SACCSIV – blog ortodox

Georgia catre SUA: Incetati sa mai atacati Biserica Ortodoxa si nu mai instigati la revolutie daca vreti sa renuntam la legea „agentilor straini”

Posted in GEORGIA, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, revolutie, REVOLUTII PORTOCALII, SUA by saccsiv on mai 24, 2024

Orthodox Christianity: GEORGIA TELLS U.S.: STOP ATTACKING THE ORTHODOX CHURCH AND FOMENTING REVOLUTION IF YOU WANT US TO DROP THE “FOREIGN AGENTS” LAW

GEORGIA CĂTRE SUA: ÎNCETAȚI SĂ MAI ATACAȚI BISERICA ORTODOXĂ ȘI NU MAI INSTIGAȚI LA REVOLUȚIE DACĂ VREȚI SĂ RENUNȚĂM LA LEGEA ‘AGENȚILOR STRĂINI’

Publicat pe 23 Mai 2024, de Orthodox Christianity

Lideri ai partidului Visul Georgian. Foto: tabula.ge

Sunt o serie de lucruri pe care Statele Unite trebuie să le facă dacă doresc ca Georgia să nu adopte așa-numita lege a ‘agenților străini’, sau legea ‘transparenței ONG-urilor’, așa cum o numește partidul de guvernământ Visul georgian.

Printre așteptările sale, Consiliul Politic al partidului scrie că SUA trebuie să înceteze să mai folosească ONG-urile pentru a încuraja revoluția în Georgia și să nu mai atace Biserica Ortodoxă, care reprezintă aproximativ 85% din populația georgiană.

Partidul ‘Visul Georgian’ a emis ieri o declarație ca răspuns la proiectul de lege ‘MEGOBARI’ (Mobilizing and Enhancing Georgia’s Options for Building Accountability, Resilience, and Independence Act / Legea privind mobilizarea și consolidarea opțiunilor Georgiei pentru sporirea responsabilității, a rezilienței și a independenței), pregătit de Joe Wilson, congresman republican din Carolina de Sud, care oferă avantaje financiare, o liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii georgieni care vizitează Statele Unite și un pachet de sprijin militar în cazul în care Georgia demonstrează ‘progrese semnificative și susținute în vederea revigorării democrației sale’, inclusiv eliminarea legii privind ‘agenții străini’, care urmărește să asigure transparența în ceea ce privește puterile străine care finanțează ONG-urile care operează în Georgia.

Pe de altă parte, proiectul de lege al lui Wilson prevede sancțiuni împotriva politicienilor georgieni dacă proiectul de lege va fi adoptat.

Cu toate acestea, politicienii americani greșesc ‘vorbind Georgiei în limbajul șantajului’, se arată în comunicatul partidului Visul Georgian, potrivit tabula.ge.

Potrivit acestui comunicat, SUA se așteaptă ca Georgia, pe lângă eliminarea legii menționate mai sus, să nu adopte o lege privind propaganda LGBT, să ‘desfășoare alegeri corecte’ și să se abțină de la retorica negativă împotriva Americii.

Cu toate acestea, ‘În primul rând, trebuie remarcat faptul că atât adoptarea legii privind transparența ONG-urilor, cât și criticile oficialilor americani au motivele lor obiective’, precizează Visul Georgian.

„Timp de mulți ani, Georgia a fost nevoită să trăiască într-un așa-numit regim al polarizării, în care ONG-urile finanțate din exterior joacă un rol cheie.”

Comunicatul continuă:

Ba mai mult, din noiembrie 2020, ONG-urile au încercat de două ori să organizeze o revoluție în Georgia. În plus, țara noastră a fost ținta constantă a unor atacuri din partea mai multor politicieni și oficiali americani, de care guvernul georgian a trebuit să se apere cu o retorică adecvată…

Din păcate, o serie de politicieni și oficiali americani fac greșeală după greșeală și continuă să vorbească Georgiei în limbajul șantajului…

O atitudine respectuoasă față de Georgia ar trebui să fie exprimată într-un mod complet diferit. În astfel de condiții:

  • SUA ar trebui să demonstreze prin acțiuni că este partenerul strategic al Georgiei, în special prin acordarea liberalizării vizelor pentru cetățenii georgieni și încheierea unui acord de liber schimb fără condiții. După cum arată proiectul de lege, SUA ar fi putut face acest lucru mai devreme, dar a dat dovadă de indiferență față de Georgia și de poporul georgian;
  • SUA ar urma să investească în economia georgiană, așa cum a făcut ultima dată în perioada anilor 2009-2011, când regimul lui Saakașvili a fost salvat de la colapsul economic;
  • SUA ar urma să asigure o schimbare de comportament din partea ONG-urilor, în special prin încetarea politicii de nerecunoaștere a guvernului georgian și renunțarea la planurile revoluționare;
  • Utilizarea subiectului UE ca instrument constant de șantaj împotriva Georgiei ar urma să înceteze, iar negocierile cu Georgia ar urma să fie deschise până la sfârșitul anului, restabilind echitatea față de Ucraina, Moldova și Bosnia și Herțegovina.

În continuare, Georgia face apel la ONG-uri să înceteze să mai atace Biserica Ortodoxă și să sprijine extremismul religios și diverse păcate grave:

Dacă vor face toate acestea, atunci nu va fi necesară legea transparenței ONG-urilor și nici nu va trebui să răspundem la declarații nedrepte. Cu toate acestea, dacă ONG-urile nu renunță la încercările lor de a organiza o revoluție, de a ataca Biserica Ortodoxă, de a susține extremismul religios, de a încuraja intervenția politică sub masca religiei, de a face propagandă LGBT, de a promova drogurile, de a încerca să submineze instituțiile statului și de a crea obstacole pentru proiectele economice și dacă unii politicieni și oficiali americani continuă să atace Georgia, atunci vom fi nevoiți să le facem pe ambele, atât adoptarea legii privind transparența cât și respingerea atacurilor. Prin urmare, astăzi, nu există nicio alternativă la adoptarea legii privind transparența ONG-urilor.

Partenerii noștri își pot reformula calitativ relațiile în maximum un an. Dacă vor realiza acest lucru, relațiile se vor îmbunătăți foarte rapid, însă dacă vor continua să acționeze cu aceeași abordare față de Georgia, atunci vor afecta atât interesele Georgiei cât și pe cele ale Americii.

După cum s-a menționat deja, totul este în mâinile partenerilor noștri, iar Georgia, ca țară mică, nu poate schimba nimic în mod unilateral. Prin urmare, trebuie să sperăm că gândirea rațională va prevala în America, în beneficiul ambelor țări.

 

Flux 24: America amenință Georgia din cauză că nu vrea agenți străini

Statele Unite examinează „măsuri” de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind „influenţa străină”, a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, fără a dezvălui care sunt acestea, notează AFP.

„Examinăm foarte atent ce putem face ca răspuns la această situaţie şi prevăd că vom lua măsuri”, a spus el în cursul unei audieri parlamentare.

Parlamentul de la Tbilisi a adoptat recent această lege, care impune oricărei organizaţii neguvernamentale şi oricărei media care primeşte mai mult de 20% din finanţarea sa din străinătate să se înregistreze în calitate de „organizaţie care urmăreşte interesele unei puteri străine” şi să se supună unui control administrativ.

 

Flux 24: Premierul georgian: Un comisar european m-a amenințat cu soarta lui Fico

Prim-ministrul Georgiei Irakli Kobakhidze a declarat că unul dintre comisarii europeni l-a amenințat cu soarta șefului Cabinetului de Miniștri al Slovaciei, Robert Fico.

„Chiar și pe fundalul anilor de șantaj, amenințarea exprimată într-o convorbire telefonică cu unul dintre comisarii europeni a fost uimitoare. În special, el a enumerat o serie de măsuri pe care politicienii occidentali le-ar putea lua după depășirea dreptului de veto asupra legii despre agenții străini, si mi-a spus: „Ați văzut ce s-a întâmplat cu Fico, trebuie să fiți foarte atenți”, a spus premierul georgian.

Potrivit lui Kobakhidze, Tbilisi s-a obișnuit deja cu amenințările din partea altor state din cauza adoptării legii cu privire la agenții străini, dar de această dată situația „suscită o îngrijorare deosebită”.

Săptămâna trecută, parlamentul georgian a adoptat proiectul de lege privind agenții străini cu vot majoritar în a treia și ultima lectură.

 

Comentariu saccsiv:

Grupurile susținute de guvernul american au sprijinit, de asemenea, ‘revoluțiile colorate’, așa cum s-a întâmplat acum 20 de ani în Georgia, care are o graniță de peste 800 de kilometri cu Rusia și este o fostă republică sovietică. Istoricul Moniz Bandeira a scris:

„După ce administrația Clinton a părăsit biroul, conducerea Pentagonului a început să elaboreze politici pentru a folosi Georgia ca actor cheie în politica de neo-constrângere. Scopul era de a împiedica Rusia să domine din nou regiunea Caucazului.”

Între anii 2002 și 2004, administrația George W. Bush a pus la cale un proiect numit Georgia Train and Equip Program – Programul de Instruire și Echipare din Georgia (GTEP), care a implicat instruirea militară a trupelor georgiene de către SUA; iar din 2005, Georgia Sustainment and Stability Operations Program – Programul de Sprijin și Operațiuni de Stabilitate din Georgia (GSSOP), care a implicat trimiterea de trupe ale Forțelor Speciale ale Armatei SUA (Beretele Verzi) și ale Corpului de Infanterie Marină pentru instruirea suplimentară a personalului militar georgian. Soldații georgieni au fost implicați în războaiele conduse de SUA în Afganistan și Irak și au participat la activități militare în Kosovo.

După cum s-a menționat, în noiembrie 2003, în Georgia au avut loc proteste antiguvernamentale, denumite în Occident ‘revoluția trandafirilor’. Wall Street Journal a recunoscut că la demonstrații au participat ‘organizații neguvernamentale… susținute de fundații americane și de alte fundații occidentale’.

Printre cei care interveneau în Georgia se numărau grupuri finanțate de Washington, precum USAID, NED, Freedom House și Institutul Republican Internațional. În mod inevitabil, fundațiile Soros au fost implicate în instigarea tulburărilor din Georgia, iar din august până în octombrie 2003 Soros a cheltuit 42 de milioane de dolari pentru a încuraja activitățile antiguvernamentale din această țară.

Fundația Soros a finanțat grupul de opoziție Kmara din Georgia, așa cum a făcut-o și cu Otpor în Serbia. Kmara a fost sprijinită și de organizațiile finanțate de guvernul SUA menționate mai sus. Mai mult, ambasadorul SUA în Georgia, Richard Miles, a avut un rol considerabil în planificarea și organizarea ‘revoluției trandafirilor’ prin Washington. Americanii se temeau că, în cazul în care evenimentele ar fi luat o turnură nedorită pentru ei în Georgia, țara ar fi căutat legături mai strânse cu vecinul său, Rusia.

Occidentul credea că Georgia este un stat important din punct de vedere strategic, pe de o parte din cauza poziției sale în Caucazul de Sud, alături de Rusia, și pe de altă parte pentru că este un coridor de combustibil fosil.

Cititi va rog mai multe la:

OPINIE. Istoria războaielor purtate de SUA-NATO: „Exportul democrației” prin acte de subversiune și infiltrare

Cititi va rog si:

De ce sunt proteste in Georgia?

Arhimandritul Lazar (Abashidze): “ANTIHRIST vine in GEORGIA” / In Romania a venit?

Mitropolitul georgian Antonie avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodoxe și AU PROMOVAT INTERESELE LGBT

Tbilisi Pride a fost anulata datorita uriasului protest impotriva propagandei LGBT in Georgia

Mii de georgieni au participat la o procesiune in cinstea Zilei Puritatii Familiei la Tbilisi

Video: PROTEST in GEORGIA impotriva proiectiei FILMULUI GAY “And Then We Danced”

BRAVO POPOR GEORGIAN. Extrem de putini s-au dus pe stadion la “slujba” oficiata de Papa Francisc. Biserica Ortodoxa Georgiana n-a trimis reprezentanti

VIDEO: Ample PROTESTE ANTI PAPA FRANCISC in GEORGIA. Multimele au dorit sa intrerupa “slujba” catolica de pe stadion

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.