SACCSIV – blog ortodox

Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

Patriarhul-Daniel-Traian-Basescu1

 

Dupa cum stiti:

SAPTAMANA DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINILOR (18 – 25 ianuarie). Tema pe 2014: „OARE A FOST HRISTOS IMPARTIT?”. Fratilor, NU PARTICIPATI!

Ei bine, iata ce putem citi in articolul Patriarhul Daniel: Lucrarea pentru refacerea unității creștinilor trebuie intensificată prin dialog:

„Deoarece în decursul timpului, din nefericire, creștinii s-au separat și împărțit în diferite confesiuni sau ramuri antagoniste, astăzi, când fenomenul secularizării și al relativizării valorilor creștine atinge proporții alarmante, lucrarea pentru refacerea unității creștinilor trebuie intensificată prin dialog și cooperare misionară”, afirmă Daniel, în mesajul adresat cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie), transmis vineri de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul afirmă că, „în fața multiplelor provocări secularizante, creștinii pierd din credibilitate când se află în stare de conflict, dar câștigă în credibilitate când au credință vie, dialoghează și cooperează unii cu alții, pentru ajutorarea semenilor aflați în suferință și sărăcie”, scrie Agerpres.

„Mai precis, Hristos Domnul ne cheamă astăzi să ascultăm Evanghelia Lui, să cultivăm iubirea de Dumnezeu și de semeni, sfințenia vieții, recunoștința, dărnicia și hărnicia, valoarea unică a persoanei umane și a familiei tradiționale, binele comun și frumusețea sufletului generos”, îndeamnă înaltul ierarh ortodox, subliniind că „împlinind această vocație profund creștină, vom înțelege mai bine legătura dintre unitatea de credință eclesială și cooperarea în misiunea socială” și „vom aduce mai multe semne de speranță în timp de suferință și criză”.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină se va desfășura și în acest an în perioada 18-25 ianuarie, anunță Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat.

Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștină din anul 2014 este „Oare s-a împărțit Hristos?”, inspirată din textul scripturistic de la I Corinteni 1, 1-17.

În București, aceasta se va desfășura după următorul program: sâmbătă, 18 ianuarie, ora 17,00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, iar duminică, 19 ianuarie, ora 17,00, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creștină în cadrul slujbelor duminicale.

Luni, 20 ianuarie, ora 17,00, evenimentul va avea loc la biserica anglicană din strada Arthur Verona 3; marți, 21 ianuarie, ora 17,00, la biserica reformată Calvineum; miercuri, 22 ianuarie, ora 17.00, la biserica greco-catolică Sf. Vasile cel Mare; joi, 23 ianuarie 2014, ora 17,00, la biserica evanghelică; vineri, 24 ianuarie 2014, ora 17,00, la biserica armeană Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, iar sâmbătă, 25 ianuarie 2014, ora 16,00, la Catedrala patriarhală din Dealul Mitropoliei.

În mod tradițional, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie și este inițiativă și promovată în comun de Consiliul Mondial al Bisericilor și Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Perioada 18-25 ianuarie a fost propusă în 1908 de pastorul Paul Wattson. Textele pregătite pentru celebrările ecumenice din timpul „Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor” din acest an au fost stabilite de un grup de reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, ai Bisericii Ortodoxe și ai Bisericilor Vetero-Catolice și protestante din Polonia.

Comentariu saccsiv:

Dupa cum stim:

ANTIHRIST inseamna CEL CE ESTE IN LOC DE HRISTOS

   Ca atare discursul sau nu va fi de tip ateu. Ci unul ce va include si mesajul pentru “ajutorarea semenilor aflați în suferință și sărăcie„, exact asa cum glasuieste si Patriarhul mai sus. Si tot asa, totul va fi invelit in iubirism, unitate, pace si promovarea celei mai mari erezii de cand e omul pe pamant, anume ca exista mai multe cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu.

   Iar expresii precum “Deoarece în decursul timpului, din nefericire, creștinii s-au separat și împărțit în diferite confesiuni sau ramuri antagoniste” sunt cumplite porti deschise spre diavoleasca ratacire. Sunt invataturi ce pregatesc terenul inscaunarii antihristului.

Fratilor, nu s-au separate, nici impartit si nu exista nici o ramura. Ce nu-i ortodox e doar EREZIE.

Pe cei ce inca nu stiu care-i treaba cu ecumenismul asta, ii rog sa citeasca:

O carte exceptionala: ECUMENISMUL FARA MASCA

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

Cat despre Patriarh, cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

 

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. adi said, on ianuarie 17, 2014 at 8:22 pm

    E un diavol Patriarhul daniel(am scris intentionat cu litere mici),va duce pe multi la pierzare pentru ca din cauza patimilor multora li se vor intuneca mintile,de aici atita ura si neintelegere.Trebuie botezati canonic toti ereticii daca vor sa vina la Biserica cea adevarata,de aceea Domnul a lasat liberul arbitru nu ca sa ii duca pe toti spre mintuire ca la colectiv!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 18, 2014 at 12:00 am

      Eu tot sper sa nu fie asa PF Daniel si daca e sa se intoarca la Ortodoxia Curata. Asa este Sacciv ai punctat foarte bine nu este corect a spune ca, crestinii s-au separat si s-au impartiti in diverse confesiuni ci doar au cazut in Erezie. Sper totusi sa-i fi avut in vedere Patriarhul cand a spus asta pe ereticii care au cazut din erezie in alta erezie mai mare si sper sa nu includa si Biserica Ortodoxa in aceasta impartire. Pentru ca Ortodoxia este mama neamului omenesc si din ea s-au desprins fii neascultatori.

      Apreciază

    • duhovnic said, on ianuarie 20, 2014 at 3:17 pm

      nu este diavol…este Europa de azi, sau mai bine zis ucenicii Europei si ai Modernismului Rational! Ei nu mai sunt crestini!

      Apreciază

  2. Emilian said, on ianuarie 17, 2014 at 8:28 pm

    Mi se pare exagerat titlul articolului. Ce mesaj antihristic e în îndemnul la rugăciune? Nici eu nu sunt de acord cu rugăciunea alături de cei de alte confesiuni, culte, sau cum mai vreţi să le spuneţi, dar văd de multe ori o tentă de exagerare în tonul folosit în articolele de pe site. Spuneţi-mi vă rog, cum am putea contracara atacurile la adresa BOR, dacă nu luând exemple de la modul în care alte Biserici se raportează la mass-media şi la tratamentul de care se bucură din partea agenţiilor de presă? Sau cum am putea să intervenim în persecuţiile anti-creştine din state precum Siria, Egipt ş.a.m.d? Nu cred că faptul că nu suntem de acord cu ecumenismul înseamnă implicit şi să fim limitaţi…Trebuie să luăm ce e bun de la alţii, ce putem învăţa, fără a ne ruga, împărtăşi alături de ei sau chiar a le prelua credinţa. E doar o părere, vă rog nu aruncaţi cu pietre. O seară bună tuturor!

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 18, 2014 at 2:56 pm

      Am mai vazut acolo in mesaj , ca s-ar discuta si despre familia traditionala , ceea ce ar combate casatoriile gay.
      Cine stie cu adevarat , ce mesaj va lansa patriarhul la aceste intalniri , pt ca stiu de cand era mitropolit ca , la intalnirile cu catolicii , in diferite ocazii , le vorbea cate doua ore despre ortodoxie si despre ereziile lor , incat acestia nu aveau replica si aplecau capul in fata argumentelor . Stiu asta de la un preot monah , fiul unei bune prietene a mea , ca raspuns la unele discutii depre mitropolitul Daniel de atunci , al Moldovei .
      Imi spunea ca , daca eram de fata la aceasta intrunire , ramaneam blocata cu cata inversunare apara Ortodoxia in fata episcopilor catolici .Iar de atunci nu as vrea sa mai judec in niciun fel actiunile patriarhului , pt ca nu stiu nimic exact .
      Numai Domnul Dumnezeul nostru , poate sti cu adevarat , ce face sau ce nu face bun .
      Apoi predicile patriarhului sunt unice si eu imi spuneam , oare cum de vorbeste asa bine si se spune ca face totul pe dos ?
      Poate gandeam gresit , si atunci , va fi rau pt mine .
      Saptamanile acestea de URACIUNE DIAVOLEASCA , au inceput inca de pe atunci , am vazut in catedrala cum au venit catolicii la catedrala , insa mitropolitul le dadea lectii , nu stiu ce faceau cand se duceau ai nostri la ei .

      Apreciază

      • Maria said, on ianuarie 18, 2014 at 3:05 pm

        Mi-am mai amintit inca un lucru de care am ramas surprinsa , si anume ca , intr-o zi ascultam radio-Trinitas , cu ani in urma , unde mitropolitul Daniel dadea un interviu , iar printre altele povestea ca a fost intrebat de niste protestanti care au participat la Sfanta Liturghie , lor de ce nu le da Sf Impartasanie , iar PF Daniel , le-a raspuns :”Dar voi credeti ca Sfanta Impartasanie este bors ?”.Asta am auzit-o la acest interviu printre altele .
        Deci nu cunoastem cu exactitate cum stau lucrurile si de aceea , sa ne rugam mult lui Dumnezeu sa pazeasca clerul ortodox , de la mic la mare , neatins de murdaria ereticilor .

        Apreciază

      • Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 10:32 pm

        Da. Maria poate il judecam degeaba si ne mai luam si osanda pentru ca am osandit pe mai marele nostru. Si eu l-am auzit vorbind de multe ori despre faptul ca Biserica Ortodoxa este singura Adevarata si chiar luandu-i in ras pe ereticil, adica efectiv ii lua peste picior si le scotea in evidenta greselile si exact cum spui si tu dadea niste argumente de ramaneai fara cuvinte. Pana la urma Dumnezeu stie ce este in gandul si in sufletul PF Daniel, dar cert este ca ecumenismul este o erezie grava, si ca vor fi si multe caderi din randurile celor alesi. Ma gandesc ca poate era de ajuns sa participe in cazul asta doar la intruniri nu si la rugaciunea in comun ca sa nu mai sminteasca lumea pt ca este cat se poate de clar ca acele canoane ale Bisericii sunt clar impotriva rugaciunii in comun cu ereticii si paganii.

        Apreciază

      • Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 10:41 pm

        Si mai este o chestie Maria, totusi cu ereticii nu ar trebuii sa se stea atat de mult la discutii pentru ca risti sa te apropii prea mult de ei, de aceea era bine si normal ca reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Ecumenism sa vorbeasca o data, de doua ori de trei ori despre Ortodoxie si daca nu au inteles mi se pare o absurditate sa se mai continuie acest dialog care asa cum a constat si pr Staniloaie este pierdere de timp.

        Apreciază

      • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:02 am

        ei i’a combatut de au ramas in erezia lor si se roaga impreuna copti papistasi luterani si aici au discutat intoarcerea la ortodoxie
        au asistat reprezentanţi ai mai multor biserici şi confesiuni creştine
        http://basilica.ro/stiri/saptamana-de-rugaciune-la-patriarhie_13877.html >>>>>2014 poze noi axu vdem si luteranu :))))
        http://www.basilica.ro/stiri/saptamana-de-rugaciune-la-patriarhie-_3051.html 2013

        8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!
        9. Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!
        10. Căci acum caut bunăvoinţa oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş plăcea însă oamenilor, n-aş fi rob al lui Hristos.
        ANATHEMA ! ANATHEMA! ANATHEMA! LA TOT „CLERU” ecumenist

        Apreciază

    • Liliana said, on ianuarie 18, 2014 at 10:00 pm

      Prietenia cu lumea e dusmanie cu Dumnezeu.Nu poti sluji la doi domni.Adica sa-l mai lasam pe Dumnezeu cu ale Sale si sa facem frumos ca sa ne placa lumea,sa fim in prietenie si toleranta cu toti,aici ,in lumea noastra,indiferent ce fac sau zic,sa fim in pace orice s-ar zice impotriva celor ce ne-a invatat Domnul Nostru IIsus Hristos…?!Lumescul si dragostea pentru o sa ne piarda.Sa nu fim caldicei,ca viclenia-i mare.Putem pierde mintuirea fara sa ne dam seama,din nebagare de seama…Titlul nu este exagerat pentru ca indeamna la a face ceva impotriva dreptei invataturi a lui Hristos si predaniei Sfintilor Parinti.Indeamna la neascultare de Hristos.As spune ,poate de lepadare de El.Deci,antihristic.

      Apreciază

  3. duhovnic said, on ianuarie 17, 2014 at 8:43 pm

    tineti aproape de cate un duhovnic(daca nu sunteti preot) caci aceste vremuri vin!

    Apreciază

    • duhovnic said, on ianuarie 17, 2014 at 8:44 pm

      http://nordortodox.webs.com/

      Apreciază

    • gicu said, on ianuarie 18, 2014 at 12:06 am

      Credeti ca un duhovnic poate salva si pe altii???Habar nu au multi ce o sa vina,ce chin,ce jale.Cuvintele frumoase si sfaturile duhovnicesti o sa piara in tavalugul durerii care este pregatit de diavol!Pentru mantuire trebuie sa fii drept,smerit si sa nu minti in primul rand!Dar nimeni nu stie ce inseamna cu adevarat sa ai astea 3 calitati in conditiile chinului!Rezolvarea vine numai de la DUMNEZEU direct si pe El numai in tine il gasesti!

      un nimeni!

      Apreciază

  4. mel said, on ianuarie 17, 2014 at 8:56 pm

    Doamne acest om… nu se gandeste oare ca va sta si el odata in fata Lui Dumnezeu? Numai cand ma gandesc la faptele mele rele ma infior, dar cand mai raspunzi si de atatea suflete? Imi dau silinta sa nu-l judec si sa ma rog sa-l intelepteasca Dumnezeu.

    Apreciază

    • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:45 am

      @mel nu faci bine ca nu il judeci ptr erezia ce o propaga uite ce scrie prin carti :
      „Nu osanditi eresurile!Nu avem dreptul sa osandim”…Iata cam asa reactioneaza lumea moderna.Dar aceeasi care se tem sa osandeasca pe eretici se ocupa neancetat in viata lor de zi cu zi cu barfirea si osandirea slabiciunilor lor firesti ale celor care nu le sunt prieteni,denuntandu’i si ponegrindu’i cand nu sunt de fata.Cand sustin ca noi nu avem dreptul sa osandim pe eretici,ei spun ca trebuie sa ne conducem dupa Legea Dragostei catre toti oamenii.Dar cand osandim pe aproapele nostru ptr neputintele lui firesti,oare nu ne mai conducem dupa principiul dragostei? EREZIA ,pe care Sfanta Biserica o osandeste ca pe ceva pierzator ,ei, INSPIRATI de diavol,o apara ca pe un lucru neofensator.SI ACOLO UNDE MANTUITORUL,Biserica si toti Sfintii Parinti opresc osandirea,EI MAI PE INDELETE OSANDESC.Prin acest mijloc,in intunecatele scopuri ale sATANEI se realizeaza doua castiguri prin chemarea de a nu osandii eresurile,MOLIMA lor se intinde,spre pierzarea multora,IAR PRIN INCURAJAREA CRITICARII SI OSANDIRII NEPUTINTELOR APROAPELUI,CAND EL NU ESTE DE FATA,SE INCOLTESC BARFELE,parele,rautaile,ura, banuielile,jignirile,dezbinarile,dusmaniile si multe asemenea rele ,spre PIEIREA MULTORA.CRESTINUL INTELEPT TREBUIE SA STIE UNDE SA OSANDEASCA SI UNDE NU TREBUIE SA FACA ACEASTA ”
      ANATHEMA! ANATHEMA! ANATHEMA! ereziarhului daniel

      Apreciază

  5. Alex said, on ianuarie 17, 2014 at 9:39 pm

    Traian Băsescu: Relaţiile dintre Israel şi România sunt excelente

    „‘Românii, vă pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiţi, dar avem de lucru pentru a-i face să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României’, a punctat şeful statului. ”

    http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/250601-Traian-Basescu-Relatiile-dintre-Israel-si-Romania-sunt-excelente-presa.html

    Asta ca sa intelegeti de ce Parintele Teodot, Fratele Vasile si Fratele Gabriel si probabil si altii ca ei, trebuiesc compromisi in ochii publicului.

    Apreciază

  6. ultimate2050 said, on ianuarie 17, 2014 at 9:49 pm

    Doamne ajuta fratilor Cu durere in suflet,constat ca vremea in care ecumenisti vor pune stapinire pe biserici este aproape.Din pacate,” mai mari” BISERICII ORTODOXE DIN ROMANIA(-SA FIE FOARTE CLAR PENTRU ORICE ERETIC: NUMAI BISERICA ORTODOXA ESTE BISERICA!!!),lucreaza cu o asa fervoare, in a grabi venirea acelor vremuri, incat ma intreb,oare cine este stapinul caruia i se inchina ” mai mari” biserici noastre? Dupa faptele lor, pare ca lui mamona (ADEVARAT GRAIA VREDNICUL DE POMENIRE PARINTELE IUSTIN PARVU:”pastorii” vostri va vor vinde si se vor uita la voi cum veti fi sfasiati de catre lupi-dusmanii lui Hristos ).ASADAR FRATILOR: SA IMBRACAM ARMURA SMERENIE,SA LUAM SCUTUL POCAINTEI,SABIA MARTURISIRI(CUVANTUL LUI DUMNEZEU)SI CU PUTEREA RUGACIUNII SA FIM NOI ACEI FII AI LUI AVRAAM NASCUTI DIN PIETRE , CARE ASA CUM ZICEA HRISTOS DUMNEZEU – CA DACA CEI CARE AR TREBUI SA II ADUCA SLAVA CE I SE CUVIE A FI ADUSA SI SA II MARTURISEASCA , NU O VOR FACE,DE VREA DUMNEZEU SI DIN PIETRE POATE RIDICA FII AI LUI AVRAAM CARE SA IL MARTURISESCA SI SA IL SLAVEASCA. AMIN Si ca o nota de incheiere-Sf Ioan Gura de Aur : “Asadar, fiecare sa se îngrijeasca de ale sale. Daca preotul are o credinta stricata [gresita] chiar înger din cer de ar fi, tu nu te supune; iar daca învata drept, nu te uita la viata, ci la cuvintele lui.Amin Al vostru frate in Hristos

    Apreciază

  7. al treilea ochi said, on ianuarie 17, 2014 at 10:33 pm

    Daca va uitati la poza lor dupa mimica se intelege cam asa ; stai ma linistit ca-i fac io pe fraieri

    Apreciază

  8. al treilea ochi said, on ianuarie 17, 2014 at 10:36 pm

    Al imbarbateaza comandantu pe locotenentul diavolului

    Apreciază

  9. al treilea ochi said, on ianuarie 17, 2014 at 10:40 pm

    Asa fratilor ca nu e de gluma , astia lucreaza tare de tot in frunte cu patriarhul Daniel care este bagat sageata.de michiduta.

    Apreciază

  10. searchnewsglobal said, on ianuarie 17, 2014 at 11:00 pm

    Doi masoni ordinari…

    Apreciază

  11. andrei said, on ianuarie 17, 2014 at 11:24 pm

    Titlul este oprostie , ecumenismul inseamna dialog si fratietate ,NUUUU renuntare la ortodoxie asa ca lasati-o mai usor cu apucaturile voastre habotnice ,nu vad nimic rau in ce a spus patriarhul ….[in afara de constructia catedralei cu care eu nu sunt de acord] asa ca nu va agitati !!!

    Apreciază

    • al treilea ochi said, on ianuarie 18, 2014 at 9:56 am

      Andrei
      Ecumenismul este o forma subtila de a fura adevarata credinta sub masca unirii si a fratietati.
      Stati linistiti ca daca o iubeau mai marii conducatori lumii acesteia, credinta in Lisus Hristos o auzeai din gura lui Obama si a hitleristei de Merkell si a evreilor a Bankerilor si rockefelerii masoni, si pina acum ierea demult una singura si oficiala pentru tot pamantul.
      Nu-ti da tu cu parerea daca nu ai al treilea ochi sa vezi , daca ai fi avut inca un simt in plus ierea bine asa ca te asemeni unora ca ei, scuze dar nu este o jignire esti doar un ecumenist spunand asta, tu singur de definesti.

      Apreciază

      • al treilea ochi said, on ianuarie 18, 2014 at 10:13 am

        Pacat ca nu pleci de la premiza lui Lisus Hristos care este singura adevarata adica ; nu se poate sluji la doi domni , ca sa fiu mai explicit ori cu mine ori cu diavolul, ca alta varianta nu e .
        Si inca ceva ce garantie ai tu ca in inima lor sa produs convertirea cea launtrica si adevarata , vezi tu ca a trecut asa multi musulmani la Crestinism pina acum , sau Budhisti, tocmai din cauza asta vom suferii ca amestecam cele sfinte cu cele diavolesti prin propria vointa fara ajutorul lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 10:37 am

        al treilea ochi

        De ce tot scrii Lisus?

        Apreciază

    • valentin said, on ianuarie 19, 2014 at 2:51 pm

      si fiecare „dialog” ecumenic incepe cu o rugaciune. iata erezia

      Apreciază

    • Mirela said, on ianuarie 19, 2014 at 8:37 pm

      Andrei

      Te rog să urmăreşti acest documentar (mai are câteva părţi, pe care le poţi găsi uşor). Ce parere ai, asta înseamnă ortodoxie?

      Nu ştiu ce repere ai în privinţa identificării ortodoxiei/neortodoxiei unor atitudini sau manifestări, dar e cert că nu te bazezi pe canoanele Bisericii şi că nu pricepi că motivul acestor manifestări nu e iubirea, ci dorinţa de unificare religioasă necesară instalării lui Antihrist.

      Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 10:13 pm

      Da cuvantul ecumenism asta inseamna Aandrei, dar problema este ca termenul se refera la fratietatea dintre Bisericile Ortodoxe surori, iar” ecumenistii” despre care vorbeste articolul au furat acest termen si i-au schimbat sensul. In alt ordine de idei, aici nu este vorba doar de convorbiri pe teme religiaose a membrilor diferitelor confesiuni si religii, ci este vorba si de rugaciunea in comun cu ei prin care se incalca niste canoane ale Bisericii Ortodoxe, Unica Biserica Adevarata. Vezi si tu ce spun marii nostri parinti si duhovnici calauzitori in Duhul Sfant ca Pr Arsenie Boca, Pr Cleopa , pr Arsenie Papacioc, pr Iustin Parvu, Pr Proclu, Pr Staniloaie, Sf Iustin Popovici, Paisie Aghioritul si multi alti parinti si de la noi si din toata lumea ortodoxa care spun clar ca ” Ecumenismul” este pan erezia secolului nostru, daca tu te crezi mai destept decat ei nu ai decat. Pr Staniloaie a acceptat la un moment dat sa participe la intrunirile ecumeniste cu gandul curat de a face cunoscuta Ortodoxia, dar dupa ceva timp a constatat cu durere ca nimeni nu era acolo preocupat sa afle Adevarul, si si-a dat seama ca de fapt miza celor ce conduc ecumenismul este distrugerea religiilor si in special a Ortodoxiei. Pr Staniloaie s-a lovit de ” Ecumenism”si a vazut clar cu ce se mananca si de aceea a afirmat cu tarie ca este o erezie imensa si o pierdere de timp pentru ortodocsi de a participa la intrunirile lor.

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:39 am

      adica Sf Jutin Popovici nu stia ce zice?????? adica e PAN-eEREZIE

      Apreciază

  12. ortodoxiacatholica said, on ianuarie 18, 2014 at 12:07 am

    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/01/09/orice-crestin-ortodox-este-dator-sa-impiedice-desfasurarea-saptamanii-de-rugaciune-ecumenica/

    Orice crestin ortodox este dator sa impiedice desfasurarea “saptamanii de rugaciune ecumenica”
    Posted on ianuarie 9, 2014

    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/01/31/scrisoare-deschisa-catre-sfantul-sinod-al-bor-si-preafericitului-daniel-in-problema-monofizita/

    In perioada 18 ianuarie si 25 ianuarie va avea loc saptamana de uraciune ecumenica. Conform canoanelor Bisericii, impreuna-rugaciunea cu ereticii este un mare pacat. Acest pacat este mai mare decat a ucide un om. (iar a ucide un om e un pacat abominabil) Daca a ucide un om e un pacat atat de mare, cu atat mai mare este pacatul calcarii in picioare a invataturii Bisericii inspirate de Duhul Sfant.

    Este necesar sa facem diferenta intre iubirea crestina, care trebuie sa se manifeste fata de orice om, indiferent de religia lui, rasa sau statutul lui social, dupa modelul samarineanului milostiv care a ajutat pe aproapele sau, si compromisul dogmatic si calcarea cu buna stiinta a canoanelor Bisericii.
    Putem fi buni prieteni cu eterodocsii, trebuie sa ii iubim, dar asta nu insemna ca putem sa ne si rugam impreuna cu ei, ci trebuie sa facem deosebirea intre iubire si compromis dogmatic. Nu poate fi folosita iubirea ca argument pentru compromisul dogmatic, atata timp cat Dumnezeu, care este iubire, a descoperit Dogmele, care sunt rodul iubirii Lui fata de oameni.

    Impreuna-rugaciunea cu eterodocsii duce la pierderea mantuirii.

    Acest pacat este pacat impotriva Duhului Sfant, Cel care a inspirat canoanele Bisericii.

    Canonul 10 al Sfintilor Apostoli spune: “Daca cineva s-ar ruga chiar si in casa cu cel oprit de la Sfanta Impartasanie (afurisit), acela sa se excomunice.”

    Canonul Canonul 64 al Sfintilor Apostoli: ” Daca vreun cleric sau mirean va intra in adunarea iudeilor sau a ereticilor spre a se ruga, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca.”

    Canonul 6 al Sinodului de la Laodiceea confirmat de Sinodul VI Ecumenic prin canonul 2 spune: Sa nu fie ingaduit ereticilor sa intre in Casa lui Dumnezeu, daca staruie in eres.

    Nu numai impartasirea din “Potirul comun” este oprita de canoanele Bisericii, ci si simpla rugaciune in casa, in biserica, etc.

    Vecerniile cu participarea eterodocsilor sunt vatamatoare si se opun canoanelor Bisericii, participarea la ele de catre ortodocsi ducand la pierderea mantuirii, pentru ca aici nu este vorba de o simpla participare, ci de o saptamana de rugaciune organizata cu un scop precis: unitatea crestina, dar nu in ortodoxie, ci dupa modele straine invataturii Bisericii.

    Prezenta episcopilor ortodocsi la aceste intalniri de impreuna-rugaciune atrage urgia lui Dumnezeu asupra poporului ortodox.

    Saptamana de rugaciune ecumenica este o caricaturizare a a randuelilor Bisericii si are consecinte dezastruoase. Este un tribut platit diavolului, pe care unii din ierarhii nostri il platesc in fiecare an.
    Sa cerem ierarhilor ortodocsi sa nu organizeze o astfel de saptamana de uraciune ecumenica, sa nu le permitem eterodocsilor accesul in bisericile ortodoxe cu scopul acestei rugaciuni!

    Parintele Paisie Aghioritul a primit la chilia sa, cu multa dragoste, un grup de preoti papistasi. Acestia au ramas impresionati de dragostea parintelui fata de ei si i-au spus: Parinte, hai sa spunem “Tatal nostru” impreuna! Parintele Paisie insa le-a raspuns ca nu este posibil. Atunci ei au spus: Parinte, dar nu suntem si noi copiii lui Dumnezeu?
    Parintele Paisie le-a raspuns: Da, sunteti copiii lui Dumnezeu, dar sunteti afara din Casa Lui, sunteti fiii risipitori!

    Preot Matei Vulcanescu
    Mitropolia Veriei, Nausei si Campaniei

    Apreciază

    • Liliana said, on ianuarie 18, 2014 at 10:27 pm

      Multumim parintelui Matei Vulcanescu!Dinsul a exprimat ceea ce credem multi ditre noi.Multumim ca a scris Patriarhului Daniel – ca SA-SI AMINTEASCA CINE ESTE SI CE REPREZINTA.Dar oare isi mai poate reveni?Daca el stie ca si-a pierdut mintuirea-presupun,e o ipoteza-,oare nu ne uraste sau nu ne mai poate suferi pe noi,poporul ortodox, care dorim sa ne mintuim,care avem nadejdea curata ca Hristos ne va ierta si ne va lua la El pentru vesnicie?Sufletele noastre dupa aceasta tinjeste.Sa ne rugam pentru ierarhii nostri.
      Sfintul Evagrie Ponticul spune ca minia se vindeca cu mila.

      Apreciază

      • ortodoxiacatholica said, on ianuarie 19, 2014 at 12:22 am

        Nu e normal sa lase si sa ceara organizarea saptamanii de uraciune ecumenista! Ca Patriarh, cel putin nu trebuie sa impuna organizarea de „rugaciune ecumenista” ba chiar sa o interzica. Sa faca dialog, nimeni nu e impotriva dialogului, dar nu rugaciune ecumenista.

        Apreciază

  13. Sluga netrebnica said, on ianuarie 18, 2014 at 12:41 am

    Pentru cei mai slabi de minte si care merg la rugaciunile ecumeniste facand ascultare din “smerenie prosteasca” sau considera ca invataturile Sfintilor Parinti sunt invechite, cred ca ar fi bine sa urmeze pilda unui sfant contemporan cu vremurile noastre, parintele Arsenie Boca.

    A facut ascultare in tot ceea ce tinea de dreapta credinta. Chiar si atunci cand i s-a interzis sa mai tina slujbe. Nici macar nu a obiectat. S-a supus total deciziilor luate de mai marii sai. Pentru ca Dumnezeu este al pacii si al oranduirii. Deci si Biserica lui Dumnezeu este la fel. Exista o ierarhie si trebuie ca fiecare sa faca ascultatre de mai marele sau. Dar aceasta asculatare se face doar dupa Legea lui Dumnezeu, asa cum a facut si parintele Arsenie Boca.

    Cand vine vorba de erezie, sa ne aducem aminte ce a zis acest sfant si mare duhovnic al neamului nostru:

    “Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni. Inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu.”

    Apreciază

  14. Ionut said, on ianuarie 18, 2014 at 1:30 am

    Batjocora lui plescau din Bacau cu mireni in Sfantul Altar: http://www.youtube.com/watch?v=aKGq3x__3Rk

    Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 11:12 pm

      Din cate stiu barabtii au voie sa intre in Sf Altar, asa ca nu stiu daca putem vorbi de batjocura.

      Apreciază

  15. MAICA ECATERINA said, on ianuarie 18, 2014 at 9:34 am

    FRATE VASILE…TE ROG DIN SUFLET AJUTA-NE CUMVA IN LUPTA ASTA SCARBOASA..TREBUIE SA AFLE TOTI CE JIGODII S-AU ASMUTIT ASUPRA NOASTRA..TREBUIE GASITA O SOLUTIE ..PE NET..IN STRADA..CUMVA TREBUIE INCHISA GURA IADULUI ,,RONCEA,, http://roncea.ro/2014/01/18/comunicat-manastirea-petru-voda-s-a-dezis-de-gabriel-teodor-gioacas-alias-apologeticum-si-de-monahul-teodot-alias-marius-draghici-din-buhusi-agentii-sri-au-fost-indepartati-din-ctitoria-parintelui/

    Apreciat de 1 persoană

  16. Alex said, on ianuarie 18, 2014 at 9:47 am

    Postez si aici ce am postat pe site-ul lui Victor Roncea. Sunt 99% sanse ca sa nu apara acolo sau sa apara trunchiat, dupa cum mi s-a mai intamplat:

    „””””””””””””””””””Domnule Victor Roncea, v-ati facut “datoria” cu brio. I-ati lapidat public pe cei care din “intamplare” au bloguri cu un trafic comparabil sau chiar mai mare decat site-ul dvs. E deranjant nu-i asa, ca un jurnalist profesionist cum sunteti dvs, cizelat in antecamera CIA/NATO, cu finantari interne dar si externe, cu legaturi in lumea inalta a politicii nationale si internationale, care are in posesie un CV impresionant, sa fie depasit si in credibilitate si nr de accesari de un fost puscarias desi are un amarat de blog in WordPress si fonduri ioc. Mai e si fratele Gabriel Gioacas, “insalubrul” frate de manastire care a reusit sa ridice un zid de aparare vrednicului de pomenire Parinte Iustin Parvu in fata nefastului si dezonorantului dumneavoastra bruiaj. Cum de-a indraznit “mizerabilul” sa faca una ca asta domniei voastre care aveti in posesie un instructaj operativ desavarsit!?. E clar ca oamenii acestia se pun de-a curmezisul obiectivelor dvs. Care obiective? Pai unul ar fi acesta:
    “Traian Băsescu a subliniat şi că în România ‘nu există un antisemitism de masă, dar sunt declaraţii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici – de exemplu ministrul Şova – care creează o impresie care nu reflectă realitatea’. ‘Românii, vă pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiţi, dar avem de lucru pentru a-i face să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României’, a punctat şeful statului.

    ‘Intenţia noastră de a prelua din 2016 preşedinţia International Holocaust Remembrance Alliance este exact in acest sens – vrem să afirmăm şi în plan internaţional că România a recunoscut greşeala de la începutul anilor 40 şi vrem să vadă şi toţi românii că nu ne este ruşine să ne recunoaştem greşelile’, a adăugat el. ”

    http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/250601-Traian-Basescu-Relatiile-dintre-Israel-si-Romania-sunt-excelente-presa.html

    Carevasazica, domnul Presedinte isi pregateste retragerea din functie intr-un loc caldut si ferit de intemperiile care l-au doborat pe Nastase iar asta s-ar putea sa-i coste pe romani vreo 10 miliarde de dolari “despagubiri” catre “cel mai prigonit neam din univers”. E de inteles ca trebuiesc starpite din fasa toate posibile reactii la aceasta afacere.
    Domnul sa va lumineze spre calea cea dreapta.”””””””””””””””””””””””””

    – See more at: http://roncea.ro/2014/01/18/comunicat-manastirea-petru-voda-s-a-dezis-de-gabriel-teodor-gioacas-alias-apologeticum-si-de-monahul-teodot-alias-marius-draghici-din-buhusi-agentii-sri-au-fost-indepartati-din-ctitoria-parintelui/comment-page-1/#comment-50675

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 9:58 am

      Alex

      Fa-mi te rog un copy paste dupa articolul lui Roncea, caci nu mi se deschide link-ul.

      Apreciază

      • al treilea ochi said, on ianuarie 18, 2014 at 1:59 pm

        Pai tot aici mi se atragea atentia ca de ce scriu asa , si ca atare m-am comformat si io . Ca sa nu deranjez si sa fie toata lumea impacata, deoarece pentru multi mai mult conteaza gramatica decat esenta crestinismului . Sincer am recunoscut de prima data ca nu sint un bun scriitor , si a-mi dau si io silinta cat pot sa nu scriu agramat .

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on ianuarie 18, 2014 at 5:44 pm

        @ al treilea ochi , nu e vorba ca gramatica conteaza mai mult decat esenta crestinismului dar sa scrii gresit numele lui Iisus Hristos intentionat denota lipsa de evlavie si necredinta pentru ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.

        Apreciază

  17. Ella said, on ianuarie 18, 2014 at 3:42 pm

    Maica Ecaterina,
    Doamne ajuta!
    V-am citit toate cartille, incepand cu „Inviind pe Drumul Damascului„ si terminand cu „Bunica Maicii Domnului„. Pe cand o noua carte de folos duhovnicesc? Avem mare nevoie sa ne intarim. Nu ati mai scris pe blog. Sper ca nu se supara fratele Vasile ca v-am scris cateva randuri acici. Imi cer iertare.

    Apreciază

  18. Mihail said, on ianuarie 18, 2014 at 5:02 pm

    Frate Saccsiv, nici eu nu sunt de acord cu rugaciunea ecumenica, dar , te rog, nu mai sminti cititorii facandu-i antihristici pe inaltii ierarhi ortodocsi, ei n-au impus nimanui participarea la acele rugaciuni. Parintele Justin Parvu nu s-a desprins de Biserica Ortodoxa , evitand schisma si neascultarea , cu toate ca, nici el nu era de acord cu anumite decizii ale mai marilor ierarhi. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa trecem peste aceste vremuri grele ce se abat asupra credinciosilor ortodocsi !

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 5:48 pm

      Mihail

      Nici noi nu ne desprindem.

      De mesajul sau ce ne poti spune, te rog?

      Apreciază

      • Mihail said, on ianuarie 18, 2014 at 6:36 pm

        Mesajul PF Daniel mi se pare in primul rand antisecularist, care pare a fi pericolul iminent la momentul de fata…eticheta de antihristic mi se pare exagerata, mai ales pentru cei mai slabi de inger care s-ar putea sminti. Eu, personal, stiu ce am de facut, nu voi participa la nicio rugaciune comuna cu ereticii ! Inca o chestiune importanta, ce parere ai de ortodocsii care participa la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie ortodoxa si aud pomenindu-se numele PF Daniel , iar aici au citit ca are mesaj antihristic ? Nu e sminteala ? Totusi, cunosc foarte bine ca in interiorul B.O.R. exista un puternic curent pro-ecumenist, dar mi se pare mai important sa l combatem inteligent, fara acuzatii bombastice gen antihrist etc, repet, pentru a nu se sminti credinciosii mai slabi de inger care nu au atata cunostinta despre scrierile Sf. Parinti. E strict parerea mea, poti fi sau nu de acord cu ea, am scris fara patima si fara ura, in duhul ortodox care trebuie sa ne calauzeasca. Este foarte important cum ne exprimam pentru a nu fi etichetati drept extremisti, fundamentalisti etc de catre dusmanii Ortodoxiei , care de abia asteapta sa ne acuze. Doamne ajuta !

        Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 11:19 pm

      Da Mihai pana la momentul atingerii de Sf Liturghiei prin impreuna impartasire cu ereticii, inca mai putem asculta de Arhiereii nostri binenteles doar in lucrurile bune si in acor cu Ortodoxia, dar asta nu inseamna ca trebuie noi ca popor ortodox sa stam cu mainile in san, ar trebuii sa ne impunem voia pentru ca atunci cand poporul greseste clerul trebuie sa-l aduca la Adevar, dar la fel atunci cand clerul greseste, poporul trebuie sa-l aduca la acelasi Adevar.

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:18 am

      Sf Apostoli au urmat exemplul Mantuitorului Iisus Hristos.In ciuda faptului ca ei cunosteau MAREA VALOARE A DRAGOSTEI au fost foarte ASPRI cu calcatorii dreptatii si cu eRETICII FANATICI,numindu-i fiii diavolului (Fapte 13,10) caini si lucratori rai(Filip 3,2),oprind pe crestini sa-i primeasca in casele lor si chiar sa le dea binete (2 Ioan 1,10-11)si imbracandu-i cu toata ascultarea : Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit , sa fie anatema( Galateni 1,9).TOTI SF PARINTI ,ASEMENEA SF APOSTOLI,CU INDRAZNEALA AU OSANDIT PE ERETICI ca fiind DUSMANI ai ADEVARULUI si STRICATORI AI DECOPERIRII DUMNEZEIESTI..EI AU VADIT ERESURILE,numindu-le adancuri ale satanei (Apoc 2,24) si ferindu-i mai inainte de ele pe crestinii dept-slavitori.Placutii lui Dumnezeu au socotit mare pacat OSANDIREA APROAPELUI PTR GRESELILE LUI FIRESTI,DAR NU S-AU DAT INAPOI SI AU INCURAJAT OANDIREA ERESURILOR

      Sf Justin nu pomenea eretici ca daniel la Sf Liturghie nici cand se iesea cu Sfintele Daruri

      Apreciază

  19. Mihail said, on ianuarie 18, 2014 at 6:44 pm

    PS. Totusi, un semn bun este ca din 2008 Biserica Ortodoxa nu participa liturgic la acea saptamana de rugaciune. Poate bunul Dumnezeu ii va lumina pe inaltii ierarhi ortodocsi ca sa nu mai participe deloc la rugaciune impreuna cu ereticii si sa si dea seama in ce mare ratacire se afla !

    Apreciază

    • Liliana said, on ianuarie 19, 2014 at 2:19 pm

      Iarta-ma,Mihail,dar nu crezi ca actiunile acestea ecumeniste care sint impotriva invataturii lui Hristos si a canoanelor sfintilor care au pastrat dreapta credinta adusa din cer de Fiul Lui Dumnezeu si singura mintuitoare cu adevarat,toate aceste manevre ecumeniste sint facute pentru realizarea unei ,,biserici”mondiale si a unei singure religii care sint ale antihristului?Daniel lucreaza pentru-este clar.Si se grabesc…Chiar crezi ca poti spune Adevarul altfel decit numindu-L transant?Cei mai putin stiutori sa se trezeasca-trebuie sa afle, fara manusi, ca nu mai este timp de perdut…

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:22 am

      tocmai asta se urmareste 1 ruga in comun si oleaca mai tarziu 2 coliturghisirea

      Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 29, 2014 at 12:45 pm

      Da Mihai ar fi frumos sa fie asa, dar gandeste-te ca traim vremurile de apoi in care se spune ca vor fi inselati si cei alesi si din cate am citit cei alesi sunt de fapt cei din cler, desi nu este obligatoriu ca toti sa cada in erezie. Dar din cate am citit ecumenismul este plin de profeti ai lui antihrist si scopul lor este distrugerea religiilor, dar in special distrugerea Ortodoxiei pentru ca ei sunt calauzit de diavol si din pacate va veni un moment si poate chiar ne apropiem de acel moment cand ortodocsii si ereticii se vor impartasi din acelasi potir si vor batjocori in ultimul hal Sf Trup si Sange a Mantuitorului nostru Hristos si atunci bisericile vor fi luate de acei batjocoritori si adevaratii ortodocsi vor trebuii sa paraseasca bisericile( cladirile) si sa se mute in pustii pentru ca vor fi scosi in afara legii, vor fi catalogati fanatici, eretici chiar de catre adevaratii eretici. Sa nu uitam ca multi parinti au spus ca vor fi foarte putini episcopi si preoti ramasi in dreapta credinta. Sa dea Dumnezeu ca si ai nostri ierarhi sa ramana drept credinciosi. Eu tot cred ca nu mai are rost participarea la ecumenism a clerului ortodox, pentru ca ar trebuii pe eretici dupa prima, a doua si a treia mustrare sa nu mai aiba partasie cu ei, ori ei continua de atatia ani sa pastreze legatura cu ei si cred ca asta nu e bine. Am vazut mai demult un interviu cu un episcop grec din Europa centrala parca, care a participat la intruniri ecumeniste si la inceput era pt dialog, nu si pt rugaciune, dar a constatat cum a constatat si pr Staniloaie ca scopul lor nu este ajungerea la Adevar, ci din contra distrugerea Adevarului si vazand aceasta episcopul repsectiv a refuzat efectiv sa mai participe la vreun dialog ecumenist. Cred ca asa ar trebuii sa faca si ceilalti episcopi care inca mai participa, pentru ca altfel risca intr-adevar sa se afunde in tot felul de greseli care pot aduce prejudicii grave Bisericii Ortodoxe. Este foarte simplu cum ne invata Sf Scriptura cu ereticul dupa prima si a doua mustrare sa nu mai ai nici o partasie.

      Apreciază

    • Irina said, on ianuarie 29, 2014 at 7:12 pm

      Sa stiti ca Mihail are dreptate, putem sminti facand astfel de afirmatii despre Patriarhul nostru, si poate exageram si ne luam si osanda pentru judecarea mai marelui nostru. Va dau un exemplu concret, nasii unei prietene de-a mele care s-a botezat acum cativa ani, pentru ca ea a fost adoptata de la orfelinat nu a fost botezata si abia acum mare a aflat ca nu era botezata, au trecut la stilisti si acum ii sugereaza prietenei mele ca botezul ei nu ar fi valabil si ca ar trebuii sa treaca la stilisti. I-am explicat ca stilistii se afla in neascultare de Biserica si ca nu este bine ce gandeste, iar ea mi-a raspuns ca a auzit ca Patriarhul este mason si ca mai bine s-ar duce la stilisti ca aia sunt mai buni decat ierarhii nostri si uita asa putem impinge pe unii oameni mai slabi in indepartare de Biserica, ba mai mult ii putem face sa treaca mai grav la diverse secte. De aceea cred ca Mihai are oarecum dreptate si trebuie sa ne ferim cel putin de fata cu alte persoane ce nu sunt bine ancorate in credinta sa aruncam cuvinte asa de grele la adresa Patriarhului sau a altul episcop. Trebuie sa fim atenti la neputinta altora de a intelege desi si Patriarhul si alt episcopi adepti ai ecumenismului sau a altor idei neortodoxe sunt poate cei mai vinovati ca aduc astfel de sminteli, asa cum a fost si cu schimbarea calendarului multi s-au smintit si asa au aparut stilistii care se afla in nesupunere fata Biserica.

      Apreciază

  20. mircea.v said, on ianuarie 18, 2014 at 9:28 pm

    Ce spune Parintele Arsenie Papacioc in „Singur Ortodoxia” despre aceste dialoguri.
    (carticica se gaseste – se poate descarca de pe net in format pdf)
    Parintele este foarte clar in privinta acestor dialoguri, si chiar este intrebat si despre faptul ca unii sant numiti „habotnici”. Am vazut ca si in unele comentarii se foloseste acest cuvant si ca sa se lamureasca pr., cel mai bine vedem ce zice Parintele.
    Si raspunde Parintele si la intrebarea propusa ca tema. E f simplu. Se descarca cartea si cine vrea citeste acolo.

    scurt fragment:


    Sfinţia voastră, cum credeţi că ar trebui să se desfăşoare
    dialogurile inter-creştine între Ortodoxie şi Catolicism,
    respectiv Protestantism, Necalcedonieni etc. ? Ce ar
    trebui să se discute, cît timp ar trebui să ţină aceste
    discuţii?
    arhimandrit Arsenie: Ca timp, nu se pune problema;
    se pune problema adevărului care trebuie discutat.
    Nu este valabilă nici o discuţie, decît: vă primim cu
    drag înapoi .
    Ecumenismul acesta, lupta aceasta, de venit
    vine din partea lor. N-au identitate! Îi roade pe
    suflet faptul că nu sunt cu Adevărul.
    Singurul Adevăr este Hristos: “Eu sunt
    Calea, Adevărul şi Viaţa”; în funcţie de Adevărul
    acesta e tot! – … Ortodoxia…, chiar numele ei este
    de la Hristos, cum ne-a învăţat El, Hristos şi au
    continuat Apostolii.
    Am stat împreună sute de ani şi, sigur, s-au
    despărţit. De ce? La majoritatea problemelor
    dogmatice, cu Sinoadele Ecumenice, am fost
    împreună; la Sinodul 6 Ecumenic, Papa Martin a
    fost mucenic al ideii normale împotriva
    monotelismului.
    Va să zică am fost împreună; acuma s-au
    despărţit! Şi de la catolici au venit protestanţii cu
    Luther, şi neoprotestanţii care, îţi dai seama, au
    interpretare continuă.
    N-au, repet, identitate şi îi roade faptul că nu
    sunt cu Adevărul.
    Nu există tîrg în materie de Adevăr! Ca să
    putem face o împăcare, o unitate, trebuie să
    negustorim: lasă tu, las şi eu. Ce să lăsăm noi? Nu
    se poate pune problema – “o iota, o cirtă cine lasă
    din tot ce spun Eu”, acesta îşi pierde mîntuirea;
    este neapărat problema asta care se pune. Nu avem
    ce discuta decît dacă veniţi înapoi!

    Dar cum ar trebui să se desfăşoare aceste dialoguri?
    arhimandrit Arsenie: Dar nu sunt deloc de părere să
    fie un dialog. Dacă nu-i tîrg, dialogul începe; să
    discute nu ştiu ce…
    Dacă faci caz de istorie, nu-ţi dau voie. Sau,
    mai bine zis, dacă faci caz de istorie, ce istorie au?
    De ce au plecat? Sute de ani am fost împreună;
    acestea nu sînt 15 zile !
    Dacă vor să vină, să vină înapoi, sunt primiţi
    cu toată dragostea. Aşa interpretez şi vizitele care sau
    făcut: de curtoazie; acesta-i semn că noi suntem
    de bună credinţă, că vă primim cu drag dacă veniţi.
    Fără condiţii!

    Deci doar aceste cuvinte ar trebui să se desfăşoare în
    cadrul dialogurilor; doar la aceste cuvinte ar trebui să se
    rezume dialogul ?
    arhimandrit Arsenie: Să vină la Ortodoxie! Că e
    vorba de Adevăr! Adică, dom’le, ia-mi un ochi că
    văd bine numai cu unul, ştii?

    Obiectul unui dialog, dacă vor să fie dialog,
    ar putea să fie acesta: “nu avem nimic de discutat
    decît: vă primim cu drag înapoi”. Asta este poziţia
    pentru că, altfel, ar însemna ca noi să ciuntim din
    Ortodoxie. Ce să ciuntim?!
    Dacă v-ar spune cineva că sunteţi habotnic, ce i-aţi
    răpunde?
    arhimandrit Arsenie: Nu, dragă, sunt ortodox!

    V-am întrebat pentru că au fost acuzaţi unii ortodocşi că
    sunt habotnici.
    arhimandritArsenie:Ascultă-mă ce spun! N-au cum,
    trebuie să zică ceva. Dar cu ce interes?
    Nu ne-am dus noi la ei :”Hai să veniţi!”; îi
    chemăm, desigur. Dar văd că pe ei îi roade ceva.
    Din punct de vedere spiritual, exclusiv
    spiritual, au chinul acesta că nu sunt cu Adevărul; şi
    Adevărul e limpede, dacă vrei să judeci normal,
    este aici. Noi avem probleme că suntem neatenţi, că
    suntem slabi, dar în ceea ce priveşte Adevărul, că
    despre asta este vorba, nu avem nici o grijă. Dar ei
    sunt îngrijoraţi. Orice ins dacă te vede pe tine pe o
    poziţie de valoare caută să te niveleze ca să aibă el
    linişte pe poziţia lui.

    Credeţi că s-au făcut progrese în cadrul mişcării
    ecumenice, a dialogului cu catolicii şi protestanţii? Adică
    vedeţi un duh bun?

    arhimandrit Arsenie: Nu; prin întrebările pe care le
    puneţi, repetăm mereu întrebarea întîi. Nu, nici un
    progres nu se poate face, indiferent ce i se propune
    şi cine întreţine un dialog; dar înseamnă că cineva e
    vîndut, ori laş, ori neortodox, ori nu cunoaşte
    frumuseţea şi văpaia Ortodoxiei.

    Dialogurile acestea durează de foarte mult timp.
    arhimandritArsenie:Desigur, numai aşa să nu spună
    că nu am stat de vorbă, cum au făcut acum: le-am
    întors vizita; foarte bine. Asta s-a făcut să arate că
    suntem civilizaţi, dar suntem pe poziţia noastră. Dar
    nu asta e discuţia. Discuţia este o împăcare: trebuie
    să ne aşezăm pe o poziţie de Adevăr comun; dar
    deja e Hristos!
    Pentru că vor ei, pentru sutele astea de ani de
    rătăcire ale lor, trebuie să facem noi concesii ? Nu !
    Adevărul este imutabil şi veşnic, este Hristos.

    Sfinţia voastră, mişcarea ecumenică porneşte de la ideea
    refacerii unităţii Bisericii Mîntuitorului Hristos. Credeţi
    că este o ispita de-a dreapta? Pentru că ei cred că suntem
    divizaţi.
    arhimandrit Arsenie: Este o ispită de-a dreapta
    pentru că pun în discuţie Adevărul.
    Acestea sunt porniri omeneşti, sunt
    momente, sectoare de timp în care se ivesc o serie
    întreagă de lucruri; ei caută să motiveze ce spun şi,
    din punct de vedere psihologic, nu le convine
    poziţia Bisericii pentru că vor să ne niveleze;
    aceasta este întotdeauna tendinţa celui mai slab ca
    să te aducă şi pe tine la nivelul lui, ca să poată fi
    liniştit în căderea lui.
    Ecumenismul este o problemă care nu va
    reuşi niciodată; decît o vorbă stearpă, o vorba
    continuă, cu acelaşi titlu pentru că nu se lasă ei. Noi
    tăcem; noi nu am stricat nimic. Ca să ne împăcăm
    trebuie să vină la Ortodoxie, absolut, de unde au
    plecat.
    Noi nu avem ce ceda. Ce să cedăm? “O cirtă
    de va strica cineva din ce învăţ Eu, mic se va
    chema”.
    Ce s-a stabilit la Sinoadele Ecumenice sunt
    nişte lucruri cu totul valabile; acelea durau sute de
    zile, cu mari Sfinţi Părinţi şi: “Părutu-s-a nouă şi
    Duhului Sfînt”, aşa începea hotărîrea care
    consemna stabilirea Adevărului Sinodului.

    Foarte mulţi teologi studiază la facultăţi protestante şi
    catolice; şi tocmai aceştia sunt promotorii mişcării
    ecumenice.
    arhimandritArsenie:Acestea nu sunt argumente, nu
    putem să discutăm asta, de ce exista iad şi de ce
    exista rai; treaba lor!
    I-am spus unui băiat care făcuse Teologia
    sau o termina, pasionat de lucruri mai “exotice” –
    acesta mi-a zis: “mă duc la Roma cu gîndul să
    combat catolicismul” – şi i-am spus: ascultă, numai
    clădirile cînd le-oi vedea te catolicizezi, cum ai
    intrat în Roma. Ei s-au organizat acolo, se
    motivează, dar se motivează fals.
    Dar nu ştiu de ce se pune problema
    împăcării! De ce? Ce te roade? Noi nu am pus
    problema pentru că suntem liniştiţi, suntem fericiţi.
    M-a îngrozit foarte mult cînd am auzit că nu
    au Proscomidie, şi cînd văd ce mult se poate face la
    Proscomidie unde pomenim morţii şi viii! O
    Liturghie fără Proscomidie e un lucru raţionalizat, e
    un simbol, nu mai e un Adevăr.

    Mai mulţi teologi, printre care şi Mihai Urzică, părintele
    Iustin Popovici, sîrbul, în unele cărţi ale lor au afirmat
    că mişcarea ecumenică ar fi o creaţie a masoneriei. Ce
    spuneţi?
    arhimandrit Arsenie: Nu este o creaţie a masoneriei,
    este o creaţie a dracului.

    Mai rău!
    arhimandrit Arsenie: Mai rău! Chiar Iustin Popovici
    a zis că ar fi cea mai mare greşeală a secolului.

    Panerezia secolului, “panerezia timpului nostru”, s-a
    exprimat părintele Iustin Popovici.
    despre unitatea Bisericii
    arhimandrit Arsenie: Da. E cea mai mare greşeală.
    Şi a mai zis încă una, fiind vorba de el: “S-au făcut
    trei mari greşeli de la Creaţie: căderea lui Adam,
    trădarea lui Iuda şi infailibilitatea papală”.

    Apreciază

  21. mihai444 said, on ianuarie 19, 2014 at 4:51 am

    unde gasesc sa descarc si eu toate aceste postari ale tale(profetiile) scrise cu rosu(exact acestea,nu si altele) in acest articol? https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/24/atentie-mare-cu-avertismentul-mesajele-profetesei-catolice/

    Apreciază

  22. duhovnic said, on ianuarie 20, 2014 at 3:18 pm

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 21, 2014 at 3:51 pm

      Nu avem noi de unde invata ortodoxie si avem nevoie sa ne uitam la tot felul de blasfemii si filme cu dezbracate nerusinate si nerusinati care indraznesc sa joace rolul lui Dumnezeu ???
      Trebuie sterse aceste link-uri .

      Apreciază

      • Marius Barbu said, on ianuarie 29, 2014 at 6:30 am

        las ca ne invata daniel cu ale lui studii „ortodoxe”

        1976-1978 – studiază la Facultatea de Teologie Protestantă a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg (Franţa);
        1978-1980 – studiază la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau (Germania);

        1980-1988 – lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția;

        foarte „ortodox”sa ne aducem aminte cine indeamna lumea la cipuire stoica al cui purtator de cuvant o fi????????

        Apreciază

  23. […] Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Cresti… […]

    Apreciază

  24. lupu carmen said, on ianuarie 26, 2014 at 6:41 pm

    Doamne , apara si pazeste poporul ortodox de ratacire!Patriarhul a luat-o razna! Atita diplomatie de cacao la el! Se vede unde a facut scoala! Poate il deturneaza Par Cleopa , cu rugaciunea sa la SCAUNUL Sf TREIMI ! Doamne apara si pazeste!

    Apreciază

  25. […] Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Cresti… […]

    Apreciază

  26. clement said, on ianuarie 27, 2014 at 8:56 pm

    Ieri au protestat 160.000 de persoane in Franta, impotriva guvernului hotarat sa distruga familia si sa legalizeze incestul, pedofilia, asa cum se procedeaza in Germania si Elvetia prin programul pedagogic ” sexologie sociala” aplicat prescolarilor si elevilor din ciclul primar.
    „Extremistii catolici ” au venit din toate colturile tarii, cu toata vremea mizerabila, cerand demisia presedintelui si a guvernului socialist, responsabil pentru promovarea ateismului si imoralitatii institutionalizate.
    Pentru ca Romania este dominata de aceleasi forte oculte ca si Franta, presa si televiziunile tac complice.
    Blogurile ortodoxe sunt si ele prudente cu toate ca in Occident traiesc zeci de mii de familii de romani ortodocsi.
    Primejdiile sunt comune dar clericii romani ortodocsi, cu rarisime exceptii, nu au curajul sa conteste deschis si public, deciziile politice, alaturi de catolici.
    In chip foarte curios, avem un comportament de minoritate obedienta atat la noi acasa, cat si in ograda comuna in care muncim si ne achitam de toate obligatiile sociale.
    Si apoi, topaiala ecumenica alaturi de anglicani a fost de un penibil desavarsit.In viitorul aproipiat am putea constata ca se vor face slujbe comune si cu evreii mesianici care ne vor obliga sa periem Evengheliile si sa scoatem cuvantul Sabaoth din tipicul rugaciunilor.

    BOR gereaza un departament dens si complex de misionariat. In cazul in care printre misiunile sale se numara si cea de convertire a catolicilor francezi la ortodoxie,cred ca se afla in acest moment intr-un mare impas. Catolicii nu au apreciat nici spiritul conciliant-fratesc al IPS Iosif in dezbaterea din parlament legata de drepturile homosexualilor si nici jovialitatea cu care a fost primit la Saint Serge primarul homosexual al Parisului, Delanoe.

    Apreciază

  27. Irina said, on ianuarie 28, 2014 at 6:23 pm

    Saccsiv, iat ce spune pe site-ul Realitatea.net de mai jos:

    Atentie! Legea nr. 235/2013 stabileste ca, de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cetatenii romani pot opta fie pentru eliberarea unei carti de identitate, fie pentru eliberarea cartii electronice de identitate.

    „Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului”, a explicat, in luna iunie, Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

    Concret, proiectul de act normativ stabileste, printre altele, forma si continutul de date ale documentelor de identitate ce urmeaza a fi puse in circulatie incepand cu data de 1 aprilie 2014.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/din-2014-vom-primi-buletine-electronice-cum-arata-noile-carti-de-identitate_1350041.html#ixzz2ri7xVZg9
    Follow us: @realitatea on Twitter

    http://www.realitatea.net/din-2014-vom-primi-buletine-electronice-cum-arata-noile-carti-de-identitate_1350041.html

    Sa inteleg din asta ca totusi avem posibilitatea sa optam pentru un card de identitate simplu fara cip. Mesajul de pe site a fost publicat pe 2 ianuarie 2014. Ce parere ai despre asta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2014 at 6:59 pm

      Irina

      a explicat in luna iunie …”

      Am parerea ca ne-au mintit.

      Apreciază

      • Irina said, on ianuarie 29, 2014 at 12:59 pm

        Pai da dar, este recent articolul din 2 ianuaria 2014. Ma gandeam ca poate au vrut sa spuna ca avem de ales intre carte de identitate simpla fara cicp cum am avut si pana acum si unul din cele trei tipuri de card de identitate electronic. Deci nu este adevarat ce scrie in articol?

        Apreciază

  28. […] Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Cresti… […]

    Apreciază

  29. […] Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Cresti… […]

    Apreciază

  30. […] Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Cresti… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.