SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Serpeasca de la papa Francisc. Iata-l cum promoveaza ECUMENISMUL intr-o inregistrare pentru penticostalii din Texas

Posted in ECUMENISM, papa Francisc I, PENTICOSTALI by saccsiv on februarie 28, 2014

   Vizionati va rog cu atentie:

 

Iata si comentariul cititorului john postat la articolul Video: DELIA MATACHE “Ipotecat” = BLASFEMIE …:

Ecumenism : Într-un mesaj înregistrat pentru o comunitate penticostală din America de Nord, Papa Francisc a vorbit despre unitatea creștinilor, unde și-a afirmat dorința ca creștinii sa depășească diferențele intre ei, în scopul de a deveni o comunitate religioasă unica. Papa Francisc spune că Dumnezeu va finaliza miracolul ”de unificare a Bisericilor Creștine”. Conform cu Papa Francisc, diviziunile dintre creștini, sunt rezultatul de o moștenire a păcatului, care este comun tuturor și folosește ca exemplu povestea lui Iosif, fiul lui Iacov, care a fost vândut de frații săi în robie și a ajuns să lucreze pentru Faraon în Egipt.

– Au avut bani, dar nu puteau mânca bani …. Au plecat in Egipt pentru a cumpara alimente, dar au găsit mai mult decat mâncare, au găsit pe fratele lor …. Noi, de asemenea avem bani, avem bani din cultura, banii din istoria noastră, de multe bogății culturale, bogății religioase, și la fel multe tradiții …. Dar trebuie să ne întâlnim ca frați …. trebuie sa plângem împreună, așa cum a făcut Iosif cu fratii lui …. Aceste lacrimi ne vor uni, lacrimi de iubire – a spus Papa.Citându-l pe celebrul scriitor italian Manzoni, Papa a spus că activitatea de unitate a Bisericilor Creștine este în mâinile Domnului și rămâne încrederea de a colabora ca creștini.

– Niciodata Dumnezeu nu a început ceva sa nu încheie cu bine – a spus Papa

Comentariu saccsiv:

   Pastorul penticostalilor din Texas este Kenneth Copeland: http://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Copeland

   Celalalt, prieten al papei, este Tony Palmer:

http://www.eurochurch.net/about-us/tony-palmer/

 

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. NIMENI said, on februarie 28, 2014 at 8:11 am

    La minutul 16:50 sa fiti atenti, sa intelegeti mesajul guristului, o ia „pe limbi” ….

    Apreciază

    • Nimeni said, on martie 2, 2014 at 6:05 pm

      Asta o fii chipul adevarat al lui Keneth Copeland?
      De cum l-am vazut m-a izbit asemanarea dintre el personajul negativ din filmul The Mask, mai ales cand se stramba el acolo in timp ce vorbeste in nu stiu ce limbi, apoi am cautat pe net si uite ce am gasit:

      https://i.chzbgr.com/maxW500/2379419904/h5C8F07F1/

      Dupa cum a inceput sa semene papa Francisc cu Dark Lord of the Sith, asa incepe asta sa semene cu Dorian Loki Tyrell din filmul mai sus mentionat.

      Apreciază

      • Nimeni said, on martie 2, 2014 at 6:10 pm

        Zice la min.16.47 ca ” noi primim cuvinte care nu sunt ale noastre” dar de unde le-or primi oare, ca de la Dumnezeu cu siguranta ca nu sunt!

        Apreciază

  2. aniush said, on februarie 28, 2014 at 8:34 am

    Doamne fereste! Papa asta se crede Dumnezeu!?

    Apreciază

    • Mihail said, on martie 1, 2014 at 10:54 am

      @ aniush : da, n-ai auzit de una din ereziile catolice numită „supremația papală”, prin care papa este considerat locțiitorul lui Iisus Hristos pe Pământ ?

      Apreciază

  3. zcalin said, on februarie 28, 2014 at 9:47 am

    e interesanta pictograma din spatele microfonului (se vede mai bine cu minutul 15:57) … pare desprinsa din hinduism … nu vad nici o cruce … sau hai un miel … in schimb acest 666 stilizat … e clar cui i se roaga … uitati-va si la minutul 15:54 cum se roaga „father ” Tony – care cica e preot catolic … sau poate eu gresesc?

    Apreciază

    • Dinu Marius said, on februarie 28, 2014 at 1:54 pm

      da.este 666!anatema lui francisc profetul mincinos.si lui „fratelo”sectant si tuturor sectantilor/sectarilor

      Apreciază

  4. zcalin said, on februarie 28, 2014 at 9:54 am

    urmariti-l si pe guristul asta de Kenneth Copeland (dupa cum il numeste NIMENI) cata mandrie desarta are in el (incepand de la minutul 15:40). Oare cum ar arata asta langa un preot ortodox patruns de smerenie si evlavie?

    Apreciază

  5. costi said, on februarie 28, 2014 at 10:11 am

    Vasile pune si articolul acesta pe site daca consideri ca e interesant

    http://fun.bzi.ro/experiment-cum-arata-un-happy-meal-la-doi-ani-de-la-preparare-foto-3928

    E sugestiv , mai ales ca are si poze asa frumoase.
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  6. G-man said, on februarie 28, 2014 at 10:54 am

    saccsiv ce parere ai de cartea asta :
    http://edituravision.blogspot.ro/2010/10/normal-0-21-microsoftinternetexplorer4.html ?
    Aici are si cuprinsul .. unde gasim de toate pentru toti . iar la pagina 78 in cuprins avem:
    „Un senzaţional Mesaj-Referendum al unei civilizaţii extraterestre, benefic orientate,
    avansate ce se adresează tuturor oamenilor de pe planeta Pământ ”
    Desi nu am vazut-o decat online ma indoiesc ca ar avea aprobarea vreunui episcop ortodox , aceasta carte.
    Dar ce scrie acolo am vazut preluat de multi frati .. ori in comentarii ori in articole. Nu mai stiu daca si tu ai avut vreun articol cu vreo profetie de acolo.
    Dar trebuie mare atentie ! si cu profetiile asa-zis ortodoxe de acolo.
    Gasim la fratele gericka asta http://prosistemhaha.wordpress.com/tag/rugaciuni-puternice/
    din aceeasi carte . Un articol , foarte eretic. Apar rugaciuni ..”sacre ” dar numai catre Dumnezeu Tatal. O erezie caci Dumnezeu este Sfanta Treime, iar noi ajungem la Tatal numai prin Fiul . Si noi nu avem voie sa gandim Persoanele Treimii separat.
    Apare apoi gratie divina , scris cu majuscule … prima impresie e ca vine din catolicism ..dar cautat mai adanc nu e asa . ajungem iar la hinduism .. tibet .Si e scrisa cu majuscule ca si cum ar fi Dumnezeu sau o persoana a dumnezeirii. Cand de fapt , ar trebuii sa fie vorba despre harul pe care il trimite Dumnezeu , adica una din energiile necreate ale Lui. Iar noi stim ca harul vine din Duhul si nu invers.
    Mai apare ideea de rugaciuni .. acolo ca si formule magice ..contra antihristului .. Noi nu folosim rugaciunile asa!
    Mai apare in articolul fratelui asta :”Noi îndrăznim să vă spunem toate acestea, dincolo de dogmele oricărei biserici lumești ” Adica ce ?.. o noua evanghelie ..sa nu primim.!
    In schimb nu este in nici o rugaciune slava adresata Sfintei Treimi…dar cica te pazesc de antihrist.
    Articolul este din 2011 ..si stim si evolutia fratelui de mai tarziu…asa ca trebuie multa atentie cu aceste profetii. Iar daca unele se sustin ca ar fi ortodoxe , trebuie neaparat aduse argumentele sfintilor ..si delimitate drastic de ereziile din aceasta carte.
    Dar eu zic ca nu gresim punand toata aceasta carte pe foc.
    Mai bine imi este mie sa nu stiu ce a zis un parinte , decat sa amestec si sa supar pe Dumnezeu , incepand sa am credinte eretice.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 11:27 am

      G-man

      M-am uitat in diagonala pe cuprins. Par a fi cum ai zis: de toate la gramada.

      Eu stiu ca de acolo n-am preluat nimic. Eventual apar acolo si profetii ce le-am postat si eu, dar asta e cu totul alta treaba.

      E de asemenea cum ai zis: chiar daca apar si profetii reale, trebuie pusa pe foc caci ratacirile celelalte sunt mari si smintesc incepatorii.

      Cat despre fratele gerica, am mai scris: nu stiu de ce nu se adapa de la izvor si tot cauta balti. Mai posta el „profetiile alea catolice”:

      Atentie mare cu „AVERTISMENTUL” – mesajele profetesei catolice

      https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/24/atentie-mare-cu-avertismentul-mesajele-profetesei-catolice/

      Apreciază

  7. Alexandru said, on februarie 28, 2014 at 12:48 pm

    Iertare ca imprastii aceste erezii dar, uitati ce email am primit:

    de la Caly Taly
    „Mai Alexandru!!!
    Citeste mai -Noul Testament al Domnului nostru Isus Hristos- si vei vedea ca invatatura ortodoxiei, nu are nimic comun cu invatatura Domnului nostru Isus Hristos. Nu ti se pare simplu: Daca suntem CRESTINI sa citim invatatura lui CRISTOS????? Tu nu vezi ca religiile crestine sunt multe????? Daca sunt multe, eu trebuie sa vad cine are invatatura adevarata. NICIUNA!!!!! Ce e de facut??? Ce ne invata CRISTOS!!! ADEVARUL este o Persoana NU ortodoxia cum spun popii ortodocsi!!! Il cunosti tu Alexandru pe Acela care a spus: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata????? Daca vrei sa sti, din toate “ramurile” ortodoxiei toate sunt SECTE, numai ramura -Ostea Domnului- este adevarata ramura. Si aceasta ramura, O.D. a fost groaznic de persecutata de ramurile false ale ortodoxiei!!! Cauta-L pe Cristos si impaca-te cu El si lasa politica legionara ca nu te ajuta cu nimic in ceasul mortii……Eu de exp. merg si ascult Evanghelia la popii ortodocsi pocaiti. Mergi si tu si asculta Evanghelia!!! Nu te duce sa asculti o litanie care nu-ti spune nimic………”

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 2:02 pm

      Alexandru

      Ti-ai postat e-mailul si iute ereticul …

      Apreciază

    • costi said, on februarie 28, 2014 at 3:38 pm

      @Alexandrule nu iti voi multumi pentru indrumarile tale ce le adresezi gen „Citeste mai” …”vei vedea”, intrucat vederea ta incetosata si confuza, asa dupa cum singur sustii …”eu trebuie sa vad cine are invatatura adevarata. NICIUNA!!!” de orb duhovnicesc, nu poate sa „vada” (chiar si logic vorbind) calea adevarata, in speta secta Oastea Domnului. Imi pare rau pentru tine ca te-ai aprins (si te-ai ars!) cu ravna neduhovniceasca in urmarea Evangheliei „ad literam” promovata de fost popi ortodocsi actualmente „pocaiti”. Personal, „litania” despre care tu imi spui sa nu ma duc sa o ascult pentru ca „nu-ti spune nimic”, mie TOCMAI ACEASTA imi spune TOTUL.
      Mergi in continuare pe calea ta si roagate sa iesi din confuzie, eu nu caut sa te convertesc la Ortodoxie, (din respect pentru tine) asa incat nici tu nu mai cauta sa faci prozelitism pe un site ortodox!

      Apreciază

      • Alexandru said, on februarie 28, 2014 at 6:57 pm

        @Costi
        frate, eu v-am aratat ce email AM PRIMIT. Poate nu ai citit bine primul rand. Am postat acest email pentru ca persoana care mi l-a trimis are comentarii pe mai multe bloguri ortodoxe, printre care si saccsiv. Eu am postat email-ul meu de doua ori pe acest blog, in rest nicaieri. E un semnal ca sunt foarte multi care stau la panda si incearca sa profite oricum si de oricine, cititori de bloguri ortodoxe care intra sa faca dezbinare.
        De acum incolo voi incerca sa ma abtin sa mai scriu la comentarii, precum face cea mai mare parte a cititorilor loiali ai acestui MARE blog, in adevaratul sens al cuvantului.
        Multumesc Costi,

        Doamne, ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 7:55 pm

        Alexandru

        Comentarii poti scrie, doar sa nu mai faci public e-mailul. Sau sa ai doua, unul de sacrificiu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 24, 2014 at 1:38 pm

        Alexandru

        Doamne ajuta!

        Poti te rog traduce?

        Mexico: Knights Templar Drug Cartel Made Recruits Eat Children’s Hearts in Initiation Rite

        http://www.ibtimes.co.uk/mexico-knights-templar-drug-cartel-made-recruits-eat-children-organ-trafficking-initiation-rite-1441266

        Apreciază

      • costi said, on februarie 28, 2014 at 10:28 pm

        Scuze Alexandru, remarcile mele sunt indreptate catre cel ce postat (ma rog …in original) acesta „cogitare”, evident ca te-am confundat (in graba citirii) cu … „Caly Taly”. Ai dreptate, nu am citit corect primul rand, neatentia mea a generat confuzia, insa, se subintelege destul de clar ca replica mea este orientata spre a combate respectivul mesaj ce a fost trimis catre tine de … respectivul (Caly…). „Erare humanum est!” Nu e cazul sa o iei in sens personal, intrucat se vede clar ca suntem de aceeasi parte a baricadei. Imi dau seama ca esti sensibil daca ai hotarat sa stai deoparte, e optiunea ta, dar ar trebui sa mai reflectezi la asta mai ales ca am lamurit problema.
        Cat priveste abtinerea ta pe viitor la a mai scrie comentarii („precum face cea mai mare parte a cititorilor loiali”) nu stiu daca e tocmai un model pozitiv si demn de urmat pentru un tanar ce cauta cu sinceritate sa-si formeze si consolideze o structura morala sanatoasa ortodoxa.
        Numai bine si nu mai fi suparat, iertare!

        Apreciază

      • costi said, on martie 1, 2014 at 10:34 am

        Saccsive ai omis sa pui comentariul meu care l-am postat ieri catre Alexandru sau sau l-ai respins? Doresc sa ma clarifici. Multumesc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 1, 2014 at 11:14 am

        costi

        Iertare, mai devreme l-am vazut.

        Apreciază

      • Alexandru said, on martie 1, 2014 at 3:09 pm

        Eu am gresit ca am postat acea prostie care am primit-o pe mail si tot eu am gresit ca m-am suparat la raspunsul fratelui Costi care, doar a reactionat corect la un mesaj antiortodox. Imi cer iertare fata de toti cititorii.
        Cel mai bine pentru mine e sa nu mai comentez deloc, poate chiar sa renunt la internet si calculator (am mai incercat – in zadar). Apreciez mult tot ce se construieste aici.
        Eu imi dau seama ca s-ar putea sa am probleme mari in gandirea mea duala. Cum spune si Mantuitorul nostru Iisus Hristos: nu poti sa slujesti la doi domni. Eu asta fac si cu asta ma lupt. De aceea cand intru aici pe blog sunt cu totul alta persoana fata de omul lumesc (dracesc). Problema mea ce mai mare este ca de cate ori ma supar unpic, remediul din mintea mea e sa fumez iarba (care e peste tot in jurul meu cand ies din casa, pentru ca asta fac toti cunoscutii mei).
        Si aseara asta am facut. Dar cel mai grav la mine este ca de fiecare data dupa ce fumez (mai devreme sau mai tarziu, oricat as incerca sa evit) cad in mai multe pacate: imbuibarea, lenevirea, pornografia, intristarea, deznadejdea, stari de nervi intinsi la maxim. Si cam asa o duc de vreo 7 ani in continuu.
        am scris asta ca sa va dati si voi seama cat de slab sunt eu, nevrednicul. Rugati-va pentru mine.
        Doamne, iarta-ma si ajuta-ma!

