SACCSIV – blog ortodox

„Lupta” cu TERORISMUL: The Department of Homeland Security va MONITORIZA cetatenii ce folosesc CUVINTE SUSPECTE pe INTERNET

Posted in Department of Homeland Security, internet by saccsiv on iulie 1, 2010

   Citez din articolul The Devil Is In The Details: DHS Monitoring Web & „Wrong” Words :

   DHS va monitoriza mai multi cetateni americani pe Internet, federalii ar putea avea puterea de a intrerupe internetul, si anumite cuvinte vor incrimina automat daca sunt  folosite in e-mailuri. A fost o saptamana ocupata, care a erodat intimitatea. Diavolul este in detaliile de cenzura.

   Cyber-teroristi si temutul razboi cibernetic au escaladat pana la punctul in care federalii „deconecteaza” internetul, in caz de urgenta. Secretara DHS Janet Napolitano a declarat ca in viitor va „creste”  monitorizarea internetului pentru cetatenii  SUA din cauza pericolelor terorismului ce ia amploare pe plan national. Napolitano a remarcat modul „gresit” de gandire ca daca  se adopta „securitatea„, libertatea va fi sacrificata.

   Eu nu spun ca nu avem nevoie de securitate, deoarece avem, dar sa spun ca asta nu va influenta libertatea sau intimitatea este naiv, “o greseala mare,” iar  eu „nu sunt de acord deloc.”
   Blamarea internetului de terorism este ca si cand ai da vina pe bani pentru coruptie sau vina pe arme pentru ucidere; este „o prostie”. Nu toti oamenii care au bani sunt corupti, si nu toti cei care au arme sunt criminali. Nu toti care au interenet sunt teroristi. Nici o masura de monitorizare, de reglementare, sau de cenzura nu va schimba comportamentul oamenilor care folosesc aceste lucruri pentru a face rau.

   Poate va intrebati de ce unele cuvinte sunt scrise  cu italic si sunt in ghilimele. Acestea sunt cuvinte cheie de cautare pe care avocatii le-au folosit in investigarea Lehman Brothers pentru a sapa prin 34 milioane de pagini de documente. Daca folositi aceste cuvinte asociate cu altele care sunt enumerate in raportul examinatorului din paginile 158 – 284  ati putea fi arestat pentru corespondenta incriminatoare. Este o lista „semnificativ” de lunga.

   Stai pe o pagina “rea” sau adaugi cuvinte “incriminatoare”  intr-un “e-mail ” si vei fi catalogat ca ala esti! Cat de departe suntem de a fi pusi pe o lista pentru urmarire sau arestati pentru ridicarea vocii privind “o ingrijorare ” sau a „discuta„, despre  guvernul nostru care a devenit cea mai mare amenintare asupra  confidentialitatii care a lovit America?

   Potrivit Associated Press, Napolitano a declarat la o intrunire a Societatii Americane pentru Constitutie si de Lege politica, „Primul Amendament protejeaza opinii radicale, dar avem nevoie de instrumente legale care sa monitorizeze prinderea teroristilor prin intermediul internetului.”

   Am fost „socat” sa vad cum viata noastra privata se erodeaza. „Nu cred ca ar trebui sa”  stam relaxati, „muti” si sa nu facem auzit dreptul nostru la viata privata caci altfel va fi „prea tarziu„. Este mai bine sa te cenzurezi pe tine decat sa „risti”  „scriind” un e-mail incriminator? Ai folosit vreodata cuvantul „tunsoare” intr-un e-mail? Acest cuvant se afla pe lista neagra. Daca utilizati termenii gresiti pentru cautari, aceasta poate duce la o „criza” pentru intimitatea ta. Da, aceste cuvinte vor fi luate in context dar daca scrii „securitate„, de cate ori ai folosit „incalcarea” sau un alt cuvant periculos?

   Ca si in cazul de interceptarea fara mandat al NSA, se pare ca supravegherea in masa este imuna la controlul jurisdictional. Cine ii urmareste pe urmariti? Diavolul este in detalii. Supravegherea in masa nu vine, e aici. A fost aici pentru o lunga perioada de timp. In urmatoarele saptamani, vom atinge aceste subiecte cine monitorizeaza si ce declanseaza o cautare.

   Exista o mare nevoie de securitate iar confidentialitatea este aproape disparuta. Avem nevoie sa fim activi, nu retroactivi cand reactionam la o incalcare a vietii private. Nu exista un urias buton de anulare pentru a face totul mai bine dupa se s-a inatmplat deja. Avem nevoie sa ne unim, cei care avem cunostiinte si cei care nu stim prea multe despre drepturile de confidentialitate, inainte ca viata privata sa devina doar niste cuvinte goale. Daca nu, cat de mult mai credeti ca America va fi pamantul celor liberi?

   Ganditi-va ca si aruncati o privire la  cuvintele incriminatoare pe care nu trebuie sa le folositi in e-mail-uri: * bar, cura, angaja *, acord*, proiect *, rascumparare,  federal, risc*, expozitii *,  lichid* prudenta sau ingrijorare sau a creste sau toxic sau gabarit depasit sau semnificativ,  reducere*, scrie *,  efect*, bani in numerar,  a schimba*, tunsoare, negocia *, nevoie*, deloc de acord, nu pot sau  sau ar trebui sau ar trebui sa nu sau nu va putea sau nu se va discuta w/5 sau sa „vorbesc despre” w / 5 e-mail, e-mail, sau computer sau ar trebui w / 5 sa discute sau sa vorbesc la telefon despre w/5 sau in persoana, nu pot sa cred, probleme serioase, probleme mari,  socat, mut, prea tarziu, inconfortabil, nu confortabil, nu cred ca ar trebui sa ne, * sensibile, * confidential, nu impartasesc acest lucru, intre mine si tine, doar intre noi.

   * Va rugam sa retineti: DHS nu va  va aresta pentru utilizarea acestor termeni de cautare. DHS va creste monitorizarea cetatenilor SUA. Termenii de cautare privind raportul examinatorului, paginile 158 – 284, au fost folositi de avocati pentru investigarea Lehman Brothers. Ambele au de a face cu viata privata, si cat necontrolabila a devenit cenzura in aceste zile

   Comentariu saccsiv:

   Printre primele organisme create in SUA ca urmare a evenimentelor de la 11.09.2001 a fost The Department of Homeland Security la 25 noiembrie 2002, in urma Homeland Security Act din 2002. In aceasta noua entitate nu sunt incluse FBI si CIA. United States Secretary of Homeland Security, adica seful departamentului, este Janet Napolitano (1957-), guvernatoare Arizona, membra Council on Foreign Relations. Printre gaselnitele ale departamentului este si o lunga lista de definitii date unor activitari, miscari si idei “periculoase” pentru SISTEM:

   Subliniez cateva:

    alternative media

   antiabortion extremism (anti-avort), incredibil cum amesteca chestiunea cu anti-semitismul

    antitechnology extremism

   Christian Identity, in aceasta definitie sunt inclusi si cei ce considera ca exista ELITE evreiesti inchinatoare la satan si care doresc sa domine pamantul sau ca traim vremuri apocaliptice

   patriot movement

   sovereign citizen movement, in aceasta definitie sunt inclusi si cei ce se ghideaza dupa invataturile biblice (cele zece porunci), cei ce refuza sa plateasca taxe, sa-si faca acte (de identitate, auto, etc.) si evident sunt considerati a fi implicati in activitati teroriste

   tax resistance movement, cei ce considera ca plata taxelor le incalca drepturile constitutionale si sunt impotriva celebrului amendament 16.

   Cititi va rog si:

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 1, 2010 at 9:09 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. putereortodoxa said, on iulie 1, 2010 at 10:11 am

    ” Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.” ( Mt. 24; 21 )

    Invocă motive ‘teroriste’ pentru a monitoriza internetul, acelaşi motiv invocând şi pentru introducerea cipurilor.

    Monitorizarea are loc şi la noi de ceva vreme, atât telefonică cât şi web.
    Din surse neoficiale am aflat cine controlează această monitorizare telefonică.

    Apreciază

  3. boddyca said, on iulie 1, 2010 at 11:53 am

    off topic

    „vizionarul” lui peste prajit la Mc’Donalds, El Bataiosu, a avut o viziune! wooow :O i s-a aratat in vis ca intai o sa fim cuceriti cu totul, dupa aceea o sa ne ajute aliatii (Doamne Dumnezeule, mai avem si asa ceva? care aliati?) ca sa cucerim (atentie!) juma’ de Europa! plus ca o sa ajungem pana la Moscova!
    mda, poate se scumpesc odata plantele etnobotanice si nu o sa mai aiba bani sa le cumpere. Sau poate de la atatea aiureli/cm patrat innebuneste platforma wordpress si ii arunca o nucleara fix pe blog.

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on iulie 1, 2010 at 5:46 pm

      Și tot el va conduce trupe militare la graniță … omul e complet sărit de pe fix. Au început dracii să-și bată joc de el.

      Apreciază

  4. […] „Lupta” cu TERORISMUL: The Department of Homeland Security va MONITORIZA cetatenii ce folosesc C… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.