SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (18.12.2013): BANNERE afisate in toata ITALIA in memoria lui CORNELIU ZELEA CODREANU. Bolcas e antisemit deci Bolcas nu are voie in CCR. Godfrey Bloom catre europarlamentari – POPOARELE VA VOR SPANZURA si vor avea dreptate. TURISTI IN MANASTIRI DOAR CU BINECUVANTAREA PATRIARHIEI. Tort pentru homosexualul de la „Patru nunti” Pro TV – in forma de PENIS CU CRUCE PE EL

Posted in STIRI by saccsiv on decembrie 18, 2013

Bannere afişate luna trecută în toată Italia în memoria lui Corneliu Zelea Codreanu, la 75 de la moartea întemeietorului Mişcării Legionare:

roma3

Mai multe fotografii gasiti in articolul:

Romanul Corneliu Codreanu, omagiat in toata Italia (FOTO)

Cititi va rog si:

Foto si video: CORNELIU ZELEA CODREANU este elogiat in … SUEDIA de catre suedezi

Gandul: Der Spiegel, despre Lucian Bolcaş: „Un politician antisemit va fi judecător la Curtea Constituţională a României”

„Un politician antisemit va fi judecător la Curtea Constituţională a României”, titrează revista germană Der Spiegel un articol pe tema propunerii fostului deputat PRM şi avocat al lui Adrian Năstase, Lucian Bolcaş, la CCR.

După scandalul colindului antisemit, România are un nou scandal de antisemitism, scrie publicaţia germană, prezentând trecutul controversat al omului propus pentru a ocupa scaunul rămas liber la CCR. Bolcaş, „avocat cunoscut, ultranaţionalist şi fost vicepreşedinte al unui partid antisemit”, a fost dat afară din Partidul România Mare în 2010, în urma unui război intern cu Vadim Tudor, mai scrie sursa, adăugând: „În publicaţiile sale, Bolcaş face deseori trimitere la Nichifor Crainic, unul dintre liderii ideologiei anti-semite din perioada interbelică, politician al Mişcării Legionare , creştin ortodox-fascist şi ministru al Propagandei în regimul lui Ion Antonescu, responsabil din 1914 până în 1944 de moartea a mai bine de 300.000 de evrei români organizaţi în lagăre de exterminare din Transnistria”.

Der Spiegel aminteşte şi că Bolcaş a fost avocatul lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii şi sugerează că susţinerea lui Ponta pentru nominalizarea lui la CCR este şi o răsplată pentru ajutorul acordat lui Năstase. Publicaţia germană citează din interviul acordat zilele trecute de Traian Băsescu postului B1 TV, în care şeful statului ameninţa că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Bolcaş, cu toate că jurământul trebuie depus în faţa preşedintelui României: „Mi se pare inadmisibil să numeşti în CCR un om cu mentalitatea, gândirea lui Lucian Bolcaş”, a fost argumentul lui Traian Băsescu.

Comentariu saccsiv:

   Bolcas nu a mai ajuns la CCR.

Cat despre colindul antisemit:

COLINDUL ANTISEMIT de la TVR 3 si capitolul doi din CHESTIUNEA LEGIONARA

Evreul ADRIAN ROZENBERG (nr. 2 in TVR Cluj) era la coordonare in studio cand s-a cantat COLINDUL ANTISEMIT

Un etnolog si mai multe asociatii despre COLINDUL de pe TVR 3: NU E ANTISEMIT

“Când popoarele îşi vor da seama de ceea ce sunteţi, nu vor avea nevoie de mult timp să ia cu asalt Parlamentul şi să vă spânzure. Şi vor avea dreptate.”

Digi 24: FOTO VIDEO. Violenţe la Bruxelles. Peste 1000 de pompieri s-au bătut cu jandarmii

VIDEO NEWS: Panorama: Scandal și acuzații în cazul deshumării părintelui Calciu

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

E Sfant: MOASTELE Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA

Monitorul Neamt – IPS Teofan: PARINTELE CALCIU SA FIE REINHUMAT

Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost reinhumat in aceeasi groapa

VIDEO: Manastirea PETRU VODA – Calugar BATUT si AMENINTAT pentru a nu divulga adevarul in legatura cu deshumarea parintelui Calciu?

MIRCEA PUSCASU (Bucovina Profunda): MOASTE SUB TARANA si lumina sub obroc – Ingroparea moastelor Parintelui Gheorghe Calciu

VIDEO: Manastirea PETRU VODA – Calugar BATUT si AMENINTAT pentru a nu divulga adevarul in legatura cu deshumarea parintelui Calciu?

ANDREI CALCIU a cerut si el reinhumarea tatalui sau, Parintele GHEORGHE CALCIU DUMITREASA, amenintand cu procese si pretentii materiale …

RL: Un nou episod în războiul agenţii de turism-mănăstiri

Turiştii nu mai pot fi cazaţi în mănăstiri fără binecuvântarea patriarhiei, conform deciziei Sfântului Sinod, transmite Realitatea TV.

„În fiecare eparhie, pentru grupurile de pelerini, cazarea sau masa se va oferi de mănăstiri sau parohii doar după ce conducătorul grupului face dovada că respectivul pelerinaj se desfăşoară cu binecuvântarea autorităţilor bisericeşti abilitate”, se arată în hotărârea Sfântului Sinod din 28 octombrie.

Motivaţia acestei măsuri este explicată prin faptul că „mănăstirile, fără a solicita grupurilor documente justificative referitoare la relaţia cu Biserica Ortodoxă Română, onorează toate solicitările pentru masă ori cazare, eliminând, în acest fel, diferenţele dintre un grup organizat cu binecuvântarea Bisericii şi cel de la o societate/asociaţie privată”.

Realitatea: Ţara în care Senatul a aprobat legea eutanasierii pentru copii

Legea prevede că minorii cu boli incurabile, aflaţi în fază terminală, pot beneficia de moarte asistată dacă primesc şi aprobarea din partea părinţilor. De asemenea, micuţii trebuie şi să sufere de dureri insuportabile, pentru care nu există tratament medical.

Proiectul este combătut de mai multe organizaţii religioase din Belgia, care se opun intrării acestuia în vigoare. După Senat, legea va ajunge în camera inferioară a parlamentului la începutul anului viitor. Belgia a dezincriminat eutanasierea pentru adulţi în urmă cu 11 ani.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

EUTANASIE prin SETE sau FOAME: 1100 de pacienti din Anglia deshidratati pana la moarte incepand cu anul 2003. Peste 300 au murit de foame. Peste 2 800 au murit din cauza plagilor produse de statul in pat pe o singura parte

Antena 3: Aproape de sinucidere. Caracatiţa imobiliară în care este implicat şi iubitul Ioanei Băsescu face victime

Caracatiţa imobiliară din Piteşti în care sunt implicaţi, printre alţii, şi iubitul Ioanei Băsescu, avocatul Radu Pricop, face victime. O femeie de 57 de ani a fost târâtă ani la rândul prin tribunale, după ce apropiaţi ai lui Radu Pricop au încercat să pună mâna pe proprietatea ei. Epuizată, fizic şi psihic, femeia a clacat anul trecut.
[…]
De ani buni se luptă cu un oarecare Florescu Mihai, care i-a revendicat proprietatea, printr-o serie de acte false, cu concursul mai multor angajaţi ai Primăriei Moşoaia, localitate aflaţi la câţiva kilometri de Piteşti, dar şi cu ajutorul mai multor oameni cu influenţă din judeţ. Printre ei este şi Daniel Dragomir, finul lui Vişoiu Valentin, asociatul lui Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu, fost candidat din partea PDL la primăria Piteşti.
Pe scurt, în 2004, Daniel Dragomir, prin firma sa de cadastru, în baza unui certificat fals de moştenire, deţinut de Florescu Mihai, cel care voia să pună mâna pe proprietatea ei, a făcut o expertiză cadastrală şi tot el a legitimat-o prin simplul fapt că la vremea respectivă era directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Piteşti.
Totul se făcea în baza unui act de moştenire fals, legitimat de un notar – de Emilia Pârvu, un pion important.
La început, dosarul a ajuns pe mâna judecătorului Bărbulescu Elena, mătuşa celui care dorea proprietatea. Ca o coincidenţă, aceeaşi judecătoare a dat sentinţe în cazul retrocedărilor în care este implicat iubitul Ioanei Băsescu, avocatul Radu Pricop, şi care le-a dat câştig de cauză.
Deşi încolţită, proprietara de drept a încercat să le ţină piept. Disperată, neascultat de nimeni dintre autoritîţi, femeia a decis să-şi pună capăt zilelor. Anul trecut, după câteva zile de greva foamei, după alte tentaive de suicid, şi-a dat foc în faţa prefecturii.
Caracatiţa de la Piteşti
Adriana Sprânceanu – victimă
Florescu Mihai – impostor –
Daniel Dragomir – apropiat al lui Radu Priocop, expertiză falsă de cadastru
Emilia Pârvu – notarul care a legalizat toate actele
Camelia Pârvu, mama ei a judecat speţa
Bărbulescu Elena – mătuşa impostorului, florescu Mihai, judecător al speţei. Acelaşi judecător care a dat câştig de cauză cuplului Vişoiu- Pricop

Pro TV: Cum functiona „afacerea cu morti” si care era legatura intre ambulanta, sobofiteri si pompe funebre

Wowbiz: Ce mai fac mirii de la „Patru nunti si o provocare in Tenerife!” Cadou obscen de ziua unuia dintre homosexualii de la PRO TV: „Am gustat si era foarte dulce”

Daniel Ionescu si Mihai Vantu, cei doi homosexuali care au castigat concursul „Patru nunti si o provocare” de la PRO TV locuiesc din vara, in Tenerife, acolo unde, zilele trecute, au avut parte de o zi speciala.

Cei doi au sarbatorit ziua de nastere a lui Daniel in cuplu. Au mers impreuna la o terasa din statiune, profitand de faptul ca temperatturile se situeaza si acum aproape de 30 de grade Celsius. Acolo au avut parte de o surpriza, patronul localului pregatindu-i sarbatoritului, in complicitate cu sotul lui Daniel, un tort in forma de… penis. Prajitura era frumos ornata cu lumanari si cu cirese rosii. Daniel a apreciat surpriza, s-a amuzat si evident, a… gustat-o.

Anticipand interesul pentru aceste imagini, sarbatoritul a postat fotografiile „scandaloase” de la ziua lui pe contul de Facebook, cu un comentariu pe masura.

„Asa da titlu de WOWbiz… Homosexualul de la PROTV a primit de ziua lui un tort in forma de p…a cu cruce rosie… Sotul meu, Mihai, mi-a facut o surpriza pe care am gustat-o! A fost foarte dulce!”, a scris Daniel, spre amuzamentul prietenilor sai virtuali.

Comentariu saccsiv:

   E vorba despre:  

STIRILE ZILEI (03.08.2013): Cine sunt PRIMII HOMOSEXUALI CE S-AU CUNUNAT „RELIGIOS” IN ROMANIA pentru show-ul ProTV. Ponta promite FMI TAXA PE NEVASTA. Ziarul Adevarul ataca invataturile Bibliei

   Dau din ce in ce mai des pe fata ceea ce pana acum ascundeau acesti activisti pro homosexualitate: SATANISMUL.

Cititi va rog si:

Video: Se dau pe fata – ACTIVISTE GOALE PRO AVORT si LESBIENE scuipand, lovind si vopsind tineri catolici ce aparau catedrala din San Jose, Argentina. DANSURI DRACESTI si PERVERSIUNI SEXUALE in fata celor ce se rugau cum stiau si ei …

Pe de alta parte, daca pe tort nu era o cruce, ci un simbol islamic, va dati seama cam ce iesea in lumea musulmana?

Dar daca era un simbol ce-i deranja pe evrei?

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. wanoo21 said, on decembrie 18, 2013 at 2:32 pm

    Reblogged this on wanoo'blog.

    Apreciază

  2. kifa7 said, on decembrie 18, 2013 at 2:56 pm

    Reblogged this on Elohim.ro.

    Apreciază

  3. Valentin said, on decembrie 18, 2013 at 3:26 pm

    Iar trebuie…da, trebuie sa postez. Desi NU mai vreau. Dar sa vedem CINE face jocuri pe blog, dragii nostrii..
    Observ indurerat ca din nou si din nou si din nou se promoveaza niste chestiuni care contravin flagrant cu morala ortodoxa. De cate ori am spus asta, de atatea ori am fost cenzurat..Cenzura – un mod ortodox de comunicare?? Sau ACUZAT direct de niscaiva „jocuri”…cine a spus asta, acela sa inteleaga…eu unul nu pricep – nu mai pricep nimic. Sa facem distinctie clara intre miscarea legionara si obiectivele sale din perioada respectiva, miscare cu care au fost de acord renumiti duhovnici precum Parintele Iustin sau Parintele Calciu si anumite acte care au fost comise fie in numele miscarii, fie printr-o manipulare uriasa. Nationalismul ortodox neaos romanesc este demn de tot respectul si demn de urmat oricand. Ideile de libertate a neamului, de incredere, forta, traditii si mai ales credinta ortodoxa sunt ideile fara de care acest neam nu va mai ramane pe scena istoriei, asta este sigur. Vom fi ortodocsi sau nu vom mai fi nimic!! Dar repet si voi repeta de mii de ori, ce are de-a face ortodoxia cu uciderea??? Am citit pe acest blog anumite aberatii ( de exenplu o cititoare m-a urecheat zdravan ‘ omule, nu stii ce vorbesti, CZ Codreanu a fost dezgropat si era intreg, neputrezit, neaatins…)!!! Atentie mare: stim toti cum a sfarsit Codreanu din ordinul miselesc al lui Carol II, dar de aci si pana l a spune cu certitudine ca , in sfarsit, nu mai repet, este cale lunga. Voi spuneti ca toti legionarii sunt niste sfinti martiri. Eu nu neg ca sunt si sfinti din randul legionarilor: Parintele Calciu sau Parintele Iustin. Dar – atentie – ei nu au savarsit ucideri!!!! Pentru nici un motiv. Baietii zglobii de la de veghe patriei il ridica in slavi si se inchina lui Putin. Putin care a aberat dupa cum stiti cu mumia lui lenin ala comunistul, facand cea mai dezgustatoare comparatie posibila. Ei, cum ramane cu dreapta socoteala?? Intreb din nou si din nou: sunt Nicadorii niste sfinti?? Stiti bine biografia lui Codreanu? Nu cumva promovati si voi uciderea in anume circumstante( de ex pentru tara, pentru neam, pentru ortodoxie etc? UNDE anume a spus- vreau sa vad asta- vreun Sfant Parinte ca a ucide pentru credinta este permis??? Sau a ucide pentru pamantul tau? Sau pentru a razbuna??? Unde? Dati-mi sa citesc, lamuriti-ma , eu sunt fratele vostru mai slab, mai prost, mai necitit. Luminati-ma, daca voiti. Codreanu nici nu era roman la origini. Eu sunt. Strabunicul meu a fost in 1919 la Budapesta. Bunicul a murit la Cotul Donului. Celalat bunic a murit dupa razboi in urma ranilor capatate. Nu ma mai invatati voi ce-i cu patriotismul si iubirea de tara. Stramosii mei NU au asasinat pe nimeni in paduri sau in gara la Sinaia!!! Au murit cu adversarul in fata, barbateste…Si, dragul si respectatul meu SACCSIV, nu au facut nici un fel de jocuri, ale nimanui!!! Mama a crescut alaturi de tri frati singura pentru ca bunicul a murit pe front. Si a avut o viata grea. Pentru tara asta. Apoi au venit comunistii. Si a fost greu din nou. Acum deabia traieste, la 72 de ani, dintr-o pensie de mizerie. Si tu imi spui ce jocuri fac eu pe aici???? CONDAMN CRIMA SI UCIDEREA sub orice forma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Acest JOC il fac iar daca gresesc, Dumnezeu ma va judeca cu dreptate,dar nu voi. Cine este marele acuzator? eu parca stiu ca diavolul…

    Hai sa vedem ce-i cu Codreanu:

    Admis la facultatea de drept din Iași, a devenit președintele Societății studenților la drept, organizație pe care a dizolvat-o pentru a fonda, în 1922, „Asociația Studenților Creștini”. În semn de protest față de decizia rectoratului universității de a începe anul școlar fără tradiționala slujbă religioasă, Codreanu s-a baricadat în interiorul instituției. Din cauza acestei acțiuni a fost exmatriculat. A plecat în Germania, unde a studiat timp de câteva luni la Berlin și Jena. În timpul șederii în Germania a participat la mitinguri organizate de Hitler și s-a lăsat cucerit de doctrina hitleristă. Codreanu a fost impresionat mai ales de unitățile paramilitare naziste Sturmabteilung – SA care, prin acțiunile lor din anii ‘ 20, violente și contrare legii, erau folosite ca instrument de convingere a oponenților mișcării naziste aflată în plină ascensiune.

    Corneliu Zelea Codreanu s-a născut la 13 septembrie 1899 la Huși, cu numele Corneliu Zieliński. În anul 1902 tatăl său, Ion Zieliński și-a romanizat numele în Zelea Codreanu. Mama sa, Eliza născută Brauner era de origine germană – bavareză[2][3][4] Corneliu a fost botezat într-o biserică ortodoxă odată cu părinții săi, care s-au convertit și ei, la credința ortodoxă[5].

    Corneliu și tatăl său, Ion Zelea Codreanu, s-au străduit să-și afișeze o origine neaoș-română, reclamându-se a se trage dintr-o veche familie de răzeși și arătând că numele Zelea ar fi provenit de la zale și nu de la Zieliński, care înseamnă în poloneză : Codreanu.

    În 1924, în urma unei altercații este implicat într-un proces la care, în sala de judecată, în fața instanței, îl împușcă pe prefectul de poliție Manciu…..

    Ma opresc aici. NUMAI AL MEU ESTE A RAZBUNA, ZICE DOMNUL.

    Deci, opriti-va in a va croi o ortodoxie dupa placul fiecaruia. Cititi FILOCALIA de la inceput la sfasit. daca gasiti undeva un rand care sa aprobe uciderea, aratati-mi si mie. Daca nu, incetati cu idolatrizarea lui Codreanu. Cum spune poetul? Ce-ai omorat/ omorat ramane…

    Noua fgenreatie o sa ajunga sa creada ca devii mucenic sau martir sau izvorator de mir daca urmezi exemplul unui asasin. E o gandire periculoasa.
    Mai bine sa dam exemplu pe Sfintii Inchisorilor. Ei nu au ucis pe nimeni. Au fost ucisi. Si intr-adevar moastele lor izvorasc mir.

    Prea ati luat-o la vale cu Codreanu, sa-mi fie iertat…Unii au luat-o cu Putin, altii cu mai stiu eu cine..Reveniti-va. Daca se poate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 18, 2013 at 5:46 pm

      Sfantul Mare Mucenic Dimitrie catre Sfantul Nestor: “Si pe Lie vei birui si pentru Hristos vei marturisi”. SI L-A UCIS PE LIE si astfel a marturisit pe Hristos. UNEORI TREBUIE SA MAI SI LUPTAM. Cand?

      https://saccsiv.wordpress.com/2013/10/25/sfantul-mare-mucenic-dimitrie-catre-sfantul-nestor-si-pe-lie-vei-birui-si-pentru-hristos-vei-marturisi-si-l-a-ucis-pe-lie-si-astfel-a-marturisit-pe-hristos-uneori-trebuie-sa-mai-s/

      Asta nu inseamna ca trebuiesc ridicate baricadele si incepute uciderile, dar daca tot insisti cu intrebarea aia, iata un exemplu mai sus.

      Apreciază

    • Alex said, on decembrie 18, 2013 at 6:14 pm

      Manciu ala era un mancator de carne de om, un subuman care schingiuia copii nevinovati pana la moarte. Sa faca cineva copiilor mei ce a facut acel subuman. … il trimit la judecata particulara fara sa clipesc.

      Apreciază

    • John of România said, on decembrie 18, 2013 at 8:29 pm

      In biblie cand se zice iubeste-ti vrajmasul se refera la cel personal nu la cel social. Eventual poate cineva care cunoastea latina sau greaca veche sa confirme. In acele limbi exista termeni diferiti pentru cele 2 categorii de vrajmasi. In versiunea in romana nu e chiar clar.

      Apreciază

    • John of România said, on decembrie 18, 2013 at 8:31 pm

      Plus ca noi ortodocsii luam in considerare si Sfanta Traditie, vad ca unii stiu asta in teorie dar in practica continua sa ne „convinga” numai cu versete din Sfanta Scriptura scoase din context( exact cum fac pocaitii).

      Apreciază

    • adi said, on decembrie 18, 2013 at 8:58 pm

      @Valentin
      Sfintul Mucenic Corneliu Zelea Codreanu a fost un luptator din tinerete, a observat pericolul bolsevic si a initiat in padurea Dobrina un plan de aparare impotriva unui eventual atac al bolsevicilor.Tot el este cel care a observat ca studentimea evreiasca striga „jos monarhia” si a organizat manifestatii pentru apararea monarhiei care teoretic putea sa cada din cauza atacurilor dusmanesti nu doar din partea jidovilor dar si a celor de stinga din intelectualitate sau mediul politic.
      Din studentie a luptat pentru aplicarea numerus clausus pentru evrei in profesiile liberale si la numarul de studenti.A fost un adversar de temut pentru masonul titulescu(pro-bolsevic) si a celor doi prim-ministri armand calinescu si i.g.duca pentru ca au aservit tara intereselor jidovesti.Imi pare sincer rau ca esti de dezamagit de Capitan dar iti spun sincer ca esti in inselare.A fost de asemenea un adversar al regelui carol al II -lea fapt pentru care a si fost omorit miseleste impreuna cu nicadorii si decemvirii la Tancabesti in 1938.Asasinarea lui Nicolae Iorga a fost pusa la cale de un tradator iudeo-bolsevic infiltrat in Miscarea Legionara numit traian boer.Daca stai putin si te gindesti avem multi Sfinti:dau 2 ex pe Parintele Iustin Pirvu si pe Arsenie Papacioc care au facut parte din Miscarea Legionara,sper ca nu vrei sa contesti si aceasta realitate.Multi din Sfintii inchisorilor au fost legionari ,ca sa nu spun majoritatea lor.Dusmania venita dinspre comunisti catre legionari era atit de mare incit au ramas „celebre” unele expresii de mahala la adresa lor care insa ii ridica cel putin ochii mei cunoscind invidia si rautatea kominternistilor.
      Daca asculti pe toti denigratorii adevaratelor noastre personalitati vei intra si tu in categoria defaimatorilor. Exista si momente cind nu doar ca ai dreptul dar situatia de fapt te obliga sa iesi la lupta pentru Neam si Credinta.

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 18, 2013 at 9:04 pm

      Valentine…. esti prost.

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 18, 2013 at 9:18 pm

        Obrenovici

        Nu asa, frate.

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 18, 2013 at 10:26 pm

        Scuze,

        fara „?” la Parintele Paisie. Adica parintele atribuie…. fara „?”

        Apreciază

      • Obrenovici said, on decembrie 19, 2013 at 2:00 am

        Ai dreptate, Saccsiv….

        Apreciază

    • mircea.v said, on decembrie 18, 2013 at 10:22 pm

      @Valentin, ce parere ai de Sfantul Apostol Pavel ?

      Faptele Sfintilor Apostoli
      Capitolul 5
      1. Iar un om, anume Anania, cu Safira, femeia lui, şi-a vândut ţarina.
      2. Şi a dosit din preţ, ştiind şi femeia lui, şi aducând o parte, a pus-o la picioarele apostolilor.
      3. Iar Petru a zis: Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minţi tu Duhului Sfânt şi să doseşti din preţul ţarinei?
      4. Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai minţit oamenilor, ci lui Dumnezeu.
      5. Iar Anania, auzind aceste cuvinte, a căzut şi a murit. Şi frică mare i-a cuprins pe toţi care au auzit.
      6. Şi sculându-se cei mai tineri, l-au înfăşurat şi, scoţându-l afară, l-au îngropat.
      7. După un răstimp, ca de trei ceasuri, a intrat şi femeia lui, neştiind ce se întâmplase.
      8. Iar Petru a zis către ea: Spune-mi dacă aţi vândut ţarina cu atât? Iar ea a zis: Da, cu atât.
      9. Iar Petru a zis către ea: De ce v-aţi învoit voi să ispitiţi Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la uşă şi te vor scoate afară şi pe tine.
      10. Şi ea a căzut îndată la picioarele lui Petru şi a murit. Şi intrând tinerii, au găsit-o moartă şi, scoţând-o afară, au îngropat-o lângă bărbatul ei.

      Parintele Paisie Aghioritul atribuie aceste ucideri Apostolului Pavel?
      Dar sa presupunem ca nu Apostolul i-a omorat. Atunci cine? Dumnezeu? Sfantul Duh? Asta ar fi si mai tare.

      Asa ca, pana la Filocalii, mai bine citeste Noul Testament. Si ceva din Parintele Paisie si ceva din Sfintii Inchisorilor. (Intoarcerea la Hristos, Cumplite incercari Doamne, Viata Parintelui Calciu, Imn pentru Crucea purtata…).. Incet-incet te vei lamuri.

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 18, 2013 at 10:38 pm

        Scuze,

        fara “?” la Parintele Paisie. Adica parintele atribuie…. fara “?”

        Apreciază

      • doktoru said, on decembrie 19, 2013 at 9:25 pm

        Sfantul Apostol Petru,de fapt…si Sfantul Duh i a omorat pe cei doi,Sf.Petru doar a zis…

        Apreciază

    • Otilia said, on decembrie 19, 2013 at 10:47 am

      Valetin, poti sa-mi spui de unde esti, te rog?
      Esti din Moldova?

      Si permite-mi sa te intreb mai intreb un lucru.
      Il cinstesti pe parintele Justin, da? Si pe parintele Calciu? Ori pe Valeriu Gafencu?
      ML nu a fost inafara Ortodoxiei. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ori pe saccsiv..
      Dar ia aminte la cuvintele marilor parinti si martiri ai neamului, care au avut o intelegere superioara noua.
      Ei au legitimat Miscarea Legionara si NU au catalogat-o ca fiind violenta, extremista, xenofoba, fascista, sovina, etc. Ei n-au numit-o „ortodoxie dupa placul fiecaruia”.

      Da-mi voie sa iti citez din Parintele Justin, fara alte comentarii pe margine.
      „Cartea lui CZC este mai putin decat a trait el si mai mult decat intelegi citind.
      Pentru ca a vorbi despre Codreanu aproape ca am putea spune ca este peste logica umana! Asa cum vorbim despre arhangheli si ingeri, si raman o sumedenie de lucruri neclare si goluri, asa si aici, raman goluri care nu vor putea fi completate niciodata!
      Pentru ca emotiile si cutremurul si eforturile pe care le-au depus ei, momentul cand au fost ucisi, nu le putem compara noi cu nimic!
      Si la ora aceasta, nimic nu-i supara pe toti dusmanii nostri si ai neamului nostru, mai mult decat Miscarea Legionara! Noi traim PRIN aceasta miscare! ”

      Doamne-ajuta!

      Apreciază

    • G-man said, on decembrie 19, 2013 at 11:22 am

      Valentin , iti cinstesti bunicii ca pe niste eroi da ?
      Stii ca conform canonelor Sfantului Vasile cel Mare , cei care participau la razboi sa isi apere tara , desi erau binecuvantati pentru lupta , erau opriti de la impartasanie cativa ani .
      Desi sa mergi la razboi sa iti aperi tara este un act eroic , exista posibilitatea sa te intorci viu acasa , da .
      Nicadorii si Decemvirii au stiut ca merg la moarte sigura . Ca merg sa faca un gest suprem de pedepsire a dusmanului si ca moartea lor e imanenta dupa. Nu au fugit.
      Azi sunt crestini care se tem pentru copii lor si vor sa faca ceva sa le fie mai bine copiilor lor .. gen proteste . De laudat asta , dar cu atat mai mult este de laudat gestul tinerilor legionari care facea aceasta pentru urmasii urmasilor lor.
      De Sfantul Stefan cel Mare ce ai de zis ?
      ……………………………
      Frate nu mai judeca eroii neamului , ca rau faci . Acesti tineri nu au fost eroi ,au fost Supraeroi.
      Sunt cazuri exceptionale , mai greu de inteles , dar nu de nepratruns. Roaga-te la Dumnezeu si nu te grabi sa judeci acuzator si vei intelege.
      Ce zici de Sfanta , care a ales sa se sinucida , ca sa nu fie prinsa si batjocorita de pagani ? E sinuciderea buna ? ..desigur ca nu !.. Trebuie doar sa fii intelept sa patrunzi , acest fel de sfintenie .
      Crezi ca mai sunt astazi , oameni de atata eroism , care fara sa aiba copii , fara sa aiba averi sau ceva de pazit pentru ei , sau de castigat pentru ei sa merga la moarte sigura cum au mers nicadorii , doar din (aprope de neinteles pentru noi azi ) dor de neam si tara .. nu nu cred.
      Asa ca uciderea nu are loc in aceast discutie , decat in dezimformariele cu care ai fost imbibat.
      Nu vezi ca ei deranjeaza si astazi , desi astazi nu mai exista legiune , poate decat oameni care poarta respect acestei miscari nationale interbelice.
      Crezi ca deranjeaza , nazismul ?… forma criminala lansata de hitler ?.. nu nicidecum !!.. daca cauti e un articol mai vechi in care am pus link .. ca sunt denumite in Arad strazi cu numele fascistului horty .. si ca liberalii interbelici au fost la fel de fascisti ca hitler .. dar lumea ii cinstese astazi … nu are nimeni nimic cu ei .. oare de ce (acelasi loji ) ? Oare de ce au ceva numai cu eroii nostrii si cu sfintii nostrii?
      ……………………………………………….
      Domnul zice: „Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
      22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.'”
      ……………………………………

      Noi de cate ori am ucis(din cuvinte ) ? fara o cauza anume , …

      A zis Capitanul , profetic poate .. sau era doar superinteligent ….ca daca bolsevicii vor castiga .. ne vor sataniza .. Tie cum ti se pare ca e situatia .. acum la atata timp dupa victoria comunismului asupra sufletelor neamului?
      Incotro ne indreptam .. si incotro am fi mers daca natiunea era condusa de elita legionara ?
      Frate nu exista conducator al vreunui neam care sa nu fi dat pedepse pentru supusii sai .. chair pedepse cu moartea. SI totusi multi dintre conducatori , regi , voievozi , sunt sfinti .. cum iti explici ?

      Frate nu ingrosa randurile fiilor de comunisti care improasca cu noroi eroii si sfintii nostrii.

      Nici eu nu cred ca azi mai avem asa valori , cum a fost Capitanul si Miscarea Legionara , desi unii zic ca sunt ei continuarea . Dar de la a nu fi de acrod cu miscarile actuale ..care imita mai mult sau mai putin Miscarea Legionara .. si a necinsti si insulta memoria eroilor acestuii neam .. e cale lunga .. ai de grija ca faci pacate mari.

      E greu pentru noi , care suntem egoisti , si nu ne pasa nici de rudele noastre , nici de vecini … sa mai vorbim de a ne pasa de necunoscuti … sau a ne pasa ca se trage cu mitraliera in obrazul lui Hristos … nu ne pasa pentru ca am fost satanizati ca neam.. Lor le pasa , vasusera uramarile bolsevismului asupra bisericii lui Hristos in Rusia .. si le pasa ..

      Cum ti se pare , daca din nicadori si dembvrii , doar unu sau doi apasa pe tragaci , si toti isi asumau aceasi vina, desi stiau ca merg la moarte ?

      uite si un articol de citit
      http://ioncoja.ro/legionarii-in-eternitate/nicadorii/

      Apreciază

  4. a said, on decembrie 18, 2013 at 3:50 pm

    Marturisesc ca mi se pare un fenomen straniu, pe care nu stiu cum sa-l percep, bun sau rau, faptul ca este (brusc si dintr-o data) omagiat Codreanu in tari precum Suedia si Italia, in aceeasi perioada in care icoana Arhanghelului Mihail a lacrimat la Rhodos.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 20, 2013 at 12:43 am

      Doua tari pagane , mai ales Suedia , tara care intrece cu mult Sodoma si Gomora .

      Apreciază

  5. George said, on decembrie 18, 2013 at 5:49 pm

    OFF TOPIC
    EMISIUNE DE GROAZA CU ROMANIA METALURGIA ROMANEASCA DISTRUSA + INFO, COMPANIILE ROMANESTI DISTRUSE

    Apreciază

  6. John of România said, on decembrie 18, 2013 at 6:46 pm

    @SACCSIV
    http://reasonradionetwork.com/category/programs/the-orthodox-nationalist
    O resursa valoaroasa.
    Emisiuni despre Ortodoxie si Nationalism facute de un teolog American ( ortodox din pacate stilist). Dar ideile prezentate sunt bune!

    Apreciază

    • Prahovean said, on decembrie 18, 2013 at 8:55 pm

      Oare pot fi numiți „stiliștii” Orthodoxi, fraților? Biserica cu B mare este mai importantă decât o abatere cum este calendarul (care și eu o consider abatere). Toți cei care s-au rupt de Biserica Adevărului, cea Orthodoxă, întâi au falsificat învățătura despre Biserică, ecclesialitatea, apoi au susținut erezia lor, altfel nu puteau, că Biserica o neutraliza. Trebuiau să „desființeze” Biserica, ca poată afirma că rătăcirea lor este adevăr.

      Apreciază

      • adi said, on decembrie 18, 2013 at 9:27 pm

        @Prahovean
        si eu cred ca se arunca prea usor cu eticheta „stilist” spre fratii ortodocsi care sint pe calendarul vechi.Ce sa inteleg? Ca nu avem in rindul Sfintilor pe Parintele Serafim Rose si Averchie de Jordansville pentru ca ei tineau de calendarul vechi? Haideti sa fim seriosi,propun sa ne mai gindim cind aruncam cu judecatile noastre strict lumesti asupra celor Sfinte.Si mai inainte sa vedem cine a trecut la calendarul nou nu cumva tocmai noi? La sugestia cui credeti? a masonilor infiltrati in Biserica a celor care au organizat „sinodul pan-ortodox din 1923” care doar ortodox nu a fost la care a participat si un episcop anglican care a venit cu o propunere blasfemiatoare : sa se faca o uniune anglican-ortodoxa iar bisericile din tarile care au trecut la noul calendar sa faca sarbatorile impreuna cu papistasii,protestantii si ceilati eretici sau sectari.

        Doamne Ajuta!

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 20, 2013 at 12:44 am

        Stlistii sunt schismatici si rupti de Biserica , si-au facut „ortodoxia” lor proprie .

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 20, 2013 at 12:48 am

        adi,
        Citeste din scrierile marelui duhovnic , Nicodim Mandita , cu privire la adoptarea calendarului corect , care s-a facut la noi in anul 1924 .
        Cred ca nu-l vei contrazice pe acest duhovnic , nu-i asa ???

        Apreciază

  7. numlock said, on decembrie 18, 2013 at 8:33 pm

    Romania o sa fie bombardata nuclear?
    http://www.infowars.com/chinese-moon-display-contains-image-of-europe-being-nuked/
    Un afis chinez cu roverul de pe luna asta arata…

    Apreciază

    • Alex said, on decembrie 18, 2013 at 9:12 pm

      Eu vad „ground zero” in Nord Vestul Europei, undeva in zona Marii Nordului. Suflul exploziei (al doilea inel) pare sa cuprinda jumatatea de nord nord vest a Romaniei.

      Apreciază

  8. John of România said, on decembrie 18, 2013 at 8:59 pm

    Hopa!

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on decembrie 18, 2013 at 9:47 pm

    Valentin,
    Corneliu Zelea Codreanu este roman autentic din Bucovina.
    Bucovina de N, a fost sub ocupatie austriaca, apoi sub administratie poloneza. S-a incercat deznationalizarea romanilor prin slavizarea numelor. De ex. Zelea devenise Zelinski.
    Zelea Codreanu, nu a facut decat o reparatie istorica, lundau-si numele adevarat inapoi.

    iata de ex.:
    Corneliu Zelea Codreanu – adevarul privind originea si numele lui :

    Apreciază

    • Obrenovici said, on decembrie 19, 2013 at 2:04 am

      Asa este, si Eminescu era in actele de nastere Eminovici ! Asa se numea oficial familia, mi se pare ca el si-a luat numele de Eminescu.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 20, 2013 at 12:55 am

        Directorul revistei „Familia ” , Iosif Vulcan , i-a schimbat numele din Eminovici , in Eminescu , nu ca si l-a luat el inapoi , pur si simplu , asa i-a placut lui Iosif Vulcan sa-l numeasca .

        Apreciază

  10. G-man said, on decembrie 19, 2013 at 12:17 pm

    Ce facem noi pentru acesti ingerasi ? le dam o paine ,un banut .. bun , dar rezolva asta treaba ?
    Ce am fi facut daca eram educati in spiritul Miscarii Legionare ? Probabil , ca ne-am fi mobilizat intr-o zi , iar peste 3 saptamani acesti amarati aveau o casa noua ..lemne de foc pentru un an .. macare pentru 2 ani si noi toti binecuvantarea Domnului peste neam si tara.

    Apreciază

    • G-man said, on decembrie 19, 2013 at 12:19 pm

      Apreciază

      • G-man said, on decembrie 19, 2013 at 12:23 pm

        SI nu numai atat , veti vedea , daca saccsiv face un articol cu acestia , se vor gasi ” crestini ” care sa critice .. sa zica ..da ai vazut e o cutie de cola acolo in curte (saracii copii probabil e una din jucariile lor ).. de cola au bani nu ?.. astia suntem noi azi … si nu e de ras.

        Apreciază

  11. G-man said, on decembrie 20, 2013 at 11:00 am

    da , adi , nu toti care tin calendarul vechi sunt stilisti . Stilisti sunt doar cei de la noi (slatioara si ceva fractiuni prin Grecia ) care s-au rupt de biserica mama …
    Nu are nici o legatura Sfantul Serafim Rose cu ei ./ Doar ca si l-au insusit , pentru ca sfantul era rus si tinea calendarul vechi .. cum tin si azi rusii si moldovenii … care nu sunt stilisti .. ci ne sunt frati..
    Ba chiar Sfantul le sta impotriva . Caci zice intr-o carte , cand vorbeste despre falsa credinta a protestantilor .. cum se dovedeste minciuna din credinta lor prin faptul ca dintr-o secta se naste alta .si din secta noua alta secta noua..etc. e un proces aproape infinit ..de aia sunt asa multi neoprotestanti fiecare cu grozaviile lor.. Interesant e procesul. Grupul reformist din cult se revolta , face „biserica ” separata unde adopta aproximativ aceleasi regului , plus cateva noutati .. apoi si in cadrul lor apare un grup reformist care vine cu ceva nou , care nu este acceptat de conducere .. acestia se despart fac ” biserica ” cu acealeasi idei plus ceva adaugat de ei .. in cadrul lor apare alt grup reformist .. si tot asa. 🙂
    Zeciuiala ramane la toti .. la fel 🙂
    SI de ce zic ca Sfantul le sta impotriva ; deoarece stilistii (Slatioara) de cand s-au despartit de BOR , au facut si ei cateva fractiuni sedundare , iesite din randul lor.. nu asa multe ca la protestanti ..dar destul pentru a se vedea falsa lor „biserica”.
    ……………………
    E o chestie interesanta si cu timpul asta . Timpul a fost lasat de Dumnezeu sa slujeasca omului si nu omul timpului …
    Stiii dupa timp ca e dimineata si te scoli sa dai la vite .. stii ca e seara si te culci .. dar nu poti face o lege universala din timp.. Nu poti obliga toata lumea sa se scoala la 7 pm sa dea de mancare la vite .. ca la unii saracii de pe alte parti ale globului e noapte ..si le da vita cu copita in cap..
    …………………..
    Chiar si aici cu fratele mircea.v am avut o discutie asemanatoare . ZIcea ca in ruptul capului el nu va zice : Hristos a inviat ! in ziua de sambata , cand la noi e tristete si suntem in Prohod.
    Foarte bine ca simte tristetea prohodului si plange de ingroparea Domnului. Dar sa nu facem din aceasta un absurd . Timpul e sluga noastra nu invers. SI exemplu care i l-am dat atunci ( parca nu mai a raspuns) a fost urmatorul .
    Bine la noi e sambata .. dar la Ierusalim cand la noi e sambata si e ora 2 ziua si suntem tristi , acolo se da lumina si se canta:- Hristos a inviat ! , ai un prieten care sta acolo , sau e plecat acolo .. acesta te suna si zice euforic :
    – Hristos a inviat ! .. tu ce faci .. nu raspunzi la marturisire .. ramai mut ca la tine e sambata prohodului … ??!!!! Vezi diferenta ?
    Suntem creatia cea mai de pret a Domnului , suntem desupra timpului .
    Hristos a Înviat!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.