SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: As vrea sa aud si in Parlamentul Romaniei asa ceva …

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 28, 2014

Iata-o pe Sahra Wagenknecht:

Tatal ei e iranian iar ea e politician de stanga.

Stanga este aceeasi mizerie cu “dreapta”, fiind sforarita la varf de fix aceeasi papusari ce o conduc si pe Merkel. Deci sa nu se iluzionam prea tare. Insa uneori tare imi doresc sa aud si in Parlamentul Romaniei astfel de discursuri. Dar nu … La noi e o cu totul vomitiva unitate in diversitate. Chiar daca uneori se mananca intre ei ca hienele, bagandu-se bucurosi unii pe altii la puscarie, cand vine insa vorba despre lucrurile papusaresti care conteaza, zici c-au fost suspusi unor dramatice experimente de lobotomie in cursul carora le-a fost extirpata partea de creier ce se ocupa cu orice critica serioasa a licuriciului.

Cat despre Merkel, pe zi ce trece figura ei seamana tot mai mult cu a lui Hitler.

Iat-o ce-a facut cu steagul Germaniei:

Cititi va rog si:

Cancelarul german ANGELA MERKEL: „Aceasta lume nu va fi una pasnica si linistita daca nu vom realiza o NOUA ORDINE MONDIALA”

Stiati ca Angela Merkel a crescut si a trait in RDG? Dar ca un alt cancelar german, Gerhard Schröder, lucreaza pentru Gazprom? Si un pic de Radu Moraru („Nasul” – 10 TV) …

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gopo said, on decembrie 28, 2014 at 1:24 pm

    Si cine crezi tu Saccsive ca ar putea juca cele doua roluri ? Mai ales cele de demascator ?
    Eu unul nu vad nic un barbat cu bile capabil de astfel de critici, darmite o femeie parlamentar…

    Apreciază

  2. John of Romania said, on decembrie 28, 2014 at 2:48 pm

    @Saccsiv
    Fostul Parlamentar Nationalist Vlad Hogea a murit ieri in urma unui infarct la numai 37 de ani.
    A murit ca trebuia sa moara sau a fost asasinat?

    Iata ce aflam despre el de pe wikipedia:

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Vlad_Hogea
    A început activitatea politică în 1992, în gruparea naționalistă Partidul România Mare,[1] condusă de Corneliu Vadim Tudor, unde a activat în organizația de tineret. Din rândurile acesteia, a fost promovat pe lista PRM la alegerile legislative din 2000, unde a obținut un mandat de parlamentar de Iași. Între timp, el a publicat diverse articole xenofobe în România Mare, ziarul partidului, precum și în alte publicații naționaliste, cum ar fi Tricolorul. Printre acestea, se numără articole intitulate „Mareșalul Ion Antonescu a protejat evreii din România” și „Care Holocaust?”, prin care nega participarea guvernului antonescian al României la Holocaust în perioada 1941–1944.[2] În august 2001, Gheorghe Buzatu, îndrumătorul său la Colegiul Național de Apărare și la Universitatea din Craiova, aflat la conducerea Centrului de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române, l-a ajutat să publice o compilație a acestor texte sub titlul Naționalistul. Lucrarea profund xenofobă, inspirată, după spusele autorului ei, de Julius Streicher, redactorul revistei naziste Der Stürmer, condamnat și executat pentru crime de război, a declanșat un scandal major în presa românească și internațională.[2] În urma protestelor a numeroși intelectuali, printre care Ana Blandiana, Virgil Ierunca și Monica Lovinescu (Mircea Mihăieș a denumit-o „noul Mein Kampf”), și ale liderilor comunității evreiești,[3] cartea a fost retrasă de la publicare.[4] În urma scandalului, Gheorghe Buzatu a trebuit să demisioneze de la conducerea Centrului de Istorie și Civilizație Europeană,[2] iar procurorii au declanșat o anchetă penală, împiedicată, însă, de imunitatea parlamentară a lui Hogea.[3][5]

    La alegerile din 2004, a fost ales din nou deputat din partea PRM, de data aceasta în județul Vaslui, deși a continuat să activeze în cadrul filialei ieșene a partidului.[6] În preliminariile aderării României la Uniunea Europeană, a fost trimis în 2005 ca euroobservator la Parlamentul European.[7] În anul următor, Hogea a demisionat din PRM și s-a înscris într-un alt partid de orientare naționalistă, PNG-CD.[6] După un an de activitate în cadrul PNG-CD ca vicepreședinte, a fost trecut al treilea pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2007, după ce a renegat materialele publicate de el în trecut în România Mare, acuzând influențele nocive ale fostului partid.[1] Liderului PNG-CD, George Becali, însă, a acuzat antisemitismul și xenofobia violentă a lui Hogea, și l-a exclus de pe listele de candidați.[8] Din acest motiv, el a demisionat din partid, acuzând conducerea acestuia de ignoranță și s-a înscris în Partidul Conservator (PC).[9] În 2010, postul de televiziune Antena 2 aparținând trustului media controlat de liderul PC Dan Voiculescu, i-a dat spre realizare emisiunea Filmul sau viața?.[3] A parasit si PC si s-a inscris in PP-DD, partidul extraparlamentar condus de patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu. Vlad Hogea este acum secretar executiv al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, coordonator al Departamentului de Comunicare și președintele PP-DD Iași.

    Apreciază

  3. Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 4:26 pm

    Doamne ajuta!
    In toata UE,ba chiar in toata lumea,ordinele de numerotare a populatiei sint aceleasi,indiferent de regim politic.Pe blogul ,,Les moutons enrages ”(28.12.2014) aflam ca in Irlanda,anul acesta,trei persoane din patru si-au dat guvernului datele foto biometrice fara sa se informeze pentru ce,doar pentru ca li s-a cerut,in ,,lupta impotriva fraudei”.Cea care scrie a cerut alternativa autoritatilor,si i s-a raspuns sec ca isi va pierdere drepturile banesti pentru cresterea copilului si ajutorul pentru locuinta.Restul irlandezilor insa,nu au nici o problema de constiinta in acest sens?
    Ingaduiti sa va adaug doua,,povesti” care se leaga,fiind doua fatete definitorii ale atitudinilor contemporanilor nostri.

    Prima:Mica poveste despre maimute si scara
    Un grup de cercetatori au pus un grup de cinci maimute intr-o camera in mijlocul careia se afla o scarita care permitea accesul la niste banane.
    De cite ori incerca o maimuta sa se urce pe scarita ,un dus glacial le stropea pe celelalte maimute.
    Dupa un timp,de cite ori incerca o maimuta sa se apropie de scarita,celelalte o loveau de teama dusului rece
    Dupa o vreme,nici o maimuta nu mai risca sa se urce pe scarita,in ciuda tentatiei.
    Atunci,cercetatorii au hotarit sa inlocuiasca maimutele.Pentru inceput,o singura maimuta a comunitatii fu inlocuita cu una noua.Primul lucru pe care il facu nou-venita fu sa incerce sa se urce pe scarita .Imediat,celelalte maimute o lovira.
    Ceva mai tirziu,noua membra a comunitatii invatase sa nu se mai urce pe scarita chiar fara sa cunoasca aceasta interdictie.
    O a doua maimuta fu inlocuita.Apoi,a treia,apoi a patra,pe rind.Toate avura aceeasi soarta atunci cind incercau sa se urce pe scarita.Grupul celor cinci ,desi nu primisera niciodata vreun dus inghetat,continua sa loveasca orice nou-venita care incerca sa se urce pe scarita.
    In acest stadiu,maimutele care agreseaza nu au habar pentru ce ele nu au dreptul sa se urce pe scara.Nici pentru ce ele participa la agresiunea ultimei sosite.
    La final,dupa ce inlocuisera toate maimutele de la inceput,nici o alta maimuta nu a fost stropita cu apa rece.Totusi,nici una nu va incerca sa se urce pe scarita.Pentru ce?Pentru ca in mintea lor asa este si asa a fost dintotdeauna.
    Daca ar putea fi intrebate de ce o lovesc pe cea care incearca sa se urce pe scarita si sa poata raspunde,aceste maimute ar da raspunsul:,,Nu stiu,dar aici asa este”.
    (Les moutons enrages,26.12.2014)

    A doua ,,povestire” este o auto-meditatie concluziva a unui anonim prea normal/arierat/inapoiat/primitiv/recalcitrant/fanatic/etc pentru exigentele noii lumi ,,:Sint neandertal…”
    Eu n-am avut niciodata noroc in viata…
    M-am nascut alb,ceea ce face din mine un rasist.
    Nu votez cu stinga,ceea ce face din mine un fascist.
    Sint hetero,ceea ce face din mine un homofob.
    Nu sint sindicalist,ceea ce face din mine un tradator al clasei muncitoare si un aliat al patronatului.
    Sint crestin,ceea ce face din mine un ciine necredincios.
    Am atins o anumita virsta,m-am pensionat,ceea ce face din mine un batrin timpit.
    Eu reflectez fara sa inghit tot ceea ce presa imi dicteaza,ceea ce face din mine un reactionar.
    Tin la identitatea si la cultura mea,ceea ce face din mine un xenofob.
    Mi-ar placea sa traiesc in siguranta si sa-i vad pe delicventi in inchisoare,ceea ce face din mine un ghestapist
    Cred ca fiecare trebuie sa fie recompensat dupa meritul sau,ceea ce face din mine un antisocial.
    Am fost educat cu duritatea si le sint recunoscator parintilor pentru asta,ceea ce face din mine un calau de copii care se opune dezvoltarii lor.
    Consider ca apararea unei tari este treaba tuturor cetatenilor,ceea ce face din mine un militarist.
    Imi place efortul si depasirea de sine,ceea ce face din mine un retardat social.
    Pe scurt,m-am nascut prea tirziu,ceea ce nu sterge cu nimic respectul datorat parintilor mei dar face din mine un neandertalian.

    Apreciază

    • Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 4:28 pm

      Ultima asertiune -,,Les moutons enrages”,27 decembrie 2014.Scuze pentru omisiune.

      Apreciază

  4. Ionut said, on decembrie 28, 2014 at 4:26 pm

    OFF-TOPIC

    Interviu cu IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului:

    Mitropolitul Banatului Ioan Selejan s-a născut la 16 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, judeţul Bihor, părinţii săi fiind Ioan şi Ilca. A absolvit Liceul „Constantin Brâncuşi“ din Oradea în 1971, Facultatea de Instalaţii şi Automatizări din Bucureşti în 1976, după care ÎPS Ioan Selejan a urmat cursurile Seminarului Teologic din Craiova, în 1986, şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, 1990. Începând cu 1991, ÎPS Ioan a studiat la Institutul Biblic din Ierusalim până în 1994 şi are studii de doctorat la Institutul Biblic din Ierusalim (Biblice, Egiptologie şi Orientalistică). Din anul 1980 a fost vieţuitor al Mănăstirii Lainici, judeţul Gorj. La 6 august 1990 a fost hirotonit diacon la Mănăstirea Lainici, iar la 15 august 1990 preot la Mănăstirea Tismana. Între 1990-1994 a fost stareţ al Mănăstirii Lainici, în 1994 a fost numit Arhimandrit şi Superior al Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, la 9 iulie 1994 ales Episcop al Covasnei şi Harghitei. La 20 iulie 1994 a fost hirotonit Episcop la Mănăstirea Topliţa, judetul Harghita, iar din 25 septembrie 1994 a fost instalat ca Episcop al Harghitei şi Covasnei, la Miercurea-Ciuc. Instalarea ca episcop a fost cu totul deosebită, deoarece au fost prezenţi doi patriarhi, Patriarhul României şi Patriarhul Alexandriei, şi un număr mare de înalte feţe bisericeşti şi demnitari. Din iunie 2009, i-a fost acordat titlul de arhiepiscop onorific.

    Am avut şansa unei convorbiri cu domnia sa acum ceva vreme şi ne bucurăm s-o dăruim mai departe celor dornici să-i trimită un gând bun acestuia cu ocazia întronizării sale ca mitropolit al Banatului.

