SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emblematic de catre evreul Iacov Iurovski

Posted in EVREI, ORTODOXIE, REVOLUTIA BOLSEVICA, RUSIA by saccsiv on iulie 8, 2014

familia_romanov2

Fratele Vlad Herman a preluat zilele trecute un articol din 2012 de pe Doxologia, Sfinţenia poate veni uneori şi prin gloanţe :

Gloanţele ucid. Aduc multă durere, ne amintesc de atrocităţi, de războaie, de lacrimi, de nesfârşite crime şi imensă suferinţă. În preajma zilei de 17 iulie acest lucru este mai uşor de înţeles pentru Biserica Ortodoxă Rusă, căci  în această zi, cu mai bine de nouă decenii în urmă a pătimit Sfântul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul ţar al Rusiei, împreună cu Sfânta Alexandra, soţia lui şi cei cinci copii ai lor.  Oricare ar fi locul ocupat în istorie de Nicolae al II-lea, asasinarea lui şi a familiei sale rămâne o înfricoşătoare lecţie a istoriei, confirmând totodată că sfinţenia poate veni uneori şi prin gloanţe.

Familia Romanovilor datează ca dinastie domnitoare în Rusia, din anul 1613. Nicolae al II-lea, fiul cel mare al Ţarului Aleksandru al III-lea, s-a născut la Ţarskoe Selo, actualmente oraşul Puşkin, pe 6/18 mai 1868, de sărbătoarea Sfântului şi Dreptului Iov, anticipându-se parcă răbdarea îndelungă, credinţa nestrămutată a acestui ţar, care a sfârşit dramatic fiind răpus de gloanţe.

Nicolae era un om foarte credincios. Deşi considerat o fire boemă, prea paşnică pentru un viitor ţar,  istoria prin meandrele ei l-a aşezat pe tronul plin de glorie al înaintaşilor. La 13 martie 1881, în urma asasinării bunicului său, Alexandru al II-lea, Nicolae a devenit Țarevici (moștenitor al tronului) iar tatăl său Țarul Alexandru al III-lea suveranul „sfintei Rusii”. Moartea prematură a acestuia a lipsit pe moştenitorul tronului de o pregătire temeinică  în vederea conducerii  vastului imperiu.

„Acum sunt morţi cu toţii!”

În treacăt să amintim că Alexandru al III-lea a murit pe braţele iscusitului său duhovnic Ioan de Kronstadt la Livadia. Abia împlinise 47 de ani.  În anul 1894, Alix Victoria Melena Louise Beatrice, fiica marelui Duce de Messen şi Darmstadt, Ludovic al IV-lea, devine soţia ţarului Nicolae al II-lea.  În urma botezului ortodox, Alix s-a numit Alexandra. Familia nou formată a avut cinci copii, crescuţi cu multă evlavie  faţă de valorile Ortodoxiei.

Domnia lui Nicolae al II-lea s-a desfășurat pe fundalul intensificării mişcărilor revoluţionare, naţionaliste şi fanatice, cărora li s-au  opus acţiunile represive ale Statului rus. Înfrângerea din războiul ruso-japonez (1904 – 1905) şi revoluţia din 1905-1907 au şubrezit mult Rusia ţaristă. Alături de puterile Antantei, Rusia, cea mai întinsă ţară din lume,  intră în Primul război mondial. Înfrângerile şi pierderile de pe front, dezastrul economic şi moral al ţării au dus la scăderea drastică a autorităţii Ţarului şi a popularităţii dinastiei, atât în rândul maselor, cât şi în acela al marii aristocraţii ruse. Revoluţia burghezo-democratică din februarie 1917 îl sileşte pe Nicolae al II-lea să abdice pe 2/15 martie 1917. Cu actul său de renunţare la tron se încheie o istorie glorioasă a unei dinastii de peste trei secole care a marcat istoria, cultura, dar mai ales credinţa poporului rus.

Pe 8/21 martie, ţarul Nicolae este arestat împreună cu familia impunându-i-se domiciliu  forţat la Ţarskoe Selo, reşedinţa de vară a ţarilor. De aici membrii familiei imperiale sunt deportaţi la Tobolsk, o localitate foarte izolată din  nesfârşita Siberie unde sunt forţaţi să locuiască într-o clădire insalubră. După revoluţia din octombrie 1917, au fost duşi la Ekaterinburg, aceasta fiind ultima lor reşedinţă, înainte de a fi împuşcaţi, lucru întâmplat în ineluctabila noapte de 16-17 iulie 1918.

Bolşevicii, conduşi de Lenin, au alcătuit un plan mişelesc de asasinare a ţarului şi a întregii sale familii. Faptele s-au desfăşurat atât de repede încât ai impresia că au fost decupate dintr-un film absurd. Plutonul de execuţie era condus de Iacov Iurovski. La semnalul stabilit intră echipa călăilor. Faţă în faţă cu împăratul stă Iurovski care citeşte mişeleasca sentinţă. Rostind ultimul cuvânt, înşfacă arma din buzunar şi trage drept în faţa neajutoratului ţar. Se aud ţipetele femeilor. Ţarina Alexandra şi prinţesa Olga îşi fac semnul crucii, după care şi ele cad secerate de necruţătoarele gloanţe. Se continuă măcelul, se mai trag câteva focuri, chiar şi atunci când toţi sunt căzuţi la podea. Alexei, cel care trebuia să asigure continuitatea dinastiei, zăcea ciuruit de gloanţe. Ca să fie sigur că nu mai trăieşte Iurovski se apropie şi trage încă trei cartușe care-i sfredelesc pieptu-i regal. La finalul abominabilului masacru s-a auzit rostindu-se: „Acum sunt morţi cu toţii!

O noapte dramatică şi neuitată căci fiorul morţii a lovit înspăimântător. Au fost ucişi: ţarul Nicolae al II-lea, ţarina Alexandra Feodorovna şi copiii, cele patru prinţese: Olga (22 ani), Tatiana (20 ani), Maria (18 ani), Anastasia (16 ani) şi  ţareviciul Alexei (14 ani), iar împreună cu dânşii au mai fost nimiciţi  patru dintre însoțitorii familiei regale.

După 80 de ani

După ce i-au omorât, ucigaşii au încărcat victimele în maşină şi le-au scos din oraş. Ajungând în mijlocul pădurii unde se afla o mină în formă de fântână, numită „groapa Ganina”, au incinerat trupurile, iar ceea ce focul nu a putut mistui a fost stropit cu acid sulfuric şi apoi îngropat. Au pus pământ în groapă după care au aşternut câteva vreascuri şi cu o maşină militară au tasat pământul pentru a nu se mai cunoaşte locul care a primit în măruntaiele sale atâtea trupuri nevinovate, prin venele cărora curgea sânge împărătesc.

Este interesant de amintit faptul că, tocmai în acel an, Biserica Ortodoxă Rusă a instituit Sărbătoarea Sfinţilor Ruşi, gramată pe care ţarul o salutase cu multă recunoştinţă şi pietate. Nu avea de unde să ştie că el însuşi, alături de cei dragi ai familiei sale, vor fi cinstiţi odată cu mulţimea sfinţilor lui Dumnezeu  plămădiţi pe pământ rusesc.

Trupurile familiei împărăteşti au zăcut în uitare şi ignoranţă  până în iulie 1991, când s-a aprobat exhumarea lor pentru începerea procesului de identificare a relicvelor, care a durat până în 1994. La 17 iulie 1998, la exact 80 de ani de la masacru, rămăşiţele pământeşti ale Romanovilor au fost înmormântate în cadrul unei impresionante ceremonii religioase la Catedrala Petro-Pavlovsk din Sankt Petersburg, cripta casei regale ruseşti, la care participaseră: arhierei, preoți, călugări și o mare de credincioși. Cu prilejul ceremoniei a fost purtată în chip solemn o icoană pictată a familiei Romanivilor care au suferit moarte martirică. Potrivit unui ziar central, Русский Вестник, Mesagerul rus, în timpul procesiunii, pe chipurile martirilor înfățișați pe icoană au apărut pete sângerii. Sub privirile miilor de pelerini, culorile deveneau mai pronunţate, iar icoana împrăștia miros de bună mireasmă.

La data de 4 august 2000 ţarul Nicolae al II-lea împreună cu familia sa au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Rusă, fiind trecuţi în calendar drept cuvioşi supuşi pătimirii.

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi, a spus psalmistul căci sfinții, prin viața și credința lor l-au arătat lumii pe Dumnezeu, iar în cazul de față Sfânta Ortodoxie a fost mărturisită sub amenințarea gloanțelor.

Cât adevăr cuprinde psalmistul  în a sa cugetare!  Deși strivită, legată în lanțuri, spionată, ciuntită, trădată și părăsită, Biserica Ortodoxă din Rusia a supraviețuit căci capul ei nevăzut, Hristos Dumnezeu,  nu  a contenit să vegheze asupra ei.

Comentariu saccsiv:

   Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald, 8 februarie 1920:

   “Din zilele lui WeishauptKarl Marx, Trotki, Bela Kuhn, Rosa Luxemburg si Ema Goldman, conspiratia acestei lumi a luat amploare. Aceasta conspiratie a jucat un rol recunoscut în Revolutia Franceza. A fost izvorul fiecarei miscari subversive în secolul 19. Si acum, în sfârsit, aceasta banda de personalitati extraordinare din lumea interlopa a marilor orase din Europa si America i-a tras de par pe rusi si au devenit conducatorii acelui enorm imperiu.“
   Iacov Iurovski asta, in engleza Yakov Mikhailovich Yurovsky, a fost evreu.

Tot evrei grei i-au finantat si pe japonezi in acel razboi impotriva Rusiei tariste:

Personalitati si organizatii: JACOB SCHIFF (JACOB SCHIFF HENRY)

Si tot evrei grei au finantat si revolutia bolsevica:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

Si iar tot evrei au condus toate celelalte revolutii bolsevice ale vremii:

Stiati ca a existat REPUBLICA SOVIETICA BAVARIA (Munchen)? A FOST CONDUSA DE EVREI. Ca si REVOLUTIA GERMANA … Ce rol a jucat Adolf Hitler?

Cititi va rog si:

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 1)

Video: CONVORBIRI DESPRE APOCALIPSA. Preoti rusi despre pasaportul biometric, CNP, ecumenism, Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei, globalizare, desfranare … (Partea 2)

Cine au fost SUTELE NEGRE din RUSIA?

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iacoboaie Radu said, on iulie 8, 2014 at 8:58 pm

  Iată adevărata față a comunismului adus de către evreii sioniști (masoni). Crime peste crime. Oare va reuși cineva să le contabilizeze toate crimele săvârșite de ei până în prezent? Se apreciază cam în jur de 300-350 milioane de suflete nevinovate, deveniți mulți dintre ei mucenici și rugători pentru noi…

  Apreciază

  • Radu Humor said, on iulie 9, 2014 at 10:38 am

   Cred că s-a umplut Iadul de ei 🙄
   Vrei, nu vrei, este vorba tot de ei 😉

   Apreciază

 2. Gabriel said, on iulie 8, 2014 at 9:08 pm

  Comentariu pe facebook:

