmanii materiali ai comunităţii creştine?

        – Duşman nu este materia, ci înţelegerea şi folosirea greşită a materiei; nu este necesitatea vitală, ci denaturarea necesităţilor. Nu sunt rele legile şi formele, ci absolutizarea lor, nici ideile, căci ideile sunt bune, dar la locul şi la vremea lor; duşman nu este viaţa, fiindcă viaţa este scopul existenţei noastre, ci viaţa rău înţeleasă şi egoistă.

        – Care sunt duşmanii din afară ai comunităţii creştine?

        – Sunt interesele individuale care se opun comunităţii din egoism ori orgoliu, sunt interesele care se organizează colectiv pentru a-i apăra egoismul şi orgoliul, şi, în fine, sunt orgoliile şi egoismul care se organizează politic şi care minează comunitatea creştină.

        – In faţa atâtor duşmani, ce trebuie să facă creştinii?

        – Să lupte, să îndrăznească, să înfrunte pe toţi cei ce se opun binelui şi adevărului, răspunzând deopotrivă indivizilor, organizaţiilor şi tuturor formelor politice anticreştine.

        – Trebuie să ajungă, deci, la puterea politică?

        – Trebuie să impună respect şi libertate din partea puterii politice! Un popor cu o vie conştiinţă creştină va avea şi o guvernare pe principii creştine. Comunitatea însă să nu se confunde cu statul, pentru a nu se ajunge la tiranie şi la abuzuri.

        – Ce e deci de făcut?

        – Să formăm conştiinţa creştină a oamenilor.

        – Dar sunt prea mulţi creştini care nu pricep sensul şi rostul comunităţii creştine!

        – Din păcate acesta e adevărul. Creştinii botezaţi de azi nu au nici pregătirea sufletească a catehumenilor ori a penitenţilor de odinioară.

        – Oare vinul cel nou al Evangheliei a avut cândva burdufuri noi pe potriva lui?

        – Au fost oameni care au trăit sfinţenia, au fost şi societăţi ce s-au străduit întru dreptate, dar mai e mult de făcut. Creştinismul nu se poate declara satisfăcut cu un număr de sfinţi, nici cu un număr de mănăstiri, ci cu un mod de viaţă şi cu o societate creştină.

        – Acorzi încredere oamenilor?

        – Da, dar şi răspundere.

        – Încercând să schimbăm lumea, nu există riscul să cădem în istoricitate şi omenitate?

        – Omul nu se poate salva tară Dumnezeu. Istoria nu se poate desăvârşi tară aspiraţia transcedentală, de aceea credinţa este baza întregii lumi creştine. Avem nevoie de har, mulţumim lui Dumnezeu că ne-a dat har, căutăm la rândul nostru să ne îndeplinim rolul de oameni. Am fost mântuiţi prin Hristos, rămâne să ne mântuim şi prin faptele
        noastre.

        https://archive.org/stream/ValeriuGafencu-SfantulInchisorilor/ValeriuGafencu-SfantulInchisorilor1921-1952_djvu.txt

        Pagina 209

        Apreciază

  6. geo said, on decembrie 28, 2014 at 8:46 pm

    În timpul săpăturilor pentru construirea unui nou hotel pe malul vestic al Mării Galileii, în Israel, arheologii au descoperit o sinagogă despre care aceștia cred că a este unul dintre locurile unde Iisus a predicat, aşa cum scrie şi în Biblie.

    Pe una dintre pietrele dezvelite se află un menorah sculptat cu grijă, candelabrul ramificat în șapte brațe fiind un simbol al religiei iudaice.

    Ruinele sinagogii au peste 2.000 de ani şi se află în oraşul Migdal din nordul Israelului. Localitatea se află chiar deasupra anticului Magdala, locul unde tradiţia creştină spune că s-a născut Maria Magdalena, una dintre cele mai devotate discipole ale lui Iisus Hristos.

    Situl arheologic se află în proprietatea unei organizaţii catolice, Legiunile lui Cristos, care susţine că în acest loc Iisus le-a predicat adepţilor săi.

    Părintele Eamon Kelly de la Institutul Pontifical Notre Dame din Centrul Ierusalimului a declarat pentru site-ul de știri israelian Haaretz că Iisus Hristos şi-a petrecut cea mai parte a vieţii sale în nordul Israelului, deşi Biblia vorbeşte mai mult despre evenimente din Ierusalim şi din Betleem. Potrivit acesuia, Iisus a venit în nord pentru a le predica celor veniţi să-l asculte şi tot aici a cunoscut-o, probabil, pe Maria Magdalena.

    http://greatnews.ro/o-descoperire-din-israel-aduce-informatii-noi-despre-iisus-hristos/

    Apreciază

  7. STOP RFID said, on decembrie 28, 2014 at 8:50 pm

    Parintele Iustin: SFATURI PENTRU PRIGOANA

    ” – Şi dacă va fi prigoană cum să rezistăm, părinte?
    – Păi rezistăm, uite aşa. Ai văzut cum mai sunt nişte trăistari din ăştia aşa pe ici pe acolo? Să fii fericită dacă ai să ajungi aşa, şi să te mântuieşti. Sau o să-ţi laşi serviciul de director şi de mare, mă rog, ştiu eu ce, şi să iei un colţ de ogor acolo, să lucrezi aşa la milimetru, să scoţi de acolo şi sfecla şi porumbul şi fasolea şi să trăieşti într-un bordeiaş, unde să faci acolo rânduiala ta, mergi duminică la o biserică, s-ar putea să mergi la cine ştie al câtelea sat, ca să găseşti o biserică sau un preot care mai face o liturghie curată. Şi o să vină vremea când o să te prigonească chiar ai tăi. „Mă, tu eşti nebun, nu vezi că tot satul merge aşa, şi tu acum ce ai, îi fi tu mai sfânt decât celălalt?” Şi atuncea ai tăi din casă, că aşa spune Mântuitorul, când vor fi vremurile acestea când vă vor da în judecăţi, vă vor da celor mari, vă vor judeca: copii, părinţi, tată, mamă, fii, fiică. Şi lucrurile acestea trebuie şi ele să se împlinească, trebuie să le împlinească cineva. Creştinismul nostru a mers aşa, cam într-o permanentă persecuţie, aşa a fost.
    – Dar dacă s-ar putea să nu putem să răbdăm prigoana din cauză că atunci, la momentul respectiv, vom fi prea slăbiţi duhovniceşte?
    – Dumnezeu te întăreşte numai să vrei oleacă să te ţii, că Dumnezeu te întăreşte. Fiii lui Brâncoveanu au mers unul câte unul, ia aşa până la cel mai mititel…. Şi câţi alţii în istoria asta a vieţii nu au mai fost!…în toate temniţele.
    Şi eu, slavă Domnului, am fost într-o marginalizare permanentă, până astăzi. Nu-mi pasă mie de ei …ei cu ale lor, eu cu ale mele. Că zice, mă ocup de nu ştiu ce mentalitate, tulbur lucrurile normale, …dar ei cu-a lor, eu cu-a mele, fiecare cum poate. Şi slavă Domnului, mă chinui aşa cu bătrâneţile mele. Şi pot spune orice despre mine. Eu mă gândesc la Domnul care a zis – nu vă gândiţi ce veţi răspunde celor mai mari că Duhul lui Dumnezeu vă va da cuvânt. Aşa e şi aicea, noi suntem cu harul lui Hristos care ne întăreşte. Păi, ce, mergeau uriaşi în faţa lui Diocleţian? Nişte prăpădiţi de creştini îi întorceau în cuvânt, de nu le putea sta nimeni împotrivă. „Îi fi tu împărat, dar eu am pe împăratul Hristos, care-i şi peste tine“. Şi până la urmă îl convingeau şi pe el.
    – Dar dacă noi nu avem credinţa lor, ce facem?
    – Ţi-o dă Dumnezeu. Să ne-o întărim.
    – Dar ce să facem să ne întărim credinţa?
    – Pune mâna pe Biblie, ia vieţile sfinţilor model. Prin cei slabi, măi, se dovedeşte puterea harului lui Dumnezeu, nu prin cei tari. Aşa că stai liniştită, nu te teme. Creştinul n-are de ce să se teamă, dacă are pe Mântuitorul Hristos lângă el, Stăpân şi Împărat şi mergi cu El înainte şi nu vă temeţi de ce vă vor spune vouă, nu vă temeţi deloc. Al Domnului este pământul şi stăpânirea lui. Şi noi suntem creştini, a noastră-i toată împărăţia şi asta de pe pământ şi cealaltă. Cu asta ne pregătim pentru cealaltă. Cum spune psalmistul: „Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi”. Dacă El mă paşte, ce mă mai tem eu că n-o să am de mâncare mâine? Dă Dumnezeu la fiecare.
    – Oricum, vin foarte multe ştiri tulburătoare peste noi…
    – Intenţia lor este ca să slăbească tăria noastră, să ne pună la îndoială, şi în felul acesta ne prăbuşim. În fine, trebuie să ne pregătim de orice, că e omul Bisericii, că e în afara Bisericii, noi cu noi trebuie să fim într-o unitate cât se poate mai apropiată, să ne ţinem aşa cât mai aproape unul de altul, să putem rezista aşa mai uşor. Să nu ne dispersăm, să nu ne lepădăm, să nu trădăm, …să nu ne batjocorim, într-un cuvânt. Să putem înfrunta primejdia cu o oarecare seninătate. Când vezi că-i băga la îngheţ pe cei patruzeci mucenici! Nu-ţi poţi imagina cum să stai acolo şi să vezi, cum te prinde frigul, cum te cuprinde ca nişte menghini, aşa, din toate părţile. Vezi, din 40 a ieşit unul totuşi! S-a lăsat ispitit şi a căzut. I-a luat coroana altul care i-a luat locul.
    – Aţi spus că şi casnicii noştri pot fi duşmani, spre mântuirea noastră. Cum trebuie să procedăm, să-i aducem pe calea cea bună sau să ne îndepărtăm de ei?
    – Să-i aducem pe calea cea bună, prin rugăciuni, prin tot efortul nostru, să-i dobândim pentru că nu ei sunt cei care devin vrăjmaşii noştri, ci diavolii din ei care-i stăpânesc. Noi suntem datori să-i scoatem, să desatanizăm duhul acesta, să-l transformăm din demonul care este în înger; să transformăm omul din rău cum e în bun”.

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 28, 2014 at 11:09 pm

      Nu cumva si pe parintele Iustin l-au eliminat fiindca incomoda ? Cum de a facut el cancer galopant la o varsta asa inaintata ?

      Apreciază

  8. geo said, on decembrie 28, 2014 at 8:52 pm

    De ce a ascuns guvernul, adică Victor Ponta, adoptarea şi publicarea HG 1.109/2014? Răspunsul (pentru cunoscători) poate fi unul extrem de simplu: Victor Ponta (guvernul Ponta 3) este posibil să fi făcut un cadou celor de la … GAZPROM !! De ce spunem „cadou”? Pentru că de regulă, printr-un act adiţional la un contract de concesiune, partea care a primit ceva în concesiune câştigă ceva, obţine un avantaj suplimentar prin respectivul act adiţional. Ce, nu ştim, pentru că documentul este clasificat. De ce spunem GAZPROM? Pentru că East West Petroleum Corp compania care apare în HG 1.109/2014 nu mai este singurul concesionar al respectivului perimetru. East West Petroleum Corp s-a asociat cu Naftna Industrija Srbije (NIS), care este subsidiara din Serbia a celor de la Gazprom. De menţionat că East West Petroleum Corp şi-a păstrat 15% din afacere, în timp ce NIS are restul de 85%.

    http://www.cotidianul.ro/victor-ponta-ce-cadou-ai-facut-celor-de-la-gazprom-254002/

    Apreciază

  9. STOP RFID said, on decembrie 28, 2014 at 9:02 pm

    Stiti care e cea mai mare cauza de accidente auto in SUA? Nu o sa ghiciti. Nici alcoolul, nici drogurile si nici oboseala. Cea mai mare cauza de accidente este SMS-ul. In timp ce conduc, idiotii butoneaza de zor la I-FOANE. Pai ai prins o gagica pe facebook si trebuie sa stai sa butonezi, pana incepe sa-ti curga scuipat din gura. In trafic zombii, la munca zombii, iar acasa zombii iara. Stai la televizor si te uiti la schimb de mame si mireasa pentru fiul meu. Gesturile pe care le faci pe I-FOANE e asemenea gestului unui maimute. Imi zice odata un tanar care avea un i-fon in mana…….stii cu telefonul asta poti sa faci TOTUL. Dar cartofi prajiti stie sa faca?

    Apreciază

  10. geo said, on decembrie 28, 2014 at 9:16 pm

    A trecut la Domnul luptătorul anticomunist Octavian Anastasescu, prietenul lui Valeriu Gafencu. Pentru mine, Octav a fost un ”sfânt de lângă noi”. Vă rog să îl pomeniţi în rugăciunile voastre

    http://ciprianvoicila.blogspot.ro/2014/12/a-trecut-la-domnul-luptatorul.html

    http://ciprianvoicila.blogspot.ro/2014/02/ciprian-voicila-octavian-anastasescu.html

    Dă clic pentru a accesa carte-octavana-stasescu.pdf

    http://www.fericiticeiprigoniti.net/valeriu-gafencu/97-valeriu-si-darul-inainte-vederii

    http://www.sfintii-inchisorilor.ro/wp-content/uploads/2010/12/MarturisitoriiformatA42.doc

    Dumnezeu sa il primeasca si sa il odihneasca cu dreptii!

    Apreciază

  11. […]    Cititi va rog si: Comentariul zilei (28.12.2014): EDUCAREA MAIMUTEI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.