    – Înalt Prea Sfinţia Voastră, care este întrebarea pe care un credincios trebuie să o pună sufletului său mai ales în această perioadă a Sărbătorilor?

    – Este evident că postul şi rugăciunea sunt, cum spun Sfinţii Părinţi ai bisericii, aripile cu care omul se înalţă spre cer, urcă treptele desăvârşirii. În taina spovedaniei omul nu face altceva decât să încerce o umilă împăcare cu Dumnezeu. O încercare de a-şi cere iertare pentru ce a greşit şi apoi Hristos să-l primească în braţele sale. De aceea, oricine a avut cel puţin o zi de experienţă de post în viaţa lui ştie care este starea trupească şi sufletească a unui om care posteşte. Este altfel decât în celelalte zile când are activităţi legate de viaţa lui cotidiană. De aceea, bine este ca în această perioadă să ne apropiem şi de scaunul mărturisirii, la duhovnic, dar şi, cum spuneam, cu conştiinţa noastră, nu numai cu trupul nostru, de Dumnezeu, cerând iertare pentru toate cele ce am greşit şi Dumnezeu este al milei, al îndurării şi al iertării şi eu aş dori ca toţi să fim împăcaţi întru Hristos.

    – Dintre toate rugăciunile pe care le-aţi învăţat de-a lungul timpului aveţi vreuna mai apropiată de sufletul Înalt Prea Sfinţiei Voastre?

    – Rugăciunea pe care o port întotdeauna în sufletul meu este „Doamne, ajută-mă!, Doamne, scapă-mă! Doamne, ajută-i, Doamne, iartă-i”, mă refer la preoţii şi credincioşii din eparhia pe care o păstoresc. Înainte de a-mi pomeni mama în biserică îmi pomenesc preoţii şi credincioşii din eparhie, iar după aceea pomenesc neamul nostru românesc. „Doamne, ajută-mă!, Doamne, scapă-mă!, Doamne, ajută-i!, Doamne, iartă-i!, Doamne, dă ploaie, dă pace pe pământ!”, iată că v-am dezvăluit secretul celei mai mici cărţi de rugăciune pe care o port cu mine mereu.

    – Despre dialogul cu celelalte biserici ce ne puteţi spune?

    – Dialogul între biserici este foarte important şi, aici, trebuie să fim însă foarte atenţi în ceea ce priveşte credinţa, pentru că noi, ortodocşii, chiar dacă nu suntem majoritari ca număr în lumea creştină păstrăm un tezaur cu totul şi cu totul deosebit al credinţei din primele veacuri creştine. Problemele de credinţă şi de dogmă, acestea trebuie să rămână neatinse, aşa cum ni le-au rânduit Sfinţii Părinţi, sinoadele ecumenice, Sfânta Scriptură. Aceasta este baza, însă dialogul în ceea ce priveşte alte activităţi din societate, şi aici putem avea probleme sociale sau culturale, trebuie să existe. În plus, biserica, lumea creştină în general, este chemată şi de la ea se aşteaptă mult de către foarte mulţi. Particip la foarte multe conferinţe internaţionale şi am văzut care sunt aşteptările, ca de exemplu implicarea în stingerea conflictelor care sunt pe planetă şi nu numai. Duminica trebuie să săvârşim Sfânta Liturghie în biserică, iar de luni până sâmbătă să ne punem biserica pe braţ şi umblăm cu ea dintr-o parte în alta a lumii împărtăşind cuvântul lui Dumnezeu, făcând pace, făcând bine între oamenii şi între popoare.

    – Înalt Prea Sfinţia Voastră, mai este valabil în zilele noastre Mesajul Mântuitorului nostru Iisus Hristos? Credeţi că oamenii îl mai percep ca odinioară?

    – Este evident că Mântuitorul doreşte să trăim toţi oamenii ca fraţii pentru că acesta este arhetipul convieţuirii din rai. Spre aceasta tindem şi Mântuitorul de aceea a venit în lume: să ne pregătească pentru a trăi. De aici, de pe pământ, să ne pregătească pentru rai. Şi asta face Biserica, îi adună pe oameni. De aceea o să găsiţi atât în Sfânta Scriptură, cât şi la începutul predicii oricărui preot, de fiecare dată, care se adresează cu: „Fraţi creştini, iubiţi fraţi creştini…Iubiţi fraţi şi surori în Domnul”. Acestea sunt iată, modalităţile de adresare ale unui slujitor al bisericii către cei care sunt în biserică şi în comunităţile respective. Biserica aşa face, aşa gândeşte. Preotul este frate cu enoriaşii, cu cei pe care-i păstoreşte. Nu este gândit a fi şeful lor, conducătorul lor de nu ştiu ce rang, ci frate. Suntem fraţi cu toţii. Asta încearcă şi face biserica de 2000 de ani în Hristos, dar problema este, având în vedere fenomenul cât se poate de pregnant de segregare care există la ora actuală în societate, că s-a ajuns la celula de bază, la familie. Dacă biserica încearcă să adune în numele lui Hristos şi în Hristos, iată că există atâtea instrumente, atâtea activităţi, atâţia vectori de fărâmiţare a societăţii. Avem la ora actuală un atac la fiinţa naţională, am putea spune la fiinţa noastră umană ca atare. Într-o familie fărâmiţată, care se desparte, care se divide, nu se mai nasc prunci. Nu vorbim decât la nivel macro social, iată că dacă punem lupa, microsopul, vedem că aici, în familie, care este izvor de viaţă, izvor al perpetuării umane, al creaţiei lui Dumnezeu, au apărut aceste fenomene care sunt deja alarmante. Chiar la nivelul ţării noastre, nu aş putea să spun cu siguranţă procentul, dar am auzit la un moment dat din anumite cercetări, că aproximativ 58 la sută din căsătoriile care se întemeiază la noi în ţară se termină cu divorţuri. Din ceea ce se face în biserică şi ceea ce încercăm să facem cu ajutorul lui Dumnezeu mai departe este strângerea rândurilor în jurul acestei unităţi a familiei. Unui copil care se naşte într-o familie dezmembrată i se va părea normal să trăiască într-o societate dezmembrată şi împărţită. De aceea, punem atât accent pe aceste aspect al convieţuirii mai întâi în bună pace şi credinţă în Dumnezeu şi, până acum, nu am văzut alte instituţii în această ţară care să poarte de grijă nu numai trupeşte, material, familiei, ci şi sufleteşte, adică partea de trăire sufletească. Nu există, încă nu s-au construit în ţara aceasta facultăţi de morală. Singura catedră de morală a neamului nostru românesc este biserica, catedrala dăinuirii şi amvonul din care încercăm, prin activitatea preoţilor, să ducem cuvântul lui Hristos până în ultimul sătuc al acestei binecuvântate de Dumnezeu ţări.

    Sursa: evz.ro

    Apreciază

  5. pongogonzo said, on decembrie 28, 2014 at 4:37 pm

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

  6. Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 4:47 pm

    VIVA REPETITA!-Un nou avion al unei companii malaieziene a disparut.
    Duminica ,in zori,a disparut zborul QZ8501,un avion Airbus A 320-200 al companiei aeriene malaieziene Air Asie,intre orasul Juando Surabaya,pe insula Java,Indonezia si orasul Chang,Singapore ,unde trebuia sa decoleze.Zborul avea 6 membri in echipaj si 155 pasageri.S -a deschis o ancheta de cautare.(Le chaos controle,28 decembrie 2014)

    Apreciază

  7. Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 4:49 pm

    Scuze (II)-,,trebuia sa aterizeze”.Iar titlul cu majuscule trebuie sa primeasca ghilimelele .

    Apreciază

  8. Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 5:16 pm

    Banci publice fara public?

    In 24 decembrie 2014,municipalitatea din Angouleme(Franta) a decis sa instaleze niste cutii-grilaje in jurul celor noua banci de pe Champs-de-Mars.Saracii fara locuinta (SDF,in franceza), ,,boschetarii” cum se zice la noi marginalilor,sint vizati direct,deoarece intentia este de a le impiedica accesul la bancile respective intrucit acestia isi facusera obiceiul sa stea prin preajma acestora.(Sursa-Le nouveau paradigme,25 decembrie 2014).Deranjeaza saracii,si sint tot mai multi…Insa,dupa cum se vede,tot cei bogati sint cei mai agresivi.

    Apreciază

  9. nikodim said, on decembrie 28, 2014 at 5:18 pm

    Doamna aceasta, Sahra Wegenknecht, daca este sincera si mai ales consecventa in ceea ce spune se pare ca va fi o viitoare pacienta pe la oncologie, sau daca este PREA consecventa si va mai aparea cu critici sincere de felul acesta, atunci s-ar putea sa sufere vreun soc traumatologic in urma impactului cu vreo marca auto „civilizata” occidentala, evident. Oricum, ambele variante, cea lenta sau cea rapida, vor avea ca urmare inchiderea gurii sale „antidemocratice”. Climatul social in cadrul „politicii corecte a comunitatii internationale civilizate”, sustinut ferm de „valorile sale fundamentale”, nu tolereaza asemenea tendinte comportamentale „neadecvate”, nu atat la adresa d-nei Merkel (care este si ea pusa acolo ca angajat), cat la adresa „celei mai mari democratii democratice din lume”( care ii pune si le-o pune angajatilor…adica le pune sarcina de serviciu).
    Cat tupeu la doamna… Te pomenesti ca o avea radacini din Pungestiul KGB-ist, care protesta nedemocratic tot impotriva „binefacerilor celei mai democratice democratii din lume”?

    Apreciază

  10. nikodim said, on decembrie 28, 2014 at 5:34 pm

    Liliana,
    Odata, acum niste ani in urma, premierul malayezian, a declarat ceva in genul ca lumea in general si lumea musulmana din care face si el parte, in particular si care lume musulmana numara peste un miliard de oameni, este sub opresiunea exponentilor catorva milioane de alti oameni, care detin si dispun de finantele intregii lumi si santajeaza aceasta intreaga lume dupa bunul lor plac. Probabil asemenea declaratii fac rau pe la avionica aparatelor de zbor ale celor care se incumeta sa declare absurditati de genul acesta de „teorie a conspiratiei”. Cine l-a pus sa se indoiasca de cei care traseaza fericirea lumii?

    Apreciază

  11. Liliana said, on decembrie 28, 2014 at 7:18 pm

    nikodim,
    Intr-adevar,retorica intrebare…Pot fi si nenumarate mirari retorice,de tipul:Ce lovite de dezastre au fost Philipinele in 2013!! Un cutremur de 7,1 in octombrie si un super taifun (Haiyan) in noiembrie 2013 care a distrus complet un oras de 220000 locuitori si a ucis aprox.10 000 de persoane!
    Intrebare retorica-Oare sa fie vreo legatura intre aceste necazuri ale filipinezilor si ale malaiezienilor si renuntarea lui Obama la vizita in Filipine si in Malaiezia in chiar primele zile ale lui octombrie 2013?

    Apreciază

  12. geo said, on decembrie 28, 2014 at 8:50 pm

    Cotidianul britanic The Times a desemnat Personalitatea anului 2014, titlul fiind acordat cancelarului german Angela Merkel, pentru „menținerea stabilității în Europa”.

    Jurnaliștii de la TheTimes scriu despre decizia de a-i acorda cancelarului german titlul de „Personalitatea anului 2014″ că Angela Merkel a acționat cu un om politic excepțional într-un moment în care relațiile între Est și Vest se aflau în pragul celei mai grave crize geopolitice de la încheierea războiului rece.

    De asemenea, The Times evocă în special contribuția cancelarului german la „negocierile tensionate între Occident și președintele rus Vladimir Putin”, după alipirea peninsulei Crimeea la Federația Rusă, denunțată drept o anexare de către autoritățile de la Kiev și țările occidentale.

    Merkel, „Doamna necesară”, cel mai proeminent politician european, este și cea mai puternică femeie din lume și „personalitatea anului 2014″, mai scriu cei de la The Times.

    http://greatnews.ro/personalitatea-anului-2014-cui-fost-desemnat-titlul/

    Apreciază

  13. […] VIDEO: As vrea sa aud si in Parlamentul Romaniei asa ceva … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.