  Cristiana Taranu: „PENTRU FRATELE NOSTRU MONAHUL TEODOT CU TOŢII SĂ NE RUGÂM CITIND PARACLISUL MAICII DOMNULUI
  ********************************************************
  Unii care au poposit la Mânăstirea Petru Vodă au spus că monahul Teodot nu mai se află în mânăstirea Petru vodă. .
  Trebuie să cunoaştem. Trebuie să fim responsabili. Trebuie să punem întrebări. Sunt obligaţi să ne răspundă pentru că facem parte din poporul ortodox şi pentru că dacă nu ne răspunde, va năvăli mulţime de ortodocşi !
  Unde se află? / Ce mânâncă? / Unde doarme? / Ce îmbracă? / Unde stă? / Ce îi trebuie bietului Monah Teodot?
  Sunt întrebări care ne dor pentru că suntem ortodocşi şi dacă nu ne-am frământa şi nu am face ceva pentru bietul monah Teodot , nu vom avea nici o scuză în faţa lui Dumnezeu! Urgent trebuie să îl găsim.
  ************************************************************************
  TRANSMITEŢI TUTUROR ACEST ÎNDEMN LA PROTEST:Pentru că la Mânăstirea Petru Vodă actualul Stareţ Hariton a trădat pe Părintele Justin Pârvu încălcând ortodoxia noastră şi aplicând un tratament neortodox fratelui nostru monahul Teodot, toţi ortodocşii care merg la Petru Vodă se vor ruga la Mormântul Părintelui Justin Pârvu, la chilia Părintelui Justin şi la toate moaştele de acolo dar nu vor mai participa la slujbele şi rugăciunile de acolo. De asemeni nu vor cumpăra nimic de la Mânăstirea Petru Vodă, nu vor servi vre-o masă de la mânăstire. În loc de liturghii, pomelnice, acatiste se va depune solicitarea ca acest Stareţ şi toţi care au încălcat în picioare menirea mărturisitoare a adevărului, Sfinţii Închisorilor şi ortodoxia să plece urgent din această mânăstire”
  *************************************************************************

  Apreciază

  • cca70 said, on iulie 8, 2014 at 10:11 pm

   e foarte grav tot ce ai scris in mesajul tau…dar cum sa dam de Monahul Teodot si sa-l sprijinim? L-a mai vazut cineva recent?

   Apreciază

  • un pelerin in tara inconjurata de flacari said, on iulie 10, 2014 at 4:05 am

   Staretul Hariton nu are nimic in comun cu ortodoxia si cu linia trasata de Sfintul Parinte Justin. Am avut prilejul sa il cunosc pe Staretul Hariton: un om rece, indiferent la publicul de credinciosi care asistau la slujbele din biserica. Nu s-au dau Sfintele daruri de impartasanie in cadrul Liturghiei (26 aprilie 2014) si nu s-au impartasit nici copiii sub 7 ani acolo. ESTE IMPOTRIVA ORTODOXIEI!!!) Nu s-au invitat pelerinii la masa , dupa Liturghia si slujba care a tinut aproape 5 ore si nici nu s-au dat binecuvintari. Lumea trebuie sa se duca la Liturghie la Patru Voda la calugari si sa se inchine la mormintul Sfintului Justin care face minuni mari si dupa moarte. In biserica este icoana Mintuitorului care rasplateste credinta sufletelor sincere care vin si stau la toata slujba. O prietena s-a rugat in manastire si a vazut iesind din icoana in timpul slujbei doua lumini ca doua aripi de inger si in acel moment a simtit ca pacatul pentru iertarea caruia se ruga de multi ani i-a fost iertat de Mintuirorul nostru. DUMNEZEU nu ramine dator la nimeni pina la urma…
   Numai monahul Teodot, cel cu suflet bun si curajos era cu gindul si cu inima deschisa la DUMNEZEU, In timpul slujbei, ceilalti calugari din manastire si staretul Hariton care dormea in altar, pareau in deriva, incordati si stresati. Un mare pacat a fost neacordarea Sfintei Impartasanii credinciosilor spovediti si copiiilor sub 7 ani din biserica. Un francez trecut la ortodoxie si el pelerin din grupul nostru si care a stat 5 ore in picioare la slujba a spus ca toaletele publice din manastire sunt foarte murdare. Asa se arata la straini azi cei care conduc manastirea. Acei calugari in frunte cu staretul il fac de rusine pe Sfintul Justin. Numai monahul TEODOT este de nota 10! SA-L RASPLATEASCA SI SA IL TINA DUMNEZEU SANATOS! Pacat ca masonii au tentacule otravite si in conducerea BOR si trimit oameni rai in Sfinta Manastire de calugari de la Petru Voda si la maici, la Paltin bintuie un anumit preot prieten cu masonii. Iertare. Doamne-ajuta! Curaj la fiecare pentru MARTURISIREA ORTODOXIEI , acum cind traim vremurile de pe urma…Apel la cel mai mare sfint al secolului : Sfinte Parinte Justin pe mina cui ai lasat neamul romanesc?…

   Apreciază

 3. Daniela said, on iulie 8, 2014 at 9:26 pm

  ” VIATA SFINTILOR MARTIRI IMPERIALI AI RUSIEI” (Traducere din limba engleza de Prof. Paul Balan)

  Tarul Nicolae al II-lea era plin de dragoste pentru intreaga omenire si credea ca si in politica urmarea poruncilor lui Hristos este imperativa. Imparatul Rusiei a fost initiatorul celei dintai conferinte internationale pentru preintampinarea razboiului care a avut loc in capitala Olandei in anul 1899.
  El a fost cel dintai conducator care a pus bazele luptei pentru mentinere a pacii in lume si a devenit cu adevarat un tar iubitor si luptator pentru cauza pacii. Suveranul a luptat neobosit pentru mentinerea pacii in tara, astfel incat natiunea sa se poata dezvolta liber si prosper. El era cu totul neputincios in a aduce cuiva prejudicii. De-a lungul intregii sale domnii, el nu a semnat nici macar o singura condamnare la moarte. Nici nu a respins vreodata o cerere de ajutorare care ajungea la el. De fiecare data era preocupat ca raspunsul sau sa nu vina prea tarziu.
  Privirea suveranului era uimitor de sincera, iar ochii sai straluceau de o mare bunatate. Intr-o buna zi tarul a vizitat crucisatorul „Riurik”. la bordul caruia se afla un revolutionar care jurase sa-l ucida. Dar marinarul nu si-a putut duce la indeplinire juramantul.
  „N-am putut sa-mi implinesc gandul”, relata el, „ochii sai ma priveau cu atata umilinta si blandete”.
  Atat in viata de zi cu zi, cat si in administrarea treburilor tarii, suveranul era adeptul principiilor ortodoxe rusesti. El cunostea foarte bine istoria si literatura rusa, iar ca un profund expert al limbii ruse el evita folosirea cuvintelor straine. Limba rusa este atat de bogata incat in orice situatie putem gasi expresia ruseasca necesara spre a o inlocui pe cea straina. Nici macar un singur cuvant de origine neslava, nu trebuie sa ne intineze limba.
  Tarul era un om generos. El oferea ajutoare masive provenite din propriile sale resurse celor nevoiasi, indiferent de suma ceruta.
  Bunatatea sa nu era una de suprafata si nici nu s-a micsorat dupa nenumarate dezamagiri.
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… Virtutile crestine ale suveranului, umilinta si bunatatea inimii sale, modestia si simplitatea, au fost gresit intelese de catre multi si au fost socotite drept slabiciune de caracter. Totusi, exact multumita acestor calitati morale si duhovnicesti, o imensa forta duhovniceasca, esentiala pentru implinirea indatoririlor sale de conducator uns de Dumnezeu, salasluia in inima sa. „Se spune ca imparatul rus este dominat de felurite influente”, scria Loubert, presedintele Frantei. „Acest lucru este cu totul neadevarat. Insusi imparatul rus isi propaga propriile sale idei. El si le apara cu consecventa si cu o mare tarie de caracter.”

  Apreciat de 1 persoană

 4. Radu said, on iulie 8, 2014 at 9:38 pm

  Reblogged this on radupopescublog.

  Apreciază

 5. ORTODOXIE said, on iulie 8, 2014 at 9:46 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 6. danielvla said, on iulie 8, 2014 at 11:27 pm

  Sa-mi fie cu iertare fratilor, dar oare nu exagereaza rusii socotindu-i sfinti pe acestia din familia imperiala rusa?
  De ce ar fi sfinti? Au murit ei pentru Hristos? Cred ca au murit, mai degraba, pentru ceea ce reprezentau, adica monarhia rusa care era un pericol pentru conducerea bolsevica, un adversar.
  Au murit ei pentru poporul rus? Si aici am indoieli, caci tarul a abdicat si apoi a fost omorat. Din moment ce nu mai era tar, cum se poate spune ca a murit pentru ai lui?
  Oare n-a stat Nicolae al II-lea „pe tronul plin de glorie al înaintaşilor” sai? Oare acea „glorie” nu a fost obtinuta cucerind si oprimand alte popoare printre care si Tarile Romane?
  Sa ne amintim numai de: http://danielvla.wordpress.com/2014/05/10/despre-bunavointa-fratilor-ortodocsi-rusi-in-istorie-fata-de-romani/
  Tarii rusi stapaneau in mod nedrept alte popoare. Oare a fost Nicolae al II-lea un conducator drept? Daca a fost drept si atat de ortodox, de ce nu a eliberat de asuprirea tarista teritoriile care nu erau ale lor?
  Cati oameni vor fi fost ucisi si chinuiti de administratia rusa in timpul domniei lui?
  Poate multi ma veti contrazice, dar ma intreb: chiar sunt sfinti?

  Apreciază

 7. danielvla said, on iulie 8, 2014 at 11:35 pm

  De altfel, chiar si rusii au o anumita rezerva, caci nu au fost numiti direct sfinti: „Pe 4 august 2000 Nicolai si membrii familiei sale (sotia si copiii) au fost canonizati – nu au fost denumiti mucenici, intrucat moartea lor nu a fost un rezultat legat de credinta crestina, dar au fost canonizati drept ‘cuviosi’ (supusi patimirii).
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/romanovii-impreuna-in-mormant-203840.html#ixzz36uYpejE5

  Apreciază

  • zcalin said, on iulie 9, 2014 at 8:48 am

   danielvla … oare talharul de pe cruce a meritat sa intre in rai? Cine suntem noi sa le stim pe toate cele ascunse noua? Chiar stim adevarul in legatura cu patimirea acestei familii de sfinti? … si astfel li s-au iertat lor toate fiind primiti in imparatia cerului. Minunat este Domnnul şi minunaţi sunt Sfinţii Săi!

   Apreciază

   • danielvla said, on iulie 9, 2014 at 11:07 pm

    Talharul de pe cruce L-a marturisit pe Hristos inainte de moarte. Pentru asta s-a mantuit. Una e sa fii simplu mantuit, alta e sa fii sfant, adica mai sus in Imparatia Cerurilor. N-am auzit ca talharul de pe cruce sa fie cinstit in calendar.

    Apreciază

 8. Andrei C. said, on iulie 9, 2014 at 12:16 am

  Sf. Ioan Iacob Hozevitul (†1961): Curajul Credinţei, pildă din Rusia sovietică
  http://paterika.net/2014/07/08/sf-ioan-iacob-hozevitul-%e2%80%a01961-curajul-credintei-pilda-din-rusia-sovietica/

  Apreciază

 9. Romeo2110 said, on iulie 9, 2014 at 7:42 am

  Atat Franz Ferdinad cat si Nicolae al II lea au fost condamnati la moarte de tribunale masonice.
  La Saraievo, atentatorii au fost masoni.

  Apreciază

 10. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 11. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 12. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 13. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 14. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 15. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 16. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 17. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 18. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 19. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 20. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 21. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 22. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 23. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 24. octavpelin said, on noiembrie 22, 2017 at 9:55 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 25. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 26. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 27. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 28. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 29. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 30. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 31. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază

 32. […] Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emble… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: