SACCSIV – blog ortodox

CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI?

Posted in antihrist, APOCALIPSA, PROFETII, vremurile din urma by saccsiv on ianuarie 7, 2012

Orasele vor prezenta o priveliste groaznica, chiar si cele ce vor fi ferite de o distrugere capitala, lipsite de apa si electricitate, caldura si aprovizionarea alimentara.

Vor aminti de niste imense cosciuge de piatra, atat de multi oameni vor muri.

Bande de ticalosi vor savarsi rautati, chiar si ziua. In orase va fi greu sa te deplasezi, iar noptile oamenii se vor strange in grupuri mari, ca impreuna sa incerce sa ajunga pana in zori. Rasaritul soarelui va anunta nu bucuria unei zile,ci mahnirea necesitatii de a trai si aceasta zi.Nu trebuie sa credeti ca la sat va domni linistea si bunastarea. Otravite, slutite,arse de seceta sau inecate de ploi, campurile nu vor mai da roadele trebuincioase. In vite vor da molime nemaivazute si oamenii, nemaifiind in stare sa le ingroape le vor lasa sa se descompuna, otravind aerul cu niste miasme groaznice. Taranii vor suferi din cauza atacurilor orasenilor, care, in cautare de hrana, se vor imprastia prin sate, gata sa omoare omul pentru o bucata de paine! Da, pentru acea bucata pe care acum nu o pot inghiti fara condimente si sosuri,vor fi varsari de sange.

Canibalismul va fi un fenomen frecvent; primind pecetea Antihristului, omenirea va sterge toate hotarele moralitatii . Si pentru sateni noaptea va fi un timp al groazei, pentru ca anume noaptea se vor intampla cele mai crunte jafuri. Dar trebuie nu doar sa supravietuiesti, ci si sa pastrezi averea pentru lucru, altfel amenintarea mortii de foame va fi o realitate. Insisi oamenii, la fel ca in oras, vor fi vanati. Dintr-o parte, va parea ca s-au intors vremurile de dinainte de potop. Dar nu. Pe atunci, asupra lumii, dainuia cuvantul lui Dumnezeu: “Cresteti si va inmultiti“. Acum, insasi viata omenirii, esenta sa, e indreptata spre negarea harului si a lucrarii lui Dumnezeu. Dar nici acesta nu este sfarsitul.”

Cititi va rog mai multe in articolul:

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

Comentariu saccsiv:

   Asadar, va fi jale mare si nu va mai fi de stat in orase si nici macar in sate …

In articolele Razboiul bate la usi. E TIMPUL SA NE CUNOASTEM, caci vremurile vor fi cumplite si doar uniti in grupuri vom putea razbi in afara oraselor si satelor … si SA INVATAM SA SUPRAVIETUIM (1) s-a pus problema fugii crestinilor in timpul razboiului mondial si mai ales in vremea antihristului. Din pacate multi frati au avut obiectii in legatura cu aceasta fuga, invinovatindu-i pe cei ce iau in calcul necesitatea fugii, de frica, de nepunere a nadejdii in bunul Dumnezeu, ba chiar de tradare a ortodoxiei. Unii comentatori au scris ca nici macar n-ar scrie in vreo profetie despre vreo fuga …

Iata insa cateva citate:

Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. In acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul. În ultimele timpuri, la sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind

Cititi va rog mai multe in articolul:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

   Caci cu ingaduinta lui Dumnezeu va lua stapanire ca sa insele lumea, fiindca s-au inmultit paganatatile oamenilor, si pretutindeni se lucreaza tot felul de lucruri cumplite … Pentru aceasta Dumnezeu va slobozi a fi ispitita lumea cu duhul inselaciunii, pentru paganatatea oamenilor. De vreme ce asa au voit oamenii a se departa de Dumnezeu si a iubi pe vicleanul. Mare nevointa va fi fratilor in vremurile acelea, mai ales celor credinciosi, cand se vor savarsi semne si minuni de insusi balaurul cel cu multe stapaniri; cand se va arata ca un Dumnezeu, cu naluciri infricosate, zburand in vazduh, si toti dracii ca ingerii inaltandu-se inaintea tiranului. Si va striga cu tarie schimbandu-si chipul si infricosand fara de masura pe toti oamenii. Atunci fratilor, oare cine se va afla ingradit si neclintit petrecand ? Avand in sufletul sau semnul Unuia-Nascut Fiului lui Dumnezeu, adica sfanta lui venire.
Si in vremea aceea nu va fi slabire pe pamant, si marea vazandu-o toata lumea tulburata, va fugi fiecare sa se ascunda in munti. Unii vor muri de foame, altii de sete se vor topi ca ceara. Si nu va fi cine sa-i miluiasca pe ei. Atunci vor vedea toate fetele lacrimand si cu durere intreband: Nu cumva se afla vreun grai a lui Dumnezeu pe pamant ? Si nu vor auzi de nicaieri raspuns …
Cine va suferi zilele acelea ? Si cine va rabda necazul cel nesuferit, cand vor vedea amestecarea popoarelor care vor veni de la marginile pamantului, pentru vederea tiranului. Multi se vor inchina inaintea spurcatului si vor striga cu cutremur, incat si locul se va clatina de strigatele lor, zicand: Tu esti mantuitorul nostru … Atunci marea se va tulbura si pamantul se va usca. Cerurile nu vor ploua si sadurile se vor usca. Si toti cei ce vor fi pe pamant, de la rasarit pana la apus vor fugi cu multa frica. Si iarasi cei ce vor fi in partile de apus vor fugi in rasarit cu cutremur…
[…]

   Insa putini vor fi cei ce vor asculta si vor crede propovaduirea proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-si arate negraita Sa iubire de oameni, ca nici odata nu voieste moartea pacatosului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca. Ca nici in vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la Judecata. Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist. Ca celor ce au cunostinta, cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune. Pentru aceasta sfintii primesc putere de a scapa, pentru ca toata invaluirea si grijiile vietii acesteia le-au lepadat.

Cititi va rog mai multe in articolul:

Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

Atare atitudine usuratica a provocat mare ingrijorare pentru insasi posibilitatea mantuirii. Eu reciteam Evanghelia, indeosebi pasajele despre vremea de la urma, Apocalipsa: nu ma lasa in pace intrebarea despre pustiul in care oamenii trebuie sa fuga.

[…]

Cum, cum poate intra un om dintr-odată în toate casele? Noi spunem că aceasta e una dintre calităţile lui Dumnezeu – omniprezenţa, căci îngerii se deplasează în spaţiu şi există în timp. Iar Biserica învaţă că antihristul va intra dintr-odată în toate casele şi aici parcă am avea de-a face cu o contradicţie. Dar nu, Biserica, Sfânta, Soborniceasca şi Apostoleasca este vasul adevărului, al adevărului Divin. Ca să mimeze omniprezenţa, antihristul va intra în toate casele în acelaşi timp cu ajutorul televizorului. Fiecare om îl va primi în locuinţa sa şi-l va primi de bunăvoie! Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie, pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie! 

Cititi va rog si:

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

O, fraţilor, mare va fi lupta în vremurile acelea, mai ales pentru cei credincioşi, când semne şi minuni se vor lucra cu putere mare de către şarpele însuşi; când se va arăta pe sine în năluciri înspăimântătoare ca fiind asemenea lui Dumnezeu – va zbura prin văzduh şi toţi dracii, ca îngerii, se vor înălţa în faţa tiranului. Căci va răcni cu putere, schimbându-şi înfăţişarea şi speriindu-i pe toţi oamenii peste măsură. Fraţilor, cine se va dovedi atunci a fi cu luare-aminte, neclintit, având în sufletul său semnul celui credincios – Venirea cea sfântă a Fiului Celui Unul-Născut, Dumnezeul nostru -, când va privi durerile negrăite care vor veni de pretutindeni asupra fiecărui suflet şi din care nu va fi nici un strop de uşurare, nici o alinare de nici un fel, nici pe uscat, nici pe mare? Cine va rămâne statornic când va vedea lumea întreagă în tulburări, pe toţi fugind să se ascundă în munţi, iar pe unii murind de foame, pe alţii topindu-se de sete ca ceara şi pe nimeni având milă; când va vedea toate feţele înlăcrimate şi întrebând cu arzătoare dorinţă: «Oare se mai găseşte undeva pe pământ cuvântul lui Dumnezeu?» şi auzind răspunsul: «Nicăieri!»

Cine va suferi durerea de neîndurat când va vedea adunarea neamurilor care vor veni de la marginile pământului ca să-l vadă pe tiran, mulţi închinându-i-se, strigând cutremuraţi: «Tu eşti salvatorul nostru!»? Marea se va răzvrăti, pământul se va usca, cerurile nu vor da ploaie, plantele se vor veşteji şi toţi locuitorii pământului din părţile de Răsărit vor fugi în Apus, din pricina spaimei celei mari, iar cei care trăiesc în părţile de Apus vor fugi în Răsărit cu tulburare. Insă cel fără de ruşine, luând atunci stăpânire, va trimite diavolii la toate mar­ginile pământului să propovăduiască: «Marele împărat s-a arătat cu slavă. Veniţi de îl vedeţi pe el».

   Cititi va rog si:

Text remarcabil despre ANTIHRIST

   Apocalipsa ne spune ca Femeia, „invesmantata cu soarele”  (Apoc. 12, 1), adica Biserica, „… a nascut un copil de parte barbateasca, care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier. Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu, ca sa o hraneasca pe ea, acolo, o mie doua sute saizeci de zile”  (Apoc. 12, 1 -6). Asadar cei alesi se vor refugia in pustiu, in munti si in pesteri si in crapaturile pamantului, dupa cum spun Sf. Parinti.
[…]

Aceasta este in acord cu profetia pentru sfârsitul rusilor si al treilea razboi mondial cu efecte distrugatoare in toate tarile lumii: America, Rusia, Europa, fiindca in acord cu alte profetii „orasele vor ajunge pustii” ( profetia Sf. Cosma al Etoliei) si profetia lui Isaia. Oamenii vor fugi in munti unde mai usor se vor putea mântui.
Cititi va rog si:

Skartsiuni Dimitriu: “Profetii despre antihrist”

83 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 1:38 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Maria said, on ianuarie 7, 2012 at 1:55 pm

    Poate nu vom prinde noi acele vremuri infricosatoare .

    Apreciază

  3. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 7, 2012 at 3:44 pm

    Groaznice profeti , e de neimaginat ce se va intampla in acele timpuri.

    Apreciază

  4. Pr. Vasile said, on ianuarie 7, 2012 at 3:54 pm

    Doar cateva persoane au avut curiozitatea de a verifica sala de video conferinta. Credeam ca sunteti interesati mai multi de o intalnire.

    Pr. Vasile

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 7, 2012 at 3:55 pm

      Si dintre acestia doar unul a avut curajul sa scrie pe chat cateva cuvinte.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 7, 2012 at 4:42 pm

        Eu credeam ca o sa vorbim pe Skype , cat despre sala de videoconferinte nu stiu , este un program sau se poate gasi pe un site ?

        Apreciază

      • mishuleu said, on ianuarie 7, 2012 at 4:51 pm

        Aici ai linku

        http://1304890.videoconference.talkfusionlive.com/golive/m/1sQIvWfUNmr0XU5b

        Apreciază

      • valentin said, on ianuarie 7, 2012 at 6:02 pm

        a fost interesanta experienta, te inregistrezi ca membru / oaspete si poti dialoga live
        pe viitor se poate face o comunitate privata.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 7, 2012 at 6:02 pm

        Alexandru(Fulger), te-am asteptat la conferinta. A fost pana la ora 19.55 cand am inchis-o.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 7, 2012 at 6:07 pm

        Pr. Vasile

        Nu se pot elimina neavenitii?

        Apreciază

      • Codrut said, on ianuarie 7, 2012 at 6:18 pm

        ce id ai pe skype? cum fac sa intru in contact cu voi pe skype?

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 7, 2012 at 7:05 pm

        STOP RFID 666, se poate daca deschid o sala privatain care numai cei inviati pot participa.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • catalin_b said, on ianuarie 7, 2012 at 8:44 pm

        Eu am încercat să intru dar nu reușesc să brodesc user ID și parola. Îmi tot dă „Invalid user name or password”. Vă rog să mă lămuriți și pe mine cum trebuie procedat.

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 8, 2012 at 10:08 am

        Pr. Vasile

        Stiam ca o sa faceti conferinta dar n-am stiut la ce ora si n-am gasit-o pe blog.
        Daca doriti sa mai faceti alta conferinta va rog sa imi comunicati.

        Apreciază

  5. Alex said, on ianuarie 7, 2012 at 4:03 pm

    Frate saccsiv ce mai stii de protestul de astazi impotriva coptilor?

    Apreciază

  6. Marius said, on ianuarie 7, 2012 at 4:53 pm

    Profetiile astea sunt la fel ca cele ale unor pustnici care spuneau ca in 2011 va fi mare „varsare de sange” in Romania? Pe ce anume sa bazeaza ele?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 7:23 pm

      Marius

      Am urmarit cateva dintre comentariile tale mai vechi. In general, tu cam ai de obiectat la spusele Sfintilor Parinti si ale marilor duhovnici.

      Acum insa dovedesti ca ai tupeu maxim …

      Apreciază

      • Marius said, on ianuarie 7, 2012 at 8:50 pm

        Scuze, dar nu prea vad de ce am tupeu daca ma indoiesc, legitim dupa parerea mea, de niste profetii la numai cateva zile dupa infirmarea altora, formulate cam la fel. S-ar putea sa gresesc, dar am mai citit si de alte profetii facute de un duhovnic celebru de la Athos, al carui nume imi scapa acum, profetii legate de un razboi intre Grecia si Turcia care ar fi trebuit sa inceapa intr-o anumita perioada de timp, ceea ce nu s-a intamplat. De aceea si intreb pe ce se bazeaza profetiile de acest gen.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 9:15 pm

        Marius

        Pe baza de date a serviciului special din Congo.

        Prietene, tu iti bati joc sau chiar esti paralel? Un pigmeu ca tine se apuca sa-si dea cu presupusul despre spusele unor giganti …

        Apreciază

  7. un_mare_pacatos said, on ianuarie 7, 2012 at 5:50 pm

    Am vazut un film acum cateva saptamani si m-am gandit de ieri daca sa va spun de el sau nu.In final azi m-am hotarat sa povestesc cate ceva despre el ,mai ales dupa ce a fost postat acest articol.

    Filmul se numeste „The Road” facut in 2009 si este un film post-apocaliptic ,nu tocmai crestin dar merita vazut mai ales ca el descrie exact tot ce au spus Sfintii Parinti. E incredibil,dupa ce am citit toate aceste texte profetice de mai sus ale Sfintilor Parinti, filmul urmareste intocmai profetiile lor. Dupa ce am vazut filmul,mi-am dat seama cu adevarat ce o sa ne astepte pe noi in viitorul apropiat,de asemenea mi-am dat seama ca mancarea trebuie pretuita atat timp cat o avem acum,si mai ales ca viata trebuie traita cu multa credinta. Este un citat superb in film care zice asa:

    Un om: Ti-ai dorit vreodata sa mori?
    Batranul : Nu.E prostie sa ceri asemenea lux pe vremuri ca astea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 7:06 pm

      un_mare_pacatos

      Iertare, nu mai pune link spre site-uri de tip „filme on line”.

      Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on ianuarie 7, 2012 at 7:20 pm

        Iarta-ma frate pentru toate greselile comise!

        Apreciază

    • Mihail said, on ianuarie 7, 2012 at 7:38 pm

      Da e foarte realist filmul si cartea. Noi nu ne dam seama ce inseamna foamea cu adevarat si in ce monstrii poate transforma oamenii!
      Cand au intrat in pivnita aia mi-au dat lacrimile 😦

      Apreciază

    • mishuleu said, on ianuarie 7, 2012 at 7:45 pm

      In general tot ce are legatura cu hollywoodu sunt periculoase pentru ca in spatele acestei industrii cinematografice se afla elitele. Un film de genul asta poate sa contina imagini subliminale ce intra direct in subconstient si poti sa ajungi la idei care nu-ti apartineau in mod constient inainte dar care ulterior au fost introduse subliminal. De aceea recomandarea ta poate sa contina un substrat nociv.

      Apreciază

  8. mihail said, on ianuarie 7, 2012 at 6:30 pm

    In vremuri de prigoana, existau trei categorii de crestini: Cei care marturiseau cu curaj, pe fata; cei care erau crestini in ascuns; si cei care fugeau si de ascundeau de teama sa nu cada. Acesta ultima categorie de crestini plecau in pustie pentru ca nu se considerau pregatiti pentru confruntarea directa, de teama sa nu se lepede de Hristos din cauza torturilor. Atentie! Acesti ultimi crestini plecau pentru a avea timp sa se pregateasca duhovniceste. Iar daca imprejurarile o cereau, adica daca erau descoperiti, marturiseau si ei. Scopul nostru, ca si crestini(ortodocsi) este MANTUIREA nu supravietuirea. Domnul sa ne dea intelepciune!
    Si inca ceva: Parintele Serafim Rose spunea ca primul semn vizibil al unei comunitati ortodoxe este rugaciunea ZILNICA facuta in comun.

    Apreciat de 1 persoană

  9. tutenstine said, on ianuarie 7, 2012 at 6:34 pm

    Problema e ca nu mai avem unde fugi pentru ca au defrisat is continua sa defriseze hectare de paduri is in locul lor se fac orase

    Apreciază

  10. tutenstine said, on ianuarie 7, 2012 at 6:36 pm

    Imi pare rau ca am ratat intalnirea voastra online dar sper sa mai fie ar fi extraordinar sa ne cunoastem

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 7, 2012 at 7:56 pm

      Da vor mai fi. Roaga-l pe saccsiv sa-mi trimita adresa ta de email pentru ati trimite invitatia de participare la urmatoarea conferinta.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 8, 2012 at 10:10 am

        Pr. Vasile

        Poate Saccsiv sa iti trimita adresa mea de email sa particip la conferinta ?

        Apreciază

  11. nea Anderthal said, on ianuarie 7, 2012 at 7:16 pm

    ..din cate stiam eu intai va fi marele ra$bel si apoi cei ramasi(cam 1/3’me) vor fi fortati sa accepte pecetea fiarei…etc

    Apreciază

  12. nea Anderthal said, on ianuarie 7, 2012 at 7:25 pm

    off topic

    Ce ziceti de asta?

    http://hotnews.md/articles/view.hot?id=14185

    Apreciază

  13. mihai4 said, on ianuarie 7, 2012 at 7:32 pm

    Apreciază

  14. danutza said, on ianuarie 7, 2012 at 9:44 pm

    Va veni timpul, oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici.

    Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiaţii lor însă vor primi pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.

    Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.

    Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.

    ….
    La sfârşitul vremurilor oamenii se vor mântui prin dragostea, smerenie şi bunătate. Bunătatea va deschide porţile Raiului, smerenia îi va duce încolo, iar dragostea îl va arăta pe Dumnezeu.

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/06/profetiile-arhim-gavriil-despre.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 10:06 pm

      danutza

      Vom ajunge sa mancam si cate o frunza. Dar nu sari de la frigiderul plin direct la frunze. E necesara o trecere.

      De exemplu, atunci cand vei auzi de implicarea in razboi a Greciei si Turciei, vei fugi. Vei manca direct frunze? Nu-i oare bine sa pleci cu niste provizii? Nu-i oare bine sa pleci cu ceva exhipament? Nu-i oare bine sa stii sa faci un foc sau sa pui o capcana? Cu timpul, desigur ca se vor duce si proviziile, se va deteriora si echipamentul si vei ajunge si la frunze.

      Evident, totul cu ajutorul bunului Dumnezeu.

      Apreciat de 1 persoană

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 8, 2012 at 11:10 am

        saccsiv

        Focul este foarte important pentru supravietuire. Recomand sa se cumpere de la PECO brichete tip bic mari pentru aprinderea focului. Sunt foarte bune si tin o perioada surprinzator de mare deoarece gazul din interior este de buna calitate. Focul trebuie ,,gospodarit” cu mare eficienta deoarece este ca si aurul. De asemenea pentru economie se poate folosi in perioada de vara si o lupa mare. Cred ca este absolut necesar ca sa fie aprinsa in permanenta o candela sau sa se faca un foc permanent. Focul de asemenea se poate face si prin frecare, asa numita metoda arc ( se freaca un lemn uscat de un altul uscat pana ce se obtine putin jar cu care se aprinde iasca). Desigur ca toate se uzeaza si se termina dar dupa cum este scris Dumnezeu va scuta zilele acelea pentru cei alesi. Daca timpul nu se va scurta, nici macar cei alesi nu se vor mantui, deoarece va fi un necaz asa de mare cum n-a mai fost de la inceputul lumii si nici nu va mai fi. Am mai spus si cu alta ocazie ca ceasurile atomice de mare precizie (plus minus o secunda la mii de ani) sunt potrivite in permanenta ceea ce demonstreaza ca Dumnezeu se tine de cuvant si scurteaza timpul. Se vede clar ca saptamana practic se duce ca vantul. Se gasesc echipamente de buna calitate, dar asta e si in functie de bugetul fiecaruia. Alimentele care nu se strica repede sunt ideale. Painea uscata si biscuitii sunt foarte buni daca se feresc de umezeala.

        Apreciază

      • Cezar said, on ianuarie 14, 2012 at 7:38 pm

        Recomand cartea asta:
        http://www.extracarti.ro/carte/Manual-de-supravietuire_4817

        Apreciază

  15. danutza said, on ianuarie 7, 2012 at 9:49 pm

    despre putin si razboi:
    Parintele Iosif: Dumnezeu va permite distrugerea tuturor celor care seamana aceste tentatii, pornografia si dependenta de droguri. Iar Domnul le va intuneca mintile astfel incat sa se distruga unii pe altii fara nicio satisfactie. Domnul va permite aceasta special pentru a putea aduce o mare „epurare”.

    In ceea ce-l priveste pe Putin, nu va fi mult la putere, si apoi va urma un razboi, iar el nu va rezista mult. Dar dupa aceasta „epurare” va urma o mare renastere a ortodoxiei, nu numai in Rusia, ci peste tot in lume. Dumnezeu isi va arata binecuvantarea Sa, ca si in primele secole de crestinism. Atunci oamenii se duceau la Dumnezeu cu inima deschisa. Aceasta va dura pentru 3-4 decade (decenii), apoi dictatura lui Antihrist va incepe brusc. Acestea sunt evenimentele teribile pe care trebuie sa le induram, sa nu le permitem sa ne sperie, pentru ca Dumnezeu ne va adaposti. Da, cu siguranta vom trece prin dificultati, foame, si chiar persecutii, si multe altele, dar Dumnezeu nu ne va abandona. Iar cei care sunt la putere ar trebui sa-i indemne pe subordonatii lor sa fie cu Dumnezeu, sa respecte rugaciunea, iar Dumnezeu ne va adaposti. Starea care va urma „epurarii” va fi una de mare renastere. Noi, pastorii, trebuie, atat cat ne sta in putinta, sa-i facem pe oameni sa renunte la pacatele lor, pentru ca gratia Divina sa nu se indeparteze de la noi. pentru a fi cat mai aproape posibil de Dumnezeu, in rugaciune. Atunci Dumnezeu va fi intotdeauna cu noi, indiferent de cat de grele vor fi circumstantele. Dumnezeu nu ne va abandona.
    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/06/profetii-cutremuratoare.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2012 at 10:09 pm

      danutza

      Putine sunt profetiile ce vorbesc de o renastere de dupa razboi si de un imparat bun. Majoritatea vorbesc de instaurarea antihristului tocmai ca efect al razboiului mondial, el venind ca aducator de pace si iubitor de oameni …

      Vezi si profetiile de mai sus.

      Apreciază

      • IOAN said, on ianuarie 8, 2012 at 12:20 pm

        …al treile razboi mondial nu va preceda chiar imediat lui Antichrist in persoana…dar asta nu inseamna ca SISTEMUL isi va inceta activitatea…el va lucra IN CONTINUARE pana la venirea *aceluia*..
        …va urma o perioada de reconstructie si revenire a celor ramasi in viata iar asta nu se poate face asa in cati*va ani…iar termenul de decade pare rezonabil…
        …timpul trece mult mai repede in vremea noastra…incat constat ca noi intrecem timpul si nu el pe noi..
        …nici nu-mi dau seama ce repede a trecut timpul de la asa zisa REVOLUTIE 89′ si pana acum…

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 8, 2012 at 2:20 pm

        IOAN

        Dar nici prea mult. Si sigur nu „va urma o perioada de reconstructie” de zeci de ani.

        Pentru instaurarea NOM (terenul pregatit antihristului) ei au creat criza si vor declansa razboiul. Au nevoie de o mare tulburare, de un fenomenal cumul de crize majore. Doar astfel popoarele vor accepta NOM, ca solutie izbavitoare. Doar astfel il vor accepta pe antihrist, facatorul de pace si iubitorul de oameni (cum se va prezenta la inceput).

        O prea lunga perioada de reconstructie reduce la minim efectul scontat. De fapt aproape anuleaza stradania lor.

        Apreciat de 1 persoană

      • IOAN said, on ianuarie 8, 2012 at 3:35 pm

        saccsiv

        …daca inca nu exista ANTICHRIST IN PERSOANA nici ELITELE NU AU CE FACE caci el se va arata la vremea lui….
        …nu apas acceleratia pe decade….dar orice e posibil…exista anumite profetii in sensul acesta…
        …chiar si Paisie Aghioritul spunea la un moment dat ca Dumnzeu va da branci SISTEMULUI ACESTA cel putin pana la o vreme…
        …noi urmarim evenimentele dar sa nu excludem MILOSTIVIREA si MINUNILE LUI DUMNEZEU…
        …bate la usi AL TREILEA RAZBOI MONDIAL iar pentru multa lume va fi un SFARSIT al LUMII si nu stim cati vor scapa in viata…
        …pot fi foarte bine 10 milioane de oameni in viata care vor trai ..dar inca nu stim…
        …cel mai important pentru noi este sa fim curati si pregatiti sufleteste ca aceasta maorte a razboiului mondial sa nu ne gaseasca in pacate ci langa DUMNEZEU…

        Apreciază

  16. Vasilica said, on ianuarie 8, 2012 at 12:28 am

    @Atunci oamenii vor fugi cu miile din orase lnapoi la tara şi vor cauta muntíi cu trei Cruci si acolo vor putea ăbea apa şi sa respire AER CURAT.Cei care vor fugi si se vor ascunde in muntii cu trei Cruci se vor afla la adapost si vor scapa cu viata…
    (Posibil ca muntii cu trei Cruci in egala masura adaposturi antiatomice,pe usa adposturilor este zugravit un semn asemanator a trei Cruci).
    din Uimitoarele profetii ale lui MITAR TARABIC LA
    hţp;//www.profetiiortodoxe.blogspot.com/2010/uimitoarele-
    Si vor trimite lacurtele cu coada si vor afecta tot cei viu ,
    (Parintele Cleopaa-despre apocalipsa).
    (lacustele cu coada sunt BOMBELE ATOMICE )
    Si din cauza bombelor atomice trebuie sa fugim in munti.Si deaia se si spun e ca acest razboi va fi nimicitor.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  17. Vasilica said, on ianuarie 8, 2012 at 12:53 am

    Scuze@ ‘erata”profetiiortodoxe.

    Apreciază

  18. angelaglobal said, on ianuarie 8, 2012 at 8:33 am

    Adevarul ca e mai usor sa te retragi catre o viata linistita decatsa stai in societate sa muncesti pentru binele tuturor. Parca era fi o profetie despre „femeia ce sta sa nasca”… poate naste vreo idee buna 🙂

    prezidenta.wordpress.com

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 8, 2012 at 10:43 am

      angelaglobal

      Tu n-ai inteles tema articolului.

      Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on ianuarie 8, 2012 at 11:25 am

      angelaglobal

      Nu muncim pentru antihrist. Cuvantul global vine de la globalizare, ceea ce spune multe.

      Apreciază

  19. marcela said, on ianuarie 8, 2012 at 9:31 am

    adica mai repede vor supravietui cei din padurile arse sau cei din adaposturile nucleare?? sa ne rugam de basescu sa ne treaca si pe noi pe lista celor ce au voie in adaposturile nucleare

    Apreciază

    • IOAN said, on ianuarie 8, 2012 at 12:37 pm

      …tocmai adaposturile asa zise nucleare vor fi distruse iar ele sunt prioritare pentru orice armata din lume..
      …in strategiile de atac modern sunt prevazute prioritar si din start toate obiectivele strategice militare tinta, buncarele nucleare si cele de adapost subteran cum ar cele de metrou etc…
      …cel mai usor vor scapa cei care vor sta prin GRECIA…vorba Cuv.PAISIE Aghioritul in care spune>Toti din-mprejurul nostru se vor bate dar noi vom sta deoparte….

      Apreciază

  20. top 100 | Lesvosnews.net said, on ianuarie 8, 2012 at 9:34 am

    […] Ce Spun Profetiile Despre Fuga Crestinilor in Timpul Antihristului? […]

    Apreciază

  21. Ala said, on ianuarie 9, 2012 at 8:29 am

    faceti-mi o invitatie si mie alazar81@yahoo.com

    Apreciază

  22. Alexandra said, on ianuarie 9, 2012 at 10:07 am

    Si eu as dori sa particip la conferinta, daca se poate sa imi trimita si mei Parintele Vasile link-ul.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. catalin said, on ianuarie 9, 2012 at 4:39 pm

    Si eu vreau sa particip la conferinta

    Apreciază

  24. seraf said, on ianuarie 9, 2012 at 8:42 pm

    saccsiv, trimite, te rog, si adresa mea de email catre Pr. Vasile, as dori sa fiu si eu instiintat despre organizarea unei viitoare videoconferinte!

    Apreciază

  25. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  26. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  27. sorin said, on iulie 1, 2015 at 8:42 pm

    Tot ce am citit aici am mai citit in 1994 si acolo scria la vremea aceia de sistemul de linii despre carduri si cipuri soacra mea zice Dumnezeu sa o ierte ca nici nepotii mei nu vor prinde acele vremuri iata ca eu le traiesc cipurile biometrice sunt in numar de peste 6 miliarde in stocurile tuturor tarilor prin diverse companii ce aparent nu au nimic in comun cu biometria sau cu electronica . Atunci scria acolo despre icoana fiarei ei uite ca s-a realizat holograma care o vezi si iti vorbeste . Ilie Cleopa scria si spunea despre armele neutronice . Un sfant de al nostru a avut o viziune despre Bucuresti cum a fost lovit de o arma neutronica si cum oamenii practic au fost dezintgrati la centru iar cei de mai departe de centru exploziei vor agoniza mutilati cu oasele dezintegrate .
    Cineva scria mai sus ca se indoieste, da sunt profetii reale amestecate cu cele false pentru a amgi .O profetie reala se cunoaste dupa simplitatea ei si nu da date exacte adica ziua, minutul, secunda, anul . O falsa profetie e amestecata cu o profetie si se da un an si o zi pe acestea sa nu le credeti ca sunt false .Domnul Iisus Hristos sa ne intareasca si sa ne dea putere si credinta sa nu picam in plasa lui antihrist .
    P.S in vremurile acelea si crestinii cei adevarati vor avea daruri de la Dumnezeu ,viziunei ,tamaduiri etc. Sa nu ne fie frica sa ne mangaiem cu cuvintele lui Iisus „Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor” amin.

    Apreciază

  28. sorin said, on iulie 3, 2015 at 10:47 am

    As dori si eu daca e cu putinta sa particip la o videocnferinta

    Apreciază

  29. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  30. templier's blog said, on februarie 12, 2016 at 11:47 am

    Reblogged this on Templierblog and commented:
    CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI?

    Apreciază

  31. sorin said, on martie 25, 2016 at 12:07 pm

    Este scris in cartea apocalipsei ca femeia (biserica) este adapostita intr-un loc gatit de Dumnezeu timp de 1260 de zile . De ce nu aveti nadejde intru Hristos Dumnezeu credeti ca ne va lasa asa la voia intamplarii? Nu ne ne va parasi . Nu ati citit cuvantul sfant a lui Hristos care zice „eu nu te voi parasi niciodata….” Deci frati crestini nu va fie frica ci cu indrazneala si cu frica de Dumnezeu sa stam drepti si sa credem pana la sfarsit si cine va fi ucis in numele lui Hristos Dumnezeu nu va merge la judecata ci va primi cununa de lauri . E scris ca cei cei de pe urma vor fi cei din tai . Adica cei ce vor marturisi in vremurile de pe urma vor fi incununati in Ceruri si moarea nu ii va atinge . Si nu e vorba de moarte trupului care este stricaciune .Cine va birui zice Domnul il voi face un stalp in tempul Noului Ierusalim Ceresc si nicidata nu va iesi afara . Si mai scrie ca prin cetate curge raul vietii si de o parte si de alta sunt pomi ce rogesc de 12 ori pe an iar frunzele folosesc la tamaduirea neamurilor . Sa nu ne fie frica va zic eu pacatosul si nevrednicul un nimeni in lumea aceasta . Apostolul Pavel spune „cine ne va desparti de dragostea lui Hristos, moarte? …….” Nu nici moarte nu ne poate desparti de iubirea lui Hristos Dumnezeu ci daca vom rezista pana la sfarsit vom trece de la moarte la viata asa cum ne-a promis cand era printre oameni Hristos cel Rastihnit si inviat intru slava Cereasca si pentru mantuirea noastre .
    Iisus este nadejdea noastra si nici Prea Curata Sa maica nu ne va parasi si ne va ocroti de vom fi noi cei ce vom trai acele vremuri cumplite . Daca nu sa ne invatam copiii, ca ei sa stie sa se fereasca si sa aiba nadejde in Dumnezeu care ii va ocroti pe cei dret credinciosi .

    Apreciază

  32. […] https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/07/ce-spun-profetiile-despre-fuga-crestinilor-in-timpul-antihr… Şi la adresa de mai sus sunt multe profeţii care învaţă că oamenii nu vor putea scăpa de pecete decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. […]

    Apreciază

  33. […] imposibil ca de pe asfalt sa ajungem in miezul padurii fara sa clacam. Caci va veni si vremea fugii profetite de Sfintii Parinti si este ispita a crede ca dintr-o lume cu smarphone, masina de spalat cu beculete si centrala […]

    Apreciază

  34. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  35. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  36. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  37. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  38. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  39. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  40. […] fuga in munti, despre care ne-au vorbit si alti Sfinti Parinti, este la randul sau o etapa. De fapt, o pregatire pentru o alta etapa de […]

    Apreciază

  41. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  42. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  43. […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază

  44. Pustiul si dracii | SACCSIV - blog ortodox said, on ianuarie 30, 2024 at 9:44 pm

    […] CE SPUN PROFETIILE DESPRE FUGA CRESTINILOR IN TIMPUL ANTIHRISTULUI? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.