        Apreciază

  8. kifa7 said, on februarie 28, 2014 at 1:59 pm

    Kenneth Copeland, de fapt este eretic new age; nu reprezinta penticostalii; in mod fals intentionat este asimilat ca un lider al protestantilor evanghelici; dar este contestat pentru negarea divinitatii lui Hristos si erezia new age a dumnezeirii omului;
    http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/copeland/general.htm

    Apreciază

    • kifa7 said, on februarie 28, 2014 at 4:50 pm

      Vasile, daca postezi subiecte despre protestanti, de ce nu lasi comentarii de la protestanti? astea sunt obiceiuri legaliste; sa izolezi pe cei care te contrazic; il loc sa-i expui si demasti ?

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on februarie 28, 2014 at 6:36 pm

      kifa/petre7
      De ce ne aburesti cu vrajeli „penty”?Sarlatanii aia din SUA care fac „minuni” nu sunt PENTICOSTALI?

      Apreciază

  9. MarcuB said, on februarie 28, 2014 at 2:13 pm

    Apropo de papa,ia uitati cine se intalneste maine cu el

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/update-ponta-se-intalneste-sambata-cu-papa-francisc-327289.html

    Apreciază

  10. Cosmin said, on februarie 28, 2014 at 2:29 pm

    @ G-man

    Cartea e un ghiveci sectaro-yogino-papistasesc cu asezonari ortodoxe sa dea bine, ca sa ma exprim in termeni culinari.

    Aveam in familie mai demult pe cineva care practica Yoga si la ei circula acel mesaj referendum cu extraterestrii.

    Dar nu trebuie sa deschizi paginile cartii ca sa iti dai seama de ce dezastru e, inca de pe coperata realizezi ca e un Photoshop amatoricesc. Acel nor in forma tarii noastre, exista ca fotografie, dar in fotofgrafia originala nu exista conturul Republicii Moldova. Dar acum probabil ca e in trend, au prelucrat fotografia ca sa prinda mai bine la public.

    Dumnezeu sa ne tina lucizi, ca tot mai multe rataciri s-arata!

    Apreciază

    • G-man said, on martie 3, 2014 at 1:29 pm

      Cosmin
      mai zic Parintii , ca fiecare carte are duhul ei , in duhul celui care a scris-o . Daca cititm carti sfinte ne sfintim si ne imbogatim spiritual , avand chiar ajutorul celor care le-au scris…. iar daca citim erezii .. duhul celor care le-au scris ..sau duhul care sta in spatele celor care le-au scris .. adica satana.

      Ps: a nu se intelege ca , cartile sunt fiinte.. duh aici are sens de energie divina sau demonica… depinde de carte

      Apreciază

      • Cosmin said, on martie 3, 2014 at 2:03 pm

        @ G-man

        Ai dreptate.

        Cel mai grav este ca, in prealabil de a citi o carte trebuie sa dai dovda de luciditate, sa fi constient de pericolele smintelii, sa deschizi bine ochii inainte.

        Doamne ajuta.

        Apreciază

  11. nevrednicul said, on februarie 28, 2014 at 2:30 pm

    caly taly,o.d. vine de la oastea diavolului.cei din oastea Domnului sant cei care sant in Dreapta Credinta Ortodoxa ,nu lepadatii care cica dimineata merg la biserica iar dupa amiaza se duc la pagineasca adunare si canta cantari laolalta cu penticostalii-ei ,sant in mare erezie.

    Apreciază

  12. nevrednicul said, on februarie 28, 2014 at 2:34 pm

    cei ce sant in Dreapta Credinta , slujesc Domnului si lupta pentru ea ,acestia sant adevaratii ostasi a_i Domnului Iisus Hristos

    Apreciază

  13. Pitt said, on februarie 28, 2014 at 2:55 pm

    Asta are o fatza care pare sa semene cu profetul mincinos. Ipocrizia si asemanarea cu fariseii este foarte evidenta.

    ECUMENISMUL ESTE ECHIVALENT CU SATANISM DEOARECE DACA TREBUIE SA PUI TOATE RELIGIILE LA UN LOC CA SA NU FACI DIFERENTA INTRE CULTE SI OAMENI, ATUNCI TREBUIE SA-I PUI SI PE SATANISTI, ORI CULTUL CU OCULTUL LA UN LOC E CA SI CUM AI AMESTECA MANCAREA CU […].

    Cred ca am spus tot.

    Antihristul va imbratzisa ecumenismul si se va arata ca noul lider ce va uni pe langa toate tzarile si popoarele si toate religiile sub „geniozitatea” sa pe care a luat-o de la arhanghelul cazut.

    Apreciază

  14. Jean Valjean said, on februarie 28, 2014 at 3:03 pm

    ziua buna, trecand peste aburelile „preaiubitului” nostru papa :), am si eu o intrebare, care nu apartine ce-i drept subiectului acesta, insa: cine imi poate numi o (sau 2,3..) manastire/schit din Romania saraca, fara gresie, faianta, termopane samd…unde ratia la mancare e mai redusa si traiul mai stramtorat….pun aceasta intrebare intrucat citisem acum ceva vreme un comentariu la o persoana care sublinia bunul trai al calugarilor nostrii….multam fain.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on februarie 28, 2014 at 7:16 pm

      Jean Valjean

      Du-te la manastirea Parepa, gasesti informatii pe net.

      Apreciază

  15. Paul said, on februarie 28, 2014 at 3:48 pm

    Sa nu tratam cultele religioase ca pe niste partide politice! Nimeni nu detine adevarul absolut.Dumnezeu este unic,de ce atatea religii? Care religie se considera a fi cea mai corecta si cine a stabilit acest lucru?Un intelept spunea:”nu am nevoie de nici o religie;imi ajunge credinta in Dumnezeu”…Si daca trebuie,si trebuie,sa avem o singura religie la scara planetara,in numele lui Dumnezeu,ce ar fi rau in acest demers?Lezeaza niste interese?Biserica nu este o pravalie,o intreprindere.Este locul unde ne adunam in numele Domnului,ne linistim sufleteste,ne amintim ca suntem fiii Lui si ne purtam in continuare omeneste.Ajunge!Prea multe razboaie,prea multa lacomie,prea multi politicieni corupti si prea putina grije pentru viitorul copiilor nostri.Si inca ceva:ce i se tot reproseaza Papei Francis,ca doar nu a instigat pe nimeni la bataie sa razboi!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 4:14 pm

      Paul

      Mai citeste te rog acest comentariu:

      https://saccsiv.wordpress.com/2013/09/28/foto-extrem-de-dur-mucenici-in-siria-sa-ne-uitam-bine-si-sa-ne-intrebam-suntem-pregatiti-sa-ne-rugam-bunului-dumnezeu-sa-fim/#comment-183674

      Dupa care te rog sa nu mai comentezi pe acest blog. Cel mult iti voi mai permite „explicatii” strict la rubrica de comentarii a acestui articol.

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on februarie 28, 2014 at 6:38 pm

      @PAUL
      Din ce secta ratacita faci parte?Noi suntem ortodocsi,tu ce esti?

      Apreciază

    • ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:16 pm

      Sfintul Ioan de Krnostadt (+1908)
      „Care dintre ortodocsi nu ar dori unirea cu toti catolicii sau luteranii si sa fie una cu ei in Hristos, o singura Biserica, o singura obste a celor credinciosi! Care insa, dintre aceste-zise biserici, mai ales dintre intii-statatorii numiti papi, patriarhi, mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi, xiondzi (numele polonez pentru preot n.n.) sau pateri se va invoi sa se lepede de ratacirile sale? Nici unul. Iar noi nu putem sa ne invoim la invatatura lor eretica fara sa aducem vatamare mintuirii sufletului nostru. Oare se pot uni cele de neunit – minciuna cu adevarul?
      Iezuitii catolici in folosul papei si a propriei lor vederi si scopuri egoiste si meschine, au pervertit legea constiintei si legea Evangheliei, afirmind ca pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot intrebuinta toate mijloacele nelegiuite: adica si ca sa omoare si ca sa vicleneasca in tot felul si sa prigoneasca credinta ortodoxa, sa o numeasca schismatica si o credinta de ciini, si sa-i arda pe ruguri pe ortodocsi, ca pe Hus si pe altii.
      Neindoielnice sunt cuvintele Mintuitorului nostru Iisus Hristos: Cel ce nu este cu Mine, este impotriva Mea (Matei 12,30). Catolicii, luteranii si reformatii au apostaziat de la biserica lui Hristos – ei nu sunt de un cuget cu noi, nutresc vrajmasie impotriva noastra, cauta din rasputeri sa ne omoare, ne strimtoreaza in tot chipul pentru credinta noastra, ne batjocoresc si ne fac toate felurile de neplaceri mai ales in asezarile lor cele mai insemnate, ei merg in chip vadit impotriva lui Hristos si a Bisericii Sale, nu cinstesc de viata facatoarea Cruce, sfintele icoane, sfintele moaste, nu respecta posturile, strimba dogmele credintei celei mintuitoare. Ei nu sunt cu noi ci impotriva noastra si impotriva lui Hristos. Intoarce-i Doamne la adevarata Ta Biserica si mintuieste-i!
      „De gresita intelegere de catre catolici a cuvintelor Mintuitorului: Tu esti Petru si pe aceasta piatra (pe Hristos, pe Care Petru L-a marturisit Fiu al lui Dumnezeu) voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui (Matei 16,18) depind toate ratacirile catolicilor si papilor si mai ales parelnicul primat papal in Biserica si parelnicul rang al papilor de loctiitori ai lui Hristos. Ci uitati-va cite rataciri sunt ingaduite in credinta papei (iar nu a lui Hristos) rataciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – si le veti intoarce spatele cu nemultumire si groaza! O trufie omeneasca! O trufie sataniceasca! Auzi, papa infailibil! O, iezuitism!”
      „Catolicii recunoscindu-l drept cap al bisericii pe papa, pe adevaratul Cap al Bisericii – Hristos L-au pierdut si au ramas lipsiti de Cap. Intreaga istorie a papismului da marturie ca la catolici nu este Cap fiindca ei fac lucruri necuvioase, lupta impotriva Bisericii Ortodoxe. Iar in invatatura lor dogmatica – vai, cite erezii, inovatii, abateri de la adevar! O, pierzator sistem papist! Singurul Cap al Bisericii ceresti, pamintesti si din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!” (Spicul Viu, ed. Sophia, Bucuresti, 2002)

      Apreciază

    • ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:23 pm

      Sfintul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
      „Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.” (Stupul Ortodox, 2000) Sfintul Grigorie Palama (+1340)
      „Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.” Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
      „Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strimba si de toate discutiile lor, caci si pamintul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mintui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decit curata si sfinta noastra Credinta Ortodoxa … De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie … Daca cineva iti spune: „Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu”, atunci, fiule, raspunde-i asa: „Fatarnicule! Cum pot fi amindoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4,5)
      Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune! … Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfinta, du-te cu indrazneala la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos.” (Patericul pesterilor de la Kiev, 1806) Sfintul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
      „Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.” (Stupul Ortodox, 2000) Sfintul Ioan Damaschin (+749)
      ” Sa ne pazim cu toate puterile noastre sa nu primim impartasire de la eretici, nici sa le-o dam acestora…, ca sa nu ne facem partasi relelor lor credinte si pentru a nu fi condamnati impreuna cu ei.”
      „Auziti popoare, semintii, limbi, barbati, femei si copii, cei mai mari, cei mai tineri si pruncii, sfintul neam al crestinilor! Daca cineva va invata, in afara acestora pe care le-a primit Sfinta Biserica Soborniceasca, de la Sfintii Apostoli, de la Parinti si de la Sinoade, sa nu-l ascultati, nici sa primiti sfatul sarpelui, dupa cum l-a primit Eva si a cules moarte. Si chiar daca v-ar invata un inger sau un imparat in afara acestora pe care le-ati primit, astupati-va urechile.” (Stupul Ortodox, 1999

      Apreciază

  16. Emi said, on februarie 28, 2014 at 4:01 pm

    Fratii mei ,ati vazut semiluna cu steaua in varful ei ? Mi se pare extrem de… dubioasa. Cred ca nu se va intampla ceva bun …

    Apreciază

  17. tataia said, on februarie 28, 2014 at 4:17 pm

    Reclama la noul Cadillac eletric:

    Reclama face apologia stilului de viata american: „Muncesti pe brinci pina la groapa” – „Work yourself into ground” pentru avea bani pe care sa ii cheltuiesti pe porcarii scumpe, ia in deridere ale popoare care nu acorda atita importanta job-ului, care au concedii mai lungi, facindu-i lenesi, etc Totodata actorul care face reclama tine sa na aminteasca noua celorlalti ca ei sint singurii care au fost pe luna (de parca a fost cineva acolo), etc…Deci este o reclama despre visul american care de fapt in zilele acestea a devenit un cosmar.

    Puteti citi artiolul aici:

    http://www.huffingtonpost.com/2014/02/26/this-commercial-sums-up-e_n_4859040.html

    Apreciază

  18. altu said, on februarie 28, 2014 at 4:35 pm

    Se pare că se împlinesc cu acuratețe maximă profețiile acelei vizionare catolice Maria Divine Mercy (MDM). Aceste profeții ale ei se aseamnă extraordinar de mult cu profețiile arhimandritului grec ortodox Elpidie din Rodos. Amandoi susțin că Papa Francis este într-adevăr profetul fals din Apocalipsă și înaintemergător al lui antihrist. Dacă sunteți atent la discursului lui, veți auzi cum sâsâie demonii în jurul lui. Treziți-vă și organizați-vă în grupuri de credincioși, căci în curând va fi prea târziu.

    Apreciază

  19. altu said, on februarie 28, 2014 at 5:35 pm

    saccsiv, evident că suntem alerți și atenți și respectăm valorile, tradiția ortodoxă și profețiile noastre, dar să nu uităm că noi, ortodocșii, nu suntem singurii din lume care avem trebuință spre a fi salvați. Asta este pură mândrie drăcească, la fel ca și cea a ortodocșilor de pe „stil vechi”.

    Suntem peste 7 miliarde de suflete pe acest pământ. Haideți să nu ne pierdem în dogme precum s-au pierdut fariseii care l-au crucificat pe însuși Dumnezeu, deși ei susțineau și „cunoșteau” pe dinafară Sfintele Scripturi.

    Dincolo de orice conflict dogmatic pe care îl avem cu ei, catolicii, la fel ca și noi ortodocșii, credem în Sfânta Treime (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh), în Fecioara Maria și în Sfinți și Îngeri. Suntem Biserici surori. Dacă vrei să arunci cu noroi, poți arunca cu noroi în anumite erezii dogmatice introduse de către ierarhi în Biserica Catolică, dar nu în bieții credincioși care se roagă poate chiar mai mult decât o facem noi ortodocșii.

    Chiar și marele duhovnic ortodox al României, părintele Arsenie Boca, i-a pictat la Drăgănescu pe Sfinții catolici, Padre Pio și Francisc de Assisi. Ba chiar și Francisc de Assisi a prezis că în vremurile din urmă, Iisus Hristos le va trimite catolicilor nu un păstor, ci un adevărat distrugător (Papa Francisc).

    Să nu discredităm faptul că Dumnezeu ne poate vorbi printr-un profet catolic, deoarece la urma urmei, ei sunt peste 1,2 miliarde în lume, iar noi, ortodcșii abia dacă suntem 300 de mii. Biserică Ortodoxă deține un set de valori excepțional și într-adevăr, dintre toate celelalte confesiuni, noi ne apropiem poate cel mai mult de „adevărata doctrină”, dar, haideți să nu fim absurzi. Până una alta, eu aleg să urmăresc cu precauție profețiile dictate către Maria Divine Mercy și dacă simt că ceva miroase ciudat, o să îmi dau seama. Momentan, multe din profețiile de acolo se potrivesc cu cele ale părintelui grec ortodox Elpidie:

    „Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui”

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2014 at 5:49 pm

      altu

      O sa-ti dai seama? Intristator …

      Apreciază

    • MarcuB said, on februarie 28, 2014 at 6:12 pm

      altu

      Noi ne apropiem cel mai mult de „adevarata doctrina” ? Si cam cat suntem de aproape de ea ? 80% sau poate 90,5% ??

      Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on februarie 28, 2014 at 7:36 pm

      altu

      Femeia aia e o ratacita. Dumnezeu nu vorbeste de convertiri in masa ci de lepadare de credinta.

      Apreciază

    • Dinu Marius said, on februarie 28, 2014 at 7:43 pm

      altu-„Suntem Biserici surori”nu.nu suntem!papistasii sunt eretici si nu sunt biserica,si cine se roaga cu papistastii eretici incalca canoanele si anatema sa fie,.

      Apreciază

    • ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:19 pm

      Sfintul Marcu Eugenicul, Mitropolitul Efesului (+1444)
      „Credinta noastra este dreapta marturisire a Parintilor nostri. Cu ea, noi nadajduim sa ne infatisam inaintea Domnului si sa primim iertarea pacatelor; iar fara de ea, nu stiu ce fel de cuviosie ne-ar putea izbavi de chinul cel vesnic. Toti Dascalii, toate Sinoadele si toate dumnezeiestile Scripturi ne indeamna sa fugim de cei ce cugeta in mod diferit si sa ne indepartam de impartasirea cu ei.”
      ” Invataturile dascalilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, incredintat fiind ca sunt inselatoare. In materie de credinta ortodoxa nu exista concesie. Distrugerea credintei obstesti este pierzarea de obste a tuturor. Chestiunile credintei ortodoxe nu admit iconomia. Niciodata nu s-au indreptat cele bisericesti prin solutii de mijloc. Intre lumina si intuneric poate cineva sa spuna ca exista ceva de mijloc, numit inserare sau amurg; dar intermediere intre adevar si minciuna nu poate nimeni sa gindeasca, oricit s-ar stradui. Mijloc de impacare intre adevar si minciuna nu exista! In problemele de credinta nu incape pogoramintul si iconomia, deoarece pogoramintul provoaca imputinarea credintei. Asta ar fi egal cu a spune: Taie-ti capul si du-te unde vrei.”
      ” Noi pentru nimic altceva nu ne-am despartit de latini, decit pentru ca sunt nu numai schismatici, dar si eretici. Pentru aceasta nu trebuie nicidecum sa ne unim cu ei!”
      „Acela care il pomeneste pe papa ca arhiereu ortodox este vinovat si latino-cugetatorul trebuie considerat ca un tradator al credintei. Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de impartasirea cu ei, pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni. Nu este altceva de mirare daca si ispititorii lui Satana se preschimba in ingeri ai dreptatii, al caror sfirsit va fi dupa faptele lor.”
      „Ii rugam, si ce nu le spuneam care sa poata sa atraga chiar si inimile de piatra: sa revina la acea buna conglasuire pe care o aveam mai inainte si intre noi si cu Parintii nostri, cind toti spuneam aceleasi si nu exista in mijlocul nostru schisma… caci altfel parem „a canta in gol” sau „a coace pietre” sau „a semana pe pamint pietros” sau „a scrie deasupra apei” sau cite altele spun proverbele despre cele imposibil de realizat.”(Scurta scrisoare, P G 159, 1931C)
      „Nu voi face aceasta niciodata, orice s-ar intimpla! Nu voi semna niciodata unirea, chiar daca ar trebui sa-mi primejduiesc insasi viata mea!” – a raspuns Sfintul Marcu imparatului Bizantului care cauta sa-l induplece a semna mincinoasa si tradatoarea unire cu ereticii catolici la sinodul tilharesc de la Ferrara-Florenta, 1438-1439.

      Apreciază

    • ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:24 pm

      Sfintul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
      “Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.” (Stupul Ortodox, 2000) Sfintul Grigorie Palama (+1340)
      “Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.” Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
      “Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strimba si de toate discutiile lor, caci si pamintul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mintui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decit curata si sfinta noastra Credinta Ortodoxa … De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie … Daca cineva iti spune: “Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu”, atunci, fiule, raspunde-i asa: “Fatarnicule! Cum pot fi amindoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4,5)
      Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune! … Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfinta, du-te cu indrazneala la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos.” (Patericul pesterilor de la Kiev, 1806) Sfintul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
      “Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.” (Stupul Ortodox, 2000) Sfintul Ioan Damaschin (+749)
      ” Sa ne pazim cu toate puterile noastre sa nu primim impartasire de la eretici, nici sa le-o dam acestora…, ca sa nu ne facem partasi relelor lor credinte si pentru a nu fi condamnati impreuna cu ei.”
      “Auziti popoare, semintii, limbi, barbati, femei si copii, cei mai mari, cei mai tineri si pruncii, sfintul neam al crestinilor! Daca cineva va invata, in afara acestora pe care le-a primit Sfinta Biserica Soborniceasca, de la Sfintii Apostoli, de la Parinti si de la Sinoade, sa nu-l ascultati, nici sa primiti sfatul sarpelui, dupa cum l-a primit Eva si a cules moarte. Si chiar daca v-ar invata un inger sau un imparat in afara acestora pe care le-ati primit, astupati-va urechile.” (Stupul Ortodox, 1999Sfintul Ioan de Krnostadt (+1908)
      “Care dintre ortodocsi nu ar dori unirea cu toti catolicii sau luteranii si sa fie una cu ei in Hristos, o singura Biserica, o singura obste a celor credinciosi! Care insa, dintre aceste-zise biserici, mai ales dintre intii-statatorii numiti papi, patriarhi, mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi, xiondzi (numele polonez pentru preot n.n.) sau pateri se va invoi sa se lepede de ratacirile sale? Nici unul. Iar noi nu putem sa ne invoim la invatatura lor eretica fara sa aducem vatamare mintuirii sufletului nostru. Oare se pot uni cele de neunit – minciuna cu adevarul?
      Iezuitii catolici in folosul papei si a propriei lor vederi si scopuri egoiste si meschine, au pervertit legea constiintei si legea Evangheliei, afirmind ca pentru atingerea scopurilor proprii sau a scopurilor religioase, catolicii pot intrebuinta toate mijloacele nelegiuite: adica si ca sa omoare si ca sa vicleneasca in tot felul si sa prigoneasca credinta ortodoxa, sa o numeasca schismatica si o credinta de ciini, si sa-i arda pe ruguri pe ortodocsi, ca pe Hus si pe altii.
      Neindoielnice sunt cuvintele Mintuitorului nostru Iisus Hristos: Cel ce nu este cu Mine, este impotriva Mea (Matei 12,30). Catolicii, luteranii si reformatii au apostaziat de la biserica lui Hristos – ei nu sunt de un cuget cu noi, nutresc vrajmasie impotriva noastra, cauta din rasputeri sa ne omoare, ne strimtoreaza in tot chipul pentru credinta noastra, ne batjocoresc si ne fac toate felurile de neplaceri mai ales in asezarile lor cele mai insemnate, ei merg in chip vadit impotriva lui Hristos si a Bisericii Sale, nu cinstesc de viata facatoarea Cruce, sfintele icoane, sfintele moaste, nu respecta posturile, strimba dogmele credintei celei mintuitoare. Ei nu sunt cu noi ci impotriva noastra si impotriva lui Hristos. Intoarce-i Doamne la adevarata Ta Biserica si mintuieste-i!
      “De gresita intelegere de catre catolici a cuvintelor Mintuitorului: Tu esti Petru si pe aceasta piatra (pe Hristos, pe Care Petru L-a marturisit Fiu al lui Dumnezeu) voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui (Matei 16,18) depind toate ratacirile catolicilor si papilor si mai ales parelnicul primat papal in Biserica si parelnicul rang al papilor de loctiitori ai lui Hristos. Ci uitati-va cite rataciri sunt ingaduite in credinta papei (iar nu a lui Hristos) rataciri ciudate, hulitoare de Dumnezeu – si le veti intoarce spatele cu nemultumire si groaza! O trufie omeneasca! O trufie sataniceasca! Auzi, papa infailibil! O, iezuitism!”
      “Catolicii recunoscindu-l drept cap al bisericii pe papa, pe adevaratul Cap al Bisericii – Hristos L-au pierdut si au ramas lipsiti de Cap. Intreaga istorie a papismului da marturie ca la catolici nu este Cap fiindca ei fac lucruri necuvioase, lupta impotriva Bisericii Ortodoxe. Iar in invatatura lor dogmatica – vai, cite erezii, inovatii, abateri de la adevar! O, pierzator sistem papist! Singurul Cap al Bisericii ceresti, pamintesti si din cele mai dedesubt este Hristos Dumnezeu!” (Spicul Viu, ed. Sophia, Bucuresti, 2002)

      Apreciază

      • ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:26 pm

        CREDINTA ORTODOXA

        „Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri, ce am privit si mainile noastre au pipait despre Cuvantul vietii, – si Viata s-a aratat si am vazut-o si marturisim si va vestim Viata de veci, care era la Tatal si s-a aratat noua – ce am vazut si am auzit , va vestim si voua, ca si voi sa aveti impartasire cu noi. Iar impartasirea noastra este cu Tatal si cu Fiul Sau, Iisus Hristos” [I Ioan 1, 3].
        Acestea sunt cuvintele Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan si nu gresim daca spunem ca el vorbeste in numele tuturor Apostolilor. Mantuitorul Si-a ales Ucenicii si i-a trimis pe ei la propovaduire, trimitandu-le lor Duhul Sfant. Biserica – totalitatea tuturor credinciosilor – a fost intemeiata la Cincizecime, cand Duhul Sfant S-a pogorat peste Apostoli, ca implinire a fagaduintei facute de Mantuitorul Hristos cum ca „Eu voi ruga pe Tatal si alt Mangaietor va da voua ca sa fie cu voi in veac” [Ioan 14, 16]. „In ziua aceea veti cunoaste ca Eu sunt intru Tatal Meu si voi in Mine si Eu in voi” [Ioan 14,20]. Iar cand vom primi Duhul Sfant „Acela va va invata toate cele ce v-am spus Eu” [Ioan 14, 26]. „Cel ce ramane in Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic. Daca ramaneti intru Mine si cuvintele Mele raman in voi, cereti ceea ce voiti si se va da voua. Iar daca cineva nu ramane in Mine se arunca afara ca mladita si se usuca; si le aduna si le arunca in foc si ard” [Ioan 15, 5-7]. Asadar, orice purtatorii de Duh Sfant vor cere, se va da lor, iar cel in care nu salasluieste Duhul Sfant, acela nu poate face nimic. Prin urmare, temelia Bisericii este Sfantul Duh.
        Inca pe cand Mantuitorul umbla printre noi, erau care propovaduiau in numele Lui [Luca 9, 49; Marcu 9, 38]; si Sfantul Apostol Pavel, in Epistola catre Corinteni, lupta contra acestora.
        In ziua de astazi, acesti falsi propovaduitori s-au inmultit exponential. Ei cred ca propovaduiesc numele Lui Hristos, dar se fac hulitori ai Acestuia. Si tot astazi, semn al vremurilor de pe urma, caci numai in acele zile se poate intampla asa ceva, prin miscarea ecumenista, se doreste unirea tuturor falsilor propovaduitori, a tuturor mincinosilor si hulitorilor, intr-o singura Biserica. Nu stim ce nume va purta, dar cu siguranta va apartine Antihristului, asa cum Biserica dreptmaritoare apartine lui Hristos. In aceste vremuri tulburi, oamenii sunt inselati, manipulati sa creada ca toti ne rugam aceluiasi dumnezeu, ca desi exista diferente intre noi, acestea sunt minore si se pot depasi. Lucrurile, insa, nu stau deloc asa! Chiar daca „frumos este ca fratii sa fie impreuna” [Ps. 132, 1], unirea Bisericilor nu se poate face decat daca ereticii renunta la ereziile lor si revin la Ortodoxie asa cum a fost Biserica inainte de schisma, intemeiata pe cele 7 Soborare a toata lumea. Iar unirea Bisericilor este lucrarea Sfantului Duh, prin urmare avem nevoie de cat mai multi purtatori de Duh Sfant, iar nu de ecumenisti.
        Apusenii trebuie sa renunte la inovatiile lor si sa se caiasca pentru faptul ca nu au pazit porunca Apostolului care spune sa nu schimbam nimic, macar inger din cer ne-ar invata altfel [Gal 1, 8].

        Apreciază

    • minionita said, on februarie 28, 2014 at 8:42 pm

      Sa limitezi conflictul dintre ortodoxie si catolicism la dogme inseamna sa bagatelizezi. Iisus a spus ca pomul se cunoaste dupa rod. Capul Bisericii ortodoxe e Iisus. Capul bisericii catolice este papa care cica e om dumnezeiesc si dumnezeu omenesc.
      Apostolii si cei care i-au urmat au mers prin lume invatand pe cei ce vroiau sa auda adevarul si scuturandu-si colbul de pe picioare in locurile unde nu erau bine primiti. Timp de 18 secole catolicismul a luptat cu toate armele impotriva a orice altceva. Inaintasii celor care vorbesc azi despre dragoste frateasca au judecat, torturat si omorat in numele lui Dumnezeu oameni care credeau in Iisus si Maica Domnului dar nu se supuneau papei. Si partea cea mai caraghioasa e ca papa ( si prin extensie toti cei care l-au precedat ) sunt considerati inailibili in ceea ce priveste invataturile referitoare la dogma. Adica daca el vine si spune ceva in contradictie cu invatatura Evangheliei ( lucru care nu s-a intamplat doar o data ) el are dreptate. Dincolo de orice dogma se ascunde dorinta de putere care s-a substituit dorintei de a-l servi pe Dumnezeu. Si in loc sa se caute adevarul revelat suntem invitati toti in troaca plina cu laturi.

      Apreciază

      • blue said, on februarie 28, 2014 at 10:39 pm

        Foarte adevărat şi bine spus.

        Apreciază

      • Cosmin said, on februarie 28, 2014 at 11:09 pm

        @ minionita

        catolicismul nu are 18 secole de existenta, in cazul in care te referi la papistasi.

        Iertare.

        Apreciază

  20. ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 8:50 pm

    PREDICĂ A MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA LA DUMINICA ORTODOXIEI

    SUB POMUL ORTODOXIEI
    Duminica I din Post (Ioan 1, 44-52)

    „Te-am văzut sub smochin” (Ioan 1, 51)
    Astăzi este o mare sărbătoare. Astăzi este Duminica I din Post, Duminica Ortodoxiei. Dar ce este, iubiţii mei, Ortodoxia?
    Ortodoxia este întocmai precum aurul curat. Precum aurul e scos din cuptor şi ori de câte ori îl arzi este tot mai curat, aşa şi Ortodoxia noastră: este aur care a ieşit din cuptoarele cele duhovniceşti. Iar cuptoarele cele duhovniceşti sunt Sinoadele Ecumenice şi Locale. Aşadar, Ortodoxia nu este rugina eresurilor, ci este aur curat, diamantul adevărului. Ortodoxia este soarele care străluceşte în Răsărit şi în Apus.
    Dacă am fi putut, iubiţii mei, să înţelegem ce este Ortodoxia, am fi iubit-o ca pe mama noastră. Ochii noştri s-ar fi umplut de lacrimi astăzi. Am fi ţinut sfintele icoane, am fi zis din inima noastră „Doamne, miluieşte”, şi am fi mulţumit lui Dumnezeu, deoarece nu ne-am născut în vreo altă ţară, ci ne-am născut în această patrie, în Elada, care miresmuieşte a Ortodoxie; deoarece ne-am născut din părinţi ortodocşi. De aceea cântăm: „Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru?…” (Psalmul 76, 14).
    Ortodoxia! Câte teme deschide astăzi! Câte cărţi sfinte deschide astăzi! Câte minuni are să istorisească ziua de astăzi! Ce să spunem? Să istorisim ce este această credinţă a noastră? Să prezentăm biruinţele şi triumfurile de peste veacuri? Să înălţăm cinstitele steaguri ale Ortodoxiei, care sunt vopsite cu sângiuri? Să povestim istoria acestei zile sfinte şi să arătăm cum vreme de o sută de ani satana şi slujitorii lui au încercat să dărâme această sfântă Biserică a noastră, dar nu au putut, şi că în cele din urmă au fost nevoiţi să-şi mărturisească înfrângerea? Sau să spunem despre acei eroi ai credinţei noastre, patriarhii, împăraţii, împărătesele, monahii, egumenii, poporul anonim, care până la moarte s-au luptat pentru credinţa noastră ortodoxă? Ar trebui, fraţii mei, să avem mult timp. Ar trebui ca şi eu să am putere duhovnicească. Ar trebui să fiu un Hrisostom (un Gură-de-Aur) sau un Vasilie sau un înger zburător. Ar trebui ca şi voi să aveţi o mare voinţă, pentru a putea să istorisim măreţiile zilei de astăzi. Dar pentru că toate acestea nu există, vă voi ruga să acordaţi puţină atenţie la câteva detalii ale Evangheliei pe care am auzit-o astăzi. Ajunge şi un singur detaliu al Evangheliei ca să ne folosim duhovniceşte în această sfântă zi a creştinătăţii. Care detaliu?
    ***
    Hristos ne constituie în micul lui stat, pentru a predica cea mai mare revoluţie din lume. Şi cheamă pe unul din ucenicii Lui. Acest unul nu a fost Platon, nu a fost Aristotel, nu a fost unul din bărbaţii mari ai lumii antice, nu a fost om de ştiinţă, nu a fost înţelept, nu a fost bogat. Dar ce a fost? Un sărăcuţ. Era un pescar necunoscut, care-şi arunca mrejele în lac, ca să se întreţină pe el şi familia lui. Numele lui era Filip. Îl cheamă Domnul. Pentru că Hristos este magnetul, care atrage orice suflet nobil. Şi Filip a fost sedus imediat de dumnezeiasca faţă a Hristosului nostru. A rămas alături de el. Asculta dumnezeieştile Lui cuvinte. Vedea faţa Lui care strălucea mai mult decât soarele. Şi-a spus în sine: Am aflat izvorul, L-am aflat pe Dumnezeu!
    De atunci, Filip nu s-a liniştit. Aripi la picioarele lui, să alerge în stânga, în dreapta şi să răspândească această mare descoperire, că a aflat izvorul adevărului. Şi mai întâi de toate îl cheamă pe prietenul său duhovnicesc, pe Natanael, zicându-i: „Vino şi vezi” (Ioan 1, 47). Şi vine Natanael, gânditor şi cu multe îndoieli. Iisus, doar ce l-a văzut, îi zice: „Iată un om cu inima fără ură şi răutate” (Ioan 1, 48). Natanael răspunde: „De unde mă cunoşti?” (Ioan 1, 49). De unde mă ştii? Şi Hristos îi zice: „Te-am văzut sub smochin”. Natanael se nedumereşte şi se minunează. Înţelege că Cel care cunoaşte detaliile vieţii lui nu este nimeni altul decât Dumnezeu. Şi mărturiseşte: „Rabbi, tu eşti Fiul lui Dumnezeu…” (Ioan 1, 50), Fiul lui Dumnezeu celui viu. Acest detaliu, fraţii mei, că Hristos l-a văzut sub smochin, aş vrea să-l avem în vedere ca pe o învăţătură a zilei de astăzi.
    ***
    După cum ştim cu toţii, Ţara Sfântă, Palestina, până astăzi este plină de smochini. Solul este ca şi al nostru, iar clima temperată. De aceea smochinului îi prieşte acolo şi pentru că are frunza lată pe ramuri, ramurile smochinului se târăsc pe jos. Smochinul este smerit. Nu-şi înalţă ramurile cu mândrie în sus,ci ramurile lui cu frunzele late cad, iar jos – sub smochin, se formează un adăpost, un ascunziş. Acolo s-a dus Natanael. Era un obicei ca cei evlavioşi să meargă sub frunzarul smochinului şi acolo să-şi facă rugăciunea şi să citească în linişte Legea lui Dumnezeu.
    Te-am văzut sub smochin” (Ioan 1, 49). Adică în clipa în care ceilalţi aleargă în dreapta şi stânga şi pierd preţiosul lor timp în distracţii şi în lucruri deşarte, în clipa în care unul fură, în clipa în care altul adună comori, în clipa în care unul se afundă ca porcul în mocirlă, tu, Natanaele, timpul tău nu l-ai irosit în cele deşarte ale lumii, ci te-am văzut sub smochin îngenunchind şi rugându-te lui Dumnezeu şi citind legea Lui.
    „Te-am văzut sub smochin”. La acest cuvânt, fraţii mei, trebuie să luăm aminte. Câte ne învaţă! Acest cuvânt se potriveşte şi pentru noi. Pentru că şi nouă ne va zice Hristos: „Te-am văzut”. Dar unde ne-a văzut pe noi? Suntem noi sub smochin? Şi ce este smochinul?
    Vă întreb, fraţii mei.
    1. Ne vede Hristos, împlinind sfânta Lui voie? Ne vede Domnul, sculându-ne dis-de-dimineaţă şi primul nostru cuvânt să fie: Dumnezeule, îţi mulţumim? Precum păsărelele, care atunci când se trezesc nu aleargă să caute de mâncare, ci cântă matinal, luminânda, zic „mulţumesc”. Facem şi noi la fel? Ne vede Dumnezeu făcând rugăciunea dimineaţa, la prânz, la masă că facem rugăciunea, seara că îngenunchem în faţa icoanelor şi ne facem iarăşi rugăciunea?
    2. Ne vede că citim legea Lui, că luăm în mâini Evanghelia?
    3. Ne vede Hristos că venim la biserică şi că adorăm sfânt numele Lui? Ne vede că mergem la spovedanie, că ne spunem păcatele?
    4. Ne vede Hristos că ne împărtăşim cu Preacuratele Lui Taine?
    5. Ne vede Hristos că deschidem portofelul şi pe ascuns-pe ascuns ne milostivim de fratele nostru neputincios? Ca şi Sfântul Nicolae, care umbla noaptea pe străzi şi arunca în casele cele sărace micile economii ca să miluiască fetiţele sărace. Ne vede Hristos făcându-ne datoria?
    ***
    Fraţii mei! Aşa să trăim. Într-o zi, Hristos ne va spune: Creştine, „te-am văzut sub smochin” (Ioan 1, 51). Iar „smochin”, pom pe care nimeni nu va putea să-l dezrădăcineze, pom roditor, pom nemuritor, este Sfânta noastră Biserică. Sub acest pom să trăim cu toţii, mici şi mari. Iar pomul acesta este Ortodoxia, în care credinţă toţi să trăim, fraţii mei, zicând ceea ce vom auzi peste puţin timp: „Aceasta este Credinţa Apostolilor! Aceasta este Credinţa Părinţilor! Aceasta este Credinţa Ortodocşilor! Aceasta este credinţa care a întărit lumea” şi a mântuit-o. Amin.
    + Episcopul Augustin
    (Omilie a mitropolitului de Florina, părintele Augustin Kandiotis,
    rostită în biserica Sfântului Constantin în Kolono, Atena, 18.03.1962)

    Apreciază

  21. ultimate2050 said, on februarie 28, 2014 at 10:46 pm

    minionita ce vrei sa zici prin aceste cuvinte:”Sa limitezi conflictul dintre ortodoxie si catolicism la dogme inseamna sa bagatelizezi. ” ???… Mai concret daca se poate.Chiar sa nu fie impotante cele sapte sinoade ecumenice si dogmele???…Ce ar fi Biserica Ortodoxa fara cele sapte sinoade ecumenice si fara dogme ???…Nici nu indraznesc, sa ma gandesc la sa ceva…Prin acestea argumentam si dovedim papistasilor,ereticilor si sectarilor ca MARTURISIM ADEVARUL SI CA NUMAI INTR-UNA SFANTA,SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA(ORTODOXA) SE GASESTE ADEVARUL ADEVARAT!!!…–CINE NU ESTE CU MINE ESTE IMPOTRIVA MEA,SI CINE NU ADUNA CU MINE RISIPESTE !!!…–(Ev.Matei;cap.12 ;vs -30).

    Apreciază

  22. Veronica said, on februarie 28, 2014 at 11:35 pm

    altul

    Esti foarte rau informat, datele cu nr. ortodocsilor si al catolicilor este invers decat l-ai aratat tu . Vezi cat este ortodoxia pe intreg globul si apoi catolicismul la care chiar daca ai adauga taote celelalte secte care sau desprins tot din catolicism si nici decum de biserica catolica ( ca o data ce s-a desprins de adevarata Biserica nu mai este biserica ci secta ca si celelate) tot in inferioritate ramine. Stii de cind s-a desprins catolicismul de ortodoxie si pentru ce? Cauta si te lamureste si nu fi necredincios si nu mai intoxica cu aceste indemnuri si pe altii. Si iarasi informeazate si vezi ca ei au trecut ca Sfinti ai lor pe Sfintii care s-au savarsit pina la despartirea lor de ortodoxie si nu mai au Sfinti proslaviti dupa despartire, de aceea ei nu au cultul Sf. Moaste si nu le expun spre inchinare ca la noi ortodocsii.
    Si mai mult decat atat vezi ca nicicind Biserica Ortodoxa nu a avut razboaie si indoctrinari fortate si multe altele.
    Biserica Ortodoxa de la inceputuri a fost persecutata si nu a persecutat si fortat niciodata in istoria ei in intreaga lume pentru a avea adepti
    Bunul DUMNEZEU IN SFINTA TREIME sa ne ajute si sa ne lumineze pe toti. AMIN

    Apreciază

  23. aniush said, on martie 1, 2014 at 7:19 am

    Paul,
    Citeste, cerceteaza…ce spune Sfanta Scriptura? Ce spun Sfintii Parinti? Cand a aparut credinta crestina? Ce e cu marea schisma? Cand si cum au aparut sectele?…si mai sunt o sumedenie de lucruri de cercetat. Fa-o te rog si vei vedea de ce nu toate religiile sunt bune si de ce nu ne putem amesteca toti cu toti…pentru ca suntem ortodocsi si nu suntem si un pic catolici, un pic sectanti, un pic budisti, un pic hindi, un pic zoroastrian si asa mai departe si nu vom fi niciodata.

    Apreciază

  24. giovani said, on martie 1, 2014 at 9:24 am

    Acest papa are un chip urat fara urme de blandete emana suta la suta uraciunea pustiirii , acest om este foarte atipic nu se incadreaza deloc cu figura mantuitorului si la propriu si la figurat, cred suta in mie ca ie satana an el.

    Apreciază

  25. giovani said, on martie 1, 2014 at 9:25 am

    FIGURA LUI MERGE MANA IN MANA CU INTERIORUL LUI

    Apreciază

  26. Mihail said, on martie 1, 2014 at 10:49 am

    Poate nu știați, dar și ereticii penticostali sunt divizați și împărțiți pe grupuscule mai mari sau mai mici, că biserici nu le putem numi,funcție de interesele unor așa-ziși pastori rătăciți. Puteți citi mai multe despre eretici în cărțile scrise de ieromonahul Visarion Moldoveanu – „Rătăcirea penticostală” și „Rătăcirea baptistă” ( scrisă împreună cu Mihai Oară și Bogdan Mateciuc ), le găsiți la editura Fundației „Arsenie Boca”.

    Apreciază

  27. […] VIDEO: Serpeasca de la papa Francisc. Iata-l cum promoveaza ECUMENISMUL intr-o inregistrare pentru p… […]

    Apreciază

  28. aniush said, on martie 8, 2014 at 8:15 am

    Stiu, si Parintele Teodot a spus ca el e profetul mincinos si sunt convinsa. Insa..el nu a declarat chiar asa ca ateii se mantuiesc si ca nu exista iadul…nu, lucrurile nu sunt chiar atat de pe fata cum se prezinta in presa, ci sunt mult mai bine ascunse. Trebuie cineva sa stie foarte bine Sfinta Scriptura si invataturile Sfintilor Parinti ca sa stie sa depisteze ce nu e in regula; asa nu are cum cineva sa isi dea seama asa usor….mai ales ca el vine cu ceva pozitiv: vorbeste frumos, arata mila, indurare, ajuta saracii, se arata ca vindecator…s-a rugat alaturi de un credincios din popor si nu au existat dovezi ca a facut exorcism de Rusalii. Deci aparentele arata o persoana care vrea binele tuturor. Lumea nu se indeparteaza, din contra ii castiga admiratia. Mie mi se pare mai mult idolatrie…sa ma ierte bunul Dumnezeu!

    Apreciază

  29. aniush said, on martie 8, 2014 at 5:12 pm

    Am vizionat cu mare atentie filmul. Offf, papa asta vrea ecumenism…ce sa zic e nemaipomenit de intelept in a insela pe cineva. Dumnezeu sa ne apere!

    Apreciază

  30. gyut said, on martie 13, 2014 at 4:16 pm

    poti sa spui fara sa eziti ca sunt satanisti cum multi au vazut toate acele semne si intonatii , de catea zile am urmarit multe filme de acest gen care nu ma atrageau pentru ca nu sunt un credincios adevarat dar la cat sunt astia de satanisti te pun pe ganduri, si fetzele ,figurile lor nu arata liniste sufleteasca sau bunatate ,din contra

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.