SACCSIV – blog ortodox

Staretul HARITON NEGREA: Nu monahul FILOTHEU BALAN a scris celebrul comunicat, deoarece ERA LA MASA …

Posted in Apologeticum, manastirea Petru Voda, monahul Filotheu, Parintele Teodot by saccsiv on ianuarie 18, 2014

Inseamna ca Anonymus13 a facut-o.

Intr-un Comunicat din 15 ianuarie, Staretul Hariton Negrea tine sa sublinieze:

Precizăm aici că purtătorul nostru de cuvînt, monahul Filotheu Bălan nu a avut niciodată şi nu are nici o colaborare, de nici un fel, cu nici un organism politic sau informaţional, nici naţional, nici internaţional. Acest lucru îl susţine în faţa Sfîntului Altar cu mâna pe Sfînta Evanghelie şi pe Sfînta Cruce. Toate colaborările sfinţiei sale cu mirenii sunt exclusiv pe plan religios şi cultural, exclusiv pentru promovarea Ortodoxiei.

Pe 17 ianuarie este postat pe site-ul manastirii articolul Înştiinţare a Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Petru Vodă:

In urma întrunirii Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Petru Vodă, astăzi, 17 Ianuarie 2014, s-a hotărât că următoarele aspecte nu sunt reprezentative pentru poziţia oficială a Mănăstirii noastre. Ne referim la publicaţiile făcute fără binecuvântarea Starețului, precum:

– unele materiale, care sunt neortodoxe sau politice, de pe site-ul apologeticum.ro, administrat de Gioacăș Teodor-Gabriel;

– unele afirmaţii necanonice sau care aduc atingere evlaviei faţă de Ierarhia Ortodoxă, din unele interviuri ale monahului Teodot;

– materialul cu titlul „Rugămintea obștii Mănăstirii Petru Vodă către Serviciile de Informații…” postat pentru o perioadă scurtă de timp pe site-ul oficial al Mănăstirii.

Stareț,
Protosinghel Hariton Negrea

   Trilogia are si un final apoteotic, articolul Trădare la mănăstirea Petru Vodă din Neamţ. Acuzaţiile postate pe site-ul lăcaşului la adresa SRI sunt respinse de stareţul Hariton Negrea:

Stareţul mănăstirii ctitorite de părintele Iustin vrea să afle cine a postat, în numele purtătorului de cuvânt al lăcaşului, un comunicat acuzator la adresa SRI. Hariton Negrea a dispus ştergerea articolului de pe site, şi a aflat că faptele s-ar fi petrecut în timp ce întreaga obşte era la masa de prânz.

Stareţul de la Petru Vodă a început să-i cerceteze pe fraţii de obşte pentru a descoperi pe cel care a postat duminică, 12 ianuarie a.c., pe site-ul oficial al mănăstirii (manastirea.petru-voda.ro), un comunicat ce nu avea binecuvântarea sa.

„Nimeni nu recunoaşte nimic, toţi au alibi-ul că erau la masă la ora la care s-a umblat în calculator. De asta e mănăstire de obşte, totul e la comun, şi mâncarea, şi banii, pe site poate posta oricine, dar cu binecuvântarea mea. În acel comunicat erau acuzaţii grave, iresponsabile, învinuiri, şi cred că e vorba de un conflict din interior“, spune stareţul Hariton Negrea.

Acesta a dispus ştergerea imediată a postării care apărea sub semnătura monahului Filotheu Bălan, purtătorul de cuvânt al mănăstirii. Comunicatul apărea sub forma unei scrisori deschise şi se intitula „Mănăstirea Petru Vodă către serviciile secrete: «Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace»“.

Acolo se aduceau acuzaţii grave serviciilor de informaţii, în special SRI, cum că ar superviza şi ar controla activitatea monahilor prin intermediul unor persoane infiltrate, cu scopul de a deteriora imaginea mănăstirii. Ca exemplu era dat ultimul scandal produs la Petru Vodă la finele anului trecut, prin deshumarea „tâlhărească” a osemintelor părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa.

Postarea a fost vizibilă pentru scurt timp pe site-ul mănăstirii, suficient pentru a naşte în mediul online tot felul de scenarii şi speculaţii.

„Acel articol a stat pe site mai puţin de 24 de ore, şi eu am dispus să fie scos, pentru că ceea ce se scria acolo este lipsit de adevăr, nu era scris de Filotheu Bălan, şi nici nu avea binecuvântarea mea. Cineva s-a ţinut de glume rele, necuviincioase, iar pentru cei din mănăstire, afirmaţiile sunt josnice. În timp ce eram la masa de prânz, cineva a intrat şi a pus acel comunicat. “, a declarat stareţul Hariton Negrea.

Pentru a lămuri lucrurile, stareţul a postat miercuri, 15 ianuarie, un alt comunicat, de această dată, însoţit de o o fotocopie, pentru autenticitate, cu semnătura sa şi ştampila, respectiv antetul lăcaşului.

În paralel, stareţul a început să investigheze cine ar fi putut să fie autorul comunicatului din 12 ianuarie, şi a aflat că postarea s-ar fi făcut duminică, la prânz, în timp ce călugării erau la masă alături de credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie.

„Toţi au alibiul că erau la masă”

„Deocamdată nimeni nu spune nimic. Toţi au alibiul acesta, că erau la masă în momentul când s-a intrat pe site şi s-a postat articolul. Eu cred că cine a vrut să facă rău a pândit momentul“, mai spune Hariton Negrea. Din cercul suspecţilor este eliminate din start Filotheu Bălan, cel care semnează comunicatul, deoarece stareţul susţine că l-a văzut cu ochii lui la masă.  

„Acolo erau făcute nişte acuzaţii nereale şi iresponsabile la adresa serviciilor secrete. Dacă l-aş găsi pe autor, l-aş pune să-mi prezinte argumentele pentru care a lansat acele acuzaţii, l-aş întreba de ce a făcut acest gest fără binecuvântarea mea. Apoi l-aş pune în discuţia obştii şi l-aş trimite în faţa consistoriului de la Mitropolie. În funcţie de gravitatea faptelor, se poate aplica cea mai grea sancţiune, anume ca pe o perioadă de trei ani să nu mai aibă posibilitatea să fie ridicat în grad“.

Stareţul a ţinut să mai sublinieze că nu a fost vorba de nici o presiune din partea SRI sau a Mitropoliei Moldovei după apariţia comunicatului din 12 ianuarie.

„Cei de la SRI nici nu ne-au luat în seamă. Au fost tot felul de scenarii, dar nu e nimic adevărat“, susţine protosinghel Hariton Negrea.

Comentariu saccsiv:

   Sa le luam pe rand.

Referitor la comunicatul din 15 ianuarie in care Staretul Hariton Negrea il disculpa pe monahul Filotheu Bălan. Nu l-a acuzat nimeni ca ar fi colaborator al serviciilor secrete, ci ca e manipulat de cei unsi cu toate alifiile, eventual prin acele “colaborari cu mirenii pe plan cultural”, de care aminteste chiar staretul.

MIRCEA PUSCASU despre MISIUNEA LUI VICTOR RONCEA la MANASTIREA PETRU VODA. Unealta: monahul FILOTHEU BALAN. Primele victime: APOLOGETICUM si MONAHUL TEODOT. Urmeaza: MONAHIA FOTINI (Revista Atitudini)

In instiintarea din 17 ianuarie, parintele Hariton vorbeste despre materiale neortodoxe postate pe blogul Apologeticum. Adica eretice? Sau la ce se refera? La cele in care abordeaza teme precum masoneria, new age, NOUA ORDINE MONDIALA in general? Vorba asta nu trebuie lasata asa. Trebuie neaparat sa vina cu precizari. Si subliniez: sfintia sa trebuie s-o faca, nu sa-si dea cu presupusul tot soiul de dusmani ai administratorului respectivului blog.

In aceeasi instiintare este criticat si monahul Teodot pentru:

VIDEO: Parintele Teodot (Manastirea Petru Voda) – Adevaruri tulburatoare

Video: EXEMPLARA DOVADA DE CURAJ – interviul dat de Parintele Teodot (Manastirea Petru Voda) televiziunii Neamt TV. Despre ANTIHRIST si EVREI

   Adica una peste alta se pastreaza parte din acuzele la adresa celor doi, dar se schimba limbajul din comunicatul „Mănăstirea Petru Vodă către serviciile secrete: «Luaţi-vă slugile şi lăsaţi-ne în pace»“. Si se exclude din ecuatie treaba cu SRI-ul, dupa cum se constata in articolul din Adevarul.

Sa analizam acum si ultimul material. Zice staretul:

pe site poate posta oricine, dar cu binecuvântarea mea

Iertare, asta n-o cred. Dar ce e site-ul ala? Debara?

Din cercul suspecţilor este eliminate din start Filotheu Bălan, cel care semnează comunicatul, deoarece stareţul susţine că l-a văzut cu ochii lui la masă.  

Toţi au alibiul acesta, că erau la masă în momentul când s-a intrat pe site şi s-a postat articolul.

În timp ce eram la masa de prânz, cineva a intrat şi a pus acel comunicat.

Trebuie inteles ca un site nu este magazia cu muraturi, sa intre cineva, sa puna un borcan si sa plece.

Un articol poate fi programat sa apara dupa o ora, dupa o zi sau cand se doreste. Deci alibiul cu “erau la masa” nu e alibi.

Si nu poate intra oricine. E cu parole. Deci cercul suspectilor trebuie restrans la cei ce le cunosteau.

Desigur, un site poate fi si spart. Sau se poate intra pe el de la distanta, nu neaparat din Petru Voda, chiar daca respectivul nu afla parolele. Exista posibilitatea tehnica de a intra prin internet in calculatorul cuiva (al monahului Filotheu, de exemplu, in cazul de fata), iar daca site-ul manastirii era deschis la administrator pe respectivul calculator, atunci intrusul posteaza in voie. Dar treaba asta n-o poate face oricine.

In aceasta ultima ipoteza apare insa o intrebare: de ce doar dupa atatea zile ni se spune ca nu monahul Filotheu e autorul deja celebrului comunicat? Monahul Filotheu are la dispozitie site-ul manastirii, e membru pe multe forumuri si are o foarte lunga lista cu adresele de e-mail ale foarte multor oameni. De ce nu a dezmintit dupa prima ora? Sau macar dupa ce Victor Roncea a preluat si dezvoltat comunicatul? Si ca o paranteza, l-a dezvoltat intr-o asemenea masura incat comunicatul initial de pe site-ul manastirii parea deja prin comparatie doar un palid rezumat al articolul de pe blogul lui VR.

De ce nu a reactionat monahul Filotheu nici macar imediat dupa ce Victor Roncea jubila ca materialul sau a fost preluat de mass-media?

In plus monahul Filotheu are antecedente. L-a mai atacat pe adminsitratorul blogului Apologeticum si a facut-o pe site-ul manastirii. Si tot dupa aceeasi schema, Victor Roncea a preluat si dezvoltat subiectul. Doar ca pe vremea aia traia marele duhovnic Justin Parvu … Si a facut rapid ordine. Nu s-a mai pus problema cine era sau nu la masa, nu l-a criticat pe Apologeticum sau pe monahul Teodot pe site-ul manastirii, dar nu l-a mai lasat pe monahul Filotheu sa zburde in voie pe net. Si sa nu credeti cumva ca monahul Filotheu nu avea acces la usa parintelui …

Colosul stalp al ortodoxiei era insa greu de manipulat.

87 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eugen Serea said, on ianuarie 18, 2014 at 10:37 am

  Fraţilor, am o întrebare:
  Am mai fost şi eu pe la câteva mânastiri, ca pelerin. Şi nu doar ca să dau câteva pomelnice, să mă închin grăbit pe la icoane şi apoi să urc fuguţa în maşină că mai sunt încă 5-6 mânăstiri de bifat în ziua respectiva… Am stat câteva zile, încercând să mă integrez, cât de cât, doar la ritmul de rugăciune, nu şi la cel de muncă. Rugăciuni de zi şi rugăciuni de noapte. Şi doar cele din Sf.Biserică, nu şi pravila obişnuită a unui monah! Nu şi canonul suplimentar pravilei, dat de duhovnic către monahul pe care-l spovedeşte… Şi vă mărturisesc că adormeam cu lingura-n gură la masă, la trapeză! De unde, aşadar, are un monah timp, energie şi binecuvântare să zburde pe internet şi să-şi mai facă şi întreaga rânduială de slujbe bisericeşti, muncă, pravilă şi canon? Şi să-şi mai păstreze şi curăţia chipului îngeresc pe care îl poartă, în această mlaştină numită Internet…
  Doamne-ajută tuturor!

  Apreciază

  • oarecare said, on ianuarie 19, 2014 at 4:46 pm

   Munca acelui monah poate fi chiar internetul…. dar cu binecuvantare… sunt altii care scriu si desi au vrut sa munceasca „la camp” li s-a dat ascultare la scris ma refer la Parintele Savatie Bastovoi care a facut public acest lucru… dar el e in alta tara (deocamdata) cu ascultarea…

   Apreciază

   • Eugen Serea said, on ianuarie 19, 2014 at 9:39 pm

    Frate oarecare,
    Sunt absolvenţi de Matematică-Informatică cu masterat care au ascultare la vaci.
    Ştiu pe cineva cu 2 facultăţi, dintre care una de Matematică, care are ascultare la atelierul de tâmplărie.
    Cum poate fi dată binecuvântare unui monah să fie blogger, când pe internet, şi fără să vrei, te trezeşti trimis pe tot felul de spurcăciuni, pe care nici Sf.Părinţi, cu toată asceza lor, nu le aveau ca viziuni de la diavolul! Şi asta pentru nişte monahi tineri şi doldora de hormoni, nu pentru nişte bărbaţi căsătoriţi! Şi chiar şi fără aceasta, numai atmosfera de piaţă publică a unui blogg, unde tot românul îşi dă şi el cu părerea, că şi el el om, unde aerul e plin de ură şi încrâncenare, unde oricine ia la puricat şi judecă şi osândeşte pe cine vrea, ca doar e o umbră, un nick name, nimeni nu-l va trage la răspundere… Oare asta chiar nu dăunează grav sănătăţii duhovniceşti a monahului, înger în trup care s-a retras în mânăstire ca să-şi plîngă păcatele şi să se roage pentru întreaga lume?

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on ianuarie 20, 2014 at 6:43 pm

    Da exact nu cred ca monahii de la Patru Voda stau numai pe net, din cate am inteles au un administrator care nu e calugar care se ocupa.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 20, 2014 at 7:58 pm

    Munteanu Irina

    De site se ocupa monahul Filotheu. Sau despre ce administrator vorbesti?

    Apreciază

   • Irina said, on ianuarie 21, 2014 at 3:06 pm

    Pai atunci fratele Gioacăș Teodor-Gabriel despre care s-a spus ca este administratorul site-ului cine este? Este din obstea de la Petru Voda?

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 21, 2014 at 3:18 pm

    Irina

    Care site?

    Apreciază

   • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 3:06 pm

    Eugen Serea ,
    Cu adevarat , asa este precum ai scris , despre monahi si internet , reteaua dracului , 80% din informatii .

    Apreciază

 2. Alin said, on ianuarie 18, 2014 at 10:51 am

  Imi place cum ai comentat,cum ai dezbatut problema in stilul lui Sherlock Holmes. Deocamdata sunt doar presupuneri,nimic sigur. Doar Dumnezeu stie cine este vinovat.
  Parintele Teodot a spus multe adevaruri si cred ca a cam deranjat pe cineva si acum vor sa il defaimeze.
  O fi mana masonica? SRI? sau cum scrie in articol gruparea Anonymus? Vom vedea.

  Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 19, 2014 at 8:30 pm

   Si eu cred la fel ca pr Teodot a deranjat pe cineva. Poate chiar cineva a spart contul si a intrat in mod fraudulos pe site.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Irina said, on ianuarie 18, 2014 at 11:49 am

  Pai si ce sa intelegem din asta? Ca Noul staret si pr Filoteiu nu mai sunt in duh cu Pr Iustin Parvu si ca se dau cu uneltele sistemului? Revenind la problemele noastre, mi-a spus o prietena care este si ea impotriva cipurilor ca a auzit la tv ca se vor baga noile buletine si mai devreme de 1 aprilie, respectiv de la 1 martie in anumite judete pilot, apoi din 1 aprilie in toata tara. Va intreb ce facem? Parintii de la Petru Voda au spus ceva despre asta? Noile buletine bat la usa, si nu mai pare din pacate o alarma falsa cum a fost pana acum. Cred ca cei din sistem profita de dezbinarea ce s-a produs dupa adormirea Marelui pr Iustin Parvu si chiar vor introduce noile acte daca continuam sa stam cu mainile in san si sa palavragim pe bloguri si nu punem umarul pentru organizarea cat mai repede a unui protest. Se pare ca UNITATEA crestiunilor impotriva actelor cu cip s-a ingropat o data cu trupul Pr Iustin Parvu. Dupa parerea mea situatia este destul de grava, judecati si voi poate sunt eu cu capul.

  Apreciază

 4. Irina said, on ianuarie 18, 2014 at 11:50 am

  E timpul sa trecem serios la fapte.

  Apreciază

 5. dante said, on ianuarie 18, 2014 at 12:03 pm

  „….sa dea Dumnezeu ca de acum inainte sa fie pace la Petru Voda, in Manastirea Parintelui Justin, inchinata Sfintilor Inchisorilor!…”

  Pai da, de acum chiar ca se incerca sa se faca o „pace”, daca se poate sa fie si ecumenica cu atit mai bine la Petru Voda. Aceasta pace nu au putut sa o obtina atita timp cit staret acolo a fost parintele Justin, dar odata cu plecarea lui la Domnul se incearca spargerea unui punct de rezistenta.
  Stimabilul Roncea, pupincuristul lui Base si al sistemului, nu putea sa stea cu miinile in sin si sa nu-si intre in joc, are si el un rol binestabilit.
  Dar intreb si eu retoric, de ce apar tocmai acuma acesti „vajnici ortodocsi” ca Roncea, Puric, etc si spun ca il iubesc si ca il respecta pe parintele Justin, si nu au facut-o in timpul vietii acestuia…?
  La Petru Voda se da o batalie teribila, prefigurata inca din anii trecuti, caci diavolul nu doarme, insa Biserica Lui Hristos nu va fi infrinta nici de portile iadului.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 6. ingaduiecatrebuie said, on ianuarie 18, 2014 at 12:07 pm

  @eugen. Eu consider ca fiecare face dupa puterea lui. Nu toti pot sa conduca o firma sau o tara etc.Daca faci cat de mult poti, Dumnezeu iti vede stradania si iti vede si limita, si el asta apreciaza 🙂 fiecare are drumul sau in viata si trebuie sa il gasim pentru ca acela e cel mai bun pentru noi.

  ONTOPIC: se urmareste murdarirea in ultmul hal a Ortodoxiei incepand de la nivelele cele mai inalte. sa fim asadar precauti !!! nu tot ce zboara se mananca !

  Apreciază

  • Eugen Serea said, on ianuarie 18, 2014 at 5:03 pm

   @ ingaduicatrebuie
   Adevărat că fiecare face după puterea lui şi că Dumnezeu apreciază strădania, ştiindu-ne limita.
   Nu asta e problema.
   Problema este: cum se face că monahii sunt internauţi şi bloggeri, în loc sa-şi vadă de pravila obişnuită, de slujbele bisericeşti, de ascultările mânăstireşti şi de împlinirea canonului primit de la duhovnic?

   Apreciază

 7. danielvla said, on ianuarie 18, 2014 at 12:27 pm

  A fost parintele Iustin cercetat penal cand i s-a canta „Sfanta tinerete legionara” si sunt anchetati si Gabriel si parintele Teodot? Dar ceilalti doi frati de manastire, ce se mai stie de ei?

  Apreciază

 8. Iones said, on ianuarie 18, 2014 at 12:41 pm

  Băsescu: Românii nu sunt antisemiţi, dar AVEM DE LUCRU pentru a-i face să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României
  http://adevarul.ro/news/politica/holocaust-1_52da4b10c7b855ff56958dc8/index.html

  Cand zice „avem de lucru” se refera la el si la Institutul Elie Wiesel al lui alexandru florian

  Apreciază

 9. ionut said, on ianuarie 18, 2014 at 1:11 pm

  cu un telefon ultra performant se poate scrie un articol de cei ce au acces la site,iar intr-o clipa poate fi postat,in orice moment nu este ne voie sa mai stai la pc sau leptop.

  Apreciază

 10. adi said, on ianuarie 18, 2014 at 1:52 pm

  Banuiam ca este o facatura masonica si/sau a serviciilor secrete,monahul Filotheu nu a vorbit niciodata asa nici chiar cind era vorba de slugile sistemului antihristic.Ma bucur ca s-a clarificat treaba ,a cui putea sa apartina acel comunicat nesimtit.Se doreste sa se arunce cu laturi in dusmanii sistemului antihristic asta este adevarul,probabil ceva securist a intrat pe server la ei de unde a postat acea chestie.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 2:10 pm

   adi

   S-a clarificat? Poti te rog sa-mi clarifici si mie?

   Apreciază

 11. F said, on ianuarie 18, 2014 at 4:15 pm

  In direct –>
  http://www.oasteadomnului.tv/

  Apreciază

  • oarecare said, on ianuarie 19, 2014 at 4:54 pm

   ATENTIE SECTA… APROAPE SECTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 20, 2014 at 5:31 pm

   Nu stiu dar mie mi se pare ca se comporta ca sectarii, acesti omuleti de la Oastea Domnului, si cantecele par tot sectare mai ales ca folosesc instrumente in cazul de fata acordeonul. In Ortodoxie nu se folosesc instrumente muzicale.

   Apreciază

  • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 10:10 pm

   Niste imprastiati care au luat-o razna , crezandu-se mai ortodocsi decat ortodocsii , normal ca aluneca mult la vale , spre secte .

   Apreciază

 12. mircea.v said, on ianuarie 18, 2014 at 5:20 pm

  E cam clara treaba. Cel putin pt mine. Daca se face abstractie de partea cu sri-ul, care si asa era aburita, Staretul Hariton da in cei 2: Apologeticum si monahul Teodot.

  „unele afirmaţii necanonice sau care aduc atingere evlaviei faţă de Ierarhia Ortodoxă, din unele interviuri ale monahului Teodot;”

  Evlavie pt Ierarhia care te indeamna sa mergi la amprentare ca nu e nici o pr, si ca ei isi fac primii pasaport biometric…? Bre, ce evlavie sa ai bre fata de asa ceva?

  „unele articole…. ale lui Apologeticum”.
  Pai sa ni le spuna si noua ca sa stim de ce sa ne ferim. Valabil si pt „unele” ale monahului Teodot.

  DUpa disparitia Parintelui Justin, doar Aplogeticum si monahul Teodot au mai aparut la scena (adica vizibil sau foarte vizibil) cu ideile Parintelui. Asa ca, se vad consecintele…

  Dumnezeu sa-i ajute!

  Apreciază

  • valentin said, on ianuarie 18, 2014 at 8:48 pm

   staretul Negrea a fost ales cu discernamant sa conduca manastirea, deci trebuie sa avem incredere in Sf. parinte Justin.
   cum aparentele pot inseala, timpul ne va arata cum stau lucrurile.

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 9:22 pm

    valentin

    Stii bine ca exista exemple de ucenici alesi chiar de catre invatatorii lor, care …

    Deci alegerea asta nu e un criteriu.

    Nu stim cum va fi. Trebuie sa ne rugam.

    Pe de alta parte, nu gresim daca presupunem ca parintelui posibil sa i se fi descoperit ceea ce va fi. Ca adica cei ramasi pe linia trasata de dansul vor fi rand pe rand prigoniti. Ceva de genul Iosif cu Egiptul, Iona cu Ninive. Adica ceva ce pare rau devine pana la urma bine. Mai ales pentru mantuire.

    Apreciază

   • mircea.v said, on ianuarie 18, 2014 at 10:30 pm

    @valentin,

    cand traia Parintele Justin, ai vazut ca mai venea la 2-3 luni, poate chiar mai des, cu cate un cuvant de incurajare pt mirean, pe temele legate de acte electronice, supraveghere, curaj, ecumenism, credinta… Erau de mare folos pt omul de rand. Si de prin toamna tot asteptam ca noul staret sa continue pe aceasta linie. Dar pana acum nu am vazut ceva in sensul asta. Poate mi-a scapat mie. Daca stii ceva, indica-mi si mie unde sa caut.
    Dar, in loc de asemenea cuvinte, uite ca apare abur si ceata de unde ar trebuie sa apara claritate.
    Eu oricum merg pe linia „sa nu va faceti idoli din oameni in viata”. Asa ca, Parintele Justin imi e destul pentru ce probleme exista.
    Pot sa vorbeasca Puric sau Roncea sau altcineva 10000 de ani. Egal cu zero.
    Da Roncea asta, eu zic ca nu prea il stie nimeni, iar impactul lui este minim. Nici nu ar mai trebui sa vorbim despre el.

    Apreciază

   • valentin said, on ianuarie 19, 2014 at 2:26 pm

    Frate Vasile, stiu bine ce spui cu ucenicii care au tradat, insa aici noi vorbim de un succesor.
    Din nou cred ca nu trebuie sa ne pripim cu judecata tocmai in ideea amintita de tine, mai exact as exemplifica cu incercarea lui Petru de-al ispiti pe Mantuitor sa nu se duca la sinedriu daca stia ca-l vor rastigni. Deci unele lucruri sunt cu voia Domnului.
    Din raspunsul staretului pot sa recunosc un indemn la pace si intelegere, chiar daca pare ca neindreptateste autorul blogului Apologeticum.

    Ca o opinie personala sustin activitatea autorilor Apologeticum si cred ca sunt pe linia trasata de Sfantul parinte Justin.

    Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 20, 2014 at 5:39 pm

   Asa este Mircea, se pare ca se incearca distrugerea poate a ultimului deocamdata bastion al Ortodoxiei romanesti, Manastirea Petru Voda. Problema este ca de la inceput in obste din cate am auzit s-au infiltrat tot felul de tradatori. Dar poate se face o curatare, si cei ce nu au fost cu por Iustin or sa se care de acolo. Sper sa reziste si in continuare manastirea sa ramana ce a fost. Ei ar trebuii acum sa se preocupe de organizarea unui miting de proportii si nu sa se certe, si mai ales sa-si spele rufele in vazul tuturor. Oricum au gresit si cu dezgroparea fara binecuvantare inainte de vreme a pr Calciu si asta a adus tot felul de dicutii contradictorii care nu a facut decat sa aduca sminteala.

   Apreciază

 13. Catalin said, on ianuarie 18, 2014 at 5:45 pm

  Imi recomandati si mie un duhovnic bun din Vaslui? Ma scuzati ca am intervenit aici..

  Apreciază

  • Ursu Georgiana said, on ianuarie 19, 2014 at 3:30 pm

   Doamne ajuta Catalin. Cunosc foarte multi duhovnici in zona Vasluiului, dc vrei sa intri in legatura cu mn iti voi lasa adresa de email si putem vb acolo. Doamne ajuta georgiana_ursu91@yahoo.com

   Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 20, 2014 at 6:04 pm

   Pai in ce parte a jud Vaslui stai? La granita cu jud Galati se afla o manastire numita Bujoreni, infiintata de niste parinti de la Petru Voda. Cred ca poti gasi acolo un duhovnic bun. Eu merg la tara intr-un sat din jud Galati, si manastirea este destul de aproape de mine, desi apartine jud Vaslui, dar din pacate nu am ajuns niciodata acolo, dar iti trimit acest link cu acest reportaj despre aceasta manastire. Doamne ajuta!

   Apreciază

   • valentin dorneanu said, on august 28, 2014 at 9:44 pm

    eu avertizez că sunt cu 2 fețe cei de la Bujoreni, să vă ferească Dumnezeu de ei!

    Apreciază

 14. nea Anderthal said, on ianuarie 18, 2014 at 6:00 pm

  off topic
  Uitati ce am gasit pe net: cum se vrea schimbarea semnului sf.cruci.

  http://www.thewarningsecondcoming.com/a-new-form-of-the-cross-will-be-introduced/

  ps; e de la papsitasi ,am banuieli,etc.Poate cineva mai priceput sa ma lamureasca daca-i „facatura” sau nu?

  Apreciază

 15. ANTINWO said, on ianuarie 18, 2014 at 6:02 pm

  Apreciază

 16. ionutignat111 said, on ianuarie 18, 2014 at 7:29 pm

  ce o sã se aleagã de credinta noastra strãmoseascã?

  Apreciază

 17. Partizanu said, on ianuarie 18, 2014 at 8:32 pm

  Bag de sama ca ati pus botul la vrajeala NECURATULUI. Lucrurile nu merg in LINIA DREPTEI CREDINTE asta e sigur. Avem un precedent PETRU VODA dar va intreb ce se intimpla in celelalte manastiri. Nu aduc in discutie despre „FENOMENELE PARANORMALE” ce se petrec in ultima manastire binecuvintata de PARINTELE IUSTIN PARVU (GALESU-POARTA ALBA). TREZITI-VA FRATILOR imparatia antihristului e linga altaru de credinta a neamului romanesc. Cale de mijloc nu exista. DOAMNE AJUTA SI MANTUIRE.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 8:35 pm

   Partizanu

   Cine a pus botul si la ce anume exact?

   Apreciază

   • Partizanu said, on ianuarie 19, 2014 at 4:46 am

    Sa ne fie foarte clar. Serviciile secrete patronate de IUDEO-FRANCASONERIE(si ma refer la cele globalistice care nu au frontiera) sunt calare pe ORTODOXIA ROMANA. Asta o stiu prea bine calugari de la MUNTELE ATOS si chiar si unii de la noi. Eu sunt minciuna pe linga niste monahi vietuitori in gredinta (post si rugaciune). Dar stiu si vad asta (din afara biserici/manastiri) ca lucrurile nu merg in directia pasnica. Ceea ce am afirmat mai sus vreau sa mentionez ca sunt un apropiat al unor monahi si chiar un protestant vehement impotriva sistemului care lucreaza prin agenti si agenturi bine pregatite in domeniul psiho-logiei idividuale sau a maselor. Doamne ajuta si sa fim uniti in DREAPTA CREDINTA A NEAMULUI ROMANESC structurata de comunisti in 48, in 54 sau mai rau in zilele noastre. Dumnezeu si SFINTI INGHISORILOR sa fie cu noi. Doamne ajuta fratilor.

    Apreciază

 18. lastunnegru said, on ianuarie 18, 2014 at 9:08 pm

  Parintele calugar eremit Kallistratos Muntele Athos Grecia

  Despre cardurile cu cip electronic 666.

  … si oameni sant foarte confuzi, pentru ca fara acest card nimeni nu poate lua banii sau pensia ?…
  …Da dar… multi oameni se intreaba cum o sa traiasca fara mancare ? Cum ne putem hranii copii fara aceest card ?

  Partea 1

  Apreciază

 19. lastunnegru said, on ianuarie 18, 2014 at 9:12 pm

  Partea 2

  Cei care ati citit mai mult sau stiti mai multe puteti dezvolta raspunsurile parintelui eremit Kallistratos ?

  Daca stie cineva greaca puteti spune ce mai zice parintele cand nu mai traduce din limba greaza in engleza, ca sant niste pauze acolo ?

  Apreciază

 20. lastunnegru said, on ianuarie 18, 2014 at 9:42 pm

  Parintele calugar eremit Kallistratos din Muntele Mthos Grecia despre cardurile cu cip electronice, intrebari de la credinciosi?

  Partea 1

  Apreciază

 21. nea Anderthal said, on ianuarie 18, 2014 at 10:38 pm

  Ca sa intelegeti cam cum lucreaza „aia ascunshi”:

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 18, 2014 at 10:59 pm

   nea Anderthal

   Nu pot lasa link-uri spre astfel de site-uri. Iertare. Pune un link spre un trailer pe youtube si inteleg fratii ce au de facut.

   Apreciază

   • nea Anderthal said, on ianuarie 19, 2014 at 5:02 pm

    Era un film care ar fi meritat vazut.Nu are nimic „deochiat” in film este foarte bine facut si multi pot intelege cam cum lucreaza ‘ei”.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 19, 2014 at 5:18 pm

    nea Anderthal

    Vorbeam de site-uri cu filme online in general, frate.

    Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 20, 2014 at 6:14 pm

   Cine stie poate noul staret este santajat cu pierderea scaunului. Poate a pus botul la functie, dar poate ca incearca sa nu agite apele prea mult pentru a duce mai departe indemnul pr Iustin, altfel cine stie poate este inlaturat si adus un staret strain si de obste, dar si de duhul pr Iustin Parvu, Cred ca inca nu putem sa ne dam seama. Sa nu uitam ca si la Cluj dupa moartea IPS Bartolomeu Ananie un vrednic pastor, a fost pus IPS Andrei care nu stiu daca mai pastreaza ceva din duhul IPS Bartolomeu pare ca e mai mult cu Patriarhia. Om trai si om vedea Dumnezeu sa ne ajute.

   Apreciază

 22. vasilica said, on ianuarie 18, 2014 at 11:14 pm

  Petru Voda a fost, este si va fi Parintele Justin!…mesajul lui Apologeticum…

  http://www.apologeticum.ro/2014/01/petru-voda-fost-este-si-va-fi-parintele-justin/#comment-158769

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 23. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 19, 2014 at 12:02 am

  Evreul de pe Wall Street:

  http://henrymakow.com/2014/01/the-jew-of-wall-street.html

  Apreciază

 24. mihai said, on ianuarie 19, 2014 at 12:02 am

  fratilor eu personal zic sa nu judecam deocamdata pe nimeni si sa lasam sa vedem ce se intampla, si sa nu tragem concluzii pripite de la inceput, pt. ca cine stie ce diversiune se incearca la petru voda si ca atare sa nu judecam pe nimeni fara dovezi mai clare

  Apreciază

 25. Mihai said, on ianuarie 19, 2014 at 1:02 am

  din unele surse apropiate ale manastirii Petru Voda am aflat ca acolo se pretrec lucruri neobisnuite. spre exemplu, iau foc unele chilii, desi nu mai fusese facut foc de cateva zile. alte guri spun ca toti banii merg spre Bucuresti, actiunile filantropice fiind de domeniul trecutului. oricum, era de asteptat… Doamne iarta-ma!

  Apreciază

 26. Alex said, on ianuarie 19, 2014 at 1:52 am

  Din aceleasi motive repostez aici comentariul si raspunsul meu de pe site-ul lui Victor Roncea.

  „””””””””””””Draga Alex, Sunt de acord cu o parte din comentariul tau dar nu il public pentru ca acuzatiile tale sunt nedrepte, respectiv extrem de strambe si ca logica si ca realitate. Iti recomand sa citesti cate am scris pe tema prezentata de tine si dupa aceea sa comentezi, eventual sa-ti ceri scuze fata de cei pe care ii acuzi, respectiv M. Filotheu si V. Roncea. Dumnezeu sa te ajute!””””””””

  – See more at: http://roncea.ro/2014/01/18/comunicat-manastirea-petru-voda-s-a-dezis-de-gabriel-teodor-gioacas-alias-apologeticum-si-de-monahul-teodot-alias-marius-draghici-din-buhusi-agentii-sri-au-fost-indepartati-din-ctitoria-parintelui/comment-page-1/#comment-50687

  „””””””””””””””””Inteleg, probabil ca am fost nedrept si m-am hazardat in acuzatii insa nu chiar intru-totul. Prea bine ar fi potrivit-o cel rau(duca-se pe pustii) iar noi am fi niste bieti cascati cu creierul nefolosit…. Toti cei implicati in acest scandal poarta vina. Cu accent pe cei care au pus gaz pe foc, in primul rand parintele Filotheu si apoi dvs.. Nu va grabiti sa ma contraziceti, studiile si educatia domniilor voastre, net superioare celorlalti, ar trebui sa va fie indeajuns pentru a tine focul sub control insa ati facut taman pe dos. „Externalizarea” scandalului va apartine domnule Victor Roncea. Parca prea bine vi s-a ridicat mingea la fileu, si ati profitat lovind cu sete.(ati folosit termeni duri, specifici jurnalismului de scandal)
  Nu vreau ca prin aceasta sa va neg dvs. si parintelui Filotheu meritele pt. activitati si actiuni folositoare, de interes general sau spiritual insa felul in care ati inteles ca sa abordati acest ultim si nefericit eveniment v-a cam retrogradat in ochii celor care stiu cat de cat continutul Sfintelor Evanghelii.
  Si ca incheiere, incercati sa va aduceti aminte de acele pasaje din viata parintelui Calciu, unde a actionat ca un „razvratit” si care a reusit „nebunia” ca sa-si puna impotriva un intreg aparat de stat represiv si o intreaga Ierarhie lasa, fricoasa. Ia faceti o comparatie. Cine se aseaman cu parintele in actiuni? Dvs. si parintele Filotheu sau acesti „insalubri”, parintele Teodot si fratele Gabriel. Think about it!!!
  Doamne ajuta!””””””””””””””””””

  Apreciază

 27. Stelian said, on ianuarie 19, 2014 at 2:40 am

  Sa-l ajute Dumnezeu si Maica Domnului pe parintele Teodot ,care este in prima linie pe frontul impotriva slijitorilor satanei ,pentru ca el este primul vizat sa fie lichidat. Rugaciunile Sf.Mc. Teodot ,episcopul Ancirei sa-l ajute pe parinte sa mai aiba putere de lupta si noi toti care cum putem sa-l sprijinim macar moral daca nu se poate altfel. Doamne ajuta ! https://www.youtube.com/watch?v=lg_-zB48ET8

  Apreciază

 28. Valentin said, on ianuarie 19, 2014 at 3:58 pm

  Lista masonilor din România

  Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala din Romania, condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizata cu sprijinul direct a criptocomuniştilor romani” si de asemenea ca “Masoneria romana, „fiica zvapaiata” a Kremlinului este o organizatie secreta parapolitica, bine ancorata in toate zonele societatii romanesti, de la administratie si servicii secrete pana la diplomatie si biserica. Prin aderarea la grupurile infractionale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumarati frati masoni au adus atingere sigurantei nationale, facandu-se vinovati de conspirare impotriva statului roman si a interesului national.”Lista celor mai importanti “venerabili” din Bucuresti cu tot cu Lojele de care apartin si afacerile sau functiile lor in institutii publice – asa-numita “Lista a lui Roncea”

  Alexandru Dăescu (Loja Concordia) – director în cadrul Institutului Ana Aslan
  2. Pierre de Hillerin (Loja Delta Dunării) – director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport
  3. Vlademir Georgescu (Loja Nicolae Bălcescu) – profesor universitar
  4. Nicu Alifantis (Loja Nomine Mircea Sion) – artist
  5. Mihai Oancea (Loja Ieroboam) – afaceri imobiliare
  6. Bogdan Pârvanu (Loja Bucureşti) – arhitect şef al Primăriei sector 2 Bucureşti
  7. Adrian Bălan (Loja Meşterul Manole) – afaceri imobiliare
  8. Andrei Toma (Loja România Unită – preşedinte de regiune la Asociaţia Naţională a Cluburilor Lions
  9. Ştefan Chiocinaru (Loja I.C. Brătianu) – profesor de ştiinţe politice, jurnalist, doctor în drept internaţional
  10. Mircea Neacşa (Loja Carol Davila) – director în cadrul Televiziunii Române
  11. Victor Teodor Iovici (Loja Scara lui Iavov) – viceprimar al Municipiului Bucureşti, membru în conducerea PRM
  12. Bogdan-Dimitrie Niculae (Loja Cavalerii Sf. Raphael) – medic specialist dermatolog, preşedinte Asociaţia Română Anti-Aging Lasermed
  13. Cornel Hagiescu (Loja Echerul de Aur) – manager casa de producţie IMAGINA
  14. Mircea Perpelea (Loja William Preston) – director în cadrul Băncii Naţionale a României, fost prefect al judeţului Vâlcea
  15. Octavian-Mircea Grozea (Loja Romana) – om de afaceri, MTG MANAGEMENT SOLUTIONS, PRICE JOY şi LCT OPTICAL COMMUNICATION
  16. Liviu Poenaru (Loja Lumina) – avocat
  17. Ionel-Cristinel I. Deaconescu (Loja Etica) – consilier PDL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, om de afaceri
  18. Adrian Dimitriu (Loja Memphis) – om de afaceri, RCS INTERNATIONAL FORWARDING
  19. Nicolae Efimov (Loja Gheorghe Comănescu) – director Spitalul CFR 2, doctor în ştiinţe medicale (ortopedie)
  20. Florin Stoenescu (Loja Calea Inimii) – secretarul Comisiei de Istorie a Centrului Academic de Studii Hermeneutice
  21. Dinu Albu (Loja Albert Pike) – medic primar obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic Panait Sârbu
  22. Cristian Piedone Popescu (Loja Lumină şi Adevăr) – primar al sectorului 4 Bucureşti
  23. Dan Dumitru (Loja Templul Umanităţii) – reprezentant al firmei americane ENRON în Romania, fost ofiţer SIE, fost şef al Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova din Guvernul României
  24. Leonard Lucian Bădică (Loja Lux et Veritas) – om de afaceri, BIP TELECOM, fost ofiţer M.Ap.N.
  25. Liviu Ionescu (Loja Excelsior) – om de afaceri, Creativit Biz şi imobiliare
  26. Aurel Teodorescu (Loja Solomon) – director al Direcţiei Migraţie din Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (detaşat din funcţia de consilier în cadrul M.A.I. în subordinea secretarului de stat pe Relaţia cu Parlamentul şi Afaceri Europene), soţul Danielei Nicoleta Andreescu (Secretar General al Guvernului), fost ofiţer de securitate înainte de 1989, fost director de departament în Primăria Municipiului Bucureşti (demis urmare unui scandal cu spaţii comerciale), fost comisar în Garda Financiară (demis urmare unui dosar penal de contrabandă cu cetăţeni arabi), fost director adjunct la Direcţia de Supraveghere şi Control Financiar din Direcţia Generală a Vămilor (demis urmare faptului că a fost cercetat penal în dosare cu Omar Hayssam şi implicării ca cercetat penal în Dosarul Ţigareta II), fost director al Direcţiei de Audit din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (demis în 2003 şi anchetat de Parchetul Naţional Anticorupţie împreună cu Preşedintele CNAS Eugen Ţurlea), fost director adjunct şi director al Oficiului pentru Migraţia Forţei de Munca în perioada 2003 – 2006 (implicat în scandalul contractelor de muncă cu străinătatea şi în cel al adeverinţelor medicale de la CARITAS), fost membru PD (a demisionat urmare faptului că CNSAS a emis decizie de fost ofiţer de securitate)
  27. Jenică Poenaru (Loja Demnitate şi Frăţie) – om de afaceri, Atlas Airlines şi preşedinte al Confederaţiei Patronatului Român, fost director al Aeroportului Băneasa în 1989, fost director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române
  28. Constantin Mincu (Loja Luceafărul Libertăţii) – avocat
  29. Narcis Copcă (Loja Novus Ordo) – Managerul Spitalului “Sf. Maria” din Bucureşti, prof. univ. dr. în ştiinţe medicale
  30. Constantin Onişor (Loja Grifin) – general de brigadă (în rezervă), fost comandant al Şcolii Militare de Aplicaţii pentru Tancuri „Mihai Viteazu”, fost comandant al Garnizoanei Piteşti (destituit urmare unui scandal de hărţuire sexuală)
  31. Marius Chervase (Loja Logos) – ofiţer de poliţie, conf.univ.dr. la Academia de Poliţie, vicepreşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor – Departamentul Academia de Poliţie
  32. Corvin Nedelcu (Loja Izvorul Înţelepciunii) – secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, fost ofiţer M.Ap.N., fost ofiţer S.P.P., fost jurist al UPETROM Ploieşti (utilaj petrolier – fost 1 MAI Ploieşti), fost vicepreşedinte al ROVIT S.A. Valea Călugărească (vinuri), fost consilier şi secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale
  33. Mihnea Paul Popescu (Loja Iris) – om de afaceri, preşedinte CASINO LIFE & BUSINESS MAGAZINE
  34. Marc Huot (Loja Memento Mori) – preşedinte Wirquin Romania (parte a holdingului Wirquin Plastiques din Franţa care a cumpărat Urbis Sanitare)
  35. Ioan Grigore Popa (Loja Enoch) – consilier PDL la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, fost viceprimar al Municipiului Bucureşti, fost director al O.P.S.P.I., fost proprietar al Rasco Traffic (vândut grupului UTI, actual UTI Rasco, firmă care gestionează semaforizarea Capitalei)
  36. Mihai Butucaru (Loja Morphosis) – Arhitect, Preşedintele Fedraţiei Române de Yachting
  37. Dacian Cerneştean (Loja Heliopolis) – om de afaceri, societatea de brokeraj în asigurări Eos Risq Romania
  38. Enache Jiru (Loja Adrian Dohotaru) – om de afaceri, membru în Consiliul de Administraţie la CEC, fost secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice, fost preşedinte al CEC, fost preşedinte al MKB Romexttera Fond de Pensii, fost preşedinte al comisiei de selecţie a administratorului pentru Fondul Proprietatea
  39. Dumitru-Stoica Şeicaru (Loja Edmond Nicolau) – om de afaceri, Constyle Company
  40. Şerban Savu (Loja Lumina Lex) – artist
  41. Adrian Oghină (Loja Costin Mihăescu) – om de afaceri imobiliare, fost viceprimar al Primăriei sector 1 Bucureşti, membru PNL
  42. Ion Pârgaru (Loja Nat Granstein) – om de afaceri, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industie, fost deputat PDSR, fost director general în Ministerul Economiei, actual membru PNL Gorj
  43. Dan Medeanu (Loja Atlantida) – scriitor şi ziarist
  44. Ionel Dumitru (Loja Hermes Trimegistus) – om de afaceri (papetărie şi birotică), Dumitru Business House
  45. Ion Biriş (Loja Noua Românie) – om de afaceri, Clubul Office
  46. Daniel Goşea (Loja Philadelphia) – director în Ministerul Afacerilor Externe
  47. Viorel Ţigănescu (Loja Cezar Bolliac) – profesor, fost inspector adjunct al Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti
  48. Dan Docan (Loja Legenda lui Hiram) – om de afaceri, cafeneaua Otro Cafe, agenţie plasare dansatoare şi femei pentru escort în străinătate printr-o firmă din Braşov împreună cu un patron de hotel local, fost informator al Securităţii, fost director general Imprimeria Naţională, fost secretar la Primăria Sector 3 şi la Primaria Sector 5 din Bucureşti, fost judecător
  49. Herve Madramany (Les 3 Lys) – om de afaceri, arbitru internaţional de tenis
  50. Petre Terzi (Loja Academica) – profesor universitar
  51. Stelian-Alexandru Panescu (Loja Benjamin Franklin) – om de afaceri, Smart Sigma
  52. Daniel Mihail Tudor (Loja Luca Pacioli) – Director Executiv Adjunct pentru Activitatea de Inspecţie Fiscală la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiul Bucureşti
  53. Alexandru Vitălaru (Loja Constantin Mavrocordat) – medic veterinar, profesor Facultatea de Medicină Veterinară
  54. Ion-Bogdan Teodor Georgescu (Loja Cantacuzino) – doctor în ştiinţe medicale, şef disciplină la Facultatea Titu Maiorescu, medic primar stomatolog
  55. Dan Brebeanu (Loja Sothis) – om de afaceri, Ghmc-Mineral Grup
  56. Eugen Matzota (Loja Lanţul Masonic) – om de afaceri, MATZOTA Group
  57. Mihai Neicu (Loja Veritas) – om de afaceri, Nei Guard, membru PDL, membru în Consiliile de Administraţie la RATB şi REBU
  58. Constantin Dinulescu (Loja Magistri Lapidum) – artist
  59. Adrian Petre Pascu (Loja Osiris) – om de afaceri, Geotop 2001 (implicată în scandalul cu cadastrarea judeţului Constanţa, legat de Miron Mitrea şi Nicuşor Constantinescu)
  60. Nicuşor Dedu (Loja Ulpia Traina) – om de afaceri, Deltarom (implicată în scandalul incineratorului de la Bod, Braşov)
  61. Mihail Vicenţiu Ivan (Loja Noua Europă) – profesor universitar
  62. Florian Pinţă (Loja Giuseppe Garibaldi) – general-locotenet în rezervă, fost şef de stat major al Armatei 1 (1998-2000), fost şef al Corpului 1 Armată Teritorial – noua denumire a Armatei 1 (2000-2001), fost comandant al Brigăzii 282 Mecanizate (2001-2003), fost director al Statului Major al Forţelor Terestre (2003-2004) şi locţiitor al şefului Statului Major General (2004-2006), fost comandant al Comandamentului 2 Operaţional Întrunit “Mareşal Alexandru Averescu” (fosta Armată a II-a), dislocată în Buzău (2006 – 2008)
  63. Eugen Gheorghe (Loja Călugăreni) – fost director în Direcţia Generală a Vămilor, consilier PDL la Consiliul Local Sector 6
  64. Virgil Nadolu (Loja Agora) – vicepreşedinte Uniunea Practicienilor de Protecţia Mediului din România
  65. Alberto Matei (Loja Tatra) – om de afaceri, A&E Audit Financial Consulting
  66. Dinu Săraru (Loja Luceafărul) – romancier, publicist şi dramaturg, fost redactor la “Radiodifuziunea Română”, fost secretar general de redacţie la Revista Secolul 20, fost jurnalist, la ziarul “Scânteia Tineretului”, fost secretar general de redacţie la revista Luceafărul, fost şef al “Publicaţiilor Televiziunii Române”, fost redactor-şef adjunct si apoi redactor şef al “Redacţiei Culturale a TVR”, fost director al “Teatrului Mic” şi “Teatrului foarte Mic” anii (1977-1990), fost director al “Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (2001 – 2004)
  67. Vasile Condoiu (Loja Anderson 1723) – şef birou la Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, fost director interimar al Oficiului
  68. Mihai George Staicu (Loja Opera Magna) – om de afaceri, LUNA COMMUNICATIONS
  69. Aurel Curdov (Loja Cavalerii Sf. Andrei) – secretarul general al sindicatului de la Tarom
  70. Dan Anghel (Loja Constantin Bărbulescu) – bioterapeut
  71. Ioan Lixandru (Loja Cavalerii României) – vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, fost director general al Tarom
  72. Relu Leonid Manguta (Loja Tracia) – om de afaceri, Maneuro
  73. Gabriel Mihalache (Loja Lâna de Aur) – director al Sucursalei de Transport Bucureştii Noi a Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”
  74. Andrei Sluşărencu (Loja Hiram) – om de afaceri, ROBINSON TURISM
  75. Cornel Purcărea (Loja Constantin Brâncuşi) – om de afaceri cereale, fost director executiv al societăţii Romagro, fost ofiţer M.Ap.N.
  76. Gabriel Giurgiu (Loja Sf. Ioan) – jurnalist
  77. Gheorghe Gogescu (Loja Les Sages d’Heliopolis) – artist decorator
  78. Raymond Marin (Loja Millenium) – vicepreşedinte Vodafone
  79. Emil Săndulescu (Loja Toleranţă şi Fraternitate – fizician, membru al Academiei Române, fost deputat PNŢCD
  80. Lucian Diaconescu (Loja Columna) – medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti
  81. Eduard Matei (Loja Gaudeamus) – om de afaceri, fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
  82. Mircea Gheordunescu (Loja Server Frenţiu) – fizician, fost adjunct al directorului Serviciului Român de Informaşii (1997-2001), fost consul general al României la Milano (2002-2007)
  83. Gheorghe Vâlceanu (Loja Humanitas) – avocat
  84. Florin Ghiulbenghian (Loja Sfinx) – om de afaceri, casele de schimb valutar şi consignaţiile Edmond, revoluţionar
  85. Paul Popovici (Loja Titu Maiorescu) – profesor universitar
  86. Valentin Lolea (Loja Dreptate şi Frăţie) – om de afaceri, Loreto Exim (Tatra Romania)
  87. Nicu Rădulescu (Steaua Polară) – om de afaceri turism, preşedinte la Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România
  88. Mircea Vasile Popescu (Loja România Modernă) – vicepreşdinte Curtea de Conturi
  89. Traian Popescu (Loja Demnitatea Românească) – om de afaceri, ARBOmedia
  90. Nicolae Rădulescu-Botică (Loja Egalitatea) – avocat
  91. Daniel Gruia (Loja Steaua României) – Director General Adjunct al Direcţiei Generale de Tehnologia Informaţiei din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  92. Adrian Panaghianu (Loja Lumina Masonică) – director Apa Nova
  93. Doru Dragomir (Loja Fiii României) – om de afaceri, Innerlook
  94. Constantin Berevoianu (Loja Prometeu) – director Apa Nova
  95. Mircea Chelaru (Zamolxis) – general de corp de armată cu patru stele în rezervă, fost Şef al Marelui Stat Major, fost comandat al Corpului 10 Armată “Ştefan cel Mare” din Iaşi, fost preşedinte ale PUNR, fost vicepreşedinte al Partidului Conservator
  96. Mugurel Dragoş Jianu (Loja Horus) – avocat
  97. Mustafa Oral (Loja Isik) – om de afaceri în domeniul consultanţă, acuzat în dosarul spionilor economici (Stamen Stancev, Vadim Benyatov)
  98. Iuliu Stocklosa (Loja C.A. Rosetti) – om de afaceri, East Electric
  99. Cristian Turculeasa (Loja Cavalerii Templului) – om de afaceri, ALCRIS TRANSCOMEXIM
  100. Victor Racolţa (Loja Balcani) – om de afaceri, ENEAS
  101. Adrian Motomancea (Loja Kogaion) – profesor universitar
  102. Ştefan Blaj (Loja Hermes) – general de brigadă medic, şef de secţie la Spitalul Militar Central, conferenţiar universitar doctor la UMF “Carol Davila” din Bucureşti, specialitatea boli interne şi gastroenterologie
  103. Marian Nasty Vlădoiu (Loja Tăcerea) – avocat, preşedintele Camerei de Comerţ România – Israel, preşedinte Asociaţia Română de Luptă Antiterorism; s-a lansat în masonerie ca ginere al lui Dorin Voinea, fost Pro-Mare Maestru al MLNR în perioada Bebe Comănescu; după ce Dorin Voinea a pierdut funcţia, a divorţat deşi avea 2 copii gemeni; în prezent Dorin Voinea este membru al Tribunalului Masonic;
  104. Ion Smeeianu (Loja I.G. Duca) – om de afaceri IT&C şi telecom, fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii

  SANATATE: In ciuda secretomaniei care insoteste activitatea masonilor, exista informatii certe ca acestia sint puternic reprezentati si la virful sistemului sanitar. Numai in Senatul Universitatii de Medicina, se zice, ar fi 12 masoni, iar dintre sefii de spitale, majoritatea fac parte dintr-o Loja sau alta.

  Printre acestia, putem sa-i enumeram pe Eugen Pascal Ciofu, Ovidiu Bajenaru, Petru Calistru, Leon Zagreanu, Eugen Bratucu (director la Caritas), Sorin Simion (director al Spitalului Colentina), Mihai Coculescu, Laurentiu Mircea Popescu (zis “don Lorenzo”, senator PSD si rector). In rindul medicilor, celebru este cazul doctorului Irinel Popescu (gradul 33). Si tot medic-mason este si doctorul Alexandru Ciocilteu.

  Mason renumit (din tagma medicilor) este si Constantin Balaceanu-Stolnici (presedintele Jokey Clubului Roman). Chiar si de-a dreapta premierului Nastase avem un medic mason de rang inalt: doctorul-consilier Dan Georgescu, fost secretar de stat in “guvernul Dascalescu” si fost membru a CC al PCR.

  DIPLOMATIE: In acest domeniu care presupune contacte internationale, masonii au avut intotdeauna o reprezentare puternica. Consilieri, consuli, atasati de toate felurile, secretari de stat… S-a ajuns chiar pina la nivel de ministri de externe.

  Cel mai renumit mason dintre diplomatii actuali este celebrul astronaut Dumitru Prunariu, ambasadorul Romaniei la Moscova. Conform revistei “Forum masonic”, Prunariu este “Cavaler Templier, grad pe care l-a dobindit in Florida, SUA”. Primul (si pina acum singurul) roman care a zburat in spatiu “detine functia de Grand King in Marele Capitul de Masoni ai Arcului Regal din Romania”, avind “gradul 32 in Ritul Scotian” si fiind “Maestru Venerabil al Respectabilei Loji “Roza Vinturilor” din Orientul Bucuresti”.

  “GRADATII”: Pentru ca, prin “constitutia Masonica”, se inchina Marelui Arhitect, masonii isi mai spun, intre ei sau in diverse mesaje secrete, “arhitectii”. Printre “arhitectii” din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale se numara:

  – generalul Virgil Ardelean (Quattuor Coronati), seful Directiei de Informatii si protectie Informativa (fosta UM 0962, fosta “Doi si”un sfert”);
  – Colonelul Olimpian Ungherea (Quattuor Coronati), redactor la revista “Pentru Patrie”, fost consilier al PDSR si autor al celebrei carti “Clubul Cocosatilor” (o parabola despre masonii din PDSR/PSD care au condus si conduc, din umbra, Romania, carte care l-a deranjat foarte tare pe Adrian Nastase);
  – generalul Gheorghe Carp (fost consilier al lui Ion Iliescu, sef de directie in MAI).
  Cel mai renumit cadru militar activ si totodata mason, pare a fi generalul Mihail Popescu, seful Statului Major General si, practic, seful armatei romane.

  Insusi unul dintre “arhitectii sefi” ai al Masoneriei romane, maiorul Viorel Danacu, provine de la “Interne”. Aceeasi “pepiniera” l-a dat Masoneriei pe colonelul Florentin Calapod (fost sef la UM “Doi sĂ”un sfert”), la inmormintarea caruia se zice ca au fost mai multi masoni decit cruci si gropi in cimitir.

  SERVICII SECRETE: La SRI ii intilnim ca masoni pe urmatorii generali (fosti securisti): Ovidiu Soare (seful diviziei de aparare a Constitutiei), Victor Marcu, Aurel Rogojan (toti trei fosti ofiteri de securitate, cu functii-cheie in DSS, inainte de ‚89) si Vasile Iancu (fost sef de contrainformatii in spionajul lui Ceausescu, fost numarul doi in SRI-ul lui Timofte). Chiar si despre generalul Radu Timofte, directorul SRI, care pina mai ieri infiera masoneria, se spune ca ar fi fost recent initiat in Loja condusa de Stefan Misu (inregimentat in PUR-ul lui Dan Voiculescu, unde raspunde de Departamentul pentru Integrare Europeana).

  AFACERI: In rindul oamenilor de afaceri si al bancherilor exista “batalioane” de masoni. Citiva dintre ei detin functii sau au legaturi speciale la Presedintia Romaniei sau la Guvern. Printre acestia: Ovidiu Tender, Sorin Tesu, Alexandru Bittner, care se simt ca acasa la Palatele Cotroceni si Victoria.

  Petre Roman a intervenit pentru “masonizarea” lui Voican Voiculescu . “Evenimentul zilei” este in posesia unui document ultra-secret din 1990. Acesta, este adresat de “fratele” Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ambasadorului Romaniei la Cairo, Ion Angelescu.

  “Sinteti autorizat ca imediat dupa primirea la presedintele Mohamed Hosni Mubarak, sa-l asitati la ceremonia afilierii in loja Memphis-Mitraim din Cairo pe trimisul nostru Atherasata nakej, fratele Gelu Voican, adept al ordinului nostru, cu gradul de Cavaler Kados, in Loja swedenborgiana de rit scotian, rectificat si acceptat, in care ati primit Lumina”, ii “ordona” Petre Roman subordonatului sau de la Cairo.

  In acest mesaj cifrat, “Atherasata nakej” este un termen mason si se refera la Gelu Voican Voiculescu.
  Desi documentul a aparut o data in presa anilor ‚90, nici Petre Roman si nici Gelu Voican-Voiculescu nu au negat apartenenta lor la Loja Memphis-Mistraim.

  Hrebenciuc, Talpes, Babiuc, Halaicu…

  Din Masonerie ar face parte si urmatorii:

  Viorel Hrebenciuc (deputat, “eminenta cenusie” a PSD);

  Ioan Talpes (vicepremier, numarul doi la Palatul Victoria, fost numarul doi la Cotroceni);

  ministrii Razvan Teodorescu, Gabriel Oprea si Eugen Bejenariu.

  In ce-l priveste pe Adrian Nastase, unii zic ca ar fi mason al unei Loji din Germania, altii ca ar fi doar reprezentant al Ordinului de Malta. Oricum, “botezul” lui in ale Masoneriei, daca a fost facut, nu a avut loc in Romania, ci in afara tarii.

  Intr-o situatie similara se afla si cel dintii prim-ministru postdecembrist (si fost ministru de externe), Petre Roman: daca este mason (nr. – in Loja franceza Memphis-Misraim), tot “afara” a fost facut. Si tot peste hotare (se pare, in SUA) a fost uns mason si Mircea Geoana.
  Tot din sera acelorasi ministri de externe l-am identificat ca mason si pe senatorul PSD (fost PD) Adrian Severin (cel cu “lista” cu ofiteri acoperiti din politica si presa).

  Dintre fostii oameni politici din prima linie, ii putem aminti pe:

  Gavril Iosif Chiuzbaian (fost ministru PUNR al justitiei); Victor Babiuc (care de-a lungul timpului a condus trei ministere diferite, Apararea, Justitia si Internele), acum “mason in adormire”; Crin Halaicu (fost primar liberal al Capitalei);
  Dintre artisti ii amintim pe: naistul Gheorghe Zamfir, actorul Tudor Gheorghe .

  THE ROMANIAN ASSOCIATION FOR THE CLUB OF ROME(ARCOR)

  Lista cu membrii romani cu drepturi depline sau asociati Clubului de la Roma/ The Romanian Association for the Club of Rome

  President
  Mugur Isarescu

  Vice Presidents

  Mircea Malitza
  Virgiliu N. Constantinescu
  Nicolae Danila
  Petru Rares
  Teodor Melescanu
  Sergiu Celac

  Secretary General

  Calin Georgescu

  Executive Director
  Mugur Tolici

  Members
  ALBU LUCIAN-LIVIU,
  ALEXANDRESCU VALENTIN
  ANDREESCU BOGDAN
  ANDRONESCU ECATERINA
  ANTON ANTON
  BARBU DANIEL
  BIRZEA CEZAR
  BOSTINA CONSTANTIN
  BULIGA GHEORGHE
  BUZATU RAZVAN
  CELAC SERGIU
  CHEBELEU TRAIAN
  CODITA CORNEL
  COLCEAG FLORIAN
  CONSTANTINESCU EMIL
  CONSTANTINESCU VIRGILIU
  COSEA MIRCEA
  CRETU OCTAVIAN
  DAIANU DANIEL
  DANILA NICOLAE
  DIJMARESCU EUGEN
  ECOBESCU NICOLAE
  ENE ALEXANDRU
  FRANC VALERIU
  GEORGESCU CALIN
  GHEORGHIU IOAN DAN
  GHETEA RADU GRATIAN
  GIURESCU DINU
  GOMOIU TRAIAN
  GRUMAZ ALEXANDRU
  HAIDUC IONEL
  HERA CRISTIAN
  HUREZEANU EMIL
  ILIESCU ION
  IOSIFESCU MARIUS
  ISARESCU MUGUR
  LAZEA VALENTIN
  LECA AURELIU
  MALITA MIRCEA
  MARCUS SOLOM0N
  MARGA ANDREI
  MELESCANU TEODOR
  MELESCANU RADU
  MICU NICOLAE
  MIHAESCU ANA MARIA
  MIHAILESCU ION
  MIRCEA VIRGINIA
  MIRONOV ALEXANDRU
  MOLDOVAN ROXANA
  MORARIU OCTAVIAN
  NEGRITOIU MISU
  NEGUT SILVIU
  NICULESCU ALEXANDRU
  NICULESCU GABRIEL
  PAMBUCCIAN VARUJAN
  PANIN NICOLAE
  PASCU IOAN MIRCEA
  PAUNA CATALIN
  POP NAPOLEON
  POPA CRISTIAN
  POPESCU DAN DUMITRU
  PRICOPIE REMUS
  PURICA IONUT
  RADUT RADU CRISTIAN
  RARES PETRU
  ROMAN PETRE
  RUS IOAN
  SADLAK JAN
  SALA MARIUS
  SANDI ANA-MARIA
  SECARES VASILE
  SERBANESCU ILIE
  STOENESCU VIRGIL
  TEODORESCU GELU
  TIRIAC ION
  TOLICI MUGUR
  TUDOR GABRIELA
  VADINEANU ANGHELUTA
  VASILESCU ADRIAN
  VOICULESCU DAN

  INSTITUTUL DE PROIECTE PENTRU INOVATIE SI DEZVOLTARE (IPID)

  Unul dintre puii Clubului de la Roma in Romania este Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), infiintat in anul 2006 ca organizatie non-profit.

  Membrii IPID:

  Ecaterina Andronescu
  Chimist, rector al Universitatii Politehnice Bucuresti (2004 -), ministru al Educatiei si Cercetarii (2001-2003), deputat in Parlamentul Romaniei (1996 -), Ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (2008 -).

  Sergiu Celac
  Diplomat, ministru de externe (1989-1990), ambasador in Marea Britanie si Irlanda (1990 -1996), vicepresedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, senior adviser la Centrul National pentru Dezvoltare Durabila

  Virgiliu N. Constantinescu (fost presedinte IPID, 2006) [In memoriam]
  Doctor in inginerie aerospatiala, presedinte al Academiei Romane (1994 -1997), presedinte al Agentiei Spatiale Romane, ambasador al Romaniei in Belgia (1997-2003). A decedat in ianuarie 2009.

  Daniel Daianu (fost presedinte IPID, 2007)
  Economist, ministru al finantelor (1997-1998), profesor universitar la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane, deputat in Parlamentul European (2007 – 2009).

  Vasile Ghetau
  Sociolog, specialist in demografie, profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, expert la Centrul Demografic ONU-CEDOR (1974-1984).

  Ionel Haiduc (presedinte IPID in exercitiu, 2009)
  Chimist, presedinte al Academiei Romane (2006 – ), profesor universitar la Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, rector al acestei universitati (1990 -1993).

  Marius Iosifescu
  Matematician, membru titular al Academiei Romane, director al Institutului de Statistica Matematica si Matematica Aplicata “Gh. Mihoc – Caius Iacob”, membru al Societatii Americane de Matematica.

  Mircea Malita
  Matematician si diplomat, membru titular al Academiei Romane, ministru al invatamantului (1970-1972), ambasador in Elvetia (1980-1982) si in Statele Unite (1982-1985).

  Petru Rares
  Economist, director general al Institutului Bancar Roman, consilier pentru Romania al Bancii Nationale a Greciei; a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comertului, Agentia Romana pentru Promovarea Investitiilor Straine.

  Serban Sturdza
  Arhitect, specializat in renovare si urbanism, fost cadru didactic la Facultatea de Arhitectura din Timisoara, presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania.

  Florin Constantiniu
  Istoric, specialist in istoria Romaniei, membru titular al Academiei Romane, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti.

  Calin Georgescu (director executiv IPID)
  Doctor in pedologie, director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. A coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.

  Victor Giurgiu
  Inginer silvic, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Romane, presedintele sectiei de silvicultura a Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

  Cristian Hera (fost presedinte IPID, 2008)
  Inginer agrochimist, doctor docent in stiinte, membru titular al Academiei Romane, presedinte al Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

  Mugur Isarescu
  Economist, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, prim ministru al Romaniei (1999 – 2000), presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, membru titular al Academiei Romane.

  Dan Puric
  Actor si regizor la Teatrul National “Ioan Luca Caragiale”, spectacole de teatru, pantomima, film, turnee artistice pe toate continentele, autor al volumelor “Cine suntem” (2008) si “Omul frumos”(2009).

  Veronica Savanciuc
  Economist, presedinte si CEO al agentiei de publicitate Lowe&Partner Romania.

  Gheorghe Stefan
  Doctor in electronica, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Ingineria Informatiei, membru al New York Academy of Sciences.

  INSTITUTUL ASPEN ROMANIA

  Organizatia paramasonica Skull&Bones din care face parte familia prezidentiala Bush, fondata in SUA in 1950. Filiala din Romania a fost infiintata in anul 2009. O astfel de organizatie isi propune in principiu sa cultive generatii de lideri politici pe care apoi sa-i controleze, adica “sa dezvolte lidearship-ul iluminat”, potrivit site-ului propriu.

  Presedinte
  Mircea Geoana, fost presedinte PSD, ex-Ministru de Externe, membru Aspen de pe vremea cand era ambasador in SUA

  Potrivit site-ului Aspen, din organizatie fac parte: Stefano Albarosa, CEO CEFIN, Gheorghe Barba, director pentru Europa de Est al Wallbridge Group, Andres Baudia, CEO VEOLIA Romania, Mateo Codazzi, ENEL Romania, Michael Cole, Smithfield Foods SUA, Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al premierului Tariceanu, Ionut Costea, presedintele Reiffeisen Bank, Daniel Daianu, Nicolae Danila, CEO BCR, Cosmin Dobran, consilier MAE, Calin Dragan, CEO Coca-Cola Romania, Bogdan Enoiu, CEO McCann Erikson, François Formont, CEO Dacia Renault, Patrick Gelin, CEO BRD, Florin Ilie, ING Bank, Antonello Iroce, ENEL Italia, Sergiu Medar, fostul sef al serviciului de informatii al Armatei si fost consilier al presedintelui Basescu, Enrico Malerba, CEO Pirelli Romania, Mugur Isarescu, Sorin Minea, CEO ANGST, Richard Moat, CEO Orange Romania, Liliana Solomon, CEO Vodafone, Dan Ostahie, CEO ALTEX, Misu Negritoiu, CEO ING Bank, Rasvan Radu, presedinte UniCredit, Paolo Sartori, Centrul SECI, Florin Talpes, SOFTWIN, Dan Sucu, Mobexpert, Jean Valvis, CEO La DORNA, Steven von Groningen, CEO Reiffeisen Romania, Nicolae Voiculescu, CEO NOVARTIS PHARMA.

  Sursa: Evenimentul Zilei, luni, 17 Mai 2004

  Update: O precizare necesară legată de Lista masonilor din România

  Documentul “Lista masonilor din România”, postat pe mai multe pagini de internet şi preluat şi de cotidianul.ro, este o contrafacere a unor date parţial corecte, din care s-a fabricat o listă în care s-au introdus, în mod premeditat, şi persoane care, cităm: “nu cunosc că am devenit francmasoni fără ştirea, ori împotriva voinţei noastre”. Unele persoane au confirmat, iar altele că au cochetat cu ideea, au tatonat, au fost iniţiaţi, dar că au părăsit loja. Nu neapărat Marea Loja Naţionala din România.

  Din lectura atentă a rapoartelor publice ale Serviciului Român de Informaţii nu rezultă să se fi afirmat că “Marea Loja Naţională din România, condusă de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizată cu sprijinul direct al criptocomuniştilor români”.

  În primul rând, MLNR fiinţează din secolul al XIX-lea, când nu existau criptocomunişti români, iar Ohrana Tarista nu s-ar putea spune că a fost interesată în revoluţiile din 1848 în Moldova, Ţara Românească şi Transilvania, din moment ce Ţarul şi Sultanul s-au aliat pentru reprimarea lor. Deci, Serviciul Român de Informaţii nu putea comite o asemenea grava eroare istorică.

  În al doilea rând, Serviciul Român de Informaţii nici nu ar fi competent, a priori, în materia lojilor şi activităţilor francmasonice.

  Mai mult, generalul Ovidiu Soare, fost şef al Departamentului Apărarea Constituţiei, persoana cea mai îndrituită să se fi pronunţat dacă vreo lojă masonică este folosită ca acoperire a activităţilor sau agenţilor vreunui serviciu secret străin, este el însuşi menţionat în listă, ceea de dovedeşte amatorismul autorilor contrafacerii.

  În al treilea rând, o listă, cât de cât reală, a francmasonilor din România ar trebui să cuprindă câteva mii de nume!

  Apreciază

  • Maria said, on ianuarie 20, 2014 at 10:58 pm

   Da mi-a placut , pe a cui mana s-a dat Ministerul invatamantului din Romania , Ecaterina Andronescu , zis Abramburica , chimist ca si Elena Ceausescu , cea care a introdus pornografia in manualele scolare si in cartile pre-scolare .Iata ce ati votat oameni buni , cei care ati votat , masonii care au distrus si continua sa distruga Romania .Dar nu sunt toti pe lista , inca mai sunt multi , toti de la butoane .

   Apreciază

 29. george gr said, on ianuarie 20, 2014 at 6:16 pm

  „Comunicatul” initial „semnat” de monahul Filotheu pare mai degraba scris de Victor Roncea. In ceea ce-l priveste pe monahul Teodot, acesta manifesta in mod clar semnalmentele unei stari duhovnicesti de inselare (a se cauta in cartea „Despre inselare” a Sfantului Ignatie Briancianinov), iar „ravna” sa este de la cel viclean

  Apreciază

  • Irina said, on ianuarie 21, 2014 at 3:03 pm

   Nu inteleg la ce te referi george? Si de unde stii tu ca pr Teodot este un inselat, ai tu puterea de a vedea sufletele oamenilor si de a da verdicte? Spui ca Sf Ignatie spune ca ” ravna” este de la diavol, pai eu din cate stiu exista si ravna catre cele duhovnicesti. Pr Teodot pana la urma a spus niste adevaruri si avorbit in duhul ortodoxiei si tu spui ca e inselat?

   Apreciază

  • valentin dorneanu said, on august 28, 2014 at 9:27 pm

   ba nu e de la cel viclean, e de la Dumnezeu!

   Apreciază

 30. MIHAELA said, on februarie 9, 2014 at 7:18 pm

  Staretul Hariton il apara pe monahul Filoteu spunand ca in timp ce s-a postat comunicatul cu SRI, acesta era la masa. Ori nu stie ori nu vrea sa stie. Ori are incredere orbeasca in Filoteu ori sunt pe aceeasi mana.
  Ii voi aduce la cunostinta:
  1. Nu oricine are parola siteului manastirii
  2. Orice articol poate fi programat la ce ora si la ce data sa apara

  Apreciază

 31. valentin dorneanu said, on august 28, 2014 at 9:21 pm

  nu cred că trebuie să ne legăm de unele aspecte neimportante ca acel comunicat șters și cine l-a pus, mai fac și greșeli că sunt oameni, însă lupta pentru canonizarea și cinstirea Sfântului Gheorghe e ceva esențial

  Iar ceea ce a făcut monahul Teodot nu e o dovadă de boală psihică așa cum cred ei, e o dovadă de curaj, mărturisire pe care cei de la Petru-Vodă mi-au explicat că o văd o falsă mărturisire, pentru că sunt sfinți care nu au vrut sub nici un chip să fie găsite sfintele lor moaște și ei zic că la fel e și aici – că sfântul a preferat taina.

  Eu rămân la ideea că monahul Teodot a fost sincer și a avut și dreptate, iar ei nu sunt nici sinceri și nu au nici dreptate, sfintele moaște nu se îngroapă, sfinții se cinstesc în întregime în Biserică! Asta e clar ce a avut de spus omul acesta care a plecat de la ei și care a fost urmărit pe internet cuvânt cu cuvânt de foarte mulți creștini-ortodocși dornici să audă Adevărul! NU MAI PUTEM ACUM SĂ AUZIM ACELAȘI ADEVĂR ȘI DE LA CEI RĂMAȘI LA PETRU-VODĂ PENTRU CĂ NU MAI AU PUTEREA ȘI AUTORITATEA MORALĂ SĂ NE MAI CONVINGĂ SĂ CREDEM CE SPUN, FIE ȘI PENTRU LUCRURI ADEVĂRATE, PENTRU CĂ CE AR SPUNE AR SPUNE DOAR CA SĂ DREAGĂ DIN GREȘELI, OR ÎNCREDEREA NOASTRĂ A FOST ZDRUNCINTĂ. DOAR CÂND SFÂNTUL GHEORGHE VA FI CINSTIT CUM A ZIS MONAHUL TEODOT EU VOI MAI CREDE PE CEI DE LA PETRU-VODĂ !

  Apreciază

 32. valentin dorneanu said, on august 28, 2014 at 9:25 pm

  DEȘI ȘI-AU PIERDUT DIN AUTORITATEA MORALĂ, TOTUȘI SĂ NE RUGĂM PENTRU MONAHII ȘI PREOȚII DE LA PETRU-VODĂ!
  MONAHUL TEODOT REDA acum un an și ceva DIN CUVINTELE PĂRINTELUI IUSTIN
  unul salvează onoarea tuturor la un moment dat, iar mai mulți salvează un suflet greu încercat. Rugăciunea! Doamne Iisuse, miluiește-ne!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: