SACCSIV – blog ortodox

REVOLUTIA SEXUALA ne indeamna sa-i invatam pe copii despre sex dar sa nu-i invatam sa se infraneze …

Posted in revolutia sexuala by saccsiv on iulie 13, 2010

   Citez din articolul Revoluţia sexuală. Când îi spui copilului adevărul despre barză:

   «16 ani. Este momentul în care la băiat apar perii în jurul penisului şi la subsuori, începe să crească mustăcioara precum şi primele fire de păr sub bărbie. Vocea se schimbă, devine mai groasă.
Scrie la „Enciclopedia pentru copii”».

   Asta spunea Mihaela Rădulescu anul trecut, în cadrul unei emisiuni de televiziune, în direct. Lecţia de sex ţinută de Rădulescu a adus postului o somaţie publică din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

   „Subiectul nu era deloc potrivit pentru intervalul orar în care s-a difuzat”, a spus atunci pentru Gândul Gelu Trandafir, membru CNA. De partea cealaltă, prezentatoarea tv s-a apărat cu orgasmele lui Oprah, considerând „jenantă atitudinea pudibondă şi ipocrită” a reprezentanţilor Consiliului. „Le-aş da-o exemplu pe celebra Oprah Winfrey care, la o oră de maximă audienţă, ca şi mine, a vorbit femeilor şi adolescentelor din America despre cele trei tipuri de orgasm şi le-a rugat să-şi învingă teama de a pune întrebări despre sex”, declara vedeta pentru Gândul. Cert e un lucru, citarea explicită pe post, la o oră de maximă audienţă, dintr-un Atlas al corpului uman a fost considerată o derapare şi taxată ca atare. Iar sexualitatea – un subiect tabu.

   Când şi unde se vorbeşte despre sex, într-o Românie în care copiii au la 12 sau 13 ani prima experienţă sexuală? „În familie, de când încep să apară primele întrebări şi ulterior, la şcoală, în cadrul orelor de educaţie sexuală”, a declarat pentru Gândul Daniela Gheorghe, psiholog. „Din păcate, sexul este încă un subiect tabu despre care nimeni nu vorbeşte. Sentimentele, deosebirile dintre cele două sexe, cunoşterea corpului, schimbările care apar la diferite vârste la fete şi la băieţi, folosirea mijloacelor de protecţie, toate acestea sunt faţete ale sexualităţii. Aşa că părintele trebuie să vorbească cu copilul încă de la vârsta la care acesta are primele întrebări”. Nu este o vârstă anume, mai spune Daniela Gheorghe, dar poţi începe cu o discuţie simplă, explicându-i copilului cum vine pe lume. „Nimeni nu mai crede astăzi în barză şi nici în povestea albinei”.

   Specializată în psihologie infantilă, Daniela Gheorghe citează situaţii din experienţa profesională. „50 de mesaje primesc în medie săptămânal. Mai mult de jumătate din ele vin de la copii de 12 ani care au întrebări legate de propria lor sexualitate. Copiii au temeri legate de o eventuală sarcină, de pierderea virginităţii, au probleme sentimentale, se tem să nu fie părăsiţi după ce au experimentat amorul. Îşi pun întrebări legate de frigiditate, au conflicte interioare – e bine sau nu că nu mai sunt virgine -, sunt luaţi în râs de gaşcă că nu au făcut sex”.

   Ce se spune şi ce nu unui copil? „Vorbim despre diferenţele sexuale, despre cum apar copiii, dar niciodată nu-i spui unui copil că organele sexuale sunt ceva murdar”, susţine terapeutul. „Îi spui la ce folosesc şi la ce vor folosi mai târziu, când cel mic va creşte”. Vârsta de 3 ani este una considerată potrivită pentru discuţiile lămuritoare, mai spune psihologul având în vedere isteţimea de care generaţia actuală de pici dă dovadă. Pentru părinţii pudibonzi nu există suplinitor. Educaţia sexuală nu se învaţă la şcoală, fiind considerată o materie opţională. Iar atunci când există, cursurile sunt ţinute de profesori de biologie, destul de stresaţi de subiect, mai spune Daniela Gheorghe. „Nu poţi spune unui copil sau adolescent că sexul e păcat. Nu vorbim despre partea morală a unui anumit act, ci despre protecţie, în cazul în care se întâmplă, şi despre consecinţe”, precizează terapeutul. Din experienţa profesională, adolescenţii români nu îşi cunosc corpul, nu ştiu din ce e compus aparatul lor reproducător, nu ştiu nimic despre planning-ul familial, mai spune Daniela Gheorghe, precizând că pentru a vizita un cabinet medical sau de planificare copilul nu are nevoie de acordul parental.

   Anturajul şi internetul rămân aşadar sursă principală de informaţii. Atlasele şi manualele existente pe piaţă, majoritatea traduceri, au preţuri prohibitive, iar publicaţiile dedicate adolescenţilor care au pagină de sex dedicată au fost contestate de părinţi. Motivul? Ar incita la sex. Fără discuţii acasă, fără ore de educaţie sexuală în programa şcolară, adolescenţii români intră în viaţă fără protecţie. 62% dintre tinerii între 15 şi 24 de ani şi-au început viaţa sexuală, dar 16,3% dintre ei n-au folosit niciodată prezervativ, relevă un studiu făcut de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii – ARPS. Un sfert dintre ei cred că ţânţarul transmite HIV, 19% dintre tineri ştiu că HIV se transmite prin sărut, iar 8,7% dacă dai mâna cu cineva.

   Copii, berze şi dovezi

   Mamă de gemeni, N.C. le-a vorbit copiilor săi, fată şi băiat, despre cum au venit pe lume. „Le-am spus că au stat în burta mea ceva timp. A fost o problemă doar când au întrebat cum au ieşit de acolo şi le-am arătat dovada – o operaţie. Altfel, nu am avut probleme speciale poate şi pentru că sunt gemeni şi de mici au fost obişnuiţi să se vadă când se îmbracă, când fac baie, când se dezbracă. Aşa că nu sunt curioşi”.

   E.C. este mama unei fetiţe de 6 ani, care a descoperit că fetele sunt diferite de băieţi în urmă cu patru ani, când şi-a zărit tatăl în baie. „I-am explicat atunci că aşa sunt băieţii, cum se numeşte organul pe care ei îl au şi au încetat şi întrebările. A vrut să ştie cum vin copiii pe lume şi unde stau ei. I-am explicat că vin de la Dumnezeu şi cresc în burta mamei”. La 9 ani, Şerban ştie cum stă treaba cu sexul. A aflat citind dintr-o enciclopedie şi când tatăl lui a îndrăznit să-i vorbească despre asta, puştiul a spus că ştie tot ce-l interesează de la cursul de anatomie de la after school. „A funcţionat o vreme povestea cu pastila pe care o femeie o înghite pentru a avea copil. Acum nu mai ţine”, mărturiseşte A.P., tatăl băieţelului.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, nimic despre faptul ca nu e bine sa faci sex inainte de casatorie. Asta e pentru habotnicii primitivi. Si nimic despre faptul ca nu e bine sa faci sex la 12 ani, ci cum sa te … protejezi.

   Adica, sunt prezentate doua categorii: adolescenti needucati ce fac sex dar nu stiu prea multe despre sarcina, avort, prezervativ, pilule anticonceptionale si cei educati care fac sex in cunostiinta de cauza. Dar lucrurile nu vor ramane mult timp asa:

Indemn UNESCO: copiii vor invata despre MASTURBARE la 5 ani si despre AVORT la 12 ani

   Asistam deci la victoria revolutiei sexuale, ce exclude virginitatea pana in noaptea nuntii, familia traditionala, nasterea de copii, etc. Si nu ne mai miram atunci de asa ceva:

Adolescentii sunt pe cale de a deveni o GENERATIA STRICATA?

   Cititi va rog si:

EDUCAREA voit gresita a copiilor, componenta esentiala in formarea OMULUI DE TIP NOU, cetateanul cimentat in material, fara idealuri, consumatorul-unealta pefect

   Nu intamplator stalpii revolutiei sexuale sunt aceeasi cu promotorii avortului si ai sodomiei:

Detalii despre greii ce sustin homosexualitatea

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 13, 2010 at 12:12 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • diana said, on iulie 15, 2010 at 5:06 am

   intr-adevar, subiect de actualitate.
   eu am doi baietei, ce-i drept, sunt mici, dar ma ingrozesc gandind la vitorul lor.
   ma intreb ce valoare va avea in fata lor educatia pe care ma voi stradui sa le-o dau, cand la gradinita si la scoala vor invata ca e ok sa faci sex de la orice varsta ai chef si alte prostii dintr-astea?
   nu stiu cand vor mai creste, dar acum cand ii vad asa mici si nevinovati mi-e o mila de ei de nu mai pot, gandindu-ma la toate pseudo-educatiile astea care fura copilaria copiilor…

   Apreciază

 2. greygrey said, on iulie 13, 2010 at 12:41 pm

  se intampla sa imi sara asta in ochi :
  62% dintre tinerii între 15 şi 24 de ani şi-au început viaţa sexuală, dar 16,3% dintre ei n-au folosit niciodată prezervativ, relevă un studiu făcut de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii – ARPS. Un sfert dintre ei cred că ţânţarul transmite HIV, 19% dintre tineri ştiu că HIV se transmite prin sărut, iar 8,7% dacă dai mâna cu cineva.

  Aia e vrajeala pura,oricine a facut ”studiul” a mintit in draci(scuzati expresia).Personal nu stiu o singura persoana care sa creada asa ceva(si nici nu cred ca am vazut vreodata).
  Apropo saccsiv,bine punctat.Oricum fetele au mai mult de pierdut din toata chestia asta decat baietii ele se cred libere dar…

  Apreciază

 3. Reasonable Doubt said, on iulie 13, 2010 at 1:24 pm

  Subscriu unei singure propozitii din comentariu. Si anume :
  „Asta e pentru habotnicii primitivi”
  Exact! Ai nimerit-o de data asta. Grow up!

  Viata sexuala a unui individ e o chestiune care tine strict de alegerile acelui individ, iar bigotii n-au decat sa-si vada de propria lor viata. Singurul rol al societatii este sa ii asigure individului educatia necesara pentru a face alegeri informate. Nicidecum nu este rolul societatii sa ii spuna CE alegeri sa faca.
  Deasemeni, in cumplita ta ignoranta, neglijezi o chestie minora numita REALITATE.
  Care ce arata oare?
  Incidenta bolilor cu transmisie sexuala si a sarcinilor la adolescente este mult crescuta in locurile in care se practica genul de „educatie sexuala” care pune accentul pe abstinenta, si mult scazuta in locurile in care se face o educatie sexuala autentica.
  E suficient sa cauti pe net informatii despre statistici in aceste priviinte, spre exemplu diferentele in SUA intre statele din ceea ce se numeste „the Bible belt of America” si statele educate de pe coasta de est sau de vest.
  Dar , ma indoiesc ca un habotnic poate sa caste ochii la realitate.

  Apreciază

  • floarea said, on iulie 13, 2010 at 2:15 pm

   „Nicidecum nu este rolul societatii sa ii spuna CE alegeri sa faca.”….

   Pai daca nu e….atunci de ce atatea eforturi in a spurca intreg pamantul asta prin generalizarea desfraului pana si la copiii de gradinita. Nu mai poti sa te uiti decat la cer, fara sa vezi ba pitipoance pe jumatate dezbracate, ba pornografia emanata din chioscurile de ziare, filme, reclame, muzica, afise, etc.

   Apreciat de 1 persoană

   • em said, on iulie 13, 2010 at 4:59 pm

    “Nicidecum nu este rolul societatii sa ii spuna CE alegeri sa faca.”….
    Sa presupunem ca vrei sa bagi degetele in priza. Oare nu ti-ar fi de folos o societate care sa-ti spuna care e alegerea corecta si ce te asteapta daca nu asculti? Bineinteles, tot tu alegi ce vei face, dar macar vei alege in cunostinta de cauza.

    Apreciat de 1 persoană

   • agerstress said, on iulie 13, 2010 at 6:15 pm

    @em,
    Citeste in Biblie episodul in care diavolul le vorbeste oamenilor (Eva si Adam) despre fructul oprit (acorda mare atentie felului cum o face). Vei vedea imediat ca abordarea este similara cu cea pe care o folosesc „educatorii sexuali” ai vremurilor noastre, abordare care are drept scop (nedeclarat, evident…) obtinerea unui anumit efect. Daca oamenii n-ar fi fost zgandariti atunci, acolo, poate ca am fi trait azi in rai si noi si ei.
    Nu e grija pentru tineri aici ci viclenie cu scop distructiv. Acum, la fel ca atunci. Aceeasi metoda, aceeasi „mana”, aceeasi „lucrare”, acelasi scop.
    Exista metode mai eficiente si mai putin riscante de a veghea la cresterea unui copil, metode verificate dealtfel de mii de ani.

    Apreciază

  • greygrey said, on iulie 13, 2010 at 3:18 pm

   subscriu,hai sa ne frecam de la 12 ani ca tampitii.Apropo,pedofilia ar trebui legalizata.Daca si copilu e de acord cine e societatea sa ii impuna restrictii ?Si zoofilia lafel.Daca behaie odata e da,de doua ori e nu.Oricum sunt niste animale nui ca si cand lear durea+ca societatea nu ii poate impune individului ce sa faca cand vine vorba de viata sa sexuala corect ?Atata timp cat nu forteaza pe nimeni e ok.

   Apreciat de 1 persoană

  • floarea said, on iulie 13, 2010 at 7:33 pm

   ceea ce vroiam sa spun, nu prea am exprimat bine in comentariul anterior :

   draga musafir aici pe site numit Doubt,
   NU TI-AR TRECE NICIDECUM PRIN GAND ca alegerile le faci ca urmare a unor manipulari : mesaje subliminale prezente in :
   muzica, filme, tv, reclame, sau mai nou educatia in scoala, etc. Tu nu stii, dar nici macar atunci cand dormi, creierul tau nu e liber de manipulare ( diavolii nu dorm, ci lucreaza permanent. Au o misiune, si muncesc pe branci sa o duca la indeplinire. Care-i misiunea? Sa te faca sa alegi raul ( in cazul nostru – desfraul, care te face sa semeni intocmai cu DOBITOACELE).
   Si te mai lauzi ca alegi liber…
   Ai alege liber daca ai asculta/studia si poruncile Domnului. Dar poate le cunosti si chiar ai ales deja. Nici o problema. Oamenii se impart in doua categorii : 1..hristofili si
   2.antihristi.
   In care categorie crezi ca te incadrezi?
   Dumnezeu sa te lumineze sa nu mai smintesti pe altii!

   Apreciază

  • mihaiturcu said, on ianuarie 10, 2020 at 3:21 pm

   ”Bigoții” ăștia, ce ți-e cu ei. Nu-i așa că mai bine să se destrăbăleze copilașii în voie, că au acum mijloace cu care să se ”protejeze”. Doar trăim în SEXcolul 21, nu în ”evul mediu”, BIGOȚILOR :))

   Apreciază

 4. […] Revoluţia sexuală ne îndeamnă să-i învăţăm pe copii despre sex, dar sa nu-i &icir… […]

  Apreciază

 5. mnemosyne said, on iulie 13, 2010 at 3:27 pm

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/condamnare-pentru-o-expozitie-in-rusia-900526.html
  n-are legatura cu subiecul dar arunca un ochio si asupra comentariilor

  Apreciază

 6. sergiu said, on iulie 13, 2010 at 4:47 pm

  De aici a plecat toata nenorocirea in lume: de la nestapanirea omului in ceea ce priveste sexualitatea sa!
  Vreti sa cautam in statistici cate morti s-au datorat sinuciderilor, crimelor, razboaielor care au plecat de la infierbantarea mintii omului de catre organele sale sexuale?
  Dumnezeu este inlauntrul nostru, in jurul nostru in tot ceea ce inseamna viata pe pamant.
  Deunazi, o bucovineanca batrana care imi este clienta aproape permanenta si-si tine singura (vaduva fiind) doi copii in facultate, mi-a spus:
  ,,Cine are ochi sa vada ca Moldova a fost lovita cel mai crunt de ape, poate si din cauza ca de acolo venea cele mai groaznice vesti despre violuri, incesturi si sodomie!„
  Trebuie sa stiti ca m-au cutremurat aceste cuvinte!

  Apreciază

  • Stefan_D said, on iulie 13, 2010 at 7:58 pm

   Da, Sergiu! Si am mai citit undeva o explicatie care m-a cutremurat! In zonele respective sunt foarte multi sectanti pentru ca sunt oameni simpli si au fost foarte usor de manipulat de „calauzitori’ si „iubitori” de Dumnezeu. Nu am cum sa verific pentru ca sunt din Oltenia, dar m-a pus pe ganduri!

   Apreciază

 7. greygrey said, on iulie 13, 2010 at 5:28 pm

  dc nu mi se mai vede patratu ?

  Apreciază

 8. agerstress said, on iulie 13, 2010 at 6:32 pm

  De ce nu este cooptata Biserica pentru elaborarea unui manual de educatie generala impreuna cu sistemul de invatamant. Manual care sa trateze cu mare discretie si de la distanta intr-un plan secundar si implicatiile sexualitatii dar nu in mod explicit si fara a sugera copiilor „posibilitati multiple” si „alternative” la ceea ce este corect. In final, omul este liber sa aleaga dar dupa cum stim, are prostul obicei de a alege din ceea ce i se vara sub nas. Cine nu poate pricepe mecanismul sa-si puna intrebarea „cum s-a umplut parlamentul si Cotroceniul si Palatul Victoria?” Nu-l trimit mai departe ca sa nu faca un efort de amaliza prea mare.
  Ori daca oamenii „mari” nu pot avea o viziune mai larga atunci cand fac o alegere si nici mai multa putere de discernamant cum putem pretinde asa ceva de la un copil?

  Apreciază

 9. Adrian said, on iulie 13, 2010 at 10:08 pm

  Prea multa educatie sexuala a dat o multime de homosexuali,lesbiene si pedofili.Se afirma in articolul de mai sus de catre psihologul Daniela Gheorghe ca jumatate din mesajele pe care le primeste sunt de la copii in jurul virstei de 12 ani care ii pun intrebari legate de virginitate,sex ba chiar si despre frigiditate.
  Ma intreb asa singur daca mai exista copilarie in ziua de azi.
  Oare un copil de 12 ani trebuie sa fie ingrijorat de asemenea probleme?
  Nu ar fi de ajuns sa stie ca da,fetele sint deosebite de baieti,ca e nevoie de mama si tata ca sa se conceapa un copil si ca de fapt o persoana trebuie sa fie matura ca sa se angajeze in viata sexuala.
  De ce sa i se dea cunostinte de cum sa se protejeze si cum sa fie mai precaut?
  Asta inseamna ca are verde de la adulti si ca nu e nici o restrictie in asa ceva.
  Nu e bine ce se face si vom avea atunci pe viitor ceeea ce crestem.
  Si referitor la faptul ca omul e liber sa aleaga ,da,asa e .
  Dar nu cred ca un copil de 12 ani poate procesa ce e bine sau nu e bine pentru el.
  Asa ca ramine in sarcina noasta de a acorda gradat cunostinte sexuale copiilor si tinerilor nostri

  Apreciat de 1 persoană

  • greygrey said, on iulie 13, 2010 at 10:40 pm

   vorbesti cu peretii cand vorbesti cu el. :).Odata ce iti intra filozofia asta in cap nu scapi.Yuri a zis clar ca e extrem de greu daca nu imposibil sa trezesti pe cineva demoralizat.

   Apreciază

 10. greygrey said, on iulie 13, 2010 at 10:41 pm

  apropo,stiu ca nu are legatura dar Yuri era ortodox.

  Apreciază

 11. Ciprian said, on iulie 14, 2010 at 12:51 am

  E vorba de cercurile vicioase ale pacatului si de trezirea mult prea devreme a instinctelor sexuale cand nu e cazul. Daca imi aduc aminte bine anatomie am facut la 14 ani si nu am simtit lipsa vreunei educatii de vreun fel. Paradigma creeata cu scopul distrugerii noastre este ca trebuie sa ii invatam de mici pe copii, pentru ca sunt asaltati de sexualitate de peste tot. Daca am reduce atacul de sexualitate nu ar mai fi nevoie de informare precoce. Sa tratam cauza, nu efectul. Sexualizarea precoce vine de la chioscurile de ziare, erotisme la televizor, Barbie, Disney (parca ar fi un Playboy pentru copii), alimentatie abundenta in energizante excitative etc.
  Sexualizarea precoce mai vine si din pacatul sexului peste sarcina iar copii au o trezire a sexualitatii mai timpurie din aceasta cauza si sunt indaratnici si greu de educat (din scrierile Parintelui Arsenie Boca). Se formeaza 2 cercuri vicioase: unul al hipersexualizarii (care se elimina cu ajutorul Lui Dumnezeu prin pocainta parintilor (taina ortodoxa), impartasanie deasa a copiilor si nadejde) si al doilea cerc vicios copii fiind indaratnici, greu educabili de nu iti vine sa mai faci altii sau chiar ii sperii pe altii in intentia lor de a avea copii (se remarca inca un cerc vicios favorabil depopularii). Mai e un cerc vicios cu bataie lunga datorita dereglarilor hormonale cauzate de hipersexualizare si onanie apar comportamentele deviante gen homosexualitate, sado-maso, pornografie, aceasta la randul ei ducand catre alte cercuri vicioase gen desensibilizare, instabilitatea familiei, instabilitate care la randul ei va genera copii dispusi spre pervertire.

  Mai sus am aratat cum sistemul rezolva multe lucruri prin hipersexualizarea micutilor, sexul in timpul sarcinii fiind chiar recomandat de catre multi „specialisti” ba chiar ginecologi (dati pe Google sex in timpul sarcinii) in timp ce biserica spune clar ca sexul e spre procreiare iar daca copilul e in pantece deja sexul nu isi mai are rostul!!!

  O alta pervertire a rosturilor e conceperea copiilor la varste tot mai inaintate (peste 30 de ani) ca urmare a carierismului cand sunt sanse sa ii transmiti copilului din ce in ce mai multe vicii si defecte.

  Un film relevant: http://www.trilulilu.ro/mihaioana/e26efb3d2efc04

  CINE ARE MINTE SA IA AMINTE SI SA CITEASCA CARTEA PARINTELUI ARSENIE BOCA „RIDICAREA CASATORIEI LA INALTIMEA DE TAINA”, NU E DE SAGA CU PERVERTIREA ACEASTA A NEAMULUI!!!

  DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

 12. VIDEO: SEXY-INC « Saccsiv's Weblog said, on octombrie 8, 2010 at 6:46 pm

  […] REVOLUTIA SEXUALA ne indeamna sa-i invatam pe copii despre sex dar sa nu-i invatam sa se infraneze … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: