SACCSIV – blog ortodox

Joe Biden il va desemna la conducerea super puternicei DHS pe Alejandro Mayorkas, al carui tata este evreu sefard din Cuba iar mama este evreica din Romania

Posted in Department of Homeland Security, DHS, EVREI, ISRAEL, JOE BIDEN, Romania by saccsiv on noiembrie 25, 2020

THE JERUSALEM POST: Alejandro Mayorkas, the Cuban-Jewish attorney who may head Biden’s DHS

Alejandro Mayorkas, avocatul cubanez-evreu care ar putea conduce DHS-ul lui Biden

Legăturile lui Mayorkas cu Israelul transcend dincolo de familia sa. În 2016, el a condus o tranzacţie prin care a automatizat shimbul de date cibernetice dintre Israel şi SUA.

de IDAN ZONSHINE

12 noiembrie 2020 11:54

Alejandro Mayorkas, DHS (Deputy Secretary of Homeland Security) gesticulează în timpul conferinţei anuale Cyberweek de la Tel Aviv University, Israel pe 20 iunie 2016. (foto: REUTERS)

Alejandro Mayorkas, fost secretar adjunct al DHS (Department of Homeland Security) în timpul administraţiei Obama, a fost vehiculat ca major concurent pentru a deveni atât primul latino cât şi primul imigrant care va conduce DHS, dacă va fi confirmat de Senatul Republican.

În vreme ce Mayorkas, de 60 de ani, s-a născut în Cuba, familia lui s-a mutat în SUA când el avea doar un an. Tatăl lui a fost un nativ cubanez cu rădăcini sefarde iar mama sa a fost o evreica din Romania care a fugit de holocaust în Cuba (aşa cum mulţi alţi membri ai familiei au fugit în Israel), în timpul unor vremuri în care politicile SUA “nu erau dintre cele mai primitoare,” pentru refugiaţi, a declarat el pentru The Jerusalem Post într-un interviu din 2016.

În acelaşi interviu, Mayorkas a descris rolul său în negocierea normalizării relaţiilor dintre Washington şi Cuba, spunând “am convenit să cooperăm pentru asigurarea securităţii porturilor, a mărfii, a oamenilor, a călătoriilor – o înţelegere fundamentală şi prima dintre cele două ţări.”

Fostul secretar adjunct a reafirmat că pe măsură ce a cresut, a avut întotdeauna un simţământ puternic al “identităţii sale ca refugiat din Cuba; o puternică identitate ca şi cubanez-american… precum şi un bun membru al comunităţii hispanice din SUA şi o puternică identitate evreiasca.”

El a spus că a vizitat prima oară Israelul în 1977 şi a continuat să revină de mai multe ori în calitatea sa de lucrător al DHS, revăzându-se cu rudele sale pe care nu le-a văzut de mult.

Căsătorit şi având trei fiice, el spune că a transmis către copiii săi toate identităţile de mai sus şi că a fost recent onorat de către Bordul de Directori de la Jewish Federations (federaţiile evreiesti) “pentru munca sa de combatere a antisemitismului ca parte a responsabilităţilor sale din cadrul DHS.”

Legăturile lui Mayorkas cu Israelul transcend dincolo de familia sa. În 2016, el a condus o tranzacţie prin care a automatizat shimbul de date cibernetice dintre Israel şi SUA.

În plus, în timpul celor trei ani petrecuţi ca secretar adjunct al DHS, Mayorkas a fost vocal în opoziţia sa faţă de antisemitism, alocând cu o largă majoritate  granturi de securitate non-profit pentru combaterea antisemitismului şi a extremismului online, precum şi a implementării măsurilor de contra-terorism pentru protecţia caselor de rugăciune şi a intituţiilor evreiesti.

Mayorkas a mai fost responsabil pentru implementarea programului “Amânarii acţiunilor pentru copii la sosire” (DACA) cât a fost director la United States Citizenship and Immigration Services (CIS) – un program la care s-au opus categoric congressmen-ii republicani la acea vreme.

Niciun republican nu a votat pentru a-l confirma ca secretar adjunct în 2013, ceea ce pare a fi un indicator pentru bătălia viitoare pentru poziţia de top din interiorul departamentului.

Mayorkas se aşteaptă de asemeni să fie sub asediul focului pentru un raport special din 2015 al inspectorului general ce pretindea că el a fost implicat cu „indivizi specifici sau grotarups… cărora li s-a dat acces special sau au fost favorizaţi” în cadrul programului de vize EB-5.

Potrivit publicaţiei Jewish Insider, Mayorkas este unul dintre cei patru democraţi ale căror nume au fost vehiculate ca şi candidaţi pentru şefia DHS.

Procurorul general din California Xavier Becerra a fost menţionat pentru o serie de roluri cheie atât în Washington cât şi în statul său natal, incluzând secretarul DHS, procurorul general al SUA şi o potenţială alegere pentru vicepreşedintele ales Kamala Harris.

Un alt candidat, Vanita Gupta, a fost menţionată ca membră a grupului de acţiune pentru alegerile prezidenţiale pentru COVID-19.

Yonah Jeremy Bob, Aaron Reich şi personalul de la Jerusalem Post  au contribuit la acest articol.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Department of Homeland Security (DHS), a fost printre primele organisme create in SUA ca urmare a evenimentelor de la 11.09.2001, la 25 noiembrie 2002, in urma Homeland Security Act din 2002.

Printre gaselnitele departamentului este si o lunga lista de definitii date unor activitati, miscari si idei “periculoase” pentru SISTEM. Subliniez cateva:

alternative media

antiabortion extremism (anti-avort), incredibil cum amesteca chestiunea cu anti-semitismul

antitechnology extremism

Christian Identity, in aceasta definitie sunt inclusi si cei ce considera ca exista ELITE evreiesti inchinatoare la satan si care doresc sa domine pamantul sau ca se aproprie vremuri apocaliptice

patriot movement

sovereign citizen movement, in aceasta definitie sunt inclusi si cei ce se ghideaza dupa invataturile biblice (cele zece porunci), cei ce refuza sa plateasca taxe, sa-si faca acte (de identitate, auto, etc.) si evident sunt considerati a fi implicati in activitati teroriste

tax resistance movement, cei ce considera ca plata taxelor le incalca drepturile constitutionale si sunt impotriva celebrului amendament 16.

Cititi va rog mai multe la:

„Lupta” cu TERORISMUL: The Department of Homeland Security va MONITORIZA cetatenii ce folosesc CUVINTE SUSPECTE pe INTERNET

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ar vrea el said, on noiembrie 25, 2020 at 2:22 pm

  „Iată, îţi dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină şi să se închine înaintea picioarelor tale şi vor cunoaşte că te-am iubit. ” – Revelatia 3:9 http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=3

  Apreciază

 2. Gabriela Turcu said, on noiembrie 25, 2020 at 10:24 pm

  cred ca ar trebui sa mai asteptam un pic….

  În mie., 25 nov. 2020 la 13:22, SACCSIV – blog ortodox a scris:

  > saccsiv posted: „THE JERUSALEM POST: Alejandro Mayorkas, the Cuban-Jewish > attorney who may head Biden’s DHS Alejandro Mayorkas, avocatul > cubanez-evreu care ar putea conduce DHS-ul lui Biden Legăturile lui > Mayorkas cu Israelul transcend dincolo de familia sa. În 2016, ” >

  Apreciază

 3. […] Joe Biden il va desemna la conducerea super puternicei DHS pe Alejandro Mayorkas, al carui tata este… […]

  Apreciază

 4. […] Joe Biden il va desemna la conducerea super puternicei DHS pe Alejandro Mayorkas, al carui tata este… […]

  Apreciază

 5. […] Joe Biden il va desemna la conducerea super puternicei DHS pe Alejandro Mayorkas, al carui tata este… […]

  Apreciază

 6. […] Joe Biden il va desemna la conducerea super puternicei DHS pe Alejandro Mayorkas, al carui tata este… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: